General Stuff => Politică => Topic started by: peacemaker on 13 September 2023, 11:05

Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 13 September 2023, 11:05
După incidentul de pe 4 septembrie cu drona explodată pe teritoriul României (de fapt, au fost mai multe, că le-au zburat dronele ruso-iraniene deasupra localnicilor din Tulcea) și după ce guvernanții s-au trezit că avem război la graniță, ISU Tulcea a emis, miercuri dimineaţă, un mesaj de avertizare.„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ro-alert-in-localitati-din-tulcea-exista-posibilitatea-caderii-unor-obiecte-din-spatiul-aerian-ce-recomanda-autoritatile.html

Zakarova ne amenință pe față - că România, luând măsuri de apărare antiaeriană, e cea care face provocări pentru a escalada conflictul.
https://alephnews.ro/guvern/mae-rus-daca-romania-ar-fi-ingrijorata-de-situatia-de-securitate-din-regiune-atunci-in-loc-sa-dea-vina-pe-rusia-nu-s-ar-angaja-in-provocari/



Suntem în stare de război dacă Rusia violează constant spațiul teritorial al NATO și al României? 
https://www.youtube.com/watch?v=_2Cdi5GUbzc

https://www.youtube.com/watch?v=3OuqLR8L_IM

https://www.youtube.com/watch?v=42gZkZvNgpA
 

Post Merge: 13 September 2023, 11:14


Starea proastă a Armatei Române ar fi motivul pentru care rușii au prins curaj să ne atace la graniță.
https://www.youtube.com/watch?v=0_YnxJJcC7M

Post Merge: 13 September 2023, 13:08
Inca una:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/oamenii-din-localitatile-din-delta-au-sunat-la-112-sa-anunte-ca-au-cazut-drone-echipe-mapn-verifica-zona-nu-s-au-semnalat-incidente-2503307
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 13 September 2023, 22:22
Termina cu prostiile. Au cazut niste bucati dintr-o drona distrusa, trimisa de Rusia catre Ucraina, pe teritoriul nostru. Nu ne ataca nimeni, stai linistit.
Toti sunt disperati dupa senzational, sa le mai creasca rating-urile, asa ca se leaga de orice rahat.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 14 September 2023, 09:43
Cum era ? Keep the spice flowing.
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26531262-ungaria-acuza-majorarea-taxei-tranzit-din-ucraina-determina-cresterea-preturilor-carburanti.htm
Deci prin conducta "Drujba"(prietenie) trece petrol din Rusia prin Ucraina catre Ungaria/Europa. Nu are nimeni din Ucraina coaie si o drujba sa taie conducta "Drujba" ?
Adica negocierile de pace s-au intrerupt de mult dar petrolul curge in continuare ? 
"Coae, o sa te urmarim in toate tribunalele militare, vei fi un criminal de razboi !"
"Ok, ok... vezi ca dam drumul la 1000 de barili de petrol pe teava, sa-mi zici unde viram banii."
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 14 September 2023, 19:01
Termina cu prostiile. Au cazut niste bucati dintr-o drona distrusa, trimisa de Rusia catre Ucraina, pe teritoriul nostru. Nu ne ataca nimeni, stai linistit.
Toti sunt disperati dupa senzational, sa le mai creasca rating-urile, asa ca se leaga de orice rahat.

Daca Ciolacu spune ca totul e in regula si trebuie sa ramanem calmi, e clar ca trebuie sa o luam la fuga din tara asta.


Sa fim seriosi, in momentul asta ti-ar spune careva adevarul, ca e o chestiune de timp pana cand vom fi bombardati de drone si rachete?

Daca ar spune-o acum ca exista risc sa intram in razboi cu Rusia, milioane de barbati romani ar fugi din tara in urmatoarele ore de frica inrolarii si n-ar mai ramane nimeni sa apere kkt-ul asta de tara.

Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 15 September 2023, 00:07
Nu ma intereseaza ce spune Ciolacu, dar daca gandesti un piculet singur, o sa iti dai seama ca este absurd scenariul tau. Rusia nu are nici un motiv sa atace direct NATO, cand ei se chinuie de 1.5 ani intr-o tara fosta comunista care nu are nici 10% din forta armatei NATO.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 16 September 2023, 21:42
Nu ma intereseaza ce spune Ciolacu, dar daca gandesti un piculet singur, o sa iti dai seama ca este absurd scenariul tau. Rusia nu are nici un motiv sa atace direct NATO, cand ei se chinuie de 1.5 ani intr-o tara fosta comunista care nu are nici 10% din forta armatei NATO.


Nu mi-e frică că ne invadează ca pe vremea lui Stalin.
Mi-e frică că poate să ne bombardeze cu drone iraniene și cu rachete balistice nord-coreene, și apoi Putin să zică că Kim și cu Ayatollahul sunt răspunzători, că el nu e de vină. Îl văd în stare. 
Sleepy Joe bineințeles că nu  o să intre în război cu Rusia, cu Iran, Coreea de Nord și cu China  pentru câteva victime într-o țară pe care el nici nu o poate localiza pe hartă.

Mai ales că Putin prinde curaj la ce vede la noi în țară.

Ăsta numești tu adăpost antiaerian?
(https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA4dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMjMl/MkYwOSUyRjEzJTJGMTc5OTMwMF8xNzk5/MzAwX2FkYXBvc3QtUGxhdXJ1LmpwZWcm/dz03ODAmaD00NDAmaGFzaD04MjZjNzFh/OWY0YWNhMTdiYWM2MTcwMGNlMDlhMzNlMw==.thumb.jpg)

Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 17 September 2023, 00:33
Da, nu stiu unde e baia in adapostul ala. :D
Cred ca SUA ar localiza foarte bine Romanistanul. Totusi ai silozuri de rachete aici si de anti aparare si de atac. Ai 70000 de militari activi si ai o garla de Tomahawks care in 30-40 de minute lovesc pana in Moscova. Si daca ar intra peste noi, nu intra doar peste noi si nu cred ca trec de Iasi. We are the BORG, resistance is futile ! :D Comandamentul nostru este legat complet de tot comandamentul NATO. Am rude in armata, suntem complet sub NATO. Orcii nu ataca DOAR Romanistanul, ataca baze NATO si de acolo urmeaza consecinte urate pt ei.
Singurul motiv pt care americanul nu a vrut sa intre direct in conflictul asta este amenintarea nucleara ce ar produce pagube nasoale.
Acum sincer, chiar si ca sustinator al Orciei cred ca iti pui serioase semne de intrebare. A doua armata a lumii se bate parte in parte cu o populatie de 40 de mil de locuitori. In fata NATO nu ar avea nici o sansa.
--
Eu cred ca Putin cand se duce la somn noaptea plange. Nu cred ca ar fi dorit VREODATA sa ajunga in asa postura nasoala. Izolat politic, armata praf, economia in scadere, fara perspective, tot vestul unit impotriva lui. A sperat intr-un razboi rapid, intr-o demonstratie de forta si Zelenski fugind din fata tancurilor. Acum ... spera in ceva alegeri bune in SUA cu republicani prieteni.
A latrat ceva de Trump acum cateva saptamani... doar doar renunta NATO la ajutor si cer pace. Slabe sanse.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 17 September 2023, 10:23
Da, nu stiu unde e baia in adapostul ala. :D

Ha ha
Serios, nu cred că vrei să stai sub adăpostul ăla dacă te bombardează rachetele rusești.
Ai mai multe șanse să scapi dacă o iei la fugă.

Quote

Cred ca SUA ar localiza foarte bine Romanistanul. Totusi ai silozuri de rachete aici si de anti aparare si de atac. Ai 70000 de militari activi si ai o garla de Tomahawks care in 30-40 de minute lovesc pana in Moscova. Si daca ar intra peste noi, nu intra doar peste noi si nu cred ca trec de Iasi. We are the BORG, resistance is futile ! :D

Mare parte din soldații activi și rezerviști sunt bărbați de 50-60 ani, mulți cu probleme de sănătate. Unii sunt plecați în străinătate.
Ai un număr mare de demisii din Armata Română și mulți tineri din generația mea nici nu vor să audă.
Nici nu vreau să știu cât de prost sunt instruiți tinerii din noua generație.......dacă rezerviștii  din vechea generație povestesc că pe vremea comunismului au fost învățați  doar să taie cartofi, să sape șanțuri și să facă ture.
Condiții proaste, corturi, barăci și paturi de la WW2, hai, poate de la Dej, pistoale din 1979.......
Avioanele F-16 cumpărate din 2015-2016 sunt vechi, uzate de la operațiunile de antrenament și recunoaștere. 
Ai o mână de tancuri Bizon și artilerie sovietică pe care rușii o fac zob.
Scutul antirachetă de la Deveselu nu cred că poate să stopeze sute de rachete venind dintr-o direcție.
Singurele chestii cu adevărat avansate ar fi lansatoarele HIMARS și rachetele Patriots, numai că fiecare proiectil costă între 4 și 6 milioane de dolari. Ai tu bani să le înlocuiești sau să construiești o fabrică de muniție în plin război ? Statul român nu prea.
La apărare suntem rău de tot jos în comparație cu Polonia.
Mai rău e că avem multă carne de tun,adică 0 șanse să câștigi un război terestru, dar avem și personal prea mic în sistemul de apărare antiaeriană. 

Mai degrabă o văd pe Polonia pregătită să reziste unui bombardament rusesc, cu mai multă eficacitate decât Ucraina.

 
Quote

Comandamentul nostru este legat complet de tot comandamentul NATO. Am rude in armata, suntem complet sub NATO. Orcii nu ataca DOAR Romanistanul, ataca baze NATO si de acolo urmeaza consecinte urate pt ei.
Singurul motiv pt care americanul nu a vrut sa intre direct in conflictul asta este amenintarea nucleara ce ar produce pagube nasoale.

Nu cred că o să trimită Sleepy Joe, dar Ron DeSantis sau Trump vreo 500,000 de soldați să apere România și să se lupte cu rușii în locul nostru. Americanii au frontiere vaste și baze de apărat, mult mai multe. Nici pentru polonezi nu cred că o să intervină dacă ne bombardează rușii. E cum ai spus tu, intră SUA în război direct cu Rusia pentru Polonia și România, riscă războiul nuclear.

Așa că NU cred că o să intervină în mod direct.
Art. 5 din NATO NU înseamnă să lupte alții în locul său.
Înseamnă doar să te sprijine după posibilități.

Practic, americanii o să ne livreze tancuri M1 Abrams, alte avioane F-16 și F-35 suplimentare în cel mai bun caz, proiectile de Patriots și HIMARS pentru care o să ajungem să plătim sute de ani dacă ne îndatorăm iar la FMI, eventual o să intre portavionul Ford în Marea Neagră pentru a oferi asistență de la distanță ucrainenilor strict pentru apărare, dar nu pentru a lovi ținte din teritoriul Rusiei.  Și asta în cel mai BUN caz!
Francezii o să ne dea și ei ceva, germanii niște Leoparzi vechi,  olandezii, italienii, spanolii și belgienii niste echipamente, eventual mai vin și niște voluntari.....MAI DEPARTE, ne descurcăm pe cont propriu, exact ca ucrainenii.



Quote


Acum sincer, chiar si ca sustinator al Orciei cred ca iti pui serioase semne de intrebare. A doua armata a lumii se bate parte in parte cu o populatie de 40 de mil de locuitori. In fata NATO nu ar avea nici o sansa.

Ai uitat că America s-a bătut cu niște orezari desculți din junglă și tuneluri pe o fâșie lungă de 331.690 km², vreme de 10 ani, cu 58,000 morți și și-au luat-o în bot cu toate avioanele lor, cu toate elicopterele, cu toate tancurile, cu toată pregătirea lor......și-au luat-o în bot de la niște capcane și tuneluri?

Ai uitat că America a cucerit, dar nu a putut menține sub ocupație Afganistanul mai mult de 20 ani ? Că-și luau prea multă bătaie americanii de la talibani desculți cu AK-47, doar pentru că aveau tuneluri și cunoșteau bine relieful și erau mai mobili și mai dornici de sacrificiu? Și îi costau atât de mulți bani că au lăsat-o baltă? Ai uitat cum se retrăgeau fix acum doi ani?

Iar Irakul cu toate că a fost ușor de cucerit, cele mai multe pierderi au survenit în războaiele sectante și cu insurgenții.  Când s-au retras și s-au trezit cu ISIS luând aproape un sfert din teritoriu irakian, au trebuit să ceară ajutor de la iranieni și de la ruși ca să anihileze ISIS! Ai uitat și asta!

America a câștigat WW1 pentru că i-a avut pe britanici și pe francezi în prima linie și s-a implicat la timp în ajutorarea lor.
America a câștigat WW2 pentru că i-a pus pe proștii de sovietici să se ducă precum carnea la mașina de tocat în războiul cu naziștii, în timp ce ei au băgat mai multe resurse să-i combată pe japonezi în Pacific, și cu ajutorul Aliaților. A fost un măcel pe care americanii nu-l mai vor să-l repete. 

America singură, nu poate fără Aliați să se bată cu țări mici.
În Irak și Afganistan au intervenit ditamai coalițiile internaționale, cu UK, Polonia, Australia, Noua Zeelandă, România.....și tot au fost probleme.

Cu Rusia, dar și cu China, o să fie măcel și mai mare, cu sute de milioane de morți, și asta dacă va fi convențional și va fi întins pe zeci de ani. 
Va fi probabil un WW3 sporadic, limitat la frontiere sau în țări vamale de tip Polonia, România, Ucraina, Moldova, Taiwan și DMZ-ul din Coreea, un fel de Războiul de 100 ani, cu armistiții și lupte reizbucnite periodic.

Quote
Eu cred ca Putin cand se duce la somn noaptea plange. Nu cred ca ar fi dorit VREODATA sa ajunga in asa postura nasoala. Izolat politic, armata praf, economia in scadere, fara perspective, tot vestul unit impotriva lui. A sperat intr-un razboi rapid, intr-o demonstratie de forta si Zelenski fugind din fata tancurilor.
 
Sigur nu vorbești de noi care avem facturi și prețuri de alimente, excursii și electronice  mai mari de plătit?

Quote

Acum ... spera in ceva alegeri bune in SUA cu republicani prieteni.
A latrat ceva de Trump acum cateva saptamani... doar doar renunta NATO la ajutor si cer pace. Slabe sanse.
Cred că mai mult de jumătate din America îl vrea pe Trump înapoi la Casa Albă.  Alternativ, pe Ron DeSantis.
Trump  a avut 75 milioane de americani care l-au votat în 2020 și a pierdut în fața lui Sleepy Joe cu 81 milioane ai lui. Și atunci, lumea era sictirisită de el doar pentru că nu a făcut nimic pentru a preveni contaminarea în masă cu COVID, ba că nu i-a păsat de BLM, ba că era considerat hărțuitor sexual.

Dar Biden? După 3 ani, e cel mai detestat președinte american din istoria recentă, cred că mai detestat și decât Bush jr. după 5-7 ani.

Economia Americii e în colaps din cauza inflației, prețurilor și taxelor sale, nu la fel de rău ca în Rusia  sau ca în UE, dar suficient să alimenteze nemulțumiri chiar și în rândul liberalilor. O fi scăzut șomajul, dar pe cale artificială. Nu știi ce se poate întâmpla la anu dacă vine un nou crash pe Wall Street.

Mare parte din milioanele de indeciși care l-au votat pe Biden s-ar putea să-l voteze pe Trump în 2024.

Biden e deja prea senil ca să mai poată duce încă un mandat.
Mulți democrați deja se gândesc să-l ducă pe Blinken în față că Kamala nu are nimic în cap.

Însă fără Biden, Trump câștigă alegerile fluierând, dacă nu, chiar Ron DeSantis.

Pe Trump l-aș vedea să încerce niște negocieri cu Putin ca să stopeze escaladarea războiului în Europa de Est, eventual să încerce un nou Minsk, și în același timp , să trimită arme Ucrainei și să amenințe cu BIG RED BUTTON pe Twitter, că l-am văzut jucând la două capete.

Dar DeSantis? Ăla o să ne trateze cu curul pe toți europenii, o să orchestreze ceva război cu Mexicul dus cu drone și A-130 și ne lasă la mila Domnului...sau mai bine spus, la mila lui Putin.  Și sunt mulți americani care vor să-l voteze dacă Trump dispare de pe scena politică.


De aia îți spun , roagă-te să nu escaladeze războiul și la noi fiindcă va fi o tragedie ce ar putea dura ani de zile!

Eu sper să rămână limitat la Ucraina, să țină cât mai mult până secuitește regimul de la Kremlin.

 
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 29 September 2023, 10:06
Rusia bruiază în mod „activ și constant” comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale române, ceea ce provoacă riscul producerii unor coliziuni, iar România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse, a declarat miercuri șeful Statului Major al armatei române, generalul Daniel Petrescu. „Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia, care pentru Ucraina e un război de supraviețuire națională și o luptă pentru valorile occidentale. Nu vedem finalul acestui război acum și, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor ruse, trebuie să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse”, a declarat generalul Petrescu într-o declarație, susținută în engleză, la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București de Centrul Euroatlantic pentru Reziliență.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/seful-armatei-romane-rusia-bruiaza-gps-ul-navelor-din-apele-teritoriale-romane-sa-ne-pregatim-pentru-o-confruntare-pe-termen-lung-2522849

 
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 September 2023, 21:09
RO ALERT in Galati si Tulcea, acum extins si in Braila......cica a venit o drona ruseasca si posibil a plecat.

Ciolacu zice sa stam linistiti.....dar Arafat zice sa avem totusi telefoanele langa noi.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/locuitorii-din-galati-avertizati-vineri-seara-prin-ro-alert-ca-vor-cadea-obiecte-din-spatiul-aerian-2524279
https://www.digi24.ro/stiri/arafat-cetatenii-foarte-deranjati-de-mesajele-ro-alert-sa-nu-puna-telefonul-langa-pat-sa-l-puna-afara-daca-vor-sa-riste-2524833
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/marcel-ciolacu-rusia-nu-si-permite-sa-atace-romania-2524777


Avand in vedere ca e o chestiune de timp,  ce pulover sugerati sa poarte Iohannis cand va face declaratii din buncarul prezidential? Ca sa dea bine ca Zelenski, zic..
Asta ar merge?
(https://i.ebayimg.com/images/g/W2QAAOSw5-hb7aYq/s-l1200.jpg)



Pe drapel punem GLORIE ROMÂNIEI?  Folosim drapelul de la 1848 sa semene putin cu cel al Ucrainei?
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/Flag_of_Wallachian_Revolution_of_1848%2C_horizontal_stripes.svg/900px-Flag_of_Wallachian_Revolution_of_1848%2C_horizontal_stripes.svg.png?20080322004436)

Title: Război România - Rusia?
Post by: taxon on 01 October 2023, 00:58
Trăgînd linie, măreața noastră armată, cu Arafat și ISU la pachet, s-a făcut iarăși de cacao.
Și cică să te informezi numai din surse oficiale... ce încredere să mai ai în "gomunicatele" lor?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 13 October 2023, 13:01
Acum e cel mai potrivit moment ca Rusia sa ne atace.

Ca Biden o sa invoce ca e ocupat cu apărarea Israelului de un complot de jihad global, ba apoi cu China care pregătește ceva.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 November 2023, 22:10
Moldova is next
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26722749-serghei-lavrov-vina-occident-pentru-nesolutionarea-conflictului-transnistrean-republica-moldova-urmatoarea-victima-razboiului-hibrid-declansat-occident-impotriva-rusiei.htm
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 07 December 2023, 19:59
Acum e cel mai potrivit moment ca Rusia sa ne atace.

Ca Biden o sa invoce ca e ocupat cu apărarea Israelului de un complot de jihad global, ba apoi cu China care pregătește ceva.
Eu nu înțeleg de ce ți-ai dori așa ceva?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 09 December 2023, 05:45
Acum e cel mai potrivit moment ca Rusia sa ne atace.

Ca Biden o sa invoce ca e ocupat cu apărarea Israelului de un complot de jihad global, ba apoi cu China care pregătește ceva.
Eu nu înțeleg de ce ți-ai dori așa ceva?
Crezi că-mi doresc eu să fie WW3?

Crezi că ține de mine să-l opresc pe dement să ne bombardeze? Sau să-l opresc pe senil să nu-l mai enerveze pe dement? 

Eu aș vrea să fie pace mondială, o nouă ordine mondială cu un guvern și parlament unice, cu armată globală care să prevină orice conflict, cu roboți care să muncească în locul nostru și să se investească în educație și în sănătate, să putem trăi până la 1000 ani. Și să nu mai existe granițe, discriminare și naționalități și eventual, să nu mai fie egoism, bani fizici și să fim toți egali


DAR UITE CĂ NU SE POATE! >:( >:( >:( >:(

Pentru că realitatea e că trăim într-o lume crudă, condusă de warmongeri și corupți. Și noi nu putem face nimic decât să ascultăm ordinele!
Și așa a fost dintotdeauna, de la începutul civilizației, de mii de ani! 

O să se întâmple, azi, mâine, peste un an, peste 5-10 ani. Dar o să fie cu sigurană WW3!  Și un WW4!  La fel cum au fost două războaie mondiale  în secolul trecut. Și o să fie și în secolul 22 războaie duse cu alte arme mai distrugătoare.  Și o să moară oameni. Tot mai mulți de la război la altul. E natura umană și cursul evoluției civilizației umane. Asta e!
Și în trecut au mai fost perioade de pace neîntrerupte și de prosperitate, urmate de perioade de războaie majore și declin. 

Când  țara asta și Polonia se înarmează la greu cu rachete Patriot, avem de câțiva ani scut antirachetă strict pentru a ne apăra de rachete rusești, când vin atâția lideri vestici să ne încurajeze că suntem flancul estic al NATO și bla bla bla, luptăm pentru libertate, e lupta generației noastre, că sutem prima linie care apără lumea civilizată, de la Marea Neagră la Marea Baltică.......

Tu  crezi că primim tancuri Abrams și avioane F-35 ca să stăm cu ele în depozite, doar pentru a face selfie cu gagici pitzi siliconate îmbrăcate în uniforme militare mulate și decoltate lângă tancuri Abrams ?  Sau să facă piloții filmări pe tiktok când pilotează F-35?


Cum ai spus și tu pe alt topic, da, războiul e pregătit demult. Dar de ambele tabere! Și o să se întâmple!

Nu-ți convine, pleacă din Europa...să vedem pe unde, că sincer, nu cred că ți-a dorii să fii în țări bananiere sau pe insule tropicale când cele mai mari puteri militare se războiesc. Și majoritatea insulelor din Caraibe sunt colonii britanice sau membre Commonwealth, deci automat membre NATO, deci nu scapi de înrolare .
Majoritatea țărilor africane și sud-americane, alea dezvoltate, au acorduri de extrădare cu SUA și UE.

Și nu cred că vrei să fii într-o țară din aia sub dictatură.....în Asia nici atât, că în caz de WW3, acolo o să măcelărească chinezii cu japonezii, filipinezii, australienii și taiwanezii,  și coreenii între ei.

Nu mai ai decât varianta să pleci pe Lună!
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 09 December 2023, 17:08
Acum e cel mai potrivit moment ca Rusia sa ne atace.

Ca Biden o sa invoce ca e ocupat cu apărarea Israelului de un complot de jihad global, ba apoi cu China care pregătește ceva.
Eu nu înțeleg de ce ți-ai dori așa ceva?
Crezi că-mi doresc eu să fie WW3?


Se pare că da.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 09 December 2023, 18:21
Acum e cel mai potrivit moment ca Rusia sa ne atace.

Ca Biden o sa invoce ca e ocupat cu apărarea Israelului de un complot de jihad global, ba apoi cu China care pregătește ceva.
Eu nu înțeleg de ce ți-ai dori așa ceva?
Crezi că-mi doresc eu să fie WW3?


Se pare că da.


Dacă tu crezi asta despre mine, so be it!
Dar gândește-te cum ar fi arătat lumea azi fără WW2. Cât de înapoiată tehnologic ar fi fost.

Iar Israelul nici acum nu exista ca stat.



WW3, dacă va fi convențional și cu WMD-uri limitate, va aduce progres tehnologic cum nu s-a mai  văzut din anii 1940-1980.
Va fi o nouă revoluție industrială.
Va fi primul război major în care se vor utiliza roboți spre ultima fază, plus avioane fără pilot și drone la greu.

Țara care va inventa o nouă super-armă de distrugere în masă va domina planetă, ceva cu lasere sau particle cannon ori super-bomba cinetică, îmbogățită cu energie neagră....fabulez și eu, dar estimativ, cam asta ar fi normal.   

Și va da chiar un imbold pentru colonizarea Lunii și a planetei Marte și pentru mineritul pe asteroizi.

Cei care vor supraviețui războiului vor duce o viață enorm de mult mai bună decât noi și se vor înmulți mai mult din cauza unor noi mijloace și tehnologii de a valorifica noi resurse și noi energii (precum energia neagră și fuziunea nucleară și să fabricăm elemente și metale grele mai repede decât ar putea să o facă supernovele), așa cum bunicii noștri au dus-o mai bine după terminarea WW2 decât au dus-o stră-străbunicii înainte de WW1.


Poate că WW3 e singura soluție care ar putea salva specia umană de la cea de-a șasea extincție din cauza climatice, geologice sau cosmice.
Am putea deveni în sfârșit civilizație de tip 1 sau tip 2.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 December 2023, 19:15
Măcar ai imaginația bogată.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 13 December 2023, 21:47
Măcar ai imaginația bogată.

Rusia a amenințat România, și implicit NATO, că dacă vede avioane F-16 decolând de pe teritoriul țării noastre (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/rusia-ameninta-ca-va-ataca-romania-daca-avioanele-f-16-ucrainene-vor-decola-de-pe-teritoriul-tarii-noastre-2613679), chiar și dacă au steaguri ucrainene și sunt pilotate de ucraineni, că ne va BOMBARDA.

Și ATENȚIE, Ucraina nu are piste și aerodromuri de pe care să decoleze avioanele F-16.
Ucraina ar urma să folosească avioanele F-16 din mai/iunie 2024 (https://kyivindependent.com/lawmaker-ukraine-to-operate-f-16-jets-in-late-spring-in-best-case-scenario/).

Deci, mai bucurați-vă de pace și de viață maxim 5-6 luni.
 
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 16 December 2023, 13:13
Nici un avion F16 ucrainean nu va decola din România.
Rusia nu va ataca o țară NATO.

CALMEAZĂ-TE.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 16 December 2023, 14:00
Nici un avion F16 ucrainean nu va decola din România.
Rusia nu va ataca o țară NATO.

CALMEAZĂ-TE.

Atunci explică tu mai bine cum le vor folosi ucrainenii, avand in vedere ca avioanele vor fi trimise dezasamblate si vor trebui ansamblate la loc, si asta vor vedea rusii din satelit, apoi explica de unde din Ucraina vor decola daca ucrainenii nu au aerodromuri si piste speciale pentru avioane F-16.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 16 December 2023, 15:35
Nici un avion F16 ucrainean nu va decola din România.
Rusia nu va ataca o țară NATO.

CALMEAZĂ-TE.

Atunci explică tu mai bine cum le vor folosi ucrainenii, avand in vedere ca avioanele vor fi trimise dezasamblate si vor trebui ansamblate la loc, si asta vor vedea rusii din satelit, apoi explica de unde din Ucraina vor decola daca ucrainenii nu au aerodromuri si piste speciale pentru avioane F-16.
Stai liniștit, au ucrainienii destule variante ca să folosească avioane.
Ce e așa de deosebit în viziunea ta pentru aterizarea/decolarea unui F16 față de un avion de linie?

Rușii văd din satelit când le pică câte o grenadă în tancuri? Nici nu credeam.

E panică mare în capul tău, amice.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 16 December 2023, 18:47
Nici un avion F16 ucrainean nu va decola din România.
Rusia nu va ataca o țară NATO.

CALMEAZĂ-TE.

Atunci explică tu mai bine cum le vor folosi ucrainenii, avand in vedere ca avioanele vor fi trimise dezasamblate si vor trebui ansamblate la loc, si asta vor vedea rusii din satelit, apoi explica de unde din Ucraina vor decola daca ucrainenii nu au aerodromuri si piste speciale pentru avioane F-16.
Stai liniștit, au ucrainienii destule variante ca să folosească avioane.
Ce e așa de deosebit în viziunea ta pentru aterizarea/decolarea unui F16 față de un avion de linie?

 

Îți trebuie piste foarte largi și foarte lungi pentru a decola un F-16 în condiții sigure. Ceva ce ucrainenii nu au, având piste numai MiG-uri. Plus că rușii le-au cam distrus aerodromurile pe 24 februarie 2022, la începerea invaziei.

Atfel, cum sugerezi să decoleze?

Ca în X-MEN, cu propulsoare SF, din baze subterane ? 

https://www.youtube.com/watch?v=cX3PVOWsm5I



Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 17 December 2023, 20:37
http://

Îți trebuie piste foarte largi și foarte lungi pentru a decola un F-16 în condiții sigure.

Da, așa e, pista trebuie să aibă măcar 20 km lungime și vreo 5 km lățime, că na, F16 e mai lung și mai lat decât un Boeing 747.

https://www.youtube.com/watch?v=m06uWM_tABM


The F-16 Fighting Falcon is a single-engine supersonic multirole fighter aircraft, which requires specific conditions for safe takeoff and landing.

1. Takeoff Requirements: An F-16 typically needs about 5,000 feet runway length to take off under standard conditions. The actual distance can vary depending on the weight of the aircraft (fuel load, armaments), altitude of the airfield (air density decreases with altitude making it harder to generate lift), and weather conditions.

2. Landing Requirements: The F-16 usually needs about 3,000 feet of runway to land under normal conditions. However, this distance can increase if the aircraft is heavy or if there are adverse wind conditions. Also, an arresting hook system can be used in emergency situations for shorter stop.

Deci are nevoie de o pistă de minim 1,6 km ca să decoleze și 1 km ca să aterizeze.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 20 December 2023, 14:46
Niște piloți și experți ziceau altceva astă-primăvară.  Asta în perioada când Biden spunea public că nici nu se gândește să le livreze avioane F-16 ucrainenilor, prin februarie.

https://www.businessinsider.com/russia-may-spot-ukrainian-bases-preparing-for-f16s-expert-says-2023-4

https://www.military.com/daily-news/2023/03/07/f-16s-wont-be-game-changer-ukraine-air-forces-europe-commander-says.html

Nu-ți dă cu virgulă că în februarie spunea că ucrainenii nu au nevoie de F-16 ?
https://abcnews.go.com/Politics/biden-ruling-now-ukraines-request-16s-tells-abcs/story?id=97447640

https://www.youtube.com/watch?v=MiKoXlntM9c

Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 22 December 2023, 04:11
Vestul nu va accepta pace pana cand Ucraina nu invinge Rusia. Deci sau Ucraina invinge Rusia, sau Rusia rezolva problemele care au dus la razboi, ca sa se poata incheia povestea.

Si tot nu se va incheia pentru ca Rusia trebuie invinsa pentru ca "unii" sa se poata ocupa de China. Si se uita faptul ca Rusia inca nu a apelat la aliati, care nu-s putini, si mai are si cele mai multe resurse naturale dintre toate tarile de pe planeta.

E clar că războiul declanșat din 2022  nu se va încheia decât în trei variante:

1. Ori se va încheia cu Rusia și cu China șterse de pe hartă, dar și cu Europa de Est,  peninsula coreeană, Japonia, Franța, Marea Britanie și cu regiuni întregi din SUA care vor fi distruse sau chiar iradiate de la un război nuclear.  Asta ar fi cea mai nasoală variantă, pentru că ar fi efectiv a șasea extincție.

2. Ori cedează ambele la un moment dat din motive economice, să zicem - la anu sau în 2025, mai semnează armistițiu care durează trei-patru ani,  mai produc armament, și apoi, rușii  atacă din nou Ucraina, până o fac să capituleze, asta dacă nu cumva aliații NATO îi împing în apărare și într-o nouă ofensivă cu armament de nouă generație.
Și o ținem așa, din 5 în 5 ani, până ne trezim exterminați printr-un război nuclear în 2040-2050. Exact ca în varianta 1, dar mai lentă. 

3. Ori America va ceda, majoritatea alegându-l pe Trump și în cele din urmă, începe o nouă epocă de izolaționism american. Americanii se retrag din toată lumea, menținând relații strânse doar cu statele vorbitoare de limbă engleză, în timp ce  lasă Europa și Asia la mila Rusiei și Chinei. Și așa se adeverește scenariul din romanul 1984.  Ăsta ar fi cel mai ideal scenariu, chiar dacă ar însemna ceva suferință și dispariția liberalismului pentru zeci de ani.
Însă, după câteva generații de educație și dezvoltare tehnologică, tinerii chinezi și ruși încep să renunțe treptat la dictatură și se pun pe reforme democratice, iar prin 2050-2060 s-ar putea să avem chiar o lume mai bună decât este acum, chiar și fără implicarea Americii. S-ar putea să vedem inovații în cursa spațială și să colonizăm Luna și Marte.

Poate ar fi cazul să avem o lume multipolară, însă doar cu superputeri democratice. Dar asta necesită timp.

Și chiar de nu se vor democratiza, măcar dacă ne-ar oferi nivel de trai la fel de crescut ca cel actual, livrat de America, sau poate chiar mai crescut, pentru că Rusia are resurse și China are muncitori.

Presupune răbdare, suferință, dar cel puțin, nu ne-am autoextermina dracului.


 
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 22 December 2023, 08:57
Niște piloți și experți ziceau altceva astă-primăvară.

Cine-s ăia? Moș Crcăciun, Iepurașul de Paști și Zâna Măseluță?
Ai acces la internet, documentează-te, nu mai lua de bune ce zic cei care sub perdeaua anonimatului vor să păstreze elementul surpriză.

Post Merge: 22 December 2023, 09:05
E clar că războiul declanșat din 2022  nu se va încheia decât în trei variante:

3. Ori America va ceda, majoritatea alegându-l pe Trump și în cele din urmă, începe o nouă epocă de izolaționism american. Americanii se retrag din toată lumea, menținând relații strânse doar cu statele vorbitoare de limbă engleză, în timp ce  lasă Europa și Asia la mila Rusiei și Chinei. Și așa se adeverește scenariul din romanul 1984.  Ăsta ar fi cel mai ideal scenariu, chiar dacă ar însemna ceva suferință și dispariția liberalismului pentru zeci de ani.

Zeci de ani?
Amice, în cazul în care Trump câștigă din nou alegerile, ăsta va fi ultimul lui mandat și va dura 4 ani.
Ai uitat că în USA nu poți fii președinte pe viață, ca în rusia sau china sau coreea de nord sau turcia?

Post Merge: 22 December 2023, 09:10
în timp ce  lasă Europa și Asia la mila Rusiei și Chinei.   Ăsta ar fi cel mai ideal scenariu, chiar dacă ar însemna ceva suferință și dispariția liberalismului pentru zeci de ani.
Ideal pentru cine?
Pentru zeul tău Putin?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 22 December 2023, 16:39
Niște piloți și experți ziceau altceva astă-primăvară.

Cine-s ăia? Moș Crcăciun, Iepurașul de Paști și Zâna Măseluță?
Ai acces la internet, documentează-te, nu mai lua de bune ce zic cei care sub perdeaua anonimatului vor să păstreze elementul surpriză.

Post Merge: 22 December 2023, 09:05
E clar că războiul declanșat din 2022  nu se va încheia decât în trei variante:

3. Ori America va ceda, majoritatea alegându-l pe Trump și în cele din urmă, începe o nouă epocă de izolaționism american. Americanii se retrag din toată lumea, menținând relații strânse doar cu statele vorbitoare de limbă engleză, în timp ce  lasă Europa și Asia la mila Rusiei și Chinei. Și așa se adeverește scenariul din romanul 1984.  Ăsta ar fi cel mai ideal scenariu, chiar dacă ar însemna ceva suferință și dispariția liberalismului pentru zeci de ani.

Zeci de ani?
Amice, în cazul în care Trump câștigă din nou alegerile, ăsta va fi ultimul lui mandat și va dura 4 ani.
Ai uitat că în USA nu poți fii președinte pe viață, ca în rusia sau china sau coreea de nord sau turcia?

Post Merge: 22 December 2023, 09:10
în timp ce  lasă Europa și Asia la mila Rusiei și Chinei.   Ăsta ar fi cel mai ideal scenariu, chiar dacă ar însemna ceva suferință și dispariția liberalismului pentru zeci de ani.
Ideal pentru cine?
Pentru zeul tău Putin?


1. Vorbesc sub anonimat pentru că sunt ofițeri, militari de rang înalt, unii de la servicii de securitate. Eu nu cred că CNN, BBC sau Insider, când iau interviu de la un militar sub anonimat, iau de la orice terchea berchea. Pot să fie politicieni cunoscuți, dar care cer să declare sub anonimat. Atunci când vezi o știre dată cu SURSE PSD/PNL sau SURSE, înseamnă că persoana publică respectivă solicită publicației să nu-i divulge numele.

2. Încetează să mai spui că Putin îmi este zeu.

3. O fi ultimul mandat, dar mandatul ăsta poate dura pe viață.  ::) America încă nu a experimentat legea marțială, dar legal, Trump o poate face dacă profită de un anume context și obține puteri sporite. Cum a făcut Bush după 9/11. Sau Roosevelt cu patru mandate pe durata WW2, profitând de legile de atunci care îi permiteau unui președinte să candideze de câte ori voia, neavând limita a două mandate.
Avertismentele din partea establishmentului democrat sunt cam de luat în considerare.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 22 December 2023, 20:53
Niște piloți și experți ziceau altceva astă-primăvară.

Cine-s ăia? Moș Crcăciun, Iepurașul de Paști și Zâna Măseluță?
Ai acces la internet, documentează-te, nu mai lua de bune ce zic cei care sub perdeaua anonimatului vor să păstreze elementul surpriză.

Post Merge: 22 December 2023, 09:05
E clar că războiul declanșat din 2022  nu se va încheia decât în trei variante:

3. Ori America va ceda, majoritatea alegându-l pe Trump și în cele din urmă, începe o nouă epocă de izolaționism american. Americanii se retrag din toată lumea, menținând relații strânse doar cu statele vorbitoare de limbă engleză, în timp ce  lasă Europa și Asia la mila Rusiei și Chinei. Și așa se adeverește scenariul din romanul 1984.  Ăsta ar fi cel mai ideal scenariu, chiar dacă ar însemna ceva suferință și dispariția liberalismului pentru zeci de ani.

Zeci de ani?
Amice, în cazul în care Trump câștigă din nou alegerile, ăsta va fi ultimul lui mandat și va dura 4 ani.
Ai uitat că în USA nu poți fii președinte pe viață, ca în rusia sau china sau coreea de nord sau turcia?

Post Merge: 22 December 2023, 09:10
în timp ce  lasă Europa și Asia la mila Rusiei și Chinei.   Ăsta ar fi cel mai ideal scenariu, chiar dacă ar însemna ceva suferință și dispariția liberalismului pentru zeci de ani.
Ideal pentru cine?
Pentru zeul tău Putin?


1. Vorbesc sub anonimat pentru că sunt ofițeri, militari de rang înalt, unii de la servicii de securitate. Eu nu cred că CNN, BBC sau Insider, când iau interviu de la un militar sub anonimat, iau de la orice terchea berchea. Pot să fie politicieni cunoscuți, dar care cer să declare sub anonimat. Atunci când vezi o știre dată cu SURSE PSD/PNL sau SURSE, înseamnă că persoana publică respectivă solicită publicației să nu-i divulge numele.

2. Încetează să mai spui că Putin îmi este zeu.

3. O fi ultimul mandat, dar mandatul ăsta poate dura pe viață.  ::) America încă nu a experimentat legea marțială, dar legal, Trump o poate face dacă profită de un anume context și obține puteri sporite. Cum a făcut Bush după 9/11. Sau Roosevelt cu patru mandate pe durata WW2, profitând de legile de atunci care îi permiteau unui președinte să candideze de câte ori voia, neavând limita a două mandate.
Avertismentele din partea establishmentului democrat sunt cam de luat în considerare.
1. Și tu știi de la ei direct nu, că doar acces la aș ceva.

2.  Putin nu îți este zeu.

3. Visezi vise.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 25 December 2023, 05:22
Rusia ar putea BOMBARDA Europa  între noiembrie 2024 și februarie 2025.

S-ar putea întâmpla numai în cazul dacă Trump va fi reales președinte, și nu Joe Biden, fix când America nu va putea interveni rapid.  Speculația e de la serviciu de informaţii european.   Ministrul german al Apărării e ferm convins că Rusia ar putea ataca Europa în intervalul 2027-2030.
https://www.mediafax.ro/externe/bild-planuieste-putin-sa-declare-razboi-europei-in-curand-rusia-va-ataca-nato-cand-statele-unite-par-sa-fie-fara-conducere-22221753


Dar NYT spune că Putin ar fi de fapt gata să încheie pace cu Ucraina din cauza că armata rusă e copleșită (și vrea pauză să-și refacă forțele și să producă tancuri în liniște fără să-l mai bâzâie ceva drone ucrainene la Moscova).
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26777492-nyt-putin-este-deschis-incetare-focului-daca-rusia-pastreaza-teritoriile-ocupate.htm
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 29 December 2023, 13:28
https://www.digi24.ro/stiri/externe/val-de-atacuri-aeriene-ruse-asupra-ucrainei-explozii-in-kiev-odesa-a-fost-atacata-noaptea-cu-drone-2630211
Quote
Numărul morților în urma atacului cu rachete asupra Ucrainei crește la 13 ACTUALIZARE 12:30 Numărul morților din atacul cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei a crescut la 13, potrivit Associated Press. Zeci de oameni au fost răniți și un număr necunoscut sunt încă sub dărâmături, au declarat oficialii ucraineni. Numărul morților ar putea crește pe măsură ce eforturile de salvare continuă. Printre clădirile raportate a fi avariate în Ucraina se numără blocuri de apartamente, școli și o maternitate. „O maternitate, școli, un mall, clădiri rezidențiale și case, un depozit comercial și o parcare. În Kiev, Liov, Odesa, Dnipro, Harkov, Zaporojie și alte orașe.

Astăzi, Rusia a folosit aproape toate armele din arsenalul său: Rachete Kinjal, rachete S-300, rachete de croazieră și drone. Bombardierele strategice au lansat rachete X-101/X-505. În total, circa 110 rachete au fost lansate asupra Ucrainei, majoritatea fiind doborâte”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o postare publicată pe contul de X/Twitter.

 


Gândiți-vă cum ar fi dacă s-ar întâmpla asta la noi.

Probabil că în cazul statelor membre NATO, Putin ar putea să le bombardeze cu balistice și hipersonice. În special hipersonice care nu pot fi interceptate în totalitate de sistemele defensive antiaeriene.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 29 December 2023, 16:07
Uuuu, hai să plângem cu toții!
Sau să mergem la ambasada rusiei, de mână cu orca șoșoacă, și să jurăm credință rusiei, ca să nu ne dea cu bombardeaua în cap.

Vezi tu colegule pacifist, România e un stat membru NATO, iar dacă rusia ar ataca neprovocată un stat membru NATO, asta ar însemna sfârșitul ei ca existență.
Ține minte ce am zis aici.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 29 December 2023, 16:32
Uuuu, hai să plângem cu toții!
Sau să mergem la ambasada rusiei, de mână cu orca șoșoacă, și să jurăm credință rusiei, ca să nu ne dea cu bombardeaua în cap.

Vezi tu colegule pacifist, România e un stat membru NATO, iar dacă rusia ar ataca neprovocată un stat membru NATO, asta ar însemna sfârșitul ei ca existență.
Ține minte ce am zis aici.


Nu știi până când nu o să te târască guvernul pe front să te bați cu rușii, că fix asta pățesc ucrainenii acum din lipsă de personal.

Noi putem să alegem să nu fim nici prieteni cu Rusia dacă nu vrei gaz rusesc așa cum fac prietenii tăi germanii, care încă mai salivează.  Dar să-i întărâți până se adeverește scenariul meu nu e deloc o decizie înțeleaptă.

Și ce are dacă România e stat membru NATO? Crezi că trimite Biden 500,000 de soldați americani să se bată cu rușii în locul tău? S-o crezi tu colegu, s-o crezi tu în visele tale. Dacă ne atacă rușii,  va trebui să trimitem mare parte din cei 81,000 de  militari activi la frontiera cu Ucraina și Rep.Moldova, într-un război asimetric ce va dura ani buni.

În timpul ăsta, vor reintroduce stagiul militar obligatoriu.

Dacă militarii ăia activi o mierlesc, statul român va apela la rezerviști, care sunt în mare 55,000 de bătrâni care au făcut armata în comunism. 

După ce o mierles și rezerviștii, ghici cine urmează să fie dat la sacrificat - tinerii de 18-40 ani, bărbați și femei, în număr de 9 milioane.

Rusia are armată de 2 milioane și poate să ajungă la 10 milioane de militari înrolați în doar 10 ani, suficient să ducă război cu NATO pentru 20-30 ani. Și fii sigur că America nu o să riște în veci să devină deșert radioactiv pentru țări ca România, Polonia și țările baltice, dar pentru Ucraina. 

Nu o să lupte americanii în veci........îți trimit avioane, tancuri, rachete, mitraliere, dar te bați tu cu rușii.

Mai terminați cu placa aia că dacă „Rusia atacă stat membru NATO, va însemna sfârșitul ei ca existență”.......că deja e expirată.
E la fel de idioată ca aia cu „Putin e bolnav, o mierlește până la Paștele 2022”, „Ucraina va recupera Crimeea până în toamna 2023” și „sancțiunile își fac efectul, Rusia va da faliment până la Crăciun 2022”.

SUA, și dacă ar avea capacitatea asta, deși nu o are, nu o va face. Fiindcă ar însemna să radă Rusia în întregime de pe fața planetei, la dimensiunea ei, ar însemna ca și multe orașe americane să încaseze rachete balistice nucleare, posibil și Europa. NATO nu poate să se apere de 4000 de rachete nucleare balistice intercontinentale venind simultan în 2-6 minute. 

Dacă se ajunge în așa scenariu, toată emisfera nordică e DOOMED.

Ține tu minte ce ți-am zis și roagă-te să nu ajungem în situația asta! 

 


 
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 30 December 2023, 04:52
Uuuu, hai să plângem cu toții!
Sau să mergem la ambasada rusiei, de mână cu orca șoșoacă, și să jurăm credință rusiei, ca să nu ne dea cu bombardeaua în cap.

Vezi tu colegule pacifist, România e un stat membru NATO, iar dacă rusia ar ataca neprovocată un stat membru NATO, asta ar însemna sfârșitul ei ca existență.
Ține minte ce am zis aici.

Noi putem să alegem să nu fim nici prieteni cu Rusia dacă nu vrei gaz rusesc așa cum fac prietenii tăi germanii, care încă mai salivează.  Dar să-i întărâți până se adeverește scenariul meu nu e deloc o decizie înțeleaptă.

Eu nu aș avea încredere în unul care-mi pune pistolul la tâmplă când semnez un contract.
Iar cu gazul rusesc...
Noi suntem producători și exportatori de gaz metan.
Probabil că asta te irită, pardon, pe ruși.
Ah, și urmează proiectul ăla din Marea Neagră.
Ti-o ia mintea razna deja!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 December 2023, 06:22
Uuuu, hai să plângem cu toții!
Sau să mergem la ambasada rusiei, de mână cu orca șoșoacă, și să jurăm credință rusiei, ca să nu ne dea cu bombardeaua în cap.

Vezi tu colegule pacifist, România e un stat membru NATO, iar dacă rusia ar ataca neprovocată un stat membru NATO, asta ar însemna sfârșitul ei ca existență.
Ține minte ce am zis aici.

Noi putem să alegem să nu fim nici prieteni cu Rusia dacă nu vrei gaz rusesc așa cum fac prietenii tăi germanii, care încă mai salivează.  Dar să-i întărâți până se adeverește scenariul meu nu e deloc o decizie înțeleaptă.

Eu nu aș avea încredere în unul care-mi pune pistolul la tâmplă când semnez un contract.
Iar cu gazul rusesc...
Noi suntem producători și exportatori de gaz metan.
Probabil că asta te irită, pardon, pe ruși.
Ah, și urmează proiectul ăla din Marea Neagră.
Ti-o ia mintea razna deja!

Câte platforme românești de extragere a gazului sunt în Marea Neagră? 
Câte rafinării românești avem?

În 2022, noi vorbeam de prima moleculă de gaz extrasă de România și tu îmi spui că suntem producător energetic? Bănuiesc că suntem și grânarul Europei dacă e s-o luăm așa.
https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-25563805-ciuca-legea-offshore-adoptata-azi-parlament-prima-molecula-gaz-extras-din-marea-neagra-intra-sistem-sfarsitul-lunii-iunie.htm

Quote

Ah, și urmează proiectul ăla din Marea Neagră.
Ti-o ia mintea razna deja!

Până e ăla gata, ni-l detonează rușii......numai așa de ai dracu...sau americanii că cine suntem noi să devenim independenți energetic.......dacă e să credem New York Times și Guardian că ei au detonat Nord Stream.......din motivul de a face Germania, și implicit Europa, mai eco - adică să avem doar energie solară și eoliană și să mâncăm  greieri prăjiți și pâine din făină de viermi.

Pentru că nu e așa, Europa e cea mai mare dușmană a Americii, nu Rusia. Rusia din 1945, e doar o sperietoare folosită de America pentru a-și justifica toate acțiunile globale.

Și din simplul motiv că UE a lansat monedă proprie - euro - în 2002 ca să rivalizeze cu dolarul, Chiriac și cu Kohl  făcuse din Europa a doua superputere economică a lumii și pentru că Macron tot vorbea de armată europeană prin 2018:
-americanii ne-au aranjat imediat cu criza financiară din 2008 pentru a slăbi moneda euro,
-le cumpărăm mizeriile cancerigene de am ajuns la fel de obezi ca ei,
-ne-au umplut de rahaturi de filme progresiste, jocuri video violente și melodii subliminale de am ajuns mai depravați decât ei,
-au impus guvernatori și marionete proaste  ca Merkel și Hollande ca să distrugă tot ce au realizat Kohl și Chiriac, 
-ne-au impus să luăm cote de refugiați din Siria și Irak, dar și din Africa,  pentru planul Kalergi,
- după 2020, au provocat pandemia și războiul din Ucraina ca să ne pună să cumpărăm miliarde de doze de vaccin și armament până dăm faliment financiar, inclusiv au detonat conductele de gaze Nord Stream ca să nu mai luăm gaz de la ruși ca să trăim doar eco și cumpărăm doar armament și acceptăm trupe doar de la americani de frica Rusiei , ca și cum am fi în stadiul de colonizare.

Între timp, noi îi considerăm drept cel mai the best strategic partner care ne-a sabotat cultura, naționalitatea, economia, educația, religia, sănătatea, societatea...........

...........dar hei, într-un fel, Europa și-o merită cu vârf și îndesat ca americanii să-și bată joc și să ne trateze ca pe o colonie nu mai mare decât India când era colonie britanică. 

Până  la urmă, nu europenii au declanșat două războaie mondiale în care au murit peste 100 milioane de oameni între 1914-1945 și au colonizat porțiuni întregi din Africa, America de Sud, America de Nord,  Australia și Asia, comițând masacre și acte de genocid vreme de 500 ani ?  Nu le suntem noi datori americanilor că ne-au salvat de două ori de noi înșine?  Sau de faptul că am comis holocaust secole la rând împotriva evreilor?

 
FUCK THE EU
.....cum ar veni, dar fac pariu că tu tot nu vei crede că America detestă Europa și vrea cu orice preț să o distrugă și să o subjuge.
https://www.youtube.com/watch?v=PSWuasQ0qx0
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 30 December 2023, 10:24
Statul Roman nu are dreptul de a conduce nici o afacere, poate fi maxim actionar la chestii ce tin de securitatea energetica, nationala, etc. Statul Roman nu va face nici o exploatare niciunde, va da dreptul contra redevente(taxe) altora sa exploateze. La fel se intampla in toata UE si tada... Rusia.
Ai fi surprins ca multe din afacerile rusesti sunt o combinatie de stat si privat. La fel ca peste tot. Doar 50.23% din gazprom este al statului orcesc, in rest e o increngatura de actionari inclusiv din vest. La fel se intampla si cu restul de firma mari din Rusia. De aia nici nu merg sanctiuni dure pt ca si vestul si-ar da la gioale dar asta e o alta poveste.
--
UE de bine de rau te-a adus cu PIB-ul unde esti acum. Pana sa fii in UE am fost varza, varza pe carne. Nu zice nimeni ca este un proiect perfect dar trebuie sa nu ai toate tiglele pe casa sa zici ca e un proiect esuat. Sau sa fii intr-o negare continua datorita unor frustrari personale grave care le-ai avea si daca ai fi in Rusia, China sau pe Luna mai mult ca sigur. Rusul de rand baleste la ce ai tu in UE.
Cativa "speciali" din UE care sunt putini dar foarte virulenti viseaza la ce e in Rusia. Mergeti fratilor acolo ca nu va tine nimeni aici intr-o UE esuata. Nu veniti cu placa nationalista ca voi stati aici de dragul tarii. Stati aici ca nu aveti nici o alta varianta. Nu mai veni cu povesti din al 2-lea razboi mondial si aiureli de pe vremea lui strabunica, nu mai au nici o valoare in contextul actual.
--
Spui niste porcarii gen in afara de saormerii si pacanele nu s-a schimbat nimic. Ca ai doar telefoane si nimic mai mult. Te faci de ras, serios. Veniturile romanilor au crescut mult, speranta de viata a crescut mult. Iti permiti vacante peste hotare, ne permitem masini, ai cam tot ce are si ala in vest mare parte. Nu stiu la ce utopie visezi mai exact sau cum ai vedea viata in Romanistan ?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 December 2023, 11:04
Veniturile romanilor au crescut mult, speranta de viata a crescut mult. Iti permiti vacante peste hotare, ne permitem masini, ai cam tot ce are si ala in vest mare parte. Nu stiu la ce utopie visezi mai exact sau cum ai vedea viata in Romanistan ?

Ia fii atent aici:

1. Vice România tocmai a anunțat ieri că se închide. Era singura publicație de presă care scria despre educație sexuală, rasism, homosexualitate,  feminism, ateism, protejarea mediului.......la modul serios. IT'S GONE, GATA!

2. IGN România s-a închis în 2019, după vreo patru ani

3. Computer Games, site-ul nostru original, a fost închis în 2018.

4. Zona IT divaghează total spre alte zone dacă te uiți pe ultimele clipuri.

5. Revista Level e moartă și îngropată. La fel ca multe alte reviste de gaming.

6. Și tot ce înseamnă console gaming e low. Forumul ăla e pe moarte. Servicii de suport pentru  Xbox și PS, cam inexistente în România.

7. Softpedia nu mai are nicio treabă cu domeniul Software.

8. PC Garage - cloacă de bișnițari, acuzații de țepe, suport zero. 

9. EMAG, Altex - pline de chinezării în ultima vreme. Amazon încă refuză să vină la noi în țară.  Plătim ca niște sclavi sau colonie de mâna a treia tarifele de transport care sunt astronomice.

10. Suport de la Apple, Intel, Nvidia - spre zero. Ți se strică PC-ul sau smartphone-ul, la revedere, cumpărăți altul, deși pretindem că suntem stat membru UE, o uniune care cică vrea să recicleze tot.


11. Între timp, majoritatea românilor jelesc dispariția Filelist, de parcă nu pot să ciordească materiale piratate de altundeva ?

CE SPUN TOATE ASTEA DESPRE NOI ? Că suntem efectiv FRAȚII MAI MICI AI RUȘILOR!
Toate astea au dispărut pentru că suntem cel mai conservator și retrograd popor din Europa. Suntem exact ca într-o țară din Asia Centrală, cu nivel de trai și mentalitate ca acolo. Turcia ne bate la multe aspecte.  Guess what - Turcia are site IGN  în limba turcă. https://tr.ign.com/
Deci până și turcii stau mai bine la cultura geek, deși e țară islamică.

A fi adolescent sau adult tânăr în România secolului 21 nu înseamnă decât o viață tristă. Fără digitalizare, încă cu dosare pe șină, încă cu plăți cash etc., dar cică ne pretinem smarți.

Suntem praf la cultura geek de mă tot mir la ce se mai organizează Comic Con la noi, suntem low de tot la capitolul gaming (mai niște campioni ici colo la Dreamhack care nu se mai organizează la noi), deși rușii și ucrainenii sunt cu câteva clase peste și suntem cea mai neatractivă, homofobă, misogină și rasistă țară din Europa de Est, mai rău decât Ungaria.
Am zis destul?
Încă mai ești convins că situația noastră e „OK”?
Eu consider o țară ca fiind DEZVOLTATĂ acolo unde există presă dedicată tineretului și o cultură GEEK.
Dacă zici că suntem o țară dezvoltată, UNDE PLM SUNT CG, IGN, LEVEL, VICE?
Unde sunt conferințele Dreamhack și campionatele de gaming de altădată? 
Ce s-a ales de Comic Con? 
E bine că am avut de prin 1997 niște tentative și că a durat ceva, suficient cât să ne bucurăm de ele. Dar România nu e făcută pentru cultura geek, pentru gaming, pentru presă progresistă, nu e făcută pentru tineret. De aia mulți emigrează.  În curând o să ne confruntăm cu o penurie de IT-iști. De câteva luni emigrează la greu și lucrătoarele sexuale. Ce naiba să facă în țara asta care e efectiv o RUSIE MAI MICĂ?  Țara asta nu are viitor, prezentul e patetic, trecutul îi e jalnic.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Tzeb on 30 December 2023, 11:45
Filelist e viu, nu se mai inchide. Ai amazon.de, transport gratuit la comenzi de peste 50 de euro.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 December 2023, 11:49

--
Spui niste porcarii gen in afara de saormerii si pacanele nu s-a schimbat nimic. 

Da, așa e , s-a schimbat ceva.
Florin Ciordache, ăla cu ALTĂ ÎNTREBARE și care ne arăta degetele mijlocii din parlament, nu mai e ministrul Justiției, e șef la consiliul legislativ cu salariu baban.
Iliescu nu mai e octogenar liber, e un nonagenar liber.
Băsescu, din președintele care făcea băi de mulțime prin care triumfa liberalismul, e acum securist turnător.
Iohannis, care era ANTI-PEEE-SEEE-DEEE, este acum cu PEEE-SEE-DEE.
Acum 10 ani era USL la putere, acum e USL 2.0.
Între timp,  dreapta liberală se schimbă în dreapta naționalistă.
Peisajul bucureștean s-a schimbat - avem nu doar Casa Poporului, ci și o ditamai catedrala lângă ea de mântuirea neamului, aproape finalizată.
 


MULTE SCHIMBĂRI, ÎNTR-ADEVĂR, PENTRU ROMÂNIA, FRATELE MAI MIC AL RUSIEI!
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 30 December 2023, 12:10

Câte platforme românești de extragere a gazului sunt în Marea Neagră? 
Câte rafinării românești avem?
Tu vrei să rafinezi gazul?
Sau nu poți să faci diferența dintre petrol și gaz?!

Post Merge: 30 December 2023, 12:11

- după 2020, au provocat pandemia și războiul din Ucraina   

Îți dai seama cât de ridicol și îndoctrinat ești?

Post Merge: 30 December 2023, 12:23

CE SPUN TOATE ASTEA DESPRE NOI ? Că suntem efectiv FRAȚII MAI MICI AI RUȘILOR!
Poate tu, că eu nu.

Post Merge: 30 December 2023, 12:27

 suntem cea mai neatractivă, homofobă, misogină și rasistă țară din Europa de Est, mai rău decât Ungaria.

Asta din cauza oamenilor ca tine, inclusiv.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 30 December 2023, 15:13
@peacemaker vezi tot ce e rau dar nu dracu atat de negru.
Normal ca au disparut. Au disparut chestii faine inainte sa te fi nascut daca te-ai nascut in 93. :D A disparut mirc-ul, "almamahe" de stiinta, Scanteia, Palatul Pionierilor, cercul de informatica, concursurile de carturi si alte chestii cool de pe vremea lui Ceasca si dupa. Asta este mersul lucrurilor, mergem inainte.
Toata lista ta are logica pt ce a disparut.
Vice a avut ceva succes la inceput dar pe total nu era cine stie ce. "Hai sa vezi cum e sa bei apa 10 litri pe zi sau mi-am dat cu ciocanul in coaie ca sa nu iti dai si tu." Nu au mers.
Review-urile din articole la jocuri s-au mutat pe discord si youtube. Lumea nu vrea doar o poveste vrea pe Gigel sa-i vada cum joaca si explica despre joc, poti si sa-l intrebi in timp ce joaca si asta se vinde. Unii fac chiar show in timp ce joaca si fac milioane din asta.
Am divagat destul, nimic nu moare, totul se transforma. Ideea e ca s-au transformat per total in plus si inclin sa cred ca o apropiere a noastra spre Rusia sau a da inapoi in fata lor o sa dea cu minus pe multe planuri.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 01 January 2024, 10:09
@peacemaker vezi tot ce e rau dar nu dracu atat de negru.
Normal ca au disparut. Au disparut chestii faine inainte sa te fi nascut daca te-ai nascut in 93. :D A disparut mirc-ul, "almamahe" de stiinta, Scanteia, Palatul Pionierilor, cercul de informatica, concursurile de carturi si alte chestii cool de pe vremea lui Ceasca si dupa. Asta este mersul lucrurilor, mergem inainte.
Toata lista ta are logica pt ce a disparut.
Vice a avut ceva succes la inceput dar pe total nu era cine stie ce. "Hai sa vezi cum e sa bei apa 10 litri pe zi sau mi-am dat cu ciocanul in coaie ca sa nu iti dai si tu." Nu au mers.
Review-urile din articole la jocuri s-au mutat pe discord si youtube. Lumea nu vrea doar o poveste vrea pe Gigel sa-i vada cum joaca si explica despre joc, poti si sa-l intrebi in timp ce joaca si asta se vinde. Unii fac chiar show in timp ce joaca si fac milioane din asta.
Am divagat destul, nimic nu moare, totul se transforma. Ideea e ca s-au transformat per total in plus si inclin sa cred ca o apropiere a noastra spre Rusia sau a da inapoi in fata lor o sa dea cu minus pe multe planuri.




1. Cum de naiba mai toate site-urile de știri de gaming/geek rezistă la americani, britanici, francezi, germani chiar și după 25 ani, iar polonezii, ucrainenii și cehii au studiouri de dezvoltat jocuri video?  Iar la noi mor revistele și publicațiile de gaming și geek după 10-20 ani de existență? Și nu avem nici acum un studio serios de dezvoltat jocuri video românești? 
2. În privința mirc, hi5, mess, sălile de net...știu, am primit ceva mai bun în schimb, de la facebook și instagram la tiktok, de la fb messanger și whatsapp la discorc cu apeluri gratis, de la platforme de jocuri la cloud games.
Și totuși, facilitățile astea sunt valabile la nivel internațional, chiar și în China, Rusia, India și țări africane.
3. Bun, a dispărut Vice că o dădea în clickbait-uri infecte, deși în mare, a furnizat articole de calitate despre educația sexuală, homosexualitate, tulburările mintale la adolescenții și tinerii mileniali, problemele postmoderne ce țin de cultură și societate, toate scrise pe înțelesul tuturor, la modul informal și pe limbaj prietenos.   Cine o să înlocuiască VICE la aceste aspecte? Cine o să mai scrie despre educație sexuală, probleme psihice și homosexualitate la modul informal, pe înțelesul tuturor ? 
Antena 3 CNN?
Digi24?
PRO TV? 
.......Aleph News......??!?? O merge că pare smart și dedicat tinerilor, dar ......oh, wait, e și ăsta în insolvență. 

Lăsăm educația sexuală a tinerilor din România pe seama Netflixului și Pornhubului atunci, când parlamentarii și acum resping legea pentru implementarea unei astfel de materii?

4. Recenziile pe discord/youtube? Tu ești serios sau trollezi?  Ce recenzii să citești pe YouTube? Alea sunt în format video.
Iar pe discord sunt numai conversații de tip spam ca pe fb, reddit și 4chan. Stai cu orele să cauți un comentariu serios pe acolo când aș putea în câteva minute să aflu o informație serioasă de pe un forum care e bine moderat.
Îți place sau nu, tot forumurile sunt mai preferabile pentru discuții pertinente, mai ales că ele rămân cel mai mult în memoria internetului și sunt mai bine evidențiate.

Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 01 January 2024, 11:09
Man, orice este un business. Daca "afacerea" nu se poate sustine pe termen lung ce poti sa faci ? Gandeste-te ca si aici pe forum avem pe cineva care din banii lui tine hosting-ul si din timpul lui face administrarea. La fel a fost si cu vechiul CG.
VICE la fel, incerci sa faci bani din reclama, din donatii dar nu merg pe termen lung.
Toata presa serioasa de fapt a murit.
Pe scurt:
https://www.piticigratis.com/2023/05/nu-m-am-oprit-eu-din-scris-s-a-oprit-lumea-din-a-fi-distractiva/
--
Latrina3, Digi, PROTV, RomaniaTV, etc iau fie subventii de la guvern fie de la politicieni ce isi fac reclama furand de la noi toti. Din reclama nu ar mai supravietui.
Da, sunt de acord cu tine, forumurile nu ar trebui sa moara dar uite ca nimic nu merge gratis la nesfarsit.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 01 January 2024, 13:16
@peacemaker vezi tot ce e rau dar nu dracu atat de negru.
Normal ca au disparut. Au disparut chestii faine inainte sa te fi nascut daca te-ai nascut in 93. :D A disparut mirc-ul, "almamahe" de stiinta, Scanteia, Palatul Pionierilor, cercul de informatica, concursurile de carturi si alte chestii cool de pe vremea lui Ceasca si dupa. Asta este mersul lucrurilor, mergem inainte.
Toata lista ta are logica pt ce a disparut.
Vice a avut ceva succes la inceput dar pe total nu era cine stie ce. "Hai sa vezi cum e sa bei apa 10 litri pe zi sau mi-am dat cu ciocanul in coaie ca sa nu iti dai si tu." Nu au mers.
Review-urile din articole la jocuri s-au mutat pe discord si youtube. Lumea nu vrea doar o poveste vrea pe Gigel sa-i vada cum joaca si explica despre joc, poti si sa-l intrebi in timp ce joaca si asta se vinde. Unii fac chiar show in timp ce joaca si fac milioane din asta.
Am divagat destul, nimic nu moare, totul se transforma. Ideea e ca s-au transformat per total in plus si inclin sa cred ca o apropiere a noastra spre Rusia sau a da inapoi in fata lor o sa dea cu minus pe multe planuri.




1. Cum de naiba mai toate site-urile de știri de gaming/geek rezistă la americani, britanici, francezi, germani chiar și după 25 ani, iar polonezii, ucrainenii și cehii au studiouri de dezvoltat jocuri video?  Iar la noi mor revistele și publicațiile de gaming și geek după 10-20 ani de existență? Și nu avem nici acum un studio serios de dezvoltat jocuri video românești? 
2. În privința mirc, hi5, mess, sălile de net...știu, am primit ceva mai bun în schimb, de la facebook și instagram la tiktok, de la fb messanger și whatsapp la discorc cu apeluri gratis, de la platforme de jocuri la cloud games.
Și totuși, facilitățile astea sunt valabile la nivel internațional, chiar și în China, Rusia, India și țări africane.
3. Bun, a dispărut Vice că o dădea în clickbait-uri infecte, deși în mare, a furnizat articole de calitate despre educația sexuală, homosexualitate, tulburările mintale la adolescenții și tinerii mileniali, problemele postmoderne ce țin de cultură și societate, toate scrise pe înțelesul tuturor, la modul informal și pe limbaj prietenos.   Cine o să înlocuiască VICE la aceste aspecte? Cine o să mai scrie despre educație sexuală, probleme psihice și homosexualitate la modul informal, pe înțelesul tuturor ? 
Antena 3 CNN?
Digi24?
PRO TV? 
.......Aleph News......??!?? O merge că pare smart și dedicat tinerilor, dar ......oh, wait, e și ăsta în insolvență. 

Lăsăm educația sexuală a tinerilor din România pe seama Netflixului și Pornhubului atunci, când parlamentarii și acum resping legea pentru implementarea unei astfel de materii?

4. Recenziile pe discord/youtube? Tu ești serios sau trollezi?  Ce recenzii să citești pe YouTube? Alea sunt în format video.
Iar pe discord sunt numai conversații de tip spam ca pe fb, reddit și 4chan. Stai cu orele să cauți un comentariu serios pe acolo când aș putea în câteva minute să aflu o informație serioasă de pe un forum care e bine moderat.
Îți place sau nu, tot forumurile sunt mai preferabile pentru discuții pertinente, mai ales că ele rămân cel mai mult în memoria internetului și sunt mai bine evidențiate.
Man, tu ai auzit de economie de piață?
Adică cel mai puternic și cel mai adaptat supraviețuiește.
E chiar simplu.

N-ai decât să plângi după HI5, mIRC, Facebook și alte epave, dar viața merge înainte.

Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 01 January 2024, 21:37

 Man, tu ai auzit de economie de piață?
Adică cel mai puternic și cel mai adaptat supraviețuiește.
E chiar simplu.

N-ai decât să plângi după HI5, mIRC, Facebook și alte epave, dar viața merge înainte.



Nu plâng după epavele astea, mai ales FB. FB încă e elefantul în cameră cu 3 miliarde de useri. N-ai FB, nu exiști.....e o zicală valabilă și pentru 2024.


Dar de ce nu putem avea și noi site-uri geek și de gaming?

Man, orice este un business. Daca "afacerea" nu se poate sustine pe termen lung ce poti sa faci ? Gandeste-te ca si aici pe forum avem pe cineva care din banii lui tine hosting-ul si din timpul lui face administrarea. La fel a fost si cu vechiul CG.
VICE la fel, incerci sa faci bani din reclama, din donatii dar nu merg pe termen lung.
Toata presa serioasa de fapt a murit.
Pe scurt:
https://www.piticigratis.com/2023/05/nu-m-am-oprit-eu-din-scris-s-a-oprit-lumea-din-a-fi-distractiva/
--
Latrina3, Digi, PROTV, RomaniaTV, etc iau fie subventii de la guvern fie de la politicieni ce isi fac reclama furand de la noi toti. Din reclama nu ar mai supravietui.
Da, sunt de acord cu tine, forumurile nu ar trebui sa moara dar uite ca nimic nu merge gratis la nesfarsit.


Stai să ghicesc, Kotaku, IGN, Gamespot, PC Gamer,  Screen Rant, GamesRadar, Game Informer News, Giant Bomb,  Wired etc. iau subvenții de la CIA și guvernele anglo-americane, de aia rezistă de 15-20 ani.

Forumurile ca GTA Forum, Total War Center, GameFAQs, HeavenGames, CODForums etc. o lua de la Pentagon. 


Nu mai bine o spunem pe șleau: că România e prea subdezvoltată și primitivă ca să aibă o cultură cultivată în gaming și geek?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 01 January 2024, 22:16
Eu nu mai am am Facebook, Insta, Twiter, etc, demult rău.
Și există viață și fără porcăriirele alea.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 January 2024, 02:36
Eu nu mai am am Facebook, Insta, Twiter, etc, demult rău.
Și există viață și fără porcăriirele alea.

Tu ai scăpat de astea că nu ai nevoie, nu-ți asigură supraviețuirea și plata salariului.

Aș vrea să scap și eu de ele, dar nu sunt instalator, mecanic, electrician sau ce ziceai tu pe Softpedia că profesezi.
Poate nu-ți vine să crezi, dar sunt milioane de oameni pe planeta asta care au nevoie de FB  pentru muncă. Inclusiv programatorii de social media,  profesorii, jurnaliștii, lucrătorii bancari, operatorii comerciali, managerii, secretarele etc.  Cam oriunde faci muncă de birou sau în telemuncă, ești obligat să folosești Facebook, Whatsapp, Zoom, YouTube, Gmail, Yahoo, Skype etc., mai puțin Twitter aka X care e folositor acum doar celebrităților, politicienilor și căpiaților cu NFT-uri.

Dar cei care lucrează în modă, turism și gătit, ori au bussiness-uri de promovat, sunt obligați să folosească cancerul ăla INSTAGRAM, altfel, adio bani!

Mi se face rău când văd zilnic sigla de la Facebook sau de la Zoom care au ajuns cancer, dar asta e, nu am de ales decât să suport asta ....ori să muncesc cu cârca și manual ca tine.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 02 January 2024, 09:44
Oooo, îmi cer public scuze că nu sunt la nivelul tău de fandosit.
Da, eu muncesc cu cârca și manual (ce rușine).
Pe când tu, dracu știe ce faci tu, dar o faci bine!
Probabil de asta inventezi idei, sau predicții cum le zici tu, de programator de social media ce ești.

Fi-mi-ar scârbă să-mi fie...
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 January 2024, 12:48
Oooo, îmi cer public scuze că nu sunt la nivelul tău de fandosit.
Da, eu muncesc cu cârca și manual (ce rușine).
Pe când tu, dracu știe ce faci tu, dar o faci bine!
Probabil de asta inventezi idei, sau predicții cum le zici tu, de programator de social media ce ești.

Fi-mi-ar scârbă să-mi fie...
Și mie la fel de toți meseriașii și muncitorii care își dau cu părerea în politică, că de aia suntem unde suntem, că aveți voi drept de vot! 

Sunt pro-Geniocracy, recunosc.
Nu susțin nici democrația capitalistă liberală, nici comunismul, nici conservatorismul naționalist, nici  fascismul, nici putinismul sau trumpismul.....sau macronismul și bidenismul.
Vreau geniucrație, data-ism, smartism și meritocrație, astea ar face lumea mai bună.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 02 January 2024, 12:49
ba Tacticiene da ce muncesti de ai asa mult timp liber? chiar sunt curios!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 January 2024, 12:52
ba Tacticiene da ce muncesti de ai asa mult timp liber? chiar sunt curios!
Întâi spune tu.


Eu cam bănuiesc că ești securist de tot m-ai amenințat prin mesagerie privată că o să faci să fiu banat  la fel ca pe Softpedia.
Fiind securist, ar trebui să știi.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 02 January 2024, 12:52
zi ma bugetare! sau ce  oi fi
eu lucrez la privat 100% nu sunt securist ca nu am cum din ce familie provin bai lasule!
baga nu te speria!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 January 2024, 12:53
zi ma bugetare! sau ce  oi fi
Nu sunt mai bugetar ca tine, băi securilă!
N-am fost niciodată plătit cu bani publici de la stat.
Mereu am lucrat la privat.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 02 January 2024, 12:54
si eu privat mereu, asa ca ceva nu se leaga la ce privat lucrezi de ai asa mult timp liber!?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 January 2024, 12:56
Poate explici asta.....ce resurse, ce pile, de unde știi cine sunt.....SECURILĂ! 
Hai, cum ai făcut tu să fiu banat permanent de pe Softpedia.
Pe prietenul tău ericmario de ce nu-l ajuți să-și recapete contul și îl lași aici să mă irite?
Scopul tău care e aici, în afară de a inflama discuțiile?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 02 January 2024, 13:00
du-te ma la alta masa, am cont pe vechiul cg cand te jucai cu p_ta un nisip tu!
Am zis poate te linistesti cumva dar vad ca esti prea tulburat!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 January 2024, 13:01
du-te ma la alta masa, am cont pe vechiul cg cand te jucai cu p_ta un nisip tu!
Am zis poate te linistesti cumva dar vad ca esti prea tulburat!

Pentru  amenințările alea  ar trebui să ți se termine contractul și să fii dat afară în șuturi, având în vedere că nu ești discret, securici.
 
Indiferent ce lucrezi tu, nu cred că e frumos să faci amenințări prin mesagerie privată.
Title: Război România - Rusia?
Post by: mudpie on 02 January 2024, 17:11
zi ma bugetare!

Asta se vrea o jignire sau ceva, bugetarii sunt categoria sociala cea mai demna de dispret din cate inteleg?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 02 January 2024, 18:49
e relativa dar asa consider personal! ca sunt o plaga unii dintre ei! nu cei ce isi vad de treaba si muncesc!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 03 January 2024, 14:24
Doar că eu n-am fost niciodată bugetar. Dacă eram, și probabil din ăla de lux, nu profesor, medic, pompier, polițist sau cineva care chiar muncește, nu-mi ardea mie de forumuri. Eram plecat pe o insulă tropicală la ora asta în loc să stau în București, admirând peisajul ăsta trist demn de Metro/Half Life.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 04 January 2024, 17:35
Probabil singura veste bună pe care am auzit-o în ultima vreme, deși ar trebui să cumpărăm 10,000 de rachete Patriot la câte zeci de mii de proiectile are Rusia.
Și să începem să cumpărăm și să testăm rachete hipersonice pentru a contrabalansa Rusia.
https://www.g4media.ro/acord-nato-intre-membri-europeni-printre-care-si-romania-pentru-achizitiojnarea-a-pana-la-1000-de-rachete-patriot.html

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/romania-cumpara-200-de-rachete-patriot-printr-un-program-comun-al-nato-2637761



Vestea proastă e că America nu mai are bani pentru Ucraina și depinde de republicanii din Congres dacă cedează sau de Biden dacă securizează frontiera cu Mexicul.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/statele-unite-au-epuizat-toti-banii-pentru-ajutorul-militar-oferit-ucrainei-john-kirby-am-ajuns-la-fundul-sacului-2637117
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 04 January 2024, 18:48
Asta chiar e o veste ”proastă”. Inima moscoviților s-ar putea alege cu o bucurie, tristă pentru noi dar măreață pentru adulatorii lui putin cel dictator și invadator.

Dar probabil că adulatorii dictatorului au dreptate.
Poate ar trebui să ne predăm, toți, toată Europa de Est membră NATO, chiar dacă nici măcar nu am fost atacați de mama Rusie, dar să o facem așa, preventiv.
Ca să nu fie război interplanetar.

Pe logica asta, Putin nici nu rebuie să-și mute trupele, pentru că unii viteji deja s-au predat cu totul.
Mai bine sclav toată viața decât mort, nu așa ai zis, făcătorule-de-pace?

Title: Război România - Rusia?
Post by: Tzeb on 04 January 2024, 19:05
Capu' plecat, sabia nu-l taie!

Neam de slugi.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 04 January 2024, 19:11
Unii pleacă capul la cea mai mică adiere de vânt și speră că sabia nu-i va scăpa de prostia înmagazinată în căpșor.
Aici ai dreaptate.
Ăsta-i neamul de slugi.
Problema nu e că românii ca neam, nu suntem lași, dar avem unele slugi printre noi. Am vrut să zic zdrențe, dar mi s-a părut prea mult.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 05 January 2024, 02:02
Capu' plecat, sabia nu-l taie!

Neam de slugi.
Așa slugi cum am fost față de americani încât să fim împinși încă din 2012 spre un război cu Rusia și să le încasăm rachetele ca proștii?
Tu nici acum nu realizezi pentru ce am aderat, de fapt, la NATO?
Crezi că am aderat în 2004 pentru că îndeplineam criteriile?Nu, pentru că suntem un popor de sacrificiu, cu o istorie jalnică, cu un prezent patetic și fără viitor. Suntem în NATO pentru că francezii, germanii și britanicii au pretenția să le salvăm pielea prin a ne sacrifica pe noi.
 
Unii pleacă capul la cea mai mică adiere de vânt și speră că sabia nu-i va scăpa de prostia înmagazinată în căpșor.
Aici ai dreaptate.
Ăsta-i neamul de slugi.
Problema nu e că românii ca neam, nu suntem lași, dar avem unele slugi printre noi. Am vrut să zic zdrențe, dar mi s-a părut prea mult.

Zdrențe sunt cele care ne împing spre un război cu Rusia, ca niște criminali ce sunt.
Also, eu parcă te aveam la ignore......cum de încă îmi apar vomele tale de postări?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 05 January 2024, 10:30

Tu nici acum nu realizezi pentru ce am aderat, de fapt, la NATO?

Pentru securitate, pentru siguranță în fața invadatorilor.
Cel mai bun exemplu e ce se petrece acum în Ucraina, care nu e membru NATO, iar invadatori pot fi doar orcii ruși.
De ce crezi că s-au trezit finlandezii și suedezii brusc la realitate și au aderat la NATO?

Post Merge: 05 January 2024, 10:34

Zdrențe sunt cele care ne împing spre un război cu Rusia, ca niște criminali ce sunt.

Nu ne împinge nimeni spre un război cu rusia, nu mai exagera aiurea.
E totuși ciudat cum îi acuzi pe alții că ar fi criminali, dar îți scapă din vedere faptul că invadatorii criminali sunt rușii.

Post Merge: 05 January 2024, 10:35

Also, eu parcă te aveam la ignore......cum de încă îmi apar vomele tale de postări?
Pentru că neuronul tău e în vacanță.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 06 January 2024, 16:36

Pentru securitate, pentru siguranță în fața invadatorilor.
Cel mai bun exemplu e ce se petrece acum în Ucraina, care nu e membru NATO, iar invadatori pot fi doar orcii ruși.
De ce crezi că s-au trezit finlandezii și suedezii brusc la realitate și au aderat la NATO?
 

Și ce îți garantează ție că fiind stat membru NATO, nu te va bombarda Rusia atunci când va ajunge la disperare sau dacă va avea oportunitatea?

Până acum,   n-a fost o rachetă Patriot care să o doboare o rachetă rusească ce traversa bine mersi teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina sau când ploua cu drone iraniene astă vară prin Dobrogea.
Quote
Nu ne împinge nimeni spre un război cu rusia, nu mai exagera aiurea.
E totuși ciudat cum îi acuzi pe alții că ar fi criminali, dar îți scapă din vedere faptul că invadatorii criminali sunt rușii.


Da, că de aia venise premierul olandez anul trecut să ne îmbărbăteze că suntem flancul care apără Europa de la Marea Baltică la Marea Neagră, asta în timp ce ne mai și trântea în nas că nu aderăm la Schengen din cauza Bulgariei.

Nu că neuronul tău, probabil singurul funcțional, ar trebui să-și pună întrebări de ce România și Bulgaria, cu cele mai slabe armate și cele mai vulnerabile la atacurile rusești, sunt respinse din Schengen, acum, când e război în Ucraina.........
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 06 January 2024, 16:47
ia ma nene pastile de depresie de la medic! si lasa prapasteniile pe orice domeniu!
uita-te si tu la partea plina a paharului, fi mai optimist! cu asa atitudine nu e de mirare ca nu te mai primesc damele de pe nimfomane!
negru tot la tine e nene!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 06 January 2024, 16:52
ia ma nene pastile de depresie de la medic! si lasa prapasteniile pe orice domeniu!
uita-te si tu la partea plina a paharului, fi mai optimist! cu asa atitudine nu e de mirare ca nu te mai primesc damele de pe nimfomane!
negru tot la tine e nene!

Dacă n-a mai apărut niciuna faină acum la început de an, ce vrei să fac?

Când văd anunțuri cu țepare cu poze furare și care cer 100 lei extra pentru GFE/FK și alea de lux cu tarife de 1000 lei/oră care sunt mai toate siliconate, dar cu atitudine de țărănci scroafe sclifosite de la coada vacii din fundul Moldovei, normal că mă apucă toate pandaliile.

Ce mai îmi rămâne de făcut? Să-mi instalez Tinder? Bumble?



P.S.
Erau multe femei faine până acum doi ani, dar cred că din cauza amenințării ruse, a guvernului Ciolacu și a bombardierilor tot mai neciopliți au emigrat spre vest.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 06 January 2024, 16:55
mai iesi din casa si tu pe la un club ceva, centru vechi, nu doar in fata ecranului de PC!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 06 January 2024, 17:31
mai iesi din casa si tu pe la un club ceva, centru vechi, nu doar in fata ecranului de PC!

În maxim 11 luni o să avem de ștampilat între Marcel Ciolacu și George Simion., iar dumitale îți arde de clubăreală.  MINUNAT!


Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 07 January 2024, 01:18

Pentru securitate, pentru siguranță în fața invadatorilor.
Cel mai bun exemplu e ce se petrece acum în Ucraina, care nu e membru NATO, iar invadatori pot fi doar orcii ruși.
De ce crezi că s-au trezit finlandezii și suedezii brusc la realitate și au aderat la NATO?
 

Și ce îți garantează ție că fiind stat membru NATO, nu te va bombarda Rusia atunci când va ajunge la disperare sau dacă va avea oportunitatea?

Articolul 5.

Dar eu înțeleg că frica ta,  adică lașitatea ta, e prea mare.
Nu-i nimic.
Slavă Domnului, România nu e condusă de tine, sau de oameni ca tine.
Tu n-ai decât să aplici pentru cetățenia orcească și să fugi acolo.
Te vor primii cu brațele deschise.

Post Merge: 07 January 2024, 01:31

Până acum,   n-a fost o rachetă Patriot care să o doboare o rachetă rusească ce traversa bine mersi teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina sau când ploua cu drone iraniene astă vară prin Dobrogea.

Când fost asta, colegule?
Când a traversat o rachetă teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina?
De unde a fost lansată racheta aia?
De pe lună, moscovitule?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 07 January 2024, 03:30

Pentru securitate, pentru siguranță în fața invadatorilor.
Cel mai bun exemplu e ce se petrece acum în Ucraina, care nu e membru NATO, iar invadatori pot fi doar orcii ruși.
De ce crezi că s-au trezit finlandezii și suedezii brusc la realitate și au aderat la NATO?
 

Și ce îți garantează ție că fiind stat membru NATO, nu te va bombarda Rusia atunci când va ajunge la disperare sau dacă va avea oportunitatea?

Articolul 5.

Dar eu înțeleg că frica ta,  adică lașitatea ta, e prea mare.
Nu-i nimic.
Slavă Domnului, România nu e condusă de tine, sau de oameni ca tine.
Tu n-ai decât să aplici pentru cetățenia orcească și să fugi acolo.
Te vor primii cu brațele deschise.

Post Merge: 07 January 2024, 01:31

Până acum,   n-a fost o rachetă Patriot care să o doboare o rachetă rusească ce traversa bine mersi teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina sau când ploua cu drone iraniene astă vară prin Dobrogea.

Când fost asta, colegule?
Când a traversat o rachetă teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina?
De unde a fost lansată racheta aia?
De pe lună, moscovitule?


Ești prea analfabet funcțional ca să mai vorbesc cu tine.
Ți-am repetat de unșpemii de ori că nu sunt putinist și că nu-mi doresc să trăiesc la Moscova și nici să trăiesc într-un astfel de regim draconic în care să fac ce vreau, în afară de a fi gay, de a denigra istoria Rusiei, de a fi neonazist,  a-l înjura pe Putin și biserica ortodoxă. Mă rog, pare un regim mai liber spre deosebire de Franța sau Germania, dar tot nu aș vrea să trăiesc într-o țară cu nivelul de trai ca acolo și să-l preaslăvesc pe un dictator.
Articolul 5 e o altă lege care poate fi foarte bine încălcată, la fel au fost și altele încălcate. După articolul 5, trebuia demult să ripostăm împotriva Rusiei când ne-a atacat cibernetic, ceea ce înseamnă că solidaritatea între statele membre NATO e ZERO BARAT.

Dacă era după tine, cred că trimiteai rezerviști români   în Ucraina și băgai serviciul militar obligatoriu , este?

Da, Slavă Domnului că țara e condusă de ticăloși corupți care și-ar vinde și mamele să nu ajungă la pârnaie și că nu suntem conduși de psihopați neoliberali ca tine sau de psihopați neonaziști ca domnu Simion, adevărat?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 07 January 2024, 11:57
După articolul 5, trebuia demult să ripostăm împotriva Rusiei când ne-a atacat cibernetic, ceea ce înseamnă că solidaritatea între statele membre NATO e ZERO BARAT.

Prost, prost, foarte prost.

Post Merge: 07 January 2024, 12:00

Dacă era după tine, cred că trimiteai rezerviști români   în Ucraina și băgai serviciul militar obligatoriu , este?

De ce am trimite rezerviști în Ucraina?
Și de ce am reintroduce serviciul militar obligatoriu???

Asta e fobia ta?

Post Merge: 07 January 2024, 12:56
Dar dă-mi voie să repet întrebarea: ”Când a traversat o rachetă teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina?”
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 07 January 2024, 16:22


 
De ce am trimite rezerviști în Ucraina?
Și de ce am reintroduce serviciul militar obligatoriu???

Asta e fobia ta?

Post Merge: 07 January 2024, 12:56
Dar dă-mi voie să repet întrebarea: ”Când a traversat o rachetă teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina?”


1. Întreabă-i pe ăia de la putere de ce vor. Că mie mi se pare o strategie proastă. Adică de ce am mobiliza oameni, să-i instruim și să-i înrolăm în armată ca să ...ce? Să prindă rachetele rusești cu mâinile goale?  Unii au impresia că războiul NATO-Rusia va fi ca în WW2 sau ca în Vietnam/Irak. 
Dar când citesc despre ororile armatei române din cele două războaie mondiale,  sincer, nu m-ar mira să se repete istoria și în WW3.

Dar ca să știi, vor fi două scopuri pentru înrolare:
- să păzească obiective militare, bazele, depozitele, aerodromurile.
- să trimită rezerviștii și soldații activi în Rep. Moldova la solicitarea guvernului de la Chișinău.

În realitate, motivul ascuns va fi ca guvernul să spele bani pe uniforme, armament și echipamente, la fel cum au făcut cu vaccinurile și măștile în 2020-2021.


2. Ți-e lene să cauți pe Google?
https://www.news.ro/externe/polonia-spune-ca-racheta-care-a-intrat-in-spatiul-sau-aerian-era-cel-mai-probabil-ruseasca-racheta-s-a-intors-dupa-nici-trei-minute-in-spatiul-aerian-al-ucrainei-1922403629212023121721445431
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 07 January 2024, 18:38


 
De ce am trimite rezerviști în Ucraina?
Și de ce am reintroduce serviciul militar obligatoriu???

Asta e fobia ta?

Post Merge: 07 January 2024, 12:56
Dar dă-mi voie să repet întrebarea: ”Când a traversat o rachetă teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina?”


1. Întreabă-i pe ăia de la putere de ce vor. Că mie mi se pare o strategie proastă. Adică de ce am mobiliza oameni, să-i instruim și să-i înrolăm în armată ca să ...ce? Să prindă rachetele rusești cu mâinile goale?  Unii au impresia că războiul NATO-Rusia va fi ca în WW2 sau ca în Vietnam/Irak. 
Dar când citesc despre ororile armatei române din cele două războaie mondiale,  sincer, nu m-ar mira să se repete istoria și în WW3.

Dar ca să știi, vor fi două scopuri pentru înrolare:
- să păzească obiective militare, bazele, depozitele, aerodromurile.
- să trimită rezerviștii și soldații activi în Rep. Moldova la solicitarea guvernului de la Chișinău.

În realitate, motivul ascuns va fi ca guvernul să spele bani pe uniforme, armament și echipamente, la fel cum au făcut cu vaccinurile și măștile în 2020-2021.


2. Ți-e lene să cauți pe Google?
https://www.news.ro/externe/polonia-spune-ca-racheta-care-a-intrat-in-spatiul-sau-aerian-era-cel-mai-probabil-ruseasca-racheta-s-a-intors-dupa-nici-trei-minute-in-spatiul-aerian-al-ucrainei-1922403629212023121721445431
1. Ăia de la putere vor răspunde întrebărilor tale idioate?

2. Aaa, deci racheta aia rusească nu a traversat Polonia cu direcția Ucraina, cum mințeai mai sus, ci doar a intrat 40 de km după care a făcut cale întoarsă spre... nimeni nu știe.
Chiar mă întrebam de unde or lansat-o rușii, din Germania?
Dar când nici la minciuni nu te pricepi, atunci ești peacemaker.

3. Acum spune-ne cum ”ploua” cu drone iraniene în Dobrogea?! Că se pare că-ți place hiperbola.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 07 January 2024, 20:01


 
De ce am trimite rezerviști în Ucraina?
Și de ce am reintroduce serviciul militar obligatoriu???

Asta e fobia ta?

Post Merge: 07 January 2024, 12:56
Dar dă-mi voie să repet întrebarea: ”Când a traversat o rachetă teritoriul Poloniei cu destinația Ucraina?”


1. Întreabă-i pe ăia de la putere de ce vor. Că mie mi se pare o strategie proastă. Adică de ce am mobiliza oameni, să-i instruim și să-i înrolăm în armată ca să ...ce? Să prindă rachetele rusești cu mâinile goale?  Unii au impresia că războiul NATO-Rusia va fi ca în WW2 sau ca în Vietnam/Irak. 
Dar când citesc despre ororile armatei române din cele două războaie mondiale,  sincer, nu m-ar mira să se repete istoria și în WW3.

Dar ca să știi, vor fi două scopuri pentru înrolare:
- să păzească obiective militare, bazele, depozitele, aerodromurile.
- să trimită rezerviștii și soldații activi în Rep. Moldova la solicitarea guvernului de la Chișinău.

În realitate, motivul ascuns va fi ca guvernul să spele bani pe uniforme, armament și echipamente, la fel cum au făcut cu vaccinurile și măștile în 2020-2021.


2. Ți-e lene să cauți pe Google?
https://www.news.ro/externe/polonia-spune-ca-racheta-care-a-intrat-in-spatiul-sau-aerian-era-cel-mai-probabil-ruseasca-racheta-s-a-intors-dupa-nici-trei-minute-in-spatiul-aerian-al-ucrainei-1922403629212023121721445431
1. Ăia de la putere vor răspunde întrebărilor tale idioate?

2. Aaa, deci racheta aia rusească nu a traversat Polonia cu direcția Ucraina, cum mințeai mai sus, ci doar a intrat 40 de km după care a făcut cale întoarsă spre... nimeni nu știe.
Chiar mă întrebam de unde or lansat-o rușii, din Germania?
Dar când nici la minciuni nu te pricepi, atunci ești peacemaker.

3. Acum spune-ne cum ”ploua” cu drone iraniene în Dobrogea?! Că se pare că-ți place hiperbola.

1. Întrebări idioate sau conducători idioți?

2. Tu nu citești știrea?

3. Sub ce grotă ai fost astă vară când presa vuia cu știri despre drone căzute în Tulcea? 
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 07 January 2024, 20:41
1. Întrebări idioate sau conducători idioți?

2. Tu nu citești știrea?

3. Sub ce grotă ai fost astă vară când presa vuia cu știri despre drone căzute în Tulcea? 
1. Întrebări idioate. Conducătorii sunt oglinda alegătorilor. De ex. unii votează hAUR...

2. Tu ziceai ceva de o rachetă rusească care a traversat Polonia cu direcția Ucraina.
Știrea nu vorbea despre așa ceva.
Dezinformezi cu intenție.

3. Câte drone au căzut în Tulcea?  2?
Când ”ploua cu drone” în Dobrogea, înfloritorule?
Title: Război România - Rusia?
Post by: oldshooterman on 17 January 2024, 22:23
1. Întrebări idioate sau conducători idioți?
Sunt sanse sa ti se indeplineasca "profetia", vezi la ce a angajat Johannis Romania pe la Davos.
Hint: situatia n-are treaba cu speculatiile de pana acum, cu drone si altele de genul asta...

Spunea astazi un analist militar (din vest) ca www3 e in desfasurare, doar ca mai trebuie confirmat de primele nucleare...
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 18 January 2024, 00:40
1. Întrebări idioate sau conducători idioți?
Sunt sanse sa ti se indeplineasca "profetia", vezi la ce a angajat Johannis Romania pe la Davos.
Hint: situatia n-are treaba cu speculatiile de pana acum, cu drone si altele de genul asta...



E bine că ai realizat abia acum în 2024 :)))  după 20 ani..............că WW3 e în pregătire.

Nu e ca și cum în urmă cu o săptămână ziceai de Adrian Sârbu că aberează când zicea că suntem de doi ani în WW3 și că o să dureze până în 2033.
Sau că în decembrie 2022, în timp ce eram respinși din Schengen, premierul olandez Mark Rutte se pișa cu jet puternic pe noi, băgându-ne discursuri lacrimogene cu „sunteți o legătură crucială dintre Marea Baltică şi Marea Neagră în fața războiului de agresiune al lui Putin”.
Sau faptul că de câțiva ani guvernul face contracte disperat să cumpere submarine,  avioane F-35, tancuri Abrams, javeline, stingere, rachete Himars și rachete Patriot.
Sau că primeam o grămadă de semnale din  2020, în plină pandemie, că o să înceapă WW3, de la diverși securiști care activaseră pe forumuri, inclusiv pe un forum de prostituate unde ne și dădea cifra de 250 milioane de morți, preponderent în Europa de Est, Asia de Est și Orientul Mijlociu + Africa
Sau în 2018, când  îmi spunea un  veteran din războiul din golf  că în Ucraina o să înceapă WW3 și că Putin o să fie Hitlerul secolului 21.
Sau că în 2015, Putin ne amenința în timp ce instalam scutul antirachetă cică menit să ne apere de rachetele balistice intercontinentale din Iran..............care Iran nici acum nu are rachete de rază lungă capabile să atingă Israelul, de le livrează lui Hamas și Hezbollah ca să tragă de acolo.
Și faptul că din 2007-2011, se tot lansau jocuri video ca Battlefield 3, Modern Warfare 3, Red Alert 3 și World in Conflict, cu scenarii de război NATO vs Rusia, cu toate că era oarecum pace.
Nu că ar fi evident că noi suntem proștii care trebuie să încasăm ca vesticii să scape în caz de invazie .....al-Qaeda și bombardamente iraniene.

Bine, dacă am putea, aș zice că originele WW3 pleacă din 2004, de când Bush a aranjat să aderăm toți în NATO, așa, cu toate că nu prea îndeplineam criteriile de aderare, dar așa............de zici că aveau nevoie vesticii de carne de tun pentru vreo invazie teroristă al-Qaeda sau invazie iraniană. 

Apăi,ce să mai zic ...decât să ne urăm unuia altuia baftă la întâlnire cu Sfântul Petru.......sau Buddha.....sau îngerii lui Allah............la ce vă închinați voi.......sau baftă în viața următoare.

Quote


Spunea astazi un analist militar (din vest) ca www3 e in desfasurare, doar ca mai trebuie confirmat de primele nucleare...


Ai un link? Zice pe unde vor fi primele nucleare?
Title: Război România - Rusia?
Post by: oldshooterman on 18 January 2024, 00:54
Un general din conducerea NATO din Europa tocmai a afirmat ca NATO trebuie sa se pregateasca de razboi ofensiv, ca sa atace Rusia, ca nu pot permite sa piarda Ucraina, ca daca pierd Ucraina pierd ordinea mondiala controlata de americani.

Si ca trebuie sa se bage si in Taiwan impotriva Chinei...

Adica se anunta vremuri interesante. Ai sansa se ta bagi impreuna cu altii ca sa le-o trageti la rusi.
..........................................

Rusii spun ca principalii lor inamici sunt anglo-saxonii, respectiv UK in Europa si ca in caz de nasoale vor incepe cu ei. Ar trebui sa fie clar ca se va incerca sa bage "estul" in fata, ca noi am fi urmatoarea tinta a rusilor, dar eu personal nu cred ca rusii vor risipi munitie serioasa pe tari din est.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 18 January 2024, 01:00
Un general din conducerea NATO din Europa tocmai a afirmat ca NATO trebuie sa se pregateasca de razboi ofensiv, ca sa atace Rusia, ca nu pot permite sa piarda Ucraina, ca daca pierd Ucraina pierd ordinea mondiala controlata de americani.

Si ca trebuie sa se bage si in Taiwan impotriva Chinei...

Adica se anunta vremuri interesante. Ai sansa se ta bagi impreuna cu altii ca sa le-o trageti la rusi.

Război ofensiv?  OFENSIV? Adică, să atace Rusia neprovocat?
Adică, chiar îi mănâncă în cur?


Nah, eu sper să fie fake news, la fel ca atunci când Ion Cristoiu zicea prin vara 2022 că România o să trimită trupe în Ucraina. :)

Asta dacă nu cumva pregătește vreun false flag cine cred eu. 


Și zici că vor musai anul ăsta, până pierde Sleepy Joe alegerile în fața lui Trump?
Title: Război România - Rusia?
Post by: oldshooterman on 18 January 2024, 01:41
Uita-te si tu la TV, la noi, in limba romana, unde arata cu dovezi video declaratii de la varful NATO, de la francezi, de la rusi, e totul pe fata.

Vesticii furnizeaza arme cu care Ucraina poate sa bombardeze orase din interiorul Rusiei si ii incurajeaza sa o faca.

Putin tocmai a dezvaluit oficial ca la inceputul razboiului au incheiat si semnat un tratat de pace cu ucrainenii, in urma caruia rusii s-au retras din jurul Kievului, dar a intervenit imediat Boris Johnson care s-a deplasat in Ucraina si a facut presiuni pentru ca ucrainenii sa anuleze acordul, pe care l-au si anultat imediat dupa ce rusii s-au retras din jurul Kievului.

Iar acum rusii spun ca nu se mai poate face pace pana cand nu "curata" toata Ucraina de "servitorii vestului".

E vorba de o zi, doua, trei, de cand s-au precipitat lucrurile. Uita-te la ce se intampla si in Orientul Mijlociu unde Iranul a dat cu drone si rachete balistice pe centre de comanda mosad si baze ale insurgentilor sustinuti de americani in Siria, Irak si chiar in Pakistan. Kim a declarat ca a terminat orice legatura cu Coreea de Sud iar relatiile dintre China si Australia au ajuns la un minim istoric.

Tarile baltice au declarat ca vor bloca accesul pe mare al rusilor la Kaliningrad care are nevoie de aprovizionare permanenta ca sa supravietuiasca. Asta inseamna ca vestul forteaza un atac al rusilor ca sa restabileasca legatura cu Kalinigradul pe coridorul Suwałki, motiv foarte convenabil pentru ca NATO sa activeze articolul 5.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 18 January 2024, 02:27
https://stirileprotv.ro/divers/cei-9-pasi-pana-la-al-treilea-razboi-mondial-documente-secrete-arata-cum-rusia-va-ataca-nato-in-mai-2025.html

Scenariul ăsta, preluat de BILD, spune că ar putea dura un an și jumătate pentru ca NATO și Rusia să intre în război, adică în MAI 2025.  Durează mult pregătirile logistice. 

300.000 de soldați NATO (+100.000 ucraineni) vs 250.000 de soldați ruși și beloruși.

Convențional, rușii n-au nicio șansă cu atâtea trupe în inferioritate. Putin nu prea poate să trimită toată armata de 2 milioane de ruși peste Europa pentru că are de apărat o groază de frontiere cu fostele state sovietice și cu China, plus la Moscova.

NATO n-ar avea nevoie nici să bage serviciu militar obligatoriu la câte trupe profesionale are. Teoretic.


Partea nasoală ar putea fi bombardamentele cu rachetele rusești.
Putin poate să ne bombardeze și acum , într-o oră, mâine, într-o săptămână, într-o lună , într-un an sau în trei-cinci ani.
Vom fi atunci la mila eficienței rachetelor Patriot și a scutului antirachetă instalat din 2015 pentru interceptarea celor câtorva sute de rachete rusești hipersonice și balistice cu încărcătură convențională.
Scenariul de pe BILD spune că Putin va viza în special infrastructura civilă din Polonia, țările baltice, România și Finlanda.

În acest stadiu, poate nu ar trebui să ne îngrijorăm. Probabil că nici nu ar trebui să se numească conflictul ăsta WW3!

Marea mea temere ar fi să nu înceapă Putin ordine de mobilizare și înrolare a 10-30 milioane de bărbați ruși pe care să-i trimită să invadeze Europa ....în stil stalinist. Atunci ar trebui să ne îngrijorăm. 
Title: Război România - Rusia?
Post by: oldshooterman on 18 January 2024, 03:08
Rusii  nu-s tampiti sa se bata cu vestul care cumuleaza o populatie de peste 1 miliard de cetateni, plus o putere economica mult superioara. Au facut cunoscut modul in care vor rezolva problema daca vestul intra peste ei.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 18 January 2024, 03:53
Rusii  nu-s tampiti sa se bata cu vestul care cumuleaza o populatie de peste 1 miliard de cetateni, plus o putere economica mult superioara. Au facut cunoscut modul in care vor rezolva problema daca vestul intra peste ei.
Yeah, the SIXTH EXTINCTION IS COMING. O să dispărem ca dinozaurii. 
Că așa au zis Medvedev și cu Putin. 

Dar dacă îl întrebi pe @ericmario ,  zice că americanii și europenii au un plan secret pentru a distruge Rusia în câteva minute. Numai și dacă Putin își arată intenția. :)

Mai sunt unii pe Softpedia care ziceau că dacă Putin atacă NATO, RUSIA DISPARE DE PE HARTĂ și  vestul scapă nevătămat. :) 
Și începe o epocă de aur, de pace și prosperitate pentru Occident. :)

Sau că Putin e asasinat de agenți CIA și vine Navalni din închisoare, călare pe un inorog alb, să preia conducerea Rusiei cu ajutor GRU, iar că rachetele rusești sunt de fapt umplute cu vodcă, nu cu uraniu, că-i sabotaj făcut de agenți infiltrați. Am citit și aberația asta de scenariu. 

Bine, dacă ar fi să ne luăm după băieții veseli de pe Softpedia și după darkzone, Putin ar trebui să fie mort de la Paștele 2022 de cancer, parkinson, tiroidă, sifilis, infarct, AVC și acum ar fi o sosie la Kremlin care conduce în locul adevăratului Putin. :) 
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 18 January 2024, 07:58
Ce ai vrut să spui prin "după darkzone"?

Și nu, eu nu am afirmat nimic despre vreun plan secret.
Încearcă să vorbești în numele tău, tinere.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 18 January 2024, 12:17
Ce ai vrut să spui prin "după darkzone"?

Și nu, eu nu am afirmat nimic despre vreun plan secret.
Încearcă să vorbești în numele tău, tinere.

Tu ai spus-o............dacă Rusia atacă NATO, dispare de pe hartă.
Ți-am cerut să îmi spui cum se va întâmpla.

NU MI-AI SPUS!!!!
Deci, e un plan secret!
Ori negi realitatea despre amploarea catastrofală a unui război NATO-Rusia. Știi că o să o încasăm rău de tot de la Rusia, dar nu vrei să o recunoști.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Hideyoshi on 18 January 2024, 14:57
In cazul unui razboi conventional intre Rusia si NATO ... Rusia n-are nicio sansa. O sa dureze dar economic vorbind, ii ingroapa SUA de n-au aer, daca SUA isi pune economia pe picior de razboi.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 18 January 2024, 20:44

Tu ai spus-o............dacă Rusia atacă NATO, dispare de pe hartă.
Ți-am cerut să îmi spui cum se va întâmpla.

NU MI-AI SPUS!!!!
Deci, e un plan secret!

Doamne, ce analogii de grădiniță...
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 19 January 2024, 01:11
In cazul unui razboi conventional intre Rusia si NATO ... Rusia n-are nicio sansa. O sa dureze dar economic vorbind, ii ingroapa SUA de n-au aer, daca SUA isi pune economia pe picior de razboi.

Convențional.
Dar asimetric și la distanță, Rusia o să provoace multe distrugeri pentru a ne costa cât mai mult reparațiile.
Nu știu dacă scutul antirachetă și rachetele Patriot pot intercepta toate rachetele rusești. Ucrainenii, cu ce au, pot să doboare jumătate.

Problema e că rușii au destul cât să producă 2 milioane de obuze, rachete, drone  și alte proiectile pe an. 

Convențional, trupele NATO, în număr de 300.000,  sunt suficiente doar pentru a elibera întreaga Ucraina de sub ocupația rusă, inclusiv Crimeea.
Dar nu suficient pentru a răsturna regimul de la Moscova.
Pe lângă faptul că dacă pășește un soldat NATO pe teritoriul Rusiei sau zboară  un avion NATO în spațiul aerian al Rusiei, în secunda doi, Putin aplică doctrina nucleară.

Nu cred că America și NATO au cojones să atace teritoriul Rusiei.
Va fi cum spui tu, un război asimetric îndelungat, probabil  de 10 ani cu bombardamente rusești ocazionale care în mare vor fi interceptate.

O să ne coste enorm rachetele Patriot și tot sistemul defensiv până inventează americanii un sistem de apărare pe bază de laser, care să fie mai eficient, mai rapid și fără muniție costisitoare.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 19 January 2024, 01:30
Tu nu știi și nu crezi, ok.
Oare scutul rusesc antirachetă poate oprii toate rachetele NATO trimise spre rusia?
Ce crezi în cazul ăstă?

Sau crezi că amenințarea poate veni doar dintr-o parte, a rusiei?

Nu mai insista cu placa asta expirată cum că rusia ar fi un rahat împletit.
Nu e.
rusia își permite extravaganțe de genul ăsta doar cu state non-NATO.
Și de aici se poate vedea slăbiciunea ei, o țară de căcat cu un conducător de căcat.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 19 January 2024, 02:10
Tu nu știi și nu crezi, ok.
Oare scutul rusesc antirachetă poate oprii toate rachetele NATO trimise spre rusia?
Ce crezi în cazul ăstă?

Sau crezi că amenințarea poate veni doar dintr-o parte, a rusiei?

Nu mai insista cu placa asta expirată cum că rusia ar fi un rahat împletit.
Nu e.
rusia își permite extravaganțe de genul ăsta doar cu state non-NATO.
Și de aici se poate vedea slăbiciunea ei, o țară de căcat cu un conducător de căcat.

Vorbești de parcă România ar fi ceva putere militară mai tare decât Rusia sau ai garanția că vin americanii să lupte în locul tău.
Ghici ce, nu e și nici nu o să se întâmple așa.


Până și Zoso, idolul liberalilor hipsteri și IT-iști, cam știe că e groasă situația dacă încep rușii să ne bombardeze mâine.
https://zoso.ro/ok-angajam-nca-20-000-militari-dar/

Mare parte din rezerviști sunt bătrâni sau reduși mintal din sate sărace care au făcut armata în comunism, gen au curățat cartofi, au făcut 50 de ture sau au lustruit pantofi, iar o parte considerabilă sunt bugetarii esențiali din generația care a mai prins armata.
În rest, tineri care probabil nu erau buni nici măcar la cărat la Mega Image și care acum își dau demisia în masă și emigrează.
NU O SĂ TE APERE NIMENI!
Ori te aperi singur, ori fugi, ori mori. 

Cică România ar avea nevoie de 200.000 de militari perfect pregătiți. 
https://alephnews.ro/guvern/adrian-sarbu-avem-nevoie-de-200-000-de-militari-perfect-pregatiti-si-tehnica-militara-moderna-refacerea-capacitatii-de-aparare-a-romaniei-trebuie-sa-fie-sincrona-cu-o-schimbare-a-constitutiei/

Eu mă îndoiesc că am avea măcar vreo 20.000 din rândul trupelor active la ora actuală.

Rusia are cu siguranță mai mulți militari bine antrenați de vreme ce au putut să ocupe 17% din Ucraina. Și acum sunt și mai bine căliți.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Hideyoshi on 19 January 2024, 10:30
Departe de mine sa subestimez potentialul militar al Rusiei ... care inca exista ... slabit dar exista. Militarii aia rusi bine antrenati care au reusit sa ocupe 17% din Ucraina au murit de mult. Acum antreneaza altii. Ce ma face sa fiu optimism este ca istoria ne arata ca SUA e greu de urnit in caz de razboi global (am zis global ... nu razboaie regionale). Au o inertie specifica unui mare imperiu. DAR ... o data pusi in miscare, nu exista posibilitatea sa-i opresti. Rusia stie asta ... si o sa faca si pe dracu'n patru sa evite. In cazul unui potential atac al Rusiei asupra Romaniei ne asteapta cateva luni grele ... dar, long term, nu-mi fac griji asupra outcome-ului. Si da, armata Romaniei, cu cateva exceptii ... e praf iar despre romanul de rand ma abtin sa comentez . Este sub armatele unor tari mult mai putin devoltate ... nush ... Iordania ... spre exemplu care are, daca memoria nu ma inseala cel putin 60 F-16 si cateva zeci de elicoptere de atac ... si vorbim doar de aviatie.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 19 January 2024, 10:35
Uiti doua lucruri importante.
1) Nu au resurse sa ocupe nici macar Ucraina. Chiar daca orcii au preluat initiativa pe front datorita lipsei de coloana vertebrala a vestului, nu fac progrese. Le-ar trebui alte resurse sa mai deschida un front incoace ca sa ... nimic.
2) Ai baze militare americane pe teritoriul nostru cam cu 5000 de soldati permanenti, rachete, avioane, etc. S-a declansa imediat art 5. In cateva ore din toata Europa s-ar ridica sute de avioane de lupta.
Title: Război România - Rusia?
Post by: axxel4you on 19 January 2024, 12:55
 Nu am inteles cum de au ajuns asa aproape de Kiev si dupa aia s-au retras? poate au ei o tactica de a convinge vestul ca Ucraina e pierduta pentru totdeauna. Acest razboi se poate termina rapid doar daca Ucrainieni au suficiente rachete cu raza lunga ca sa ajunga prin orasele rusilor . Fara escaladarea conflictului nu ai cum sa-l termini rapid.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 19 January 2024, 15:12
Pai planul nu e sa-i termini rapid. :)
Planul este sa-i degradezi incep si sigur.
Cum faci asta ? Ii tii in razboi si ii faultezi economic pe unde poti.
Le-ai minimizat exporturile. Da, ei exporta mult in India si China dar la pret mai mic, practic iau mai putini bani, mult mai putini.
Multe afaceri cu vestul s-au suspendat, s-au retras firme, s-au blocat conturi, etc.
Razboiul costa si nu putin. Toti soldatii aia de pe front manca, caca, beau si primesc si solda de 2000 de coco ca altfel nu s-ar inrola nici dracu. Cand mor familia primeste iarasi bani. Fabricile de armament lucreaza la foc continuu, si acolo se platesc salarii, ore suplimentare, se consuma.
Iranul si Coreea de Nord le-au dar rachete si drone dar nici alea nu le poti da gratis la nesfarsit.
Rusia nu e sacul fara fund, la un moment dat se termina chestii. Au inceput alimentarile sa fie goale, vedem mai tarziu ce o sa mai fie.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 19 January 2024, 18:25

Vorbești de parcă România ar fi ceva putere militară

Nu e România mare putere militară, dar e membră NATO.
Știu că pe unii îi deranjează treaba asta, dar na, asta e.
Title: Război România - Rusia?
Post by: axxel4you on 19 January 2024, 20:22
Rusia nu e sacul fara fund, la un moment dat se termina chestii. Au inceput alimentarile sa fie goale, vedem mai tarziu ce o sa mai fie.
    In cat timp estimezi ca rusi vor ramane fara carbuni, petrol si gaze pe care sa le vanda cu preturi mai mici decat costurile de extractie ?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 19 January 2024, 20:56
    In cat timp estimezi ca rusi vor ramane fara carbuni, petrol si gaze pe care sa le vanda cu preturi mai mici decat costurile de extractie ?
De rămas fără nu vor rămâne, dar dacă vor continua să vândă pe minus, atunci e clară treaba.
”Vine o zi” - Holograf

Sau crezi că dictatorul rus e hotărât să-și folosească toate resursele pentru ”demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 20 January 2024, 00:22
Departe de mine sa subestimez potentialul militar al Rusiei ... care inca exista ... slabit dar exista. Militarii aia rusi bine antrenati care au reusit sa ocupe 17% din Ucraina au murit de mult. Acum antreneaza altii. Ce ma face sa fiu optimism este ca istoria ne arata ca SUA e greu de urnit in caz de razboi global (am zis global ... nu razboaie regionale). Au o inertie specifica unui mare imperiu. DAR ... o data pusi in miscare, nu exista posibilitatea sa-i opresti. Rusia stie asta ... si o sa faca si pe dracu'n patru sa evite. In cazul unui potential atac al Rusiei asupra Romaniei ne asteapta cateva luni grele ... dar, long term, nu-mi fac griji asupra outcome-ului. Si da, armata Romaniei, cu cateva exceptii ... e praf iar despre romanul de rand ma abtin sa comentez . Este sub armatele unor tari mult mai putin devoltate ... nush ... Iordania ... spre exemplu care are, daca memoria nu ma inseala cel putin 60 F-16 si cateva zeci de elicoptere de atac ... si vorbim doar de aviatie.

Asta așa e, dar dacă ne uităm la ultimele războaie mondiale, a durat vreo doi-trei ani până să se urnească americanii. Timp în care au murit milioane de europeni. Eu asta tot încerc să zic pe aici, că trebuie să ne așteptăm la multe distrugeri și la mulți morți.  Primii doi-trei ani de război mondial sunt cei mai oribili. Au fost horror 1914-1916 și 1939-1942 pentru că i-au prins pe europeni nepregătiți.

În cazul unui WW3 mai mic, bănuiesc că limitat la frontiera NATO-Ucraina-Rusia, de-a lungul flancului estic NATO,  o să dureze câteva săptămâni sau câteva luni până se urnește americanul. Est-europenii o s-o încaseze cel mai mult și o să fie HORROR dacă nu ai plecat din regiunea asta la timp.   Bănuiesc că vom îndura 2-3 luni oribile până se urnesc americanii. 
Asta dacă americanii o vor face.

Când văd că Biden a abandonat Afganistanul, a permis Ucraina și Israelul să fie invadate, ar putea să lase și Taiwanul, mai sunt și conflictele din Niger......mă sperie perspectiva că americanii s-ar putea să abandoneze tot și să treacă iar pe izolaționism. O fi realizat că supremația globală e prea costisitoare și de aia preferă să-l voteze pe Trump  și să înroșească tot Congresul de republicani izolaționiști care nu dau doi cenți pe Europa. Americanii sunt mai interesați de ASIA-PACIFIC decât de Europa!
Dacă Putin amenință nuclear America, cred că nici Biden nu poate risca viețile a milioane de americani.

Și acum, legat de aviație..........nu e așa ușor pentru că....

Uiti doua lucruri importante.
1) Nu au resurse sa ocupe nici macar Ucraina. Chiar daca orcii au preluat initiativa pe front datorita lipsei de coloana vertebrala a vestului, nu fac progrese. Le-ar trebui alte resurse sa mai deschida un front incoace ca sa ... nimic.
2) Ai baze militare americane pe teritoriul nostru cam cu 5000 de soldati permanenti, rachete, avioane, etc. S-a declansa imediat art 5. In cateva ore din toata Europa s-ar ridica sute de avioane de lupta.
În cazul în care dementul ne atacă, până unde o să se ducă trupele NATO cu avioanele, cu 5.000 de soldați în prima fază, plus 90.000 care vor veni în următoarele zile, urmând să crească la 300.000? 
Până la Kiev, să pună de o horă și de un picnic cu ucrainenii?
Până pe malul Nipru unde să marcheze noua CORTINĂ DE FIER A EUROPEI?  Și asta ar fi o mare realizare.   
Eu nu cred că americanii au curaj să atace nici măcar oblasturile  Zaporojie, Donețk și Lugansk aflate sub ocupație rusească de doi ani, dar Crimeea care e de vreo 10 ani, Abhazia și Ossetia care sunt ale Rusiei de 16 ani și Transnistria de vreo 30 ani! Putin le consideră teritorii rusești, chiar dacă nu sunt recunoscute internațional.

La primul picior de soldat NATO pe teritoriul rusesc, dementul declanșează doctrina nucleară și ne bombardează pe toți. Iar scutul antirachetă de la Deveselu nu o să facă față la mii de rachete rusești. 

Dacă un avion american bombardează Moscova, Putin declanșează Apocalipsa nucleară pe jumătate de planetă!  Și jumătatea aia o să cuprindă toată Europa și mari părți din America de Nord!

Am mari rezerve că o să intervină americanii să le elibereze Crimeea ucrainenilor.   

De fapt, e suficient ca rușii să detoneze centrala de la Zaporojie și toată Europa intră în radiation lockdown pentru ......câteva luni, poate și mai mult în funcție de cât de panicată va fi populația sau de condițile meteo.
În Ucraina o să înceteze războiul că nu o să mai poată lupta nimeni decât în costume anti-radiații.
 
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 20 January 2024, 08:15

Când văd că Biden a abandonat Afganistanul, a permis Ucraina și Israelul să fie invadate, ar putea să lase și Taiwanul, mai sunt și conflictele din Niger...
 
În imaginația ta președintele USA ”a permis” toate astea?
E a doua oară când te întreb asta, prezicatorule.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 23 January 2024, 20:09
 VALENTIN STAN - „Ce am pățit noi în 1940, pățesc ucrainenii acum. Sunt TERMINAȚI, mai ales că SUA nu-i vor mai susține, pentru că nu-și mai permit. Rusia nu a pierdut nimic niciodată!”

„De aia trebuia să mergem cu nemții, că altminteri nu mai existam pe hartă. România avea de ales între a fi sub Germania sau Rusia. Ailor noștri le erau mai frică de ruși”.

„Hitler n-ar fi permis ca în spatele liniilor de comunicatie germane în luptă cu bolșevismul să fie nealterate și lucioase 1 milion de baionete românești. Dacă nu am fi mers cu  Hitler, el ar fi dezarmat armata română. Și armata română ne-a ținut în viață. După ce am întors armele, am devenit a patra putere militară care a luptat împotriva nazismului și așa am reușit să rămânem la conferința de pace ca o națiune liberă și să ne reîntregim cu Ardealul”
https://www.youtube.com/watch?v=Xyq2gI6aV_E&t=696s
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 24 January 2024, 22:12
Avertismentul lui Dan Dungaciu! „Războiul din Ucraina s-ar putea să se termine prost pentru noi!”, susține analistul de politică externă

https://www.youtube.com/watch?v=sTKBj-Bje1U

Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 25 January 2024, 09:25
VALENTIN STAN - „Ce am pățit noi în 1940, pățesc ucrainenii acum. Sunt TERMINAȚI, mai ales că SUA nu-i vor mai susține, pentru că nu-și mai permit. Rusia nu a pierdut nimic niciodată!

Decat juma de tara in '91 :)))
Analistu' lu' peste prajit :)
Title: Război România - Rusia?
Post by: Hideyoshi on 25 January 2024, 10:00
VALENTIN STAN - „Ce am pățit noi în 1940, pățesc ucrainenii acum. Sunt TERMINAȚI, mai ales că SUA nu-i vor mai susține, pentru că nu-și mai permit. Rusia nu a pierdut nimic niciodată!”

am ajuns sa citam din valentin stan si dan dungaciu?   :D ... primul e mai prost ca noaptea al doilea e cel putin informator fsb si amandoi sunt lingencur A3
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 25 January 2024, 14:51
VALENTIN STAN - „Ce am pățit noi în 1940, pățesc ucrainenii acum. Sunt TERMINAȚI, mai ales că SUA nu-i vor mai susține, pentru că nu-și mai permit. Rusia nu a pierdut nimic niciodată!

Decat juma de tara in '91 :)))
Analistu' lu' peste prajit :)

Confunzi Uniunea Sovietică cu Imperiul Rus.
URSS era ca UE, o uniune.
Poate că într-adevăr, a fost o pierdere, de facto, Moscova avea pârghiile, dar oficial, era o UNIUNE ca UE. 

Dacă UE se destramă, o să spui că Germania și Belgia au pierdut toată Europa?

VALENTIN STAN - „Ce am pățit noi în 1940, pățesc ucrainenii acum. Sunt TERMINAȚI, mai ales că SUA nu-i vor mai susține, pentru că nu-și mai permit. Rusia nu a pierdut nimic niciodată!”

am ajuns sa citam din valentin stan si dan dungaciu?   :D ... primul e mai prost ca noaptea al doilea e cel putin informator fsb si amandoi sunt lingencur A3


Dan Dungaciu e pro-occidental. La Chișinău a fost decorat cu Premiul de Stat „Ordinul de Onoare”, a scris Enciclopedia relațiilor internaționale,  Enciclopedia relațiilor internaționale,  Basarabia e Romania? Dileme identare si geopolitice, pe lângă faptul că  a fost director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române și președintele Fundației Universitare a Mării Negre din România și Secretar de Stat în MAE.
Mie nu mi se pare informator FSB.



Despre Valentin Stan știu că a fost la Antena 3, dar l-am avut ca profesor la Universitatea din București.
Ghici ce mi-a predat:
-Istoria integrării euro-atlantice - despre UE, NATO și defunctul UEO
-Teorii şi Mecanisme ale Relaţiilor Internaţionale
-Politica Europeana de Securitate şi Apărare

Numai rusofil nu era la cursuri. De fapt, era foarte pro-american, ne îndemna să mergem în America și să ne mutăm, era susținător puternic al lui George Bush jr. în ducerea răzobiului din Irak dacă urmărești arhivele din emisiunile lui Marius Tucă.
A fost pro-intervenției americane în Iugoslavia.
Când l-am avut eu ca profesor, era pro-Obama,   dar anti-Trump.
În 2020 l-am văzut că era pro-Biden. I-a zis lui Tucă că „nu doarme totuși cu nimeni în pat”.
Din 2021, de la retragerea americanilor din Afganistan, a suferit de o decepție, și de atunci îl tot critică pe Biden și pentru Ucraina și pentru Gaza....pe bună dreptate.  Nu e deloc pro-Putin. Aduce argumente obiective din ambele tabere. Și nu poți să nu-i dreptate când spune că America chiar este în declin ca superputere mondială sau că situația economică e tot mai nasoală în Occident când te uiți la prețurile și facturile din ultima vreme. 

Pe scurt, e împotriva izolaționismului american. [/list]
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 25 January 2024, 15:40
Cred ca tu confunzi. Uniunea Sovietica ERA Rusia. Niciuna din tarile anexate de Imperiul Rus nu avea vreun cuvant de spus si toate se supuneau Kremlin-ului. Nicunul din "statele" membre nu aveau optiunea sa paraseasca uniunea.

Singura asemanare cu UE este ca ambele au "Uniunea" in denumire :)
Title: Război România - Rusia?
Post by: Hideyoshi on 25 January 2024, 18:31
pentru cei mai tineri care nu cunosc personajul ... asta e Valentin Stan: https://youtu.be/cGv-RHJzBQE?t=16

singura intrebare pe care mi-o pun: de ce nu e inca internat intr-un balamuc si mai apare pe la tv?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 25 January 2024, 18:36
Cred ca tu confunzi. Uniunea Sovietica ERA Rusia. Niciuna din tarile anexate de Imperiul Rus nu avea vreun cuvant de spus si toate se supuneau Kremlin-ului. Nicunul din "statele" membre nu aveau optiunea sa paraseasca uniunea.

Singura asemanare cu UE este ca ambele au "Uniunea" in denumire :)
Nu era RUSIA.
Era SOVIETICA!

Iosif Stalin a fost georgian.
Nikita Hrușciov s-a născut la 11 km de Ucraina.
Leonid Brejnev a fost ucrainean.
Konstantin Chernenko a fost ucrainean născut în Siberia.
Yuri Andropov și Mihai Gorbaciov s-au născut prin Caucaz, departe de Moscova. Gorbaciov nici nu mi se pare că ar fi avut trăsături de rus, părea mai armen-ish așa.

Vladimir Lenin, Boris Ieltzin și Vladimir Putin (original din Sankt Petersburg) s-au născut ca ruși autentici.

Quote
Niciuna din tarile anexate de Imperiul Rus nu avea vreun cuvant de spus si toate se supuneau Kremlin-ului.


Și UE nu e la fel?
Nu ne supunem  Berlinului?
Nu ne supunem legilor în mare parte proiectate de germani?
Nu e Germania motorul economic al UE?
Nu a fost Merkel cea care a dictat în ultimii 15 ani?
Nu e Ursula autoritatea centrală?

pentru cei mai tineri care nu cunosc personajul ... asta e Valentin Stan: https://youtu.be/cGv-RHJzBQE?t=16

singura intrebare pe care mi-o pun: de ce nu e inca internat intr-un balamuc si mai apare pe la tv?


Se numește pamflet jurnalistic la adresa unui președinte care ne-a reprezentat țara în mod precar   și era ignorat de liderii europeni spre deosebire de  Iohannis  care măcar are prestanță  pe plan extern (cu toate că pe plan intern a fost un eșuat ca președinte).

Acum sincer, tu încă mai ești nostalgic după Băsescu care e acum acuzat pentru colaborare cu Securitatea comunistă, care a recunoscut că a fost membru PCR și turnător, pentru că s-a asociat cu diverși corupți ca Udrea și Videanu și mafioți din lumea interlopă ca Bercea Mondialu, care ne îndemna să strângem cureaua prin 2010 în timp ce fiicele, fratele și prietenii lui se îmbogățeau din șpăgi și bani publici?  Pe lângă atitudinea sa care numai prezidențială nu era.  Cum să-i iei apărarea unuia ca Băsescu?

Știu că a fost un rău necesar la momentul lui în 2004 și în 2009, că măcar a permis să avem un grad mai mare de libertate, ne-a băgat în UE, și că se putea mai rău (Năstase care se visa dictator ca Erdogan,  Geoană, sluga mogulilor,  pe care o să ajungeți să-l votați la toamnă ca să nu iasă Simion :))) )
Și totuși, Băsescu nu e demn de băgat în lista marilor personalități politice în istoria românilor. Pe Băsescu, Năstae, Ponta și Iohannis i-aș băga la submediocri, pe Ilici , Cîțu, Dragnea și Ciolacu la catastrofe biblice.

Valentin Stan, în schimb, e profesorul care predă despre NATO și UE la Universitatea din București de vreo 20 ani și e unul dintre cei mai buni jurnaliști, istorici și  analiști politici.
Majoritatea tinerilor studenți specializați pe relații internaționale au învățat despre NATO și UE de la el.


Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 25 January 2024, 19:57
pentru cei mai tineri care nu cunosc personajul ... asta e Valentin Stan: https://youtu.be/cGv-RHJzBQE?t=16

singura intrebare pe care mi-o pun: de ce nu e inca internat intr-un balamuc si mai apare pe la tv?
Bălăceanca scrie pe el.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 25 January 2024, 20:15
 :)

De H.D. Hartmann ce credeți?

https://www.youtube.com/watch?v=z2-vJ2RWXR8

https://www.youtube.com/watch?v=L4Ks_WYXy_0

https://www.youtube.com/watch?v=fbMwnRC15mc

https://www.youtube.com/watch?v=NfHut9MKheM
Title: Război România - Rusia?
Post by: Hideyoshi on 25 January 2024, 20:59
parerea mea e ca cine se uita la asa ceva isi merita soarta
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 25 January 2024, 21:30
parerea mea e ca cine se uita la asa ceva isi merita soarta
Asta zic și eu.
Toți expirații care nu mai sunt primiți la tv, o ard acum ”online”.
Bine, nici cu televiziunile de la noi nu mi-e rușine, dar măcar lor le-a fost de nu mai invită ”specialiști în toate” ca ăștia.

LE. Când a zis Hartman sau cum drac îl cheamă ”președenția Statelor Unite” am oprit clipul.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 25 January 2024, 22:56
La TV e și mai mult cancer!
Doar uitați-vă la Antena 3 și la generalii lui Gâdea.

Sau la România TV, cu toți AUR-iștii rusofili.

Ce alegeți?
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 26 January 2024, 10:59
Am vrea noi sa fim guvernati de Germania. Iti dai seama ca am avea si noi autostrazi acu, cai ferate normale, turismul scos din groapa, si coruptia aproape eradicata.
Crede-ma ca daca faci acu un sondaj in Romania si intrebi ce nivel de trai prefera romanii, asta de la noi, sau pe cel din Germania, sunt sanse mari sa nu ai nici o bifa pe asta de la noi :D
Dar astea sunt doar vise momentan, trebuie sa ne trezim la realitatea actuala in care stam cu mana intinsa la UE ca poate mai ciupim so noi ceva sa mai incropim 2-3km de autostrada pe an.

Btw, orice tara din UE e libera sa plece cand vrea ea (vezi UK care si acu regreta), spre deosebire de statele membre USSR care au putut pleca doar la dizolvarea USSR.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 26 January 2024, 16:14
Nu s-ar dori sa fim guvernati ca in Germania, ce ai ? Ai cei mai multi bugetari pe cap de locuritor din UE, taxe mari si mai trebuie sa si muncesti ca autostrazile alea nu se fac din aer.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 26 January 2024, 18:23
La TV e și mai mult cancer!
Doar uitați-vă la Antena 3 și la generalii lui Gâdea.

Sau la România TV, cu toți AUR-iștii rusofili.

Ce alegeți?
Netflix.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 26 January 2024, 20:07
La TV e și mai mult cancer!
Doar uitați-vă la Antena 3 și la generalii lui Gâdea.

Sau la România TV, cu toți AUR-iștii rusofili.

Ce alegeți?
Netflix.

Ziceam ca sursă de știri și de informare.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 26 January 2024, 22:56
La TV e și mai mult cancer!
Doar uitați-vă la Antena 3 și la generalii lui Gâdea.

Sau la România TV, cu toți AUR-iștii rusofili.

Ce alegeți?
Netflix.

Ziceam ca sursă de știri și de informare.

Digi24 din România.
Ești mulțumit, maestre?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 26 January 2024, 23:04
 
La TV e și mai mult cancer!
Doar uitați-vă la Antena 3 și la generalii lui Gâdea.

Sau la România TV, cu toți AUR-iștii rusofili.

Ce alegeți?
Netflix.

Ziceam ca sursă de știri și de informare.

Digi24 din România.
Ești mulțumit, maestre?

Foarte!

E fain totuși să te mai uiți la Antena 3, cum un general decorat analizează scene din Arma 3 și crede că sunt filmări din Ucraina. 
https://www.youtube.com/watch?v=cO_Fuu_1vPg

Sau reportaje rusești  de 15 ani, traduse.
https://www.youtube.com/watch?v=ypHAi4aL03Q


Sau aia cu Selly și mașina bușită. 
https://www.youtube.com/watch?v=a9xQyT8vZTk


Bonus
MANELE la Haleph Neuz
https://www.youtube.com/watch?v=-0tdHsRgCtU
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 27 January 2024, 00:01
Trebuie sa-ti gasim o ocupatie. Pierzi vremea si energia cu tot felul de aiureli. Vorbesti totusi articulat si ai idei coerente chiar daca esti prea agresiv uneori. In ce domeniu lucrezi ? Te-ar tenta domeniul IT ?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 27 January 2024, 00:56
Topic Locked!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 29 January 2024, 15:00
Redeschid topicul pentru că situația e mult mai nasoală decât credeam.

Avem un BOU de premier care ar trebui să-și dea demisia ACUM!
https://www.g4media.ro/ciolacu-nu-este-cazul-sa-ne-pregatim-de-razboi-declaratia-dupa-avertismentele-liderului-ppe-si-sefului-armatei-britanice.html
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ciolacu-il-contrazice-pe-ministrul-german-al-apararii-nu-este-cazul-sa-ne-pregatim-de-razboi-2665333


Păi dacă vrei pace, pregătește-te pentru război! Pregătirea de război trebuie făcută zilnic!
Când miniștrii Apărării din UK, Germania, Polonia, Suedia și Norvegia alertează populația să se pregătească pentru un război masiv cu Rusia în următorii ani și ăsta care conduce o țară care se află în primia linie de război cu Rusia.... zice că „nu este cazul”.

Parcă nu e prima oară când ne prinde o criză cu pantalonii în vine.

2008, când începuse Marea Criză Financiară după  crahul pe Wall Street  Tariceanu: economia duduie! Băsescu: nu voi tăia salariile
Apoi, în 2010, Băsescu taie salariile cu 25% la bugetari, îngheață pensiile și crește TVA la 24%. Tăriceanu face opoziție cu Ponta și Crin și militează pentru creșterea taxelor și a prețurilor.

2020 - Iohannis și cu Orban, despre pandemia din Wuhan - e doar o gripă.
2021 - 60.000 de români morți,economia țării blocată, certificatul verde implementat, interdicții, HoReCa și sportu la pământ, școlile închise,  Cîțu ajunge să cumpere ca disperatu 90 milioane de doze.


2024- Ciolacu: nu este cazul să ne pregătim de război.


2025-2026: presupun eu cum o să fie așa:  sute de mii de români fără muniție, instruire adecvată și echipamente  ajung carne  de tun prin regiunea Moldovei și în Dobrogea, România e distrusă, Bucureștiul bombardat e în paragină și guvernul în prag de capitulare, dar presat de Bruxelles să „reziste”, „Deveselu și toate bazele și aeroporturile și aerodromurile sunt rase de pe fața planetei, milioane de români fug prin Transilvania, prin Serbia sau stau blocați la vamă cu Ungaria, alții fug prin munți. 

În cel mai bun scenariu, vine AUR la putere și încheie pacea cu Rusia și ieșim din NATO/UE alături de Slovacia, Ungaria și Austria.
THE END.
Și asta pentru că ați votat cu PSD și PNL 30 ani! 
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 29 January 2024, 15:37
"In cel mai bun scenariu, vine AUR la putere și încheie pacea cu Rusia și ieșim din NATO/UE alături de Slovacia, Ungaria și Austria.
THE END."
Si noi si Slovacia, Ungaria și Austria & etc avem deja tratat de pace cu Rusia.
Daca iesim din UE in maxim 8 luni o sa trebuiasca sa ne parasuteze Crucea Rosie ajutoare. Nivelul de trai va scadea drastic si astia saraci vor ajunge la saracie extrema.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 29 January 2024, 16:35
"In cel mai bun scenariu, vine AUR la putere și încheie pacea cu Rusia și ieșim din NATO/UE alături de Slovacia, Ungaria și Austria.
THE END."
Si noi si Slovacia, Ungaria și Austria & etc avem deja tratat de pace cu Rusia.
Daca iesim din UE in maxim 8 luni o sa trebuiasca sa ne parasuteze Crucea Rosie ajutoare. Nivelul de trai va scadea drastic si astia saraci vor ajunge la saracie extrema.

E fix același rezultat cu a rămâne în NATO și cu a ține piept Rusiei, doar că în cazul opunerii rezistenței, e mai rău, că s-ar putea să ne trezim și cu niște nucleare în cap. Tu crezi că ești în NATO gratis? Încă mai crezi că vin americanii să te apere? Ești carne de tun. Ți se dau echipamente, tancuri de deșert, ceva muniție și armament pe care doar soldații de elită o să le aibă,  avioane F-16 din anii 80........și baftă, apără-ți țara! 
SUA nu intervin nici pentru câțiva soldați americani omorâți în Iordania de către milițiile sprijinite de Iran.
Nu au făcut nimic pentru cetățeni americani și militari voluntari uciși în Ucraina.


De aia zic, mai bine să ne rugăm să nu ne atace Rusia până la alegeri, să vină Trump, să încheie pacea, să votăm și noi ca slovacii, ungurii și austriecii cu niște naționaliști care să cumpere gaz rusesc.

Rămânem în NATO/UE, dar ne înțelegem și cu rușii, adică nu mai ajutăm Ucraina care oricum e pe ducă și cumpărăm gaz rusesc cu consecințele de vigoare.
Până la urmă, ucrainenii au ales calea asta de a-i enerva pe ruși în Donbas vreme de opt ani.  Noi est-europenii nu vrem să ajungem ca ucrainenii, ca polonezii și balticii, care sunt în mod clar următorii în vizorul lui Putin.
De fapt, era și mai bine dacă nu începea niciun Euromaidan și ucrainenii rămâneau în continuare cu CRIMEEA și acum, și nu mai exista risc de război NATO-Rusia.  Ce zici de asta? 
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 29 January 2024, 16:45
De unde presupui atatea aiureli ? Serios acum, vezi ca incepi sa o iei urat pe aratura si sa spui tot felul de inventii. Mai raporteaza-te la realitate ca e mai buna decat toate. Deja incep sa citesc in diagonala ce spui aici sau doar finalul.
Ce tot indrugi acolo sa tii piept Rusiei ? Te-a atacat Rusia ? Americanii nu vin sa te apere, americanii sunt aici si au baze militare aici. Tancuri de desert ? Soldati de elita ? Esti foarte inflacarat de Rusia sau ce se intampla ?
Hai sa pastram putin discutia mai in incinta si sa nu sarim calul cu tot felul de presupuneri.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 29 January 2024, 19:12
De unde presupui atatea aiureli ? Serios acum, vezi ca incepi sa o iei urat pe aratura si sa spui tot felul de inventii. Mai raporteaza-te la realitate ca e mai buna decat toate. Deja incep sa citesc in diagonala ce spui aici sau doar finalul.
Ce tot indrugi acolo sa tii piept Rusiei ? Te-a atacat Rusia ? Americanii nu vin sa te apere, americanii sunt aici si au baze militare aici. Tancuri de desert ? Soldati de elita ? Esti foarte inflacarat de Rusia sau ce se intampla ?
Hai sa pastram putin discutia mai in incinta si sa nu sarim calul cu tot felul de presupuneri.



O să ne atace după ce termină cu Ucraina. Și nu o spun eu.
O spun următorii:
1. ministrul apărării din Marea Britanie https://www.digi24.ro/stiri/externe/ministrul-britanic-al-apararii-spune-ca-occidentul-ar-putea-sa-fie-in-razboi-cu-rusia-china-si-iran-in-urmatorii-cinci-ani-2650963
2. ministrul apărării din Suedia https://www.digi24.ro/stiri/externe/ministrul-apararii-din-suedia-avertizeaza-populatia-sa-se-pregateasca-de-razboi-cu-rusia-treceti-la-actiune-2641917
3. ministrul apărării din Germania https://www.digi24.ro/stiri/externe/ministrul-german-al-apararii-avertizeaza-ca-razboiul-din-ucraina-s-ar-putea-extinde-in-tarile-din-apropiere-2655725
4. șeful armatei din Norvegia https://www.mediafax.ro/social/europa-tot-mai-pregatita-de-un-razboi-cu-rusia-seful-armatei-norvegiene-trage-semnalul-de-alarma-timpul-de-care-dispunem-se-scurge-22235501
5. ziarul german BILD https://www.digi24.ro/stiri/externe/bild-rusia-ar-putea-ataca-europa-iarna-viitoare-printre-tintele-lui-putin-se-numara-si-romania-2637243
6. premierul Poloniei  https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26797332-donald-tusk-avertizeaza-rusia-putea-ataca-cativa-ani-poate-oprita-printr-singur-mod.htm
7. generalii NATO de rang înalt https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26860381-nato-trebuie-pregateasca-pentru-atacuri-rachete-rusesti-europa-avertizeaza-generali-rang-inalt.htm
8. șeful comitetului militar al NATO https://moldova.europalibera.org/a/general-nato-occidentul-trebuie-sa-fie-pregatit-pentru-un-razboi-cu-rusia/32784619.html
9. premierul Marii Britanii  https://www.g4media.ro/david-cameron-ne-simtim-din-nou-ca-in-anii-30-maleficul-putin-nu-poate-castiga.html
10. președintele Franței https://www.digi24.ro/stiri/externe/macron-spune-ca-industria-franceza-trebuie-sa-grabeasca-trecerea-la-economia-de-razboi-2656671
11. comandantul armatelor regale olandeze https://ziare.com/razboi-ucraina/razboi-ucraina-comandantul-armatei-olandei-trebuie-sa-ne-pregatim-razboi-rusia-1844175
12. Papa https://stirileprotv.ro/stiri/international/papa-francisc-suntem-deja-intr-un-razboi-mondial-campul-de-lupta-este-ucraina-acolo-sunt-toate-imperiile-nu-doar-cel-rus.html
13. ministrul apărării din Belgia https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/ministrul-belgian-al-apararii-europa-trebuie-sa-2325497.html



Ceartă-te cu ei dacă vrei, nu cu mine!
Ei spun că războiul se apropie și trebuie să ne pregătim.
În timp ce Ciolacu spune că „nu e cazul”.


Post Merge: 29 January 2024, 20:37
https://www.youtube.com/watch?v=_rg2RspG36g
Title: Război România - Rusia?
Post by: ZorracK on 29 January 2024, 21:09
ia-ti pastilele frate, iesi la femei si lasa teoriile conspirationiste si flameul peste tot!
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 29 January 2024, 21:17
O să ne atace după ce termină cu Ucraina. Și nu o spun eu.

Tocmai de aia Rusia nu trebuie lasata sa castige in Ucraina.
Deci tu ii blamezi pe saracii ucrainieni ca nu inghenuncheaza in fata rusilor mai repede cand ei defapt te apara indirect pe tine sa nu intri in razboi cu rusii.

Post Merge: 29 January 2024, 21:18
ia-ti pastilele frate, iesi la femei si lasa teoriile conspirationiste si flameul peste tot!
Haha!!
Nu ca el asteapta aplecat si cu fusta ridicata pe salvatorii rusi :D
Title: Război România - Rusia?
Post by: taxon on 29 January 2024, 22:58
Iar pute a propaganda pe aici.
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 29 January 2024, 23:24
Ai dreptate, pute rau de tot.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 29 January 2024, 23:55
Quote
Tancuri de desert ? 

Păi hai să gândim logic.

Rusia produce tancuri T-90 și T-14 cu camuflaj verde, specific vegetației și reliefului est-european.

Noi și proștii de polonezi și ucraineni ce face?
Cumpărăm tancuri de culoarea deșertului, să fie mai ușor depistate de dronele și elicopterele rusești.






Americanii nu vin sa te apere, americanii sunt aici si au baze militare aici.
 


Americanii o să lupte doar cei care sunt aici, împreună cu francezii, nemții, britanicii, ăîa câteva mii câți sunt + 84.000 de militari români dotați după cum arată reportajul Recorder.
Acum nu știu, dar să luăm exemplul Ucrainei. Trupele active și profesioniste au murit primele sau au fost rănite.
Ghici cine urmează să lupte - rezerviștii, tații noștri, profesorii care au făcut armata, paznicii, taximetriștii de 50-60 ani,  ăia 71.000, care vor fi și ei ciuruiți.

Și apoi, vom urma noi care n-am făcut deloc armata și o vom face, și vom fi trimiși cărniță de tun să apărăm Dobrogea și regiunea Moldovei, în număr de câteva sute de mii.

Ne ducem și noi, floarea vârstei, în final, se stinge gena mioritică, România rămână fără bărbați tineri cum e Ucraina acum,  devine dominată de pensionari și femei și o să capituleze.   






ia-ti pastilele frate, iesi la femei si lasa teoriile conspirationiste si flameul peste tot!

Chuuu-chuuuu-chuuuu cărniță de tun chuuu-chuuuuu-batem Rusia până la Crăciun-chuuuu-chuuuu-au trecut 110 ani și tot n-am învățat nimic-chuuuu-chuuuuu:))))))))))))))
 
(https://media.sciencephoto.com/c0/19/45/29/c0194529-800px-wm.jpg)



O să ne atace după ce termină cu Ucraina. Și nu o spun eu.

Tocmai de aia Rusia nu trebuie lasata sa castige in Ucraina.
Deci tu ii blamezi pe saracii ucrainieni ca nu inghenuncheaza in fata rusilor mai repede cand ei defapt te apara indirect pe tine sa nu intri in razboi cu rusii.
Haha!!
Nu ca el asteapta aplecat si cu fusta ridicata pe salvatorii rusi :D
Rusia deja a bătut Ucraina.
E o chestiune de timp până capitulează după ce vor captura rușii Odesa.
Și oricum, Putin tot o să-și facă curaj să atace estul Estoniei.

Cât despre aplecat și cu fusta ridicată, bă, nu știu eu ce o să fac,că nici nu vreau să fiu înrolat de ruși ca să mă bat cu americanii prin Cehia sau Germania. 
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 30 January 2024, 09:32
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26861781-lupta-kremlinului-impotriva-criticilor-loveste-fara-discriminare-pensionara-72-ani-condamnata-inchisoare-pentru-raspandit-informatii-fale-despre-armata-rusa.htm
Daca am fi sub rusi si am scrie ce bagam pe aici ne-ar trimite Putin 30 de ani in Siberia impreuna cu familiile noastre. Sau direct pe front sa mai "cheltuim" din munitia NATO.
Unde castiga rusii ? Acum le-au dat cretinoizii de republicani o gura de aer ca tot amana pachetul urmator de armament. Rusii mor pe capete la ora actuala si Putin vrea sa puna femelele rusesti la prasila.
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 30 January 2024, 10:00
Rusia deja a bătut Ucraina.
Pai anunta-l mah si pe Putin, ca prostu inca nu s-a prins si tot trimite trupe, si-si bombardeaza noile teritorii proaspat cucerite.

Problema noastra nu este amenintarea imaginara a Rusiei, ci ca dezaxatii ca tine au drept de vot. Si ne mai miram de ce creste AUR in sondaje...

Title: Război România - Rusia?
Post by: taxon on 30 January 2024, 11:00
Daca am fi sub rusi si am scrie ce bagam pe aici ne-ar trimite Putin 30 de ani in Siberia impreuna cu familiile noastre. Sau direct pe front sa mai "cheltuim" din munitia NATO.

Ciocanul, Gonzalo Lira iti trimite salutari. De-o mina cu zeci de altii care au indraznit sa nu fie de acord cu Jelenschi si camarila lui.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 11:47
Rusia deja a bătut Ucraina.
Pai anunta-l mah si pe Putin, ca prostu inca nu s-a prins si tot trimite trupe, si-si bombardeaza noile teritorii proaspat cucerite.

Problema noastra nu este amenintarea imaginara a Rusiei, ci ca dezaxatii ca tine au drept de vot. Si ne mai miram de ce creste AUR in sondaje...



Eu cred că e o problemă de 30 ani că puiuții de comuniști și libertarzi  ca tine au drept de vot de am ajuns în situația să votăm cu AUR de răzbunare. Gen, ne-a ajuns la mulți cuțitul la os de la prețuri și taxe. 
Că nu cred că PSD și PNL care au ruinat această țară au  venit la guvernare de unele  singure.

AUR e nimica toată, nici măcar nu ar putea fi catalogat partid de extrema dreaptă în comparație cu ce o să fie prin vestul Europei. 


Aș fi de acord ca la BAC să se introducă o probă de educație civică pentru a dobândi drept de  vot + o reevaluare la 7 ani.
Tu și cu prietenii tăi l-ați pica sigur.

 
 
Daca am fi sub rusi si am scrie ce bagam pe aici ne-ar trimite Putin 30 de ani in Siberia impreuna cu familiile noastre. Sau direct pe front sa mai "cheltuim" din munitia NATO.

Ciocanul, Gonzalo Lira iti trimite salutari. De-o mina cu zeci de altii care au indraznit sa nu fie de acord cu Jelenschi si camarila lui.
Nu-i pasă. Cum nici lui dementia man care conduce America nu-i pasă că au murit voluntari americani, chiar veterani din Irak și Afganistan, luptând în Ucraina, fără să primească muniție și echipamente suficiente. 
Pentru el, nici nu contează că era cetățean american. Pe el îl interesează doar că era proxenet, ba nu știu ce teoretician de conspirații, ba misogin.......nu contează că era născut în California.
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 30 January 2024, 16:51
Daca pt tine comunismul si liberalismul, 2 ideologii politice complet diferite si diametral opuse, sunt sinonime, atunci mi-e clar nivelul tau de cultura si educatie politica. In momentul in care votezi ceva doar din razbunare at e clar ca te doare'n cur de tara asta sau de locuitorii ei

Eu n-as baga proba la BAC, ci examen psihologic anual pt a pastra dreptul la vot. Unul care sustine in mod activ masacrarea civililor si violarea femeilor ar trebui sa aiba zero drepturi in orice tara civilizata.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 19:41
Unul care sustine in mod activ masacrarea civililor si violarea femeilor ar trebui sa aiba zero drepturi in orice tara civilizata.

Ceea ce eu nu fac. Sunt observator.....și probabil, un viitor recrut care va trebui să lupte împotriva Rusiei pentru a apăra NATO.
Că well, niște socialiști warmongeri cu pitici pe creier vor musai să ne bage în război.
Așa ca Ben Hodges. 

Care au toți o agendă neomarxistă să eradice estul european conservator care e rezilient la politicile socialiste ale Bruxellesului.
Quote
Daca pt tine comunismul si liberalismul, 2 ideologii politice complet diferite si diametral opuse, sunt sinonime, atunci mi-e clar nivelul tau de cultura si educatie politica. In momentul in care votezi ceva doar din razbunare at e clar ca te doare'n cur de tara asta sau de locuitorii ei

Ce se întâmplă acum în Partidul Democrat american nu mai e liberalism demult, inclusiv membrii lor recunosc. Ai auzit de AOC? E socialistă pe față toată ziua.

Progresismul e de stânga toată ziua. Deal with that. Ești progresist, ești de stânga toată ziua. 

Quote
Eu n-as baga proba la BAC, ci examen psihologic anual pt a pastra dreptul la vot.
Bineînțeles că numai puiuții de comuniști care l-au votat/s-au l-ar fi votat pe Iliescu  trebuiau să propună asemenea aberații, cu toate că dreptul de vot e unul sacru și inviolabil conform Constituției, și nicio constituție din lume nu anulează dreptul de vot al unui om cu discernământ sau liber.

Până una alta, tu nu mă cunoști personal, dar aș sugera să mai lași atacurile la persoana și intelectul meu. Că voi vota sau nu, fie că-ți place sau nu, majoritatea va decide la toamnă, fie ea deșteaptă sau proastă, că TRUMP VA FI PREȘEDINTELE SUA, ȘI GEORGE SIMION PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Am mai multă cultură civică și politică decât tine, am votat mereu cu partide de centru dreapta (PDL în 2012, PNL la prezidențialele din 2014 și la europarlamentare în 2019 și cu USR în 2016 și în 2020) și niciodată cu un partid de stânga.


Mă piș pe ideologia socialismului și orice curent de stânga care are la bază scrierile lui Marx.



După cele întâmplate în ultimii ani, m-am jurat:
Dacă mi se pune în față  să votez între un partid de centru stânga și un partid de extrema dreaptă,  votez cu extrema dreaptă cu ambele mâini, altfel, stau acasă ori am plecat din țară și nu mă mai întorc.  Mă duc într-o țară unde se votează doar dreapta, gen Polonia sau Ungaria, țări civilizate, nu bananiere ca România unde liberalii fac alianțe și coaliții cu jeguri PCR-iste. Sau unde liberali cu carnet de PCR sunt aleși președinți 10 ani.

 
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 30 January 2024, 20:16

După cele întâmplate în ultimii ani, m-am jurat:
Dacă mi se pune în față  să votez între un partid de centru stânga și un partid de extrema dreaptă,  votez cu extrema dreaptă cu ambele mâini, altfel, stau acasă ori am plecat din țară și nu mă mai întorc.

Eu cred totuși că vei sta acasă.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 20:31

După cele întâmplate în ultimii ani, m-am jurat:
Dacă mi se pune în față  să votez între un partid de centru stânga și un partid de extrema dreaptă,  votez cu extrema dreaptă cu ambele mâini, altfel, stau acasă ori am plecat din țară și nu mă mai întorc.

Eu cred totuși că vei sta acasă.

De ce, o să interzică AUR și o să ne pună să votăm între Ciolacu și Geoană în turul 2?
Fuck this shit, clar stau acasă.

Ce e aia, să votez între un actual PSD-ist și un fost PSD-ist?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 30 January 2024, 20:38

Fuck this shit, clar stau acasă.

Vei sta acasă când vei vedea că Simion al tău nu a ajuns în turul 2.
Că de plecat din țară nu pleci tu niciunde.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 21:16
Dacă o să ajungem să avem de votat între doi candidați de stânga în turul 2, las tot ce am și emigrez.
Oricum o să fie război.


La ce să mai stai în țară? Să fii violat în gură de PSD și violat în fund de ruși? 

Rămâi tu te rog.
Cu președinte pro-european progresist care mai e și de stânga, devii automat țintă pentru rachetele rusești. Putin nu suportă bolșevicii de rit nou aka progresiști. E conservator ultranaționalist de extrema dreapta și capitalist oligarh. Urăște stânga. A detestat comunismul din tinerețe.


Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 30 January 2024, 21:37

Rămâi tu te rog.

Ești amnezic.

Post Merge: 30 January 2024, 21:40
Putin nu suportă bolșevicii de rit nou aka progresiști. E conservator ultranaționalist de extrema dreapta și capitalist oligarh. Urăște stânga. A detestat comunismul din tinerețe.

Mare om, mare caracter invadatorul ăsta dezaxat.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 22:08

Mare om, mare caracter invadatorul ăsta dezaxat.

Păi la ce lideri varză a avut Occidentul în  ultimii 20-30 ani, normal că are tupeu de invadator dezaxat.

În rest, așteaptă tu să te apere Macron,Trudeau,  Biden, Olaf și cu indianu din UK.
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 31 January 2024, 10:26
Ceea ce eu nu fac. Sunt observator.....și probabil, un viitor recrut care va trebui să lupte împotriva Rusiei pentru a apăra NATO.
Ba fix asta faci in mai toate postarile tale. Ca Ucraina si-a cautat-o cu lumanarea, cu f bine ca e atacata de Putin, ca de ce nu stau in banca lor, ca deja au pierdut, si altele asemenea.

Quote
Ce se întâmplă acum în Partidul Democrat american nu mai e liberalism demult, inclusiv membrii lor recunosc. Ai auzit de AOC? E socialistă pe față toată ziua.
Ce legatura are Partidul Democrat american cu afirmatia ta "Eu cred că e o problemă de 30 ani că puiuții de comuniști și libertarzi  ca tine au drept de vot de am ajuns în situația să votăm cu AUR de răzbunare"???
Acu incerci s-o dai la intors? Ai zis clar "comunisti si libertarzi", bagandu-i pe toti in aceeasi oala.
 

Quote
Până una alta, tu nu mă cunoști personal, dar aș sugera să mai lași atacurile la persoana și intelectul meu.
Inteleg, eu sa le las, doar tu ai dreptul sa le faci, nu? Misto gandire...

Quote
Dacă mi se pune în față  să votez între un partid de centru stânga și un partid de extrema dreaptă,  votez cu extrema dreaptă cu ambele mâini
N-am votat in viata mea cu PSD-ul, dar nu o sa votez niciodata cu un partid de extrema (stanga sau dreapta). Daca istoria ne-a invatat ceva este ca NICIODATA un extremist la putere nu face bine.
Si apropo, as face si votul o obligatie, nu un drept. Nu votezi nu mai ai nici un drept in tara respectiva. Ori asta, ori introdus un prag minim de prezenta la vot pt ca alegerile sa fie validate. Nu s-a atins pragul, se refac alegerile cu alti candidati.
M-am saturat de cate ori a iesit PSD-ul din cauza ca lumea era prea smechera sa mearga la vot, toti votand astfel indirect cu PSD defapt
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 31 January 2024, 16:16

Ba fix asta faci in mai toate postarile tale. Ca Ucraina si-a cautat-o cu lumanarea, cu f bine ca e atacata de Putin, ca de ce nu stau in banca lor, ca deja au pierdut, si altele asemenea.


Recunosc, nu toată Ucraina. Și cu siguranță nu toți americanii.
Uite lista celor care sunt răspunzători de dezastrul umanitar din Ucraina pentru că l-au enervat pe dictatorul dement de la Kremlin, în ordinea evenimentelor:
1. CIA, ONG-urile, în orice caz, ceva americănesc a provocat Revoluția Portocalie ca să-l ajute pe Iușcenko să câștige alegerile în 2004.   Putin l-a otrăvit pe Iușcenko și a continuat să plătească oligarhi și parlamentari corupți să mențină Ucraina în stare înapoiată.   
2. Bush care a venit la summitul NATO de la București din 2008 să i-o zică în față lui Putin că vrea aderarea Moldovei, Georgiei și Ucrainei la NATO. Și anunță că americanii le vor construi scut antirachetă României și Poloniei, care cică ar trebui să ne apere de atacurile balistice ale Iranului și al-Qaeda. Putin a ocupat regiunile separatiste din Georgia.
3. ONG-urile care au provocat protestele Euromaidan împotriva lui Ianukovici din ianuarie 2014, fiindcă a  refuzat negocierile pentru aderarea la UE. Îl răstoarnă de la putere, Putin anexează Crimeea, peninsulă pe care ucrainenii au primit-o cadou de la Nikita Hrușciov în 1954, dar care a fost sub stăpânire mongolă și otomană vreme de secole.
4. Administrația Obama, familia Biden cu afacerile ilegale extinse din România până în Ucraina (sunt info și acuzații oficiale), și care ajung să finanțeze înarmarea ucrainenilor cu armament american pentru a duce lupte cu rușii în Crimeea pentru recuperarea ei. Putin sponsorizează și înarmează separatiștii pro-ruși să preia controlul asupra Donbasului.
5. John Kerry care nu a făcut nimic să prevină situația, Obama că nu a scos Rusia din SWIFT și nu a obligat Europa să sancționeze dur Rusia încă de atunci, că nu a impus no-fly zone în Ucraina încă din momentul plecării lui Ianukovici, normal că Putin a profitat de opt ani de răgaz. Rusia nu era atunci capabilă să atace Ucraina la scară largă.
6. Hoașca de Merkel care a respins aderarea Ucrainei la UE/NATO și a cumpărat gaz de la ruși, francezii, olandezii, italienii care au continuat să facă afaceri cu rușii, deci automat, Europa a finanțat Mașinăria de Război a Rusiei și crimele din Ucraina. Între timp, România își instalează scutul antirachetă de la Deveselu.  Putin a  reînarmat Rusia la scara războiului rece. 
7. Macron care dădea mâna cu Putin și stătea sub umbrelă cu el, zâmbind, la finala Campionatului Mondial din 2018. Așa ceva nu trebuia să se întâmple , să stai lângă un dictator care tocmai a încălcat teritoriul suveran al unei țări, anexându-i un teritoriu pe care ucrainenii îl posedau de 60 ani. Putin s-a simțit avantajat de organizarea Cupei Mondiale din 2018 care i-a adus o grămadă de bani.
8. Trump care încerca să facă pace cu Putin la Helsinki, dar pe de altă parte l-a lovit pe la spate în 2017-2019, livrându-le ucrainenilor Javeline în secret. Și bombardând de două ori Siria după atacurile chimice ale lui Assad și pentru că l-a ucis pe generalul Qasem Soleimani în 2029. Nu zic că nu trebuia să riposteze, dar asta i-a dat curaj Rusiei să bombardeze Ucraina. Cu toate astea, ar trebui săi mulțumești lui Trump că ucrainenii s-au putut apăra la momentul bombardamentului. Putin a plănuit de atunci să preia cu forța Donbasul.
9. O parte din elita ucraineană și din armata, mai ales brigada Azov, care e cunoscută că-i neofascistă, care a comis crime în Crimeea, bombardând și ucigând ținte civile pe plajă. E cunoscut că ucrainenii începeau să discrimineze persoanele de etnie rusă, chiar și pe cei nevinovați, nu mai zic de românii din Bucovina. Ai reportaj pe Adevărul, e oficial, numai guvernanții PSD-PNL tac.  Acordul de la Minsk care a fost o glumă proastă.  Iar atacurile lor persistente asupra Donbasului între 2015-2020 în care au rezultat victime colaterale, civili ruși,   l-au provocat pe Putin. Ca urmare, Putin a încălcat acordul de la Minsk.
10. Încă din aprilie 2021, Putin s-a decis să anexeze Donbasul, adică să invadeze Ucraina, dar numai la Donbas se limita. Nu știu ce i-o zis Biden la summitul de la Geneva, dar în mod cert, situația s-a calmat. Până în decembrie când rușii au venit în număr de 200.000 la granița cu Donbasul. Și de atunci au început iar zvonurile că Putin va anexa Donbasul și va bombarda întreaga Ucraina.
11. Pe 22 februarie 2022, Putin a anexat Donbasul, mai exact, Donețk și Lugansk. Urma să aducă trupele acolo exact în stilul anexării Crimeii și să le proclame „republici independente” (republici rusești de fapt), dar ceva s-a întâmplat de s-a enervat Putin cumplit și a bombardat Ucraina pe 24 februarie.
Îmi amintesc că încă de pe 20 februarie, ucrainenii începeau să intensifice atacurile asupra separatiștilor ruși din Donbas.  Poate asta l-a enervat pe Putin. Sau poate că a aflat că americanii și englezii i-au înarmat în secret pe ucraineni. O fi primit informații că ucrainenii primesc o grămadă de drone, javeline și mitraliere de la vestici, mai mult decât se știa oficial.

Aia e, de la Putin care e un dictator cu ambiții imperialiste, nu am pretenții. Și cu siguranță ar trebui judecat pentru crimele împotriva umanității, dacă ai cum, pentru că monstrul ăsta deține arsenal nuclear cu mii de rachete intercontinentale ce poate transforma Pământul în Marte.

Cert e că cel care a căutat-o cu lumânarea e din Vest. Și poate trebuia să fi dat dovadă de mai multă înțelepciune și precauție.
 
Dacă ești un nerd și vrei să-i iei apărarea unui coleg hărțuit de un bully cu mușchi și înalt, în orice cazi nu te iei cu el la bătaie dacă vezi că șansele să câștigi sunt aproape nule.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 31 January 2024, 23:17
Am citit in diagonala, bagi prea mult text odata. E pacat de munca. :) Baga si tu te rog ca restul cateva idei simple. E mai lizibil si mai simplu de urmarit.
Eu nu stiu si nu inteleg marota asta cu fascismul in Ucraina. De ce ? De unde plm ? Am discutat cu ucrainiei de origine romana de la Cernauti si Odessa. Nimeni nu s-a purtat vreodata agresiv cu ei s-au i-au futut ca au origini romanesti. Ai 400.000 de romani si moldoveni in Ucraina, al 3-lea grup etnic, dupa ucrainieni si rusi. Nu a avut nimeni nimic cu ei. Nu epurare etnica, nu limitat drepturi, cu cacaturi. Au scoli, au aceleasi drepturi ca si ucrainienii, etc. La fel a fost si cu ungurii. Chiar crezi ca s-au luat de rusi si au dat-o in fascisme cu rusii ? Ma lesi ?
Ai auzit de hotul striga hotul ? Iti spun eu cine este fascistul, e chiar Putin. El a inarmat grupul etnic din Donbas sau a trimis direct soldati si mizerabili acolo si a pornit ostilitatile. Si apoi a inceput sa latre ca ucrainienii ii ataca lui rusii acolo, ce sa vezi. El a inceput rusificarea acolo chiar din 2014 prin mai multe mijloace, o actiune pur fascista daca ne uitam la definitie. Si stim toti asta dar suna bine fascismul ucrainian ca ne aminteste de al 2-lea Razboi Mondial si tot prostul rus doar asta aude.
--
Si toti o dati cu cacatul asta de acord de la Minsk. Rusii au uitat ca au recunoscut oficial Ucraina si TOATE TERITORIILE contra cedarii arsenalului nuclear catre Rusia. O mare greseala ca uite ce au patit cand negociezi cu hoti perfizi veniti din stepa de care nu mai scapam. Daca pui mana pe arsenal nuclear sa nu-l dai mai ales daca ai granita cu o natie infecta.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 01 February 2024, 02:42

Eu nu stiu si nu inteleg marota asta cu fascismul in Ucraina. De ce ? De unde plm ? Am discutat cu ucrainiei de origine romana de la Cernauti si Odessa. Nimeni nu s-a purtat vreodata agresiv cu ei s-au i-au futut ca au origini romanesti. Ai 400.000 de romani si moldoveni in Ucraina, al 3-lea grup etnic, dupa ucrainieni si rusi. Nu a avut nimeni nimic cu ei. Nu epurare etnica, nu limitat drepturi, cu cacaturi. Au scoli, au aceleasi drepturi ca si ucrainienii, etc. La fel a fost si cu ungurii. Chiar crezi ca s-au luat de rusi si au dat-o in fascisme cu rusii ? Ma lesi ?
Ai auzit de hotul striga hotul ? Iti spun eu cine este fascistul, e chiar Putin. El a inarmat grupul etnic din Donbas sau a trimis direct soldati si mizerabili acolo si a pornit ostilitatile. Si apoi a inceput sa latre ca ucrainienii ii ataca lui rusii acolo, ce sa vezi. El a inceput rusificarea acolo chiar din 2014 prin mai multe mijloace, o actiune pur fascista daca ne uitam la definitie. Si stim toti asta dar suna bine fascismul ucrainian ca ne aminteste de al 2-lea Razboi Mondial si tot prostul rus doar asta aude.
--
Si toti o dati cu cacatul asta de acord de la Minsk. Rusii au uitat ca au recunoscut oficial Ucraina si TOATE TERITORIILE contra cedarii arsenalului nuclear catre Rusia. O mare greseala ca uite ce au patit cand negociezi cu hoti perfizi veniti din stepa de care nu mai scapam. Daca pui mana pe arsenal nuclear sa nu-l dai mai ales daca ai granita cu o natie infecta.
Vrei idei simple? Bine!

1. Ai o grămadă de poze pe Google cu brigada Azov și însemnele lor. Caută-le!
Conform legilor României, nici nu am voie să  postez pozele alea cu brigada Azov pe vreun forum românesc public. Risc 10 ani de închisoare sau amendă mare.

Și Putin chiar are dreptate, exceptând Zelenski care e evreu de origine, mare parte din armata ucraineană e neonazistă și mai toți soldații sunt albi, cu white supremacist.
La posturile de știri ucrainene n-ai să vezi nimic cu LGBTQA+, niciun negru, niciun musulman, nicio feministă.
Arată doar cupluri de bărbați soldați albi și puternici, și femei albe frumoase, dar obediente bărbaților.  N-ai să vezi negri.
Ca unul de culoare ți-o iei rău de tot, ajungi să fii folosit drept carne de tun, la fel cum e și la ruși.
Nu găsești femei grase feministe ecologiste cu păr roz și piercinguri. Nici înainte de război nu prea erau.
A fost și este cel mai rasist, intolerant și  conservator stat din Europa după Rusia....Ungaria, Polonia și România sunt din UE cele mai intolerante state.
 


2. Zici că românii din Ucraina o duc așa de bine încât că :
-s-a dus Ciolacu să solicite o revizuire a legii privind minoritățile naționale din Ucraina, că în școlile din Ucraina unde se învăța până acum în limba română;
-peste 80% dintre materii sunt predate treptat în limba ucraineană pentru toți elevii, indiferent de etnie;
-abia în 2023 s-a început tipărirea manualelor în limba română în loc de moldovenească;
-românii din Cernăuți s-au plâns din 2014 că nu vor să fie carne de tun a Ucrainei împotriva mercenarilor ruși;
Aștept să mă combați cu surse din presă! Până și Digi24, care e cel mai pro-ucrainean, a dezbătut problema asta.

https://www.agerpres.ro/politica/2022/12/23/marcel-ciolacu-solicita-revizuirea-legii-privind-minoritatile-nationale-din-ucraina--1034545
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ucraina-a-adoptat-o-decizie-privind-utilizarea-limbii-romane-in-scoli-cum-explica-kievul-tiparirea-manualelor-de-limba-moldoveneasca-2582623
https://www.romania-actualitati.ro/stiri/in-lume/in-scolile-din-ucraina-unde-se-invata-pana-acum-in-limba-romana-peste-80-dintre-materii-vor-fi-predate-treptat-in-limba-ucraineana-id176914.html
https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/romanii-din-cernauti-refuza-mobilizarea-nu-vrem-1553608.html

3. Putin e fascist cum e el comunist.
L-ai văzut tu cu însemne fasciste, naziste sau comuniste? În afară că Rusia e mai tolerantă cu grupările de toate extremele, și cu alea comuniste și cu alea neonaziste,  n-ai voie să te afișezi cu svastika în public.
În SUA ai voie să defilezi cu svastika sau să înalți steagul nazist în fața casei. 
:)  În Rusia poți doar pe la mitinguri. În România faci 10 ani pușcărie sau îți iei amendă mare.
Ideologia oficială și de facto a lui Putin este NAȚIONALISMUL CONSERVATOR DE DREAPTA. Iar sistemul este OLIGARHIC, ceva interzis de fascism sau nazism.
Mai degrabă l-aș acuza pe Putin de tentativa de a reinstaura ȚARISMUL. Observând inaugurările și discursurile, are comportament mai mult de ȚAR, de monarh rus. E un autocrat după model bizantin, un despot ultraortodox.
El regretă destrămarea URSS, pentru că era o superputere, dar nu regretă COMUNISMUL. Să fie clar! 
Putin, chiar dacă a fost agent KGB, cu siguranță a detestat comunismul fiindcă nu-i permitea să aibă luxul de care se bucură acum.
Iar Fascismul tolerează doar o singură etnie și o singură religie. Putin tolerează sute de etnii prin Siberia, plus religia musulmană a cecenilor din Caucaz. Vin reprezentanți ai republicilor rusești de religie musulmamă la el, cu turbanele pe ei.
Și mie îmi spui că Putin e rasist sau fascist.


4. Pentru măgăria cu nuclearele cedate, să-i mulțumești lui   Bill Clinton.
Dementocratul care ne-a amânat aderarea la NATO.
Că la cum respectă SUA criteriile de aderare, cred că puteam adera din anul 2000. Ne-a amânat încă patru ani. Patru ani pierduți în care România a trebuit să facă Lobby la Washington și să trimită ceva soldați prin Irak și Afganistan ca să-i convingem.
Norocul nostru a fost 9/11 și apoi, faptul că a fost George W.Bush președinte.[/b]
Altfel, dacă nu se întâmplau 9/11 și nici războaiele din Orientul Mijlociu, cred că mai stăteam pe bară până în 2014.
Treaba e că extinderea NATO a fost primul lucru care a dus la distrugerea relațiilor ruso-americane. Pe urmă a fost summitul de la București care l-a enervat pe Putin.
Chiar și ala, în 2008, dansau împreună. Ceea ce denotă că Biden și Obama sunt cauzatorii escaladării tensiunilor dintre SUA și Rusia.
https://www.youtube.com/watch?v=aqqYnq7Sr-0

Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 01 February 2024, 13:51
Frana. Una sunt insemnele si niste tatuaje abjecte, altele sunt actiunile. Daca te duci vara la terasele unde merg galeriile de fotbal o sa vezi niste grasi cheliosi trasi la sala in maieu cu zvastici pe umeri ca li se pare cool si par mai duri. Aia nici nu stiu ce inseamna epurare etnica, nu stiu nici ce este neo-nazismul exact ca au 8 clase facute in 10 ani. Aia nu s-au dus in vreun sat de tigani cu AK-urile, sa-i scoata din casa si sa-i trimita peste granita. Nu le-au luat casele la tigani sau chestii dintr-astea. Nu s-au dus in Harghita sa le zica ca de maine nu mai au ce vorbi in maghiara sau sa confiste pasapoartele unguresti ? Asta ar face nazistii. Acum mai deruleaza ce au facut rusii si gandeste la rece care este nazistul adevarat.
Nu conteaza cu ce esti tatuat, conteaza CE FACI.
Daca era stat neo-nazist faceau mult mai multe cacaturi decat sa tatueze niste soldati. Tot o dai cu materii in scoli si alte balarii de 2 lei. De unde dracului negri in Ucraina ?
Tine minte: hotul striga hotul, atat trebuie sa stii.
Title: Război România - Rusia?
Post by: taxon on 01 February 2024, 14:03
Ciocanul, se vede treaba ca esti strain de ce s-a intimplat in Donbas. Parca te-ai fi nascut ieri.
https://www.newsweek.com/evidence-war-crimes-committed-ukrainian-nationalist-volunteers-grows-269604
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 01 February 2024, 15:37
Nu s-a intamplat nimic in Donbas pana cand Putin nu si-a bagat coada acolo: a inarmat militii si chiar si-a trimis soldati acolo si tot felul de oameni de nimic sa destabilizeze zona.
De ce nu au inceput ostilitatile in 91 cand Ucraina s-a desprins de URSS si a fost recunoscuta ca si stat independent ? In 96 si-au schimbat constitutia si au fost multe discutii.
Unde erau separatistii atunci ? Frana ! Donbas-ul ramane cu Mama Orcia ! Au stat linistiti.
--
Abia in 2014 cand Ucraina a luat drumul Europei au inceput cacaturile si destabilizarea si lucrurile au degenerat. Pana atunci aproape 14 ani a fost liniste, ce sa vezi...
De ce nu a venit Azov peste romanii/moldovenii de la Cernauti sau unguri sa-i futa, sa le ia banii, sa ii umileasca ?
Voi sunteti pe langa pt ca nu vedeti elefantul din camera si de la cine a plecat efectiv tot cacatul. Ba mai mult va si uitati in gura elefantului ce minte cum respira.
Si sa nu vii acum ca din cauza vestului a inceput maidanul si a castigat pro europeanul. Raspunsul este DA, din cauza vestului. Propaganda au facut si europenii si rusii acolo dar in final TOATA NATIA a ales sa mearga catre vest si nu catre est.
"Elefantul" din camera nu a acceptat asta si a trimis acolo mizerabili sa destabilizeze si sa futa regiunea. Dupa aia treaba a degenerat pana s-a ajuns acum unde s-a ajuns.
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 01 February 2024, 15:52
Mie mi se pare halucinant cum toti rusofili de aici au impresia ca Putin da doua cepe degerate pe rusii de peste granita. Pe el in doare'n cur si de rusii din tara, daramite pe aia din afara.
Va garantez 100% ca daca Ucraina avea zero zacaminte de gaze/petrol, atunci chiar daca isi exterminau toti rusii din tara, Putin nu ridica un deget.
Absolut tot ce face, face pt putere, si pt el orice fiinta umana este o resursa pe care o foloseste ca atare.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 01 February 2024, 18:03
@Ciocanul @KodiaK @ericmario

BUNĂ DIMINEAȚA,
A început să se vorbească și la noi, în sfârșit, ca în vest, că  s-a terminat cu „Rusia nu ne atacă” și există riscul ca „oricând să ne atace”. 
Noi suntem mereu în urmă cu știrile cu două luni”   
La fel ca la criza financiară, la fel și cu pandemia.

Șeful armatei române despre riscul extinderii războiului în Europa.........și o spune pe față că situația e gravă. că nu sunt suficienți 80.000 de profesioniști activi (dacă putem spune că sunt profesioniști), iar rezerviștii sunt cam bătrâni.


Mă întreb când s-o trezi Iohannis și Ciolacu să fie șl ei înștiințați?
 
https://www.youtube.com/watch?v=j42AhCQ0KkU


Quote
Șeful Armatei la Europa Liberă - principalele idei ale interviului
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad:

Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare.
Populația României trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătită.
Este nevoie de o lege care să permită învățarea voluntară a bărbaților și femeilor de până în 35 de ani să tragă cu arma, să-și facă o decontaminare.
Parlamentul nu a adoptat până acum legile cerute de Armată pentru a putea apăra eficient și complet România.
Rezerviștii României sunt prea bătrâni pentru a lupta pe front.
Deficitul de personal la Armată este de zeci de procente. 6.000 de angajați au părăsit Ministerul Apărării numai în 2023.
Armata va cumpăra arme noi și aparate de vedere și ochire pe timp de noapte pentru toți militarii.
După eșecul cumpărării de nave pentru Forțele Navale, Armata vrea să colaboreze cu Damen pentru nevoile proprii.
Fabricile românești de armament nu au capacitatea să fabrice muniția de tip NATO de care are nevoie Armata.
Deși în primăvara anului 2023 România s-a angajat în fața NATO și a Uniunii Europene că va produce muniție de calibru 155 mm, de tip NATO, linia de producție nu a fost încă construită.
Am discutat problema inclusiv la nivel de Consiliu Suprem de Apărare a Țării (CSAT).
Scutul antirachetă de la Deveselu a fost upgradat.
Dronele militare care au căzut în Dobrogea nu putut fi doborâte pentru că Armata nu a avut capabilitățile necesare.
Până nu se modifică legi precum cea a Apărării, de organizare și funcționare a Ministerului Apărării Naționale, cea privind regimul armelor și munițiilor, Armata nu are libertatea deplină de a folosi armamentul pe timp de pace, în afara obiectivelor militare sau a terenurilor de instrucție.
În această lună, militari români pleacă în Turcia pentru a învăța să piloteze drone Bayraktar, cumpărate de Armată.
Armata nu își permite să angajeze firme care să se ocupe de curățarea unităților.
În cel mult un an, militarii vor primi bocanci noi.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 01 February 2024, 19:58
@Ciocanul @KodiaK @ericmario

BUNĂ DIMINEAȚA,
A început să se vorbească și la noi, în sfârșit, ca în vest, că  s-a terminat cu „Rusia nu ne atacă” și există riscul ca „oricând să ne atace”. 
Noi suntem mereu în urmă cu știrile cu două luni”   

Nu cu două luni, ci cu 2 ani.

Lasă-l să vină, așteptăm corespondența ta de pe front.
Să ne spui dacă orcii trag la picioare sau direct la cap, că până acum erai tare încântat de dictatorul invadator și de armata lui de orci.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 01 February 2024, 20:24
Cu nazistii, cine a inceput razboiul si alte balarii am lamurit-o ?
Ce dracu sa atace si cu ce ? Si-a decimat armata si tehnica de lupta.
Singura speranta a lui Putin sunt .... tada... republicanii. Daca aia vin o sa ceara pace si manele si poate ramane si cu teritoriile luate de la ucrainieni. Nu stim sigur ce vor decide republicanii.
Sa-l lasi sa scape basma curata dupa ce mizerie a facut ar fi o greseala imensa. Eu sper sa continue razboiul ca si un conflict de intensitate scazuta cu sanctiunile de rigoare Rusia in viitor sa ajunga o epava.
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 01 February 2024, 21:31
La fel exista si riscul sa fim invadati de extraterestrii. Ideea este cat de mare este acel risc.
Avand in vedere ca Rusia se chinuie de 2 ani intr-o tara care nu e membra NATO, iti dai seama cat de mult isi doreste sa aiba un conflict armat cu NATO.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 01 February 2024, 22:08
După mintea colegului rusofil pe față, dar care declară că nu e, cam toată planeta ar trebui să cadă la picioarele rusiei.
Că altfel Putin cel dictator, invadator, vărsător pe covor, va lansa mii și mii de rachete nucleare ca să-și ucidă rușii, adică da!
Asta e o soluție ca să fie votat democratic de cei 5 supraviețuitori din buncărul lui nuclear.

Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 February 2024, 00:49
Cu nazistii, cine a inceput razboiul si alte balarii am lamurit-o ?
Ce dracu sa atace si cu ce ? Si-a decimat armata si tehnica de lupta.
Singura speranta a lui Putin sunt .... tada... republicanii. Daca aia vin o sa ceara pace si manele si poate ramane si cu teritoriile luate de la ucrainieni. Nu stim sigur ce vor decide republicanii.
Sa-l lasi sa scape basma curata dupa ce mizerie a facut ar fi o greseala imensa. Eu sper sa continue razboiul ca si un conflict de intensitate scazuta cu sanctiunile de rigoare Rusia in viitor sa ajunga o epava.

La fel exista si riscul sa fim invadati de extraterestrii. Ideea este cat de mare este acel risc.
Avand in vedere ca Rusia se chinuie de 2 ani intr-o tara care nu e membra NATO, iti dai seama cat de mult isi doreste sa aiba un conflict armat cu NATO.
După mintea colegului rusofil pe față, dar care declară că nu e, cam toată planeta ar trebui să cadă la picioarele rusiei.
Că altfel Putin cel dictator, invadator, vărsător pe covor, va lansa mii și mii de rachete nucleare ca să-și ucidă rușii, adică da!
Asta e o soluție ca să fie votat democratic de cei 5 supraviețuitori din buncărul lui nuclear.





Bun, în cazul ăsta, topicul se închide!
O să fie redeschis când Ucraina o să capituleze și o să ajungă trupele rusești să ocupe Chișinăul și o să amenințe granița României.
Și când o să se vorbească la modul serios despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România
Chiar dacă 15-16 miniștrii ai Apărării și generali NATO au zis că situația e groasă,  Ciolacu al nostru a zis că „NU E CAZUL”.

Deci, nu e cazul!

Deci, se închide.
Înapoi la discuțiile despre protestele fermierilor.
Asta să fie principala problemă a anului 2024.

Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 02 February 2024, 00:50
Topic Locked!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 05 February 2024, 20:33
România nu are resurse, bani și echipamente pentru înrolare obligatorie. Deci, puteți să stați liniștiți. La ce salarii au generalii!
https://monitorulapararii.ro/in-era-dronelor-generalii-romani-cer-mai-multi-militari-dar-nimeni-nu-spune-pe-ce-tancuri-si-transportoare-se-vor-instrui-1-54101

VALENTIN STAN zice că rușii nu ar avea de ce să ne atace......nu anul ăsta!Nu e cazul de raniță, bocanci și palton. 
Că dronele de astă-vară ce au căzut în România astă-vară sunt rămășițe după ce dronele au fost deviate/lovite de rachetele ucrainene.

Aia cu înrolarea obligatorie e bullshit.
Dar chiar dacă riscul există, fiindcă a fost anunțat în tot spațiul NATO, nici Ciolacu și nici ministrul Apărării nu-și asumă răspunderea, pentru că e an electoral, deci l-au scos la rampă pe șeful de stat major Georghiță Vlad care zice că România nu are „legislație” să doboare dronele rusești pe timp de pace. 

Dar mai zice să nu mai băgăm bățul în gard prea tare, adică să doborâm dronele rusești cu rachete Patriot de milioane de dolari, că altfel, chiar intrăm în război cu Rusia.

A dezvăluit niște info tehnice despre scutul de la Deveselu - e doar o instalație militară cu  sistem Aegis care apără doar trupele militare AMERICANE de la Kogălniceanu, nu și spațiile civile. Nu e făcut să apere Bucureștiul de rachete balistice. E o „șmechereală” de pe vremea lui Băsescu - secvența aia s-a blocat fix atunci și au scos-o.
America nu și-ar vinde niciodată sistemele de apărare avansate străinilor, mai spune Stan.

Așa că........rugați-vă să nu intrăm în război cu Rusia de proști. 
https://www.youtube.com/watch?v=AxSqAks3NQI
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 05 February 2024, 21:03

O să fie redeschis când Ucraina o să capituleze și o să ajungă trupele rusești să ocupe Chișinăul și o să amenințe granița României.

S-a întâmplat ceva din astea de ai redeschis topicul?
Sau a zis Stan și Bran ceva și te-ai sucit?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 05 February 2024, 21:06

O să fie redeschis când Ucraina o să capituleze și o să ajungă trupele rusești să ocupe Chișinăul și o să amenințe granița României.



S-a întâmplat ceva din astea de ai redeschis topicul?
Sau a zis Stan și Bran ceva și te-ai sucit?

Nu, ceva și mai rău.
El crede că americanii pun presiune pe polonezi și români să intre în război cu Rusia.

Și informația asta - declarația generalului american pensionat, Ben Hodges, care spune că  românii și polonezii ar trebui să lovească dronele rușilor care pătrund în spațiul ucrainean cu rachetele Patriot. Cum procedează americanii în Yemen cu rebelii Houthi. Și cum ar trebui să procedeze în Japonia de fiecare dată când Kim lansează câte o rachetă ce traversează spațiul aerian japonez, deși nu ripostează deloc. :D
E declarație de război împotriva Rusiei. Depinde ce vor zice rușii.
Quote
Some of this comes out of Crimea. Some of it comes out of Russian-occupied Ukraine. But much of it comes out of Russian bombers that are launching from over the Caspian Sea. So we can't just sit back and watch apartment buildings continue to be hit. And I think it is that Romania and Poland, for example, and other Eastern European NATO countries should consider being able to strike, to counter these missiles from inside their own airspace.
So We're not talking about NATO forces engaging Russian forces, but we are talking about doing exactly what the U.S. Navy is doing in the Red Sea, knocking down missiles that are being aimed at cargo ships. Why don't we do the same thing, knock down missiles that are intended to hit civilian targets?

So, we've had an instance recently where a Russian missile went through Polish airspace and then hit a target in Ukraine. So why aren't Poland and Romania scrambling their jets as soon as they pick up that there's missiles coming in – you don't know that that missile is not going to hit them. And so to engage those missiles with their own counter capabilities, I think this is something that we should be considering to augment basically what the Ukrainians are doing.

Now of course some people will wet their pants at the idea of that, but to me this is exactly the same thing that we're doing by knocking down Houthi missiles that are being launched against civilian ships.

https://www.ukrainianworldcongress.org/general-hodges-warns-lack-of-us-support-for-ukraine-strengthens-authoritarian-coalition/
https://news.err.ee/1609215794/gen-ben-hodges-us-failure-in-ukraine-encourages-iran-north-korea-and-china

 
Același Ben Hodges spunea astă primăvară că România nu are infrastructura pregătită pentru războiul cu Rusia.
https://www.defenseromania.ro/starea-infrastructurii-militare-din-romania-generalul-ben-hodges-drumurile-si-caile-ferate-nu-vor-ajuta-nato-sa-se-deplaseze-rapid_624111.html
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 05 February 2024, 21:25
Tu bagi în seamă specimene ca Valentin Stan?
Chiar nu ai ceva mai bun de făcut?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 05 February 2024, 21:45
Tu bagi în seamă specimene ca Valentin Stan?
Chiar nu ai ceva mai bun de făcut?
Te-ai întrebat că dacă ne atacă rușii, războiul o să ne prindă cu pantalonii în vine, la fel ca și în cele două războaie mondiale?
Vrei neapărat să fii carne de tun?
Vrei să-ți fie trimis băiatul pe front să se lupte pentru SRI, pentru Iohannis, Ciucă, Ciolacu, Simion, Șoșoacă și Patriarhul Daniel? Doar știi că cei enumerați nu vor lupta pe front. Ei o să stea la căldurică și o să mănânce bine, tu și cu fiul tău o să rădbați în frig, prin tranșeele săpate în regiunea Moldovei sau prin Carpați și o să mâncați fasole la conservă.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 05 February 2024, 21:58
Ei lasă că nu suntem chiar cu pantalonii în vine.
Acum suntem membri NATO, avem o siguranță.
Iar eu nu voi fi carne de tun și nici fiu-miu.
Suntem departe de Rusia, iar fasolea la conservă e chiar delicioasă!
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 06 February 2024, 00:39
Bun, în cazul ăsta, topicul se închide!
O să fie redeschis când Ucraina o să capituleze și o să ajungă trupele rusești să ocupe Chișinăul și o să amenințe granița României.

A ocupat Rusia Chisinaul, sau cum se face ca ai redeschis topicul?
Sincer sa fiu ma asteptam macar cateva saptamani sa te abtii, dar n-ai rezistat decat 3 zile...
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 06 February 2024, 14:36
L-am redeschis temporar pentru asta. Acum uitați-vă și convingeți-vă. Topic Locked.
https://www.youtube.com/watch?v=r8TyIMWc944
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 06 February 2024, 14:37
Topic Locked!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 08 February 2024, 21:37
Redeschid topicul pentru declarațiile politicienilor de la guvernare + Geoană.
Indolența lor mă îngrijorează.

Vorbim de  politicieni de la aceleași partide indolente care în ultimii 16 ani ne spuneau că „nu o să fie nicio criză”, că „COVID e doar o gripă”, că „nu o să fie inflație”, „suntem o țară sigură” (right, s-a văzut cât de sigură e în 2021 și în 2023 cu atâtea infracțiuni, accidente rutiere comise de drogați scăpați de sub control și incendii provocate din neglijență - Crevedia/Ferma Dacilor).

Ciolacu - bineînțeles, nu poate mai mult băiatu ăsta
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ciolacu-despre-stagiul-militar-voluntar-este-corecta-abordarea-dar-nu-trebuia-data-cu-toporul-in-contextul-razboiului-la-frontiera-2679009

Geoană  care zice că nu e niciun risc. Același prostănac care țopăia acum 15 ani, crezând că e președinte după ce a văzut primele exit-poll-uri.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/geoana-il-contrazice-pe-seful-armatei-care-a-spus-ca-romanii-trebuie-sa-fie-pregatiti-pentru-razboi-nu-vedem-un-risc-pentru-romania-2680233

Iohannis  cu eternul „suntem o țară sigură”, „suntem o țară sub umbrela NATO”, dar se bâlbâie în discurs dacă trupele NATO de intervenție rapidă vor veni sau nu la timp să apere România
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-despre-pericolul-unui-razboi-cu-rusia-nato-e-cea-mai-puternica-alianta-militara-de-cand-se-fac-aliante-pe-pamant-2671285

Ciucă care nu crede că serviciul militar ar trebui să fie obligatoriu pentru a pregăti toată populația să se apere, deși spunea anterior că a revenit epoca armatelor de masă,
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ciuca-despre-pregatirea-populatiei-pentru-razboi-legea-trebuie-primenita-ce-spune-despre-reintroducerea-stagiului-militar-obligatoriu-2673871
https://romania.europalibera.org/a/republica-moldova-premie-rusia-nicolae-ciuca/32417172.html


Când mulți miniștrii ai Apărării și premieri din Vest, dar chiar și Șeful de Stat Major al Armatei Române, spun că ar fi cazul să ne pregătim de război, dar politruci PSD-PNL ca alde Iohannis-Geoană-Ciucă-Ciolacu îți spun că să stai calm, să nu fugi acum din țară să scapi de înrolare la momentul potrivit, înseamnă că războiul ar putea escalada anul ăsta!

Vesticii preconizau că o să escaladeze peste 5-10 ani și că ar fi necesar câțiva ani de pregătire.
Eu cred că Putin ne poate lua în surprindere ANUL ăsta, așa cum a făcut-o Hitler la 1939. 

NATO nu o să fie niciodată mai cu chiloții în vine decât este acum, în momentul ăsta, în special România care e vai și amar la capitolul apărare anti-drone și anti-rachete.


Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 09 February 2024, 19:24
Hotărăște-te odată cu închisul-deschisul ăsta.
Deja o dai în penibil.
Title: Război România - Rusia?
Post by: KodiaK on 09 February 2024, 23:53
Tu n-ai inteles. Deschide cand are ceva de zis, si inchide cand nu are argumente, sau il deranjeaza ce zic altii :)))
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 10 February 2024, 02:52
Hotărăște-te odată cu închisul-deschisul ăsta.
Deja o dai în penibil.

Tu n-ai inteles. Deschide cand are ceva de zis, si inchide cand nu are argumente, sau il deranjeaza ce zic altii :)))

Știți că trăiți în țara care a avut cea mai mare mortalitate și grad de infectare de COVID din UE (https://www.dw.com/ro/spotmediaro-rom%C3%A2nia-a-ajuns-pe-primul-loc-%C3%AEn-lume-la-decesele-zilnice-de-covid/a-59530641), prin 2021
 
Sau că am fost campioni în 2018 la rata emigrării (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/romania-prima-dupa-siria-in-topul-migratiei-575743), depășind chiar și Siria care era în plin război civil?


Nu m-ar mira ca în caz de război cu Rusia, la  ce armata , echipamentele, corupție și nivelul de pregătire avem, să fim campioni și la bilanțul victimelor.
S-ar putea să depășim Ucraina la victime.

Noroc că nu ne-a lovit și un cutremur de 7,5 grade ca în Turcia. Că băteam și Turcia sigur la bilanțul morților.

Având în vedere că trăim în țara care e campioană la tot ce este rău (corupție, sărăcie, poluare, prostituție, mame-minore, copii abuzați, analfabetism funcțional, accidente rutiere, șomaj, droguri, consum de alcool, fanatism religios, violențe conjugale), nu m-ar mira.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 10 February 2024, 09:56
Știm, știm.
Hai, mai închide o dată topicul.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 10 February 2024, 13:09
Au fost bombardate iar porturile Ismail și Reni de dronele iraniele lansate de ruși.
RO-ALERT în Galați și Tulcea, localnicii au auzit explozii pe durata nopții, iar avioanele F-16 au decolat de la Fetești pentru patrulare.
Și mai spunea Ciolacu că „nu vine niciun război”.

Lol, dacă nu-l aud pe Iohannis zicând și azi că „suntem o țară sigură sub umbrela NATO”....înseamnă că e o problemă.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 10 February 2024, 14:56
Lasă că vine Simion cel violator președinte și ne asigură viitorul lângă federația rusă!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 10 February 2024, 19:02
Stoltenberg (https://www.digi24.ro/stiri/externe/avertismentul-sefului-nato-trebuie-sa-ne-pregatim-pentru-o-confruntare-care-ar-putea-dura-decenii-2682569): „Trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura decenii. NATO nu caută un război cu Rusia, dar trebuie să ne pregătim pentru potenţiale decenii de confruntare”, a avertizat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice. „Monitorizăm îndeaproape ceea ce face Rusia şi ne-am sporit prezenţa în partea estică a alianţei”, a dat asigurări Stoltenberg. „Dacă Putin câştigă în Ucraina, nu există nicio garanţie că agresiunea rusă nu se va extinde şi mai mult. Aşa că sprijinirea Ucrainei acum şi investirea în propriile capacităţi ale NATO reprezintă cea mai bună apărare a noastră”, a arătat şeful NATO.
 
Bineînțeles că mănâncă rahat, că well, e șeful NATO, ce naiba. Ce zice el, e fake news.

Poftim, luați lumină de la Ciolacu.

Ciolacu (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-federatia-rusa-nu-a-facut-niciun-atac-intentionat-asupra-romanei-si-va-spun-cu-certitudine-ca-nici-nu-o-va-face-2682799): Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face

 


Post Merge: 10 February 2024, 19:05
Lasă că vine Simion cel violator președinte și ne asigură viitorul lângă federația rusă!

Te înșeli!
Simion violatorul (de Șoșoacă :))) susține reintroducerea stagiului militar voluntar. Și speră să rezistăm măcar trei zile în caz de atac rusesc.
Foarte bună initiativa pentru reintroducerea stagiului militar voluntar. O sustinem. Ciolacu a devenit un fel de Liviu Dragnea. Seful armatei a zis un adevăr. Avem o populatie slab pregatită. Măcar trei zile sa rezistam”, a spus George Simion.
De asemenea, pregătire militară obligatorie, dar nu în sens de 3 luni sau 6 luni, dar pregătire militară pentru toţi cei doritori”, a spus George Simion (https://www.romaniatv.net/george-simion-vrea-introducerea-serviciului-militar-obligatoriu-avem-stipulat-in-programul-de-guvernare-aur_8104631.html).

Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 11 February 2024, 13:55
Și te-ai pregătit pentru război?
Sau aștepți să vină Ciolacu să-ți înmâneze bocancii și uniforma?
De ce nu face Simion treaba asta, din salariul lui de parlamentar, dacă tot e atât de îngrijorat?

Ăsta e doar o ”păsărică”, e tare-n gură pentru că știe că are imunitate la declarații, dar în rest nimic.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 11 February 2024, 17:03
Și te-ai pregătit pentru război?
Sau aștepți să vină Ciolacu să-ți înmâneze bocancii și uniforma?
De ce nu face Simion treaba asta, din salariul lui de parlamentar, dacă tot e atât de îngrijorat?

Ăsta e doar o ”păsărică”, e tare-n gură pentru că știe că are imunitate la declarații, dar în rest nimic.


Lasă-mă pe mine.
Că eu nu am nevastă și nici copil de care să fiu îngrijorat.
Oricât urăsc faptul că am fost respins de femei până acum, mă bucur că dacă e să mor la război, nu o să las în urmă niște inimi frânte, o femeie văduvă și 1-2 orfani.
Sau mai rău, să supraviețuiesc, dar să moară familia într-un bombardament și să trăiesc toată viața cu regrete că n-am stat alături de ea până ajung în pragul sinuciderii după război.

Știam de vreo 18 ani că pacea nu o să dureze la infinit și că o să experimentez un război major în timpul vieții mele.

Măcar sunt singur și împăcat. Tu să-ți vezi de familia ta, cum vei gestiona situația când va începe războiul.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 11 February 2024, 18:43
Lasă-mă pe mine.
Că eu nu am nevastă și nici copil de care să fiu îngrijorat.
Oricât urăsc faptul că am fost respins de femei până acum...
E clar acum...
Title: Război România - Rusia?
Post by: Nosferat on 11 February 2024, 19:48
Nu ati putea lua o pauza? Acuma pe bune, 90% din posturi sunt ale voastre. Poate o fi niste subiecte interesante de dezbatut, dar acest segment al forumului a luat-o de mult pe aratura. Mai exista si alte lucruri in viata pe langa acest forum.

(https://i.ibb.co/kXJPKBh/Screenshot-2024-02-11-184541.png) (https://ibb.co/tDz1BKb)
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 11 February 2024, 20:53
Cu o armată care încape cu ușurință într-un stadion, și un popor care se așteaptă să vină yankeii să lupte în locul lor, ce poate fi mai bine?
Dacă până în 2030 nu ne pregătim, nu avansăm tehnologic, nu ne înarmăm serios și nu creștem dimensiunea armatei (mă refer la numărul de piloți, trupe Rangers de intervenție,  operatori de drone și artileriști, trăgători de mitraliere și tunuri, soldați marini,   nu la jarheads carne de tun), vor fi numeroase victime.

În WW2 au murit în total peste 500.000 de civili și militari. Și au fost răniți sau mutilați pe viață peste 300.000 de militari.România a fost pe locul 9 la topul țărilor cu cei mai mulți militari răniți. 
Iar la numărul de morți a fost pe locul 13. Pe primele locuri în Europa au fost URSS, Germania, Polonia, Franța,  Iugoslavia, Grecia, Italia, Ungaria și Marea Britanie.
URSS- 20-27 milioane, Germania - 7 milioane, Polonia - 6 milioane.
https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties

În WW1, România era pe locul 11 la numărul total de morți - 665.000, și pe locul 14 la răniți - 120.000.
Rusia -3 milioane, Turcia - 3 milioane, Germania - 2,8 milioane, Austro-Ungaria - 2 milioane, Franța - 1,7 milioane, Serbia, UK ș Italia, câte 1 milion aproximativ.
Și vorbim de tehnica de WW1-WW2.

Tehnica de WW3  s-ar putea să provoace mai multe victime la ce bombardiere și rachete va pune Rusia pe noi, dar și ei vor încasa dacă vor invada în valuri flancul estic al NATO, pentru că vor fi toți ciuruiți și nu vor trece. Topul țărilor europene cu cele mai multe victime în caz de WW3  (dacă începe anul ăsta sau până în 2027) ce  ar putea dura între  10-20 ani  ar putea să arate așa la final, până în 2040-2047: 
1. Rusia - 40 milioane
2. Ucraina - 7-10 milioane
3. Polonia - 6-7 milioane
4. România - 5-6 milioane
5. Țările Baltice - 3-4 milioane
6. Belarus - 3-4 milioane
7. Finlanda - 2 milioane
8. Bulgaria - 1 milion
9. Serbia - 1 milion
10. Kosovo - 500.000
11. Moldova - 500.000
12. Transnistria -250,000


Franța, UK, Germania, SUA, Olanda, Belgia, Italia - estimativ, cam câte 1-2 milioane după un război mondial de 10-20 ani, pentru că sunt mai bine apărate și au armatele profesionale mai bine pregătite.
Dacă se ajunge la câteva nucleare tactice, adică câteva zeci, s-ar putea să avem zeci de milioane de victime în plus.
Într-un război asimetric dus cu drone și rachete, nu vestul, ci estul Europei va încasa cele mai multe de la Rusia.

Cele mai multe victime, în jur de 100-200 milioane, vor fi în Orientul Extrem și în lumea islamică, în războaiele dintre Axa Rezistenței Islamice (Iran-Siria-Liban) vs Israel, Arabia Saudită și Pakistan,  apoi între Pakistan și India,  și între China/Coreea de Nord vs Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Taiwan, Filipine și Australia, posibil Vietnam și Thailanda. Acolo s-ar putea face uz de arme nucleare.

În total, cam 400 milioane de oameni ar putea muri în WW3 dacă se va recurge doar la nucleare tactice, într-un conflict ce ar dura 10-20 ani.
Title: Război România - Rusia?
Post by: taxon on 12 February 2024, 10:33
@Nosferat: butonul de ignore nu e chiar 100% util, dar ajuta.
In schimb, a pune pumnul in gura ... e de noaptea mintii.

https://www.youtube.com/watch?v=C2t2ERWAJck
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 10:58
Nu ati putea lua o pauza? Acuma pe bune, 90% din posturi sunt ale voastre. Poate o fi niste subiecte interesante de dezbatut, dar acest segment al forumului a luat-o de mult pe aratura. Mai exista si alte lucruri in viata pe langa acest forum.


Ești binevenit să participi la discuții.
Title: Război România - Rusia?
Post by: Ciocanul on 12 February 2024, 10:59
A nu stiu cata oara iti explic. Rusia s-a impotmolit intr-o tara de mana a doua ce primeste armament cu taraita de la NATO. A fost o stire anul trecut ca in nord spre tarile nordice si baltice bazele militare ruesti sunt goale, mai au cam 10% personal. Tot ce au e pe frontul din UCraina, in cimitire, ingrasa pamantul sau prin spitale. Sunt la fundul sacului de au ajuns sa ceara la Coreea de Nord si chiar si la chinezi obuze, rachete si orice.  Nu mai au bombardiere si rachete, au picat si dintr-alea gramada si s-au mai terminat. Flota maritima toata putreda si veche au ascuns-o cat mai departe ca o scufundau ucrainienii. Cu ce sa mai vina incoace sau spre altii ?
Aici e batalia mare din pacate pt ca roscovanul calca pe cadavrele ucrainienilor ca sa mai adune niste voturi:
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26895277-vot-crucial-senatul-american-vederea-adoptarii-unui-ajutor-pentru-ucraina.htm
Title: Război România - Rusia?
Post by: taxon on 12 February 2024, 11:06
Tot ce ai scris mai sus e un rezumat al propagandei gen hoitnius.
Care, ca orice propaganda, minimizeaza propriile belele si le hiperbolizeaza pe ale dusmanului.
Iar adevarul, de regula, e la mijloc.
Inca o data, cred ca e bine de luat cu un pic de sare tot ce scrie prin presa platita de guverne sau corporatii.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 12:37
Adevărul e că Trump e un idiot imbecil care ar face absolut orice ca să mai fie o dată președinte.
Sper că americanii nu-s chiar atât de proști ca să-l readucă pe maimuțoiul ăla la Casa Albă.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 13:15

Ești binevenit să participi la discuții.
Nosferatu o sta undeva într-o țară caldă :) că a rămas la nivel de discuții de 2011-2015,  war on terror  și Siria. Vorbește  și acum despre carnagiul din Siria,  deși de doi ani avem o situație mult mai dramatică în Ucraina, o inflație globală post-pandemică care ne va duce spre ceva cumplit, sunt tot mai des protestele violente în Europa  și cam  bate la ușă un război NATO vs Rusia/China/Iran.
 
Adevărul e că Trump e un idiot imbecil care ar face absolut orice ca să mai fie o dată președinte.
Sper că americanii nu-s chiar atât de proști ca să-l readucă pe maimuțoiul ăla la Casa Albă.

Avem deja un idiot imbecil congenital la conducere. Îl cheamă JOE BIDEN!
Iar Ucraina suferă din cauza că refuză propunerea republicanilor de a securiza granița cu Mexicul. Dacă nu mai lasă ilegali să pătrundă în SUA, la schimb Ucraina și Israel vor primi ajutoare. E un schimb rezonabil.
Dar BIDEN nu vrea asta.
El vrea cât mai mulți sud-americani ilegali ca să-l voteze ilegal ca președinte. Ar sacrifica și Ucraina și Israelul pentru ca mexicanii ilegali să pătrundă în America și să-l voteze pentru al doilea mandat.  E incredibil.

Și și-a deschis cont de TikTok, adică platforma acuzată pentru legături cu China comunită și acte de spionaj.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 13:20

Avem deja un idiot imbecil congenital la conducere. Îl cheamă JOE BIDEN!

Nu, nu noi avem, ci americanii au.
Încearcă să înțelegi asta.

Post Merge: 12 February 2024, 13:21

El vrea cât mai mulți sud-americani ilegali ca să-l voteze ilegal ca președinte.

Sud-americanii ilegali au drept de vot în USA?
Tu chiar nu realizezi ce stupizenii debitezi?
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 13:22

Avem deja un idiot imbecil congenital la conducere. Îl cheamă JOE BIDEN!

Nu, nu noi avem, ci americanii au.
Încearcă să înțelegi asta.

Ești în NATO. Iar Biden, ca comandantul suprem al Americii, membrul fondator și cel mai puternic al NATO, implicit este comandantul suprem al NATO.
Și mai e și liderul „lumii libere, a lumii democratice” în mod simbolic.
 

Sud-americanii ilegali au drept de vot în USA?
Tu chiar nu realizezi ce stupizenii debitezi?

Nu e nicio inepție. Biden chiar a fraudat alegerile din 2020. Și a folosit voturile unor ilegali ca să obțină 80 milioane de voturi.
https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/11/19/fact-check-claim-voting-noncitizens-2020-election-unverified/6237115002/

Ăștia neagă, dar cred că e posibil să fie măcar câteva.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 13:24
Nu amice, nu e liderul nostru.
Atâta timp cât nu-l putem vota, nu poate fi liderul nostru.

Post Merge: 12 February 2024, 13:26

Nu e nicio inepție. Biden chiar a fraudat alegerile din 2020. Și a folosit voturile unor ilegali ca să obțină 80 milioane de voturi.

Ba da e o inepție cretină.
Cum drac să voteze emigranții ilegali?
Cum???

Maimuțoiul portocaliu e în stare să afirme că și extratereștrii l-au votat pe Biden, dar nu cred că poți să crezi așa ceva.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 13:32
 
 
Ba da e o inepție cretină.
Cum drac să voteze emigranții ilegali?
Cum???

Maimuțoiul portocaliu e în stare să afirme că și extratereștrii l-au votat pe Biden, dar nu cred că poți să crezi așa ceva.


Pentru că în 2020 a fost pandemie și americanii spălați pe creier cu propaganda neomarxistă + ilegalii au votat remote, de acasă sau din subsoluri, ONLINE, de pe telefon.
80 milioane să-l voteze pe boșorogul de Biden? Tu chiar crezi că s-au tâmpit americanii să voteze un boșorog din nostalgie pentru OBAMA, considerat cel mai nociv președinte după Bush jr.?  Cum și cifra aia de 70 milioane care au votat cu Trump e posibil să fie fake. Când milioane de americani erau internați în spitale sau sufereau acasă........tu vrei să spui că se gândeau la votat? 
Democrații și liberalii autentici aveau cu totul altă treabă decât să participe la circul ăla ieftin marca mass-media, și anume, cum să-și plătească facturile la iarnă și cum să supraviețuiască până la apariția vaccinului anti-COVID.
Probabil și mare parte din republicani. 

Cât despre Trump, e  posibil să fi votat și reptilienii spațiali pentru Biden.  Nu degeaba a înființat Forța Armată Spațială în primul său mandat. :D

Dacă ar fi să luăm doar voturile corecte, probabil erau 65 milioane pentru Biden vs 60 milioane pentru Trump. Așa aș mai fi crezut.
Dar 80 milioane vs 75 milioane? Please!


A nu stiu cata oara iti explic. Rusia s-a impotmolit intr-o tara de mana a doua ce primeste armament cu taraita de la NATO. A fost o stire anul trecut ca in nord spre tarile nordice si baltice bazele militare ruesti sunt goale, mai au cam 10% personal. Tot ce au e pe frontul din UCraina, in cimitire, ingrasa pamantul sau prin spitale. Sunt la fundul sacului de au ajuns sa ceara la Coreea de Nord si chiar si la chinezi obuze, rachete si orice.  Nu mai au bombardiere si rachete, au picat si dintr-alea gramada si s-au mai terminat. Flota maritima toata putreda si veche au ascuns-o cat mai departe ca o scufundau ucrainienii. Cu ce sa mai vina incoace sau spre altii ?
Aici e batalia mare din pacate pt ca roscovanul calca pe cadavrele ucrainienilor ca sa mai adune niste voturi:
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26895277-vot-crucial-senatul-american-vederea-adoptarii-unui-ajutor-pentru-ucraina.htm

E împotmolită că așa vrea el, că nu a folosit cele mai bune trupe care se află la Moscova și la frontierele cu țările învecinate.  Are capacitatea tehnică de a readuce toată Ucraina la stadiul epocii de piatră, că are rachete balistice grămadă.
A trimis doar țigani, infractori, pușcăriași, țărani caucazieni și siberieni de care voia oricum să scape, mercenari ceceni, mercenari  tătari. E uluitor că  cu o armată de sute de mii de respinșii ai  societății ruse, tâlhari și bandiți , a făcut ceva distrugeri.  Mai nou, recrutează africani, sirieni, nord-coreeni și nepalezi. Foarte puțini din cei 300.000 de soldați morți în Ucraina  erau ruși de sânge pur.

Dacă trimite rușii adevărați, nu o să mai dormi bine la noapte, pentru că ăia, odată trimiși, nu se mai opresc până nu ajung la granițele României, ocupând Chișinăul în stil Modern Warfare 2.   ::)

Nu e în interesul lui Putin să încheie rapid conflictul fiindcă vrea ca  Europa și America să sufere într-o agonie îndelungată.
Putin știe să joace șah.
N-ai habar cât are de câștigat dintr-un conflict îndelungat, mai ales că vinde petrol în cantități mai mari și mai profitabil către China și alte țări asiatice.
Pe lângă faptul că flămânzește Africa cu criza cerealelor din Marea Neagră și e de așteptat să ne trezim cu și mai mulți imigranți pe capul nostru.

Iar obuzierele și rachetele nord-coreene și dronele iraniene, chiar dacă sunt vechi, tot distrug și ucid în cazul în care își ating țintele.


Nasoleala cea mai mare o să fie când China o să-și declare sprijinul public  pentru  Rusia și va începe să-i trimită echipamente, armament și vreo câteva milioane de chinezi de care Xi vrea să mai scape.
Dacă vine milionul de chinezi peste Ucraina, s-a terminat.
Cu ăia ocupă și Republica Moldova într-o zi.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 13:44
China are o gravă problemă cu demografia, iar tu spui că Xi vrea să scape de câteva milioane de plătitori de taxe și impozite.
Tare prost trebuie să fie Xi, ce zici?

Post Merge: 12 February 2024, 13:47

Foarte puțini din cei 300.000 de soldați morți în Ucraina  erau ruși de sânge pur.

De parcă soldații ăia au murit cu buletinul pe piept, la vedere și tu le-ai verificat pe toate. 
Aha...
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 13:48
China are o gravă problemă cu demografia, iar tu spui că Xi vrea să scape de câteva milioane de plătitori de taxe și impozite.
Tare prost trebuie să fie Xi, ce zici?

Are problemă cu suprapopularea.
Că încă mai are milioane de țărani și de șomeri  care nu contribuie cu nimic.
Pe ăștia e ușor să-i momească și să-i bage în armată.
Pe urmă, îi transferă lui Putin și îi trimite în Ucraina........gata operațiunea specială de denazificarea Ucrainei.
Urmează România, Polonia, țările baltice să fie denazificate.

Și după cum vorbea la interviu, s-ar părea că da, urmăm noi.

Pe urmă vestul Europei care trebuie de-satanizat și dezhomosexualizat. Că Putin a zis că urăște toaletele unisex  (https://www.thepinknews.com/2024/01/17/vladimir-putin-russia-living-abroad-return-unisex-toilets/)din Paris și Londra. Vrea să le distrugă!

Probabil abia atunci va încheia Rusia războiul cu Occidentul, când va fi distrusă ultima toaletă unisex  din Europa *.

*și sultanul Mehmed Cuceritorul spunea că nu se va opri până nu va cuceri Italia și îi va da ovăz calului în grajdurile Vaticanului.   :o

Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 13:55

Pentru că în 2020 a fost pandemie și americanii spălați pe creier cu propaganda neomarxistă + ilegalii au votat remote, de acasă sau din subsoluri, ONLINE, de pe telefon.

Fii amabil și explică-ne cum am putea și noi să-l votăm pe Biden re,ote, de acasă sau din subsoluri, ONLINE, de pe telefon.
Cum???
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 14:00

Pentru că în 2020 a fost pandemie și americanii spălați pe creier cu propaganda neomarxistă + ilegalii au votat remote, de acasă sau din subsoluri, ONLINE, de pe telefon.

Fii amabil și explică-ne cum am putea și noi să-l votăm pe Biden re,ote, de acasă sau din subsoluri, ONLINE, de pe telefon.
Cum???
Cu ce ți-a greșit civilizația occidentală de o vrei mai repede distrusă de nuclearele lui Putin....sau de un colaps financiar global ? 

Eu aș invoca multe motive cu care mi-a greșit, dar uite că nu vreau să-i fac un rău  și nici nu-mi doresc să dispară specia Homo sapiens în timpul vieții mele.

De fapt, vreau să o fac mai bună.
Prin a spera ca Trump să fie reales.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 14:01

Are problemă cu suprapopularea.
Că încă mai are milioane de țărani și de șomeri  care nu contribuie cu nimic.
Pe ăștia e ușor să-i momească și să-i bage în armată.
Pe urmă, îi transferă lui Putin și îi trimite în Ucraina........gata operațiunea specială de denazificarea Ucrainei.
Urmează România, Polonia, țările baltice să fie denazificate.

Și după cum vorbea la interviu, s-ar părea că da, urmăm noi.

Pe urmă vestul Europei care trebuie de-satanizat și dezhomosexualizat. Că Putin a zis că urăște toaletele unisex  (https://www.thepinknews.com/2024/01/17/vladimir-putin-russia-living-abroad-return-unisex-toilets/)din Paris și Londra. Vrea să le distrugă!

Probabil abia atunci va încheia Rusia războiul cu Occidentul, când va fi distrusă ultima toaletă unisex  din Europa *.

Cât ai dat pe globul ăla de cristal și de unde l-ai luat?

Post Merge: 12 February 2024, 14:02

Cu ce ți-a greșit lumea asta de vrei să avem război nuclear cu Rusia sau colaps financiar global mai repede? 

Nu te fofila, spune-ne cum putem vota pentru Biden!
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 14:03

Nu te fofila, spune-ne cum putem vota pentru Biden!

Tu chiar vrei război cu Rusia la anu?
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 14:08
Nu bre, eu vreau să știu cum dracului au votat ilegalii ăia.
Sau ai curajul și recunoaște-ți minciuna.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 20:29
ON-TOPIC
Valentin Stan se plânge că SRI-ul i-a tăiat secvența din ediția anterioară în care se dădea detalii tehnice despre scutul antirachetă de la Deveselu și actualizarea software-ului, act considerat ostil de către ruși.

Deveselu are doar 24 de rachete SM-3 interceptoare și sistem Aegis, insuficiente pentru a riposta împotriva a 1000 de rachete balistice rusești.

În mare, o chestie de Epoca de Piatră. 
https://www.youtube.com/watch?v=EnlWod71hoI
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 12 February 2024, 22:42

Valentin Stan se plânge că SRI-ul...

Cine-l bagă-n seamă?
Locul lui e la Bălăceanca.
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 13 February 2024, 03:37
Cine-l bagă-n seamă?
Locul lui e la Bălăceanca.


Deci e locul lui la Bălăceanca că-ți spune adevărul că trăim într-o dictatură secu și că americanii democrați sunt niște mincinoși care vor să te bage în război cu Rusia pentru a te sacrifica ca țară.  Și ți-a demonstrat cu documente și link-uri cam despre ce e vorba cu scutul antirachetă de la Deveselu.
Acum sincer, cine dracu ar plânge după țări ca România și Polonia dacă ar fi rase nuclear de pe fața planetei?
NIMENI.
 

Title: Război România - Rusia?
Post by: oldshooterman on 15 February 2024, 00:31
BRUSSELS, February 14.: "Nu vedem nicio amenințare iminentă împotriva vreunui aliat al NATO." - NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Te agiti degeaba. ;D
Title: Război România - Rusia?
Post by: peacemaker on 15 February 2024, 02:01
BRUSSELS, February 14.: "Nu vedem nicio amenințare iminentă împotriva vreunui aliat al NATO." - NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Te agiti degeaba. ;D

A aprobat Senatul ajutorul militar...problema e că trebuie trimisă înapoi în Camera Reprezentanților.
Title: Război România - Rusia?
Post by: ericmario on 15 February 2024, 19:47

Acum sincer, cine dracu ar plânge după țări ca România și Polonia dacă ar fi rase nuclear de pe fața planetei?
NIMENI.

Dă-mi voie să te citez: ”Băi cretinul dracu,  ai depășit linia roșie. Pe lângă faptul că ești un dobitoc cu retard sever să-mi urezi așa ceva și demonstrezi de ce ai meritat să te baneze moderatorii de pe  Softpedia, instigi la  uciderea mea!”

Și zici că după țări ca România și Polonia n-ar plânge nimeni?