AMD(cpu) se înțelege foarte bine cu Nvidia(gpu) în pc-ul meu
Tu tot o ții cu AMD vs Nvidia, de parcă o să mai conteze când Occidentul nu dispune de cantitatea de siliciu necesar, pe care numai China o are. Când o să înceapă războiul, repet, nu o să mai ai nici cipuri și nici metalele rare și nici siliciul din China.
Nu vă mai bazați pe o singură țară pentru x produse, că s-ar putea întâmpla ceva nașpa acolo și atunci ne întoarcem la anii 1960, cum ai zis tu.
Sunt de acord!
Da, să faci comerț cu China și să îți muți fabricile acolo, lăsând americani șomeri - a fost prostia lui Nixon, a lui Clinton, Bush și Obama. A fost o tâmpenie ca americanii și chinezii să își clădească o întreagă infrastructură de hardware și software pe baza unor componente și materiale din China: siliciu și metalele rare de acolo. Dar repet, Occidentul nu poate dispune de siliciu și nici de metale rare pentru a produce anual 1,15 trilioane de microcipuri pentru nevoile sale, la necesitățile după standardele anului 2021. Europa nu poate produce în veci nici măcar o treime.
Post Merge: 26 October 2024, 15:21
Sunt 7 soluții:
1. ne războim și ocupăm China - e cam dificil spre imposibil!
2.
înarmăm cât de mult se poate Taiwanul și poate China cedează. Cam dificil.
3. cedează America Taiwanul către China și demonstrează că e un asshole în a-și apăra aliații (după cum s-a văzut în apărarea aliaților din Afganistan, a kurzilor în fața Turciei, în prevenirea invaziei rusești a Ucrainei sau a masacrului Hamas) - ușor, asta ar putea să o facă Trump dacă câștigă alegerile!
4. renunțăm la semiconductor, o invenție veche din 1874, și la microcipuri cu circuit integrat, o invenție apărută în 1959. Și ne întoarcem în anii 1950-1960! Pentru boomeri și generația MTV, ar fi o fericire, pentru mileniali și zoomeri ar fi nașpa.
5. Inventăm ceva alternativ la microcipuri, tranzistori și semiconductori.Nu știu, ceva eco, ceva cu energie alternativă, ceva care să fie mai bun decât circuitele electrice pentru a face calculatoarele, telefoanele și televizoarele să funcționeze. Și îi lăsăm pe orezari să dea faliment. Ar fi NANOTEHNOLOGIA! Nanoboții ar fi răspunsul. Ar duce la a patra revoluție industrială! Doar am văzut că Iron Man trecuse pe nanotehnologie, își făcea armură numai din nanoboți. Și ne-am jucat Crysis. Nanoboții dotați cu inteligență artificială ar putea să se regenereze și să se multiplice și să conducă curentul electric.
6. Asta dacă nu cumva găsim noi tehnologii mai bune decât calculatoarele, televizoarele și telefonele! Alte modalități de distracție. Ceva mai cool! Adică, la 1940-1950, își închipuia cineva care avea televizor cu lampă, telefon cu roată și un mastodont de radio......că va exista internet pe niște telefoane mobile?
7. Sau trimite America diplomați mai convingători încât să-l convingă pe Xi să nu atace Taiwanul și îi oferă altceva la schimb (gen China să ia Siberia și NATO să ia perimetrul vestic al Rusiei)- mult mai ușor!