Author Topic: Războiul China-Taiwan (impactul asupra sectorului IT/ comerțului global)  (Read 6815 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldshooterman

Taiwanul e pe teritoriul Chinei, chiar daca e plin de separatisti care deocamdata sunt lasati in pace si ar putea trai bine in liniste si pace, daca si-ar vedea de treaba, precum ar fi fost si in Hong Kong daca aia care au provocat scandalul isi vedeau de treaba.

E doar o chestiune de timp pana ii vor aduce chinezii cu picioarele pe pamant. N-o sa le mai foloseasca la nimic insula aia daca ii obliga pe chinezii de pe continent sa rada tot ce si-au construit acolo.

Offline ericmario

Comparația Honk Kong - Taiwan e inutilă.
Sunt două situații complet diferite.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
N-o sa le mai foloseasca la nimic insula aia daca ii obliga pe chinezii de pe continent sa rada tot ce si-au construit acolo.

Iar eu repet - dă Xi cu bombe și rachete în Taipei, în secunda 2 s-a terminat cu regimul maoist de la Beijing.  În plus, condamnă întreaga planetă să se întoarcă la anii 1900-1960, în epoca pre-cipuri.

Offline ericmario

În plus, condamnă întreaga planetă să se întoarcă la anii 1900-1960, în epoca pre-cipuri.
Îți dai seama ce mult îi pasă lui Xi de restul lumii...
Sau poate că ăsta-i scopul lui, la asta te-ai gândit?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
În plus, condamnă întreaga planetă să se întoarcă la anii 1900-1960, în epoca pre-cipuri.
Îți dai seama ce mult îi pasă lui Xi de restul lumii...
Sau poate că ăsta-i scopul lui, la asta te-ai gândit?

China și SUA sunt interdependente.
Dacă de mâine, China nu mai livrează și se închid Alibaba și Shein, în mod sigur o să scadă nivelul de trai în SUA și probabil o să vedem ceva violențe de străzi, jafuri cum am văzut în 2020 cu BLM. O să falimenteze Nvidia, Apple, AMD, Intel, Samsung, Huawei, o să urmeze automat și Microsoft, Google, Facebook și Amazon pentru că nu vor mai avea hardware și piese de schimb ansamblate în China...și restul Asiei pentru că Singapore, Taiwan, Japonia, Coreea de Sud depind și ele de comerțul SUA-China. Ca să produci un iPhone, trebuie ca toate țările astea să coopereze! 

Dar mai mult de atât nu o să fie pentru că afaceriștii evrei care conduc America de 100 ani sunt ingenioși. Găsesc repede soluții.

Pe de altă parte, China o să colapseze economic fără banii americanilor și o să intre într-un nou război civil.

Statele Unite n-au avut decât un singur război civil în istoria lor.

China are istoria plină de războaie civile sângeroase, începând cu Războiul celor Trei Regate și terminând cu războiul civil chinez dintre Mao Zedong și Chai Kai Shek.

Multe războaie civile cu bilanțuri sumbre de ordinul a zeci de milioane de morți. Chinezii nu știu să soluționeze problemele ca americanii. Au mentalitatea de stup, sunt rigizi.....degeaba sunt îndemânatici, disciplinați și au memorie bună.  Nu au capacitatea americanilor de a reacționa ingenios la multe probleme fiindcă nu au creativitate. Nu sunt lăsați de mici să gândească liber și să lucreze independent, ei  ascultă, imită și fac ce li se poruncesc.

Dacă o să fie un al doilea război civil, o să fie mai degrabă din cauza prostiilor trumpretardiste și obamoretardiste decât din cauza banilor.  Și da, ar fi mai sângeros și mai de lungă durată, posibil să nu se mai unească niciodată. Dar tot ce ar rezulta ar fi tot o mână de state americane mai puternice decât ar putea fi ipoteticul Imperiu Chinez cu toată Asia anexată și decât Imperiul Rus renăscut cu toată Europa ocupată.

DE CE?

Pentru că americanii și evreii din Lumea Nouă au altă mentalitate de a soluționa problemele.  Pentru că au libertate financiară, mentalitate mercantilă și spirit antreprenorial cum nu o să aibă chinezii niciodată!  Chinezii ar trebui să-și reamintească unde erau acum 150 ani, sub dinastia Qing - efectiv EVUL MEDIU. America a fost cea care i-a scos pe chinezi din evul mediu, împreună cu britanicii.

« Last Edit: 24 October 2024, 00:45 by daveWalter »

Offline ericmario

Chinezii ar trebui să-și reamintească unde erau acum 150 ani, sub dinastia Qing - efectiv EVUL MEDIU. America a fost cea care i-a scos pe chinezi din evul mediu, împreună cu britanicii.

1. Fabulezi grosolan.
2. Și dacă chinezii nu vor să-și amintească de nimic?

ps. Există viață și fără iPhone, chiar bună!

daveWalter

• Guest

ps. Există viață și fără iPhone, chiar bună!

Că ai sau nu iPhone, dacă o companie ca Apple dă faliment, tu nu o să mai poți să ai confortul de a naviga pe internet la ora 21, din fotoliu, într-un halat pufos, cu o cană de ceai lângă tine și încălțat cu papucii  roz cu urechi de motan în timp ce asculți ABBA  pe fundal. Mă rog, am scris la mișto.

Ce îți place ție să faci seară de seară, nu știu - dar garantat n-ai să mai poți face dacă explodează mămăliga în Asia și economia globală se duce naibii!

Nici eu n-am iPhone (încă), dar poate să mă afecteze falimentul Apple mai mult decât crezi. Se prăbușesc bursele, se duce dolarul în cap, se duce și euro, exact ca în 2008-2010, dar mai rău,  ne trezim într-o mare depresiune economică, toate se scumpesc, s-ar putea să ajungem concediați sau să nu mai avem clienți din cauza creșterii cheltuielilor pentru producție, s-a terminat cu stilul de viață confortabil, ajungem fie la război, fie la anarhie.

Și dacă chinezii nu vor să-și amintească de nimic?
Înseamnă că li s-a urât cu binele. Ceea ce ar fi grav dacă miliardul de chinezi trece pe KAMIKAZE MODE pentru că devine o certitudine că vremurile frumoase ale umanității s-au terminat!

Pentru ca stilul de trai actual să continue în Europa, nu e de dorit nici un război asiatic, nici măcar un război civil chinez.
« Last Edit: 25 October 2024, 02:12 by daveWalter »

Offline ericmario

Că ai sau nu iPhone...
Amice, acum tastez de pe un PC care e configurat cam așa, AMD A10-5800K, 16 GB DRAM, Win 10 Home, cu licență.
Iar acasă, în Ro, am un Intel Dual Core E8500, 16 DRAM, Win 7 Enterprise.
Ambele mă deservesc cu brio.

Acum, chiar crezi că-mi pasă de fobiile tale?
Tu chiar crezi că Taiwan e o țară unicat în lume, singura unde se produc chip-urile atât de dragi ție?
S-a dus toată tehnologia din lume în Taiwan, ce ne facem?
Dar dacă taiwanezii vor să ne șantajeze la un moment dat că întrerup producția de procesoare dacă..., habar n-am? Inventează tu ceva aici.

LE. Am Xiaomi Redmi 9 Pro.

« Last Edit: 25 October 2024, 22:38 by ericmario »

Offline Tzeb

Tu chiar crezi că Taiwan e o țară unicat în lume, singura unde se produc chip-urile atât de dragi ție?

Da.

daveWalter

• Guest
Taiwan produce aproximativ 90% dintre cei mai avansati semiconductori din lume, mai ales prin Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de chipuri din lume și un important furnizor pentru Apple și Nvidia.

„Taiwanul a depășit pur și simplu alte țări”, spune Raymond Kuo, politolog la Rand Corporation - The Guardian 
Tu să folosești sănătos AMD,  nu se compară cu Nvidia  la performanțe.
Și oricum,  chiar dacă s-ar face fabrici de cipuri în Europa și America, mai mult de jumătate din siliciul la nivel mondial (necesar pentru chipuri) este produs în CHINA! În China aia comunistă!

Dacă Occidentul întrerupe orice relație cu China și iese de război în Taiwan, repet - Epoca Informației s-a terminat pentru toată planeta
America s-ar putea să se descurce pe termen lung, dar Europa nu poate produce siliciul și cipurile la cererea pe care o are. Nici măcar dacă s-ar pune capră în fața lui Putin și ar înceta să mai sprijine Ucraina, Rusia și nici Norvegia și Brazilia împreună nu vor putea produce nici măcar un sfert din cât produce CHINA pentru a satisface nevoile Europei.
În plus, suntem în proces de dezindustrializare la câte politici verzi au fost implementate.

America nu o să ne dea nimic dacă câștigă alegerile  Trump, mai ales că europenii deja l-au amenințat cu războaie comerciale dacă ajunge în funcție.
« Last Edit: 26 October 2024, 01:49 by daveWalter »

Offline ericmario

Ok, așa e.
Dar Xi nu citește forumul ăsta și nu e interesat de părerile noastre.
Ce putem noi face ca să împiedicăm invazia chineză în Taiwan?

Pe de altă parte ăsta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru viitor.
Nu vă mai bazați pe o singură țară pentru x produse, că s-ar putea întâmpla ceva nașpa acolo și atunci ne întoarcem la anii 1960, cum ai zis tu.

Post Merge: 26 October 2024, 07:47

Tu să folosești sănătos AMD,  nu se compară cu Nvidia  la performanțe.

What???
AMD(cpu) se înțelege foarte bine cu Nvidia(gpu) în pc-ul meu
În plus, compari mere cu pere.
« Last Edit: 26 October 2024, 08:04 by ericmario »

daveWalter

• Guest
AMD(cpu) se înțelege foarte bine cu Nvidia(gpu) în pc-ul meu
Tu tot o ții cu AMD vs Nvidia, de parcă o să mai conteze când Occidentul  nu dispune de cantitatea de  siliciu necesar, pe care numai China o are. Când o să înceapă războiul, repet, nu o să mai ai nici cipuri și nici metalele rare și nici siliciul din China.
Nu vă mai bazați pe o singură țară pentru x produse, că s-ar putea întâmpla ceva nașpa acolo și atunci ne întoarcem la anii 1960, cum ai zis tu.
Sunt de acord!
Da, să faci comerț cu China și să îți muți fabricile acolo, lăsând americani șomeri - a fost prostia lui Nixon, a lui Clinton, Bush și Obama.  A fost o tâmpenie ca americanii și chinezii să își clădească o întreagă infrastructură de hardware și software pe baza unor componente și materiale din China: siliciu și metalele rare de acolo. Dar repet, Occidentul nu poate dispune de siliciu și nici de metale rare pentru a produce anual  1,15 trilioane de microcipuri pentru nevoile sale, la necesitățile după standardele anului 2021. Europa nu poate produce în veci nici măcar o treime.

Post Merge: 26 October 2024, 15:21
Sunt 7 soluții:
1. ne războim și ocupăm China - e cam dificil spre imposibil!
2.  înarmăm cât de mult se poate Taiwanul și poate China cedează. Cam dificil.
3. cedează America Taiwanul către China și demonstrează că e un asshole  în a-și apăra aliații (după cum s-a văzut în apărarea aliaților din Afganistan, a kurzilor în fața Turciei, în prevenirea invaziei rusești a Ucrainei sau a masacrului Hamas)  - ușor, asta ar putea să o facă Trump dacă câștigă alegerile! 
4. renunțăm la semiconductor, o invenție veche din 1874, și la microcipuri cu circuit integrat, o invenție apărută în 1959.  Și ne întoarcem în anii 1950-1960! Pentru boomeri și generația MTV, ar fi o fericire, pentru mileniali și zoomeri ar fi nașpa. 
5. Inventăm ceva alternativ la microcipuri, tranzistori și semiconductori.Nu știu, ceva eco, ceva cu energie alternativă, ceva care să fie mai bun decât circuitele electrice pentru a face calculatoarele, telefoanele și televizoarele să funcționeze.  Și îi lăsăm pe orezari să dea faliment. Ar fi NANOTEHNOLOGIA! Nanoboții ar fi răspunsul. Ar duce la a patra revoluție industrială! Doar am văzut că Iron Man trecuse pe nanotehnologie, își făcea armură numai din nanoboți. Și ne-am jucat Crysis. Nanoboții dotați cu inteligență artificială ar putea să se regenereze și să se multiplice și să conducă curentul electric.
6.  Asta dacă nu cumva găsim noi tehnologii mai bune decât calculatoarele, televizoarele și telefonele!  Alte modalități de distracție. Ceva mai cool!  Adică, la 1940-1950, își închipuia cineva care avea televizor cu lampă, telefon cu roată și un mastodont de radio......că va exista internet pe niște telefoane mobile?
7.  Sau trimite America diplomați mai convingători încât să-l convingă pe Xi să nu atace Taiwanul și îi oferă altceva la schimb (gen China să ia Siberia și NATO să ia perimetrul vestic al Rusiei)- mult mai ușor!
« Last Edit: 26 October 2024, 15:25 by daveWalter »

Offline oldshooterman

Nu moare nimeni daca n-o sa-si faca upgrade la "jucarii" timp de cativa ani, asta ar fi cea mai mica problema. "Alianta vestica" (americani @ Co.) aduna sub 20% din populatia planetei, deci are cu cine sa faca afaceri China si dupa ce-si rezolva problema cu Taiwanul, oricat se irita vestul.

E de retinut cum se descurca Huawei (si alte sute de firme) dupa tot sabotajul impus de americani impotriva lor, ca sa nu amintesc de rusi, pe care chiar i-a ajutat obligandu-i sa-si reformeze economia, aliantele si relatiile internationale.

Vezi ce se intampla cu BRICS, renuntarea progresiva la dolari, reforma monetara internationala, etc...

Offline axxel4you

Pana se termina alegerile din SUA am inceput sa urmaresc si sa cumpar cat mai mult hardware la preturi promotionale/resigilate, nu mai astept black friday.  Nu-mi place sa cumpar absolut nimic la supra pret.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,

Offline oldshooterman

Nu iese razboi intre China si Taiwan anul asta. Cel mai probabil chinezii asteapta sa degenereze conflictele din Ucraina si Orientul Mijlociu inainte sa miste ceva, daca nu vor sa mai traga de timp inca cativa ani.