Author Topic: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co  (Read 4991 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Israelul a intrat in stare de razboi dupa ce a fost bombardat de zeci de rachete din Gaza, atacurile incepand de azi noapte.
 
Comandantul militar al Hamas, Muhammad Al-Deif, a difuzat un mesaj înregistrat, anunțând operațiunea „Furtuna Al-Aqsa” și afirmând că gruparea militantă palestiniană „a țintit pozițiile inamice, aeroporturile și pozițiile militare cu 5.000 de rachete”. „Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Teroristi inarmati au patruns in Israel si trag in civili.

Citește mai mult la:
https://www.digi24.ro/stiri/externe/val-de-rachete-trase-din-fasia-gaza-spre-israel-o-persoana-a-murit-iar-cel-putin-alte-3-sunt-ranite-2533073

https://www.mediafax.ro/externe/baraj-de-rachete-lansat-din-gaza-impotriva-israelului-atacul-a-pornit-dimineata-cand-copiii-mergeau-la-scoala-sirenele-au-pornit-in-mai-multe-orase-sunt-lupte-intre-militanti-si-armata-israelului-22149137

https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/zeci-de-rachete-trase-dinspre-gaza-asupra-2306259.html


STIRE DE ULTIMA ORA:
Hamasul solicita Siriei, Iranului si Libanului sa i se alature in razboiul final impotriva Israelului.

Ii va potoli Israelul rapid pe teroristii din Hamas sau va escalada conflictul in ceva de tip Razboiul de 6 zile si Razboiul de Yom Kippur, cum pretinde comandantul Hamas?
« Last Edit: 07 October 2023, 09:50 by peacemaker »
 

Offline Hideyoshi

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #1 on: 07 October 2023, 22:47 »
fleoshc ... i-a mancat in cur ... in cateva zile o sa-si doreasca sa nu se fi trezit azi dimineata
 

Offline Ciocanul

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #2 on: 07 October 2023, 22:54 »
E mana Iran-ului. Dupa ce se termina cacatul cu Rusia va trebui "eliberat". :D
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #3 on: 08 October 2023, 10:59 »
Ce se intampla acum de la atacul biologic al Chinei din 2020 asupra intregii lumi,  atrocitatile talibanilor in Afganistan in 2021, invazia rusa a Ucrainei in 2022 si acum, atacul surpriza pregatit de Hamas/Hezbollah/Iran asupra Israelului in 2023....si ce o sa mai se intample in 2024, posibil anexarea Taiwanului de catre China....

...se intampla pentru ca Occidentul doarme pe el. Efectiv, sforaie de vreo 20 ani deja de la atata bunastare!

Pentru ca America e condusa de un adormit ca Sleepy Joe.
Pentru ca Europa e condusa de adormiti ca Macron, Sunak, Olaf, Iohannis etc.
Iar alternativele la ei sunt babuini putinisti ca Trump, Le Pen, Farage, Weidel, Simion etc.

Pentru ca noi dormim, ne relaxam in confort si o tinem tot asa pana cand vom fi luati prin surprindere de un atac din partea coalitiei antioccidentale, noua Axa a raului care e in formare.

La un moment dat, Occidentul se va trezi, dar asta va presupune ,,brutalitate" pe care o tot condamna pacifistii , hipiotii si leftoizii lui peste prajit. 

Hipiotii ii tot critica pe unii presedinti americani ca de ce au fost atat de duri, ca de Truman a dat cu nuclearele la Hirosima si Nagasaki si le-au ras orasele germanilor si japonezilor...ca de ce alde Lynond B. Johnson si Nixon au dat cu napalm in Vietnamul comunist.
Leftoizii il tot critica pe Reagan si azi ca de ce a fost atat de dur cu comunismul, dar si cu leftoimea de acasa.
Sau de ce Bush senior si Bush jr. au bombardat Irakul si Afganistanul de le-au sarit alora capacele.




Te uiti apoi la ce fac chinezii, rusii, talibanii si palestinienii azi, la ce faceau ISIS si  al-Qaeda  prin 2000-2010,  sau la ce faceau Vietcong, japonezii si nazistii inainte.
Si realizezi ca asta s-a intamplat de fiecare data cand America a lasat garda jos in anii 1922-1941, in anii 1975-1981,  in anii 1993-2001, in anii 2009-2023... de fiecare data cand America a lasat garda jos, a inceput sa fie haos si suferinta in lume.


Inca sper sa apara la anu un presedinte american care sa readuca ordinea internationala.

Biden clar trebuie sa plece fiindca e cel mai catastrofa presedinte de la Jimmy Carter si Herbert Hoover incoace, Trump e o gluma proasta chiar daca se pretinde un though guy (macar el si cu Obama mai le dadeau cate o scatoalca ocazionala la bad guys cu drone), Kamala e o .:-&...., iar Blinken e el nitel inteligent, dar prea diplomat.
Ron DeSantis poate ar fi cel mai ideal, dar pe el il interesaza doar sa bombardeze cartelurile mexicane cu drone si AC-130. De Ucraina a zis clar ca nu-l intereseaza, dar in mod sigur se va conforma, si mai mult ca sigur are in agenda distrugerea Chinei si a Iranului.

La ora actuala, America are nevoie de un Bush senior, de un fost general ca Eisenhower, macar fie si un presedinte inteligent ca Reagan sau Roosevelt ar fi prea de vis, fie si un crook ca Nixon, dar macar  sa fie  tipul care duce lucrurile la bun sfarsit.

America trebuie sa redevina jandarmul mondial. Toti idiotii au criticat-o in 2003 ca de ce  o ardea ca jandarm mondial in Irak....eh, poftim, e mai bine acum?
 

Offline axxel4you

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #4 on: 08 October 2023, 15:04 »
E mana Iran-ului. Dupa ce se termina cacatul cu Rusia va trebui "eliberat". :D


 Eu sunt sigur ca e implicat CIA-ul si Mossadul ca sa aiba scuza sa intre peste Iran.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline taxon

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #5 on: 08 October 2023, 19:14 »
Onciu are alta intrebare:
"Ar putea fi războiul israeliano-palestinian motivația perfectă pentru retragerea treptată a SUA din Ucraina?"
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline oldshooterman

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #6 on: 08 October 2023, 23:32 »
Nu. Americanii nu se lasa pana nu se baga si in razboi cu China. Deocamdata China trage de timp si se pregateste.
................................
Dar tragedia in discutie are ca motiv "declarat" niste incidente de natura religioasa, care din nefericire vor duce la pierderi masive de vieti omenesti in randul civililor de ambele parti.

"Hezbollah își exprimă sprijinul față de palestinieni prin declarații ale celui mai înalt oficial al său, la câteva ore după implicarea organizației militare în conflictele dintre Israel și Hamas."
"Aceste evoluții vin în plus față de îngrijorarea cu privire la jocurile de domino din regiunea Orientului Mijlociu și teama de un conflict generalizat între Israel și grupurile islamice care ar provoca victime civile incalculabile."

"Contrar retoricii Occidentului și în timp ce teroriștii Hamas au ucis cel puțin 600 de israelieni, Erdogan a vorbit despre necesitatea creării unui stat palestinian "bazat pe granițele anului 1967” și cu "Ierusalim ca capitală"."

Mai exact, președintele turc a declarat:

"Formarea unui stat palestinian independent, integrat geografic, bazat pe granițele din 1967 și cu Ierusalimul drept capitală, nu poate fi amânată."(TRT World)
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #7 on: 09 October 2023, 15:38 »
E mana Iran-ului. Dupa ce se termina cacatul cu Rusia va trebui "eliberat". :D



 Eu sunt sigur ca e implicat CIA-ul si Mossadul ca sa aiba scuza sa intre peste Iran.
Aia ca ar fi implicat CIA/Mossad n-ar fi exclus ca sa-i spele imaginea lui Bibi si sa scape de povara autonomiei palestiniene.
Dar aia ca motivul ar fi sa invadeze americanii Iranul mi se pare o gogomanie.


Din simplul motiv ca Congresul, cu Senat democrat, nu o sa aprobe ever o interventie armata in Iran in stil BUSH/Irak/Afganistan.  Si nici Biden nu vrea asa ceva.   Pe langa faptul ca ar iesi milioane de americani in strada la proteste anti-razboi, costurile unui razboi clasic in Iran ar ajunge la 2-3 trilioane de dolari si pierderi de zeci de mii de soldati american si vreo 2-3 portavioane scufundate in primele zile. Pe americani ii asteapta un shutdown pe 17 noiembrie daca nu se ajunge la un acord, plus ca vine an electoral.


Daca situatia escaladeaza, desi nu cred si sper sa nu fie asa, in cel mai rau caz, americanii le impart tomahawkuri si moab-uri sirienilor, iranienilor, irakienilor pro-iran si palestinienilor, bonus bombardiere B-2 si drone. 

Ii termina pe toti intr-o noapte fara sa calce un american pe acolo.

Israelienii au 300,000 de soldati si tehnologie, cred ca matematica e cu ei si de data asta, ii pot termina pe cont propriu pe palestinienii agresivi din Gaza si sa curete fasia aia in 1-2 luni.
Naspa ar fi daca intervine Iranul, Siria si miliile irakiene.......si se transforma intr-un Yom Kippur 2.0., caz in care conflictul trebuie incheiat rapid de America.


Despre Iran pot sa spun ca americanii au mai multa nevoie de el acum, asa cum este, decat ar avea nevoie de un Iran democratic sau asa monarhic, asa cum era inainte.

Si pare logic. Pentru ca altfel, n-ar mai avea cui sa vanda armament si tehnologie daca Israelul si Arabia Saudita nu s-ar simti amenintate de Iran.

In anii 70, Sahul, care avea tendinte spre fascism si o ardea pe parade in stil hitlerist, voia sa transforme Iranul in cea mai mare putere economica si militara din Orientul Mijlociu, dar si in prima putere islamica nucleara dupa Pakistan, iar asta nu prea le conveneau americanilor. Ar fi ajuns ca Turcia, dusmanoasa, tradatoare, care s-ar fi dat cu rusii,   dar pe langa asta, ar fi avut si  arme nucleare....DE RAZA LUNGA.
Iranul, asa teocratic si medieval cum e acum, nu e capabil sa scoata rachete de raza lunga si nici nu face progrese semnificative in imbogatirea uraniului. De 20 ani sunt blocati. Si e bine, Ganditi-va insa ce se intampla daca Iranul era acum o putere militara avansata tehnologic cu Sahul la putere.
 
In 1979, serviciile secrete frantuzesti, care il gazduiau pe Ayatollahul Khomeini,  impreuna cu CIA-ul republican,   au declansat revolutia islamica pentru a-l rasturna pe Sah de la putere,  ducand Iranul in stadiul primitiv actual, iar americanilor le-a convenit de minune, nu numai ca criza ostaticilor le-a adus 12 ani de guvernare republicanilor, dar le-au adus legaturi comerciale mai stranse cu sauditi, s-au ales si cu profit de pe urma razboiului Irak-Iran, ruinand ambele tari si ducandu-le in stadiul de doua tari inofensive pe distanta lunga. 
Au facut apoi profit enorm de pe urma razboaielor din Irak si Afganistan..........si in mod sigur planuiau o expeditie si in Iran pentru 2005, dar:
-Iranul, asa primitiv cum e, are o armata mare ce poate sa provoace uriase americanilor
-relatiile cu Rusia inca erau bune si Bush n-a vrut sa-l supere pe Putin
-America era prea impotomilita in Irak si Afganistan ca sa mai se bage in Iran, plus ca trebuiau sa-si scoata banii din afacerile petroliere cu sauditii
-s-au facut exercitii militare cu trupe si portavioane - s-a estimat ca ar fi iesit un clusterfuck foarte mare, cat Coreea, Vietnamul, Irakul si Afganistanul la un loc
-Europa s-ar putea trezi cu inca alte milioane de refugiati iranieni + plus alti potentiali teroristi
-sunt zvonuri ca cica ar fi sleeper agents iranieni in SUA si in Europa, cu arme biologice nasoale
-au venit problemele pe plan intern din 2005 - Katrina, apoi primele semne de recesiune si  razboiul Israel-Liban din 2006, deci planul de invadare a Iranului a fost abandonat

Daca nu au putut americanii sa se bage in Iran in 2003-2005, cand erau vremuri mai bune economic si puteau sa profite de oportunitatea asta dupa 9/11, nici in 2020, imediat dupa ce l-au aruncat in aer pe generalul Qasem Soleimani, cand republicanii dominau Senatul si era Trump la Casa Alba,  cu siguranta nu o s-o faca nici acum, lasand garda jos in Europa si in Asia unde amenintarile sunt mult mai mari.

Nu zic ca americanii n-ar avea sanse sa castige in Iran......cu siguranta ar castiga de la distanta cu niste bombardamente aeriene, problema e ce va fi dupa pentru ca vor fi consecinte dureroase pentru Europa si pentru America. Ne-ar astepta 20 ani tragici, fara sa mai punem consecintele razboiului din Ucraina si la ce o sa se intample in Taiwan.

« Last Edit: 09 October 2023, 15:45 by peacemaker »
 

Offline astateofmind

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #8 on: 09 October 2023, 22:25 »
Haha, acyum democratii dau vina pentru atac pe ... trump :D :D :D
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #9 on: 10 October 2023, 02:49 »
Dacă era Trump președinte acum....palestinienii ăia teroriști erau demult în raiul cu fecioare (sau mai bine spus, curmale).
Războiul era terminat de ieri....dar pentru că Sleepy Joe e președinte, o să iasă un fiasco ca-n Ucraina.
Am mare temere că Iranul, Rusia și China vor profita tot mai mult de pe urma prostiei lui Sleepy Joe, care nu face nimic decât joint statment și o arde cu ,,ajutoare internționale"....băi frate, mor oameni în ISRAEL, și tu stai cu portavionul Ford și toată aviația de avioane F-35 și F-16 în stand by. Nu e de mirare că Putin face ce face.

Și mai grav e că Arabia Saudită și Turcia au anunțat oficial că țin partea palestinienilor. inclusiv în Egipt, susținătorii palestinienilor sacrifică oi și miei în Tahir ca jihadul global anti-Israel să aibă succes. 
S-a aflat că Iranul a coordonat și pregătit atacurile prin Hamas și Hezbollah de 1 an de zile ca să-l răzbune pe Qasem Soleimani.
Și nici Irakul nu mai e de încredere.


E BELITĂ RĂU TREABA! 


Serios, încep să-l regret pe Trump. Dacă era Trump acum, numărul de israelieni care sunt uciși la ora asta/ și vor mai fi uciși în zilele următoare.....  era mult mai scăzut.

« Last Edit: 10 October 2023, 02:55 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #10 on: 11 October 2023, 08:49 »
Hai ca o sa avem ceva actiune.
BIDEN A DECLARAT RAZBOI HAMAS!
Si pune portavionul Ford pe ei!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/val-de-rachete-trase-din-fasia-gaza-spre-israel-o-persoana-a-murit-iar-cel-putin-alte-3-sunt-ranite-2533073\
https://www.digi24.ro/stiri/externe/joe-biden-a-declarat-razboi-teroristilor-hamas-vom-lua-masuri-clare-cetateni-americani-se-afla-printre-ostatici-2537149


Post Merge: 11 October 2023, 17:24
Desfăşurare de forţe în Mediterană. Gruparea Navală Permanentă a NATO (SNMG-2) s-a alăturat flotei americane conduse de portavionul USS Gerald Ford. În total, în estul Mediteranei sunt un portavion american, 7 distrugătoare, 4 fregate, un crucişător şi un număr necunoscut de submarine, nave de sprijin şi aeronave
https://monitorulapararii.ro/desfasurare-de-forte-in-marea-mediterana-fortele-navale-grecesti-au-dislocat-fregata-psara-din-clasa-hydra-in-estul-mediteranei-in-apropiere-de-1-51787

https://monitorulapararii.ro/sua-au-dislocat-unitati-speciale-delta-force-si-seal-team-six-intr-o-tara-europeana-din-apropierea-israelului-washingtonul-confirma-ca-20-de-1-51786


Băieți, cred că se anunță ceva serios!
O intervenție americană mai mare decât a fost în Libia/Siria/Yemen, dar nu la nivel Irak/Afganistan.
« Last Edit: 11 October 2023, 17:24 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #11 on: 11 October 2023, 20:16 »
Asta pare mai verosimil, respectiv ca au trimis forte speciale ca sa salveze ostaticii. Doar ca aia pot sa omoare toti ostaticii inainta ca fortele speciale sa ajunga la ei.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #12 on: 11 October 2023, 20:25 »
Cred că sunt trimiși să efectueze operațiuni secrete să lichideze câți lideri HAMAS pot, și eventual, Hezbollah.
Și pot să o facă pentru că sunt la propriu și la figurat niște îngeri ai morții. Că lasă multă mizerie sau omoară curat, în orice caz, ăștia nu-și ratează niciodată obiectivele.
Sunt un fel de bridada Dirlewanger, brigada Azov sau Spesnatz, că e nasol dacă ajungi în vizorul lor.

Nu m-ar mira să avem și vreun politician greu asasinat zilele astea, posibil chiar Bashar al Assad, Ayatollahul însuși, sau vreun alt lider incomod dintr-o țară musulmană, care a sponsorizat atacul Hamas.

Caz în care nu m-ar mira să avem o retaliere.

Un ministru adjunct al lui Erdogan l-a avertizat pe Bibi că va fi asasinat într-o zi pentru ,,crimele pe care le face în Gaza".

« Last Edit: 11 October 2023, 20:31 by peacemaker »
 

Offline astateofmind

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #13 on: 12 October 2023, 21:14 »
De citit, pt cine are timp (cel putin nu sunt aberatii pe metru patrat)

https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/1762ha0/israel_says_no_humanitarian_break_to_gaza_siege/
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #14 on: 13 October 2023, 12:52 »
Nave britanice , doua portavioane americane si 7 distrugătoare,  cred ca trimit și ceva francezii.

....

Nu cred ca e vorba numai de bombardat  Gaza aici. Aia pot s-o facă și israelienii singuri.

Trebuie sa fie alte motive :
1. Ori bombardează Siria , Liban și Iranul în mod preventiv , probabil au descoperit un complot de jihad global
2. Ori cauta prin asta o scuza pentru prăbușirea  apararii Ucrainei sub tăvălugul rusesc care o sa urmeze

Sa trimiți atâtea forte navale acolo și sa lase flancul estic al NATO și Ucraina cam expuse suna cam fishy

În orice caz, dacă Ucraina pica în câteva zile sau săptămâni si vor incepe sa ne pice si noua si polonezilor niste rachete si drone rusesti, Biden o sa aibă scuze ca e ocupat cu alt razboi.
« Last Edit: 13 October 2023, 12:56 by peacemaker »