Nu știu ce ziceți voi, da Biden chiar ține morțiș să-i lase un dezastru mare lui Trump drept greaua moștenire. Și pare-se că m-am înșelat în privința lui Putin. Nu cred că vrea o pauză, cred că vrea să escaladeze, sperând să-i dea impuls Chinei să atace Taiwanul și Iranul să atace Israelul concomitent în aceeași zi.
Cum i-a lăsat roșcovanul în 2021 un dezastru total: pandemia (1 milion de americani morți), haos în sistemul medical, bursele pe roșu, Afganistanul cu trupele americane în retragere și în prag de ocupare de talibani, palestinienii și iranienii enervați de Acordurile Abrams și mutarea ambasadei SUA în Ierusalim etc.
Ori, poate că știe el ceva - că pacea cu Rusia nu mai e posibilă și că războiul dintre Kremlin și NATO e inevitabil și vrea să pună SUA pe picior de război. Mai bine acum decât să ne trezim atacați peste 5 ani când suntem cu chiloții în vine.
În acest moment, sunt 60% șanse ca războiul să escaladeze și să se extindă până vine Trump. Și de la faptul că Rusia a adus trupe nord-coreene și încearcă să pună de un nou Pact de Securitate Colectivă. Chinezii se pregătesc să anexeze Taiwanul până în 2027. Iranul se pregătește și el să lovească iar Israelul.
Și Trump o să se cam ardă că nici nu poate să retragă SUA din NATO, nu poate să se izoleze de capul lui. Principalele lui sarcini în mandatul pe care îl va prelua ....vor fi să aprovizioneze armament și echipament europenilor, nu să construiască zidul cu Mexicul, nu să vâneze progresiști, democrați și LGBT cu Project 2025. Va trebui să o facă....sau JD Vance, că tot e veteran de război. Nu o să-i meargă discursul izolaționist când Putin chiar o să ordone atacuri cibernetice masive asupra Americii. În plus, lui Trump o să-i convină să facă bani din vândut armament europenilor.
Nu cred că ceea ce va începe va fi WW3. Se va interzice folosirea termenului ăstuia în media! Dar vor fi bombardamente rusești, ciocniri pe frontieră, serviciul obligatoriu reintrodus în toată Europa, plus sabotaje în America (rusnaticii nu cred că vor avea tupeu să atace SUA cu arme).
În Germania se întocmesc documente cu 1000 de pagini pentru ce trebuie să facă autoritățile și civilii în caz de război.
În țările baltice și scandinave se răspândesc broșuri despre ghid de supraviețuire în caz de război.
În Polonia se fac pregătiri militare.
UK, Franța , la fel ca SUA, îi permit Ucrainei să bombardeze Rusia.
Italia e îngrijorată, în Ungaria, Viktor Orban se consultă cu apărarea.
Noi? Noi o ținem în alegeri cu cei mai penibili candidați din istorie de zici că este CIRC, deși peste tot miroase a praf de pușcă. Poate are noroc sasul și se alege cu o prelungire de mandat de încă 5 ani dacă intrăm în război cu Rusia dacă tot nu mai primește funcție.