Ar trebui sa-ti dai jos ochelarii. Rusii produc armament de caliate si munitie mai mult decat toata alianta vestica la un loc. Avanseaza incet pe ideea unor pierderi umane minime. Pana si Trump a spus ca Putin inca se poarta cu manusi acolo, ca ar putea sa rada Kievul cu totul in cateva zile, de ex., daca ar considera necesar pentru scopul propus.
In schimb povestea cu pacea e clar inventata ca sa faca cat mai multi bani exploatand situatia data.
Am ras.

Man, eu ma uit in primul rand la fapte, nu la vorbe ca de povesti nemuritoare e plin podul. Cum ar putea distruge Kiev-ul ? Nuclear ? Ok, cel mai probabil si ucrainienilor li s-ar da armament nuclear sa raspunda similar.
In rest ?
Parca trebuiau sa aiba multe rachete balistice de neoprit. Au dat cu una, Oreschick, Orashnik, Strasnic... am si uitat.

Nu s-a emotionat nimeni. Am inteles ca au mai incercat inca una si nu s-a dus unde trebuie, a picat in teritoriul rusesc. Sa mai amintim de Sarmat-urile ce au explodat pe rampe ? N-ar rost.
Avioane au pierdut sute. Tot ce ar zbura pana la Kiev sa bombardeze ar avea sanse mai mici ca la 6/49 sa se intoarca. De altfel vedem ca folosesc glide bombs ca sa bombardeze pozitii ucrainiene de pe granita, si aia cu mari emotii si le lanseaza de la dracu in praznic ca sa nu se riste. Glide bombs nu au cum sa ajunga la Kiev. N-are rost.
Uitasem de Kinjal si alte rachete de genul HIMARS. Distrug bine dar sunt si scump de produs si mai trebuie si componente greu de gasit ca nici chinezul nu prea mai vede mare lucru din razboiul asta. Trebuie bine dramaluite si mai cad din ele. S-au cam terminat, asteptam sa iasa colectia de vara primavara.

La drone e meci mai mare. Trimit multe drone kamikaze, sunt ieftine, multe dintre ele sunt doar decoy. Dar nu au si nu pot cara incarcatura exploziva mare. Le folosesc sa distruga tinte militare dar e greu ca sunt pazite bine de anti aeriana. Unde au castig aici sunt la transformatoare de curent alea e foarte greu sa le pazesti si sunt usor de lovit. E o mare realizare sa lasi miloane de amarati fara caldura si curent. N-are rost.
--
Tot aud ca rusii nu folosesc domne tot ce au. De ce nu ar folosi ? Ce ii opreste ?
De inaintat de ce nu inainteaza ? Soldatii nu se ascund aici intre populatie civila ca in Gaza, toti civilii sunt departe. E fata in fata, mano-a-mano.
Ar cam fi momentul ca Putin sa ceara pace inainte sa se faca complet de ras.