Apparent mai avem gaz si petrol pentru cam 50 ani.
Consumam prea mult, un razboi nuclear ar putea fi o foarte buna idee
NU, ar fi o idee proasta.
Razboi nuclear nu inseamnna reducerea populatiei, inseamna anihilare totala a tot ce este vertebrat la suprafata.
Iarna nucreara o sa distruga vegetatia si o sa iradieze tot de nu o sa mai creasca nimic sute de ani.
Si nu stiu cum o sa supravietuiasca o mana de oameni, ralitatea nu-i ca i Fallout sau Metro. Chit ca o sa aiba hrana si apa, oamenii vor lua razna pentru ca sunt o specie menita sa traiasca doar la suprafata, la lumina Soarelui, sa respire usor fara masa si costum antiradiatii. Nu o sa supravietuiasca nimeni pe termen lung in tuneluri si buncare, valabil si pentru spatiu.
Daca vrei doar o reducere de cateva miliarde, armele biologice si chimice sunt mai eficiente. Fac treaba mai buna pe suprafete limitate, nu lasa radiatii, si lasa infrastructura, orasele si resursele intacte sa se bucure invingatorii de ele.
De asta nu cred ca va fi vreodata un razboi nuclear in timpul vietilor noastre. Probabil niciodat si bombardementele nucleare din Japonia sa fie singurele.
Post Merge: 05 September 2022, 05:46
Asta ar fi cea mai proasta idee. Un WWIII nu ajuta pe absolut nimeni. Iar daca tu crezi ca o iarna cu mai putin gaz de la rusi e naspa, stai sa vezi cum e o iarna nucleara
Trebuie profitat la maxim de situatia curenta. Nu se mai poate sa depindem de combustili fosili (care sunt si pe terminiate) si trebuie sa ne mutam rapid spre surse regenerabile de energie (Solara, eoliana, hidro, etc.) sau chiar nucleara.
Chiar daca ar cadea toata lumea la pace cu Rusia si s-ar reveni la cum era inainte de invazie, tot nu ar fi decat o solutie temporara. Gazul ala se termina, si tot ce am face ar fi sa amanam inevitabilul.
Ca sa nu mai zic ca dependenta de o singura tara pt energie este o strategie extrem de proasta.
Rusii au spus ca nu o sa fie WW3 nuclear numai daca americanii ataca Rusia , Kalingradul sau Belarus. Valabil si pentru rusi daca ataca un stat NATO.
Daca intra in Ucraina, o sa fie doar un razboi conventional limitat la o tara.
Rusii abia asteapta sa-si masoare fortele intr- batalie dreapta. Putin isi doreste duelul.
Americanii nu vor sa intre insa fiindca analizeaza.....sa nu intre intr-o capcana, anticipeaza daca Putin o sa bage tancurile T-14, aeronavele SU-35 si trupele Spesnats.
Dar in mod sigur Pentagonul, CIA si Casa Alba numai la asta s-au gandit .....si nu de pe 24 februarie, ci din 2021.
Confruntarea ruso-americana (si Anglia) e pregatita demult si cred ca e o chestiunde de cateva saptamani pana se va intampla.
Se va ajunge cel mult la o confruntare conventionala de tip Caspian Border ca in BF3, fara arme nucleare STRATEGICE (intercontinentale)....doar alea tactice, dar numai in Ucraina, fara a extinde conflictul in Europa sau spre Rusia.
INCA CEVA:
Azi se va afla numele noului premier al Marii Britanii.
Daca castiga LIZ TRUSS, cred ca in maxim intr- o saptamana- doua, o sa intre trupele NATO in Ucraina sa alunge orcii.Si Putin o sa trimita artileria grea si aviatia.... o sa dureze cateva zile pana se ajunge la nucleare tactice sau va bubui o centrala nucleara (radiatiile vor fi periculoase doar in Ucraina).........si pana urma se va ajunge la armistitiu prin a imparti Ucraina pe Nipru.
Rusii raman cu Donbassul , Crimeea devine stat independent sub mandat ONU, restul Ucrainei vestice adera la NATO si UE pana la sfarsitul anului.
Si gata razboiul !
Grija principala o sa ramana tot energia.
Post Merge: 05 September 2022, 05:59
Ce cacat mai urmeaza in urmatorii 10-15 ani ?
O sa ne oblige UE sa ne reciclam urina si sa mancam greieri, viermi si lacuste.
Nu glumesc.
Industria alimentara nu mai face fata, mai ales ca acum nu o sa mai avem gaz, deci pa pesticide si ingrasaminte, pe langa asta, a fost o vara a naibii de secetoasa.
S-ar putea chiar de la Craciunul asta sa mancam mai putin traditional.
In Romania nu cred ca o sa ne vina facturile de 1000 euro la electricitate si gaze pemtru ca achizitionam gaz de la companii turcesti si maghiare intermediare ......fiindca Erdogan inca cumpara gaz de la Putin .
Plus ca noi nu suntem atat de maniaci ca germanii si francezii sa fim ecologisti.
Trecem pe carbune , importam petrol de arabi, avem gaze de sist, in 2028 o sa construim reactoare nucleare modulare.
Mai nasol e ca nu o sa avem ce manca in urmatorii ani. O sa se scumpeasca alimentele rau de tot dupa vara asta caniculara. Nu energia e problema la noi ca nu avem infrastructura, iluminat stradal si zgarie nori ca vesticii.