Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 107285 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #450 on: 10 February 2023, 13:16 »
Nord Stream? Secretul lui Polichinelle, toata lumea il stie dar nimeni nu are curaj sa il zica.
Mda, iaca au aparut si voci cu greutate care spun ca adevarul e altul decit cel pe care ni-l picteaza politicienii.
Dar voci inca izolate, asa cum a fost si in cazul vaccinurilor MRN, si care acum vor primi acelasi tratament din partea "presei". Si nu numai din partea " unei anumite parti a presei". Cum zicea MinteNeagra? "Vinduti rusilor, mincatori de ciorba de ruble", samd. Un idiot isteric.

Altfel, ce mai fac sistemele noastre Patriot? Alea pe care le-am platit ohoho de cind... Ce zice dom Presedinte, capetenia armatei, le mai vedem au ba?
https://www.cotidianul.ro/ucraina-rachete-rusesti-deasupra-romaniei-reactia-mapn/
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 
The following users liked or thanked this post: oldshooterman

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #451 on: 10 February 2023, 22:55 »
Poti sa o enumeri si pe Șoșoacă printre voci, caci tocmai ce a descifrat secretele cutremurelor din Turcia si se pare ca ignori sau incerci sa bagi sub pres niste realitati cutremuratoare din Ucraina, cu rusii pe post de criminali, violatori. hoti si agresori. Madam Sosoaca a demontat si propaganda dusa in directia razboiului: ucrainenii se bombardeaza singuri si dau vina e rusii inocenti, aflati pe acolo cu colindul.
Legat de Nord Stream, singurii care au avut de castigat au fost rusii. Le-a iesit o parte din plan, au clacat lamentabil in rest, Germania trecand de la casti la tancuri furnizate Ucrainei.
Rusilor le-a iesit doar partea cu evitarea sanctiunilor din cauza nerespectarii clauzelor contractuale de furnizare a gazului. Am vrut sa va livram gaz, dar... cum? Nu poti da vina la infinit pe defectiuni.

PS. Nu a trecut nicio racheta ruseasca deasupra Romaniei.
« Last Edit: 10 February 2023, 23:00 by Cyberseller »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #452 on: 11 February 2023, 16:37 »
"SpaceX a interzis Ucrainei să folosească conectivitatea prin satelit Starlink pentru controlul dronelor și în alte scopuri militare."
"Vorbind pentru Reuters, președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, a declarat că firma nu dorește niciodată ca sateliții săi să fie "folosiți în scopuri ofensive"."
"Ucrainenii au folosit Starlink în mod neintenționat și nu în cadrul vreunui acord. Există lucruri pe care le putem face pentru a le limita capacitatea de a face acest lucru. Sunt lucruri pe care le putem face și pe care le-am făcut deja". - Președintele SpaceX, Gwynne Shotwell
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #453 on: 12 February 2023, 00:53 »
Scopuri ofensive? Au ajuns ucrainenii la portile Moscovei?  ???
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #454 on: 13 February 2023, 18:41 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #455 on: 13 February 2023, 19:34 »
Ofensiva rusilor nu se rezuma doar la front. Si marea lor armata de troli a inceput asaltul tuturor platformelor de socializare.
O metoda foarte eficienta pentru a iti face o idee despre propaganda este de a reasculta emisiunile derulate in urma cu luni, chiar de la inceputul razboiului. Ascultand ACUM ce s-a prezis atunci, vezi cu adevarat cine mananca kkt, ori Cristoiu, Vantu, Sosoaca si ceilalti cimpanzei pro-rusi au inghitit vagoane din acest material si nu se mai satura, nici nu au bunul simt sa taca si sa se faca nevazuti. Le-o fi frica de ceaiul cu plutoniu? Au luat banii in avans, precum prostituatele, si nu au incotro? Doar ei stiu.
Asa poti detecta si platformele pro-ruse, caci nu te poti face la nesfarsit de kko cu ei in studio daca nu ai un contract de onorat.

Si cealalta parte are "defectiunea" ei, insa tine mai mult de rating. Cum imensa majoritate a romanilor ii vor pe rusi la ei in grote, vand si ei informatiile frumos impachetate, amplificand succesele ucrainenilor.
Dincolo de toate, succesul lor este de necontestat, marea armata rusa invartindu-se de un an in jurul cozii, atat de jalnica fiind incat se deda la barbarii asupra civililor greu de digerat de orice om cu minim bun simt.
« Last Edit: 13 February 2023, 19:36 by Cyberseller »
 

Offline axxel4you

Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #457 on: 16 February 2023, 17:49 »
Mda, operatiune speciala pentru a elimina amenintarile de securitate. Nu este ciordala de pamant, datina din strabuni a acestor nemernici. Judecand dupa plasarea geografica a tarilor "neprietenoase" Rusiei, logic, amenintarea securitatii va dispare cand granita lor de est se invecineaza cu cea din vest. Apoi vor cauta neprietenosi spre sud, culminand cu o vasta operatiune speciala de denazificare a pinguinilor din Antartica. Gasesc ei motive, gen zvastica pe oua.
Intreb prietenii rusilor: care democratie ar fi rezistat pana acum daca liderii ei ar fi aruncat la abator atata populime si atatia bani, rezultatul fiind unul cel putin penibil? Nu de alta, dar nici cel mai idiot dintre idiotii utili nu ar paria acum pe Rusia intr-o confruntare conventionala cu NATO. Inainte de razboi s-ar fi gasit destui, dar acum....

"Am inaintat 3 Km". LOL!!!! Se termina carburantul in 10-15 Km in ritmul acesta, apoi te retragi strategic in spatele armelor nucleare.
« Last Edit: 16 February 2023, 18:00 by Cyberseller »
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #458 on: 16 February 2023, 18:22 »
Rusia: Nu vrem ca NATO sa fie aproape de granitele noastre. Apoi incearca sa ocupe o tara care o va face vecina cu NATO ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #459 on: 16 February 2023, 19:54 »
Sceleratul a vrut teritorii. Gargara cu NATO e pentru creierul rusului cu creierul imbibat de alcool. Lui Ivan average sau low cost ii creste inima ca stapanii lui au mai alipit o bucata de pamant la Maica Rusia si nu-i pasa ca viata lui de rahat va fi si mai de rahat. De la reprezentanti permanenti la sediul NATO, receptii la cele mai alese cancelarii ale lumii si negot banos si nestingherit cu tot mapamondul, acum sunt paria si sustinuti doar de cativa criminali si alti cativa muritori de foame. Orice ar spune, si-a trimis tara cu cel putin 30 de ani in trecut.
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #460 on: 16 February 2023, 21:07 »
Daca nu era https://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_Dignity atunci Crimea ramanea la Ucrainieni https://en.wikipedia.org/wiki/Annexation_of_Crimea_by_the_Russian_Federation.
 Ucraina ar fi fost si acum sub influenta rusilor si nu mai exista nici un conflict.
    In situatia in care democratia si nivelul de trai cat mai ridicat sunt mai importante decat dreptul de a traii conflictul o sa tina pana sunt scosi rusi din zonele ocupate sau dispare complet Ucraina.
       
 
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #461 on: 17 February 2023, 06:58 »
Lol

https://inews.co.uk/news/world/siberia-free-russian-regions-vote-independence-referendums-2154005

Super dacă se îngroasa  treaba pt ruși in alte teritorii …
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #462 on: 18 February 2023, 00:26 »
Vad multi inflacarati pe aici care cred ca WW3 o sa fie ca-n WW1 si WW2, cu luatul soldatilor cu arcanul la oaste, pe camp, cu mitraliere...eventual, ca in Irak
Sa ne asezam frumos pe canapea cu popcorn si cola
Si sa ne uitam la TV cum trupele profesioniste NATO intra in Ucraina frumos sa-i alunge pe rusi,  cum ne uitam la reportajele din Irak in 2003.

Am o veste proasta.
Nu o sa fie asa.
Pentru ca din momentul in care a inceput razboiul, declarat sau nu, Putin o sa dezlantuie tot arsenalul conventional pe noi.
Daca Putin se vede incercuit, nu mai are de ales.
Vestea buna e ca bombardierele americane B-21 si B-2 Spirit o sa faca praf bazele si silozurile nucleare rusesti in cateva ore, ca pana apuca rusul sa pregateasca o racheta nucleara balistica intercontinentala, trec 3-4 zile si americanii o sa-i observe din timp prin sateliti.


Problema o sa fie cu submarinele nucleare.
Ca daca americanii nu au mijloace pentru a le compromite electronic, nu ne putem ruga decat ca ofiterii rusi sa nu-i asculte ordinele dementului de la Kremlin.
Dar chiar si fara nucleare, tot o sa puna rachetele conventionale, inclusiv alea biologice si chimice pe noi toti.
Alea nu pot fi oprite de niciun scut antiracheta sau sisteme patriot.
Pot doborî vreo cateva, dar nu o sa reziste la cateva mii de rachete, mai ales la alea chimice, termobarice si ce alte minuni mai au rusii in depozitele sovietice.

Nu va imaginati ca americanii o sa trimita toata aviatia lor sa distruga Rusia si sa ne ajute.
Prioritatile vor fi securizarea spatiului lor aerian, a frontierelor, iar daca China intra in joc, am cam .....incurcat-o.

Adica o sa fim bombardati rau de tot de Rusia daca declara razboi, in acelasi timp cu China care o sa atace Taiwanul si Japonia, iar Coreea de Nord sa atace Coreea de Sud.

Si fac pariu ca asta pregatesc dictatorii din est....de multi ani. Sa ia prin surprindere America si sa o distraga pe mai multe fronturi separate.

Cum auziti ca Putin sau Biden isi declara razboi sau vedeti la TV ca niste rachete si avioane rusesti au patruns la noi in tara sau la polonezi ori la baltici , nu o sa va mai ramana decat cateva ore sa va rugati si sa va luati adio de la cei dragi.

Chit ca nu se ajunge la razboi nuclear, nu o sa va doriti sa traiti pe planeta asta dupa inceperea unui  razboi America-Rusia.

S-ar putea sa dureze repede, sa moara vreo 200 milioane de oameni in Europa dupa vreo cateva zile sau saptamani de razboi fulger la scara totala.
Apoi sa se ajunga la tratative si sa se repete scenariul ca in 1945, sa ajungem sub cizma ruseasca.


Ori  o sa dureze zeci de ani, cu lovituri limitate, un razboi din ala de uzura cu ritmul in care se duce in Ucraina, caz in care o sa fie si mai groaznic.
Tot cu 200-300 milioane de morti, dar dupa zeci de ani, cu sanse mai mari ca SUA si NATO sa castige si Europa estica sa scape de bocancul rusesc.
Dar asta ar presupune un razboi care sa persiste chiar si dupa ce nu va mai trai Putin daca vine un succesor mai al dracu decat el.

Ar insemna scaderea traiului si economie de razboi multi ani.

In scenariul asta  luati-va adio de la vietile confortabile, de la Netflix, meciuri de fotbal, pariuri sportive, irosit timpul pe like-uri pe tik-tok si instagram  jocuri, p_saguri, de la mancat pizza, burgeri, sushi si taco, dar mai ales de la alcool si alte vicii nevinovate,  de la clubareala si statiuni turistice, dar mai ales de la noptile linistite in care dormeati pe pernele pufoase  cu Hello Kitty.

Pentru ca cea mai mare parte a timpului o sa-l petreceti in cazarma de frontiera, intr-o baraca imputita  sau intr-un adapost antiaerian si o sa mancati terci si conserve.
TIMP DE ZECI DE ANI!


Si nici fuga pe insule tropicale sau in tari sud-americane nu o sa a ajute.
Ca nu cred ca vreti sa fiti intr-o tara gen Brazilia, Columbia, Mexic, Africa de Sud, Nigeria sau Congo in timp ce se bat americanii cu rusii....si poate si chinezii.
 
WW3 conventional va presupune un battle royale la nivel global, un domino de razboaie civile reizbucnite din momentul in care atentia Americii o sa fie indreptata doar catre Rusia si China.
Nicaieri nu o sa fie paradis cand va incepe WW3.

O spune pana si un AI amarat ca ChatGPT ca razboiul dintre NATO si Rusia trebuie evitat cu orice cost.
Chiar si cu abandonarea Ucrainei sau cu compromisuri teritoriale.

Ca niciun francez,  german sau englez nu ar vrea sa-si vada casa distrusa de o racheta ruseasca de dragul Romaniei, Poloniei sau Ucrainei.
Dar americanul mediu care nu stie unde se afla ultimele trei tari est-europene pe harta.
 
Si dupa cum evolueaza situatia, observ ca Joe Biden cam vrea sa dea inapoi, ca stie ca democratii s-ar putea sa nu mai pupe Casa Alba si majoritate in Congres zeci de ani fiindca s-a implicat in razboiul asta.
Scholz, Rutte, Nehammer, Orban, Meloni si Macron abia asteapta sa se impace cu Putin sa cumpere iar gaz rusesc si sa faca afaceri.

Pana si generalul asta american, care acum cateva zile spunea ca Rusia a pierdut razboiul operational, tactic si strategic, acum dintr-o data, spune ca e cam timpul pentru negocieri.
Ca ucrainenii cam trebuie sa renunte la teritorii (s-ar putea sa nu mai recapete Crimeea si Donbass niciodata), dar nici ca rusii nu vor mai putea avansa dincolo de Bahmut.
Tot asta spunea ca pierderile sunt undeva la 200.000, adica si la ucraineni sunt pierderi grave, inclusiv multi voluntari straini.
https://www.ft.com/content/a3c943e9-9071-49b8-9f6d-2b82e1f8167b

E acum in interesul Occidentului ca nici Rusia, nici Ucraina sa nu avanseze.

Ucraina nu trebuie sa-si recupereze teritoriile pierdute in interval scurt de timp pentru ca duce imediat la escaladare si WW3.

Nici Rusia nu trebuie sa cucereasca Ucraina, pentru ca apoi s-ar apuca sa atace Moldova si tarile baltice.

Aliatii NATO trebuie sa aiba interesul de a face razboiul sa tina ani, blocat in Ucraina, pana cand Rusia falimenteaza si va fi incapabila sa atace.

Sau pana cand sunt tarile baltice

Pe vestici ii dor undeva de democratia ucrainenilor.
Ajuta Ucraina de fapt cu scopul strategic de a apara NATO si de a slabi Rusia. La fel ca in Vietnam. Ajuta sud-vietnamezii in fata nord-vietnamezilor comunisti care erau fiorosi,  nu pentru a apara o democratie care e oricum corupta si mai degraba semi-totalitara, ci pentru a nu permite extinderea comunista  la scara mai mare,  in Australia, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud. 
Timp de 10 ani au trimis trupe acolo cu scopul asta, sa omoare cat mai multi comunisti suficient cat sa nu se extinda.
Americanii stiau ca o sa pice Vietnamul de Sud din start.

In Afganistan si Irak au dus razboaie 20 ani nu pentru ca nu mai puteau de libertatile si drepturile popoarelor de acolo.
Ci sa nimiceasca cat mai multi teroristi care sa nu-i mai atace niciodata pe pamant american ca la 9/11.
Cum si-au terminat treaba, au lasat Afganistanul pe mainile talibanilor si Irakul sub vreo dictatura corupta, suficient pentru a nu mai reprezenta amenintari la adresa Americii.

Primavara Araba si razboaiele pornite in Orientul Mijlociu au avut scop strategic -  sa dea jos dictatorii si sa ruineze tari ca Siria, Egipt, Tunisia, Libia, Irak, Afganistan, Yemen care sa nu ajunga sa se alieze cu Rusia si cu China si sa cumpere rachete nucleare rusesti. 
Sa nu ajungem sa avem in loc de un singur Iran........vreo 10 Iran-uri.
Ala a fost scopul real.


La fel si cu Ucraina. O ajuta ca Rusia sa nu atace tarile estice membre NATO si sa nu se extinda prea mult.

Nu mai pot americanii de democratia ucraineana ...lol. Doar ati vazut serialul lui Zelenski.

Interesul tuturor vesticilor e ca razboiul sa nu se extinda pe teritoriul NATO, ori sa nu se extinda imediat si sa mai amane WW3 pana termina de intarit flancul estic al NATO, asigurandu-se ca tarile baltice, Romania si Polonia sa fie urmatoarea linie de front din 2025-2030 incolo pentru a apara vestul de expansiunea ruseasca.
Ca strategic, Franta, UK, Spania, Italia si Germania,  Norvegia, Elvetia, Olanda, Luxemburg si Belgia, astea sunt prioritare pentru interesele economice ale americanilor pana la urma, fiind cea mai mare piata a lor de desfacere.


https://umbrela-strategica.ro/toate-institutiile-din-apararea-si-securitatea-nationala-vor-avea-planuri-de-recrutare-incorporare-pentru-serviciul-militar-obligatoriu/

Dupa un an pierdut in care deja puteam sa avem o prima serie pregatita, in sfarsit, se gandesc sa faca ce trebuie.
Era si pacat din moment ce sunt atatia gata isterizati in suflet dar ezitanti in fapt.
Hai ca se poate.   ;D

Hahahaha,
Sigur asta e solutia.

Incorporarea.

Ca si  cum nu ar conta ca pana vine Iohannis intr-un hoodie sau pulover verde sa tina discurs pentru instaurarea starii de razboi,
si pana intra in vigoare incorporarea dupa votul in parlament
imediat o sa ne bata caporalii la usa sa ne cheme la baza
sa cheme burtosii mancatori de shaorme, pensatii care se epileaza pe picioare si milenialii corporatisti la oaste, care n-au vazut razboiul decat  in Call of Duty. Macar aia, cu zomerii e vai si amar ca aia se joaca doar Fortnite unde nu e pic de sange si se asteapta sa vina un Iron Man sau Superman sa salveze situatia.

sa ne faca consultatie
sa ne imbracam in uniforme
sa ne dea cate un pistol Md 1995, o grenada sovietica veche de 40 ani care nu stii daca explodeaza la momentul cand vrei tu,
si o pusca kalasnikov model 1963 (ca pustile automate PA md. 86 o sa le primeasca doar pilosii si cei cu grade de rudenie cu ofiterii, iar mitralierele straine doar fortele speciale le pot utiliza)
Sigur o sa ne ajute si aia 100 de tancuri Bizon vechi de 30 ani, vreo 17 avioane F-16 vechi tot de vreo 30-40 ani
plus niste MiG-uri care se prabusesc, cateva sute de tancuri Leclerc si vreo cateva mii de soldati americani si europeni o sa ne salveze
Asta daca apucam sa le scoatem din baze sau sa decoleze vreun avion pana sa vina rachetele rusesti sa faca praf toata infrastructura militara.

Ca si cum nu o sa ne pice cam vreo cateva mii de rachete de croaziera si hipersonice in cap. plus bombe de la  vreo cateva sute de avioane rusesti.

Si asta in cel mai bun scenariu in care e razboiul conventional.

Bine ar fi sa nu se intample niciodata.

Ori cel putin, nu curand, macar sa tina Ucraina piept pana mai dezvolta americanii niste tehnologii avansate in materie militara incat sa o faca pe Rusia ezitanta sa mai se puna cu NATO.
« Last Edit: 18 February 2023, 00:58 by joedonald »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #463 on: 18 February 2023, 16:03 »
Daca nu era https://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_Dignity atunci Crimea ramanea la Ucrainieni https://en.wikipedia.org/wiki/Annexation_of_Crimea_by_the_Russian_Federation.
 Ucraina ar fi fost si acum sub influenta rusilor si nu mai exista nici un conflict.
    In situatia in care democratia si nivelul de trai cat mai ridicat sunt mai importante decat dreptul de a traii conflictul o sa tina pana sunt scosi rusi din zonele ocupate sau dispare complet Ucraina.
Maidanul a fost pretextul pentru a acapara ce dorea de cand s-a instalat țar peste rusi. Donbasul a fost insangerat tot de el pentru razboiul de azi, miza fiind toata Ucraina. Asta a dorit de cand este presedinte si trebuie doar sa fi putin atent atent la declaratiile lui de dinainte de 2014 cu referire la Ucraina. Pe scurt, nu o recunoaste ca stat.
Ma indoiesc ca vreun cetatean ucrainean cat de cat trecut prin scoala (fie el si de origine rusa) doreste sa aibe soarta bielorusilor. Sunt in razboi, tara le este distrusa, dar au o sansa la libertate si la un viitor mai bun. Bielorusii, nu! Pe langa apararea tarii, cred ca acesta este cel de-al doilea motiv care ii impinge sa lupte cu atata indarjire.
Vrajeala cu NATO este pentru creierele sterpe, ruse si de aiurea. Putin avea nevoie de o singura coada de topor sa le blocheze accesul si oricum nu erau pe lista de asteptare. Nici macar de UE nu erau.
« Last Edit: 18 February 2023, 16:05 by Cyberseller »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #464 on: 18 February 2023, 19:16 »
Care e soarta Bielorusilor? Le cad bombe in cap zilnic? Stau fara curent si incalzire , le-au murit apropiati in razboi?
   Eu sunt de parere ca viata are prioritate indiferent de asa zisul nivel de trai, poti sa ai o viata decenta si sa fii fericit in orice tara indiferent cat de inapoiata ar fi.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 
The following users liked or thanked this post: oldshooterman