Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 110421 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #465 on: 18 February 2023, 21:44 »
Nu le cad bombe in cap, au 30 de ani de dictatura si vor mai avea pana la sfarsitul omenirii daca raman anexa Rusiei si cu centrul de comanda la Moscova.
Sa vedem ce iepurasi mai scoate dictatorul lor din joben pentru a evita razboiul la care este invitat de un an de stapanul lui, Putin. Pana acum, s-a fofilat, dar nu e greu de ghicit ce este in sufletul bielorusilor. Saracie aveau din belsug si pana in razboi (cine sa investeasca intr-o dictatura?), acum sunt rupti de sanctiuni, inflatie si recesiune si sunt la un pas de a trimite si oameni sa participe la macelul lui Putin. O placere!

Pana si rusofilii/rusofonii din Transnistria au inteles din ce directie bate vantul si stau ascunsi in cutie. Ceva imi spune ca isi doresc din tot sufletul ca ucrainenii sa reziste si sa le fie scut.
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #466 on: 18 February 2023, 22:14 »
Am inteles, sub dictatura e un chin sa traiesti si mai bine mori luptand . Eu inca am ramas la placa cu orice viata conteaza, s-ar parea ca propaganda schimba placa prea des si nu reusesc sa tin pasul.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #467 on: 19 February 2023, 16:33 »
Cand nu aveti argumente si nu cunoasteti istoria, invocati propaganda.
Ti-am spus sa cauti discursurile lui Putin despre Ucraina pana de 2014. Asa o sa intelegi mai multe si ca nimeni nu ii putea scapa pe ucraineni de razboi.
1. Pana la anexarea peninsulei, ucrainenii dornici sa intre in NATO constituiau o minoritate in tara. Constitutia lor prevede si acum neutralitatea si nu pot adera la vreo alianta militara fara modificarea acesteia.
2. Maidanul nu a avut la baza intrarea in NATO. Picatura care a umplut paharul nemultumirilor sociale a fost intreruperea relatiilor cu UE, iar protestele au dus la prabusirea regimului. La o luna, omuletii verzi ai lui Putin au capturat Crimeea, fara lupta. Cu cozile de topor e usor sa ciordesti ceva dintr-o tara aflata in plina degringolada. Cu Crimeea domini Marea Neagra, insa are doua mari slabiciuni: nu are legatura terestra cu Rusia si ucrainenii ii controleaza (controla) apa potabila. Acum poate ca intelegi si de ce Putin s-a latit, nu pe doua, ci pe patru oblasturi si s-a grabit sa le alipeasca Rusiei desi doar unul era controlat in totalitate de armata sa, dar si el contestat de armata ucraineana aflata la o aruncatura de bat. Poate intelegi si de ce nimic nu ii puteau salva pe ucraineni de razboi.

Paralela aproape perfecta cu ce se intampla la noi. Spun "aproape" pentru ca Orban nu are ostenii lui Putin, nici nu poate misca in front, fiind in aceeasi alianta cu noi.
Profitand de miscarile de protest de la Bucuresti (motive au fost si vor fi mereu), care duc la criza politica, omuletii verzi captureaza Covasna si declanseaza razboi civil in Mures si Harghita. Sub pretextul ca isi apara etnicii "masacrati de romani", intervine militar in cele doua judete, dar cum trei judete izolate pot fi controlate cu greu, extinde razboiul in toata Transilvania.
Ce faci, coaie? Bagi capul in pamant si tot asa spui, ca era mai bine sa traim in rahat?

Daca Ucraina cade, Moldova e urmatoarea. Oricum rusii umba cu soparle comuniste chiar si acum, pentru destabilizare.
Daca Ucraina rezista, insa pierde teritorii, sa te ti bine de turul pantalonilor caci viitorul se intrevede maroniu. Se creaza un precedent care va da apa la moara tuturor maniacilor si noi avem unul la Vest.

 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #468 on: 19 February 2023, 20:23 »
"Victoria Nuland ține un discurs la Clubul Național de Presă, Washington DC, confirmând că SUA au cheltuit 5 miliarde de dolari pentru promovarea "democrației" în Ucraina..."

Victoria Nuland: "F**k the EU" - - intr-o discutie despre "imparteala" de dupa lovitura de stat din Ucraina.

Iar comentariile reprezinta bine parerile cetatenilor din tot felul de tari si care nu pot fi catalogati ca fiind "putinisti": "amuzant cum oamenii par să fi uitat acest lucru."

Adica cam asta e "istoria", pe langa povestea conceputa la Washington si distribuita spalatilor pe creier din sfera lor de influenta. Situatia fiind confirmata oficial la nivel inalt, inclusiv de catre presedinti de state, unii chiar din UE.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #469 on: 19 February 2023, 23:14 »
Sa inteleg ca tu esti spalat pe creier de rusi? Caci nu pot fi decat doua in aceasta regiune, China avand o cu totul alta tinta.
Au investit 100 miliarde si in groapa Afganistanului. Au investit miliarde si miliarde in toate zonele globului, dar trebuie sa fi cel putin naiv sa crezi ca ceilalti nu procedeaza la fel. Diferenta este ca promoveaza altceva, opusul democratiei.

Cate miliarde cheltuie rusii cu Coloana a V-a? Doar cu Coloana a V-a, lasand la o parte spagile si racolarea chiar si a unor politicieni de rang inalt de la care. se pare, iti tragi seva?
E un motiv temeinic sa invadezi o tara care iti scapa din sfera de influenta?
De ce fug toti vecinii de rusi (strict la popor ma refer) si vor sa fie protejati de tarile democratice, nu de dictaturi? Sa inteleg ca sunt miliarde de spalati pe creiere, doar voi, o mica minoritate, sunteti imuni?
Chiar trebuie sa iti spuna altii cine sunt rusii? Am lipsit de la orele de istorie, ori nu intelegem ce s-a intamplat recent in Cecenia, Georgia si chiar Moldoova?


« Last Edit: 19 February 2023, 23:17 by Cyberseller »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #470 on: 20 February 2023, 04:35 »
Conteaza cine a pus la cale toata mizeria. Toti au interese. Alianta vestica numara mai putin de 20% din populatia planetetei dar ar vrea sa-i controleze pe toti si sa ia resursele de la toti. Daca se respecta acordul de la Minsk nu era nici un razboi si cele doua republici separatiste ramaneau teritorii autonome in cadrul Ucrainei, si nu murea nimeni. S-a demonstrat ca "garantii din vest ai acordului de la Minsk" (Franta si Germania) doar au mintit si au tras de timp pentru pregatirea razboiului. Au recunoscut oficial, totul e clar si nu mai e nici un dubiu. S-au pregatit de razboi cu rusii pe pielea ucrainenilor timp de 8 ani.

Razboiul nu putea fi evitat din moment ce Zelenskyy a declarat oficial ca nu e de acord cu conditiile din acordul de la Minsk si a mai si dat un decret prin care a anuntat ca va ataca Rusia pentru a recupera Crimeea.
Invazia rusilor a fost calculata pe criterii de oportunitate in situatia data dupa ce vestul le-a respins cererile repetate pentru garantii de securitate.

Urmeaza sa se lege de China, dar e prea riscant inainte sa scape de Rusia. Si din pacate mor foarte multi oameni nevinovati in jocul asta mudar.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #471 on: 20 February 2023, 08:06 »
1. Conteaza cine a pus la cale toata mizeria.

2. Toti au interese. Alianta vestica numara mai putin de 20% din populatia planetetei dar ar vrea sa-i controleze pe toti si sa ia resursele de la toti.

3. Daca se respecta acordul de la Minsk nu era nici un razboi si cele doua republici separatiste ramaneau teritorii autonome in cadrul Ucrainei, si nu murea nimeni. S-a demonstrat ca "garantii din vest ai acordului de la Minsk" (Franta si Germania) doar au mintit si au tras de timp pentru pregatirea razboiului. Au recunoscut oficial, totul e clar si nu mai e nici un dubiu. S-au pregatit de razboi cu rusii pe pielea ucrainenilor timp de 8 ani.

Razboiul nu putea fi evitat din moment ce Zelenskyy a declarat oficial ca nu e de acord cu conditiile din acordul de la Minsk si a mai si dat un decret prin care a anuntat ca va ataca Rusia pentru a recupera Crimeea.

4. Invazia rusilor a fost calculata pe criterii de oportunitate in situatia data dupa ce vestul le-a respins cererile repetate pentru garantii de securitate.

Urmeaza sa se lege de China, dar e prea riscant inainte sa scape de Rusia. Si din pacate mor foarte multi oameni nevinovati in jocul asta mudar.
1. Daca acesta ar fi un motiv real de razboi, toata planeta ar fi in haos. Nu exista stat in Europa care sa nu aibe granite contestabile, iar pe mapamond stiu doar ca SUA si Canada sa nu aibe astfel de dispute. In rest, jale!
Nu exista mare putere care sa nu incerce sa isi extinda influenta, doar ca numai dictaturile au obiceiul de a acapara teritoriile altora.

2. Normal ca au, insa eu stiam ca China se ocupa cu sportul acesta. Ei au cucerit, economic, lumea. Per total, dictaturile controleaza peste doua treimi din resursele cunoscute ale omenirii.

3. Acordul de la Minsk nu a fost respectat de niciuna dintre parti. Ucraina are stipulat in Constituie ca nu poate ceda teritorii (si Rusia are), iar rusilor nu le convenea pentru ca - am scris mai sus - erau vaduviti de coridorul terestru spre Crimeea. Imi pare rau ca afinitatea ta fata de rusi nu te lasa sau nu vrei sa sesizezi ca Acordul de la Minsk nu exista daca Rusia isi respecta propria semnatura din Memorandumul de la Budapesta, unde Rusia a recunoscut granitele Ucrainei (cu Crimeea cu tot) in schimbul renuntarii la armele nucleare. Ucraina avea suficiente in silozuri cat sa parjoleasca lumea cel putin o data.

4. Oportunitatea de care au profitat a fost haosul din 2014, cand au anexat Crimeea si plantat samanta in Donbas pentru restul operatiunii de anexare (in genul Bielorusiei) a intregii Ucraine. Orbul gainii sa ai si tot ai vedea ca rusii au planificat acest razboi de decenii. Cand liderul unui popor agresiv declara despre tine ca nu existi ca popor, sincer, te pisi pe garantiile oferite de el. In ceea ce priveste garantiile de securitate cerute de Rusia, ai uitat cumva ca acestea stipulau retragerea NATO la granitele Germaniei si abandonarea tarilor foste comuniste? Ti-ar place sa fi acum in bataia vantului, fara aliati, cu un Orban agresiv la granita de vest si un Putin chiar mai agresiv la cea din est?

Imi tot vin in minte cuvintele unui intelept din zilele noastre (nu am fost atent atunci, am citit in dunga articolul si nu ii stiu numele) care spunea ca Europa traverseaza cea mai buna perioada a ei din toata istoria, avand 80 de ani de pace si prosperitate. A fost posibil pentru ca, mai de voie sau de nevoie, au fost respectate niste tratate semnate de toate tarile. Putin s-a pisat pe toate. Daca iese invingator, aceasta perioada o sa ramana doar o amintire frumoasa a istoriei. Sper macar sa intelegi in ce cumpana suntem acum.
« Last Edit: 20 February 2023, 08:21 by Cyberseller »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #472 on: 20 February 2023, 11:48 »
Poate te lamureste mai bine ,James Rickards intr-o analiza recenta si foarte buna despre situatia din Ucraina vs gogosile concepute pentru fazani (e clar ca pe aici nu place, dar merita citit):

"Am scris pe larg despre două aspecte ale războiului din Ucraina pe care nu le auziți în presa tradițională din Statele Unite sau Marea Britanie. Prima este că Rusia câștigă de fapt războiul.

Publicații americane precum The New York Times (un canal pentru Departamentul de Stat) și The Washington Post (un canal pentru CIA) relatează la nesfârșit despre cum au eșuat planurile rusești, despre cât de incompetenți sunt despre cum Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au respins rușii în Donbass și despre cum armele NATO, precum tancurile Abrams americane, tancurile Challenger britanice și tancurile Leopard germane, vor întoarce curând situația împotriva Rusiei.

Toate acestea sunt niște prostii. Nimic din toate acestea nu este adevărat." - The Horrifying Endgame in Ukraine
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #473 on: 20 February 2023, 20:01 »
Razboiul nu putea fi evitat din moment ce Zelenskyy a declarat oficial ca nu e de acord cu conditiile din acordul de la Minsk si a mai si dat un decret prin care a anuntat ca va ataca Rusia pentru a recupera Crimeea.

Jur, tu esti confuz. Adica razboiul nu putea fi evitat pentru ca Zele a declarat oficial ca Rusia nu a respectat acordul invadand Crimea. Si te miri de ce iti spun din cand in cand sa te duci sa te culci ...

Post Merge: 20 February 2023, 21:44
in plus Putin NU a respectat acorsul trimitand trupe in zonele respective chiar de la inceput.
« Last Edit: 20 February 2023, 21:44 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #474 on: 20 February 2023, 22:47 »
Poate te lamureste mai bine ,James Rickards intr-o analiza recenta si foarte buna despre situatia din Ucraina vs gogosile concepute pentru fazani (e clar ca pe aici nu place, dar merita citit)
Poate te lamureste logica sa pui la cap niste lucruri simple. De exemplu, de ce SUA si Marea Britanie, garantii integritatii teritoriale a Ucrainei, sunt cei mai inversunati aparatori ai Ucrainei si trimit cele mai consistente ajutoare. Si Rusia a fost garant, dar a facut caca pe hartiile pe care le-a semnat si cu care si-a asumat niste obligatii.

Combate-l pe dansul. Chiar si sunt curios cum o faci.


 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #475 on: 21 February 2023, 00:28 »
Acordurile de la Minsk au fost semnate la cateva luni dupa dupa ce Crimeea a aderat la FR si n-au avut treaba cu Crimeea. Rusii au avut tot interesul sa fie respectate pentru ca ar fi avut doar de castigat, ei sprijinind separatistii.
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #476 on: 21 February 2023, 00:53 »
Crimeea a aderat la Rusia?????
Te-a spalat bine de tot Putin pe creier. Maine-poimanie o sa zici ca ucrainienii de fapt se bombardeaza singuri si Putin vrea sa-i elibereze defapt.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #477 on: 21 February 2023, 01:27 »
Asa e definita in acordul oficial:

"Acordul dintre Federația Rusă și Republica Crimeea privind aderarea Republicii Crimeea la Federația Rusă și formarea de noi entități constitutive în cadrul Federației Ruse a fost semnat la Kremlin la 18 martie 2014.
Documentul poartă semnăturile președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, a președintelui Consiliului de Stat al Republicii Crimeea, Vladimir Konstantinov, a prim-ministrului Republicii Crimeea, Serghei Aksyonov, și a președintelui Consiliului coordonator pentru înființarea administrației municipale din Sevastopol, Alexei Chaly."

Faptul ca nu e recunoscut de altii e alta poveste. Tu poti sa spui ca a fost "anexata".
.......................
"Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a recunoscut joi (09 februarie. 2023, la intalnirea de la Bruxelles) că le-a spus anterior cancelarului german Angela Merkel și președintelui francez Emmanuel Macron că acordurile de la Minsk sunt "imposibile" și că nu intenționează să le pună în aplicare."

Si-au asumat riscurile, acum se bat cu rusii.
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #478 on: 21 February 2023, 06:07 »
Din not, e aberrant sa spui ca Uk nu a respectat acordul când de fapt și de drept Rusia împingea trupe in Donbas și efectiv ataca Uk.

After the follow-up memorandum, the Second Battle of Donetsk Airport broke out, and both parties continued to accuse each other of ceasefire violations.[5] In late October, DPR prime minister and Minsk Protocol signatory Alexander Zakharchenko said that his forces would retake the territory they had lost to Ukrainian forces during a July 2014 offensive, and that DPR forces would be willing to wage "heavy battles" to do so.[5][18] Subsequently, Zakharchenko said that he had been misquoted, and that he had meant to say that these areas would be taken through "peaceful means".[19]

While campaigning in the lead-up to the 2 November elections held by the DPR and LPR in violation of the Protocol, Zakharchenko said "These are historical times. We are creating a new country! It's an insane goal".[20] OSCE chairman Didier Burkhalter confirmed that the elections ran "counter to the letter and spirit of the Minsk Protocol", and said that they would "further complicate its implementation".[21]


By January 2015, the Minsk Protocol ceasefire had completely collapsed.[23] Following the separatist victory at Donetsk International Airport in defiance of the Protocol, DPR spokesman Eduard Basurin said that "the Minsk Memorandum will not be considered in the form it was adopted".[24] Later in the day, DPR leader Alexander Zakharchenko said that the DPR "will not make any attempts at ceasefire talks any more", and that his forces were going to "attack right up to the borders of Donetsk region".[25] The New York Times said that the ceasefire had "all but vanished".


Nu de mirare ca Zele a spus ce a spus, Rușii deja încălcaseră masiv acordul …
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #479 on: 21 February 2023, 07:53 »
Crimeea a aderat la FR
Crimeea "a aderat" la federatie printr-un "referendum" la care rusii au interzis prezenta observatorilor straini. Ar trebui sa te puna pe ganduri, nu crezi? "Aderarea" nu a fost recunoscuta pe plan international si nu are girul ONU. Cum si cele patru oblasturi au avut aceeasi soarta, sunt sigur ca referendumuri organizate de rusi la Londra sau Washington vor dovedi ca cel putin 90% dintre britanici si americani isi doresc aderarea la Federatia Rusa. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui este de ce rusii au starnit razboiul civil din Donbas in conditiile in care asimilarea peninsulei s-a facut in relativa liniste, occidentalii protestand mai mult de ochii lumii?


Tot le cauti scuze invocand un acord semnat cu sabia deasupra capului, dar bagi sub pres realitatea ca Rusia a calcat in picioare toate tratatele, acordurile, cartele ONU, tot ce a fost ratificat in lumea aceasta pentru a garanta integritatea teritoriala, suveranitatea si pacea. Motivezi actiunile lor agresive cel putin hilar pentru ca realitatea de necontestat este ca NATO nu ameninta Rusia, nu avea masate trupe la granita Rusiei, iar Europa cheltuia cu armatele cat sa ajunga pentru plata salariilor. Cat priveste "expansiunea" NATO spre est, ei bine, pierdeai puterea in tara ta daca te impotriveai aderarii. De la tarile baltice pana la bulgari, practic s-a implorat sa le fie acceptate cererile de aderare. Exceptia a fost Ucraina si acum plateste pretul. A fost exceptie pentru ca NATO nu era popular in randul populatiei, s-au increzut in "fratii" lor si, in naivitatea lor, au crezut ca hartiile semnate la Budapesta ii ocrotesc. Ei bine, n-au invatat nimic din istorie si o repeta. Un nou Holodomor se deruleaza acum in tara lor la doar cateva decenii de la primul.

Editare: poate ca harta te va edifica de ce doar cele doua oblasturi contestate erau insuficiente pentru ei. Aveau nevoie de inca doua pentru a asigura coridorul terestru spre peninsula si a securiza alimentarea ei cu apa. Acesta este obiectivul minim de acum pentru ca intentia a fost de a cuceri toata Ucraina, doar nu si-au dus armata la Kiev pentru a culege mure.
« Last Edit: 21 February 2023, 08:07 by Cyberseller »