Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109609 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #480 on: 21 February 2023, 18:25 »
  Voi credeti ca olds nu stie cu ce se ocupa rusii? Probabil ca vroia sa spuna ca imediat cum Ucraina a iesit de sub influenta Rusiei, Putin s-a simtit indreptatit sa profite si el de situatie sa-si ia niste teritorii noi.
    In Rusia nu ai cum sa-ti pastrezi locul si puterea daca nu dovedesti ca lupti pentru protejarea populatiei.
     Eu inca cred ca US si UK joaca trombon si se vor tira din Ucraina imediat cum se impute treaba, au incercat sa aduca democratia, daca nu reusesc, asta e... mai sunt si alte zone unde pot spala bani.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #481 on: 21 February 2023, 20:00 »
E mai complicat Man. Ucraina in sine e "constructia" rusilor din ultimii ~400 de ani, iar vestul vrea sa puna laba pe ea (cea mai mare tara din Europa, cu cel mai bun si extins teren agricol si alte resurse, etc... si cea mai corupta tara, situatie care le-ar permite sa puna laba pe tot foarte usor) si daca ar putea sa controleze si distributia resurselor naturale din toata Rusia (cele mai mari de pe toata planeta) ar fi cireasa de pe tort.

Doar ca la rusi (si la altii) nu le mai convine treaba si s-au decis sa ia masuri. Si pe chestia asta mor si sufera foarte multi oameni nevinovati, iar marele macel inca n-a inceput.

Observand situatia dinspre parte rusilor, ar trebui sa fie evident faptul ca pe masura ce vestul intervine tot mai semnificativ, si Ucraina e distrusa tot mai semnificativ (presupunand ca nu intereseaza si pierderile din partea rusilor). Iar in final rusii probabil ca vor fi obligati sa "curete" toata Ucraina, ca sa se asigure ca cel putin din partea asta nu vor mai avea probleme.

In RO nu se aude (ca nu se vrea a se sti) ca, China a declarat cu mai mult timp in urma ca SUA e un stat ********, cel mai periculos din intreaga istorie a omenirii(!), inainte ca SUA si aliatii sa sustina ceva similar despre Rusia, dar departe de cea au spus chinezii despre SUA.

Si presa din vest tot propaga "avertismentele " de cocos ale americanilor la adresa Chinei, ca nu cumva sa sustina Rusia, dar nu spun si ca tocmai le-a fost aratat degetul si chinezii le-au spus ca nu sunt ei in masura sa le spuna ce sa faca (ieri sau alaltaieri).

Si Zoran Milanovic chiar are dreptate ca cei cu putere si influenta "zero" dar se lasa angrenati in povestea asta, se joaca cu moartea.

 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #482 on: 21 February 2023, 22:49 »
Cum spuneam, nu exista tara in Europa care sa nu aibe granite contestabile. Unde am ajunge daca toti, urmand exemplul lui Putin, s-ar razboi pentru ele???
Old, moacele alipite hartii Ucrainei nu au fost lideri ai URSS? Nu vad niciun american, ori englez, dar poate ma insel, iar Lenin, Stalin si Hrusciov au fost doar niste imperialisti deghizati. In asa lume vrei sa traiesti, incasand pupaturi  si castane in functie de toanele celor care se incoroneaza tari ai Rusiei?

Daca urmareai materialul pe care ti l-am pus aseara, ai fi descoperit inca un intelectual care intelege perfect ruseste si care nu se intelege cu ucrainenii. Domnul - care si-a luat doctoratul in rusistica la Moscova -, afirma ca ucraineana este infratita cu poloneza si mai putin cu rusa, si nu este de mirare pentru ca timp de secole au fost inglobati in uniunea statala polono-lituaniana. Si daca tot scoatem de la naftalina niste harti de la formarea sistemului solar pentru a justifica atrocitatile comise acum de idolul tau, ei bine, prima Rusie atestata este Rusia Kieveana, aia din Moscova (care era sat atunci) ocupandu-se cu mulsul oilor. Ghici unde avea capitala aceasta Rusie Kieveana?

Cat priveste propaganda ta cu coruptia si alte interese, sunt doar niste baliverne care nu pot fi dovedite. Da, fiind cea mai bogata republica a fostului URSS, a fost si este foarte corupta. Interesul de investi acolo este la fel de mare si pentru chinezi dar si pentru toti cu potential, insa chinezii ii lasa sa moara pentru ca au interese la fel de mari si sa suga resurse ieftine din Rusia si, poate, sa creeze o alianta impotriva marelui dusman al dictatorilor.

Foarte important de retinut: SUA si britanicii sar in ochi pentru ca au economiile care le au si pentru ei e rahat pe bat ajutorul acordat. SUA, cu buget de 650 miliarde anual doar pentru armata, a ajutat Ucraina cu circa 40 miliarde de dolari. Ar fi sub 10 la suta din acest buget al apararii pe care il pot dubla fara eforturi. Procentual, cel mai mare procent raportat la bugetele lor de aparare a fost acordat de Tarile Baltice si Polonia. Si astia au interese "sa spele bani"acolo, ori mergem pe schema mea ca nu vor o Rusie invingatoare in Ucraina pentru ca nu vor nebunul pe cai mari la granitele lor?


Post Merge: 21 February 2023, 23:25
Editare: Un mic update la bugetul armatei SUA. Bugetul apararii de anul acesta este la un pas de a fi aprobat. Doar 838 miliarde de dolari. Fata de cel din 2020, e doar o "mica" crestere de 107 miliarde de dolari, aproape dublu fata de cat isi permite Rusia anual. Sa spui ca 40 miliarde alocati Ucrainei este "masiv" pentru ei e ca si cum ai spune ca un seic arab intra in faliment daca cumpara un bax de sucuri. Poti investi toti banii din lume intr-o tara unde poporul nu te vrea, caci o faci degeaba. Daca ucrainenii mureau de dragul Rusiei, Putin lua pranzul la Kiev chiar in ziua invaziei. Dupa retorica ta, sunt spalati pe creier, stiu.
 
« Last Edit: 21 February 2023, 23:25 by Cyberseller »
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #483 on: 22 February 2023, 00:21 »
@Cyberseller multi sunt inca si tot nu vor sa inteleaga, SUA nu are rival in ceea ce priveste puterea militara. De la logistica pana la tech, nu exista egal, ce sa mai zic de superior.  De fapt cuvantul cheie aici e logistica.
Vorba unui murican de rand:

"ruZZia is about to find out why we don't have free healthcare" lol.

E de ajuns sa citesti un pic despre Desert Storm si sa compari cu ceea ce poate acum a'2'a putere (lmao) militara a lumii in Ukraina. E absolut hilar.
« Last Edit: 22 February 2023, 00:25 by slicker »
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #484 on: 22 February 2023, 00:59 »
....
Editare: Un mic update la bugetul armatei SUA.
Vrei sa te imbeti cu apa rece. Din bugetul ala, americanii au de intretinut si aproape 1000 de baze militare aflate in afara tarii, mai multe flote raspandite peste tot, salarii imense pentru tot personalul, de unde rezulta ca aproape toti banii se cheltuiesc pe "servicii", nu in investitii si productie.

Zece miliarde USD investite de chinezi de exemplu, se stie ca sunt mai eficiente intre 5x si 10x fata de 10 miliarde investite de americani in acelasi scop (sa produca munitie de ex.).

Seful de la Wagner a spus ca in urma unei campanii de recrutate a primit mai multe milioane de cereri de inrolare de la cetateni americani de ex., si ca urmare a oprit recrutarile din Rusia. Si daca exagereaza de 10x, tot poate aduna de 3-4x mai multi mercenari decat tot ce dispune Ucraina ca personal militar in momentul de fata. Doar ca inca n-au bani pentru toti astia.

In cazul asta China si altii care sunt de partea Rusiei nu trebuie decat sa sustina financiar si cu echipamente tot potentialul ala de mercenari care ar putea curati Ucraina de orice baga vestul acolo.
Adica un macel total pentru niste ambitii americane.
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #485 on: 22 February 2023, 03:37 »
Ca tot ziceau unii ca Ukraina nu e tara ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #486 on: 22 February 2023, 10:54 »
Vrei sa te imbeti cu apa rece. Din bugetul ala, americanii au de intretinut si aproape 1000 de baze militare aflate in afara tarii, mai multe flote raspandite peste tot, salarii imense pentru tot personalul, de unde rezulta ca aproape toti banii se cheltuiesc pe "servicii", nu in investitii si productie.

Zece miliarde USD investite de chinezi de exemplu, se stie ca sunt mai eficiente intre 5x si 10x fata de 10 miliarde investite de americani in acelasi scop (sa produca munitie de ex.).
Ofiterii rusi sunt considerati aristocratie in Rusia din cauza salariilor si e usor de inteles si de ce. In plus, sunt si ai dracului de corupti si s-a vazut asta in acest razboi. Pune la socoteala si eficienta tech-ului.
Pana una-alta, forta unei armate nu se masoara in forta bruta, cat produce si cat ii costa. Lasam la o parte "propaganda" cu soldatii rusi echipati cu veste de hartie si trimisi pe front sa haleasca mancare expirata in deceniul trecut, ne ocupam strict de eficienta si nu poate contesta nimeni cazurile reale cu rusi ramasi in pana prostului, coloane blocate de ii vanau americanii ca pe vrabii, unul nu mai ramanea in viata in 24h, suturile in cur primite de la ucraineni prin care au pierdut teritorii ocupate cu greu si cum se lauda cu victorii marete dupa ce au inaintat 3 metri intr-o zi. Adaugam la comparatie si dronele, caci au apelat la iranieni pentru unele model home-made. Nu m-ar mira sa auzim ca vor apela si la Hezbolah pentru rachetele lor de 500$ pe care le asambleaza prin garaje.
Se chinuie cu ucrainenii de un an pentru ca au forta bruta de partea lor. Cu americanii... esti chiar tu cand afirmi ca rusii le pot crea probleme? Ce vor face cand vor da navala herghelii de portavioane, F35, F22, Tomahawk, Abrams dar si dronele hi-tech dirijate de la mii de kilometri cand tintesc izmene lui Putin la Moscova? Nu vorbim de bugetului unui singur an, caci armata lor nu are doar armament din 2023. Doar 10 miliarde de ar fi diferenta, matematic, rezulta 20 miliarde in ultimii 20 de ani.

Wagner a recrutat scursurile Rusiei din puscarii. Multi au murit, insa multi au supravietuit si s-au reintors in comunitatile de unde au fost ridicati si s-au apucat sa faca ceea ce stiu. Nu mai pot recruta din Rusia pentru ca nu mai au voie sa recruteze cele mai gunoaie dintre gunoaie, iar cei cu condamnari mai usoare refuza oferta. Nu e greu de ghicit de ce.

Nu stiu de unde ai datele cu chinezii si de unde le stii eficienta reala. Informatiile pe care pretinzi ca le ai ar valora miliarde. Am mai spus, cel putin o data, ca pana nu scoti oastea la razboi, nici tu nu stii ce poate. Chinezii nu duc razboiae. Sunt axati pe economie si relatiile banoase cu occidentul i-au facut puterea de acum. Daca nu le-a inebunit conducerea, razboiul cu americanii este de domeniul SF. Normal ca maraie si latra, caci asa da bine la impresie o mare putere, insa realitatea de pana acum ne-a dovedit ca nu au trimis nici macar un cartus sa ajute Rusia. De la vorbe la fapte...
« Last Edit: 22 February 2023, 11:10 by Cyberseller »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #487 on: 22 February 2023, 17:47 »
Mai vedem...
Uite una "calda", aparuta cu mai putin de o ora in urma.

Iar ieri Presa de stat din China a distribuit un clip video documentat si in limba engleaza despre evolutia situatiei care a dus la situatia actuala.
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #488 on: 22 February 2023, 18:54 »
Daca a intrat si China in joc o sa dispara petrodolarul.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #489 on: 22 February 2023, 20:48 »
Ok, sa vedem ce face US :D

Cu toate ca daca armele de la chinezi sunt facute cu Chinezium ... vor fi cam degeaba ...

Dar: https://www.dw.com/en/china-says-us-claim-it-may-arm-russia-is-false/a-64760936
« Last Edit: 22 February 2023, 20:50 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #490 on: 23 February 2023, 07:40 »
Mai vedem...
Uite una "calda", aparuta cu mai putin de o ora in urma.

Iar ieri Presa de stat din China a distribuit un clip video documentat si in limba engleaza despre evolutia situatiei care a dus la situatia actuala.
Daca a intrat si China in joc o sa dispara petrodolarul.
Ce nu va place, este propaganda, insa mestecati la greu talas cu diverse materiale, unele de-a dreptul dubioase.
Un politician chinez de rang inalt a vizitat Moscova pentru, probabil, a pregati vizita lui Xi pentru ca Putin nici la WC nu are curaj sa se duca. Nimic anormal pana aici, si Biden va vizita China.
Nimeni nu are habar ce se vor discuta cei doi. Cert este ca agresiunea nebunului a dat peste cap viata planetei, inflatia face ravagii pe tot mapamondul, incertitudinile sunt si ele pe masura si o recesiune a Vestului se repercuteaza si mai puternic asupra tuturor.

Avem doua certitudini daca China face pasul: escaladarea razboiului din Ucraina si sanctiunile. Nicio varianta nu le pica bine. Pana acum s-a scurs de la ei un plan de pace, dar un conflict deschis intre China si Occident... pentru ce? Le-a promis Putin un oras din Donbas atat de valoros incat merita sa renunte la cele 80% procente cat reprezinta exporturile Chinei in SUA si UE din totalul lor?

China este supranumit atelierul lumii. Vad ca sustineti ca seful acestui atelier este pe cale de a renunta la cei mai bogati clienti pentru ca ruda indeparta de-a lui are ceva de impartit cu acestia. O ruda cu care a fost la cutite de generatii si care i-a batut copiii in secolul trecut, ba chiar i-a ciordit si o parcela din lotul de pamant.


Post Merge: 23 February 2023, 07:59
Ca o observatie, daca forumul se afla sub incidenta legilor Rusiei sau Chinei, ati fi vorbit singuri pe aici. Suntem cativa care luam lejer 15 ani de reeducare in Rusia, iar in China dispaream forever printr-un lagar de exter..., pardon, reeducare. Avem un secol de experienta care a demonstrat ca astfel de regimuri colapseaza intr-un fel sau altul pentru ca libertatea are o eficienta mult mai mare ca biciul. China a scapat de saracie pentru ca si-a deschis granitele catre Occident si voi sperati ca acum le vor inchide benevol. Sunteti naivi!
« Last Edit: 23 February 2023, 08:08 by Cyberseller »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #491 on: 24 February 2023, 09:14 »
Poziția Chinei cu privire la o soluție politică la criza din Ucraina 
https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/zxxx_662805/202302/t20230224_11030713.html

Punctele 1, 7, 8 ii vin manusa lui Putin.
Dincolo de gargara diplomatica, direct in punctul 1 se pozitioneaza pentru respectarea legilor internationale si cartei ONU, dar mai ales pentru garantarea suveranitatii, independenței și integritatii teritoriale a tuturor țărilor.
Lasam deoparte jocurile politice, suntem prea mici pentru ele, dar aici sunt stipulate cateva aspecte pe care le intelege si un vanator de foci care nu a trecut in viata lui la sud de Cercul Polar:
1. Integritatea teritoriala, legata de respectarea legilor internationale, este prima directa trimisa spre Putin.
2. Amenintarea nucleara este a doua directa trimisa spre criminal.
Fireste, "fratia si prietenia" tovarasilor este onorata si ea. Ramane sa vedem daca se va concretiza si in ajutor militar, insa sunt doar temeri in acest moment, nu certitudini. Desi Putin s-a coborat la nivel de cersetor si a primit un biet ministru la masa mica, niciun anunt nu a fost facut de China in privinta unui posibil ajutor militar.
« Last Edit: 24 February 2023, 09:23 by Cyberseller »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #492 on: 24 February 2023, 16:38 »
Chinezii se folosesc elegant de spalatii pe creier cu "detergent" american. Intre timp i-au depasit pe americani la numarul de lansatoare de ICBM-uri, printre altele. 8)
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #493 on: 24 February 2023, 19:17 »
Ucraina in sine e "constructia" rusilor din ultimii ~400 de ani,

Man, eu sunt destul de impartial si sceptic.

Nu cred ca  ucrainenii vor putea recupera Crimeea si Donbasul in urmatorii 5-10 ani,  fara niste forte terestre considerabile, sustinute de vreo 5000 de tancuri Leopard/Abrams si cateva sute de avioane F-16/Eurofighter, cu si mai multa putere de foc din partea Himars-urilor si altor piese de artilerie de ultima ora, plus cateva mii de drone. Si mai ales, daca nu vin si vreo 500,000 de soldati americani si europeni sa curete Donbasul in 2 saptamani si sa incerce o debarcare in Omaha Beach style in Crimeea, ca poti sa bombardezi cat vrei, e la fel de nasol ca in Vietnam si Afghanistan. 
Bineinteles ca nu o sa fie asa fiindca s-ar isca de o escaladare si niciun francez, german, britanic sau american nu-si doreste sa se trezeasca  cu sirene si cu sute de rachete rusesti de raza lunga  pe cap.
In caz contrar,  partea de est a  Ucrainei e condamnata sa ramana un Afghanistan al Europei pentru zeci de ani de acum inainte, chiar si la mult timp dupa ce nu va mai fi Putin in viata, din cauza minelor, transeelor si tunelurilor cu rusi ultranationalisti si mercenari Wagner aflatii sub comanda Kremlinului. Multi rusi vor actiona acolo in mod independent, si fara comanda Kremlinului, din cauza ca au fost spalati pe creier sa creada ca Ucraina e a lor.

Poate sa vina si Alexey Navalny presedinte, ca nu cred ca poate el de unul singur sa curete caracatita mafioata de la Kremlin.

O sa fie Ucraina antrenata intr-un razboi permanent si inghetat pentru zeci de ani.

Dar sunt suficient de impartial de a intercepta erorile istorice pe care le propagi.

Ucraina nu e constructie "ruseasca" cum zici tu.

A fost ocupata de rusi de la 1790 si transformata in republica sovietica din 1919.

Insa inainte a fost ocupata 300 de ani de otomani, Crimeea cam 200 de ani ocupata de mongoli, apoi inca vreo 200 ani de otomani, partea de vest a Ucrainei ocupata de polonezi si lituanieni din 1300 pana la 1790,  nu mai pun ocupatia cumana de 100 ani de la 1100 pana la 1200.
Sa mai spun de colonia genoveza din  Crimeea, numita Gazaria,  care iarasi a rezistat vreo 200 ani?

Si ca Rusia Kieveana era un amalgam de slavi, dar si de fino-ugrici, dar si vikingi veniti din Scandinavia, iar Kievul a fost fondat in 482 d.Hr., in vreme ce Moscova de la 1147.

Au fost ucrainenii rusificati linvistic si pe plan religios sub cei 200 ani de influenta moscovita, dar genetic sunt mai degraba polonezi, lituanieni, turci, evrei, genovezi,tatari-mongoli, fino-ugrici, scandinavi, cumani etc.
Nu pot sa fie considerati popor RUS doar pentru 200 ani de influenta ruseasca!!!!

Istoria elementara a Ucrainei si Rusiei sunt notiuni de clasa a VI-a si de clasa a IX-a. Aia e, nu toti putem fi priceputi la istorie.
Dar acum ai la dispozitie wikipedia, o gramada de atlase online sau la librarie, o gramada de carti, chiar si cele rusesti care te contrazic. Ma refer evident la cartile rusesti scrise dinainte de 2008-2014, dinainte sa o fi luat Putin razna cu iredentismul rusesc dus la extrem.
Poti sa urmaresti pe Youtube niste clipuri de Simple History sa te convingi ca Ucraina NU e o constructie ruseasca si n-a fost ocupata 400 de ani de rusi!
« Last Edit: 24 February 2023, 19:35 by joedonald »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #494 on: 24 February 2023, 21:47 »
Jeffrey D. Sachs on who provoked the conflict in Ukraine…

https://gettr.com/post/p29lzlyeb81
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,