Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 110154 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #510 on: 27 February 2023, 18:35 »
Neah, asta ar inseamna ca NATO intra in razboi automat. Nu cred ca putin isi permite asta si nici NATO nu vrea asta.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Online oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #511 on: 27 February 2023, 18:52 »
(axxel4you) Chinezii nu-s fraieri sa intre in conflict "oficial" (in faza asta), precum nici rusii n-au fost in Donbas in 2014-2015 "oficial". Au fost doar unii in "concediu", pentru un "antrenament live", mai picant.

Si nu intra nimeni pe teritoriul nostru ca n-au ce face aici. Numarul de puncte pe unde poate fi livrat armamant in Ucraina de la vestici (in cantitati semnificative) e destul de redus si la nevoie pot fi neutralizate din interiorul Ucrainei, fara sa complice situatia cu actiuni in exterior. Rusii au spus ca au munitie la nivelul tonelor/cap de combatant din Ucraina.

Rata medie de supravietuire pentru cei proaspat inrolati in Ucraina e de doar 4 ore in zonele fierbinti (Bakhmut de ex).
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #512 on: 27 February 2023, 20:14 »
Americanii/NATO (nu Ucraina!) au respins planul de pace al chinezilor, foarte bine conceput dealtfel, dar nu pe placul vesticilor care vor cu totul altceva, si ca urmare analistii anticipeaza un transfer spre Rusia a stocurilor imense de arme si munitia aferenta fabricate anterior in Rusia si depozitate in China, in prima faza. Rusii se concentreaza prioritar pe arme noi si munitia pentru ele.
In primul rand vreau sa imi cer scuze cu acuzatia ca ai sters din replici. Greu de citit acest format de forum si sper ca nu ma ameninti cu vreo nuclara.

Planul de pace nu este plan de pace. E doar o pozitie. Si nu a placut nimanui. Renuntarea la amenintarile nucleare, santajul nuclear si integritatea teritoriala garantata de tratatele internationale si Carta ONU cu siguranta ca nu au fost pe placul rusilor. Daca se voteaza la ONU, Rusia pierde cu 143 la 6. Chiar daca toti nehotaratii vor vota cu ei, tot pierd cu un procent zdrobitor.
Nu a respins nimeni nimic, doar au criticat. Vestici prin critici, rusii prin tacere. Ce dracu, nu e nicio propaganda la mijloc si punctul 1 nu este scris in chineza timpurie, sa nu ii inteleaga nimeni sensul.
Este doar o pozitie de Hopa-Mitica cu care pot face in continuare afaceri banoase cu Vestul si au acces la resurse ieftine din Rusia. Cu siguranta ca nu vor ca vesticii sa iasa invingatori, dar nicio o Rusie vlaguita cu fiecare zi de razboi nu este de lepadat pentru ei.
Repet: cu punctele 1, 7 si 8 cu siguranta ca nu ii vor aduce pe rusi la negocieri.
 
The following users liked or thanked this post: taxon

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #513 on: 28 February 2023, 01:05 »
Nu cred ca China va intreprinde ceva serios pana in 2026-2030. Nu are nici inca tehnologie ca sa poata ocupa Taiwanul care e minat, are sistem defensiv anti-aerian si vreo patru submarine care ii pot face praf flota. Momentan, Xi Jinping asteapta sa treaca alegerile din 2024, sa testeze apele cu al doilea mandat al lui Biden sau cu vreun nou presedinte republican.

Faptul ca chinezii trimit baloane ocazional pe teritoriul SUA indica ca sunt ingrijorati ca americanii ar detine tehnologii cu care le-ar putea bruia navele in caz de invazie asupra Taiwanului.
America nici nu trebuie sa-si trimita portavioanele si navele maritime de razboi in Marea Chinei de Sud pentru o confruntare directa ca sa apere Taiwanul. 
Un atac cibernetic american poate face praf toata flota chineza. Ce sa mai zic de capacitatile SUA de a riposta printr-un razboi electronic. O bomba cu puls electromagnetic si i-a terminat pe  chinezi.
Degeaba are ea mai multe nave decat SUA daca razboaiele de azi se duc altfel. 


Mai degraba China ar fi un pericol in razboiul cibernetic si in razboiul spatial si placa cu Taiwanul sa fie la distragere dupa ce au facut exces de zel in Hong Kong. Cei care se ocupa de Ceasul Apocalipsei au facut un scenariu cu o lupta spatiala intre satelitii SUA si satelitii Chinei in 2027. Asta poate fi foarte periculos pentru civilizatia actuala pentru ca poate duce la un Kessler syndrome, ceea ce ar incheia epoca spatiala si epoca telecomunicatiilor....definitiv, mai ceva ca o furtuna solara!


Momentan, de trimis drone Rusiei mai mult ca sigur o s-o faca.
Si poate vreo 1,000 de baloane trimise pe teritoriul SUA si Canadei simultan ca sa-i enerveze pe americani.
In rest, nimic cu care sa afecteze.

E prea riscant si economic. Xi sigur stie ca daca ataca Taiwanul, se duce toata economia globala si industria hardware pe copca, iar asta inseamna automat trecerea in totalitate a economiei chineze la cea de razboi, adica un risc crescut de foamete daca si China o sa fie izolata  international. Posibil ca intreaga lume o sa treaca la economia de razboi si asta ar insemna reindustrializarea Vestului!  Iar cand europenii se dezmeticesc si produc pe cont propriu, s-a terminat cu China ca putere economica.

Si lui Xi nu o  sa-i convina ca nu vor mai fi occidentalii care sa-i cumpere Huawei-urile si toate produsele made in China.

Eu inca sper ca chinezii, care cica se lauda ca au cel mai ridicat IQ, sa nu fie idioti ca rusii si sa se concentreze pe planul lor de a domina lumea pe cale economica si sa profite de lenea occidentalilor de a mai produce ceva pe cont propriu.

Daca comunistii de la Beijing sunt prosti, urmatorul gigant care o sa se trezeasca  si o sa cutremure lumea o sa fie la vest de China!
Atacarea Taiwanului va insemna intarirea si reindustrializarea Vestului, aparitia unei noi superputeri economice globale care e chiar in preajma Chinei (va las pe voi sa o ghiciti) si sfarsitul unei civilizatii vechi de 5.000 ani (sau mai bine spus, 2.200 ani daca taiem vreo 3.000 ani de istorie falsificata).


Post Merge: 28 February 2023, 01:13
Ma astept la ceva serios din partea lui Kim jong-Un pe 27 iulie 2023, cand se  implinesc 70 ani de la  terminarea razboiului coreean.

Dar pentru ca vecinul sudic e mult mai bine pregatit militar, cred ca singura actiune pe care o va face Kim va fi sa mai sa mai arunce niste rachete..........in ocean.
« Last Edit: 28 February 2023, 01:23 by joedonald »
 

Online oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #514 on: 28 February 2023, 02:51 »
China poate rade Taiwanul intr-o noapte, nu asta-i problema. Problema e ca acolo jumatate din populatie e pentru legatura cu China continentala si preluarea insulei trebuie realizata cu distrugeri minime la nivel de infrastructura si industrial si fara pierderi semnificative de vieti omenesti. Altfel se aleg doar cu o insula care va trebui reconstruita de la zero.

Insula in sine e o zona muntoasa extinsa si aproape toata partea locuita si industriala e concentrata pe zona de coasta dinspre partea cu continentul, la o distanta de doar 140-300Km de continent, care favorizeaza un atac cu o ploaie cu rachete care pot sa rada tot in cateva ore, de la distanta. Si e clar ca asa or sa faca cand vine momentul interventiei.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #515 on: 28 February 2023, 17:18 »
Inseamna ca stam mai bine ca Taiwanul, ca popor. Noi avem un sfert dintre votanti sosoci si hauristi.
Pe bune? Jumatate??? Cum spanac sa le placa la atatia o tara unde locuitorul nu valoreaza nici cat un bob de orez?
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #516 on: 28 February 2023, 18:02 »
Inseamna ca stam mai bine ca Taiwanul, ca popor. Noi avem un sfert dintre votanti sosoci si hauristi.
Pe bune? Jumatate??? Cum spanac sa le placa la atatia o tara unde locuitorul nu valoreaza nici cat un bob de orez?

Tu chiar pui baza in aberatiile lui Olds?

"In a Taiwanese Public Opinion Foundation poll conducted in June 2020, 54% of respondents supported de jure independence for Taiwan, 23.4% preferred maintaining the status quo, 12.5% favored unification with China, and 10% did not hold any particular view on the matter."

"Only 6.5 percent of Taiwanese people say they support unification at some point, according to a recent poll conducted by the National Chengchi University in Taipei. Meanwhile, more than 30 percent are in favor of moving toward independence — up from just 15 percent in 2018."

dupa el 6% reprezinta de fapt 50%. E decuplat de la realitate de mult timp. Orice spune trebuie tratat ca atare.


In plus aduce ca argument un referendum sub amenintarea armelor in Crimea ca justificare a invaziei dar cel mai probabil ar spune "NU" unui referendum organizat in Taiwan, China rulz.
« Last Edit: 28 February 2023, 18:06 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #517 on: 28 February 2023, 19:13 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 
The following users liked or thanked this post: oldshooterman

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #518 on: 01 March 2023, 16:32 »
Tu chiar pui baza in aberatiile lui Olds?
Nu pun baza in afirmatiile nimanui care cauta scuze Rusiei. Am raspuns, ironic la o afirmatie care nu are nicio logica, cum nu are nici faptul ca Rusia invadeaza periodic popoarele vecine dar americanii pornesc razboiul.
Din pacate, avem suficiente capete seci care cred astfel de aberatii, suficiente cat sa trimita in Parlament trompetele Rusiei. Nu ca ceilalti ar fi mai breji, sunt prosti si hoti in majoritate, dar par puri si imaculati cand ii asezi langa Sosoaca sau Simion.

Cu referendum cu adevarat liber, chinezii erau infranti covarsitor si in Hong Kong. Ma indoiesc ca vreun taiwanez intreg la minte poate vota cu China. Doar acel mic procent, sosocii lor.
« Last Edit: 01 March 2023, 16:36 by Cyberseller »
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #519 on: 02 March 2023, 04:10 »
China poate rade Taiwanul intr-o noapte, nu asta-i problema. Problema e ca .....


Problema e ca America poate sa rada China economic si infrastructural in cateva minute.

Pana ajung chinezii sa se imbarce pe vase, toata flota lor va fi scufundata sau grav avariata.

Iar alora de la Beijing le cam tremura funduletele cand observa ce li se intampla rusilor in Ucraina. Sanse mari sa fi anulat demult operatiunea, iar ce se intampla in ultimul timp e posibil sa fie doar INTIMIDARE, adica ultimul strigat al unei tari in colaps economic, care in curand va raspunde pentru neglijenta sau intentia cu care a pornit o pandemie de coronavirus la nivel planetar.

Sanctiunile sunt deja pe drum.
Primul pas e in derulare - interzicerea Tik-Tokului.


« Last Edit: 02 March 2023, 04:15 by joedonald »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #520 on: 02 March 2023, 19:30 »
another powerful short film about the US's role in Ukraine's 2014 Maidan coup d'etat. Interested in watching it? Give this a retweet and share your thoughts
https://twitter.com/KanekoaTheGreat/status/1631121343482859520
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #521 on: 02 March 2023, 21:27 »
Ai face bine sa te uiti spre Moldova. Spre deosebire de Ucraina, nu are 40 milioane de locuitori, o cucereste Rusia intr-o zi.
Moldova este o copie la scara mai mica a Ucrainei. Vor in UE, dar sunt la ani distanta de aderare, aproape imposibila. Nu au armata, nu pot invada Transnistria (invers, da!) si nu pot face rau niciunui vecin. O stie si Rusia, dar simte ca ii scapa sclavul printre degete si doreste sa il readuca la ordine, asa cum incearca acum cu Ucraina si, mai pe la inceputul secolului, cu Cecenia si Georgia. Doar Ucraina sta in calea lor, caci ii denazificau pana acum si pe moldoveni. Daca nu pot sa vina cu armata, au activat Coloana a 5-a: sosocarii moldoveni, creaturile lui Sor, comunistii lui Dodon si dracu stie ce alte lighioane mai stau la panda.
O spun pentru ca unii sunt prea idioti sa inteleaga ce inseamna Rusia si orcul rus.

PS. Iesirea din decor a lui OUG 13 Grindeanu cu canalul nu pare a fi opera unui pesedist prost. Nici a lui Ciolacu si a altor creaturi din acest partid. Au aruncat petarda cu "avem informatii", deci nimic sigur, fara sa mai punem la socoteala ca se putea rezolva fara circ in presa, pe cale diplomatica si/sau cu ajutorul organismelor internationale care ne-au dat dreptate. Si se rezolva. Ma indoiesc ca acesti "patrioti" ar fi facut acelasi circ daca rusii dragau. Fie de frica, caci ne denazificau Putin pe toti daca insistam, fie pentru ca infestarea cu pro-rusi a structurilor Romaniei, de la politician la presa, este cronica.
Circarii, care acum sunt patrioti cu canalul, si-au batut joc de toate resursele si frumusetile acestei tari, inclusiv de Delta.
« Last Edit: 02 March 2023, 21:46 by Cyberseller »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #522 on: 02 March 2023, 23:52 »
Aducatori de pace si democratie in lume nu trebuiau sa ajunga in Ucraina sa-l dea jos pe presedintele pro rus pana nu era Romania unita cu Moldova. Asta era ordinea normala a lucrurilor.   
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #523 on: 03 March 2023, 00:04 »
Romania nu este interesata de unirea cu Moldova ... nici Modova nu este ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #524 on: 03 March 2023, 00:15 »
Romania nu este interesata de unirea cu Moldova ... nici Modova nu este ...
Asta e fix ce-si doresc rusi ca toti sa credem. Nu ai observat cati politicieni sunt pro rusia?
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,