Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 110283 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1065 on: 09 July 2023, 09:53 »
La rusi sunt patru pe linia de comanda si servieta este degeaba daca ceilalti nu si-au activat codurile. Are sens aceasta servieta pentru ca marele boss poate fi in alta locatie in momentul declansarii alarmei si timpul de raspuns este vital.

 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1066 on: 09 July 2023, 14:09 »
Putem sa lasam discutiile despre razboiul nuclear deoparte? Ca nu despre arme nucleare vorbeam (cea mai mare amenintare ar fi sa detoneze centrala de la Zaporojie, dar e posibil sa-si ia teapa daca norul radioactiv se duce la Moscova).

S-au mai intamplat doua ocazii cand rusii erau gata sa arunce planeta in aer, in 1962 si in 1983. 

Decizia lansarii unei rachete nucleare la rusi se ia in unanimitate, la fel ca si la americani. Sunt trei-patru ofiteri. Intotdeauna  va fi printre ei un frumusel cu "ochii albastri" care va refuza sa apese butonul/sa bage cheia/sa roteasca maneta etc.  E sistemul special facut sa nu declanseze razboi nuclear in scop ofensiv. 
Ce a fost in august 1945 in Japonia sa speram ca nu se va mai intampla niciodata......desi e posibil sa o faca Iranul in urmatorii ani daca va reusi sa prepare rachete de raza lunga....pe jihadisti ii cred in stare.

Problema e alta.
Nu mai ai MAD-ul si razboiul nuclear ca factor de intimidare in scop ofensiv, e unda verde la razboiul asimetric pentru Rusia.
Rusia va putea sa ameninte cu doctrina nucleara in scop defensiv, timp in care va arunca cu rachete conventionale asupra Europei. 

E posibil sa se activeze scenariul pe care l-a postat @Ciocanul , dar chiar si asa, asta va veni cu foarte multe pierderi si costuri pentru zeci de ani. O sa fie un razboi de lunga durata. Si modul de viata occidental pe care l-am avut pana acum se va schimba.


Post Merge: 09 July 2023, 14:14
Problema e alta.
Ciolacu se duce la Scholz sa ceara trupe germane permanente pe teritoriul Romaniei.
Scholz ii spune Nien, ca au  mai multa nevoie Tarile Baltice care au granita cu Rusia si acolo chiar exista risc de invazie terestra.

La noi nu e cazul de invazie terestra, e caz de RAZBOI ASIMETRIC! Cu rachete si drone!
Teama mea cea mai mare e ca nu avem ce ne trebuie pentru a ne apara tara de un razboi asimetric dus de Rusia, cu drone si rachete balistice conventionale/rachete de croaziera/rachete hipersonice.
Asta e problema: ca ne pregatim pentru un razboi de tip WW2 sau de de tip Irak, nu pentru un razboi asimetric de anii 2020.
Stam sa ne cacaim atata cu serviciul militar obligatoriu sau sa cersim avioane F-35 si tancuri Abrams,  dar nu avem cu ce sa ne aparam tara de sute de rachete rusesti ce pot veni oricand peste noi.

Rachetele rusesti iti fac zob toate cazarmile, toate aeroporturile, toate bazele si depozitele daca nu ai cu ce sa te aperi!
Poti sa cumperi si 100 de abramsuri si 50 de avioane F-35 si 100,000 de soldati antrenati ca Rambo, nu te vor ajuta cu nimic daca toate astea vor fi cenusa peste noapte.

Noua romanilor ne-ar trebui mai multe lansatoare si munitie de tip Patriot, mai multe baterii cu rachete in scop de aparare, plus mai multe drone si mai multe lansatoare de rachete HIMARS.
Poate si niste lansatoare de rachete balistice.
Si mai ales, ne-ar trebui mai mult personal specializat pe asta din afara.
« Last Edit: 09 July 2023, 14:27 by joedonald »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1067 on: 09 July 2023, 18:28 »
Ciolacu nu a stiut un lucru elementar, ca nemtii nu se baga peste francezi si viceversa. E la inceput de mandat si este scuzabil.

Cat despre aparare, avem Himars si Patriot si vor mai veni si altele. Abrams si F35 provoaca mai multe frisoane la Budapesta decat la Moscova. Pe teritoriul tarii sunt si militari straini si ranirea sau moartea acestora va fi considerat de tarile respective ca un atac asupra lor. Nu inteleg de ce va sparcaiti atat pe voi. Suntem parte din cea mai puternica alianta pe care am avut-o in toata istoria noastra, rusii sunt impotmoliti in Ucraina si li se vede impotenta din tot Universul, nu pot intelege cum puteti genera aceste scenarii apocaliptice asupra Romaniei decat privind prin prisma ca propaganda prorusilor, mascati sau nu, prinde de minune la voi.
« Last Edit: 10 July 2023, 13:21 by Gex »
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1068 on: 09 July 2023, 18:48 »
Quote

Ciolacu nu a stiut un lucru elementar, ca nemtii nu se baga peste francezi si viceversa. E la inceput de mandat si este scuzabil.
Cum poti sa-i iei apararea unui PSD-ist?
PSD e ciuma rosie!

Incredibil. Tu, care erai liberal, ajungi sa scrii ca Ciolacu e scuzabil? Bro....e PESEDEAUA la guvernare de 30 ani!   Astia au distrus Romania, de la Iliescu si Nastase pana la Ponta, Dragnea si acum Ciolacu.
Vaca de Sosoaca si parlitul de Simion, in afara de scandaluri, batai si tipete, nu au facut ceva care sa se compare cu jaful facut de PSD facut in ultimii 30 ani!

Si zii, in 2024 votezi PSD sa nu vina AUR la guvernare.....cum poti sa te uiti in oglinda?



Quote
Cat despre aparare, avem Himars si Patriot si vor mai veni si altele. 

Avem pe naiba, doar cateva si nu indeajuns.

Degeaba le avem la cati dorei sunt prin armata. Nu mai zic de 1800 de generali medaliati.


Quote
Suntem parte din cea mai puternica alianta pe care am avut-o in toata istoria noastra,

Vorbesti despre alianta aia puternica de care Macron zicea in 2018 ca e in moarte clinica, iar din 2022 sta la masa lunga cu Putin si cu Xi?
Din care fac parte Scholz si cu Orban, primii care saliveaza la gaz rusesc?
Sau de Erdogan, vulpea batrana care e prietena cu Putin si respinge Suedia?

Wake Up omule, singura natiune de incredere si cea mai puternica e America. Restul e fiecare pentru el.

Daca incep rusii sa ne bombardeze si americanii nu ne apara, suntem fucked up!


Quote
rusii sunt impotmoliti in Ucraina si li se vede impotenta din tot Universul, nu pot intelege cum puteti genera aceste scenarii apocaliptice asupra Romaniei decat privind prin prisma ca propaganda prorusilor, mascati sau nu, prinde de minune la voi

Tu nu intelegi ca nu ma intereseaza si nu mi-e teama de trupele alea de circari ale Rusiei.
Mi-e teama doar de rachetele rusilor!

Citeste naibii cuvant cu cuvant si nu ma mai acuza calomnios ca as fii simpatizant al spurcaciunii aleia de partid.........cand tu vad ca ii iei apararea lui Ciolacu.....adica, really?

De fapt, stai.....de ce dracu PNL inca mai e in alianta cu PSD ?  De ce a facut alianta cu Ciuma rosie cand si-a luat teapa in 2014?
Si de ce noi ar trebui sa-i suportam?
« Last Edit: 10 July 2023, 13:22 by Gex »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1069 on: 10 July 2023, 14:58 »
Se vede cu ochiul liber cum incearca Putin sa isi spele pantalonii de maro-ul din ei pana se dumireste in cine sa mai aiba incredere.

De astazi(!):  MOSCOVA, 10 iulie. /TASS/. "Președintele rus Vladimir Putin a avut o întâlnire de aproape trei ore cu Evgheni Prigojin și comandanții PMC Wagner la Kremlin pe 29 iunie, a declarat secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov."

"Nu cunoaștem detaliile întâlnirii (TASS), dar singurul lucru pe care îl putem spune este că președintele și-a exprimat evaluarea asupra acțiunilor companiei militare private în prima linie în timpul operațiunii militare speciale și a evenimentelor din 24 iunie."

"Putin a ascultat explicațiile comandanților (Wagner) și le-a oferit alte opțiuni de angajare și de utilizare ulterioară în luptă”, a spus purtătorul de cuvânt al prezidențial. "Comandanții înșiși au împărtășit versiunea lor despre ceea ce s-a întâmplat (pe 24 iunie]), au subliniat că sunt susținători convinși și soldați ai șefului statului și comandantului șef suprem și, de asemenea, au spus că sunt gata să lupte în continuare pentru Patrie”.

So, nu e nimeni urmarit, arestat, etc..., dintre cei importanti. Se arata ca cei "nedumiriti" sunteti altii... ;D
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1070 on: 10 July 2023, 15:21 »
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26388126-kremlinul-confirma-putin-intalnit-prigojin-comandantii-wagner-spus-sunt-gata-continue-lupte-pentru-patrie.htm
Ce tara frumoasa este Rusia domne, cata separatie a puterilor in stat, cat spirit al legii, cat spirit democratic ! Nu mai conteaza legea, morti, elicoptere ciuruite de Wagner, rachete trase de armata in Wagner in padure, mars al insurgentilor catre capitala si alte fleacuri  !  A fost o lupta a patriotilor.
Zici ca a fost o intalnire a celor 5 clanuri mafiote din New york din anii '70 dupa ce s-au ciuruit luni de zile in strada si s-a stabilit ce si cum in continuare. Zici ca s-au impacat niste bantustane africane razboinice intre ele.
--
Ce bine ar fi sa fim si noi asa, sper sa ne invadeze Putin si sa ne scape de democratie, sa ne intoarcem la "valorili" rusesti ! Trebuie sa-ti lipseasca juma de creier ca sa poti sa treci cu vederea in 2023 asa un comportament intr-o tara moderna la asa nivel.
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1071 on: 10 July 2023, 15:25 »
Să încerci să pui într-o lumină favorabilă faptul că nu e nimeni arestat după o rebeliune care s-a șters la cur cu Putin și Marea Armată Roșie, a 3-a ca putere în Ucraina și a doua în Rusia, asta înseamnă să fii mafiot .


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1072 on: 10 July 2023, 23:03 »
So, nu e nimeni urmarit, arestat, etc..., dintre cei importanti. Se arata ca cei "nedumiriti" sunteti altii... ;D
Oare? Dintr-o tiganie in care ambii combatanti au iesit cel putin ciufuliti si care nu a dus la nimic palpabil, rezulta ca "intalnirea" dintre cei doi o poti compara cu cea a unor lideri de clanuri interlope. Asta si sunt, Rusia fiind o benzinarie condusa de interlopi.
Prigojin isi recapata dreptul la viata si Putin isi parfumeaza nadragii iar niste secrete urat mirositoare raman secrete. Banuiesc ca Prigojin are destule in tolba cat sa murdareasca si mai abitir nadragii sefului. Este criminal, ticalos, corupt, dar nu prost.
Altceva nu pot deduce din tot circul consumat. Sefii contestati au ramas in functii, nu se aude de nicio arestare notabila, iar Prigojin a iesit cel putin la fel de sifonat ca stapanul.

Nu ma incanta defel sa il vad pe Prigojin sef peste butoanele nucleare. nici seful criminal nu imi starneste compasiune, dar mai bine gandeste-te la nedumerirea rusilor care lupta in linia intai, cata incredere mai au in comandanti. Valabil si pentru criminalii Wagner.
Poate ca si Erdogan a fost nedumerit si s-a simtit dator sa-i trimita doua scartoalce idolului sosohaurilor.

BTW, vad ca mi-ai sters replica pentru nefericitul acela care vede rachete rusesti explodandu-i in buda.


Post Merge: 11 July 2023, 08:02
Editare: trei scatoalce, nu doar doua incasate de Putin de la sultan.
La acest summit NATO, Turcia isi va da acordul in privinta aderarii Suediei si cercul se va inchide complet si in aceasta mare victorie a lui Putin.
De asemenea, de la un grup de lupta lesinat inainte de razboi se va ajunge la unul de 300.000 mii militari si o pozitie destul de incomoda pentru Rusia daca a ajuns in situatia ca barcile eii sa circule doar cu bilet de voie prin Baltica si un finlandez cu capsa pusa poate sparge geamuri in Sankt Petersburg aruncand cu pietre.

« Last Edit: 11 July 2023, 08:02 by Cyberseller »
 
The following users liked or thanked this post: Korn

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1073 on: 11 July 2023, 18:53 »

Ce bine ar fi sa fim si noi asa, sper sa ne invadeze Putin si sa ne scape de democratie, sa ne intoarcem la "valorili" rusesti ! Trebuie sa-ti lipseasca juma de creier ca sa poti sa treci cu vederea in 2023 asa un comportament intr-o tara moderna la asa nivel.

La cata coruptie e in tara asta, probabil ca doar un bombardament rusesc ne-ar face sa ne trezim la realitate si sa ne schimbam atitudinea. E tragic ca s-ar putea intampla oricand. Putin nu o sa se lase usor cu infrangerea in Ucraina si va incerca sa ia mai multa lume cu el si va incerca sa aduca toata Europa de Est in epoca de piatra ca razbunare, folosind ultimele stocuri de rachete. Pentru el, ce a facut Europa de Est e tradare si tradarea nu o iarta, a spus-o el.  In mod sigur o sa detoneze si Zaporojie dupa ce Ucraina va primi noi arme si va avansa in contraofensiva.

Nu se va lasa pana nu va face o "zona tampon", fie si una radioactiva.

Sunt riscuri mari ca va bombarda Polonia si  Romania dupa ce vor incepe sa decoleze avioanele F-16 spre Ucraina, pilotate de piloti ucraineni.

Alte tari isi dezvolta serios sistemul de aparare antiaerian, noi inca cersim trupe permanente si ajungem sa dam miliarde de euro pe tancuri Abrams, de parca ne-am invecina cu Rusia si ne-am pregati pentru o invazie ca-n WW2.
Quote
La acest summit NATO, Turcia isi va da acordul in privinta aderarii Suediei si cercul se va inchide complet si in aceasta mare victorie a lui Putin.
De asemenea, de la un grup de lupta lesinat inainte de razboi se va ajunge la unul de 300.000 mii militari si o pozitie destul de incomoda pentru Rusia daca a ajuns in situatia ca barcile eii sa circule doar cu bilet de voie prin Baltica si un finlandez cu capsa pusa poate sparge geamuri in Sankt Petersburg aruncand cu pietre.

E imbucurator ca Suedia intra in NATO si Turcia a ales Occidentul.
Partea proasta e ca ne-am lins pe bot si noi de gaz, fiindca luam de la rusi, prin intermediari turci.  Putin o sa-i inchida robinetul lui Erdogan dupa faza asta.

Cred ca s-au inteles rapid - nu le-o fi promis americanii doar aderare la UE, dar si petrol moca de la Irak.


Asa ca....romani, mars la extras gazul ala din Marea Neagra! Ca robinetul cu gazul rusesc s-a inchis! Si abia in 2027 o sa putem produce serios si o sa avem o noua centrala nucleara.

Sa-l vedem pe Ciolacu de unde mai face plafonari la energie.......2024  se anunta o m*** big time pentru PSD daca romanii nu vor avea la iarna curent, gaz si caldura.

Cu sau fara razboi, vin vremuri urate pentru Romania. Si si-o merita, ca e populata si condusa de idioti care credeau ca o sa primeasca gaz la infinit de la porci criminali.

 
« Last Edit: 11 July 2023, 19:09 by joedonald »
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1074 on: 11 July 2023, 19:07 »
O nouă victorie a șahului 5D jucat de piticului căcat în pantaloni de la Kremlin: Ucraina în NATO după ce împinge înapoi în stepele Asiei hoardele de invadatori.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1075 on: 11 July 2023, 19:12 »
O nouă victorie a șahului 5D jucat de piticului căcat în pantaloni de la Kremlin: Ucraina în NATO după ce împinge înapoi în stepele Asiei hoardele de invadatori.

 

Mai usor cu propaganda euforica pe scari, indiferent din ce tabara esti.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că este „absurd” că nu a fost stabilit un calendar pentru ca țara sa să fie invitată să adere la NATO sau să devină membră într-o zi_
https://www.reuters.com/world/nato-summit-seeks-agreement-ukraine-bid-after-turkey-deal-sweden-2023-07-10/

Presa romaneasca e in urma ca de obicei cu tradusul stirilor.  Ucrainenii nu au ce sarbatori dupa summitul de la Vilnius in afara ca primesc noi arme frantuzesti.


Vesticii au dat asigurari ca va adera la NATO dupa razboi.......razboiul ala poate sa dureze si zeci de ani, adica pana nu o sa mai fie niciun orc in Donbas. Iar in acest moment sunt sute de mii, plus mine antipersonal. 
Plus ca trebuie unanimitate, iar Germania e cam ezitanta, ca de obicei, ca orice tradator rusofil care se respecta.

 
« Last Edit: 11 July 2023, 19:17 by joedonald »
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1076 on: 11 July 2023, 23:16 »
Bineînțeles pe TiKToK fanii Putin jubilează pentru modul în care Erdogan le-a dat peste nas americanilor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1077 on: 11 July 2023, 23:26 »
Ucraina primeste ajutor militar de la "ezitanta" Germanie in valoare de 700 milioane euro. Patriot, munitie, tancuri.
Mai primeste si rachete cu raza lunga de actiune de la "ezitanta" Franta si munitie cu dispersie de la americani. Printre altele.
S-a luat si decizia ca pilotii lor sa fie instruiti pentru F-16 in Romania si Danemarca. Vor primi si aceste avioane, cel mai probabil in toamna, la pachet cu Abrams.

Nu are cum sa primeasca un calendar de aderare pentru ca nimeni nu stie cum si cand se va sfarsi razboiul.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1078 on: 11 July 2023, 23:27 »
Ucraina nu se afla in razboi cu nici un stat. Rusia nu a declarat razboi oficial razboi Ucrainei si nici Ucraina Rusiei. Acum NATO ar trebui sa arate "balls of steel" si sa faca un calendar de aderare al Ucrainei la NATO. Gata cu pasii mici. trebuie sa inteleaga toti orcii ca nu au nici o sansa de castig si trebuie sa li taie orice speranta. La ora actula nu mai exista cale de intors ! Ucraina trebuie sa adere la UE si NATO dupa cate resurse s-au prapadit acolo, mai ales sange. Am fi ultimii caini sa-i lasam sa piarda in fata orcilor.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1079 on: 11 July 2023, 23:36 »
Nu conteaza ce spun sau ce fac rusii. Regulile de aderare sunt clare si anume sa nu ai razboaie, conflicte, nici macar divergente cu vecinii.