Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 108948 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1155 on: 06 August 2023, 18:07 »
"Zelenskyy si acolitii" au castigat alegerile in Ucraina cu +70% semn ca ucrainienii s-au saturat de Orcia precum ursul de ghinda. Ca e Zelenskyy sau Pulansky e neinteresant. :)
Niste drone nestingherite au zburat 500 de km din Ucraina pana in niste cladiri de birouri din Moscova in ultimele zile. Ar trebui si ucrainienii sa cumpere gunoaie de drone de la iranieni si sa le trimita asa damboulea in blocuri si pe unde se poata sa nu se mai doarma bine in Moscova.
S-a demonstrat de cateva zile ca atacurile cu drona asupra Moscovei sunt FALSE-FLAG pentru ca Putin sa justifice marea mobilizare.
Ar fi crima de razboi si poate sa ajunga si ucrainenii alaturi de rusi la Haga!  Faptul ca instigi acum pe forum la atacarea tintelor civile te poate face acuzabil pentru terorism si instigarea la crime impotriva umanitatii potrivit cartei ONU si legilor Romaniei mai ales, deci ai grija acum ce scrii sa nu regreti mai tarziu. 

Daca Ucraina face mizeria asta de a ataca civili (si e drept, a cam facut-o demult, inca din 2014),  NATO nu ar trebui sa o mai sprijine. Germania si Franta ar fi deja out ca astea nu sprijina atacarea tintelor civile, plus ca Macron si Scholz inca mai spera intr-o reconciliere cu Kremlinul dupa incheierea razboiului.


Plus ca irosesti degeaba resursele si dronele fiindca stii bine ca alea vor fi doborate de antiaeriana ruseasca.

Faptul ca vreo doua drone s-au izbit de un zgarie-nori miroase a FALSE-FLAG in stil 9/11 - varianta ruseasca de la o posta....asta pentru cine crede in conspiratiile 9/11, iar Putin crede.
« Last Edit: 06 August 2023, 18:13 by peacemaker »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1156 on: 07 August 2023, 10:38 »
(Cyberseller) E problema ta (nu esti singurul) faptul ca nu poti sa intelegi de ce este razboi in Ucraina.

Ai auzit de Henry Kissinger? Asta chiar nu poate fi numit putinist sau pro-est...

Henry Kissinger a spus odată: "A fi un dușman al SUA este periculos, dar a fi prieten este fatal."

Ucraina (cei de la putere) experimenteaza pe pielea ei prietenia cu SUA.


Intr-adevar, nu stiu. Chiar nu pot intelege de ce blanda si pasnica Rusia, care nu a avut niciun conflict cu vecinii in toata istoria ei, este in razboi cu Ucraina. Sunt sigur ca nemernicii de ucraineni au provocat razboiul aruncand cu oua stricate in granicerii rusi. De la ww2 incoace, de la interventia in Ungaria in 1956 si pana la Ucraina (lista e foarte lunga), americanii si doar americanii au provocat conflictele si pierderile de vieti omenesti in tarile unde Rusia s-a simtit nevoita sa intervina militar pentru a le salva.

Ucrainenii au vrut in UE. Asta este "pacatul" lor capital. Ca si noi, se saturasera de coruptie si saracie si visau la ceva mai bun decat le putea oferi Rusia. Aceeasi poveste ca a georgienilor. De NATO nici nu poate fi vorba pentru ca nici 40% dintre ucraineni nu sustineau cauza pana sa le ciordeasca rusii Crimeea. Si aceasta ciordeala (atentie, la nici o luna dupa ce sclavul rusilor a pierdut puterea) i-au marit poftele lui Putin.

Palavrageala asta pe seama razboiului, pro sau contra occident, este egala cu zero. Avem faptele, ori acestea ne indica fara putinta de tagaduiala ca Rusia a invadat o tara independenta. Nu e nici prima si nici ultima pe care acest imperiu al raului o va calca in picioare. Sa le sustii cauza spune multe despre tine si restul prorusilor care arata acum cu degetul spre Ucraina si scuza agresorul.
Nimic nu indica ca NATO a fost o amenintare pentru Rusia. Dispunerea de forte militare in est era una cel mult anemica si bugetul apararii al tarilor europene era la "altele". Toti doreau sa faca negot cu Rusia, nu sa o agreseze. Invazia rusilor in Ucraina ar fi fost un prijej excelent ca NATO sa intre in conflict, aveau motivul, nu vad niciun indiciu care sa demonstreze zicerile papagalilor ca americanii si-au dorit razboiul.

Stii care este ironia in tot acest balci? Zelenski avea sanse slabe de a fi reales din cauza ca a dat-o rau de tot in bara cu coruptia. Sustinerea lui se subtia pe zi ce trece si sanse din ce in ce mai slabe pentru un nou mandat. Stiau si rusii, insa stiau ca oricine venea in locul lui tot spre UE si NATO se uita pentru ca aceasta era calea aleasa de natiune. Aceasta a fost greseala fatala a Ucrainei, nu balivernele indrugate de tot soiul de nebagati in seama.
Ca vecin cu Rusia, ai doar trei optiuni:
1. Scapi repede de ei intrand intr-o alianta puternica. Aici ne regasim si noi, de la bulgari pana la estonieni.
2. Esti vasalul lor.
3. Daca refuzi vasalitatea, esti dusmanul lor si motive de omor se vor gasi. Aici se regasesc si ucrainenii, caci au ratat momentul propice de a scapa de ei, se pupau bot in bot cu criminalii lor de azi cand cand tot estul Europei si-a gasit rapid refugiul in UE si NATO.

Post Merge: 08 August 2023, 07:10
„Lui Nixon ar trebui să i se spună că este probabil un obiectiv al lui Clifford de a-l detrona pe Thieu (președintele sud-vietnamez Nguyen Van Thieu) înainte ca Nixon să fie învestit. Trebuie să i se spună lui Nixon că, dacă Thieu va avea aceeași soartă ca și Diem, se va spune națiunilor lumii că poate fi periculos să fii dușmanul Americii, dar să fii prietenul Americii este fatal”.

Henry Kissinger, anul 1968.

Putin este mandru de tine. Stii cum sa extragi din context si sa manipulezi. Problema voastra, a sosohaurilor, e ca nu toti frecventam carciumele din Vaslui.

PS. Apelez la "sosohaur" pentru ca nu stiu daca sunteti ai lui Simion sau Sosoaca. Pana la urma tot un drac este.
« Last Edit: 08 August 2023, 07:10 by Cyberseller »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1157 on: 08 August 2023, 10:39 »
Un articol bun:
https://www.bbc.com/news/world-europe-66383377
In mare este foarte greu sau imposibil sa sparga acum ucrainienii apararea ruseasca. Pur si simplu terestru nu ai cum sa ii faci pe rusi pt ca au sapat multe santuri, au pus multe mine si dinti de dragon, au multa artilerie si elicoptere anti tanc. Acum degeaba trimit tancuri, este tardiv si tarziu pt tancuri, te pisi pe ele. Tancurile trebuiau trimise luni de zile in avans inainte sa sape si sa faca rusii atatea fortificatii si sa mineze tot. Cand vine toamna si incep ploile o sa fie si mai greu.
Serios, uitati-va si voi in harta, tot ce e cu negru sunt fortificatii la greu. Le dai cu rachete si drone in trupe si artilerie dar nu faci mare branza. Artileria e mobila, se poate muta oricand. E camp si se vede tot. Nu au mii de tancuri si soldati multi sa poata incerca cu mari sacrifii sa strapunga linia aia de betoane, mine si artilerie cu munitie de dispersie din spate ce se poate concentra oricand in alt punct.
--
Ar trebui fie atacati masiv din aer fie de pe mare. Ocolita practic linia asta de cacat. O idee ar fi sa se intre prin Belarus ca sus pe la aia nu e fortificat nimic. Sau pe la moldoveni. :D :D :D
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1158 on: 08 August 2023, 16:49 »
......Ar trebui fie atacati masiv din aer fie de pe mare. Ocolita practic linia asta de cacat. O idee ar fi sa se intre prin Belarus ca sus pe la aia nu e fortificat nimic. Sau pe la moldoveni. :D :D :D
Cine sa intre pe la Belarus sau pe la moldoveni? Ai probleme serioase cu geografia. Nu se poate ajunge in spatele fortificatiilor decat prin Rusia...
 

Offline Hideyoshi

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1159 on: 08 August 2023, 17:38 »
Singura solutie este ca ucrainienii sa vina cu ceva spectaculos si neasteptat ... cum ar fi trecerea in forta a Niprului sau desant nocturn aeropurtat peste liniile rusesti combinat cu un atac disperat si masiv intr-un punct sensibil. Greu de realizat ambele, oricum.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1160 on: 08 August 2023, 18:03 »
Da pe unde altundeva, logic ca pe la rusi sau acolo avem stop joc ? Razboiul se tine doar in incinta unde si-au facut rusii de cap ?
Nu au cum sa avanseze, e prea greu. Nu o sa se mai intample nimic in urmatoarea perioada.  Nu are nici o valoare ca mai distrugi cu rachete de raza medie ceva depozite de armament, niste poduri amarate si rahaturi peste gard la rusi. Cred ca va deveni un conflict inghetat cum a fost si in Iran/Iraq in urmatoarea perioada unde la fel nu au mai inaintat nici unii, nici altii. Rusii nu mai vor sa avanseze, de aia s-au si fortificat atat.
Ucrainienii nu au ce dracu sa faca cu 20 de tancuri, 3 pusti si o tolba mare de promisiuni.
--
Singura varianta ar fi sa se pompeze bani la greu sa-i inarmeze si sa-i pregateasca serios si probabil undeva la anul prin vara sa inceapa o contraofensiva cu bombardiere si avioane de vanatoare si tot ce trebuie. Nu cred ca americanul si europeanul o sa mai aiba chef de asa ceva.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1161 on: 08 August 2023, 20:47 »
Singura solutie este ca ucrainienii sa vina cu ceva spectaculos si neasteptat ... cum ar fi trecerea in forta a Niprului sau desant nocturn aeropurtat peste liniile rusesti combinat cu un atac disperat si masiv intr-un punct sensibil. Greu de realizat ambele, oricum.

Sunt de fapt 4 solutii ingenioase:

1. Polonia, tarile baltice si Romania, inarmate acum cu rachete nucleare tactice si lansatoare nucleare!  Plus alt scut antiracheta si artilerie antiaeriana cat mai multa!

2. Ucraina, obligata sa incheie ostilitatile si sa faca negocieri cu Rusia si sa renunte temporar la Crimeea si Donbas. 

3. Apoi, Ucraina sa adere la NATO in noaptea urmatoare dupa tratative si sa fie inarmata cu ICBM-uri nucleare americane Minutemen III, plus  un portavion american + cel mai avansat scut antiracheta din istorie si bonus niste arme EMP.


Nah, sa vedem ce mai zic rusii apoi.



Alta solutie nu vad.

Vremea luptelor si fortei brute a cam trecut.  Ucrainenii trebuie sa fie tampiti sa mai continue lupte directe cu rusii acolo, efectiv isi irosesc resursele, banii, munitia, tancurile si armamentul occidental, si oamenii mai ales.

Ucrainenii o sa faca rahatul praf cu tancurile Abrams pentru ca tot Donbasul si Crimeea sunt minate.  Trebuie proces de de-minare minutios ce poate dura 5-10 ani.
Nici cu o mana de avioane F-16 nu faci mare branza, o zic chiar americanii ca sa nu se astepte la minuni.


A venit vremea solutiilor ingenioase!
Cine a citit Iliada sau stie cat de cat cum s-a terminat Razboiul Troian,  stie ce spun.  Majoritatea razboaielor s-au terminat datorita geniului strategic si a planurilor ingenioase.

Nu prin forta bruta ca sovieticii care au irosit 30 de milioane de vieti in razboiul cu Germania nazista.

Americanii au pierdut 300,000 in razboiul cu Japonia. O cifra sinistra, dar chiar si asa, au pierdut cu 100 de ori mai putin pentru ca au fost mai destepti. 
« Last Edit: 08 August 2023, 20:56 by peacemaker »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1162 on: 09 August 2023, 10:18 »
Mai practic ar fi sa admiteti ca rusii si-au mai trecut niste teritorii pe persoana fizica. Nu prea aveau loc in mica lor tara.
Vesticii au jucat poker cu ucrainenii, gandul lor zboara tot la vastele resurse ale Rusiei si profit. In tot acest razboi i-au ajutat in contratimp si insuficient. Nu i-au lasat sa moara, dar nici nu i-au ajutat sa castige. Tancurile occidentale, restul blindatelor si chiar avioane si elicoptere trebuiau sa ajunga anul trecut in Ucraina, cand rusii inca nu plantase miliardul de mine si nici nu se ingropasera sub miliardele de tone de ciment.
N-au avut sange in instalatie si vor regreta in viitor, caci gena de criminali si cotropitori a rusilor ramane activa, iar dictatorii si criminalii se pare ca preiau puterea la nivel global.

Pacat de Moldova. Pacat de toate tarile mici care au avut "norocul" sa fie vecini cu monstrul rusesc. Vremurile frumoase, cand trageai cu pusca doar la calculator, au cam apus. Poate ca nu ar fi rau sa invatati niscai tehnici de supravietuire in caz de razboi pentru ca intr-acolo de indreptam. Puteam avea pace si prosperitate, dar suntem prea prosti si prea ticalosi ca sa le putem pastra pe termen lung.

Dau exemplu ce se intampla la noi. Care este alternativa la mascaricii corupti care ne conduc acum? Sosohaurii? Astia vor sa ne scoata din UE si NATO, cica vom fi independenti. Cat de cretin poti fi sa nu intelegi ca rusii ne vor inghiti in secunda doi si cat de retardat poti fi sa nu vezi ca aproape tot ce s-a mai construit in tara aceasta dupa Revolutie s-a facut cu ajutorul UE? Cat de scapat in cap la nastere sa fi sa nu vezi ca nivelul de trai a crescut masiv in Romania de cand a aderat la UE. Ah, ca mai sunt si saraci, nimic de zis. Coruptia a saracit multi romani, beleaua este ca acesti romani n-au facut nimic pentru a scapa de ea. Le mor copiii de foame in casa, dar ei semneaza zilnic condica la birt si pacanele si voteaza mituiti de corupti cu un mic si-o bere.

"Li s-a urat cu binele"
« Last Edit: 09 August 2023, 10:25 by Cyberseller »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1163 on: 09 August 2023, 11:13 »
Da si acum tot vor sa spuna stop joc ! Piua ! :D
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26450740-daca-extinde-razboiul-marea-neagra-dezastru-avertismentul-lui-erdogan-pentru-occident-dupa-vorbit-putin.htm
Putin a transmis ca nu mai vrea razboi si in Marea Neagra, sa tinem "razbelul" doar acolo in "incinta" unde a facut el santuri, betoane si mine. Si sa recunoasca Ucraina teritoriile luate pe persoana fizica si sa fie pace si intelegere.
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1164 on: 09 August 2023, 14:44 »
Nu stii care sunt conditiile cerute de rusi pentru incheierea conflictului, doar speculezi.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1165 on: 10 August 2023, 12:19 »
Conditiile se stiu doar le trambiteaza orcii peste tot. Ca negocierile sa inceapa Ucraina trebuie sa recunoasca noua situatie teritoriala, lol.
Cu alte cuvinte:
"Coae", v-am luat 1/5 din teritoriu, v-am luat sute de mii de copii, aveti 13 mil de refugiati, orase intregi distruse, sute de mii de morti. Nu vreti pace ?
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1166 on: 10 August 2023, 14:25 »
E clar ca tu nu le stii. Conditiile principale sunt legate de securitate impotriva extinderii NATO spre est. Cele teritoriale se rezuma la protectia populatiei de etnie rusa. Planul de pace al chinezilor sugereaza mai multe pentru cine poate sa inteleaga.

Sau poate te bazezi pe vestile "bune" de pe front care ajung la tine.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1167 on: 10 August 2023, 14:46 »
Ai nimerit-o dar e fix invers. Alea teritoriale sunt principale. Uita-te pe declaratiile lor legate de noua realitate ca nu le-am scos din burta. Apoi vin bazaconiile cu NATO, neutralitate, dezarmare si alte basini de anii 80.
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1168 on: 10 August 2023, 17:52 »
E clar ca tu nu le stii. Conditiile principale sunt legate de securitate impotriva extinderii NATO spre est. Cele teritoriale se rezuma la protectia populatiei de etnie rusa. Planul de pace al chinezilor sugereaza mai multe pentru cine poate sa inteleaga.

Sau poate te bazezi pe vestile "bune" de pe front care ajung la tine.

NATO s-a extins deja spre est si are granita cu Rusia mai nou. Deci incearca si tu sa gandesti cu creierul tau si sa nu mai regurgitezi propaganda primita de la Putin.
Pe Putin il doare in cur de NATO, si foloseste "amenintarea NATO" ca pe o scuza ieftina sa justifice oarecum (in fata poporului rus) invazia. NATO nu a invadat niciodata o tara, si nu ar avea ABSOLUT nici un motiv sa invadeze Rusia.
Singura problema pe care o are el cu NATO este ca nu poate face ce vrea in Europa de est.
Tot ce vrea Putin din Ucrania sunt RESURSELE. De aia a anexat Ucraina in 2014 si de aia a incercat acum anexarea Donbas-ului.

Daca il interesa catusi de putin sa tina NATO departe de granita, atunci oprea invazia in secunda in care apareau primele zvonuri cum ca Finlanda si Suedia se gandesc sa adere la NATO.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1169 on: 11 August 2023, 09:05 »


NATO s-a extins deja spre est si are granita cu Rusia mai nou. Deci incearca si tu sa gandesti cu creierul tau si sa nu mai regurgitezi propaganda primita de la Putin.

Tot ce vrea Putin din Ucrania sunt RESURSELE. De aia a anexat Ucraina in 2014 si de aia a incercat acum anexarea Donbas-ului.

Daca il interesa catusi de putin sa tina NATO departe de granita, atunci oprea invazia in secunda in care apareau primele zvonuri cum ca Finlanda si Suedia se gandesc sa adere la NATO.

Stai asa, tu crezi ca nu stie? Doar cei de la gradinita si cei cu IQ=ul subunitar mai pun botul la povestile cu NATO ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste