Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109722 times)

Ciocanul and 11 Guests are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1245 on: 05 September 2023, 16:10 »

Baietii se misca incet si sigur.......


....but NOPE!
 
Nici tancurile britanice Challenger nu fac față la orci.  Și vorbim de versiunea englezească a tancului american Abrams.
Tancuri americane, care apropo:
1. Biden a  spus că va livra tancuri în versiuni inferioare, și din alea învechite, cred că de pe vremea războiului din Golf. Că vezi domne să nu-i supere pe orci.

2. primul lot de tancuri Abrams ajunge în Ucraina la mijlocul lunii septembrie, doar că ...

3. ....vine toamna și pământul din Ucraina devine nororios. Slabe șanse să apuce ucrainenii să trimită Abramsurile până la primăvară....și  sincer, chiar n-am chef să intru în depresie să văd un Abrams avariat sau distrus de orci chiar atât de curând.
Dacă nici Abramsurile  nu fac față la numărul mare de tancuri sovietice T-55/T-72/T-80,  chiar o să avem de-a face cu un Kursk 2.0 unde niște tancuri germane Tiger și Panther ar fi trebuit să nimicească tancurile sovietice net inferioare calitativ, dar superioare numeric.  Ce Kursk de fapt?
Că intră ca idioții  cu tancurile Leoparzi/Challenger peste mine sau se lasă expuși la artileria și elicopterele orcești.

Nu știu cine a venit cu ideea de a duce contraofensivă cu tancuri și vehicule blindate pe terenuri minate de ruși,  dar a fost idiot.  PUȘCĂRIE PE VIAȚĂ AR TREBUI SĂ FACĂ! A trimis mii de ucraineni la moarte!
Mii de potențiali luptători buni!
Vehicule de sute de miliarde de dolari distruse!
RUȘINE! 
Doar pentru niște sate!  Dă-o în încolo de treabă! Îmi vine să urlu și să fac ca Hitler jucat de actorul Bruno Ganz în legendara secvență care a devenit meme. Asta ar trebui să facă Zelenski, nu să dea discursuri de încurajare doar pentru niște sate recuperate.....


Contraofensiva din 2023  e cea mai penibilă de la contraofensiva nazistă din 1943 încoace, de la Operațiunea Citadel.

Pare rău, dar ucrainenii au pierdut anul ăsta! 

Voi credeți că atunci când o să vadă asta, britanicii o să le mai livreze tancuri și arme în plus ucrainenilor?

Uitați-vă în clipul ăsta......ASTA ESTE VICTORIE?

 
AȘA SE ÎNCHEIE CONTRAOFENSIVA DIN VARA 2023! 
>:( >:( >:(


« Last Edit: 05 September 2023, 16:33 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1246 on: 05 September 2023, 23:20 »
Aham.
Cica ucrainienii au aniversat ieri 3 luni de ofensiva.
Rusii le-au facut un cadou pe chestia asta.

"Raiduri aeriene în masă au lansat bombardierele rusești împotriva țintelor militare ucrainene din Kupiansk.

Rușii au lansat un atac terifiant de puternic aruncând bombe FAB 250/500 și pentru prima dată în războiul ucrainean, giganticul FAB 1500!

Totul a fost lovit: posturi de comandă, sedii, centre de comunicații, depozite de arme și muniții pe o rază de zeci de kilometri de la Kupyansk la Seversk."

"Primul UMPC FAB-1500 M54 și-a găsit cu precizie ținta de luptă cu o lovitură directă... Cu o precizie declarată de 5 m, craterul de la explozia unei bombe atinge aproximativ 15 m în diametru. Suprafața afectată este mai mare de 2 km pătrați!"
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1247 on: 06 September 2023, 06:52 »
Alo, va rugam sa va informati numai din surse oficiale verificate! Gîgă24 si Latrina3, va rugăm, plus Hoitnius!
Va rugăm să urmăriti numai comunicatele oficiale ale presedintelui, guvernului si gomandantului agțiunii!

Lasînd gluma deoparte, de asta se vor fi trezit defensașii ucrainieni (ca au si ei, ca si noi) sa scrie taman acum despre FAB 1500?
https://en.defence-ua.com/news/15_ton_fab_1500_became_a_guided_glide_bomb_with_umpk_kit_russian_sources_claim-7851.html
Tii, ce coincidenta, nu-i asa?

Ziaricii nostri cei ascultatori inca nu au primit ordinul pe unitate, dorm in bocanci. Posibil nici sa nu scrie, nu e in linia propagandei, nu se pupa cu gogosi de genul
"Infanteria ucraineană ajunge la ultima linie defensivă a rușilor pe frontul din sud"
https://m.digi24.ro/stiri/externe/atacurile-cu-drone-lansate-de-ucraineni-provoaca-pagube-in-moscova-aeroporturile-si-au-suspendat-activitatea-2492861

Dar hai sa vedem ce or scrie ai nostri despre atacurile mujicilor din noaptea asta, de la Ismail si Chilia.
Ca, deocamdata, la fel: mucles.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1248 on: 06 September 2023, 09:31 »
E buna glide bomboana numai ca e o mica/mare problema. Trebuie carata in aer de un avion pe teritoriul ucrainian. Sansele ca acel avion sa scape de anti aeriana NATO(pardon ucrainiana) sunt mai mici ca la 6/49. De ce credeti ca rusii trimit doar drone ieftine iraniene si mizerii de rachete ?

Post Merge: 06 September 2023, 09:53
Minister of Defence Sergei Shoigu: "Yesterday was a tough day, enemy lost 6 tanks and then in Bakhmut again 6 so in total 11 thanks".
Trecem peste faptul ca e greu cu aritmetica.
Cat de penibil este sa te lauzi ca esti a doua mare armata a lumii, protectorul europei, salvatorul de nazism, eliberatorul de popoare, tara sfanta si aleasa, Sfantul Andrei, etc, etc ... sa te umfli in pene cu 11-12 tancuri distruse ?!?!
« Last Edit: 06 September 2023, 09:53 by Ciocanul »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1249 on: 06 September 2023, 10:51 »
"Primul UMPC FAB-1500 M54 și-a găsit cu precizie ținta de luptă cu o lovitură directă...
L-ai citat pe Soigu?

Luna trecuta s-au implinit 18 luni de cand gloriasa voastra armata bajbaie prin Ucraina.
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1250 on: 06 September 2023, 14:01 »
Minister of Defence Sergei Shoigu: "Yesterday was a tough day, enemy lost 6 tanks and then in Bakhmut again 6 so in total 11 thanks".
Trecem peste faptul ca e greu cu aritmetica.
Cat de penibil este sa te lauzi ca esti a doua mare armata a lumii, protectorul europei, salvatorul de nazism, eliberatorul de popoare, tara sfanta si aleasa, Sfantul Andrei, etc, etc ... sa te umfli in pene cu 11-12 tancuri distruse ?!?!
Aia a fost pentru o singura locatie in ultimele 24 de ore.
Pentru ca altfel:

"Contraofensiva Ucrainei: Eșec absolut!
Forțele de la Kiev au pierdut peste 66.000 de soldați și peste 7.600 de arme grele de când și-au lansat atacul la începutul lunii iunie...."

Parca ar fi cu dedicatie pentru tine (cu subtitrare):
 

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1251 on: 06 September 2023, 14:40 »
Domn Colonel a imbatranit extrem de urat. Serios, nici Soigu si nici trompetele de la televiziunea rusa nu s-ar hazarda la asa cifre penibile. De aia l-au marginalizat chiar si trump-istii.
"US Secretary of State Antony Blinken noted the "good progress" Ukraine has made in its counteroffensive, as he met with Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba in Kyiv on Wednesday.
https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-09-06-23/index.html
Ceva a miscat, vad ca si Putin iara tuna si fulgera ceva cu neonazismul si mai ceva balarii. Nu inteleg daca castiga si rezista si isi urmaresc obiectivele si in continuare denazifica, de ce sunt asa nervosi ? :D
--
Nici care insa nu minte si exagereaza ca si Colonelul Trompeta ce pare un Vadim2.
« Last Edit: 06 September 2023, 14:46 by Ciocanul »
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1252 on: 06 September 2023, 15:23 »
"„Potrivit Serviciului Gărzii de Stat a Frontierei Ucrainei, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, dronele ruseşti Shahed au căzut şi au detonat pe teritoriul României”, a afirmat Nikolenko într-o postare pe Facebook.
„Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a comentat purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean"
https://www.cotidianul.ro/breaking-drona-ruseasca-ar-fi-cazut-pe-teritoriul-romaniei/

"Ministerul Apărării Naţionale (MApN) infirmă "în mod categoric" informaţiile din spaţiul public cu privire la o "aşa-zisă situaţie apărută în cursul nopţii de duminică spre luni, în care drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional al României".
MApN subliniază că structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale "au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, atât în cursul nopţii trecute, cât şi sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre".
"În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau a apelor teritoriale ale României", completează reprezentanţii MApN."
https://www.agerpres.ro/politica/2023/09/04/mapn-infirma-faptul-ca-drone-rusesti-ar-fi-cazut-pe-teritoriul-national-al-romaniei--1163644

Care minte si de ce?

 ... deci, cine minte poporul cu televizorul?
Ca de obicei, conducerea superioara de partid si de stat.


Dom presedinte ar trebui sa isi demita urgent consilierii (is de un mare cacao, nu degeaba rid ucrainecii de noi) si sa iasa din nou pe post si sa ne ceara scuze.

"Mai multe bucăți dintr-o drona rusească folosită în atacul din noaptea de duminică spre luni au fost găsite pe teritoriul României, în zona localităţii Plauru din județul Tulcea. Ministrul Apărării a ajuns miercuri în Plauru, județul Tulcea, pentru a cerceta dacă există semne că vehiculul fără pilot a ajuns pe teritoriul țării.
„S-a văzut că într-un interval destul de redus temporar a fost o serie de atacuri, motiv pentru care cred că este important să întărim și noi măsurile de vigilență. Vom avea mai multe puncte de observație”, a spus Angel Tîlvăr, ministru al Apărării Naționale din România, la Antena 3 CNN.
Întrebat dacă au fost găsite bucăți din dronă, ministrul a confirmat.
„Da, în această zonă pentru că am acoperit o zonă foarte mare, incusiv zona despre care au fost discuții în spațiul public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți din aceasă dronă”, a spus Angel Tîlvăr.
Bucățile au fost ridicate și vor fi expertizate."


Post Merge: 06 September 2023, 15:36
PS: va puteti exprima cu incredere opinia despre prestatiile presedintelui nostru la: https://www.presidency.ro/ro/contact
Hai, ca nu musca, doar e democratie, ce dracu !

Post Merge: 06 September 2023, 15:48
PS2: pariez ca acest pui de securist, ditamai proful de engleza deghizat in ministru, Angel Tîlvăr, isi va cauta curind alta ocupatie ...  ;)
« Last Edit: 06 September 2023, 15:48 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1253 on: 06 September 2023, 16:00 »
Domn Colonel a imbatranit extrem de urat. Serios, nici Soigu si nici trompetele de la televiziunea rusa nu s-ar hazarda la asa cifre penibile.
Nici care insa nu minte si exagereaza ca si Colonelul Trompeta ce pare un Vadim2.
"Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a informat:" "Pot confirma că contraofensiva Ucrainei este un eșec; în ultimele 10 zile au făcut atacuri violente cu forțe mari, cu mari speranțe - totul a eșuat". el a spus.

Forțele de la Kiev au pierdut peste 66.000 de soldați și peste 7.600 de arme grele de când și-au lansat forța la începutul lunii iunie, a declarat marți (ieri) oficialul rus.

Nu prea le ai cu astea...

Deci "Colonelul Trompeta" zici ca nu-i de incredere...

Scott Ritter: GAME OVER for Ukraine as Russia Defeats the Neocon Agenda
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1254 on: 06 September 2023, 16:33 »
E deja dat ca accident ce s-a intamplat in Ceatalchioi și Chilia Veche de catre MApN.
Si vedeti ca MApN nu face de capul lui, ci numai la ordinele Pentagonului si CIA.
Ca au sarit germanii si niste politologi cu **** in sus acum, plus ucrainenii care s-au cam saturat sa fie pe cont propriu si vor ceva ajutor, nu conteaza.
Tot se musamalizeaza!

Oricum n-a murit nimeni, drona ori a explodat, ori a tintit gresit, ori a fost distrusa de sistemul de aparare antiaerian ucrainean si Kievul ne paseaza pisica moarta la noi in curte sa ne zica ca rusii au facut-o.

Bineinteles ca Sleepy Joe nu vrea WW3 acum inainte de alegeri, fiindca stie ca o va incasa de la Trump si de la republicanii din Congres. Si nici Iohannis care vrea in continuare vacante (desi nu mi-a placut niciodata de el, acum ar trebui sa ne simtim norocosi ca avem presedinte confortabil, altfel eram demult in razboi).
Nu o sa trimita America 500,000 de trupe pentru Ucraina sa debarce in Crimeea sau sa lupte in locul Romaniei si Moldovei, asta e clar.


Anul trecut au murit doi polonezi de la o racheta ruseasca deviata de ucraineni. N-a fost declansat niciun art.5.
Nu a inceput WW3 nici pentru conductele Nord-Stream distruse de rusi....sau asa cum se presupunea atunci pana sa dezvaluie New York Times alte chestii.
Se vorbeste pe net ca si elicopterul si avionul MiG care s-au prabusit in Dobrogea anul trecut, imediat dupa inceperea invaziei, ca ar fi fost doborate de rusi prin unde electronice. MApN a zis imediat ca ambele aeronave s-au prabusit una dupa alta de la ..... ,,viscol", cu toate ca era martie si gen era pe coasta.

O sa se tot intample incidente din astea si s-ar putea la un moment dat sa moara civili.....si poate chiar sa cada  ditamai racheta hipersonica ruseasca in Dorobanti.....s-ar putea sa se reintroduca si serviciul militar obligatoriu.....si o sa trimitem niste soldati prin Moldova....si tot nu o sa declanseze art.5. si nu o sa se declare razboi oficial Rusiei.  Din motive lesne de inteles!

Americanii stiu ca intr-o confruntare directa cu rusii, toata emisfera nordica devine nelocuibila in cateva ore si nimeni nu are de castigat nimic. Si rusii au asta, dar macar ei au credinta intarita ca jihadistii ca vor intra in rai.


Ati vazut Challenger-ul ala britanic ce frumos ardea, am vazut si leoparzii facuti cenusa........la anu o sa vedem si Abramsuri si F-16 prajite in mod sigur.........NATO, prin Ucraina, doar pune degetul piciorului in apa sa vada cat e de calda.
Si sa vada apoi cu ce ar putea imbunatati armamentul in viitorul apropiat, pana prin 2040-2050 cand exista sanse mari sa izbucneasca un WW3 pentru resurse.







Post Merge: 06 September 2023, 16:46
Ideea e urmatoarea:
Biden si cu Putin ranjesc ca niste maniaci, dand mana prin 2021, la Geneva, ca si cum au ajuns la o intelegere. Ca si cum Ucraina ar trebui sa fie ca Vietnam, doar un teren de testat armele de noua generatie ale producatorilor industriali militari din Rusia, Iran, Germania, Franta, UK si America. 

 
« Last Edit: 06 September 2023, 16:53 by peacemaker »
 

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1255 on: 06 September 2023, 17:22 »
Au "tocat" 7600 de arme grele din iunie ? Tancuri si dintr-astea ? Serios, chiar crezi asa ceva ? Tarile se lauda cand trimit cateva zeci de tancuri la ucrainieni si tu zici ca au pierit din iunie 1700 ?
In total Ucraina are in jur de 1500 de tancuri. TOATE. Rusia a pierdut de cand a inceput invazia in jur de 2000 de tancuri. Pe bune acum, hai sa ramanem cu picioarele pe pamant si nu mai asculta toate balariile de pe net.
Scott Ritter ? M-ai facut sa pierd si 2 minute din viata sa caut alta trompeta hauristo-americana ? De ce nu se muta si asta in Rusia ca vad ca o tot lauda ce fain e acolo si ce decadent e vestul. Al drecu, unul nu s-ar duce in Rusia, i-au numai banii de acolo sau mai grav, se dau doar in spectacol gratis pt atentie media.
https://www.euronews.com/2023/05/24/why-do-disgraced-americans-like-scott-ritter-spout-pro-putin-propaganda-in-russia
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1256 on: 06 September 2023, 17:51 »
"7600 de arme grele" inseamna o gramada de tipuri cumulate, nu doar tancuri. Iar ucrainenii au primit si primesc de la tarile controlate de americani o gramada de vechituri pe langa cele moderne mentionate in presa.

Citat din raportul Ministerului Apărării al Federației Ruse privind progresul operațiunii militare speciale (din 2 septembrie 2023):

"În total, de la începutul operațiunii militare speciale, au fost distruse: 466 avioane, 247 elicoptere, 6318 vehicule aeriene fără pilot, 435 sisteme de rachete antiaeriene, 11607 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 1147 vehicule de luptă cu lansare multiplă, sisteme de rachete, 6182 piese de artilerie de câmp și mortiere, precum și 12620 unități de vehicule militare speciale."
.......................................
De astazi, cu o ora in urma:
« Last Edit: 06 September 2023, 17:56 by oldshooterman »
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1257 on: 06 September 2023, 19:03 »
Daca rusul declara, apai il credem pe cuvant. Ca doar comunistii dau p-afara de cat de sinceri sunt :))
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1258 on: 06 September 2023, 19:54 »
Ai de capul meu. Deja au distrus tancuri cat s-a distrus la Stalingrad+Kursk la patrat, s-a depasit cu mult productia la hectar. Au castigat practic razboiul. De doua ori. :D
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1259 on: 06 September 2023, 20:21 »
Nu-i asa. De fapt ucrainenii au castigat razboiul inca de anul trecut, doar ca e tinut secret...