Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109324 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1290 on: 10 September 2023, 20:07 »
Ii plang la fel de mult ca tine, diferenta dintre noi este ca tu iti doresti ca razboiul asta sa continue pana cand rusii sunt invinsi indiferent cate victime va mai produce ca sa ai cum sa plangii de mila oamenilor ucisi in continuare pe cand eu si restul rusofililor ne dorim ca razboiul sa inceteze cat mai repede atata timp cat se observa clar ca nu exista nici o sansa sa castige ucrainieni.  Trebuie sa te decizi, esti pro libertate - democratie cu orice cost sau iti doresti ca oamenii sa nu-si mai piarda viata inutil ? Eu cred ca tu nu realizezi prin ce drama trece poporul Ucrainiean ca este fortat sa lupte in acest razboi finantat de Americani.

Post Merge: 10 September 2023, 12:05
E plina lumea de rusofili sau poate nu toti accepta dublu standard ca mentalitate

Cum am mai spus, scursuri umane sunt pe tot mapamondul. Si idioti utili. Pentru ca trebuie sa fi scursura sau idiot de rangul 1 sa sustii o natie care doar cu raspandirea mortii si asimilare de teritorii s-a ocupat de cand si-a parasit cacastoarele din satul Moscova in secolul 15.
     Asa cum fiecare generatie are idiotii ei utili are si multi prosti care considera ca viata oamenilor nu conteaza atata timp cat lupta sa-i infranga pe rusi. Voi chiar nu intelegeti ca autoritatile corupte din Ucraina au ajuns sa inroleze femei si copii ca nu mai au ce barbati sa mai trimita pe front sa moara .
   
       Cand o sa avem granita cu Rusia sa-mi povestiti cu ce a ajutat prelungirea razboiului si moartea atator oameni absolut degeaba, poate ca voi si restul care sustin un astfel de razboi aveati nevoie sa vi se confirme din nou cu ce se ocupa Rusia si ca nu ai cum sa lupti cu un astfel de adversar.
« Last Edit: 10 September 2023, 20:12 by axxel4you »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1291 on: 10 September 2023, 22:38 »
M-am uitat azi la niste filmulete de pe front. Intr-unul au scos doi orci dintr-o groapa vai steaua lor. Aveau undeva intre 50 si 60 de ani, oameni simpli de la tara cum vezi si la noi. Erau jigariti si murdari, unul era pisat pe el si mai ca plangea. Celalalt era ranit la mana si la cap si tremura de abia mai putea sta in picioare si se tinea de crengi. Uniformele rupte stateau lalai pe ei. Astia au avut noroc ca au scapat cu zile. Urat e razboiul.
Cred ca 70-80% din armata orceasca sunt parliti dintr-astia ce au facut stagiul militar acum 15 - 20 de ani in mare parte similar cu ce se facea si la noi, poate ceva mai multa instructie. Si acolo dai tuica si tai vitelul ca sa fii mai aproape de casa si sa ai permisii mai dese. Ce dracu de razboi sa mai stii dupa 20 de ani ? Au concentrat in special din zone sarace si nu din SP sau Moscova.
--
Cred ca daca americanii isi trimit doar femeile din armata ii fac salata pe agaricii astia. Nu mai vorbesc sa intre Navy SEALS, puscasi marini, mercenarii si alte "lighioane" care doar cu razboi se ocupa. In fata SUA tot frontul ala nu ar rezista 3 zile.
« Last Edit: 10 September 2023, 22:52 by Ciocanul »
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1292 on: 10 September 2023, 23:31 »
@axxel4you erau d-astia ca tine si pe vremea lui Hitler, si ala avea armata, nu gluma asta proasta a lui Putin. Nici ei nu concepeau ca Germania cea mare poate pierde, dar uite totusi ca au pierdut glorios. 
Nuuita ca toate marile imperii din istoria omenirii au picat. Si foarte multi le credeau de neclintit. Iar Rusia nu este in nici un caz vreun mare imperiu, sau vreo mare putere mondiala (dupa cum ne-o tot dovedesc de un an jumate incoace).
Din pacate tu nu prea ai cum sa intelegi asta cu mentalitatea aia de sluga.
Intre Rusia si Ucraina cine crezi tu ca isi mobilizeaza soldati cu forta? Asta ca o tot dai atata in sus cu standarde duble.


Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1293 on: 11 September 2023, 02:52 »
@KodiaK
Lol, cam toate națiunile de azi sunt o gluma proasta în comparație cu Germania nazista  la capacitati militare, nivel de dezvoltare si capitolul disciplina.


Hitler a putut cuceri  in 10 luni aproape toată Europa, cucerind vestul Poloniei, Norvegia, Danemarca, Tarile de Jos și Franța. Plus ca avea sub comanda sa Italia, România,  Ungaria,  Bulgaria, Slovacia și Croația, iar Spania era fascista . Un an mai târziu ocupase Grecia , nordul Africii și o parte din Rusia, de l-a pus pe Stalin pe fuga.


Ce a făcut Putin în primele 10 luni ? A consolidat ocupatia doar în patru regiuni ucrainene, și asta la 8 ani după anexarea Crimeii.
De atunci nimic, doar se chinuie sa mobilizeze milioane de rusi sa ii trimita la moarte pentru apărarea regiunilor rusești.
 

Hitler sa răsucește în iad de fiecare data când îl comparam pe el cu Putin.


Putin nu poate decât sa distruga lumea cu arsenalul sai balistic și nuclear , nu poate crea un imperiu nici măcar de durata si dimensiunea Germaniei naziste în Europa urbana.
« Last Edit: 11 September 2023, 02:57 by peacemaker »
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1294 on: 11 September 2023, 13:28 »
"În opinia mea, drona picată la Plauru nu a fost nici dronă ucraineană, nici rusească. A fost americanilor de la noi - o să argumentez. Picată accidental. Vă ofer o posibilă explicaţie pentru tot ce s-a întîmplat în această săptămînă.

Firul poveştii şi toate explicaţiile aferente.

În noaptea de 3 spre 4 septembrie, la Ismail au avut loc atacuri ruseşti intense. Americanii au executat misiune de supraveghere obişnuită în apropiere sau poate a fost un simplu exerciţiu de antrenament (o să revin), profitînd de zgomote şi condiţii asemănătoare celor reale de luptă, însă fie drona operată de ei s-a defectat sau poate au scăpat-o pur şi simplu de sub control.

Le pică drona. Explozie mare, americanii care o operau de la ceva distanţă o taie liniştiţi înapoi la bază sau de unde or fi venit, cel mai probabil la Babadag sau poate la Kogălniceanu sau chiar la Borcea, să raporteze pentru a se lua măsuri. Zic liniştiţi, locul prăbuşirii fiind unul complet în pustietate - cine să treacă p-acolo să vadă ce şi cum? Apar imediat primele semnale pe Telegram date de cei care au văzut momentul exploziei, iniţal o afirmaţie pe un canal al locuitorilor din Ismail, apoi un scurt video cu explozia în miez de noapte, cel pe care l-aţi văzut toţi, pe unul dintre cele vreo zece canale intitulate identic Odessa Info. Informaţiile sînt preluate imediat de voluntarii de la GeoConfirmed, pe Twitter, primul fiind Digital Adam, care începe să scormonească împreună cu încă doi voluntari, Auditor şi Neohandrail, fac schemele alea cu linii colorate pe google maps, calculează, extrapolează şi ajung la coordonatele pe care ştim, coordonate pe care le şi postează pe Twitter. Toate acestea le-am găsit mergînd pe firul discuţiilor de pe Twitter.

Evident, explozia nu a scăpat nici ucrainenilor, aceştia fie luînd informaţiile brute de la militarii lor din Ismail, cum au declarat, fie culegînd de pe Twitter, fie toate la un loc şi altele, nu putem şti cum, nici nu contează. Şi la fel de evident este că au presupus că e o dronă rusească, ce altceva putea fi în noaptea aia în care atacurile au curs? Cum ruşii operează în zonă drone Shahed, Shahed au zis şi ucrainenii că e. Şi încep să vocifereze, de bună credinţă, primul fiind Nikolenko: alo, Românica, ţi-a căzut o dronă în curte, nene!

Ai noştri se agită şi primesc informaţia că, de fapt, e o dronă a americanilor de la noi. Poate americanii au informat MApN-ul atunci, chiar în noaptea aia - băbăieţi, staţi liniştiţi, că e drona noastră! - sau poate ai noştri au întrebat americanii, ştiind bine că ăia supraveghează zona, nici aici nu contează. Cert e că informarea între părţi s-a făcut rapid, iar Tîlvar a ieşit imediat cu negarea. O negare exagerat de fermă, exagerat de categorică, la fel precum cea a lui Iohannis rostită imediat după cea a lui Tîlvar, Odobescu hop şi ea cu negarea, tocmai fiindcă în poveste era vorba despre parteneru' strategic. De altfel, toată lumea s-a întrebat de ce ai noştri s-au grăbit în halul ăla să iasă la declaraţii şi să nege vehement. Păi, d-aia.

Ucrainenii, în continuare de bună credinţă şi crezînd că l-au apucat de dumnezeul extiderii războiului de un picior sau măcar pe cel al suplimentării armamentului, neinformaţi de americani, revin în forţă: faceţi mişto de noi, mă, români? Că avem şi dovezi, mă, nesimţiţilor!

Dar mă opresc din firul poveştii pentru o paranteză importantă. Primul lucru pe care americanii îl fac atunci cînd îşi trimit oamenii undeva pe planetă este să le asigure protecţie şi informaţii. Este glumă să credem că o bază precum Kogălniceanu a fost lăsată fără supraveghere satelitară, de exemplu, şi fără nenici din CIA şi fără toate cele care vin la pachet în astfel de cazuri. Şi este o glumă şi mai mare să credem că un punct atît de fierbinte precum portul Ismail nu a fost atent supravegheat, din cer şi de pe uscat, chiar dinainte de a porni sarabanda atacurilor ruseşti, cu atît mai mult cu cît americanii ştiu bine că noi sîntem praf şi pulbere în privinţa supravegherii zonei. De AWACS-uri nici nu mai povestesc, fiindcă e posibil să fi avut şi unul d-ăsta prin zonă. Acum, că americanii nu vor recunoaşte niciodată că execută misiuni de supraveghere operativă pe şi de pe teritoriul românesc, asta este evident, fiindcă înseamnă ca două ţări NATO să fie implicate într-un război în care cică nu sînt implicate. Dar nici nu îşi pot permite luxul ca porţiuni fierbinţi de graniţă să nu şi le acopere măcar informativ. Aşa încît, am absoluta convingere că acea porţiune de graniţă are asupra ei ochii unor sateliţi, iar în teren e calcată de roţile unor vehicule de teren. Toate acestea, coroborate cu reacţiile oficialilor noştri de la început, cu cele ulterioare, cu urmele de la faţa locului, cu mişcările la comandă ale unei anumite părţi a presei cu epoleţi, cu toate celelalte pe care vi le prezint în continuare mă îndreptăţesc să cred că drona nu a fost rusească, nici ucraineană, ci americană.

Revenind, luni şi marţi, ucrainenii ne bat obrazul cu strigăte şi chiuituri, încercînd să beneficieze de situaţie cît se poate şi reclamînd nevoia de armament pentru susţinerea luptelor în zonă, noi continuăm negarea senină şi cretină. În tot acest interval de timp, nimeni din armia noastră nu a fost trimis să scormonească prin locul indicat a fi cel de cădere a unei drone din simplul motiv că nu ar fi avut de ce. Ştiau deja de la americani despre ce e vorba, lucrurile păreau a fi bine acoperite, presa înghiţise pe nemestecate povestea şi oricum nu se duce nici un jurnalist în astfel de locuri fierbinţi şi sensibile fără undă verde de la patron şi servicii. Să nu mai vorbesc despre comoditatea absolută a presei noastre. Toate bune şi frumoase.

Însă miercuri, primarul din Ceatalchioi îşi găseşte vocaţia de detectiv şi pleacă la căutare printre copaci. Acelaşi primar care luni spunea că el nu a auzit şi nu a văzut nimic, evident respectînd linia de comunicare oficială, dar lăsînd totuşi un semn de întrebare: "nu am cunoștință de așa ceva, dar dacă dumnealor (ucrainenii, n.n.) au probe, ar trebui să se aplece mai serios armata să o caute.” Deci, miercuri dimineaţă pleacă primarul, cu încă un localnic după el, la căutat de drone şi găseşte resturile. Anunţă imediat prefectul, ăla o fi anunţat şi el mai departe, în stînga şi în dreapta, cert este că povestea se întinde şi nu mai poate fi muşamalizată, drept pentru care trebuie schimbat rapid discursul public al oficialilor.

Ca să se scoată cît de cît şi să nu ajungă galaxia să facă un mişto crunt de armia noastră informată de un primar de comună de la margine de ţară, Tîlvăr minciuneşte iute Agerpresului că încă de marti după-amiază au plecat militari ai armiei la cotrobăit locul picajului. Doar că tot marţi după-amiază, Iohannis ne spunea că soto nu e nimic acolo şi că a "verificat absolut tot".

Anyway, Tîlvăr pleacă în vizită de lucru cu alaiul după el, Antena 3 primeşte foaie de misiune să vină la momentul oportun la faţa locului, să filmeze disciplinat delegaţia şi copăceii pîrliţi (nu m-ar mira să aflăm că pupăza aia şi cameramanul au venit în acelaşi avion cu ministrul). De ce doar Antena 3? Din simplul motiv al controlului asupra mesajelor şi imaginilor care trebuiau să plece spre public. Şi fac şi aici o paranteză: observaţi că singurele filmări de la faţa locului pînă azi sînt ale Antenei 3 şi ale Digi TV, adică exact trompetele de prelipceni şi radutudori cele mai înfocate ale americanilor în privinţa războiului din Ucraina.

Tot miercuri, primarul sare şi el cu declaraţii: „Mă bucur că domnul Tîlvăr nu a muşamalizat. N-am crezut, dar m-a uns la inimă”, o afirmaţie extrem de interesantă care indică faptul că e posibil să se fi făcut presiuni pe el ca să tacă. Şi mai spune primarul: "Pentru noi, localnicii, e lucru mare să nu ascunzi adevărul." A doua zi, joi, pe primar îl scapă gura şi confirmă că au existat presiuni: „Este o chestie sensibilă. Mi s-a atras atenția că orice pas greșit, pot băga țara în război sau dau o interpretare greșită. Acuma, scuzați-mă, bănuiesc că telefonul meu este ascultat, mai ales după ce am facut declarațiile". Întrebat de jurnalişti, refuză să spună cine l-a tras de urechi: „Cine era în măsură. E… Nu pot să… Nu mi-a… Adică atenția asta mi-a fost atrasă sub formă de recomandare. Și analizând o situație, că este o situație sensibilă care nu putem excludem nici plantarea unei drone acolo de către…" Una peste alta, din sinceritatea omului am aflat că s+a încercat muşamalizarea, dar nu s-a reuşit. Aşa că s-a trecut rapid la schimbarea strategiei de comunicare.

Revenind la ziua de miercuri, are loc vizita de lucru şi Antena 3 aruncă pe piaţă prima filmare de la locul presupusei explozii. Tîlvăr ne spune că a cules niscai bucăţele de dronă, Antena 3 pune în scenă super dezbateri, presa oferă val de poze cu delegaţia, ce să mai, tot tacîmul unei maxime transparenţe, cică. Reacţionează şi Iohannis, printr-o declaraţie inexplicabil de dură, atipică pentru el şi care nici nu se pupă deloc cu politica prudentă de comunicare a NATO. O reacţie de tipul aruncatului nervos al paltonului, deşi ştim bine că în toate ocaziile critice a fost extrem de abil în a vorbi insipid, incolor şi inodor. Nu reiau declaraţia, o ştiţi. Iar în opinia mea, nu a fost o declaraţie pentru toată lumea, a fost o răbufnire de nervozitate pe americanii care fac cam ce vor ei p-aici şi din cauza cărora s-a făcut pe cacao. Termenul "suveranitate" nu l-a folosit întîmplător greşit în loc de "integritate", nici repetarea de două ori a garanţiilor alea "puternice, cele mai puternice" de securitate.

Iar dacă tot am ajuns la scenetele Antenei 3 şi Digi TV, să ne oprim un pic aici. Prima impresie, ca om care, aşa cum vă spuneam la un moment dat, a studiat la viaţa lui ceva imagini cu locuri de explozii, impresie greşită însă, a fost aceea că nu se pupă deloc flăcăroaia din filmarea video provenită de la canalul de Telegram Odessa Info cu ceea ce se vede în filmările televiziunilor noastre. Avem ceva arsuri p-acolo, avem şi o gropiţă (crater, după capul pupezei de la A3 şi pupăzului de la Digi care vizibil au primit pe foaie acelaşi text) în care se văd urme de ardere, un copac ceva mai ars decît celelalte, se văd şi nişte crengi arse. În rest, totul uscat, pe o distanţă mai mare decît ceea ce pupezii arată, uscături grămadă şi pe jos nearse şi aşa mai departe. Imagini care n-au făcut altceva decît să înfierbînte minţile celor care sînt convinşi că nu a existat nici o explozie şi nici o dronă. Ba chiar au venit unii cu argumente d-alea cică indubitabile, cum că uite, dom'le, iarba de lîngă crater nu e arsă, copacii sînt arşi de la înălţimea unde ai ţine o lampă de sudură şi lampa aia cică a fost ţinută cu grijă să nu ardă vegetaţia din jur şi să nu atragă astfel atenţia, dar n-a fost ţinută bine că cică s-a grăbit sudorul, groapa aia e veche că e iarbă crescută p-acolo, iar resturile de dronă au fost aduse cu barca şi cică în tot scenariul ăsta e o conspiraţie cu primarul şi prefectul, totul ca să ne atragă în război. Aberaţiile astea au fost rostogolite într-o veselie pe facebook, fără ca ăia care au înghiţit aiureala să ia în considerare declaraţiile primarului care a dat peste cap mesajele oficialilor sau declaraţia calmă a lui Stoltenberg cum că e cazul să ne vedem liniştiţi de ale noastre fiindcă nu există informaţii care să îngrijoreze.

Să lămurim cum e cu urmele de ardere, zic. Şi ajung aici şi la a cui e drona.
1. Ştim că ruşii operează în Ismail cu drone mari. Drona HESA Shahed 136 / Geran-2, cea invocată în declaraţiile ucrainenilor că ar fi căzut la noi, e ditamai dronoaia: are aproape 4 metri în lungime, 3 metri in deschiderea aripilor, 200 de kile fără încărcătură şi vreo 250 kile cu încărcătura explozivă. Dacă o astfel de dronă ar fi picat întreagă la locul cu pricina, crengile arborilor de acolo, destul de apropiate unele de celelalte, unele chiar foarte apropiate, ar fi fost praf. De asemenea, urmele căderii ar fi mult mai consistente decît o biată gropiţă. De asemenea, s-ar fi văzut pe copaci urmele impactului, că totuşi vorbim de un sfert de tonă de metal venită cu viteză.
Dar să mergem pe varianta că o Shahed ar fi fost interceptată în aer de ucraineni, presupunînd că ar fi şi avut cu ce să o troznească în afară de puşcoace. Acceptăm şi declaraţiile ministrului privind fragmente găsite. În acest caz, declaraţiile oficialilor uncraineni ar fi trebuit, în mod logic, să sune de genul: băi, români, noi am buşit o dronă rusească la ora si minutul X şi vedeţi că au căzut fragmente la voi! Însă din ceea ce au tot acuzat ucrainenii reiese limpede că nici ei nu ştiau prea bine ce e cu povestea asta, afirmînd că o dronă (întreagă) s-a detonat la noi şi insistînd doar că au nişte fotografii ca probă: băi, români, ştim de la serviciul nostru de frontieră că la voi a picat o dronă, vedeţi că avem şi poze - găsiţi declaraţiile pe net, nu le mai reiau. Gluma glumei, fotografiile prezentate ca probe sînt taman cele de pe Twitter. Mai mult, dacă vorbim despre o ditamai drona Shahed interceptată, pe de o parte ar fi trebuit să explodeze în aer, evident, iar în plus fragmentele s-ar fi împrăştiat pe o rază destul de mare la sol şi în apă. Multe fragmente. Filmarea din noaptea exploziei arată însă o deflagraţie la sol.
Cum o dai, cum o întorci, nu prea iese de-o dronă rusească.
Aş vrea aici să adaug o o observaţie: ruşii operează cu drone în imediata apropiere a graniţei nu numai fiindcă sînt destul de greu de detectat şi interceptat, ci mai ales fiindcă pot fi operate cu maximă precizie. Precizie la nivel de metri.

2. Dacă n-a fost o dronă rusească, atunci să fi fost o dronă ucraineană, nu? Una mai mititică şi care, la cădere, să justifice crengile alea apropiate nederanjate prea mult şi urmele reduse de ardere (voi ajunge şi la urmele alea imediat). Ucrainenii au mai multe tipuri de drone care s-ar potrivi cu locul din Plauru şi care ar putea opera cu încărcătură, gen R18, DJI-uri modificate, Switchblade sau Phoenix Ghost-urile americane. În postarea de ieri dimineaţă vă spuneam cum am ajuns să presupun că este vorba despre o dronă Phoenix Ghost (postare preluată cu omisiuni și greșeli de o publicație online), dar reiau. Într-o fotografie prezentată de Antena 3 cu nişte resturi adunate cică de prin locul exploziei apare şi o bucată de carton, lîngă un şurub, bucată nearsă, inscripţionată PHNX2,84. Miercuri, cînd am văzut fotografia, am început să îmi pun primele întrebări, am răscolit net-ul să mă lămuresc ce tip de componente are o dronă Shahed, ce tip de componente are drona Shahed în versiunea modificată de ruşi, am găsit info căcălău, dar nici una satisfăcătoare, am ajuns la concluzia că s-ar putea să nu fie dronă rusească, atunci ce naiba ar putea fi şi aşa am ajuns la Phoenix Ghost. Despre acestă dronă nu se ştiu prea multe, nu am găsit info, aşa încît legătura dintre carton şi modelul acesta de dronă americană dat ucrainenilor spre operare e bazată doar pe simpla inscripţie. Drona Phoenix Ghost, făcută special pentru ucraineni după o altă dronă americană - Switchblade, e una de tip kamikaze care poate să ducă încărcătură explozivă (muniţie tip loitering, adică îşi caută ţinta), are cameră pentru supraveghere şi spionaj şi e dotată cu infraroşu pentru a fi operată special pe timp de noapte.
Dar să n-o mai lungesc, orice fel de dronă ar opera ucrainenii, o întrebare logică, firească se pune: de ce naiba ar plimba ucrainenii o dronă de supraveghere şi spionaj pe propriul lor teritoriu sau pe al nostru, presupunînd că or fi scăpat-o de sub control? Absurd, desigur. Acolo, la Plauru, Dunărea face o curbă unde, pe trei sferturi, partea românească e înconjurată de parte ucraineană. Ce să spioneze? Ce să targheteze? Să se spioneze pe ei înşişi sau pe noi? Iată de ce, glorios pică şi varianta asta. Am explicat de ce nici varianta conspiraţioniştilor care văd nu'ş ce strategii de atragere a noastră în răzbel nu intră în discuţie, nu mai reiau.

3. Singura variantă care mai rămîne e o dronă controlată de pe teritoriul nostru. Fie pentru supraveghere, fie pentru exerciţiu în condiţii semi-reale de conflict, alte variante nu văd. Probabil au fost executate de către americani misiuni operative în zonă, date fiind atacurile ruşilor, mai ales în acea noapte, iar drona li s-a defectat, dar la fel de probabil este că vreunul dintre militarii ucraineni antrenaţi la Borcea a fost adus în zonă pentru exerciţii de pilotaj drone Phoenix Ghost şi operatorul neîndemînatic a buşit-o. Aici gama de posibilităţi e destul de generoasă şi nu există elemente de care să mă pot agăţa în privinţa detaliilor. Nici nu cred că ar conta prea mult în ecuaţia generală. Din tot ceea ce am expus în cea mai lungă postare pe care am scris-o vreodată, opinia mea este că drona aparţine americanilor.
"

Restul, aici:
https://www.facebook.com/proiect.semperfidelis/posts/pfbid0hdKKDLUTMaVPNEX1JRuZDgw7NbM43JwNbsWekGyi66eHAa5vZGwQFgJL85LQknt6l
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1295 on: 11 September 2023, 17:23 »
Nenea datul cu parerea are si niste dovezi?
Nu de alta, dar m-am saturat de cat caca mananca sclavii lui Putin, de la Covidul raceala pana la arma cutremuratoare a lui Sosocaca.

Deci americanii se plimba teleleu prin Ro si nu-i vede nimeni. De ce? Daca vroiau razbel, propria drona de 32 milioane dolari, doborata de rusi in ape internationale era suficient pentru ei.

Post Merge: 11 September 2023, 17:36
Asa cum fiecare generatie are idiotii ei utili are si multi prosti care considera ca viata oamenilor nu conteaza atata timp cat lupta sa-i infranga pe rusi. Voi chiar nu intelegeti ca autoritatile corupte din Ucraina au ajuns sa inroleze femei si copii ca nu mai au ce barbati sa mai trimita pe front sa moara .
   
       Cand o sa avem granita cu Rusia sa-mi povestiti cu ce a ajutat prelungirea razboiului si moartea atator oameni absolut degeaba, poate ca voi si restul care sustin un astfel de razboi aveati nevoie sa vi se confirme din nou cu ce se ocupa Rusia si ca nu ai cum sa lupti cu un astfel de adversar.
Chiar nu intelegi ca Putin si-a nenorocit tara cu razboiul acesta? Ca ucrainenii care mor o fac cu un motiv, insa rusii trimisi la abator mor doar pentru toanele unui dement?
Nu o sa fie niciun pericol cu duhoarea rusilor la granita atat timp cat ne respectam angajamentele in cadrul NATO. Pericolul nostru vine de la cei ca tine, care si-ar omori si copiii daca tarul rusilor le-o cere.

Nu stiu e cine incerci sa pacalesti, insa cei care isi doresc cu adevarat pacea pentru ei si pentru generatiile viitoare nu pot scuza Rusia cum o faci tu. Puti a sosohaur de la o posta.

« Last Edit: 11 September 2023, 17:36 by Cyberseller »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1296 on: 11 September 2023, 19:17 »
Ce motiv zici ca au ucrainieni aia luati cu forta si trimisi pe front sa moara? Iti doresti si tu sa-ti gaseasca cineva un motiv sa mori doar ca sa fie sifonati bani.
  Daca Rusia era asa cum o vezi tu interveneau imediat Americani.
    Tot ce o sa vezi in razboiul asta o sa fie exterminarea poporului Ucrainian.  Sper ca o sa fii mandru ca ai sustinut razboiul asta pana la ultimul copil ucrainiean trimis pe front sa moara.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1297 on: 11 September 2023, 19:44 »
Singurul care sustine razboiul esti tu (ba chiar se bucura cand Putin mai castiga niste teritoriu)
Stai linistit ca daca ucrainieni aia erau trimisi cu forta pe front, nu rezista Ucraina nici macar o luna. Nu ai cum sa castigi un razboi cand soldatii sunt cu moralul la pamant. Daca intr-adevar nu isi doreau sa lupte pt a-si apara tara atunci se predau instant rusilor.
Dar singuri care se predau pe banda rulanta sunt soldatii rusi, pt ca aia saraci sunt luati cu forta si aruncati intr-un razboi pe care nu-l inteleg si nu si-l doresc.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1298 on: 11 September 2023, 20:07 »
Daca intr-adevar nu isi doreau sa lupte pt a-si apara tara atunci se predau instant rusilor.
Nu-i asa pentru ca ii impusca daca e mirosita intentia de a se preda. E stabilita o procedura prin care sa se poata preda si nu-i simpla.

Au povestit o gramada despre cum merge treaba si sunt si pe net o gramada de filmulete despre cum ii culeg cu forta. Nu se inghesuie nimeni sa moara pe front.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1299 on: 11 September 2023, 23:22 »
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1300 on: 12 September 2023, 07:32 »
Dar asta cum e?

UE importă cu aproape 40% mai mult gaz lichefiat din Rusia decât înainte de războiul  din Ucraina

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue-importa-cu-aproape-40-mai-mult-gaz-lichefiat-din-rusia-decat-inainte-de-razboiul-din-ucraina-2486259
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1301 on: 12 September 2023, 09:17 »
Biden, la summitul G20, a incercat sa atragă India de partea Occidentului împotriva Rusiei, promițând investiții, după reusita cu Vietnamul , unul dintre cei mai redutabili foști inamici ai Americii acum 60 ani.

Problema e ca are șanse slabe atata vreme cât America e aliata militar cu Pakistan, inamicul tradițional al Indiei.

Razboiul s-ar termina mai repede dacă am atrage de partea Occidentului tari africane, sud americane și China, dar și din Asia Centrală, atunci Putin ar ceda când s-ar trezi izolat și sancționat de toți.
Ar fi singura soluție la prevenirea escaladarii războiului din Ucraina.




« Last Edit: 12 September 2023, 09:23 by peacemaker »
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1302 on: 12 September 2023, 14:35 »
Stai linistit ca daca ucrainieni aia erau trimisi cu forta pe front, nu rezista Ucraina nici macar o luna. Nu ai cum sa castigi un razboi cand soldatii sunt cu moralul la pamant. Daca intr-adevar nu isi doreau sa lupte pt a-si apara tara atunci se predau instant rusilor.

Mda, aha.
Regiunea Cernăuți: 18 de bărbați de vârsta înrolării, reținuți în weekend de grăniceri
Un bărbat din Hotin va sta 3 ani după gratii pentru că a refuzat să meargă pe front
A naibii propaganda asta ...
« Last Edit: 12 September 2023, 14:37 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1303 on: 12 September 2023, 18:20 »
Ce motiv zici ca au ucrainieni aia luati cu forta si trimisi pe front sa moara? Iti doresti si tu sa-ti gaseasca cineva un motiv sa mori doar ca sa fie sifonati bani.
  Daca Rusia era asa cum o vezi tu interveneau imediat Americani.
    Tot ce o sa vezi in razboiul asta o sa fie exterminarea poporului Ucrainian.  Sper ca o sa fii mandru ca ai sustinut razboiul asta pana la ultimul copil ucrainiean trimis pe front sa moara.
Mereu aceeasi placa tembela, cu americanul pus pe facut bani si rusul pasnic obligat sa plece la razbel. Doar lapte si miere in Rusia, fiecare rus permitandu-si iahturi de 500 milioane dolari si sa cumpere echipe de fotbal de top din Occident. Din ce vad, ii urasti de moarte pe ucraineni pentru ca au indraznit sa zadarniceasca planurile idolului tau de la Kremlin. Esti cu capsa pusa ca ti s-au ofilit florile cu care vroiai sa il intampini.

Spui ca capul taiat, sabia nu il taie. Cica ar fi si un proverb turcesc care zice ca tocmai capul taiat trebuie taiat. In sens metaforic, un om (sau o natie) fara onoare trebuie tratat/a cu dispret. Exact asta am patit in 1939 cand nu eram nici cu nemtii, nici cu rusii. Stateam cu capul plecat in fata lor si cand stai umil si aplecat ii inviti pe toti sa ti-o traga in dos. Si ne-au tras-o, si rusii si nemtii, pana am pierdut o treime din greutate. Dupa doi ani de hardcore, jupuiti si vai de noi, am fost invitati sa participam si la un razbel in care am pierdut aproape juma de milion de oameni din care am iesit tot luzeri, caci rusul ne dezmembra fabricile si ne lasa fara recolte in timp ce americanul cel rau injecta miliarde in reconstructia Europei de Vest.

Iar acum vrei sa pupam talpile unei natii de criminali care ne-a tras-o de cate ori a avut ocazia. Tezaurul iti spune ceva? Praduirea arhivelor romanesti de catre rusi de patru ori de-a lungul istoriei iti spune ceva? Faptul ca exista colonii de romani in Kazahstan iti spune ceva? Daca nu, du-te tu la rusi daca nu mai poti de dragul lor. Noi, daca nu ne rupem singuri picioarele cum am facut-o de atatea ori in istorie, stam dracului linistiti si ne respectam angajamentele fata de ce-a mai puternica alianta din care am facut parte vreodata si rusul ne poate atinge doar superficial, prin oameni ca tine si moderatorul. O minoritate cu care ne putem descurca si singuri, NATO sa ne apere de duhoarea rusilor.


Mda, aha.
Regiunea Cernăuți: 18 de bărbați de vârsta înrolării, reținuți în weekend de grăniceri
Un bărbat din Hotin va sta 3 ani după gratii pentru că a refuzat să meargă pe front
A naibii propaganda asta ...

Total: 19
Cred ca sunt sute, poate mii care au fugit de razboi. Procentajul este mic in raport cu Romania, caci toti bombardierii, romanosii si alti gura sparta ar rupe granita de vest prin tunelurile dacice doar daca maraie rusul spre noi.
Ucrainenii au demonstrat ca au bile puternice in pantaloni. Tu vezi doar partea plina a paharului rusesc, pe aia goala o ingropi elegant sub pres. Stau de un an ingropati in pamant cam in aceleasi pozitii iar liderul lor se intalneste cu marele Kim Jong Un, de care se feresc chiar si despotii Africii. Pana si aia care ii jurau credinta vesnica si ca il primesc cu bratele deschise i-au spus-o pe sleau ca e mai bine sa ramana in buncarele lui si sa nu le calce prin tara. Ultimul pe lista e presedintele Braziliei.
« Last Edit: 12 September 2023, 18:36 by Cyberseller »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1304 on: 12 September 2023, 20:35 »
S-a intalnit cu Kim Jong Un ca sa-i ceara obuze in special si munitie ca si le-a terminat. Si o sa primeasca munitie din '60 expirata si varza dar e buna si aia decat deloc. Nu stim ce va da la schimb Marele Orc. Cred si sper ca aia se bucura si de o supa la plic.