Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 110057 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1320 on: 16 September 2023, 16:17 »
 Vrea sa fie pace in lume, dar sa se ocupe Putin de ea.  :D

Legat de drone pe teritoriul Romaniei, abia de acum sunt sanse sa le detectezi, cu interdictia de zbor din zona. Dupa sunet, noaptea, este imposibil sa le localizezi. Draciile astea scot intentionat un zgomot infernal pentru a deruta. Cu radarele mari sunt greu de detectat pentru ca zboara la altitudine mica si relieful joaca feste. Probabil ca au adus in zona ceva Geparzi sau sisteme AA care le pot detecta pe o raza de 15-20 Km.

Baietii care au depus cu mandrie patriotica poze cu Leoparzi si un Challanger distrus nu au unele si cu deranjul produs de ucraineni prin Crimeea in ultimele zile?  8)
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1321 on: 16 September 2023, 16:25 »
Tu chiar suferi ca Putin inca nu a reusit sa ingenuncheze Ucraina.
Daca maine Putin isi retrage toate trupele se se termina razboiul, pardon, operatiunea militara speciala, cred ca o sa intri in depresie.
Imi place cum adepti celui mai infect sistem politic din lume, care se bazeaza exclusiv pe propaganda si splare de creier, numesc propaganda orice relatare a realitatii :))
Nu o sa intru in depresie, O sa fiu fericit ca nu au murit Ucrainieni absolut degeaba si as realiza ce fraier am fost ca am servit cu polonicul ala mare propaganda de la kremlin.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1322 on: 16 September 2023, 16:39 »
"O relatare a realitatii" care pe aici ajunge mai greu:

Precum au anticipat analistii americani considerati a fi rupti de realitate, rusii au intins ucrainenilor o capcana in zona Rabotino si in ultimele doua zile i-au distrus in zona Rabotino-Verbovo, obligandu-i pe supravietuitori sa se retraga mult in spatele primei linii defensive rusesti numita "Surovikin Line", la Verbovo.
.................
Iar partea a doua a evolutiei evenimentelor consta in faptul ca, Coreea de Nord s-a oferit sa participe in sprijinul rusilor cu pana la 300.000 - 500.000 de soldati complet echipati daca situatia o va cere.
"Prima desfășurare va fi de aproximativ 20.000 de soldați pentru a ajuta la logistică." spun tot americanii, nu altii.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1323 on: 16 September 2023, 20:20 »
De ce ar fi nevoie de sute de mii de muritori de foame din NK daca rusii se descurca atat de bine?
Intreb si eu, caci miroase mai degraba a disperare.

Lasand la o parte rusinea in care se scalda Rusia, ditamai armia apeland la un paria, sunt soldatii aceia pregatiti de lupta? Renunta Un la niste oameni antrenati subrezindu-si astfel pozitia in propria tara? Caci pare mai degraba un paranoic care se teme si de propria umbra.
Daca intervine NK in razboi vor dispare toate liniile rosii si ucrainenii vor primi tot ce au cerut, inclusiv avioane si arme cu raza lunga de actiune.

Post Merge: 16 September 2023, 20:22
"O relatare a realitatii" care pe aici ajunge mai greu:
Cum ma pot abona la saiturile proruse?
Baga o pila, te rog.
« Last Edit: 16 September 2023, 20:22 by Cyberseller »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1324 on: 16 September 2023, 20:26 »
Nu o sa intervina NK. O sa-i trimita niste obuze din 60-70, il incurcau pe umflat prin vreo pivnita. Nu mai are munitie din asta de rahat. De ce credeti ca l-a chemat ?
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1325 on: 16 September 2023, 21:19 »
spun tot americanii, nu altii.
Momentan o spui tu, luata probabil de pe vreun site de fake news. Daca era ceva unbiased atunci puneai si sursa.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1326 on: 16 September 2023, 22:02 »
Tu chiar suferi ca Putin inca nu a reusit sa ingenuncheze Ucraina.
Daca maine Putin isi retrage toate trupele se se termina razboiul, pardon, operatiunea militara speciala, cred ca o sa intri in depresie.
Imi place cum adepti celui mai infect sistem politic din lume, care se bazeaza exclusiv pe propaganda si splare de creier, numesc propaganda orice relatare a realitatii :))
Ar fi tare sa se intample asta ....pentru civilii ucraineni, pentru noi care suntem stresați........pentru unii oportuniști care abia așteaptă să se împace cu Rusia ca să-i cumpere gazul ieftin. 

Dar nu cred că face Putin o ieșire din asta. 
Nici ucrainenii nu vor fiindcă știu că o retragere tactică și o perioadă de armistițiu le-ar da rușilor răgaz să pregătească o invazie și mai catastrofală.

Dar dacă va fi una rapidă și sincer, nu prea e de dorit,  s-ar putea ca retragerea să se lase ori cu două portabile tactical nukes să egaleze Rusia pe America, ori intrăm oficial în WW3 cu Rusia, China, Coreea de Nord și Iran. 
În cel mai bun caz, începe Al Doilea Război  Rece și o nouă cursa a înarmării  care poate să dureze decenii, și Rusia/China și  SUA să reînceapă producția în masă de nucleare, biologice și chimice, poate și lasere, la scara din primul război rece.  Nici scenariul ăsta nu e prea de dorit, cu toate că a cam început.

Și acum, sincer....de ce ai vrea să se retragă?

Ca apoi să-i vezi pe Macron și Olaf...sau pe goblinii împuțiții din Ungaria și Austria....... cum își dau limbi cu Putin și să cumpere gaz rusesc? EXCLUS!

E chiar în interesul americanilor și a producătorilor industriali de armament modern ca războiul din Ucraina să dureze cât mai mulți ani. 

Până devine un război extins la scară regională est-europeană  sau până pică în irelevanță ca Siria sau ca Congo......și ne distrage potențialul război Taiwan-China.  Ăla o să fie și mai nasol.

Ca Iugoslavia nu cred că se va termina. Nu o să ajungă în veci Sauron la Haga, poate doar între patru scânduri.

Nici o retragere ca în Vietnam sau ca în Afganistan nu se întrevede....sunt prea multe în joc, la anu intră avioanele F-16, tancurile Abrams  și rachetele ATACAMS în acțiune.  Rușii planifică în curând o nouă ofensivă de iarnă cu tancuri T-14 Armata.

Nu vrei să vezi lupte directe între un Abrams și un T-14 ca în Battlefield? Sau un dogfight între un F-16 și un SU-35

În 2025 s-ar putea ca NATO să le furnizeze ucrainenilor niște fregate și distrugătoare, poate și un mini-portavion.

În 2026, dracu știe, poate niște submarine.

În 2027, economia occidentului o să fie atât de tare pe butuci că s-ar putea să vedem sute de mii sau chiar milioane de soldați NATO luptând sub steag ucrainean împotriva rușilor și să debarce în Crimeea.   

Show-ul bine planificat la Geneva în 2021 trebuie să continue.

Nu cred că se va termina mai devreme de 2032-2035 după cum a zis și șeful serviciilor ucrainene, anii în care Putin visează să restaureze URSS. 

Rusia trebuie ținută blocată  în conflictul ăsta încă 12 ani....să piardă cât mai mult, să falimenteze, să intre în colaps, să le piară rușilor cheful de a mai invada țări vecine pentru sute de ani de acum înainte.
Într-un conflict controlat cât să rămână limitat la Ucraina și la granițele noastre, fără să escaladeze.

 
« Last Edit: 16 September 2023, 22:19 by peacemaker »
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1327 on: 16 September 2023, 23:18 »
Vrea sa fie pace in lume, dar sa se ocupe Putin de ea.  :D

Sai mai bine zis pacea in viziunea lui e Putin liber la invazii si nimeni sa nu se opuna. Clar PACE!!!

Anyway

https://www.navalnews.com/naval-news/2023/09/ukraines-attack-on-sevastopol-also-targeted-important-ships-crossing-black-sea/
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1328 on: 17 September 2023, 12:31 »
Cică ar fi murit șeful caprelor

Post Merge: 17 September 2023, 12:32
Ar fi bine să înceapă anarhia și războiul civil în Cecenia, să distragă Rusia de la Ucraina și România.
Prea s-au încordat lucrurile în ultimele săptămâni.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1329 on: 17 September 2023, 16:33 »
"intrăm oficial în WW3 cu Rusia, China, Coreea de Nord și Iran. "
Rusia s-a impotmolit intr-o tara cu 40 de milioane de locuitori si abia rezista pe un front subred.
China ar vrea Taiwan-ul. Nu cred ca ar fi in stare China sa-l cucereasca la cat de militarizat este Taiwan-ul la ora actuala. Daca isi trimit americanii una din cele 7 flote deja balanta e clara, China nu are sanse.
NK si Iran ar fi carne de tun si atat.
Oficial razboiul asta ar fi ca o bataie intre un leu si un caine jigarit.

Post Merge: 17 September 2023, 17:17
Art 5: Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord.
--
Cica si-ar fi dus suplimentar 52000 de soldati cu tot ce pot sa apare furibund Bakhmut-ul. Tot se toaca acolo, e ploaie de bombe si drone si tot ce se poate.
"Forţele ruse staţionate în Arctica, lângă Norvegia, țară care se învecinează cu Federația Rusă, reprezintă „20% sau mai puţin” din numărul anterior invaziei Rusiei în Ucraina, din februarie 2022, potrivit şefului apărării din Norvegia, transmite Reuters."(Hotnews)
--
Practic Orc Chieftain Putin a dizlocat armata din alte parti ca sa sustina frontul cu Ucraina care se clatina. Voi(unii) chiar credeti ca Putin ne-ar ataca si ar deschide un NOU FRONT cu noi ? Ati fumat ceva bun ? :D
Iar a latrat Putin de pace pace, piua piua. El e deschis la negocieri ce sa vezi. Mars in Mordor-ul tau si facut gard de sarma ghimpata intre noi si ei si inchise toate ambasadele.
« Last Edit: 17 September 2023, 17:17 by Ciocanul »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1330 on: 17 September 2023, 17:28 »
China are o problema cu intreaga Asie de Sud-Est, la care se adauga si India. Marea iubire dintre Vietnam si SUA trebuie pusa pe seama Chinei, nu ca vietnamezii mor de dragul americanilor.
Rusia bajbaie prin Ucraina. La cate scatoalce primeste, un razbel conventional cu NATO e ultima prostie pe care o poate face Putin.
Iranul este condus de siiti (95% din populatie), dar 85% dintre musulmani sunt suniti. In ecuatie intra si Israelul, care abia asteapta ca Iranul sa isi puna gasca sunita in cap.

Niet, nu o sa fie niciun razboi mondial. A crescut pericolul, este drept, dar inca suntem departe de el. Armele nucleare si increngatura de relatii si interese tin mintile infierbantate la respect.
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1331 on: 18 September 2023, 09:36 »
Trebuie citit ca sa stiti cu ce se ocupa Rusia:
https://spectator.org/ignoring-russia-history-is-costly-ukraine/
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1332 on: 19 September 2023, 04:24 »
Trebuie citit ca sa stiti cu ce se ocupa Rusia:
https://spectator.org/ignoring-russia-history-is-costly-ukraine/

Cred ca esti confuz daca crezi ca articolul e prorus. Sau daca crezi ca reactia "normala" e "eh, asa e Rusia, sa o iertam si sa cedam".

"Russia has been expansionist since its days as Muscovy, with only military defeat stunting its growth. Russian expansionism (or imperialism) has always been opportunistic and has primarily involved feasting on smaller, weaker nations"
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1333 on: 19 September 2023, 07:18 »
Ecaterina cea Mare, suferinda in ultimul an din viata, isi exprima regretul ca nu a trait suficient sa cucereasca intreaga Europa.
Ea este cea care a adus Rusia la Marea de Azov si la Marea Neagra, culminand cu anexarea Crimeii in 1783. In 1812, rusia anexeaza si jumatate din Moldova si aproape toata Bucovina si Basarabia. Vroiau toata pleasca daca nu ne ajuta, indirect, Napoleon cu iminenta sa campanie asupra Moscovei. Fara Napoleon, rusii ne acuzau acum ca vrem sa ii anexam pe locuitorii aflati la nord de Milcov. Adica pe cei din Vrancea, Galati, Vaslui, etc., pe intelesul sosohaurilor. Ca o completare, rusii insista ca moldovenii nu sunt romani si ca vorbesc o cu totul alta limba. Unul dintre cei mai mari lachei pro rusi care a condus R. Moldova chiar a scos pe piata un dictionar romano-moldovenesc, foarte util romanilor aflati in vizita prin Chisinau, caci fara el nu te poti descurca.  ;D

Reteta rusilor este simpla: ce nu pot anexa este transformat intr-un stat fantoma condus de un dictator supus lor, cu sanse zero de dezvoltare. Statul are o aristocratie (lingaiii dicatorului) putred de bogata, restul supusilor fiind condamnati la saracie si privati de cele mai elementare drepturi de care ne bucuram acum.
De aceea nu poti cataloga turma pro rusa din statele democratice decat in jigodii si idioti utili. Jigodiile viseaza la momentul cand tarul Rusiei ii vor inscauna aristocrati, idiotii utili vor ramane vesnic cu pantalonii rupti in cur daca rusul le acapareaza tara.
« Last Edit: 19 September 2023, 07:38 by Cyberseller »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1334 on: 19 September 2023, 10:39 »
Cine suntem noi sa ne opunem dorintei Tarului ? :D