Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 110472 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1380 on: 30 September 2023, 09:02 »
Adica fara suportul oferit de vest probabil Rusi piedeau un numar dublu sau triplu de soldati in lupta.... de parca i-ar fi interesat.

Adica ar fi pierdut razboiul, nu doar mai multe milioane. Nu poti lupta cu mana'n cur impotriva unei armate normale. Ma rog, probabil este peste nivelul vostru de intelegere ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1381 on: 30 September 2023, 09:27 »

Stalin a trimis 38 milioane de soldați pe front, să se lupte cu naziștii, cu doi soldați care țineau o pușcă și șase gloanțe. 11 milioane dintre ei au murit, iar Stalin a câștigat.

Războaiele le câștigă doar cei cu armate superioare numeric, nu cine are tehnologia convențională cea mai avansată.


Gresit. Super gresit.

Stalin fara ajutor MASIV american era de mult intr-un lagar german.

https://www.rferl.org/a/did-us-lend-lease-aid-tip-the-balance-in-soviet-fight-against-nazi-germany/30599486.html

Te-as sfatui sa nu te mai bagi in chestii despre care NU ai nici cea mai mica idee ...
 


Cred ca esti in urma cu discutia. Am mai discutat ca daca nu era regimul draconic al lui Stalin cu ,,no step back",   echipamentele alea americane cam riscau sa ajunga pe mana nazistilor.   Tocmai pentru ca au avut garantia ca Stalin va trimite carne de tun ca sa curete  Europa de Est de nazisti i-a determinat pe americani (si mai ales pe evreii din SUA) sa-l aprovizioneze.   
A spus si axxel4you, care stie cu ce se mananca mentalitatea de orc......ca nu-i pasa ca pierdea 11 milioane sau mai multi.
 

Tocmai datorita lui Stalin ca a trimis 30 milioane de soldati sovietici pe front, din care 11 milioane au murit, nu mai exista Germania Nazista si nici lagare de concentrare.

Si nu cred ca esti in masura sa-mi spui mie CA NU MA PRICEP LA ISTORIE!

A mai livrat America ajutoare, provizii, bani, echipamente si arme catre Irakul democratic vreo 10 ani.....cum s-au retras, un sfert din teritoriul irakian a fost ocupat de ISIS dupa ce soldatii irakieni ,,antrenati" de americani s-au predat ori au luat-o la fuga.  Daca Obama nu apela la Putin sa intervina in Siria si nu facea acord cu Ayatollahul si la Soleimani cu fortele qude sa mature Irakul de teroristi,  ISIS si acum teroriza regiunea.

A livrat America  si catre Vietnamul de Sud o gramada de ajutoare....20 FUCKING ANI.....azi nu mai exista ca stat.

A livrat si catre guvernul democratic din Afganistan...TOT 20 ANI.....acum, vezi talibani plimbandu-se cu Humvee-uri si echipamente americane.

Te pisi pe ele de ajutoare daca nu ai un lider care sa conduca cu o mana de fier sau care sa inspire, si mai ales un regim autoritar pe timp de razboi pentru a mobiliza o forta de aparare. Si mai ales, daca mare parte din barbati au spirit de lupta, gata sa moara pentru tara, nu fatalai.

Asa ca Stalin....sau Zelenski, dispusi sa trimita la moarte soldati.

Apreciez ca Zelenski a rezistat ceva....partea proasta e spre deosebire de Stalin, Zelenski cam ......  ramane fara oameni. Faptul ca Ucraina s-a democratizat pe parcurs si a devenit foarte corupta a facut-o sa piarda 2-5 milioane de barbati apti de lupta, care au zbughit-o in vest si....care nu se vor mai intoarce ca sa apere tara.
Demografic, acum Zelenski e pe pierdere.
Mare parte din barbatii ucraineni din fortele armate sunt invalizi pe viata, sunt deja cred 150,000 de morti, poate mai multi, si e o chestiune de timp pana cand Zelenski va chema toti studentii de sex masculin din universitati sa mearga pe front. Aia va fi......ultima reduta.
 
Daca nu intervine NATO cu 500,000 de soldati..sau nu vin de bunavoie vreo 200-300,000 de voluntari europeni care sa lupte sub steag ucrainean pana in 2025, mi-e teama ca Ucraina va pierde razboiul.
Si Rusia va ocupa toata Ucraina treptat, pana in 2030, cu 2-3 milioane de orci.

Doamne, cat poti sa aberezi! I-au invadat arabii, dar cu manusi,
Baiete, daca ai impresia ai facut armata dupa ce ai vizionat filme cu Rambo, afla de la unul care a facut-o pe bune ca si o prapadita de companie de 200 osteni are nevoie de tone de echipamente. Zilnic, daca incepe sa puste. Echipamente care vin de la mama dracului.
Milioanele de oi pe care le visezi tu prin Ucraina ar pune pe butuci mentenanta care abia face fata la ce are acum de alimentat. Nu pot depozita munitia in apropiere din motive de Himars si soldatii trebuie hraniti, basca ranitii, mortii si intaririle care nu vin si pleaca de acolo cu rata de Dorohoi. In plus, ai nevoie de o armata de ofiteri pentru o asa gasca. Cat mai bine pregatiti, altfel mai bine ii retrimiti pe mujici in tara la prasit decat sa se faca de ras ca anul trecut. Daca ucrainenii aveau la inceputul razboiului armele pe care le au acum, nu se mai intorcea niciun rus viu din balamucul creat in nord de ofiterii lor.


Cand ramai fara argumente, apelezi la atacuri la persoana cu ,,baiete" si ,,rambo", in timp ce in noaptea asta tocmai au traversat doua drone rusesti teritoriul Romaniei, prin Galati si Tulcea.

Tu crezi ca  logistica merge asa, pentru ca momentan, Putin chiar se poarta cu manusi de prin martie (doar cateva zile a fost un asalt, de atunci o tine intr-o defensiva tactica ca sa mai mobilizeze alte milioane de oi).

Daca ar fi sa ne luam dupa tine, WW1 si WW2 nu trebuiau sa se intample. UITE CA S-AU INTAMPLAT, AU FOST TRIMISI ZECI DE MILIOANE DE BARBATI LA LUPTA, MILIOANE AU MURIT!
DE CE?
Pentru ca atunci cand un stat e in razboi total, altfel merge logistica.
 
Doar mai asteapta.....momentan e doar operatiune militara speciala, si Putin inca mobilizeaza si antreneaza inca 150 000 de barbati rusi in toamna asta. A ajuns pe la 700,000.  E o chestiune de timp pana cand va ajunge la 1 milion (estimativ, 2025).
Cand Rusia o sa declare cu adevarat razboi, si o sa intre in economie de razboi si intra in vigoare legea martiala, altfel va fi logistica.



Quote

Pana una alta:
- Georgia chocheteaza cu NATO. Again.
- Azerbaidjan se simte in putere sa se pi... pe garantiile oferite Armeniei de catre Putin.
- Kazahstan anunta ca va respecta sanctiunile internationale impuse Rusiei.
- Putin il primeste pe intaiul sudanez al tarii, care s-a scapat pe el la propriu cu ceva timp in urma si nici cu tehnica moderna (aka niste banale casti) nu pare familiarizat. Primeste si el ce poate. Cand ti-e foame si n-ai ce, mananci si scoarta de copac.
Deci fostii membrii ai URSS isi fac de cap pentru ca simt miros de sange rusesc si tu visezi milioane de rusi invadand Ucraina.

- Georgia e vai ..... ei, are doua teritorii pierdute, nu poate adera in veci la NATO, nici Moldova, pana nu sunt de comun acord sa-si cedeze teritoriile Rusiei si sa fie recunoscute international ca fiind ale Rusiei de majoritatea statelor. Invers, nu se poate, numai daca moare Putin si cade regimul KGB-ist, ceea ce-i foarte putin probabil in viitorul apropiat.
- Il mai tii minte pe toti cei care s-au pus rau cu Putin?  Cam asa o sa sfarseasca si Tokayev.  A mai iesit populatia impotriva lui Tokayev la inceputul anului 2022, Putin a trimis imediat trupele sa-i curete, ca si cum Kazahstan era colonia lui personala.
- That's Racism my boy......
- Fostii membri ai URSS vor ramane fosti membri ai URSS si vesnic sub bocancul Rusiei. Abia a putut salva America tarile baltice si intervine pentru Ucraina si Moldova (fara prea mari sanse) ca sunt mai aproape, dar nu cred ca vor merge americanii pana in Asia Centrala.......
Plus ca Rusia are sprijinul garantat al Iranului si Chinei, si mai nou al Arabiei Saudite.

Iar tarile alea africane pe care dumneata le consideri primitive........s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta daca alea ies din alianta cu SUA si intra in alianta cu Rusia si China.
O fi alea sarace, dar au niste resurse valoroase, gen aur, diamante, inclusiv metale rare din care e fabricat telefonul tau btw.
Daca si tarile africane ne lasa si le pierdem resursele, traiul din Europa si America cam va avea si mai mult de suferit. Suferim deja de pe urma razboiului comercial al lui Trump (puppet putinist) cu China, a pandemiei provocate de China  si razboiului energetic cu Rusia.
Bine, o sa ne alegem cu ceva.....cu mai multi refugiati. E si ala un cadou tot de la Putin ;D

Ti se pare o coincidenta ca de cand a ,,disparut" Prigojin si Wagner a reluat activatea in Africa, deja sunt doua guverne pro-americane care au picat.
« Last Edit: 30 September 2023, 09:57 by peacemaker »
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1382 on: 30 September 2023, 19:46 »

Cred ca esti in urma cu discutia. Am mai discutat ca daca nu era regimul draconic al lui Stalin cu ,,no step back",   echipamentele alea americane cam riscau sa ajunga pe mana nazistilor.   Tocmai pentru ca au avut garantia ca Stalin va trimite carne de tun ca sa curete  Europa de Est de nazisti i-a determinat pe americani (si mai ales pe evreii din SUA) sa-l aprovizioneze.   
A spus si axxel4you, care stie cu ce se mananca mentalitatea de orc......ca nu-i pasa ca pierdea 11 milioane sau mai multi.
 

Dude, nu numai ca ai carente la istorie dar si cu logica stai foarte prost. Nu am zis nimic relativ la cati au pierdut rusii.

Am zis ca daca americanii NU trimiteau ajutorul ala Rusia pierdea razboiul, indiferent de cati trimiteau pe front. Chiar daca trimiteau 100% din populatia masculina pe front tot pierdeau.

"Am mai discutat ca daca nu era regimul draconic al lui Stalin cu ,,no step back",   echipamentele alea americane cam riscau sa ajunga pe mana nazistilor."

Daca americanii NU TRIMITEAU ajutor NU avea ce echipament american sa ajunga pe mana nazistilor. Tu chiar nu poti sa faci simple legaturi, gen 1+1?

Deblocheaza-te de pe  "Stalin a castigat pt ca a sacrificat multi" - nu a zis NIMENI ca e incorect. Dar mai e o conditie prealabila si necesara care TREBUIE indeplinita, fara de care sacrificiul lui Stalin ar fi fost inutil. Si acea conditie ESTE ajutorul trimis de americani.

Este prea complicat pentru tine? Da, stiu.

ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1383 on: 30 September 2023, 20:42 »

Cred ca esti in urma cu discutia. Am mai discutat ca daca nu era regimul draconic al lui Stalin cu ,,no step back",   echipamentele alea americane cam riscau sa ajunga pe mana nazistilor.   Tocmai pentru ca au avut garantia ca Stalin va trimite carne de tun ca sa curete  Europa de Est de nazisti i-a determinat pe americani (si mai ales pe evreii din SUA) sa-l aprovizioneze.   
A spus si axxel4you, care stie cu ce se mananca mentalitatea de orc......ca nu-i pasa ca pierdea 11 milioane sau mai multi.
 

Dude, nu numai ca ai carente la istorie dar si cu logica stai foarte prost. Nu am zis nimic relativ la cati au pierdut rusii.

Am zis ca daca americanii NU trimiteau ajutorul ala Rusia pierdea razboiul, indiferent de cati trimiteau pe front. Chiar daca trimiteau 100% din populatia masculina pe front tot pierdeau.

"Am mai discutat ca daca nu era regimul draconic al lui Stalin cu ,,no step back",   echipamentele alea americane cam riscau sa ajunga pe mana nazistilor."

Daca americanii NU TRIMITEAU ajutor NU avea ce echipament american sa ajunga pe mana nazistilor. Tu chiar nu poti sa faci simple legaturi, gen 1+1?

Deblocheaza-te de pe  "Stalin a castigat pt ca a sacrificat multi" - nu a zis NIMENI ca e incorect. Dar mai e o conditie prealabila si necesara care TREBUIE indeplinita, fara de care sacrificiul lui Stalin ar fi fost inutil. Si acea conditie ESTE ajutorul trimis de americani.

Este prea complicat pentru tine? Da, stiu.


Tu esti ala cu carente in istorie si logica.


Ti-am dat  TREI EXEMPLE din istorie in care americanii au livrat ajutoare unor tari mici cu regimuri cu o cauza pierduta - Afganistan, Irak, Vietnamul de Sud- trei  asa zise democratii esuate, Irakul recuperat doar cu ajutorul Iranului si Rusiei, Afganistanul si Vietnamul pierdute pe veci.......poate si monarhia Sahului din Iran ar trebui inclusa in lista, ca a primit ditamai sprijin american si tot a picat in fata unei revolutii condusa de unul cu barba si turban. De ce? Pentru ca revolutia lui islamica a avut mai mult sustinatori decat a avut sahul.

DEGEABA AI AJUTOR DACA CONDUCEREA UNEI TARI E PLINA DE CRETINI, sau daca populatia pe care o sprijini e prea mica demografic.
 

CE POPULATIE AVEA URSS LA 1942-1945???


Intre 205 (1942) si 169 MILIOANE (1945)!

Ajutoarele alea  (14 000 de avioane, 400,000 de jeepuri si camioane, 8000 de tractoare , 13,000 de tancuri abia acopereau nevoile a 10% din armata sovietica, adica doar doar cateva milioane sovietici probabil ca au putut sa mearga cu camioane in mai multe etape, si doar 14,000 erau piloti si vreo 50,000 erau tanchisti).

Ce intelegi din  armata lui STALIN  era de 34 milioane si din care au pierit 11 milioane?

RESTUL de 15-20 MILIOANE au mers pe jos, trimisi cu forta sa moara in Europa de Est si in Germania, altfel erau impuscati daca se retrageau.
Ca sigur nu erau toti transportati cu camioane. Si URSS doar 40,000 de avioane, deci 40,000, maxim 50,000 erau piloti. Si vreo 23,000 de tancuri in total. 
Restul, erau trimisi ca niste oi.


Ce populatie avea Germania nazista?
80 milioane!



Cat era armata Germaniei naziste?
13 milioane.

Din care 3 milioane de nazisti si 700,000 de aliati (romani, croati, italieni, unguri) s-au dus sa lupte pe frontul de est in total.



4 MILIOANE DE NAZISTI AU MURIT, SI GERMANIA NAZISTA A PIERDUT.....PE CAND URSS A PIERDUT 11 MILIOANE SI A CASTIGAT!


Prin urmare, razboiul de pe frontul de est era din start pierdut de cand tacanitul de Hitler a ordonat prostia de Operatiunea Barbarossa.
Si chiar comandantii lui il credeau nebun ca a ordonat atacarea URSS. Stiau ca nu aveau nicio sansa.


Pe langa asta, explica tu mie cum ar fi putut germanii nazisti sa cucereasca TOATA UNIUNEA SOVIETICA, CU TOT CU SIBERIA SI ASIA CENTRALA?

Cum putea o tara ca Germania Nazista cu 600,000 km2 si cu doar 80 milioane de locuitori (din care 13 militari) sa cucereasca o Uniune de 22 milioane de km2, cu populatie de 200 milioane si armata de 34 MILIOANE?

HOW?????

In ce univers paralel?

N-au putut mongolii cuceri toata Rusia si asta in conditii de evul mediu.

Napoleon a ajuns pana la Moscova si degeaba.

Hitler, daca cucerea Moscova, Leningrad si Stalingrad, tot ar fi infruntat o rezistenta acerba din Siberia, cu iarna ruseasca  si fara ca sovieticii sa primeasca ajutor american. Si tot ar fi pierdut catastrofal.


PUR SI SIMPLU, NU SE POATE. E LOGICA, MATEMATICA PURA!


NU POTI SA BATI O TARA CU O POPULATIE DUBLA SI ARMATA DUBLA!   
« Last Edit: 30 September 2023, 20:51 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1384 on: 30 September 2023, 20:48 »
Adica cineva trebuie sa moara oricum. Oare cine murea daca nu mureau rusii (in ww2, in locul lor, pentru ca au murit oricum prea multi si altii)? Si oare cine murea acum in locul ucrainenilor? Pentru cei cu tiparnita de valuta e cel mai simplu, trebuie doar gasiti cei dispusi sa moara pentru bani in jocul lor.

 
The following users liked or thanked this post: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1385 on: 30 September 2023, 20:53 »
Adica cineva trebuie sa moara oricum. Oare cine murea daca nu mureau rusii (in ww2, in locul lor, pentru ca au murit oricum prea multi si altii)? Si oare cine murea acum in locul ucrainenilor? Pentru cei cu tiparnita de valuta e cel mai simplu, trebuie doar gasiti cei dispusi sa moara pentru bani in jocul lor.


Europa si America de Nord, daca nu fac acelasi sacrificiu stalinist, adica sa trimita la lupta 40-50 milioane de soldati impotriva Rusiei incat sa o copleseasca numeric,  nu au nicio sansa de victorie intr-un posibil WW3 conventional. Numai in fata Rusiei. Si da, va fi catastrofal pentru ca trebuie  sa cam moara 20 milioane minim din tabara NATO ca sa securizezi Europa de Est+ Ucraina  si sa respingi invazia ruseasca.....nu ca sa ocupi Rusia (ca inseamna automat razboi nuclear). 

Daca intra si China, India (daca intra de partea Rusiei sau ramane indiferenta), Iran, Arabia Saudita si cam tot BRICS-ul, e un razboi din start pierdut pentru NATO, trebuie trecut imediat la negocieri si impartit sferele, crescut productia de arme nucleare la zeci de mii si amplasarea lor la frontiere.... si declansat al doilea razboi rece pentru zeci de ani. Inclusiv in Romania si Polonia, ar trebui stationate lansatoare si rachete nucleare.

E cam singura solutie decenta  pentru NATO decat un WW3 mai catastrofal decat WW2.
« Last Edit: 30 September 2023, 21:01 by peacemaker »
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1386 on: 30 September 2023, 21:26 »
Tu esti ala cu carente in istorie si logica.

SI totusi TU nu intelegi istoria si logica. Sau cauzalitatea.


"NU POTI SA BATI O TARA CU O POPULATIE DUBLA SI ARMATA DUBLA! "


Cand armata aia nu e armata ci o adunatura de tarani fara nici o pregatire si mai ales fara tehnica militara (discutam cazul in care americanii nu trimiteau ajutoare, se pare ca e greu pentru tine sa intelegi asta), e irelevant numarul.

Hai sa facem un experiment: tu si alti o suta de idioti atacati, cu mainile goale, fara grenade, mine, etc, un tank american cu 5 indivizi inauntru si cu munitie cacalau.

Daca tu crezi ca 101 idioti au sanse sa castige, fara arme, in fata unui tanc armat la sange, esti pe langa.

"Ti-am dat  TREI EXEMPLE din istorie in care americanii au livrat ajutoare unor tari mici cu regimuri cu o cauza pierduta" - irelevant,  nu are nici o treaba cu ceea ce spun eu.

"Pe langa asta, explica tu mie cum ar fi putut germanii nazisti sa cucereasca TOATA UNIUNEA SOVIETICA, CU TOT CU SIBERIA SI ASIA CENTRALA?"

DE CE ar fi facut asta?? Ocupat Moscova, lichidat armata si ar fi fost de ajuns. Siberia si asia centrala sunt oricum goale.

Post Merge: 30 September 2023, 22:08
O mare parte din USSR ar fi fost chiar happy daca Moscova ar fi cazut si conducerea distrusa, mai ales prin Siberia si Asia Centrala sunt o gramada de state care ar fi preferat independenta ...
« Last Edit: 30 September 2023, 22:08 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1387 on: 30 September 2023, 23:20 »

 un tank american cu 5 indivizi inauntru si cu munitie cacalau.

:D Buna gluma "munitia cacalau"

Asta pentru ca uiti ca acum putin timp tabara noastra nu a putut sa produca bucatele de panza de pus pe nasuc si a durat un an jumatate sa avem masti cat de cat indestulatoare ca numar ba chiar si atunci aduse tot din Asia.

Toata generalimea planetei este siderata ca in razboiul asta conteaza cantitatea de munitie banala cand ei credeau ca doar armele "inteligente" o sa conteze.
Nu conteaza pentru ca niciodata tabara noastra nu o sa le poata avea cacalau (nu sunt fabrici si mai ales nu sunt materii prime pentru cacalaul asta)
Seamana, cumva, cu gafa nemtilor care au mizat pe Tigru si au intalnit roiurile de T-34 simple si robuste.
Asta imi aminteste ca noi facem gloante acum cu "praf de pusca" de la sarbi care il iau de la...rusi. ;D

Dar sa depasim teoria.
Sa ne intoarcem la contraofensiva ucrana.
Merge "snur": https://www.libertatea.ro/stiri/ucraina-razboi-harta-teritoriu-4674168

Au eliberat ucranii 370 kmp dar au pierdut 857 kmp ( spun amerlocii, doh)
Deci ucranii inving de se rup.
Circusul nu mai dureaza mult (coroborate rezultatele astea cu proaspata criza de carne de tun, cu demiterea sefilor de la recrutare, etc) si avem tabloul unei hecatombe umane pentru a pierde teritoriu, nu pentru a recupera teritoriu.
Conform istoriei: o sa vedem o rebeliune ucrana mai repede decat am crede (ca aia care au platit sa scape pana acum de front sunt alta plamada decat aia care au fost deja dusi pe front)

 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1388 on: 30 September 2023, 23:28 »
Tu esti ala cu carente in istorie si logica.

Cand armata aia nu e armata ci o adunatura de tarani fara nici o pregatire si mai ales fara tehnica militara (discutam cazul in care americanii nu trimiteau ajutoare, se pare ca e greu pentru tine sa intelegi asta), e irelevant numarul.

Adunatura aia de 30 de milioane de tarani a eliberat EUROPA de sub fucking NAZISM. Asa, fara tehnica, fara pricepere, trimisi ca oile, cu un ajutor american foarte mic proportional cu armata.

La fel va incasa si NATO de la Rusia (+China, Iran etc) daca escaladeaza situatia.


Quote

Hai sa facem un experiment: tu si alti o suta de idioti atacati, cu mainile goale, fara grenade, mine, etc, un tank american cu 5 indivizi inauntru si cu munitie cacalau.

Daca tu crezi ca 101 idioti au sanse sa castige, fara arme, in fata unui tanc armat la sange, esti pe langa.
Nici macar in filmele cu zombies nu se intampla asa fictiune. 
Eu, idiotul, ca ma tot jignesti, si inca alti 100 de idioti, poate nu avem sanse sa va batem pe voi astia cinci cu un tanc american si cu munitie cacalau.
Dar daca eu vin cu vreo 500,000 de idioti din care vreo 50 au molotoave, exact cat era raportul intre armata nazista si aia sovietica pe frontul de est (3 milioane vs 30 milioane)  nu mai ai nicio sansa cu tancul tau si muriti prajiti ca niste porci in cuptor cand se termina munitia aia.


Quote
irelevant,  nu are nici o treaba cu ceea ce spun eu.

Ba are foarte multa legatura.

Ca nu depinde mare parte de ajutorul american, depinde cata autoritate si cata demografie e in tara cu pricina.

 


DE CE ar fi facut asta?? Ocupat Moscova, lichidat armata si ar fi fost de ajuns. Siberia si asia centrala sunt oricum goale.
 
O mare parte din USSR ar fi fost chiar happy daca Moscova ar fi cazut si conducerea distrusa, mai ales prin Siberia si Asia Centrala sunt o gramada de state care ar fi preferat independenta ...

Cu asta ai demonstrat ca tu esti pe langa total.

Stalin si mare parte din armata sovietica deja se retrasese strategic pentru  a pregati contraofensiva de iarna, contraofensiva care a fost fatala nazistilor.
Cum sa-l omoare ba pe Stalin cand el putea sa se ascunda in buncarul din Samara si sa continue sa dea directive de acolo, la toata armata sovietica care inrola barbati constant si ii trimitea pe front?


Cu cine naiba ai facut istoria, cu paznicul? Cu femeia de serviciu?


HITLER NU PUTEA SUB NICIO METODA CONVENTIONALA SA OCUPE UNIUNEA SOVIETICA, IN NICIUN SCENARIU!  Poate daca trecea la WMD-uri.


Oricum, discutam degeaba.
Sovieticii au invins prin superioritate numerica o putere tehnologica si militara mai tare decat este NATO acum.


Sa dea Dumnezeu sa nu apucam sa retraim scenariul in caz de WW3, cu toate ca sunt sanse mari sa inceapa in urmatorii 10-20 ani. Conventional, Rusia, cu ajutor chinez, arab si iranian, poate sa bata NATO. NATO nu poate invinge decat prin WMD-uri.....sau prin diplomatie.





Au eliberat ucranii 370 kmp dar au pierdut 857 kmp ( spun amerlocii, doh)
Deci ucranii inving de se rup.
Circusul nu mai dureaza mult (coroborate rezultatele astea cu proaspata criza de carne de tun, cu demiterea sefilor de la recrutare, etc) si avem tabloul unei hecatombe umane pentru a pierde teritoriu, nu pentru a recupera teritoriu.
Conform istoriei: o sa vedem o rebeliune ucrana mai repede decat am crede (ca aia care au platit sa scape pana acum de front sunt alta plamada decat aia care au fost deja dusi pe front)




Sa nu uitam de Polonia care nu mai trimite arme dupa disputa cu cerealele, America care e cam ezitanta sa-i mai trimita rachetele ATACMS in numar mare, avioanele F-16 vin alea uzate de la europeni, nu de la americani,  germanii care au zis nein la rachetele Taurus, iar francezii au zis mai nou ca o sa inceapa sa le trimita ucrainenilor materiale sa-i ajute sa-si construiasca fabrici de munitie decat arme, in Slovacia acusi vine un putinist la guvernare care zice ca nu va mai trimite un glont.
Intr-un cuvant, cam incepe izolarea Ucrainei de teama escaladarii.

Propagandistii pro-ucraineni (cu toate ca si eu speram sa castige Ucraina, dar acum am realizat ca nu se mai poate), aceiasi care faceau isterie pe vremea pandemiei cu vaccinurile, evident ca nu o sa realizeze ca au fost IPOCRIȚI și că tot ce au susținut s-a dovedit a fi o catastrofă.
De ce?


După  #liberty for Syria,  #JeSuisCharlie, #Welcome Refugee, #REZIST, #METOO, #PRIDE, , #mu*eDragnea,  #orangemanbad,  #BLM,  #staiacasa, #vaccineaza-te si #slava ucraina, toate niste proiecte obamiste eșuate,  ghici ce............URMEAZĂ ALT HASTHAG!

Pentru ca in curand vor fi preocupati de urmatorul dezastru global care va fi la anu, sa faca iar propaganda, uitand că din cauza lor, economia globală s-a scufundat de la restricții, că societatea e mai rea și mai divizată din cauza isteriei cu vaccinurile, feminismul, imigranții și drepturile gay, că au făcut mai mult rău prin a-l da jos pe Dragnea și acum, poftim, ai ditamai camarila PSD-PNL cu Iohannis, iar Romania a intrat intr-un kkt și mai mare, că state candva prospere ca Franța, Germania, UK, California, New York sunt acum focare de infracțiuni, că învățămantul liberal a scos și mai mulți analfabeți funcțional (dar cu tablete și iphone), sau că state candva stabile, ca Afganistan, Irak, Egipt, Libia, Yemen, Siria și Ucraina sunt pe veci ruinate de la cauza lor liberală și progresistă din care s-au îmbogățit numai corporatiști americani și evrei.
« Last Edit: 30 September 2023, 23:57 by peacemaker »
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1389 on: 01 October 2023, 01:28 »
Dar daca eu vin cu vreo 500,000 de idioti din care vreo 50 au molotoave, exact cat era raportul intre armata nazista si aia sovietica pe frontul de est (3 milioane vs 30 milioane)  nu mai ai nicio sansa cu tancul tau si muriti prajiti ca niste porci in cuptor cand se termina munitia aia.

Doar asa, ca demo, de cat de mult te duce capul. 500.000 vs 5, raportul e cam de 100.000 la 1. 30 milioane vs 3 milioane e cam de 10 la 1. In exemplul meu cu tancul e cam de 20 la 1.

Merci pentru perfecta exemplificare ;)

Stalin si mare parte din armata sovietica deja se retrasese strategic pentru  a pregati contraofensiva de iarna,

Fals: in lupta pt Moscova Stalin nu s-a retras din Moscova ci a stat acolo.

"In the middle of October 1941, Stalin ordered that the government be evacuated from Moscow. The evacuation created a panic in the city. Factories and offices were shut down with no explanation given to employees. There were riots and looting, and some rioters called out pro-Nazi slogans. Stalin responded by remaining in Moscow, halting the evacuation, providing workers with food and cash, and using the NKVD to restore order. Even today people in Moscow prefer not to talk about these events, though most of the relevant documents have now been published.

Against the advice of his generals, when the Germans were little more than fifty miles from Moscow, Stalin held a military parade in Red Square on November 7 to mark the anniversary of the Bolshevik Revolution. The parade had a tremendous impact on morale in Moscow and throughout the Soviet Union. Stalin's willingness to take such a risk reflects the positive side of his role as a leader of the nation in war, just as his failure to prepare for the German attack in June reflects the negative side."

Din nou, nu stii nimic, esti pe langa total.

""I want to tell you what, from the Russian point of view, the president and the United States have done for victory in this war," Stalin said. "The most important things in this war are the machines.... The United States is a country of machines. Without the machines we received through Lend-Lease, we would have lost the war."
Nikita Khrushchev offered the same opinion.
"If the United States had not helped us, we would not have won the war," he wrote in his memoirs. "One-on-one against Hitler's Germany, we would not have withstood its onslaught and would have lost the war. No one talks about this officially, and Stalin never, I think, left any written traces of his opinion, but I can say that he expressed this view several times in conversations with me.""

Din nou: nu stii NIMIC!!!
« Last Edit: 01 October 2023, 01:43 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1390 on: 01 October 2023, 01:30 »
Dupa cum vorbesti Peacemacer as zice ca iti doresti nazismul inapoi. :D "Problemele" cu drogati, gay, feminism, etc astia le-ar rezolva in 2 timpi si 3 miscari. Si stii unde "pussy riot", gay si alte probleme de gen se rezolva rapid. Exact, in Mother Orcia/Russia, acolo genul asta de actiuni nu ca sunt tolerate dar sunt distruse fara mila. Acolo ai Statul Nazist si stii vorba cu hotul striga hotul !
Putin conduce cel mai NAZIST stat din Europa la ora actuala, putea dracu sa-si aleaga macar o alta tema decat nazismul penibil pe care el il conduce.
Serios acum, face fix ce a facut Hitler acum 70-80 de ani:
Gaseste tot felul de vinovati "istorici" si generali cum au fost evreii atunci, acum e vestul. Nu se stie ce e cu cetatenii din statele ocupate si mai ales cu copii, chiar a deportat copiii ? In halul asta a ajuns ? Daca si-a dorit vietnam2 pe tema ruseasca il are aici, ucrainienii sa nu uite asa ceva niciodata !
Invadeaza stat independent ca sa-si justifice "maretia Orciei" si sa "salveze" orci din teritoriile altor tari. Checked !
Prezinta tot vestul cum erau prezentati evreii acum 70 de ani: gay, pedofili, infecti, distrug economia, dusmani totali. Checked !
Sincer, e greu sa nu gasesti asemanari intre cei 70 de ani si cine ignora istoria greseste teribil.
--\
Eu as face o tema electorala in tot UE sa sustinem total si complet efrotul de razboi al Ucrainei.  Bani, mercenari, arme, etc. Gunoaiele astea de rusi nu trebuie sa castige si trebuie impinsi in stepa din care au iesit.


Post Merge: 01 October 2023, 01:45
Si eu m-as mira ca toata Orcia sa-l sustina neconditionat pe Putin.
« Last Edit: 01 October 2023, 01:45 by Ciocanul »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1391 on: 01 October 2023, 02:20 »
...Eu as face o tema electorala in tot UE sa sustinem total si complet efrotul de razboi al Ucrainei...

Lumea se prinde deja pe scara larga de faptul ca SUA se foloseste de Europa ca sa slabeasca Rusia (dupa minutul 13.15) , dar e foarte tare si explicit tot interviul.
« Last Edit: 01 October 2023, 02:22 by oldshooterman »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1392 on: 01 October 2023, 02:45 »
Se poate slabi Rusia ? Eu credem ca sunt industrictibili si ca castiga razboiul. Mosul asta e pe aratura rau.
Nu doar ca as tune o dezbatere adevarata, i-as chema chiar pe orci la dezbatere sa le arat adevatele valori.
« Last Edit: 01 October 2023, 02:48 by Ciocanul »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1393 on: 01 October 2023, 06:28 »
Pentru ca, teoretic ar trebui sa fiu profesor de istorie, va demonstrez clar ca superioritatea numerica e cea care invinge in toate razboaiele conventionale.


Războiul din Pacific

Armata:
SUA: 16 MILIOANE   - JAPONIA: 6 MILIOANE


Aeronave:
SUA: 300,000  - JAPONIA: 85,000
Nave (distrugatoare, fregate, crucisatoare, portavioane)
SUA: 7600   - JAPONIA: 700

Invinge SUA prin superioritate numerica, prin numarul mare de soldati, nave, aeronave.....si doua bombe nucleare.

Singura diferenta fata de URSS e ca ei au avut ceva mai multa tehnologie si au pierdut 110,000 in Pacific si japonezii au pierdut 2 milioane.


Războiul de pe frontul de Est și de Vest


URSS: 34 milioane soldati , din care au murit 11 milioane, 30,000 de blindate, 40,000 de avioane -  ajutor de la 2 milioane  americani pe frontul de vest, din care au murit 133,000
Germania Nazistă: 13 milioane, 50,000 de blindate, 119,000 de avioane,   au murit 6 milioane  - A PIERDUT RĂZBOIUL

E inutil sa mai mentionez si milioanele de francezi, britanici, australieni si canadieni din cadrul taberei Aliatilor. Axa nu a avut  nicio sansa sa castige razboiul de la bun inceput.


Războiul din Coreea


SUA - 300,000- 1,7 milioane in total, din care mor 34, 000
Coreea de Sud - 600,000 - 1,3 milioane


China - 1,4 milioane - 2,9 milioane in total, din care mor 180,000- 400,000
Coreea de Nord - 20,000 - 70,000


SUA pierd razboiul dupa invazia chineza, se negociaza trasarea granitei la paralela 38


Războiul din Vietnam


SUA - 2 milioane în total pe 20 ani, cu tot cu aliații occidentali, din care 543,000 numai în 1969  - mor 58,000
Vietnamul de Sud - 1,5 milioane, din care mor 300,000


Vietnamul de Nord - 5 milioane estimativ, cu ajutor de la Laos, Cambodgia , URSS și China, din care mor 1 milion

Caștigă orezarii desculți cu pălării, cu AK-47, cu tuneluri și boobie-traps......așa că SUA pierd catastrofal, cu toată tehnologia lor, din inferioritate numerică și armată lipsită de capacitatea de a lupta într-o junglă.


Afganistan, pentru că e o anomalie geografică, e firesc ca și URSS și SUA să  piardă războiul acolo cu mujaheedinii/talibanii.

În Irak, americanii și aliații, pentru că au intervenit cu 500,000 în total, au putut să-l învingă pe Saddam cu forțele sale de 300,000, ca apoi să se bată cu insurgenții.

Irak-Iran - stalemate că ambele țări au aruncat cate fiecare 200,000 de soldați în luptă.



Războiul din Ucraina


300,000 de ruși în Ucraina, 900,000 militari și 500,000 de paramilitari, în total sunt 1.5 milioane de soldați activi și 2 milioane de rezerviști  - 300,000 au murit
Armata ucraineană are 700,000 de soldați și 900,000 de rezerviști - 160,000 au murit estimativ



Cu părere de rău, Ucraina a pierdut războiul!


Războaiele din ultimii 80 ani demonstrează clar- CAȘTIGĂ CEL  CARE DEȚINE SUPERIORITATE NUMERICĂ!
« Last Edit: 01 October 2023, 06:30 by peacemaker »
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1394 on: 01 October 2023, 07:46 »
Demonstreaza-i lui Jelenschi.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.