Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 110077 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1395 on: 01 October 2023, 12:39 »
Demonstreaza-i lui Jelenschi.

Zelenski știe și el că a pierdut războiul de astă vară și că nu mai are nicio șansă să recupereze Crimeea.
Acum o drege, că știe că o să urmeze o nouă ofensivă rusească în 2024-2025, că o să fie o chestiune de timp până când va pierde și mai mult teritoriu, de aia și  cere avioane, rachete și tancuri, care vor fi mai mult pentru apărare decât pentru o nouă contraofensivă.
Ce urmează acum va fi similar cu Seelow Heights din WW2.


Problema e cu susținătorii ăștia invocați  care încă mai cred în filme cu happy-end......asta până începe o nouă criză globală și imediat uită de Ucraina, la fel cum au uitat de pandemie.
Cum încercau ei să demonstreze că COVID-19/SARSCOV2 e produs de lilieci, pangolini și să le asocieze cu poluarea. Iar dacă spuneai că era produs în laboratorul din Wuhan, imediat te puneau la zid, erai banat pe Softpedia și mai riscai și amendă și te băgau în carantină, zicând că ai strănunat și că ai covid. 

Acum că americanii au demonstrat că chiar a fost o armă biologică scăpată din laboratorul chinezesc,  îi doare undeva, nici nu-i mai interesează. Chiar și așa, încă cumpără de pe Aliexpress și Alibaba, sponsorizând cel mai criminal regim comunist de la regimul lui Stalin și Mao încoace.


La fel o să fie și cu Ucraina după ce va pierde, ba chiar americanii ar putea să vină cu niște info despre cine a cauzat de fapt războiul și cine i-a provocat pe ruși, că a fost doar o afacere coruptă a familiei Biden, Obama și Clinton......la fel, o să-i doară undeva de adevăr.

Cum mai adineauri credeau că conductele Nord Stream au fost sabotate de ruși și tot o ardeau cu ARTICOLUL 5...până când Guardian și New York Times au dezvăluit că au fost de fapt americani. De atunci, tăcere!


Sunt exact aceiași isterici care ar fi susținut primăvara arabă din 2011, războiul din Irak în 2003..........nu vreau să știu cu cine ar fi susținut în anii războiului din Vietnam, dar sigur făceau isterie. 
« Last Edit: 01 October 2023, 12:49 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1396 on: 01 October 2023, 15:00 »
Acum că americanii au demonstrat că chiar a fost o armă biologică scăpată din laboratorul chinezesc...
N-au demonstrat nimic... 8)

"Într-un raport desecretizat, Biroul Directorului de Informații Naționale (ODNI) a spus că nu are informații care să susțină afirmațiile recente conform cărora trei oameni de știință de la laborator au fost unii dintre primii infectați cu Covid-19 și ar fi putut crea ei înșiși virusul."
"Raportul ODNI spune că "aproape toate” agențiile sale constitutive, care includ NSA, CIA și FBI, evaluează că Covid-19 nu a fost modificat genetic și majoritatea cred, de asemenea, că nu a fost adaptat în laborator”.

Iar datele sustinute de tine despre situatia din Ucraina sunt si alea complet eronate. Rusii au intrat in razboi cu doar 120.000 de militari, dupa care au tinut in lupta doar 60.000, ceilalti 60.000 fiind retrasi pentru odihna si recuparare, dupa care erau rotiti cu cei de pe front. Greseala esentiala dpdv militar.
Ulterior au sporit numarul de militar angajati in lupta pentru ca 60.000 nu puteau sustine un front intins pe mai mult de 1000 km lungime.

Pana acum rusii au pierdut undeva spre 60.000 de militari (plus raniti si scosi din lupta definitiv), iar ucrainenii au pierdut intre 300.000 si 500.000, plus raniti si scosi din lupta. Astea sunt rapoarte ale unor organizatii specializate in a aduna si centraliza informatii pe acest subiect. Ucrainenii pierd in jur de 8:1 mai multi soldati decat rusii.

Printre altele...

 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1397 on: 01 October 2023, 18:23 »
Pentru ca, teoretic ar trebui sa fiu profesor de istorie, va demonstrez clar ca superioritatea numerica e cea care invinge in toate razboaiele conventionale.

Războaiele din ultimii 80 ani demonstrează clar- CAȘTIGĂ CEL  CARE DEȚINE SUPERIORITATE NUMERICĂ!

Din nou batí campii, la greu.

Citaste despre Desert Storm si razboiul din Iraq din 2003. Sadam a avut armata mai numeroasa, avea superioritata numerica, si a pierdut grav si rapid.

In Iraq nu au fost 500.000 combatanti de partea americana, au fost cam 160.000. Ca de obicei minti sau esti pe langa.

“ The U.S.-led coalition sent 160,000 troops into Iraq during the initial invasion phase, which lasted from 19 March to 1 May 2003.”

“ The invasion phase began on 19 March 2003 (air) and 20 March 2003 (ground) and lasted just over one month,[28] including 26 days of major combat operations, in which a combined force of troops from the United States, the United Kingdom, Australia and Poland invaded Iraq. Twenty-two days after the first day of the invasion, the capital city of Baghdad was captured by coalition forces on 9 April 2003 after the six-day-long Battle of Baghdad. This early stage of the war formally ended on 1 May 2003 when U.S. President George W. Bush declared the "end of major combat operations" in his Mission Accomplished speech,”



« Last Edit: 01 October 2023, 18:31 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1398 on: 01 October 2023, 18:43 »
Razboiul merge rau, nu au mai castigat teren. Ucrainienii au pierdut in cateva zile o groaza de tancuri, au fost zdrobite de o ploaie de drone. Nu stiu de unde dracu au rusii atatea drone. Congresul american voteaza bugetul zilele astea si e cu scandal ca nu mai vor sa dea bani pt Ucraina. In Slovacia a castigat haur.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1399 on: 01 October 2023, 21:12 »
A castigat cu vreo 23%, departe de a-si asigura un guvern.
Cat priveste SUA, abia a recastigat Europa. O pierde daca abandoneaza Ucraina sau o abliga la concesii teritoriale in favoare rusilor. Si va interpretat ca un alt mare sut in dos primit de americani.
Nu mi-am facut niciodata iluzii ca ucrainenii au puterea de a-i arunca pe rusi din tara si poate ca e mai bine pentru ei ca Donbas si Crimeea sa ramana rusilor, insa nu ai baza intr-o tara care si-a calcat de atatea ori in picioarele tratatele semnate. Sacrificiul lor a salvat Moldova, caci nu cred ca e vreunul pe aici care sa creada ca Maia Sandu isi duce mandatul pana la capat daca duhoarea rusilor astinge granitele R. Moldova.

Cat despre haur si sosocari, numai de bine. Cretini a avut cu carul tara aceasta care au pus botul la gargara nationalista a unor extremisti pupatori de dos rusesc, rusi care o tin pe-a lor ca moldovenii nu sunt romani si ca noi suntem o natie de invadatori dornici de anexarea R. Moldova.
Cat despre "afara cu strainii din tara", ma uit la comenzile din firma si nu e greu de constatat ca dam faliment in secunda doi daca astia pleaca. Si vor pica, ca intr-un joc de domino, toate firmele din tara aceasta pana vom fi suficient de puternici sa punem probleme Venezuelei in finala campionatului de mancat scoarta de copac.

Din acest motiv, nici extremistii nostri nu pot pune stapanire pe Parlament si Guvern chiar daca castiga.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1400 on: 01 October 2023, 22:03 »
S-ar parea ca @Ciocanul  si @Cyberseller  au primit  înștiințare de la unitate că lucrurile cam merg rău în Ucraina, cu toate ca eu stiam de prin iunie că războiul pentru recuperarea teritoriilor este pierdut. :D :))))) Și sincer, sunt îngrozit, că știu că moldovenii și noi suntem următorii dacă pică Ucraina, fiindcă suntem cele mai slabe state dpdv militar din Europa.
Poate il treziti si pe @astateofmind   

Geez, inca putin si se transforma topicul asta ca-n ala de pe Softpedia -Războiul lui Putin din Ucraina, unde nu mai pot să intru să citesc că  trebuie să bag repede vreo 10 lămîi să nu vomit, atît de grețoasă a ajuns propaganda aia propagandă de zici că citesc un topic despre Dinamo în Champions League.  Poiana lui Iocan nu mai e demult frecventabilă de pe vremea cînd erau Dragnea și Trump în trend, dar de cînd cu pandemia, a ajuns no-go zone.

Țin cu Ucraina de la început, dar nici nu pot să neg realitatea cînd știu că războiul e pierdut.

Ce să zic, postează softpediștii clipuri de pe Twitter cum zboară cîțiva orci sau cum sunt tocați, cu toate că dacă le arăți și clipuri cum sunt omorîți ucraineni sau ucraineni cu mațele ieșite din intestine și fără picioare cînd au intrat cu leopardul/bradley-ul într-o mină din cauza unor generali idioți (ăia care au fost demiși de Zelenski recent), imediat te acuză că e fake news sau că ești putinist. Și vine un moderator furios și te ceartă și te banează de zici că ai comis tu crime împotriva umanității, în cel mai sovietic mod (încă o dată întreb, cu ce ne diferențiem noi romînii de ruși?).

Sunt curios ce s-ar fi întîmplat dacă existau TikTok, Twitter și Telegram în 1941, cînd naziștii invadau URSS....pariu că și atunci vedeam clipuri cu orci sfîrtecați și ar fi ținut așa pînă în 1942- 1943,  chiar și după pierderea bătăliei de la Moscova și a Stalingradului (echivalente cu pierderea Mariupolului și pierderea Bakhmutului în 2022- 2023)......ca apoi, din 1943, după Kursk, să se cam îngroașe gluma (ca și în cazul contraofensivei de acum, cu tancurile făcute praf).


Doamne ferește să ajungă războiul la noi.....că i-am întrece pe ruși  în penibilitate la ce hal de armată avem după Recorder. Cred că nici cu aia americană (actuală) nu mi-ar fi rușine.
 

Cat priveste SUA, abia a recastigat Europa. 

Pînă în 2025, că după ce depune jurămîntul Ron DeSantis, Trump sau oricare alt republican care va cîștiga, o să abandoneze Europa. O s-o dea pe tavă direct lui Putin, mai ales că sunt iubitori de orci la greu în Europa, pe ascuns (Macron, Olaf, Meloni, Rutte, Sunak care e indian, deci automat e cu rușii, Ciolacu și Iohannis care ar capitula ca să-și salveze averile și proprietățile) și pe față (Nehammer, Erdogan, Orban, Simion, mai nou, Fico).
« Last Edit: 01 October 2023, 22:23 by peacemaker »
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1401 on: 01 October 2023, 22:53 »
Mai schimba placa ffs, ca dupa tine razboiul e pierdut inca din martie 2022. Altceva mai stii?
Sunt sigur ca si la anul pe vremea asta tot asta o sa debitezi p-aici.
Si nu mai face pe ingrijoratul ca ti-e frica sa nu ne atace rusii, ca asta 100% nu o sa se intample atata timp cat suntem in NATO. E clar ca in sinea ta iti doresti nespus de mult sa ajungem sub aripa lui Putin, ca sa te bucuri din plin de libertarile comuniste, la care tot salivezi.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1402 on: 01 October 2023, 23:32 »
Țin cu Ucraina de la început, dar nici nu pot să neg realitatea cînd știu că războiul e pierdut.
Zici ca esti pasionat de istorie? Uite un interviu/material publicat astazi in care e explicata toata povestea destul de detaliat incepand inca din 1941, cu accent pe mai multe etape intermediare si pe motivele care au dus la invazia rusilor. Undeva inainte de jumatate sunt enumerate si pierderile ucrainenilor, in etape, si daca aduni vezi cat iese... Se poate activa si subtitrare in limba engleza; ajuta pentru ca tipul vorbeste concis dar repede.



Cu ocazia asta afli si de ce rusii nu au mers mai departe in interiorul Ucrainei si de ce evita angajamente militare care ar putea extinde ostilitatile. Dar sunt altii din vest care nu se lasa si ww3 nu-i exclus.

 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1403 on: 01 October 2023, 23:47 »
Mai schimba placa ffs, ca dupa tine razboiul e pierdut inca din martie 2022. Altceva mai stii?
Sunt sigur ca si la anul pe vremea asta tot asta o sa debitezi p-aici.
Si nu mai face pe ingrijoratul ca ti-e frica sa nu ne atace rusii, ca asta 100% nu o sa se intample atata timp cat suntem in NATO. E clar ca in sinea ta iti doresti nespus de mult sa ajungem sub aripa lui Putin, ca sa te bucuri din plin de libertarile comuniste, la care tot salivezi.

1. Da, e pierdut. 10 milioane de ucraineni emgirati definitiv, cinci regiuni pierdute care nu cred ca vor mai fi recuperate in viitorul apropiat de ucraieni, infrastructura si economie ruinata in Ucraina, reconstructia care va fi pe banii lor si pe banii nostri (si eventual pe averile oligarhilor rusi confiscate) care va dura zeci de ani, 160,000 de soldati ucraineni morti si alte zeci de mii (oficial) raniti sau invalizi pe viata, Europa si America de Nord in cea mai mare criza economica de la marea depresiune incoace, Rusia, China, India, Argentina, Brazilia, Egipt, Arabia Saudita si Iran care pun de alianta saracilor cu cele mai multe resurse si populatii mari,  si care ar putea forma un bloc militar ce ne-ar putea amenința cu un jihad global împotriva NATO și G7.....mai vrei?

2. Eu nu vreau sa fiu nici sub aripa orcilor, nici sa ma razboiesc cu ei. Pur si simplu, nu vreau sa mai avem de-a face cu orcii. Sa stea in bucata lor mare acolo ca in evul mediu, în țarismul lor infect.
Cu toate că nici noi romanii nu ne diferențiem prea tare de ruși dacă observ atitudinea multora din țară. La comportament zici că suntem mai degrabă slavi decît latini, urmași de daco-romani. 

3. Traiesti intr-un comunism albastru de cativa ani si care tinde usor spre modelul chinez pe care eu nu-l sufar, dar tie iti place..........Eu nu vreau nici comunismul rosu = bolșevismul, nici comunismul albastru mascat in neoliberalism progresist (ala in care traim noi europenii), nici ala comunismul verde eco-leftoretard care o sa apara la un moment dat, in viitor, cand situatia climatica va degenera in rau in mai rau.  Raționalizarea de pe vremea lui Ceaușescu o să fie parfum pe lîngă ce o să fie în 20-30 ani. Nu știu ce crezi tu, dar eu nu suport raționalizarea, nu suport impozitele, taxele și intervenția statului în economia privată,  dar  mă acuzi că sunt comunist!

Eu unul prefer conservatorismul sau liberalismul clasic. cum era în anii 1950-2000, fără bălării leftoide sau naționaliste.

Vreau un fucking REAGAN la Casa Albă, fie și un NIXON sau un Bush sr. (un EISENHOWER ar fi un vis prea frumos), vreau un CHURCHILL sau o THATCHER pe Downey Street 10,  vreau un Charles de Gaulle la Elisee, un  cancelar ca Bismark sau Kohl......nu panaramele care sunt acum ca Biden, Sunak , Macron și Olaf, care sunt cei mai slabi lideri occidentali din istorie, inclusiv predecesorii lor, începînd cu Obama, Merkel (din cauza cărora ne aflăm la un pas de WW3) și terminînd cu bufonii de  Boris și Trump.

Faptul că vreau în momentul ăsta un REAGAN la CASA ALBĂ mă face un ,,comunist"?


Am încheiat de aici orice discuție politică cu tine @KodiaK

Post Merge: 02 October 2023, 00:46


Pana acum rusii au pierdut undeva spre 60.000 de militari (plus raniti si scosi din lupta definitiv), iar ucrainenii au pierdut intre 300.000 si 500.000, plus raniti si scosi din lupta. Astea sunt rapoarte ale unor organizatii specializate in a aduna si centraliza informatii pe acest subiect. Ucrainenii pierd in jur de 8:1 mai multi soldati decat rusii.
 


De unde naiba scoți cifrele astea?

Sunt 300,000 de ruși  și 160,000 de ucraineni omorâți de când a început războiul.
Dacă era după efectivele tale că atâția ruși ar fi în Ucraina, iar ucrainenii, la bilanțul de 400,000 de morți........păi cred că recuperau Crimeea de astă-vară și tot Donbasul.

« Last Edit: 02 October 2023, 00:46 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1404 on: 02 October 2023, 00:47 »
160,000 de soldati ucraineni morti si alte zeci de mii (oficial) raniti sau invalizi pe viata...

Sa-ti traduc? 400.000 morti si 1.200.000 (soldati ucraineni) raniti sau invalizi pe viata, total 1.600.000 scosi din lupta (aproximativ, evident). Sunt mai multi analisti americani si din vest care sunt de acord cu estimarile astea (provenite de la surse specializate in domeniu).

S-au luat in considerare efectivele initiale de la inceputul invaziei, cati au pierdut dintre ei si ulterior cati au reusit sa recruteze in mai multe campanii si cati au pierdut ulterior. Asta rezulta. Ucraina a avut o populatie de aproape 40 de milioane, presupunem ca ~10 au fugit, dintre cei ramasi ~jumatate sunt femei, 1/3 dintre barbati sunt prea tineri, 1/3 prea batrani si au pierdut ~1,5 milioane din cei ~5 milioane din intervalul de varsta in care ar fi recrutabili. Daca mergem pe cei sub 40 de ani, probabil au pierdut deja cel putin jumatate dintre toti cei preferati pe campul de lupta.
« Last Edit: 02 October 2023, 01:01 by oldshooterman »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1405 on: 02 October 2023, 00:53 »
 



BILLION sau MILLION? 

???


160,000 de soldati ucraineni morti si alte zeci de mii (oficial) raniti sau invalizi pe viata...

Sa-ti traduc? 400.000 morti si 1.200.000 (soldati ucraineni) raniti sau invalizi pe viata, total 1.600.000 scosi din lupta (aproximativ, evident). Sunt mai multe surse americane si din vest care sunt de acord cu estimarile astea (provenite de la surse specializate in domeniu).

Poate dacă 250,000 dintre morți ar fi de fapt  civili...........că la cât a bombardat Putin, mă aștept, ceea ce ar însemna că e mai gravă situația și că sunt sute de mii de civili morți care nu au intrat în statistici anul trecut și anul ăsta.
Dar nu militari...numărul maxim de militari ucraineni uciși nu cred că trece de 160,000, toate sursele occidentale și alea independente zic asta.
În timp ce rușii sunt la 277,000 - 300,000 de morți.


https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Russo-Ukrainian_War#Russian_invasion_of_Ukraine





Pentru ca, teoretic ar trebui sa fiu profesor de istorie, va demonstrez clar ca superioritatea numerica e cea care invinge in toate razboaiele conventionale.

Războaiele din ultimii 80 ani demonstrează clar- CAȘTIGĂ CEL  CARE DEȚINE SUPERIORITATE NUMERICĂ!


Citaste despre Desert Storm si razboiul din Iraq din 2003. Sadam a avut armata mai numeroasa, avea superioritata numerica, si a pierdut grav si rapid.

In Iraq nu au fost 500.000 combatanti de partea americana, au fost cam 160.000. Ca de obicei minti sau esti pe langa.
 



Tu la fel, de unde scoți cifrele astea?

Poftim, uite de unde iau eu cifrele - Wikipedia:
Coalition forces (2003)
309,000–584,799
United States: 192,000–466,985 personnel   
 United Kingdom: 45,000
 Australia: 2,000
 Poland: 194
Kurdistan Region Peshmerga: 70,000

Coalition forces (2004–09)
176,000 at peak
United States Forces – Iraq (2010–11)
112,000 at activation
Security contractors 6,000–7,000 (estimate)

Iraqi security forces
805,269 (military and paramilitary: 578,269, police: 227,000)
 Awakening militias
≈103,000 (2008)
Iraqi Kurdistan
≈400,000 (Kurdish Border Guard: 30,000, Peshmerga 75,000)   


vs

Iraqi Armed Forces: 375,000
 Special Iraqi Republican Guard: 12,000
 Iraqi Republican Guard: 70,000–75,000
 Fedayeen Saddam: 30,000
Sunni Insurgents
≈70,000 (2007)
 Al-Qaeda
≈1,300 (2006)
 Islamic State of Iraq
≈1,000 (2008)
Army of the Men of the Naqshbandi Order
≈500–1,000 (2007)




AI ȘI AICI DOVADA CLARĂ CĂ ȘI ÎN IRAK A ÎNVINS MATEMATICA!
Ca întotdeauna în istoria războaielor moderne.

Când ai o coaliție de state cu  maxim 600,000 de soldați (din care SUA - 400,000 MAXIM), plus resurse, echipamente, tehnologie și suport de la saudiți  vs armata lui Saddam ce era izolată și  care ajungea la 370,000, era logic să câștige coaliția internațională.

Superioritatea numerică învinge întotdeauna. 
« Last Edit: 02 October 2023, 01:04 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1406 on: 02 October 2023, 01:23 »
E doar o chestiune de timp pana cand se va afla adevarul. Ar trebui sa te puna pe ganduri faptul ca Zelenskyy nu mai gaseste pe cine sa recruteze in Ucraina, tara cu >25 milioane de oameni ramasi sub controlul lui, de a ajuns sa ceara tarilor UE in care s-a refugiat ucraineni sa-i aresteze pe barbati si sa-i trimita inapoi pentru recrutare. Adica au pierdut doar 160.000 de militari si au ramas fara resurse umane?
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1407 on: 02 October 2023, 02:05 »
1.2 billions răniți, ai de Paula mea, ăla e pe bune???


Sent from my iPhone using Tapatalk
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1408 on: 02 October 2023, 02:56 »
Zice 1,2 milioane si cel care a facut subtitrarea a gresit evident. E clar ca nu urmariti materialele ci doar va agatati de probleme legate de "pozitia virgulei".
 
The following users liked or thanked this post: taxon

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1409 on: 02 October 2023, 03:06 »
Irrelevant. E acelasi film, aceeasi fantezie.

Probabil il iei de bune si pe Alex Jones :D


Tu la fel, de unde scoți cifrele astea?


Wiki, ti-am dat si citat:

“ The U.S.-led coalition sent 160,000 troops into Iraq during the initial invasion phase, which lasted from 19 March to 1 May 2003.”

“ The invasion phase began on 19 March 2003 (air) and 20 March 2003 (ground) and lasted just over one month,[28] including 26 days of major combat operations, in which a combined force of troops from the United States, the United Kingdom, Australia and Poland invaded Iraq. Twenty-two days after the first day of the invasion, the capital city of Baghdad was captured by coalition forces on 9 April 2003 after the six-day-long Battle of Baghdad. This early stage of the war formally ended on 1 May 2003 when U.S. President George W. Bush declared the "end of major combat operations" in his Mission Accomplished speech,”

Uite si link:

https://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_conflict#2003_U.S.-led_invasion

Esti in plus si degeaba.

Ce s-a intamplat dupa Mai 2003 e irrelevant, relevant e ca forta de invazie, cea care a castigat razboiul, a fost de 160.000. Tu faci o varza si adaugi, alandala, forte de o parte si de alta in evenimente de dupa razboiul din 2003 ... ca na, mai mult nu poti :D

Auzi la el "Iraqi security forces 805,269 (military and paramilitary: 578,269, police: 227,000) de partea americanilor" vs "Iraqi Armed Forces: 375,000" ... in 2003 - ahahaha  ... cand iti spun ca nu esti doar habarnist dar nici cu logica nu stai mai bine ...

Iraqi Civil War (2006–2008) - de unde ai luat tu niste cifre fara sa intelegi ce iei si le-ai aruncat la gramada -  este diferit de razboiul din 2003, invazia Iraqului de catre alianta. Dar cum esti habarnist ...

Superioritatea numerică învinge întotdeauna. 

Nu.

Tu uiti ca esti roman si ai exemplu, in istoria noastra, de razboaie castigate de armate mult mai mici???

Post Merge: 02 October 2023, 03:26
Superioritatea numerică învinge întotdeauna. 

NU.

1. Battle of Thermopylae (480 BC) - 300 Spartans and their allies held off a much larger Persian army.

2. Battle of Cannae (216 BC) - Carthaginian forces under Hannibal defeated a Roman army twice their size.

3. Battle of Agincourt (1415) - English forces led by King Henry V defeated a much larger French army during the Hundred Years' War.

4. Battle of Saragarhi (1897) - A small group of 21 Sikh soldiers held off 10,000 Afghan tribesmen in present-day Pakistan.

5. Battle of the Alamo (1836) - A small group of Texan defenders held off a much larger Mexican force for 13 days.

In the 20th-century there have also been quite a few.

1. Siege of Tsingtao (1914) - A small force of Japanese and British troops captured the German-held Tsingtao fortress, despite being outnumbered by the defenders.

2. Battle of Le Hamel on July 4, 1918, where Australian and American forces, led by General John Monash, defeated German forces outnumbering them by approximately 5 to 1. The battle lasted only 93 minutes and was a significant victory for the Allies.

3. Battle of Cambrai in 1918 ; During this battle, Allied forces consisting of two British army corps and one Canadian army corps, totalling about 65,000 troops, defeated a much larger German force of roughly 140,000 troops, thus slowing the enemy's advance into the Netherlands and Germany. The battle was remarkable for its combination of armour and infantry tactics, and it showcased the benefits of innovative tactics and strategies.

4. The Battle of Kohima, when 1,500 British and Indian troops defeated, 20,000 Japanese troops, which ultimately led to the defeat of the Japanese in the Burma campaign, this also, pioneered a new way of Jungle ‘hilltop fighting’ where a small group, that were resupplied by air drops, could beat off a much larger force. Battles such as these showed the difference in leadership of General Bill Slim to General Percival, who surrendered 85,000 Allied troops to 30,000 Japanese in Singapore.

5. Battle of Dien Bien Phu (1954) - Vietnamese Communist forces defeated a much larger French army in a remote valley of Northern Vietnam, leading to the French withdrawal from Indochina.

6. The Six Day War (1967) ; The exact number of Israeli forces compared to their enemies in this conflict is not straightforward answer since it varied from front to front. However, the Israeli forces were significantly outnumbered in terms of personnel, tanks, and aircraft compared to the combined forces of Egypt, Jordan, and Syria. Despite this, Israel achieved a decisive victory in the war.

7. Battle of Longewala (1971) - During the Indo-Pakistan War, a company of Indian soldiers defended the remote outpost of Longewala against overwhelming Pakistani forces, inflicting heavy losses on the enemy and preventing an invasion of India's Rajasthan state.

8. Falklands War (1982) - A British Task Force of around 26,000 troops recaptured the Falkland Islands from Argentine occupation, despite facing a numerically superior enemy. A typical example is the Battle of Goose Green, when 450 British soldiers of 2 Para, took a garrison of 1400 Argentines, the battle lasted 14 hours and the Paras where down to an average of ten rounds each when the Argentines surrendered, most Paras had not slept or eaten for 2/3 days.

Se mai adauga US vs Mexic, spaniolii au pierdut batalia pt Mexico City desi ei erau 20000 vs 8000.

Razboiul Franta-Dahomei:  Franta 4700, Dahomei 10.000.
« Last Edit: 02 October 2023, 03:32 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste