Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109578 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1425 on: 04 October 2023, 06:24 »


In acele razboaie au fost doar soldati israelieni care s-au razboit cu soldati egipteni si sirieni, plus niste iordanieni pusi pe atentate. Americanii si rusii nu au intervenit direct. Sirienii si egiptenii insumau o populatie de peste 10 ori mai numeroasa ca a Israelului si au pierdut lamentabil ambele raboaie din anii 60-70, unul in 6 zile si celalalt in 15 zile.



Si doar pentru ca au avut arabii pierderi imense dupa 6-15 zile, te bazezi pe asta?
Omule, intelege, daca un razboi din asta dura mai mult, fara ajutor american, Israel ramane fara munitie in cateva luni, apoi e o chestiune de timp pana cand arabii ocupa Israelul.

Apropo, stii de ce arabii se poarta cu manusi cu israelienii, chiar si iranienii ?
Ca fac pariu ca si tu si cu @astateofmind in incultura voastra nu stiti.


PENTRU CA IERUSALIMUL ESTE UN CENTRU SFANT PENTRU MUSULMANII DIN INTREAGA LUME! ESTE UN ORAS SACRU PENTRU EI DIN CAUZA LUI AVRAAM SI PENTRU CA PROFETUL A FOST ACOLO.
DE AIA SE POARTA SI S-AU PURTAT ARABII MEREU CU MANUSI, MAI ALES ACUM IN EPOCA RACHETELOR SI AVIOANELOR.
CA DACA O ARDEAU FULL JIHAD CA IN EVUL MEDIU, OCUPAU  ISRAELUL DEMULT!

 
Quote
Cat despre marea unire a arabilor pentru a sterge Israelul de pe harta, asta nici Allah nu o poate face. La ce-i serveste Arabiei Saudite nimicirea Israelului in ratoiala ei cu Iranul? Niet, tavarisci. Mosad este o forta pentru ca se foloseste din plin de dusmania dintre arabi.

Pentru ca exista precedent in istorie cand musulmanii din intreaga regiune se pot uni pentru o cauza comuna, sa rada infidelii si non-musulmanii din tarile pe care le vizeaza- vezi califatul omeiad si califatul abbasid, apoi califatul fatimid,  apoi imperiul otoman, si tentativa lui ISIS.


Quote

O traducere pentru tine, in TikTok style: degeaba o ai mare daca este bleaga.

Asta sa i-o spui lui Hitler care credea ca-l poate bate pe Stalin si populatia sa de 200 milioane si ca putea cuceri URSS de 22 milioane de km2 in cateva luni, cu doar 3 milioane de soldati nazisti cica profesionisti si disciplinati, si cu o mana de tancuri Panzer/Tiger si avioane Luftwaffe care cica erau superioare.


Si sa le-o spui si alora de la Bruxelles si Washington ca doar cu 3 milioane de soldati profesionisti cat au toate armatele NATO in total, si cu tot arsenalul , artileria si flota aviatica si navala de ultima ora, ca nu vor putea ocupa Rusia, si s-ar putea sa repete istoria intr-un WW3 care va fi si mai sangeros, asta daca va fi conventional. 
Daca incepe razboi NATO-Rusia, garantat intra si China, Coreea de Nord si Iranul de partea Rusiei.  Si America va avea trei fronturi de aparat, frontul est-european atacat de Rusia, Belarus si aliatii ei  (posibil si Turcia sa tradeze), frontul oriental ca sa-si pazeasca aliatul israelian de Iran (si cred ca si Arabia Saudita, UAE, Libia, Siria, Palestina,  Irak, Iordania si Egipt) si frontul din Pacific unde sunt aliatii ei asiatici, Japonia, Filipine, Singapore, Australia, Noua Zeelanda, Vietnam,  Taiwan si Coreea de Sud vor fi agresate de China si Coreea de Nord cu rachete si valuri de invazie sporadice, asta presupunand uriase resurse, munitie si trupe de consumat pentru America.
Daca mai punem si frontul cu Mexicul , ca sigur vor rabufni si cartelurile si inamicii lor venezuelieni si bolivinieni, in timp ce Brazilia si Argentina o vor arde neutru sau vor sponsoriza Rusia prin BRICS, si poate si un front african.


America e deja cu sacul la fund numai din cauza Ucrainei, dar tu te astepti ca intr-un WW3 pe trei-cinci fronturi cu diversi inamici sa faca fata intr-un razboi ce va dura zeci de ani.


E evident cine va pierde pe termen lung din cauze economice.
« Last Edit: 04 October 2023, 06:26 by peacemaker »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1426 on: 04 October 2023, 08:01 »
La faza cu manusile chiar ca esti in pom si pomul in aer. Dupa aberatiile tale, egiptenii au masat la granita Israelului o forta de invazie de 250 mii soldati, 2000 de tancuri si aproape tot ce detineau in materie de artilerie si aviatie doar ca sa se poarte cu manusi cand au trecut granita. Sa impuste iepuri, zici. In paralel, sirienii au atacat si ei vrabiile israeliene in nord.

Razboiul de Yom Kippur (1973)
Dau exemplu acest razboi pentru ca israelienii au fost luati ca din oala in cea mai sfanta sarbatoare a lor (echivalentul Ramadanului). Nu se asteptau la un atac, erau clar in inferioritate numerica si totusi, dupa primele zile de brambureala, superioritatea armatei in tot ansamblul ei a castigat in fata numarului de soldati.
Lasand la o parte ca intentia de distrugere a statului Israel i-ar fi infuriat chiar si pe rusi si ar fi provocat interventia directa a celorlalte mari puteri, noi ne ocupam strict de numarul de osteni.
Iata ce spun cifrele despre razboiul din 1973:

"În acest război, din partea Israelului au participat 400 000 de trupe israeliene şi au fost folosite 1700 de tancuri, 940 piese de artilerie, 3000 de transportatoare blindate şi 440 de avioane. Cealaltă tabăra alcătuită din forţele Egiptului şi Siriei, precum şi din trupele expediţionare venite din celelalte ţări musulmane învecinate şi Cuba, a dispus în totalitate de peste 1 milion de trupe, 3600 de tancuri, 1700 piese de artilerie, 450 de avioane, 140 de elicoptere, 100 de nave şi 150 de baterii cu rachete. 

În acest război, Israelul a pierdut 2800 de soldaţi, peste 7000 fiind răniţi, iar coaliţia egipteano-siriană a pierdut 18 000 de oameni, alţi 35 000 fiind răniţi."


Chiar si in Evul Mediu puterea unei armate era echivalata in numarul de tunuri.
Ca sa revenim de unde am plecat, degeaba trimite Putin milioane de soldati, doi la pusca, in Ucraina daca nu sunt antrenati, bine inarmati si cu ofiteri capabili.

Dinspre rusi, oficial, vin doar vesti bune si stim cu totii de ce sunt bune. Old nu a citat sursa celor "doar 60 de mii" rusi pierduti in razboi pentru ca este din inima Rusiei. In realitate nu stau chiar atat de bine, altfel nu ne ajungeau la urechi numeroasele destituiri din posturi de conducere, papagalii propagandei nu amenintau cu nuclearele si nici nu era nevoie de sa te injosesti cu sute si mii de crime de razboi. Peste toate este foarte vizibila incapacitatea lor de a pune stapanire macar pe teritoriile anexate in stil rusesc, cu referendum in stil rusesc in care locuitorii din zonele pe care nu le controleaza au votat cu porumbeii voiajori.
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1427 on: 04 October 2023, 08:04 »
Cuba? Wtf?

Ce dreaq cauta Cuba acolo? Lol


Sent from my iPhone using Tapatalk
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1428 on: 04 October 2023, 08:47 »
Ce cauta si acum prin Ucraina. Bani. Circula pe net, zilele trecute, mandra marturie a unei cubaneze care a reusit sa cumpere niste rahaturi dupa ce al ei sotior a trimis acasa o parte din prima de instalare in armia lui Putin. Nu trebuie sa isi faca griji de cosciug pentru ca rusii il vor retrimite acasa gata ambalat. Tipul era ospatar la el in tara si as vrea sa vad care ospatar roman si-ar lasa meseria pentru o moarte glorioasa in smarcurile Ucrainei in toalele lui Putin.

In tara lor, sub influenta binefacatoare a Rusiei de la WW2 incoace, se cam moare de foame. Venezuela este un alt pol al democratiei aflat sub influenta Rusiei. Si aici este trai pe vatrai, se mananca scoarta de copac bine imbibata cu petrolul extras cu galeata din fundul curtii, meniu traditional. Nu o duceau prea bine nici in trecut, dar au atins apogeului foametei de cand sosohaurii havezieni au preluat controlul si au decretat ca toti strainii trebuie sa plece.
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1429 on: 04 October 2023, 11:58 »
Tipul era ospatar la el in tara si as vrea sa vad care ospatar roman si-ar lasa meseria pentru o moarte glorioasa in smarcurile Ucrainei in toalele lui Putin.

... e unul care servea mizerii pe mygaoaza, sau cum se numeste cloaca aia, plecat la haholi sa ii scape de mujici. Deci, domnul e servit!

Post Merge: 04 October 2023, 13:31
Mda, am dat cu stingu-n dreptul si nu mai pot edita.
Totusi, esentialul ramine.
« Last Edit: 04 October 2023, 13:31 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline axxel4you

Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1431 on: 05 October 2023, 08:16 »
..si daca tot ati bagat in ciorba si israelienii si egiptenii... na, de colea, cu tîlc:

Un israelian cu tancul urmărește un arab cu un automat. Arabului i se termină muniția. Evreul deschide turela:
- De ce nu mai tragi?
- Păi, nu mai am gloanțe.
Evreul se luminează la față:
- Cumperi?
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1432 on: 05 October 2023, 08:32 »
... e unul care servea mizerii pe mygaoaza, sau cum se numeste cloaca aia, plecat la haholi sa ii scape de mujici. Deci, domnul e servit!

Post Merge: 04 October 2023, 13:31
Mda, am dat cu stingu-n dreptul si nu mai pot edita.
Totusi, esentialul ramine.
Sunt destui plecati acolo, dar nu sa isi cumpere frigider si aragaz, cum se lauda doamna soata cubaneza. Aragaz si frigider poti cumpara si cu salariul minim in Ro, fie si cu card de cumparaturi, iar ospatarilor romani le pica daca nu curge. Putin plateste in ruble doritorii de moarte glorioasa si rubla se cam micsoreaza de ceva timp. Chiar si cu un echivalent de 2000$/luna, nu prea merita pentru un roman o oferta de sclavie mortala de 24h din 24, 7 zile din 7 si sanse zero de a prinde pensia. Oricum cei 2000$ sunt pentru soldatii calificati, nu este salariul vidanjorului venit sa vada si el o pusca pentru prima data in viata.

Probabil ca pe acolo tine propaganda rusilor cu pierderile infime in razboi, cum incearca si unii pe aici sa ne abureasca. Au crapat peste suta de mii in ambele tabere, basca schiloditii pe viata.

Bucuria unora ca rusii isi mentin pozitiile in teritoriile ciordite s-ar putea sa ii pocneasca direct in fata in viitor. Daca nu pe ei, sigur pe copiii si nepotii lor. Cutia Pandorei a revendicarilor teritoriale odata deschisa, ei bine, acesti pro rusi sa faca bine sa se uite nu foarte mult in trecut, imediat dupa WW2. Daca se hizlesc pe o harta a vremurilor vor constata ca mare parte a celor trei judete problema erau autonome. O soparla pe care rusii o vor exploata la maxim, ca sa nu mai vorbim ca vom intra in clubul select al vecinilor Rusiei care nu au umbrela UE si NATO, clubul saracilor.

Din fericire, Ucraina rezista.

Madam Simonian probabil ca a tras pe nas cand visa la bombe termobarice detonate in Siberia.
Indirect, recunoaste ca Rusia este slab dezvoltata tehnologic in comparatie cu occidentalii.
Nu a luat in calcul reactia chinezilor cand vor ramane fara semnal la telefon din cauza lor. Incantati nu vor fi.

Bine, este doar discurs destinat bautorilor de vodca din interiorul granitelor, dar cat de ingramadit sa fi sa nu intelegi ca duduia bate campii???

Revenind la harta, se vede clar celula canceroasa, plasata fix in mijlocul tarii.

« Last Edit: 05 October 2023, 08:48 by Cyberseller »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1433 on: 05 October 2023, 10:41 »
Sunt orasele si sate si prin Siberia. E putina lume dar nu e chiar goala. :D Bine, s-a crucit cred si Marele Orc cand a auzit asa o tampenie sinistra spusa in direct la TV de catre o prezentatoare.
Cica sa detonezi o nucleara in Siberia. Daca chiar vor sa insemne ceva sa o detoneze in Moscova, sa stie vestul ce-i asteapta. :D
Din ce am inteles toti prezentatorii de la TV l-au lasat fara par pe cur pe Putin de la atatea limbi. Se pare ca pe langa ca sunt niste lingai infecti mai sunt si prosti gramada.
« Last Edit: 05 October 2023, 10:45 by Ciocanul »
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1434 on: 05 October 2023, 20:02 »
Nu chiar, doar binisor platiti. Si probabil cu frica'n chiloti ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1435 on: 06 October 2023, 12:37 »
Tipul era ospatar la el in tara si as vrea sa vad care ospatar roman si-ar lasa meseria pentru o moarte glorioasa in smarcurile Ucrainei in toalele lui Putin.

... e unul care servea mizerii pe mygaoaza, sau cum se numeste cloaca aia, plecat la haholi sa ii scape de mujici. Deci, domnul e servit!

Post Merge: 04 October 2023, 13:31
Mda, am dat cu stingu-n dreptul si nu mai pot edita.
Totusi, esentialul ramine.


Ba, da chiar, apropo de mygarage....ce se mai aude de prietenul tau  darkzone?

Ca e disparut de cand cu revolta lui Prigojin, n-a mai postat de pe 25 iunie.
S-o dus in Ucraina, pe front, sa lupte?
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1436 on: 06 October 2023, 20:33 »
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26586696-situatia-din-lume-schimbat-rusia-ridica-retorica-nucleara-nou-nivel-anuntul-facut-liderul-parlamentului-moscova-conditiile-care-rusia-nu-mai-facut-niciun-test-nuclear-33-ani.htm
Iarasi si-au luat-o pe coaja in ultima saptamana: au inceput sa-si mute flota, pe front au avut orcii pierderi insemnate, HIMARS-urile lovesc ca boala-n port. Iar vorbeste Orcul Suprem despre arme atomice.
Dupa anunturile semi-alarmante ca congresul american nu ar mai vota noi transe de bani se pare ca incep sa se mobilizeze tot mai mult europenii cu ajutoare, nemtii in special.
Nu trebuie lasat ritmul, trebuie pisat si iar pisat pt ca rusii vor ajunge mai repede la fundul sacului decat aliotmanul NATO. Poti sa trimiti acolo 10 milioane de soldati, daca nu au arme sunt vai de mama lor.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1437 on: 06 October 2023, 21:22 »
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26586696-situatia-din-lume-schimbat-rusia-ridica-retorica-nucleara-nou-nivel-anuntul-facut-liderul-parlamentului-moscova-conditiile-care-rusia-nu-mai-facut-niciun-test-nuclear-33-ani.htm
Iarasi si-au luat-o pe coaja in ultima saptamana: au inceput sa-si mute flota, pe front au avut orcii pierderi insemnate, HIMARS-urile lovesc ca boala-n port. Iar vorbeste Orcul Suprem despre arme atomice.
Dupa anunturile semi-alarmante ca congresul american nu ar mai vota noi transe de bani se pare ca incep sa se mobilizeze tot mai mult europenii cu ajutoare, nemtii in special.
Nu trebuie lasat ritmul, trebuie pisat si iar pisat pt ca rusii vor ajunge mai repede la fundul sacului decat aliotmanul NATO. Poti sa trimiti acolo 10 milioane de soldati, daca nu au arme sunt vai de mama lor.


1. 10 milioane de soldati rusi spalati pe creier cu cate doi la o pusca pot face ravagii in toata Europa de Est si sa ocupe teritorii semnificative. Roaga-te sa nu se intample asta. Chiar si daca ar dura cateva zile si ar pierde, rusii ne-ar putea lasa distrugeri care ar lua 10 ani si costuri uriase pentru reparatii.
Nu cred ca ai mai arde-o pe Netflix & chill daca Putin trimite la misto hoarde de milioane de orci la moarte.

2. Cat despre NATO: 
https://stirileprotv.ro/stiri/international/aliatii-occidentali-au-lansat-o-veste-teribila-pentru-ucraina-zfundul-butoiului-este-acum-vizibil-nato-semn-de-slabiciune.html
https://www.mediafax.ro/externe/oficial-nato-despre-livrarile-de-munitie-occidentala-ajung-la-fundul-butoiului-22145119

3. Also.....shutdownul din SUA trebuie luat in serios.

Kevin McCarthy  era mult mai dispus sa negocieze si sa lase de la el pentru ca era  un republican slab, de aia l-au demis.
Daca vine un trumpist, poate chiar Trump insusi pentru scurt timp (cica poate sa fie numit fara sa fie membru al Congresului) ca speaker of the House , s-a terminat.....Ucraina mai primeste doar 6 miliarde de dolari si  dasvidania pana in 2025.

Americanii o duc deja foarte prost sub Biden din cauza hiperinflației, iar atacurile armate s-au inmultit. M-ar mira sa nu inceapa o secesiune de state republicane daca Biden e reales. Texasul, Florida,  & co ar putea sa iasa, sa-si proclame independenta pana in 2029, si asta ar fi foarte nasol, fiindca ar anunta colapsul SUA in maniera cum a decazut URSS din 1989 pana in 1991.
 

Anii 2021-2024 sunt deja comparati cu 1977-1980: Jimmy Carter  sub al carui mandat a fost criza petroliera, criza ostaticilor, invazia Afganistanului de catre sovietic, revolutia din Iran, inflatia. Si chiar si cu 1929-1933,  cand era Herbert Hoover si marea depresiune, iar mare parte a Europei devenea fascista.
« Last Edit: 06 October 2023, 21:33 by peacemaker »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1438 on: 07 October 2023, 01:16 »
Putin se fereste ca dracu de lamaie de mobilizare si tu visezi la 10 milioane rusi dispusi sa lupte cu furculita. Si-a rupt dintii in Ucraina si aici i s-au naruit sansele de preamarire. Mai poate face ceva deranj prin Georgia si cam atat. Ah, si sa se razbune pe civilii ucraineni care isi fac cumparaturile sau sa le spulbere dormitoarele cand dorm. E cel mai clar semn de neputinta a unei benzinarii care poseda arme nucleare si cam atat.

 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1439 on: 07 October 2023, 01:29 »
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26586696-situatia-din-lume-schimbat-rusia-ridica-retorica-nucleara-nou-nivel-anuntul-facut-liderul-parlamentului-moscova-conditiile-care-rusia-nu-mai-facut-niciun-test-nuclear-33-ani.htm
Iarasi si-au luat-o pe coaja in ultima saptamana: au inceput sa-si mute flota, pe front au avut orcii pierderi insemnate, HIMARS-urile lovesc ca boala-n port. Iar vorbeste Orcul Suprem despre arme atomice.
Dupa anunturile semi-alarmante ca congresul american nu ar mai vota noi transe de bani se pare ca incep sa se mobilizeze tot mai mult europenii cu ajutoare, nemtii in special.
Nu trebuie lasat ritmul, trebuie pisat si iar pisat pt ca rusii vor ajunge mai repede la fundul sacului decat aliotmanul NATO. Poti sa trimiti acolo 10 milioane de soldati, daca nu au arme sunt vai de mama lor.
Iarasi aberezi la greu si habar n-ai despre ce se intampla pe front.