Nu trebuie dat nici un semnal de pace. Trebuie tocati marunt in continuare si singura conditie e sa se intoarca in Mordor si apoi facut gard de sarma ghimpata intre ucraina si orci si inchise ambasadele. Atat. Sa meaga sa futa capre si iaci in Siberia si sa nu mai auzim nimic de ei.
Dar vai ! Ucraina si NATO nu bat inca pe rusi, iti dai seama ce tari sunt ? Rabdare, lupta va fi lunga. 2, 3 ani, nici o problema.
Ucraina nu e ca Israel, sa aiba experienta a 80 ani de razboaie duse cu inamici multipli, sa aiba echipamente, arme si tancuri de fabricatie proprie dupa inspiratie occidentala, si nici nu poate beneficia de sprijin direct din partea SUA din cauza ca Rusia e o putere nucleara.
Sunt si eu de acord ca orice tratat de pace sau armistitiu le-ar da o perioada de ragaz rusilor in a se pregati pentru o noua invazie si mai devastatoare, dar ce ne facem daca odata ii sare lui Putin tandara?
Rusia nu e nicidecum izolata pentru ca acum isi intareste relatiile cu China, cu Coreea de Nord, Brazilia, India, Arabia Saudita, UAE, Iran, Egipt, Turcia, Algeria, Tunisia, Cuba, Argentina, Belarus, Serbia, Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Irak, Siria, Qatar, Yemen, si cred ca urmeaza Libia, Afganistan, Sudan, Mali, Niger, Nigeria, Congo, Africa de Sud si probabil Pakistanul + tari din UE ca Austria, Ungaria si Slovacia.....si fac pariu ca urmeaza Italia si Bulgaria sa cada la pace cu Rusia.
BRICS-ul creste si totodata, si riscul sa se creeze Tratat de Securitate Colectiva la nivel Euroafroasiatic, in care America nu va mai putea ataca teroristi din Iran, Irak, Somalia, Afganistan fara ca Rusia si China sa riposteze violent cu bombardamente asupra Europei.
Moldova si Georgia nu vor avea nicio sansa si la un moment dat vor ajunge si ele iar sub bocancul rusesc pentru ca actualii presedinti au popularitatea scazuta....populatiilor de acolo nu le arde cheful de alt razboi cu Rusia.
Mai tare mi-e frica pentru SUA care risca sa intre intr-o noua recesiune, cu toate ca este deja, dar un crah ca in 2008 in situatia actuala ar detona toata economia globala.
Si nu mai punem daunele pe care le-ar putea produce anexarea chineza a Taiwanului. Razboiul asta ar putea distruge intreaga industrie IT si hardware si v-ar putea lasa pe voi IT-istii someri.
In 2-3 ani, s-ar putea ca Ucraina sa nu mai existe ca stat, exact cum preconizeaza orcii, daca SUA si UE/NATO intra in colaps economic.
Vestul are arme si fabrici de armament. Pilotii ucrainiei se antreneaza pe avioane de lupta serioase. Fabricile de drone ucrainiene isi cresc productia.
Pilotii ucraineni.....antrenandu-se pe avioane de lupta serioase?
Lol, te tii pe glume? Cu 4-5 luni crezi ca iti este indeajuns sa stapanesti un F-16 intr-un dogfight cu un pilot rus cu experienta de 20 ani de pilotat cu MiG-21......
Iti trebuie 2-3 ani si mii de zboruri ca sa stii sa manevrezi si sa te feresti...........
Mai degraba construiau si imbunatateau mai multe MiG-uri si trimiteau piloti experimentati cu zeci de ani de zboruri.
O sa cada avioanele F-16 ca mustele dupa ce vor fi doborate de sistemele S-300 si S-400 in primavara 2024, atata va zic....sa nu aveti un soc.
Dar cred ca si atunci o continuati sa credet ca o sa existe happy-end pentru Ucraina.....NU O SA FIE!
Si pentru mizeria asta, Sleepy Joe poarta in mare parte vina, dar si Zelenski si mare parte din personalul ucrainean care inca mai crede ca in 2023 poti castiga razboaiele cu tancuri Abrams si avioanele F-16 sau cu trimis trupe brambura in teritorii minate.
Eu mi-am racit gura de pomana, nu ma mai repet ce trebuia facut in realitate pentru ca Ucraina sa fi castigat razboiul.
Aia cu dronele trebuia de la bun inceput, e prea tarziu acum.
Putler nu intinereste.
Nici populatia Ucrainei care si-a pierdut floarea varstei in cea mai stupida ofensiva de la Operation Citadel din WW2 incoace.
N-au avut ucrainenii nici macar sansa de a duce o batalie ca la Kursk, le-au nimicit minele rusesti, elicopterele , dronele si artileria ruseasca toate tancurile Leopard, Challenger si vehiculele Bradley din start........si la cata tacere e pe acolo, cred ca nici Abramsurile nu prea fac fata.
A fost bataie de joc!
Si la fel va fi si cu avioanele F-16.