Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109387 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1500 on: 27 October 2023, 01:59 »
Fara armele din Slovacia au belit belingherul.
Să vedem cât o rezista România să mai fie principalul furnizor din Europa de Est.
Polonezii sunt în impas acum, după alegeri, că trebuie să pună guvern nou - sunt certuri între liberalii lui Donald Tusk care vor să sprijine Ucraina necondiționat și conservatorii lui Morawiecki care refuză din cauza cerealelor, dar și pentru că a realizat că un război direct cu Belarus și Rusia ar aduce iar pierirea statului polonez.
Trebuie să fi ajuns la o înțelegere cu polonezii de i-a retras Putin pe wagneriști din Belarus, așa brusc, și l-a omorât pe Prigojin, renunțând la planul de a declanșa un război hibrid cu Polonia.

Abramsurile și avioanele F-16 vor fi livrate prin România în cazul ăsta.
 
Dar cum fac ucrainenii să le facă să decoleze dacă nu au aerodromuri speciale pentru F-16?

Pentru că dacă avioanele F-16 vor decola din primăvară de pe pistele României, va fi o MARE PROBLEMĂ, chiar și dacă avioanele F-16 pilotate de ucraineni vor avea drapel ucrainean și serie și nr. ucrainean. Mai ales că se vor întoarce tot în aerodromurile românești să fie reparate.

SERIOS, cum fac ucrainenii  să decoleze avioanele F-16 la primăvară fără să ne bage în război cu Rusia?

Eu vă tot avertizez că e posibil să ne trezim atacați, iar scutul antirachetă de la Deveselu ne face să fim țintă sigură.
De nu ne trezim noi bombardați de ruși.......și după aia cu AUR la 60% popularitate....ascultați-mă pe mine, dar o să ajungem să regretăm că ne-a mâncat pe noi în fund,  ca țară și așa vai de mama ei, măcinată de corupție, prostie și sărăcie, să ne băgăm în războaiele altora.


Un bombardament rusesc ne-ar aduce exact în situația Libanului după bombardamentele israeliene din 2006.

Post Merge: 27 October 2023, 02:08
Și nu, Biden nu o să trimită niciun soldat american în plus să lupte în locul nostru față de cât a trimis deja, doar arme, echipamente, provizii și aia e, good luck boys, it's your country, defend it! 
O să ne plângem în pumni că ne-am pus rău cu Rusia, dar și pentru că am eliminat armata obligatorie și nu ne-am pregătit măcar la nivelul polonezilor și ucrainenilor. 
« Last Edit: 27 October 2023, 02:10 by peacemaker »
 

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1501 on: 29 October 2023, 16:02 »
Cum merge contraofensiva?
Au liberat tot?

E asa liniste peste tot cu razboiul asta ca miroase a infrangere.
Nici scarbavnicii generali, cu norma dubla la televiziuni, nu mai zic nimic de subiectul asta.

Ce face eroul ucran care a mers 2 zile cu glontul in inimioara? E bine?
Babele cu muraturi au reumplut borcanele toamna asta?
Fantoma din Kiev e tot moarta?
Nu se da ordin de trimitere acasa a bivolilor ucrani in putere care sunt raspanditi prin Europa?
 ;D ...parca aud tipand ficatul in rusofobi. Se poate?  ;D
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1502 on: 29 October 2023, 21:11 »
Eu ma intreb cum o fi ficatul rusofililor cand vad ca a doua armata a lumii s-a impotmolit grav si cu pagube imense intr-o tara saraca de 40 de milioane de locuitori. Multi din ei sustineau sus si tare ca daca vor rusii se sterg la fund cu NATO. :D
Ucraina a recuperat peste 50% din ce au pierdut de cand a inceput razboiul. Daca a doua armata a lumii(lol) nu se ingropau ca si sobolanii sub pamant si nu minau tot era alta situatia acum. In plus vorbim de o tara de 40 mil vs una de 144 de mil sau cati sunt in federatie.
--
https://ziare.com/ucraina/ucraina-razboi-rusia-invazie-ue-fonduri-confiscare-bunuri-1833159
Se pare ca rusii vor plati din banii lor contraofensiva. :)
 

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1503 on: 30 October 2023, 08:30 »
 :D Vezi? Asa arata un consumator de propaganda.
El crede nestramutat ca o tara care ataca maine isi lasa banetul, azi, in mana unora care pot sa il confiste.  ;D

Saltarea barcutelor de oligarhi numai bine i-a fidelizat patriei mama ca strainul odata te lasa in funduletul gol.
Era asa frumos la inceput: sanctiuni, sanctiuni, sanctiuni, dimineata pachetul 44 seara pachetul 5783.
Acum nimic. Au tras rafala tot ce au avut.

Aa, vad ca vezi ce praf sunt rusii. Adevarat.
Atunci de unde zoala cumpararii de armament cand astia abia isi ii tin budigaii pe ei? Ca zici ca e clar ca nu pot invige pe amaratii aia, deci ioc sanse sa atace pe barosanii de noi.
 ::) Pfuu, cine pe cine fenteaza?
Nimic suspect? 

Apropo, as vrea totusi sa vad niste confiscari de fonduri.
 Sigur nu e nimic periculos si restul planetei o sa stea catinel, nici un pericol sa fie confiscate fondurile Braziliei ca taie paduri, a Indiei ca polueaza prea mult, a sauditilor ca nu se alinieaza sanctiunilor, a xulestilor ca nu au basca, etc.
E cu adevarat de mare angajament confiscarea banilor lasati prin bancile noastre. Pot chiar sa ne confiste si noua, cetatenilor, 10% lunar pentru efortul de a face Y,Z,Q (razboi, depoluare, raze de luna in galosi de guma)
Efect benefic garantat.  ;D

Da` chiar? De ce nu se confisca banetul celor care nu au condamnat Rusia? ;D
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1504 on: 30 October 2023, 09:49 »
Cat de naivi sa fii sa nu vezi ca tu esti ala care mananca propaganda ruseasca cu polonicul, multumeste si mai cere.
Nu esti nici un fel de propaganda ca Putin + toata conducerea Rusiei, a afirmat in feb 2022 ca in max o sapt spala pe jos cu Ucraina. Si 20 de luni mai tarziu tot cam pe acolo sunt cu cuceritul. Vuiau televiziunile de la ei cu asta, nu a inventat nimeni. Tot ei sustineau sus si tare ca sunt a doua armata din lume.
Putin se face singur de kkt cu afirmatiile lui, pe care realitatea le demonteaza aproape imediat. Nici nu e nevoie de vreo propaganda anti-rusia.

Tot ce a facut Putin din 2022 incoace este sa isi bage tara in rahat financiar, militar si diplomatic. Acum Europa este multi mai independenta energetic decat era in 2021. A vrut sa evite granita cu NATO, iar acum are granita cu NATO. Si cel mai rau poate, a ajuns sclavul Chinei.

Dar tu continua sa-l sustii, ca e numa lapte si miere ce promite el!
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1505 on: 30 October 2023, 12:59 »
Ar fi in interesul lui Putin ca serviciul militar obligatoriu sa fie reintrodus in  Romania chiar inainte de alegerile din 2024.  Pentru ca ar insemna cresterea popularitatii AUR. Si e posibil sa ....planifice ceva exploziv la granita noastra.

Putin a scos din joc Austria si Ungaria prin a le mitui cu gaz ieftin, Turcia care adineauri furniza drone Bayraktar a fost scoasa din joc dupa ce Putin a bagat zazanie cu orchestrarea arderii Coranului in Suedia si Finlanda de a produs divergente in interiorul NATO, si apoi a scos Slovacia prin marioneta sa, Fico, si a scos si Polonia panicand-o cu atacurile Wagner si rachetele nucleare amplasate in Belarus  (eu nu prea mai cred povestea cu cerealele ucrainene ca principala cauza pentru care polonezii nu mai vor sa le furnizeze arme ucrainenilor, pur si simplu, in ciuda aparentelor ca sunt bine inarmati si disciplinati, ei nu vor sa recunoasca ca le e cam....frica de o confruntare directa cu Belarus si Rusia care i-ar putea aduce multe distrugeri si Poloniei si NATO).

Mai este doar Romania ca hub de furnizare a armelor occidentale.
Daca se va intampla ceva ce ar putea face guvernul sa introduca imediat serviciul militar obligatoriu si stare de alerta nationala,  in secunda doi vine George Simion sa zica ,,uitati ce se intampla daca ii ajutam pe ucraineni, ne baga astia in razboi cu Rusia, Vreti sa nu fim atacati nuclear de Rusia, votati AUR!".

In mod sigur Putin pregateste ceva acum sa o panicheze si sa o scoata si pe Romania din joc,  ca in final Ucraina sa ajunga abandonata pana la ofensiva din iarna urmatoare.

Si mai nasol ar fi ca daca scapa de un shutdown, economia Americii tot e amenintata de o posibila recesiune sau crah in 2024, si in final, de venirea unui republican la Casa Alba care sa diminueze ajutorarea Ucrainei.


Ar fi dramatic scenariul asta, ca toata Europa de Est sa ajunga sub cizma lui Putin, sa castige razboiul cu NATO fara sa traga un glont sau o racheta, ci doar folosind mita, santajul si propaganda.

Va fi cumplit pentru ucraineni, dar cel putin restul Europei de Est ar scapa de distrugere.......fiindca sincer, un razboi NATO-Rusia ar  face din Europa de Est sa devina ca Orientul Mijlociu, poate mai rau, jumatate de planeta sa devina radioactiva.

Eu n-as vrea sa ne batem cu Putin folosind arme, ci idei ingenioase.
In final, Putin nu va domni la nesfarsit, sigur ca moartea sa va produce un vid si o lupta pentru putere, probabil nici nu apuca 2030.

Dar nu cred ca ne-ar ajuta la nimic sa ne intoarcem in epoca de piatra.
Eu unu as alege compromisul - m-as preda, as indura stapanirea putinista si guvernul marioneta AUR o vreme, dar macar nu moare populatia, nu trimit floarea varstei la moarte, nu ne trezim cu infrastructura distrusa, apoi m-as pregati la momentul oportun cand economia Rusiei intra in declin sau Putin moare si apare vid de putere........si as face revolutie sa distrug intreaga stapanire ruseasca din interior, la fel ca in 1989.


1989-1991 scenario e preferabil pentru mine decat  WW3 scenario, posibil si cu nukes.


Elon Musk cam are dreptate, nu poti sa trimiti floarea varstei la razboi sa ti-o ciuruiasca Rusia care are de unde sacrifica soldati, si apoi sa te trezesti cu populatie imbatranita si decimata, cu infrastructura la pamant, sa ajungem irecuperabili economic pentru zeci de ani.

Cum a procedat Ucraina din 2014-2022 a fost o mare greseala
si sa speram ca noi sa nu-i urmam exemplul fiindca stim mai bine din lectiile trecutului, care am avut bunici si strabunici ce au experimentat ororile celor doua razboaie mondiale si au fost prinsi nepregatiti de fiecare data.

Modul cum a ripostat Ucraina dupa anexarea Crimeii i-a adus un viitor sumbru.

Se putea rezolva diplomatic, eventual cu compromis si multa rabdare.
« Last Edit: 30 October 2023, 13:14 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1506 on: 30 October 2023, 15:21 »
Nu stiu de unde scoti filmele astea dar nu mia conteaza. :)
Intre timp ce se intampla dincolo de linia frontului:
"Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat luni, în cadrul unui forum militar de la Beijing, că Rusia este pregătită pentru discuții privind o soluție post-conflict la criza ucraineană." (bahahah)
"Dmitri Medvedev, mesaj acid după ce UE şi-a redus drastic dependenţa de combustibilii fosili ruseşti. „Europa s-a castrat sângeros și fără anestezie”." ( 2 X bahahah)
"Compania Naftogaz nu va reînnoi contractul pentru tranzitul gazelor ruseşti spre Europa pe teritoriul ucrainean, contract care va expira în 2024, a anunţat preşedintele Consiliul de Administraţie, Alexey Chernyshev."(3 X bahahah)
--
Nu stiu pe unde o sa mai ia Ungaria gaz ieftin. Infectul ala de Orban crede ca se poate juca cu nervii Vest-ului. A fost invitat in Bielarus ca sa imbarlige ... nici nu conteaza. O sa-si duca tara la sapa de lemn si daca crede ca isi poate folosi dreptul de veto se inseala amarnic. Austriecii sunt mai rezervati si au ceva mai multa minte.
https://economedia.ro/presa-maghiara-anunta-ca-romania-a-depasit-ungaria-la-pib-ul-pe-cap-de-locuitor-ppp.html
Si daca nu i-am depasit suntem langa ei acum desi ei au avut un avans incredibil. Asa e cand tara e condusa de un idiot, ramai de caruta.
--
Nu trebuie dat nici un semnal de pace. Trebuie tocati marunt in continuare si singura conditie e sa se intoarca in Mordor si apoi facut gard de sarma ghimpata intre ucraina si orci si inchise ambasadele. Atat. Sa meaga sa futa capre si iaci in Siberia si sa nu mai auzim nimic de ei.
Dar vai ! Ucraina si NATO nu bat inca pe rusi, iti dai seama ce tari sunt ? Rabdare, lupta va fi lunga. 2, 3 ani, nici o problema. Vestul are arme si fabrici de armament. Pilotii ucrainiei se antreneaza pe avioane de lupta serioase. Fabricile de drone ucrainiene isi cresc productia. Putler nu intinereste.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1507 on: 01 November 2023, 06:57 »

 
Nu trebuie dat nici un semnal de pace. Trebuie tocati marunt in continuare si singura conditie e sa se intoarca in Mordor si apoi facut gard de sarma ghimpata intre ucraina si orci si inchise ambasadele. Atat. Sa meaga sa futa capre si iaci in Siberia si sa nu mai auzim nimic de ei.
Dar vai ! Ucraina si NATO nu bat inca pe rusi, iti dai seama ce tari sunt ? Rabdare, lupta va fi lunga. 2, 3 ani, nici o problema.


Ucraina nu e ca Israel, sa aiba experienta a 80 ani de razboaie duse cu inamici multipli, sa aiba echipamente, arme si tancuri de fabricatie proprie dupa inspiratie occidentala, si nici nu poate beneficia de sprijin direct din partea SUA din cauza ca Rusia e o putere nucleara.

Sunt si eu de acord ca orice tratat de pace sau armistitiu le-ar da o perioada de ragaz rusilor in a se pregati pentru o noua invazie si mai devastatoare, dar ce ne facem daca odata ii sare lui Putin tandara?

Rusia nu e nicidecum izolata pentru ca acum isi intareste relatiile cu China, cu Coreea de Nord, Brazilia, India, Arabia Saudita, UAE, Iran, Egipt, Turcia,  Algeria, Tunisia, Cuba, Argentina, Belarus, Serbia,  Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan,  Irak, Siria, Qatar, Yemen, si cred ca urmeaza Libia, Afganistan, Sudan, Mali, Niger, Nigeria, Congo, Africa de Sud si probabil Pakistanul + tari din UE ca Austria, Ungaria si Slovacia.....si fac pariu ca urmeaza Italia si Bulgaria sa cada la pace cu Rusia.   
BRICS-ul creste si totodata, si riscul sa se creeze Tratat de Securitate Colectiva la nivel Euroafroasiatic, in care America nu va mai putea ataca teroristi din Iran, Irak, Somalia, Afganistan fara ca Rusia si China sa riposteze violent cu bombardamente asupra Europei.
Moldova si Georgia nu vor avea nicio sansa si la un moment dat vor ajunge si ele iar sub bocancul rusesc pentru ca actualii presedinti au popularitatea scazuta....populatiilor de acolo nu le arde cheful de alt razboi cu Rusia.


Mai tare mi-e frica pentru SUA care risca sa intre intr-o noua recesiune, cu toate ca este deja, dar un crah ca in 2008 in situatia actuala ar detona toata economia globala.
Si nu mai punem daunele pe care le-ar putea produce anexarea chineza a Taiwanului.  Razboiul asta ar putea distruge intreaga industrie IT si hardware si v-ar putea lasa pe voi IT-istii someri.

In 2-3 ani, s-ar putea ca Ucraina sa nu mai existe ca stat, exact cum preconizeaza orcii, daca SUA si UE/NATO intra in colaps economic.

Quote
Vestul are arme si fabrici de armament. Pilotii ucrainiei se antreneaza pe avioane de lupta serioase. Fabricile de drone ucrainiene isi cresc productia.


Pilotii ucraineni.....antrenandu-se pe avioane de lupta serioase?
Lol, te tii pe glume? Cu 4-5 luni crezi ca iti este indeajuns sa stapanesti un F-16 intr-un dogfight cu un pilot rus cu experienta de 20 ani de pilotat cu MiG-21......
Iti trebuie 2-3 ani si mii de zboruri ca sa stii sa manevrezi si sa te feresti...........

Mai degraba construiau si imbunatateau mai multe MiG-uri si trimiteau piloti experimentati cu zeci de ani de zboruri.

O sa cada avioanele F-16 ca mustele dupa ce vor fi doborate de sistemele S-300 si S-400 in primavara 2024, atata va zic....sa nu aveti un soc.

Dar cred ca si atunci o continuati sa credet  ca o sa existe happy-end pentru Ucraina.....NU O SA FIE!
Si pentru mizeria asta, Sleepy Joe poarta in mare parte vina, dar si Zelenski si mare parte din personalul ucrainean care inca mai crede ca in 2023 poti castiga razboaiele cu tancuri Abrams si avioanele F-16 sau cu trimis trupe brambura in teritorii minate. 

Eu mi-am racit gura de pomana, nu ma mai repet ce trebuia facut in realitate pentru ca Ucraina sa fi castigat razboiul.

Aia cu dronele trebuia de la bun inceput, e prea tarziu acum.


Quote
Putler nu intinereste.
Nici populatia Ucrainei care si-a pierdut floarea varstei in cea mai stupida ofensiva de la Operation Citadel din WW2 incoace.



N-au avut ucrainenii nici macar sansa de a duce o batalie ca la Kursk, le-au nimicit minele rusesti, elicopterele , dronele si artileria ruseasca toate tancurile Leopard, Challenger si vehiculele Bradley din start........si la cata tacere e pe acolo, cred ca nici Abramsurile nu prea fac fata.

A fost bataie de joc!

Si la fel va fi si cu avioanele F-16.
« Last Edit: 01 November 2023, 07:07 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1508 on: 02 November 2023, 22:20 »
https://twitter.com/NeilPHauer/status/1718985842713112701?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1718985842713112701%7Ctwgr%5E67b4b3e940919fab5b71b64c6e4fd7af2f01ab21%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hotnews.ro%2Fstiri-razboi_ucraina-26652518-comandantul-armatei-ucrainene-lasa-inteles-ofensiva-vara-esuat-fost-greseala-mea.htm
Dupa 4 luni tot ce a castigat Ucraina e ce e cu albastru, foarte putin. Au incercat si rusii ofensive cu multe pagube in ultimele saptamani, nu s-a mai discutat ca oricum nu conteaza cati saci de ceapa trebuie dati.
Atat s-a putut cu ce putere de foc exista si cu ce tehnologie au ucrainienii la dispoztie. E putin dar e clar ca trebuie ridicata miza. Nu mai e vorba aici de vreo mega tactica sau vreo minune. Totul se joaca pe o linie mica de front, usor de aparat de orci.
Trebuie mai multa putere de foc si pisat metru cu metru in special din aer. 2025 e un an optimist pt scoaterea orcilor din Ucraina.
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1509 on: 03 November 2023, 10:00 »
Nu s-a terminat 2023 si tu visezi la 2025, Esti pregatit sa ai pamant sub unghi si fiecare zi sa fie o lupta pentru a avea ce baga in stomac ?
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1510 on: 03 November 2023, 16:23 »
NICIO SANSA SA RECUPEREZE CRIMEEA SI DONBAS PANA IN 2025, PE CONT PROPRIU! 
PROBABIL NICIODATĂ, FĂRĂ AJUTOR DE LA NATO - GEN MINIM 500,000 - 700,000  SOLDATI  VOLUNTARI AMERICANI SI EUROPENI SUB DRAPEL UCRAINEAN, CHEMATI DIN RANDUL ARMATELOR PROFESIONSITE SA VINA SA LUPTE IN UCRAINA. 

Si eu o sa mai zic ceva: Daca trupele NATO nu intervin in 2024 sa ajute Ucraina in mod direct, cu avioane F-22/F-35 pilotate de piloti cu minim 6 de ani de zbor, nu 6 luni si nu cu fieratanii F-16,........ cred ca Ucraina va pierde razboiul in 2025-2026.
VORBESC FOARTE SERIOS. Pentru ca Ucraina si-a cam pierdut o mare parte din floarea varstei, o gramada de tineri soldati profesionisti sunt morti sau invalizi, mai ramane optiunea pentru Zelenski sa cheme la arme studentii si rezervistii de 50-60 ani.....bineinteles ca o sa esueze in fata milionului de orci.
Fara intariri terestre de la NATO, Ucraina nu are nicio sansa sa reziste ca stat suveran pana in 2030, si voi vorbiti de recuperat Crimeea?

Pe bune?


Sunt 400,000-500,000 de orci in Donbas si Crimeea, iar la iarna vor mai intra inca 500,000 in ofensiva de iarna, care va fi probabil pana  prin ianuarie-februarie.
Tintele vor fi desigur Mykolaiv si Odesa - Avdiivka e folosita de ei ca diversiune.


Odata ce Odesa e ocupata si teritoriul ucrainean aflat sub ocupatia ruseasca va fi legat de Transnistria, Kievul va fi cam incercuit atunci cand Belarus va invada dinspre nord + wagneristi.

S-ar putea ca ucrainenii sa ceara ei armistitiu pentru ca acum sunt obositi si demoralizati de esecul contraofensivei de asta vara.

1 milion de orci care iti incercuiesc ultimele forte armate profesionale - e sinucidere sa mai continui asa.

Eu cred ca de aia Kartoffen de la Minsk inca n-a atacat Ucraina, asteapta semnal de la Putin sa lege legatura cu Transnistria, ca trupele ruse si beloruse sa atace nordul Ucrainei.

« Last Edit: 03 November 2023, 16:47 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1511 on: 03 November 2023, 19:00 »
De unde scoti povestile astea ? Avdiivka  a fost o diversiune ca sa ce ? Ca sa moara 1000 de orci degeaba ? Diversiune e cand ataci intr-o parte putin si ataci cu grosul in alta parte. Niet atac "gros".
In fine, ce s-a intamplat ieri nu prea are explicatie:
Dmitri Medvedev a declarat că Polonia ar putea ajunge să își piardă statutul de țară dacă își continuă cursul actual.
Ce l-a suparat asa de tare ? :) Nu a oferit nici o explicatie dar stim ca polonezii nu-i suporta pe rusi.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1512 on: 04 November 2023, 00:14 »
Quote
De unde scoti povestile astea ? Avdiivka  a fost o diversiune ca sa ce ? Ca sa moara 1000 de orci degeaba ? Diversiune e cand ataci intr-o parte putin si ataci cu grosul in alta parte. Niet atac "gros".
In fine, ce s-a intamplat ieri nu prea are explicatie:
Aceeasi intrebare am si eu pentru tine de unde scoti povestea ca Ucraina va recupera Crimeea si Donbas pana in 2025, cand pana si ucrainenii cred ca razboiul e pierdut?  :o
De Avdiivka zic ca ar fi diversiune ca sa atraga cat mai multi ucraineni acolo, si da, mor 1000 de orci degeaba pentru ca e o tactica stalinista practicata la fel si la Mariupol si Bakhmut, ambele pierdute de catre ucraineni.
Obiectivul lui Putin e clar inconjurarea Kievului, facand legatura cu Transnistria, prin ocuparea Odesei, ceea ce ar fi o mare problema pentru ucraineni.


Dmitri Medvedev a declarat că Polonia ar putea ajunge să își piardă statutul de țară dacă își continuă cursul actual.
Ce l-a suparat asa de tare ? :) Nu a oferit nici o explicatie dar stim ca polonezii nu-i suporta pe rusi.

Era ingrijorare mare pentru polonezi daca mai erau trupe de zeci de mii de wagneristi sinucigasi in Belarus, la granita cu Polonia. Numai ca Polonia e cam scoasa din joc de 2 luni de cand cu alegerile care i-au adus pe polonezi in impas in formarea guvernului si de cand nu mai livreaza arme Ucrainei din cauza disputei cu cerealele (si amenintarii cu rachete nucleare rusesti amplasate in Belarus, special destinate intimidarii Poloniei, de aia a si facut parada aia).

Pana una alta, e Medvedev.....la cate amenintari a facut, deja trebuia sa fi avut vreo cinci razboaie nucleare de cand NATO sprijina Ucraina.
 
 


Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1514 on: 05 November 2023, 09:57 »
Abureala. Nici SUA si nici NATO nu cer pace in conditii sustenabile relativ la situatia de pe teren. Tocmai au livrat Ucrainei 5 F-16 cu piloti NATO. Vor sa le testeze impotriva unor rachete rusesti noi.

Iar Zelensky a venit in urma cu cateva zile cu un plan de pace care incepe cu predarea de catre rusi a centralei nucleare Zaporojie, si a detaliat conditiile tehnice care sa insoteasca operatiunea. Evident ca rusii au facut misto de povestea asta.