Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 108620 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1575 on: 28 November 2023, 12:42 »
Na, belea:
Planul de mobilizare în regiunea Sumî a fost îndeplinit în proporție de doar 8% în ultimele trei luni
Noroc cu Minte Neagra, ca ne salveaza el de rusi, daca ucrainienii nu vor.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1576 on: 28 November 2023, 13:54 »
Chiar ca belea. Daca cu 8% din cei ce au facut armata tii piept contra a doua armata din lume e mare lucru ! :D Daca mobilizau 80% erau in doua saptamani la Moscova.
Lasand gluma la o parte mare lucru nu s-a mai intamplat daca excluzi sutele de oameni ce mor zilnic pt cretinoidul de Putin, indiferent de care parte.
Gurile rele spun ca dupa alegeri Putins-ar putea sa ceara mobilizare generala. Putin a semnat zilele astea bugetul marit pt aparare. Se pregatesc de Zerg rush.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1577 on: 29 November 2023, 02:07 »
Păi a crescut cu 66% bugetul pentru apărare pe 2024-2026, deci da, e nasoală treaba. O să fie mobilizare generală și o să treacă pe economia de război prin 2025-2026.  Cu siguranță abia atunci o să declare oficial război Ucrainei. Anii 2025-2026 sunt cei mai decisivi pentru Putler, fiind ultima lui ocazie de a forța capitularea Ucrainei și  de a nu sfârși urât printr-o lovitură de stat sau asasinare.
Dar și pentru a instaura monarhia țaristă și a începe o dinastie Putleristă.
Succesorul său va fi urmaș din sângele său.

El și-a mâncat mălaiul, are 70 ani, dar luptă cu atâta înverșunare  de zici că e ceva mai presus decât viața lui  pentru că vrea să-i asigure un viitor urmașului  său pe care încă nu-l știm, dar vrea să-l facă țar. El duce războaiele astea din Cecenia, Georgia, Siria, Africa și Ucraina pentru un scop, reinstaurarea Imperiului Rus, și obiectivul ăsta se întinde pe zeci de ani.

În rest, observ că momentan a lăsat-o mai moale cu bombardat Ucraina, că nu mai sunt știri despre bombardamente intensificate sau ceva notabil de la Avdika care a devenit un nou Bahmut/Mariupol pe durata iernii. 

Războiul din Gaza pentru Putler a fost o salvare, că nici nu mai trebuie să se justifice în fața elitelor oligarhice rusești că de ce nu mai înaintează, atenția Americii e dispersată, și acum poate profita de răgaz să-și facă campania de realegere pe 2024, să mai facă populația să uite de războiul costisitor din Ucraina și să facă pregătirile militare pentru marea ofensivă orcească.

Între timp, orcii se vor menține pe poziții în Donbas și Crimeea să stopeze orice contraofensivă ucraineană, distrugând orice tanc Abrams și doborând orice avion  F-16. Sunt 500,000 de ruși acolo, plus mine antitanc și sisteme antiaeriene S-400 care îl vor ajuta să mențină Crimeea și Donbasul ocupate până pregătește marea ofensivă de ocupare a regiunilor Odesa și Lvov care să forțeze capitularea Kievului și să determine NATO să cedeze odată ce Belarus, China, Iran, Siria și Transnistria intră oficial în războiul împotriva Ucrainei.

Asta dacă Ucraina va mai avea vreun aliat care să-l sprijine până la marea ofensivă din 2025-2026.

După ce Biden o să piardă și Trump o să fie reales, s-a dus pe apa sâmbetei ajutorul NATO pentru Ucraina. Fără SUA, nu o să se mai bage nimeni să ajute Ucraina, probabil nici UK.

În condițile date, în 2025 o să fie Zerg Rush-ul împotriva Ucrainei cu 500,000-700,000, poate chiar cu un 1 milion de soldați orci trimiși la mașina de tocat. Și e posibil să riște de data aia să meargă până în pânzele albe, să atace cu drone, rachete hipersonice și mercenari  țările baltice, Finlanda, Moldova, Polonia și România dacă este reales Trump.Și pe ăla o să-l doară undeva de Europa de Est. 

Dacă iese Trump, și noi o să avem guvern liberal pro-european și pro-ucrainean, invazie rusească scrie pe noi!   

Asta dacă nu cumva..... țările respective nu ajung guvernate de naționaliști pro-ruși până atunci. 
Dacă câștigă AUR suficient pentru a negocia un guvern de coaliție și George Simion iese președinte, poate scăpăm de război. Dar o vom da în altele.  Costul evitării unui război cu Rusia va fi uriaș!
 
 
În condițile în care iese Trump președinte și ăla sistează tot ajutorul, trebuie să fii nebun să mai ajuți Ucraina cu arme, avioane și muniție. Mai ales dacă există riscul ca Trump să forțeze ieșirea SUA din NATO printr-un ordin executiv dacă se umple și Senatul de republicani la anu.


Multe state europene în frunte cu Franța și Germania o vor da cotită să se împace cu Putin atunci.
« Last Edit: 29 November 2023, 02:30 by peacemaker »
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1578 on: 29 November 2023, 12:25 »
Sau, mai pe romaneste, "Ba, da-va-n spirt, da' mai terminati cu furatul!"
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1579 on: 29 November 2023, 17:13 »
Nu stiu ce fumezi dar e tare bun. :D
Ce il opreste pe Putin sa atace ACUM cu milioane de mercenari, orci, troli si taureni ?
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1580 on: 30 November 2023, 03:17 »

Ce il opreste pe Putin sa atace ACUM cu milioane de mercenari, orci, troli si taureni ?

1.Criza demografică....zice el că rușii trebuie să facă mai mulți copii
2.Campania electorală de realegere din 2024 - trebuie să o lase mai moale cu războiul acum 
3.Pregătirile pentru o ofensivă mai mare, având nevoie de răgaz să mai producă vreo câteva sute de tancuri T-14 și T-90, plus avioane și rachete cu materiale made in China și să deschidă fabrica aia de drone kamikaze după model iranian.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ingrijorat-de-criza-demografica-vladimir-putin-le-cere-rusilor-sa-faca-mai-multi-copii-2598181


Dar cine a zis că trebuie musai să trimită ruși?
Războaiele viitorului vor fi cu drone, rachete hipsersonice, aeronave cu AI..........și mercenari din toate țările.

Acum, nu știu ce credeți voi, dar pe mine mă sperie scenariul în care am putea fi atacați din interior de mercenari ruși, aprovizionați pe ascuns cu arme și cu propagandă putinistă, și infiltrați chiar în instituții, partide politice și servicii.
E la fel de nasol scenariul ăsta ca cel cu bombardamentul/invazia.
« Last Edit: 30 November 2023, 03:19 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1581 on: 30 November 2023, 14:04 »
Ciocanul inca tot nu intelege care e scopul rusilor cu razboiul lor din Ucraina, care nu consta in cucerirea intregii tari. Iar lucrurile evolueaza favorabil pentru rusi.

De ex. populatia Ucrainei a scazut de la aproape 40 de milioane in "vremurile bune" la ~19+ milioane in prezent. Zelenzky a extins varsta pentru cetatenii care pot fi mobilizati de la 17 la 70 de ani, iar printre cei care lupta acum pe front sunt si ~7% femei. Astea ar trebui sa fie deja sugestive pentru ceea ce urmeaza (pe langa datoria colosala acumulata) daca mai intind razboiul inca cativa ani.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1582 on: 30 November 2023, 17:13 »
Primul scop cand au intrat peste ei a fost sa marseze spre Kiev si sa schimbe regimul cu vreun sclav orc si sa impuna "democratie" ruseasca. Si nu le-a iesit. Nu are rost sa o dam dupa gard. A intrat cu garla de tancuri in Ucraina glont spre Kiev si a justificat ca vrea sa denazifice tara si sa o dezarmeze. Asta in traducere inseamna ca dorea sa le puna bocancul pe cap.
--
Eu inteleg scopul rusilor care s-a adaptat pe parcurs cand au vazut ce varza sunt de fapt si ca Ucraina a opus rezistenta. 
Acum vor sa ramana cu cele doua regiuni si trag de ele cu dintii sperand in alegerile din SUA, mai un Orban, mai un chinez, mai o floare albastra. O sa vedem ce o sa intample. Putin nu concepe sa se intoarca la Moscova cu mana-n cur dupa ce le-au murit sute de mii degeaba.
Iarasi a iesit la rampa Putin ca vestul vrea sa distruga natiunea rusa. E nervos si are motive:
1) Ucrainienii au reusit un cap de pod peste Nipru.
2) La Avdiika le-au murit si le mor gramada si nu reusesc sa ocupe oraselul ala amarat.
3) In Marea Neagra s-a inceput exportul de cereala pt ca au trebuit sa-si mute harburile de vase de razboi de la Sevastopol, ghiciti de ce.
4) Armata orceasca e mare dar e tot mai obosita, demoralizata si mai dezorganizata. Nici un orc cu doi neuroni in creier nu si-ar dori o asemenea mizerie de razboi inutil. Bani de mercenari nu mai are.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1583 on: 30 November 2023, 21:14 »
De economia Europei care e pe ducă deja din cauza războiului economic cu Rusia (și o să resimțim asta tot mai tare din 2024) nu ziceți nimic?
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1584 on: 30 November 2023, 22:08 »
Cine e pe duca ? UE o sa creasca la anul cu o medie de 0.8%, mica dar "sclimpusa". :D
Economia Rusiei s-a contractat anul asta cu 2.1% si la anul o sa fie un minus de 2.5%. Da petrol ieftin si tot ce poate la indieni, chinezi si cu gazul e complicat.
Cine e pe duca ?
Ce daca nu mai luam gaze de la el si petrol ? Nu sunt singurii care au gaze si petrol, mai sunt si altii. E putin mai scump dar nu iti dadea nici rusul gaz foarte ieftin si mereu a pus conditii si cacaturi.
--
Daca ar fi avut minte Putin ar fi investit toti banii din gaze si petrol in economia Rusiei sa o faca de neegalat. A preferat sa bage banii in armament, in iahturi si castelele KGB-istilor miliardari din afaceri cu statul.
Si cred ca si in industria de armament a dat gherla si l-au furat si mintit cei din jur. Nu mi se pare ca au nu stiu ce armament redutabil.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1585 on: 01 December 2023, 00:59 »
Cine e pe duca ? UE o sa creasca la anul cu o medie de 0.8%, mica dar "sclimpusa". :D
Economia Rusiei s-a contractat anul asta cu 2.1% si la anul o sa fie un minus de 2.5%. Da petrol ieftin si tot ce poate la indieni, chinezi si cu gazul e complicat.
Cine e pe duca ?
Ce daca nu mai luam gaze de la el si petrol ? Nu sunt singurii care au gaze si petrol, mai sunt si altii. E putin mai scump dar nu iti dadea nici rusul gaz foarte ieftin si mereu a pus conditii si cacaturi.
--
Daca ar fi avut minte Putin ar fi investit toti banii din gaze si petrol in economia Rusiei sa o faca de neegalat. A preferat sa bage banii in armament, in iahturi si castelele KGB-istilor miliardari din afaceri cu statul.
Si cred ca si in industria de armament a dat gherla si l-au furat si mintit cei din jur. Nu mi se pare ca au nu stiu ce armament redutabil.

O fi bine la tine in curte/apartament/vila/whatever.
Sau daca ne transmiti mesaje din perioada de dinainte de pandemie/criza financiara.

Pentru majoritatea europenilor nu e bine deloc. Din 2020, nivelul de trai a scazut pentru multi fiindca au ramas fara joburi dupa pandemie, pe langa faptul ca a crescut inflatia si s-au scumpit toate din cauza razboiului hibrid cu Rusia.

Rezultatele alegerilor de anul viitor s-ar putea sa te ia putin prin surprindere.

Pentru ca o-i duce tu bine ca esti IT-ist, dar nu inseamna ca o duc bine si restul, adica fermierii care au avut de pierdut, HoReCa-tistii, muncitorii din constructii, muncitorii din fabrici, lucratorii comerciali,  lucratorii din rafinarii,  chiar si IT-istii  din industria gamingului care s-au trezit cu rate mari de platit, actorii care s-au trezit ca ar putea fi inlocuiti de AI,  profesorii care sunt cu salariile mici, politistii care ajung sa se sinucida in numar mare sau soldatii care demisioneaza in numar mare ca sunt tratati precum niste cifre, jurnalistii si medicii care au munca tot mai grea, sportivii care au ajuns sa apeleze la metode ilicite pentru a supravietui, artistii care mor de foame,    toate categoriile mentionate  au fost cele mai neglijate in dauna producatorilor farmaceutici,  bancherilor,  producatorilor de armament,  inginerilor AI, profitorii speculanti din industria energetica ....si mai ales, cu***lor care fac videochat si onlyfans......categoriile care au avut cel mai mult de castigat din 2019 incoace pe spinarea altora.

N-am mentionat si minerii de criptomonede la pierzatori, pentru ca erau niste paraziti care, in fond, si-au meritat soarta.


Dar zic de altii care muncesc...si muncesc degeaba pe bani putini.  Toti aia inrositi sunt MARII PIERZATORI AI ANILOR 2019-2024! Iar cei albastri sunt MARII CASTIGATORI AI ANILOR 2019-2024! 
Si atunci, ghici ce partide o sa castige.
Pentru ca se vor razbuna! 

P.S. ca indiciu,  nu partidele liberale si liberal-conservatoare care sunt la conducere acum in Europa
 
Nici democratii in America.


Iar dupa alegeri, o sa fie randul profitorilor care au trait bine pe spinarea altora in ultimii patru ani..........sa sufere in urmatorii patru ani!
« Last Edit: 01 December 2023, 01:19 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1586 on: 01 December 2023, 14:54 »
Ciocanul e din nou pe ulei cu imaginatia.

De ex. anul trecut economia rusiei s-a contractat cu 2,1% din cauza "sanctiunilor", dar s-au reorganizat repede si anul asta (2023) au intrat pe crestere economica, calculat precis ca va depasi 3%! (Reuters)
Americanii & Co au stabilit o limita maxima de pret la care orice tara sa cumpere petrol si gaze de la rusi, dar aproape tot ce au vandut s-a tranzactionat la preturi mai mari de cat au "stabilit" US/UE. Pe cei care fac afaceri cu rusii ii doare-n basca de ce vrea alianta vestica.

Deja aproape tot ce livrau un UE reusesc sa livreze in Asia si au in constructie mai multe solutii de transport. E o cerere mare pentru extinderea BRICS si deja fac comert in ruble/monede nationale cu majoritatea poartenerilor de afaceri.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1587 on: 01 December 2023, 17:33 »
Am cautat la domn google si asta mi-a gasit. Da-mi si mie link-ul de la reuters.
https://www.reuters.com/markets/russias-more-gradual-economic-contraction-extend-into-2023-2022-12-02/
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1588 on: 01 December 2023, 19:21 »
Uita-te si tu de cand e articolul ala. Pe vremea aia au speculat ca si tine despre cat de praf vor fi rusii anul asta. De atunci a trecut un an si speculatiile lor s-au dovedit a fi la fel de precise precum sunt si ala tale, practic dorinte neimplinite. Mai cauta.
........................................................................
Marinka, fortareata considerata invincibila construita de ucraineni in ultimii 8-9 ani:
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1589 on: 02 December 2023, 09:24 »
Nu a zis nimeni ca sunt "praf" ci doar ca le-a scazut economia. Razboiul asta nu e un sprint, e un maraton.
Nu stiu de unde e poza dar nici nu mai conteaza. Sa te lauzi ca ai cucerit un sat de 9000 de oameni e chiar lame.
Marinka nu mai exista rusii au tocat metodic fiecare casa si au dat cu bombe cu fosfor dar nu ne incurcam in detalii.
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Marinka_(2022%E2%80%93present)
Dar sa revenim la stiri actuale, direct de la surse de incredere:
https://tass.com/defense/1714969
Razboiul merge bine. Putin tocmai a cerut mobilizare suplimentara de 170000 de oameni(+15% fata de cati au acum). Campiile pline de rusi morti si tancuri distruse se pare ca nu sunt fake.