Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109316 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1590 on: 02 December 2023, 12:35 »
Tu chiar habar n-ai despre ce se intampla intr-un razboi. Nu "localitatile" sunt practic cucerite ci pozitiile complex fortificate din zonele respective. Acolo sunt pozitii de observatie si tragere avantajoase, noduri pentru transport si aprovizionare, etc... Tu ai impresia ca ucrainenii au "sapat" si investit acolo 10 ani in ceva numit de ei "fortareata invincibila" ca sa apere un sat oarecare? Acolo a fost punctul lor cel mai avansat de unde bombardau Donetsk-ul (orasul).

Rusii mobilizeaza personal militar pentru ca organizeaza ceva "special" despre care nu se mentioneaza nimic in articolul citat de tine (dar e mentionat in alta parte).
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1591 on: 02 December 2023, 19:01 »
Da, aveau tunele subterane si silozuri de rachete ocolo. Era un fel de Troia, varianta ucrainiana.
Pana la urma de ce mai are nevoie de inca 170000 de soldati ? Vrea sa-i trimita la vara la cules de porumb ?
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1592 on: 02 December 2023, 21:44 »
Rusii pregatesc 5 divizii de atac dotate cu artilerie foarte grea, capabile sa distruga dintr-o singura lovitura si de la distanta mare orice echipament primit de ucraineni din vest. Au construit in ultimul an de 20x mai multe piese de artilerie foarte grea fata de cate aveau inainte de inceputul razboiului.
.........................................................................
Dar cea mai tare "veste" e cea din atasament, sa vedem daca se confirma, ca pare prea tare ca sa fie adevarat, desi e sustinuta de un document video.

"Președintele Ucrainei, V. Zelensky, a fost informat de către generalii săi despre evoluțiile dezastruoase din Zaporizhia, Donbass și Harkov, regiunea Kupyansk-Liman. Generalii l-au informat despre pierderile de personal, sisteme de arme combinate cu creșterea puterii de luptă a forțelor ruse.

Informațiile afirmă că Zelensky s-a prăbușit psihologic și sub greutatea evoluțiilor adverse a ordonat o retragere completă și crearea de noi linii de apărare din Donbas până în Ucraina de Vest începând de la "Linia Surovikin”!"
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1593 on: 03 December 2023, 23:40 »
E info de astă vară ce-m scrii acolo că toate luptele din oblasturile enumerate merg prost.

Si asta e de o luna aproape ca se va retrage fara suportul Vestului. Vestul e momentan implicat in Gaza.
https://tass.com/world/1707727

Post Merge: 03 December 2023, 23:44

Pana la urma de ce mai are nevoie de inca 170000 de soldati ? Vrea sa-i trimita la vara la cules de porumb ?
Sa consolideze si mai mult ocupatia asupra Donbasului si Crimeii, sa securizeze perimetrul vestic al Rusiei ca sa nu mai aiba surprize cum a fost rebeliunea Wagner de asta vara.
Strict pentru aparare.

Va trebui sa ne facem griji cand o sa mai adunte inca 500,000 (Medvedev zicea ca deja au strans 400,000 de la mobilizarea din septembrie 2022), atunci putem spune ca e game over pentru Ucraina fiindca va ocupa Odesa si va incuraja Transnistiria si Belarus sa intre in razboi.....si cred ca o sa ocupe si Moldova ca bonus, daca tot a amenintat Lavrov.


Post Merge: 03 December 2023, 23:46
Analiza The Economist preluata de Libertatea
https://www.libertatea.ro/stiri/putin-victorie-rusia-ucraina-the-economist-4735696

2024- Putin ar putea fi in avantaj si ar putea castiga razboiul din Ucraina, dar....
2025 - apar complicatiile economice pentru Rusia de la efectele sanctiunilor pe termen lung si costurile razboiului, ca o otrava din aia nasoala care te omoara incet si la care nu exista leac.


Aduceti-va aminte prin ce a trecut America dupa doua razboaie in Afganistan si Irak , cand aproape i-a venit de hac criza financiara din 2008.
Fara China si imprumuturile internationale, America era acum in plin razboi civil si secesiune.

La fel va pati si Rusia dupa razboiul din Ucraina (si Moldova) daca nu o ajuta China sa se recupereze economic....dar e o problema. China e si ea cu economia cam la pamant din cauza pandemiei pe care a provocat-o. Nu mai are vigoarea din 2008-2012. 
« Last Edit: 03 December 2023, 23:51 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1594 on: 04 December 2023, 02:39 »
O dai la intors? In vara dadeai fara limite teorii despre cum ucrainenii ii vor face praf pe rusi cu armele primite din vest, cum ca ucrainenii castiga teren constant in fiecare zi, etc... Sa-ti caut niste postari din vara?

Ia uite ce tocmai a afirmat Stoltenberg (secretarul General al NATO), declaratie preluata de toata presa internationala, si ce se intampla practic pe linia frontului.
Acum Zelensky vrea sa construiasca o linie de aparare pe o lungime de 2.800 km, dar care ar costa minim 10 miliarde de dolari pe un singur "fir" si ar necesita minim 9 luni pentru a fi realizata, in conditiile in care rusii doar ar sta si s-ar uita la ei.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1595 on: 04 December 2023, 04:16 »
O dai la intors? In vara dadeai fara limite teorii despre cum ucrainenii ii vor face praf pe rusi cu armele primite din vest, cum ca ucrainenii castiga teren constant in fiecare zi, etc... Sa-ti caut niste postari din vara?

Ia uite ce tocmai a afirmat Stoltenberg (secretarul General al NATO), declaratie preluata de toata presa internationala, si ce se intampla practic pe linia frontului.
Acum Zelensky vrea sa construiasca o linie de aparare pe o lungime de 2.800 km, dar care ar costa minim 10 miliarde de dolari pe un singur "fir" si ar necesita minim 9 luni pentru a fi realizata, in conditiile in care rusii doar ar sta si s-ar uita la ei.

Cred ca ma confuzi cu Ciocanul sau cu Cyberseller care si-a sters contul.

Eu stiam din iulie-august ca a esuat contraofensiva ucraineana, inca de cand au aparut primele poze cu tancurile Leopard si vehiculele Bradley distruse.
Si cred ca Ucraina va mai pierde teritorii din cauza unor incompetenti din Occident.   
Eu am tot scris ca ucrainenilor nu le trebuie tancuri si avioane (si nu doar aici), ci trebuiau sa ceara mai multe rachete pentru a consolida apararea pentru vreo 5-10 ani estimativ, ca rusii sa nu mai inainteze. Dupa vreo 10 ani se putea vorbi de o contraofensiva serioasa (in care sa se implice si NATO).
Stiam  asta de prin februarie, cand explicau o gramada de generali si consilieri militari americani ca tancurile occidentale nu sunt fabricate pentru relieful ucrainean si ca nu fac mare branza in epoca dronelor, satelitilor, minelor antitanc, rachetelor antitanc si elicopterelor. Intr-un fel, ucrainenii au simtit pe pielea lor ce au simtit rusii cand ei se aparau cu Sfantul Javelin.
De prin aprilie spunea un expert englez pe aeonautica ca nici avioanele F-16 nu sunt niste arme miraculoase, mai ales ca ucrainenii nici nu au piste si aerodromuri pentru ele (decat daca ar decola de la noi sau de la polonezi), iar rusii au sisteme antiaeriene performante. Nu mai spun ca o racheta hipersonica face praf un avion F-16, o sa-l despice efectiv in doua.  Eu nu ma mai astept la nimic bun din 2024 din partea ucrainenilor, in frunte cu Zelenski care e un incapatanat grabit.
Naiba stie de ce americanii, germanii si britanicii le-au dat, ori ca sa se descotoroseasca de ele, ori ca sa testeze apararea ruseasca in caz de razboi conventional.

Caz in care ma tot intreb.........la ce mai cumparam, noi romanii, 50 de tancuri Abrams, 30 de avioane F-35 si nu stiu cate avioane F-16 in conditile in care astea toate sunt deja arme depasite in secolul dronelor, minelor, rachetelor portabile si rachetelor hipersonice.



Dar asta nu inseamna ca pot nega faptul ca Rusia va avea enorm de suferit de pe urma consecintelor si costurilor razboiului, multi ani de acum inainte.

Chiar daca Rusia va obtine victoria tactica si strategica impotriva Ucrainei, iar Occidentul va pierde razboiul energetic si va saraci, asta nu inseamna ca Rusia va putea sa se bucure de victorie.

Tu crezi @oldshooterman ca razboiul e gratis? Totul se plateste. Putin, daca va reusi sa instaureze un regim marioneta in Novorusia (Ucraina ocupata de la Donbas si Crimeea pana la Odesa), va trebui sa scoata o gramada de bani ca sa o reconstruiasca. Pana la urma, el a distrus-o.
Apoi, guvernul rus are de platit datorii imense fata de producatorii de armamente din Rusia, din Iran, din China etc.
Sa intretina milionul ala de soldati rusi care vor ocupa Ucraina pentru vreo 10 ani  il costa iarasi enorm.

Federatia Rusa va intra intr-o recesiune din 2025-2026 si sa riste falimentul la fel ca URSS dupa razboiul din Afganistan.
Fara ajutor din partea Chinei, Federatia Rusa s-ar putea destrama pana in 2030-2035, cam imediat dupa ce Putin isi va inceta presedintia si daca succesorul sau nu va  face fata.

 
Moment in care Occidentul castiga in cele din urma din 2035-2037, dupa ce Ucraina cu teritoriile recuperate dupa destramarea Rusiei, Moldova, Georgia vor adera la NATO/UE pana in 2040 (daca o sa mai existe ele pana atunci, si chiar daca nu vor mai exista, tot vor intra in sfera occidentala sau sigur va exista altceva sub o alta forma).Si vor fi urmate de Belarus, Kazakhstan, Uzbekistan si Turkmenistan pana in 2050.

In vreme ce in Rusia va fi razboi civil de cateva decenii bune intre statele separatiste rezultate de pe urma destramarii Federatiei Ruse in Cecenia, Tatarstan, Republica Caucaz, Republica Ural, Dagestan, Ingusetia, Circasia, Cossakia, Ingria, Karelia si SIBERIA, din care o parte va fi anexata de China, pe langa faptul ca va porni o criza nucleara mondiala din cauza ca fiecare stat separatist cu intentii nu prea bune va avea arsenal nuclear. Probabil nu va fi ceva grav daca intervin americanii si chinezii in fiecare stat separatist in parte sa neutralizeze vastul arsenal nuclear al Rusiei. 

Dar asta risca Rusia in urmatoarele doua-trei decenii din cauza razboiului din Ucraina pe termen lung.
Si Moscova, ajunsa un cnezat, nu o sa mai aiba relevanta cand Sankt Petersburg si-ar declara independenta si ar adera la UE/NATO sau ar intra in sfera occidentala.

Sanctiunile nu au efect ACUM.
Vor avea efect in viitor, pentru multi ani.


« Last Edit: 04 December 2023, 04:20 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1596 on: 04 December 2023, 06:00 »
@ oldshooterman
Unde gasesti stirile astea ? Ma uit pe CNN, Fox si nu le gasesc. Nu le gasesc nici macar pe tass, agentia nationala ruseasca.
Da si link-uri te rog, nu poze. Aia cu linia de 10 miliarde ar fi clar headline. Cine este Zaluzny ? Au vrut sa scrie Zaluzhnyi ? :D
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1597 on: 04 December 2023, 13:19 »

Cred ca ma confuzi cu Ciocanul sau cu Cyberseller care mi-am sters contul.

  FIXED .
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1598 on: 04 December 2023, 13:35 »
Nici macar pe TASS?
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1599 on: 04 December 2023, 14:40 »

Cred ca ma confuzi cu Ciocanul sau cu Cyberseller care mi-am sters contul.

FIXED


Nu ma acuza aiurea, ai vazut ca am purtat contre cu el.
 
Nici macar pe TASS?

E confirmat ca a aparut si pe Politico si Independent.
https://www.politico.eu/article/nato-boss-jens-stoltenberg-warns-of-bad-news-from-ukraine/
https://www.independent.co.uk/news/world/europe/nato-ukraine-war-russia-stoltenberg-b2457854.html

Era inevitabil din primavara sa se intample asta, de cand incompetentii de ucraineni au lasat garda jos si s-au napustit peste ocupantii rusi cu tancuri care sunt niste tehnologii depasite pentru secolul asta, in cea mai catastrofala ofensiva de la operatiunea nazista Citadel din 1943, unde au murit 54,182 de militari germani, in vreme ce sovieticii au fost dispusi sa-si sacrifice 254,470 de militari pentru a dobandi victoria sigura. 
De asta data nu a fost un Kursk in care tancurile germane si-au luat bataie de la tancuri rusesti, ci de la mine antitanc rusesti.


Nu sunt cifre oficiale din tabara ucraineana si cea occidentala, dar tabara rusa/euroasiatica sustine ca ar fi murit intre 40, 000 si 66,000 de soldati ucraineni in contraofensiva din vara. 
Eurasian si Hindustan Times
https://www.eurasiantimes.com/ukraine-lost-40000-soldiers-in-its-failed-counter-ops-against-russia-surrendering-in-big-numbers-ex-trump-adviser/





Chiar daca nu sunt reale/exacte, Zelenski a avut motive solide pentru care a epurat intregul comandament,  prin a-si demite toti generalii incompetenti.



« Last Edit: 04 December 2023, 14:58 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1600 on: 04 December 2023, 15:05 »
In 29 nov tot Stoltenberg a zis si "good news":
"Politically, Russia is losing influence in its near abroad. Not only in Ukraine, but in the Caucasus and Central Asia. Russia is also becoming much more dependent on China. Year by year, Moscow is mortgaging its future to Beijing.  Militarily, Russia has lost a substantial part of its conventional forces. Hundreds of aircraft. Thousands of tanks. And more than 300,000 casualties."

Da, intr-un razboi de uzura ar fi culmea sa fii tot pe plus.
Alt "bad news":
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26729620-avertisment-sumbru-casa-alba-sua-nu-mai-bani-pentru-ajuta-ucraina-lupte-impotriva-rusiei.htm
Eu nu inteleg cum se pot termina banii ? S-a stricat tiparnita de bani ? :D
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1601 on: 04 December 2023, 18:47 »
Nu sunt cifre oficiale din tabara ucraineana si cea occidentala, dar tabara rusa/euroasiatica sustine ca ar fi murit intre 40, 000 si 66,000 de soldati ucraineni in contraofensiva din vara.
Ia uite ce sustine "tabara rusa":

"Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri (01.Dec.2023) că Ucraina a pierdut peste 125.000 de soldaţi de la lansarea contraofensivei în iunie, precum şi 16.000 de unităţi de "diverse arme".”
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1602 on: 05 December 2023, 01:07 »
Nu sunt cifre oficiale din tabara ucraineana si cea occidentala, dar tabara rusa/euroasiatica sustine ca ar fi murit intre 40, 000 si 66,000 de soldati ucraineni in contraofensiva din vara.
Ia uite ce sustine "tabara rusa":

"Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri (01.Dec.2023) că Ucraina a pierdut peste 125.000 de soldaţi de la lansarea contraofensivei în iunie, precum şi 16.000 de unităţi de "diverse arme".”

Douglas MacGregor zicea că au murit 400,000 de ucraineni, din care aproape un sfert numai în contraofensiva începută astă vară. 

Post Merge: 05 December 2023, 04:48
In 29 nov tot Stoltenberg a zis si "good news":
"Politically, Russia is losing influence in its near abroad. Not only in Ukraine, but in the Caucasus and Central Asia. Russia is also becoming much more dependent on China. Year by year, Moscow is mortgaging its future to Beijing.  Militarily, Russia has lost a substantial part of its conventional forces. Hundreds of aircraft. Thousands of tanks. And more than 300,000 casualties."

Da, intr-un razboi de uzura ar fi culmea sa fii tot pe plus.
Alt "bad news":
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26729620-avertisment-sumbru-casa-alba-sua-nu-mai-bani-pentru-ajuta-ucraina-lupte-impotriva-rusiei.htm
Eu nu inteleg cum se pot termina banii ? S-a stricat tiparnita de bani ? :D

E cum a spune la 1945:

-Hei, mein Fuhrer, am o veste bună și o veste proastă

-Spune-o pe aia bună întâi, Stainer 

-Am omorât vreo 11 milioane de sovietici pe frontul de est!

-Gud....și acum spune-o pe aia rea.

- Păi.....am pierdut controlul asupra frontului de est și toate țările est-europene sunt ocupate de dușamani.  În momentul ăsta, mărșăluiesc vreo 20 milioane de sovietici spre Berlin, iar noi nu prea mai avem muniție și nici oameni ca să-i respingem! Fegelein a sunat retragerea. Trebuie să ne adăpostim de Katyusha 


-  Fegelein! Fegelein! Fegelein!

« Last Edit: 05 December 2023, 04:48 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1603 on: 05 December 2023, 15:56 »
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26731717-planificarea-contraofensivei-ucrainene-catre-washington-kiev-fost-marcata-erori-neintelegeri.htm
Greseli pe toate planurile, asteptari nerealiste, balbe si cam asta a fost.
Vedem la anul ce o sa fie.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1604 on: 05 December 2023, 19:21 »
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26731717-planificarea-contraofensivei-ucrainene-catre-washington-kiev-fost-marcata-erori-neintelegeri.htm
Greseli pe toate planurile, asteptari nerealiste, balbe si cam asta a fost.
Vedem la anul ce o sa fie.


La fel sau mai groaznic*.

Cel puțin o sa fie show cu F-16, care o sa prelungească agonia ....și apoi Ucraina e finito.



*mai groaznic în sensul sa nu intram în război cu Rusia.
Partea buna ar fi ca alegerile din 2024, și asa cringe ,se vor anula. Si scapam de un viitor deplorabil.

Partea proasta e ca o sa murim sau  o sa fim mutilați,  o sa suferim și nu mai apucam sa jucam GTA 6

« Last Edit: 05 December 2023, 19:25 by peacemaker »