Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109439 times)

oldshooterman and 6 Guests are viewing this topic.

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1635 on: 14 December 2023, 09:49 »
Este RUSIA o putere nucleară, cu cel mai mare și distructiv arsenal nuclear și balistic,  cea care invadează Ucraina? Da. Discuția se termină.

Tu chiar crezi ca Rusia risca sa fie anihilata pt un petic din Ucraina?
Tu chiar nu intelegi ca daca Rusia declanseaza conflictul nucleara, in secunda doi ea dispare ca natie. Iar asta este ultimul lucru pe care Putin si-l doreste.
Dpdv militar Rusia a demonstrat ca este zero barat. Dpdv nuclear nu prea are ce sa faca mai mult de amenintari. Singura moneda care i-a mai ramas este taierea gazelor si a petrolului. Dar incet incet Europa devine independenta de gazul rusesc. Cu razboi conventional Rusia nu poate  sa ameninte decat tari non-NATO.

Deci termina odata cu frica asta ca ne ataca Rusia. Singurul scenariu prin care Rusia ne poate ataca este daca castiga AUR alegerile si ne scoate din NATO. Scenariu, din pacate, destul de plauzibil, avand in vedere lipsa de educatie din zonele rurale si lipsa de interes a tinerilor. 



Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Online oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1636 on: 14 December 2023, 11:59 »
Dpdv militar Rusia e "zero barat"? US/NATO i-au pregatit militar pe ucraineni timp de 8 ani si au bagat in ei peste 250 miliarde de $, practic acolo e razboi US/vest contra Rusiei pe pielea ucrainenilor, cele mai dezvoltate tari de pe planeta care cumuleaza aproape 1,5 miliarde de cetateni contra populatiei Rusiei de aproape 10x mai mica (ca si resurse), operatiunile militare de partea Ucrainei sunt coordonate de americani/NATO, iar pana acum rusii i-au spart si in prezent lucrurile merg foarte nasol pentru ucraineni dpdv militar.

Deci in loc sa-i incurajeze pe ucraineni sa respecte acordul de la Minsk (semnat de ei foarte repede in 2015) si sa incurajeze populatia de etnie rusa (si nu numai) sa se simta confortabil in Ucraina, i-au impins intr-un razboi in urma caruia pana acum au pierdut teritorii, jumatate din populatie si s-au ales cu mare parte din tara distrusa si contaminita cu uraniu saracit, mine, munitie neexplodata, etc...

 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1637 on: 14 December 2023, 16:18 »
Posibil sa fie cifre umflate dar nu au cheltuit 250 de miliarde. E undeva la 100 si ceva de miliarde din ce vad.
https://agora.md/2023/02/14/pretul-razboiului-cati-bani-au-cheltuit-rusia-ucraina-si-aliatii-sai
Cifrele cu "masinile de razboi" sunt insa greu de estimat in mod real. Nu se stie cat costa exact munitia, artileria, rachetele si preturile pot fi umflate. In schimb distrugerile materiale pot fi cuantificate: barajul, cladiri, transformatoare, fabrici, depozite, etc se duc multe sute de miliarde. Vietile nu mai vorbim si de o parte si de alta.
--
Dar nu e nici o problema, razboiul asta este un maraton, nu un sprint. :) Sa se aloce urmatoarea 150 de miliarde in tehnica, sa mearga sanctiunile in continuare si vedem ce iese. Nu ne doare capul :)
Tot il aud pe Orban ca nu exista un plan B. Adica tot razboi si atat ? Eu cred ca exista si un plan B. Cred ca planul B va fi o victorie a Rusiei a la Pirus. O victorie care sa nu merite. O victorie care sa lase Rusia ruinata si varza contra catorva judete din Ucraina.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Victorie_%C3%A0_la_Pirus
« Last Edit: 14 December 2023, 16:20 by Ciocanul »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1638 on: 14 December 2023, 16:28 »
"Este RUSIA o putere nucleară, cu cel mai mare și distructiv arsenal nuclear și balistic,  cea care invadează Ucraina? Da. Discuția se termină."
Eu zic sa le viram tot bugetul si fiecare familie sa le dea primul nou nascut... sa nu se supere. :)
Sa revenim la "oiurile" noastre:
Weekendul asta si saptamana ce vine sunt critice. Trebuie vazut ce fac republicanii care au decis sa-si bata joc de ajutorul american si mai nou Austria care incep si ei un joc periculos cu fondurile europene destinate eforturilor de razboi. Ungurii se dau pe brazda.

Vezi cum îți distrugi singur credibilitatea?

Întâi, faci mișto.....dar nu e râsul tău.

După aia o arzi îngrijorat, că vai domne, republicanii nu mai vor să finanțeze prostia costisitoare a lui Biden și a democraților.
Și te miri că o grămadă de țări europene se dau pe brazdă pentru că au crescut costurile la traiul de viață și au descoperit că fără gazul rusesc, suntem în prăpastie.

 

Online oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1639 on: 14 December 2023, 16:52 »
Posibil sa fie cifre umflate dar nu au cheltuit 250 de miliarde. E undeva la 100 si ceva de miliarde din ce vad.

CNN - "Invazia Rusiei a pus Ucraina împotriva unei țări cu o armată masivă și una dintre cele mai mari economii ale lumii. Ucraina a reușit să mențină lupta în mare parte datorită ajutorului de aproape 350 de miliarde de dolari care a fost angajat de majoritatea națiunilor occidentale din ianuarie 2022." ( CNN Staff, Rachel Wilson, Lou Robinson and Henrik Pettersson. Published 8:07 AM EDT, Fri October 6, 2023)

Asta fara a pune la socoteala "investitiile" vestului in pregatirile de razboi ale Ucrainei incepand din 2015, pentru a recupera Crimeea si teritoriile controlate de separatisti.


 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1640 on: 14 December 2023, 17:26 »
De fapt toti Ucrainieni sunt americani sub acoperire, nu?
In momentul invaziei (si luni bune dupa) Ucraina a rezistat fara nici un fel de ajutor militar.
Putin se astpta sa termina poveste intr-o sapt maxim. Nu-mi spune ca saracu habar n-avea ca urma sa invadeze o tara inarmata pana'n dinti de NATO :)))
Nici acu Ucraina nu primeste cine stie ce ajutor militar din partea NATO. De ce crezi ca s-a zbatut Zelenskyy sa intra de urgenta in NATO? Ca sa declanseze articolul 5 si sa forteze NATO sa intervina. Daca aveau deja tot ajutorul de care zici tu, atunci ce rost mai avea aderarea la NATO?

Maine-poimaine o sa vii aici sa afirmi ca defapt Ucraina este o a doua putere militara din lume si de aia se chinuie Putin atata cu ei.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1641 on: 14 December 2023, 19:28 »
Dpdv militar Rusia e "zero barat"? US/NATO i-au pregatit militar pe ucraineni timp de 8 ani si au bagat in ei peste 250 miliarde de $, practic acolo e razboi US/vest contra Rusiei pe pielea ucrainenilor, cele mai dezvoltate tari de pe planeta care cumuleaza aproape 1,5 miliarde de cetateni contra populatiei Rusiei de aproape 10x mai mica (ca si resurse)

Vai, săracii invadatori, mi-e așa milă de ei...

Post Merge: 14 December 2023, 19:29
operatiunile militare de partea Ucrainei sunt coordonate de americani/NATO, iar pana acum rusii i-au spart si in prezent lucrurile merg foarte nasol pentru ucraineni dpdv militar.

De unde știi treburile astea?
« Last Edit: 14 December 2023, 19:29 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

Online oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1642 on: 14 December 2023, 20:47 »
"Putin: "Războiul va continua până la sfârșit".

"Președintele Vladimir Putin a declarat astăziRusia își va continua războiul în Ucraina dacă Kievul nu încheie un acord care să ia în considerare preocupările de securitate ale Moscovei, adăugând că obiectivele "operațiunii militare speciale" vor fi îndeplinite în orice caz."

Rusii au deplasat deja 617.000 de combatanti pe linia de contact de ~2000km din Ucraina. Analistii (occidentali si nu numai) anticipeaza ca se pregateste ceva "big".
.....................
In media din vest se gasesc toate informatiile, trebuie doar sapat dupa ele.

 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1643 on: 15 December 2023, 11:36 »

In momentul invaziei (si luni bune dupa) Ucraina a rezistat fara nici un fel de ajutor militar.
 

Vorbești prostii.
Ucraina avea încă din 2014 armament, echipamente și bani de la americani.  Nu rezista în fața invaziei rusești din februarie 2022 dacă nu primea ajutor americani în ultimii opt ani.   

În 2017, însuși măscăriciul de Trump le furniza rachete Javelin, adică arme letale, menite să distrugă tancurile rusești invadatoare, adică se așteptau ca rușii să-i invadeze după ce ei se ocupau de ciuruit separatiști pro-ruși prin Donbas.


https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/lethal-weapons-to-ukraine-a-primer/


Din 2014, sunt echipați și finanțați de americani să ducă război pentru recuperarea teritoriilor din Donbas împotriva separatiștilor ruși.
Printre batalioanele finanțate se enumeră și AZOV. Primeau la greu vești antiglonț, coifuri și mitraliere americane.


https://www.snopes.com/fact-check/azov-swastika-flag-ukraine/
Și vezi că fotografia e fast-cheked ca fiind confirmată că ucrainenii de la batalionul Azov defilau cu simboluri naziste.



Ai aici în 2019 raport cu ce a contribuit America. Tu ori ești dezinformat, ori fac propagandă abjectă. Că-i pro-ucraineană sau că-i pro rusă, eu consider propaganda de orice fel ca fiind abjectă!

https://www.npr.org/2019/12/18/788874844/how-u-s-military-aid-has-helped-ukraine-since-2014

Quote
Hodges, now retired, oversaw the expansion of U.S. military cooperation with Ukraine after 2014, when Russia seized Crimea and backed an armed insurgency in eastern Ukraine that has cost more than 13,000 lives. Since then, the United States has provided $1.5 billion in security assistance, including everything from Humvees and patrol boats to counterartillery radar and lethal weaponry such as Javelin antitank missiles.

"First and foremost, U.S. military aid represents a physical manifestation of American support, which is essential," Hodges told NPR in an interview. "No. 2, the actual capabilities have provided help: The Javelins provided a deterrent effect; the counterfire radar has helped save lives because of the early warning it provided."


The White House ended up releasing this year's aid package in September — after learning of a whistleblower complaint that Trump had made the assistance contingent on a Ukrainian investigation of former Vice President Joe Biden and his son Hunter Biden.

An extended delay in the aid would have sown doubt among Ukrainians and fed the Kremlin narrative that the U.S. is an untrustworthy partner, Hodges said.

U.S. assistance makes up 90% of Ukraine's foreign military aid, according to the Independent Defence Anti-Corruption Committee, a nongovernmental watchdog group in Kyiv.

https://obamawhitehouse.archives.gov/the-press-office/2015/12/07/fact-sheet-us-assistance-ukraine

Also
-
Quote
The United States remains steadfast in its support of the Ukrainian people as they defend their sovereignty and territorial integrity, advance the fight against corruption, implement democratic and constitutional reforms, strengthen the rule of law, restore economic stability and growth, and respond to humanitarian needs.

Din 2015!
De la Casa Albă care recumoaște că a oferit suport militar și financiar Ucrainei pentru a recupera Donbasul.



Post Merge: 15 December 2023, 11:40
Încă una  care dovedește că Ucraina primea echipamente militare americane dinainte de 24 februarie 2022
https://www.defensenews.com/congress/2019/09/25/what-you-need-to-know-about-the-us-aid-package-to-ukraine-that-trump-delayed/

Din 2019


Quote
At the center of the latest scandal threatening to take down President Donald Trump is $391 million in military aid that the U.S. leader reportedly asked his staff to freeze for two months before dropping the hold a week ago, under pressure from lawmakers.

On Wednesday, Washington was consumed with a July 25 call between Trump and Ukraine’s new president, Volodymyr Zelenskiy. According to a memorandum of the call released by the White House, Zelenskiy asked to buy American-made Javelin anti-tank weapons, and Trump asked Zelenskiy to help him work with U.S. officials to investigate political rivals.

That call fueled a whistleblower’s complaint that has become central to the formal impeachment inquiry launched Tuesday by House Speaker Nancy Pelosi, but the call also highlights the vital role of U.S. military aid to Ukraine, which has lost 13,000 of its people since its conflict with Russia began in 2014.

Here’s what you need to know about the U.S. military aid to Ukraine.

$1.5 billion in security assistance

In June, the Pentagon announced plans to provide $250 million to Ukraine in security cooperation funds for additional training, equipment and advisory efforts to build the capacity of Ukraine’s armed forces. The U.S. State Department separately planned to provide $141 million in aid.

Broadly speaking, Democratic lawmakers see the president’s decision to temporarily hold both pots of money as divorced from policy and politically motivated, and a few Republican lawmakers have publicly expressed cautious concern. Trump’s allies say the president was troubled about corruption in Ukraine and leery of spending more to help Ukraine when compared to America’s European allies.

On Wednesday, Trump and Zelenskiy appeared together for a news conference, at which Trump said he wanted Germany, France and other European countries to contribute to Ukraine’s defense. Trump also diminished the substantial aid provided under the administration of President Barack Obama.

“We put up a lot of money. I gave you anti-tank busters that, frankly, President Obama was sending you pillows and sheets,” Trump said.

For his part, Zelenskiy thanked all of the countries working to help it end its war in eastern Ukraine.


Cheltuielile americanilor în 2016



2018
Ucraineni, antrenați de lituanieni





Concluzia, nu mai  spălați imaginea Ucrainei ca țară inocentă.

NU E DELOC INOCENTĂ! 

Și Ucraina, și  Rusia, au căutat războiul chiar și după acordul de la Minsk
« Last Edit: 15 December 2023, 11:48 by peacemaker »
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1644 on: 15 December 2023, 17:22 »
Da, scuza-ma pe mine. Ucraina defapt i-a rugat pe rusi sa invadeze, corect? Bai frate, voi va auziti macar? Ucraina nu e inocenta de ce? Ca a primit ajutoare sa se apare dupa ce i-a fost furata o parte din teritoriu.
Si ajutorul primit inainte de invazia din 2022 este egal cu zero fata de cel primit dupa.
"To date, we have provided approximately $44.2 billion in military assistance since Russia launched its premeditated, unprovoked, and brutal full-scale invasion against Ukraine on February 24, 2022, and more than $47 billion in military assistance since Russia’s initial invasion of Ukraine in 2014."  US Department of State
Deci ~94% din ajutorul finainciar a fost oferit dupa 24 feb 2022.

Cum ziceam, e vorba de logica elementara. Daca ce au primit pana in 2022 ar fi fost suficient atunci nu ar mai fi avut nevoie de nimic dupa.
E ca si cum dupa ce ti-a luat foc casa si vrei sa o reconstruiesti vin vecinii si iti dau cate un cui. Da, f dragut, dar nu-i d-ajuns.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 
The following users liked or thanked this post: ericmario

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1645 on: 15 December 2023, 18:38 »
Lasă-l în pace, vorbește de ”vești, coifuri și mitraliere americane” și pune poză cu pușcă cu lunetă Dragunov.
”Vești antiglonț” :))))))))))))) m-am prăpădit de râs. Erau vești bune sau vești rele?
Ce drac să faci cu coifuri?

Dar are imaginație bogată, asta-i clar.

Post Merge: 15 December 2023, 21:45

 Trump recunoaste indirect faptul ca, Crimeea apartine de fapt Rusiei.
La fel cum noi știm cu toții că trump e doar un prost, dar cu bani mulți.
« Last Edit: 15 December 2023, 21:45 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1646 on: 16 December 2023, 05:41 »
Da, scuza-ma pe mine. Ucraina defapt i-a rugat pe rusi sa invadeze, corect?


Nu, americanii  și mai ales Bush.  Ca si-au băgat nasul în sfera de influenta a Rusiei în încercarea de a extinde NATO, implicit sfera de influenta americana.

Dupa aia, Obama cu Euromaodanul în 2014, și apoi Trump cu Boris și Biden care i-au finanțat și le-au vândut arme ucrainenilor sa își recupereze teritoriile .

Ca atare, Rusia a ripostat ca își mențină sfera de influenta.

Asta e motivul pentru care avem cel mai sângeros razboi de la WW2 încoace,  cu 600,000 morti.



Este exact ce au făcut sovieticii in 1959-1962 când au sprijinit regimul comunist din Cuba , chiar în coasta Americii. 
Și maoistii și sovieticii în Coreea de Nord și Vietnamul de Nord lângă aliații asiatici ai Americii. 

Suntem intr-un război mondial al sferelor de influenta.
« Last Edit: 16 December 2023, 05:47 by peacemaker »
 

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1647 on: 16 December 2023, 07:50 »
Da, scuza-ma pe mine. Ucraina defapt i-a rugat pe rusi sa invadeze, corect?


Nu, americanii  și mai ales Bush.  Ca si-au băgat nasul în sfera de influenta a Rusiei în încercarea de a extinde NATO, implicit sfera de influenta americana.

Dupa aia, Obama cu Euromaodanul în 2014, și apoi Trump cu Boris și Biden care i-au finanțat și le-au vândut arme ucrainenilor sa își recupereze teritoriile .

Ca atare, Rusia a ripostat ca își mențină sfera de influenta.
Numai tâmpenii debitezi colegule.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 fără motiv.
Rusia a invadat Ucraina în 2022 fără motiv.
Ăsta-i adevărul.
”Demilitarizarea și denazificarea” e doar bullshit.

Nu le mai căuta scuze aiurea, te faci doar de rușine.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1648 on: 16 December 2023, 14:24 »
Da, scuza-ma pe mine. Ucraina defapt i-a rugat pe rusi sa invadeze, corect?


Nu, americanii  și mai ales Bush.  Ca si-au băgat nasul în sfera de influenta a Rusiei în încercarea de a extinde NATO, implicit sfera de influenta americana.

Dupa aia, Obama cu Euromaodanul în 2014, și apoi Trump cu Boris și Biden care i-au finanțat și le-au vândut arme ucrainenilor sa își recupereze teritoriile .

Ca atare, Rusia a ripostat ca își mențină sfera de influenta.
Numai tâmpenii debitezi colegule.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 fără motiv.
Rusia a invadat Ucraina în 2022 fără motiv.
Ăsta-i adevărul.
”Demilitarizarea și denazificarea” e doar bullshit.

Nu le mai căuta scuze aiurea, te faci doar de rușine.



Americanii s-au purtat ca niste banditi vreme de 40 ani, proftandd la maxim de prabusirea Uniunii Sovietice:
1. sa furnizeze armament mujhaeedinilor pentru a se apara de sovietici, desi era in mod clar ca jihadistii aia trebuiau nimiciti. Oricand preferam un Afganistan sovietizat si civilizat dupa model rusesc decat  Afganistanul taliban de acum care sa devina cel mai mare focar de terorism din secolul 21, multumita americanilor, si mai ales, a lui Reagan, carea a sprijinit chiar si fascisti si teroristi de dragul de a nimici influenta sovietica din orice tara - vezi Contras- Iran.
2.   Bush sr.,a facut negocieri pe sub masa cu Gorbaciov, care era cumparat de  americani  si a contribuit la caderea regimurilor comuniste din Europa de Est, care a fost o operatiune CIA toata ziua.  Sufereau est-europenii, dar daca nu se bagau americanii pe acolo, noi si acum eram sub dictatura comunista.  Pe urma, cand nu au mai avut nevoie de Gorbaciov, l-au adus pe Boris Ieltzin si pe oligarhi la putere, printre care si Putin.
3. au contribuit enorm la dezmembrarea Iugoslaviei si la ajutorarea Albaniei si Kosovo, alte state musulmane/semi-musulmane. Ala a fost momentul cand relatiile ruso-americane s-au stricat.  i
4. au bagat tari est-europene in NATO, tari care au fost vreme de 45 ani sub influenta Rusiei + Polonia si statele baltice care au fost teritorii rusesti vreo 200-300 ani
5. le-au construit baze, le-au furnizat arme, avioane si au construit scutul antiracheta la romani si polonezi  de zici ca se pregatesc pentru un razboi cu Rusia din 2004.
6. au bagat trupe si au construit baze inclusiv in state din Asia Centrala si au invadat Irakul, fara a avea consensul comun al altor puteri precum China, Rusia, China si Germania
7. iar in 2008, la summitul de la Bucuresti, vine Bush si ii tranteste lui Putin in fata ca invita Georgia, Moldova si Ucraina, alte state ex-sovietice, sa adere la NATO.
8. sub Obama, americanii au sponsorizat revolutii cu ocazia primaverii arabe pentru a rasturna de la putere orice dictator pro-rus sau care s-ar fi aliat cu Rusia.
9. Sub Bush si Obama, americanii au finantat revolutia portocalie si euromaidanul din Ucraina  si s-au bagat in alegerile est-europene pentru a castiga candidatii lor favorabili globalizarii
10. companiile americane au monopolizat aproape toata piata europeana, rusii mai ramanand doar cu gazul. Practic, americanii aveau mai mult sa le ofere europenilor decat rusii.


Si de atunci, Putin a studiat toate tacticile si strategiile lui Reagan, Bush sr., Bush jr. si ale lui Obama, iar acum el finanteaza revolutii si lovituri de stat prin Africa cu Wagner, el finanteaza protestele si miscarile conservatoare de tip QANON, anti-avort, homofobe, white supremacists, incelii MGTOW, dar si tabara ailalta - METOO, BLM, PRIDE, #REZIST, divizand societatea europeana,  si in pandemie, si in cazul razboiului din Ucraina.
Pe langa mentinerea sferei de influenta in Europa de Est, Putin urmareste si distrugereea sociala si economica a Occidentului prin metode subversive. 


Din partea mea, e foarte bine ce au facut americanii in mare, poate fiindca au intentii bune, precum sustinerea autodeterminarii a fiecarei tari.
Problema e ca trebuie sa fii RIDICOL de NAIV sa crezi ca Rusia va ceda fara lupta.
Invidia Rusiei pe America e FOARTE MARE si cred ca in caz de razboi, Putin va lua cat mai multe fiinte umane in lumea ailalta. 
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #1649 on: 16 December 2023, 14:38 »
Da, scuza-ma pe mine. Ucraina defapt i-a rugat pe rusi sa invadeze, corect?


Nu, americanii  și mai ales Bush.  Ca si-au băgat nasul în sfera de influenta a Rusiei în încercarea de a extinde NATO, implicit sfera de influenta americana.

Dupa aia, Obama cu Euromaodanul în 2014, și apoi Trump cu Boris și Biden care i-au finanțat și le-au vândut arme ucrainenilor sa își recupereze teritoriile .

Ca atare, Rusia a ripostat ca își mențină sfera de influenta.
Numai tâmpenii debitezi colegule.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 fără motiv.
Rusia a invadat Ucraina în 2022 fără motiv.
Ăsta-i adevărul.
”Demilitarizarea și denazificarea” e doar bullshit.

Nu le mai căuta scuze aiurea, te faci doar de rușine.

   Am impresia ca traiesti intr-o lume complet paralela in care servesti doar propaganda din West cu furtunul ala mare de la vidanja.
     
  In 2014 dupa asa zisa revolutie din Kiev in care cu siguranta nu au fost Americani implicati, Putin s-a dus si a ocupat Crimea ca acolo avea una dintre cele mai importante baze rusesti din Marea Neagra .

  In 2022 a ocupat zonele separatiste din Ucraina avand ca scuza expansiunea Nato, s-ar parea ca omul a incercat sa rezolve problema pe cale amiabila dar UE si Nato i-a zis ca Ucrainieni sunt pregatiti sa moara toti doar ca sa intre in UE si in NATO .

   Cand viata oamenilor nu are nici o valoare indiferent ca vorbim de vest sau est vor fi conflicte in care se vor acumula cifre.


 
« Last Edit: 16 December 2023, 14:40 by axxel4you »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,