Au dat cu ATACMS în Crimeea astă-vară și presupun că au folosit Shadow Storm în Belgorod de anul trecut, în niște atacuri de noapte.
Sunt deja sute de militari NATO în Ucraina care fac instrucție cu ucraineni și plus zeci de mii de soldați europeni și nord-americani care luptă sub steag ucrainean, printre care și români de la GETICA. Toate atacurile cu drone care au fost efectuate de ucraineni au fost făcute în mare chiar și cu ajutor de la centre de comandă din Europa și America. Probabil au fost și voluntari veterani americani și englezi care au condus tancurile M1 Abrams și Challenger, precum și vehiculele Bradley, că doar nu era să-i lase pe ucraineni cu doar câteva luni instruire. Toate atacurile turcești cu dronele Bayraktar cred că ar fi putut fi efectuate chiar de operatori turci din Istanbul, de la distanță. Mi-e greu să cred că ucrainenii au operat cele mai avansate drone de luptă de capul lor.
Atacurile alea de succes cu dronele Bayraktar din primăvara 2022 au fost mult prea bine realizate ca să fi fost ucrainenii în spatele lor.
Să fim serioși,
suntem din februarie 2022 într-un război NATO vs Rusia care se duce în Ucraina, prin proxy war. Cine neagă realitatea e fan Antena 3. Ne-au tot violat rușii spațiul aerian de vreo 9-10 ani cu avioanele lor Suhoi!
De vreo 10 ani ne tot amenință cu războiul. Deci, suntem și într-un război rece încă de la anexarea Crimeii.
Voi, defetiștii, neutrii și îngrijorații, trebuie să înțelegeți că Putin a devenit cel mai mare inamic al Europei liberale din 2014!!! Suntem într-un conflict cu Putin din 2014! A otrăvit nemernicul niște oameni în Europa, inclusiv în UK - cazul Skripal.
Dmitri Rogozin ne-a amenințat în 2014 că data viitoare vine cu bombardierul la București după ce n-a fost lăsat să intre în spațiul aerian al României. Aia e declarație de război pe față!
Eu și acu bănui că avionul și elicopterul cu piloți români ce s-au prăbușit în martie 2022 a fost opera RUȘILOR.
Se plinbă dronele rusești nestingherite prin Delta noastră din 2023 și voi încă vă mai temeți dacă începe războiul cu Rusia..........când de fapt, a început demult!
Momentan, e Război Proxy.
Cum am spus și în postarea ștearsă, o să urmeze faza de escaladare, în care se va trece la război asimetric cu drone și rachete la scară europeană sau la război hibrid cu sabotaje și atacuri cibernetice. Și care va dura mai mulți ani. Cel puțin până în 2031-2032, când toate statele est-europene vor avea avioane F-35, Patriot, ATACMS, inclusiv Ucraina care va avea o flotă de F-16 și sute de lansatoare Himars, iar America se va impune cu B-21.
Atunci se va spune stop joc pentru Rusia și vor începe negocierile.
E părea mea
@oldshooterman și te rog nu-mi mai șterge pentru că sunt on-topic! Parcă susțineai că ești pro-libertate de exprimare.
Off topic