Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 211421 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2985 on: 22 October 2024, 19:53 »
Și rușii cât au pierdut?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

“bleach blonde, bad built, butch body.”

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2986 on: 22 October 2024, 20:05 »
La orc poti sa-i omori copiii, sa-i distrugi drumuri, poduri, fabrici dar nu m-as juca cu bautura. :D :D :D

Taman la fel e si la haholi, nu crezi?
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2987 on: 23 October 2024, 04:18 »
Și rușii cât au pierdut?
A zis @oldshooterman  cu două pagini în urmă:
Cică sub 2000!

Când Zelenski spune că de fapt au fost raportați 6.000 de ruși uciși sau răniți/scoși din luptă în Kursk.
https://kyivindependent.com/zelensky-ramstein-kursk-threat-sumy/

Iar dacă te iei după TASS, cică 16.000 de ucraineni au murit, nicidecum 25.000 cum zice oldshooterman.
https://tass.com/defense/1846303
Firește, bilanțul e sumbru, iar Ucraina e în pierdere.  Nu sunt semne că o să mai recupereze vreun teritoriu pierdut din Donbas în următorii 20-50 ani. Dar rușii încă nu reușesc să traverseze Nipru, nici să ajungă la Odesa.
Putin se aștepta să captureze Odesa anul ăsta, de aia dă ca nebunul cu rachete și drone din disperare.
În afară că a capturat niște orașe total ruinate  - New York, Vuhledar, Avdiivka, Bakhmut, Marinka, Soledar, Mariupol, Donețk, Lugansk, Zaporojie și Melitopol - pentru care a trebuit să sacrifice jumătate de milion de soldați .............întreb și eu  - care e câștigul ?

În momentul de față, chiar și cu inflație, europenii tot o duc mai bine decât o duc rușii, chiar și cei de la Moscova.
« Last Edit: 23 October 2024, 04:29 by daveWalter »

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2988 on: 23 October 2024, 10:16 »
Iar dacă te iei după TASS, cică 16.000 de ucraineni au murit, nicidecum 25.000 cum zice oldshooterman.https://tass.com/defense/1846303
Mai uita-te si tu la data cand a fost scris articolul pe care il citezi: Military operation in Ukraine - 22 Sep, 16:20

Astazi sutnem in 23 Octombrie si pana ieri (22 Octombrie) ucrainenii au pierdut in regiunea Kursk 25.662 de militari.(conform RMoD)
« Last Edit: 23 October 2024, 10:19 by oldshooterman »

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2989 on: 23 October 2024, 12:12 »
Iar dacă te iei după TASS, cică 16.000 de ucraineni au murit, nicidecum 25.000 cum zice oldshooterman.https://tass.com/defense/1846303
Mai uita-te si tu la data cand a fost scris articolul pe care il citezi: Military operation in Ukraine - 22 Sep, 16:20

Astazi sutnem in 23 Octombrie si pana ieri (22 Octombrie) ucrainenii au pierdut in regiunea Kursk 25.662 de militari.(conform RMoD)

Vreau și eu un link în care scrie negru pe alb - 25.000 ucraineni uciși, 2000 de ruși uciși.

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2990 on: 23 October 2024, 12:38 »
Asa cum ai gasit datele oficiale din 22 septembrie, poti sa gasesti si datele actualizate la zi.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2991 on: 23 October 2024, 12:59 »
Asa cum ai gasit datele oficiale din 22 septembrie, poti sa gasesti si datele actualizate la zi.
Eu vreau de la tine că dacă dau search pe Google, nu-mi dă decât prostiile astea care duhnesc a propagandă kremlineză. Sursele de bun simț îmi dau bilanțuri de 11.000, nicidecum 25.000.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2992 on: 28 October 2024, 00:00 »
Din păcate, are dreptate  de data asta!

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2993 on: 28 October 2024, 09:34 »
Nimeni nimic si ... deodata Marele Orc ?!?
„(Ministerul rus al Apărării) se gândește cum să răspundă la posibilele atacuri cu rază lungă de acțiune asupra teritoriului rus, va oferi o serie de răspunsuri”, a declarat Putin reporterului principal al Kremlinului de la televiziunea rusă de stat, Pavel Zarubin.
...
Întrebat dacă Occidentul a auzit avertismentele Rusiei, Putin i-a spus lui Zarubin: „Sper că au auzit. Pentru că, desigur, va trebui să luăm unele decizii și pentru noi înșine”.
---
https://hotnews.ro/razboiul-din-ucraina-intra-in-cea-mai-periculoasa-faza-putin-isi-pregateste-razbunarea-pentru-occident-si-kiev-1821859
A inceput sa-l doara ca nu mai este bagat in seama.
A trecut si luna asta, adica termenul limita de scos ucrainienii din Kursk si ... atat s-a putut. :D O sa vedem la urmatorul "termen".

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2994 on: 28 October 2024, 13:26 »
Nimeni nimic si ... deodata Marele Orc ?!?
„(Ministerul rus al Apărării) se gândește cum să răspundă la posibilele atacuri cu rază lungă de acțiune asupra teritoriului rus, va oferi o serie de răspunsuri”, a declarat Putin reporterului principal al Kremlinului de la televiziunea rusă de stat, Pavel Zarubin.

Păi, s-a tot spus că o să atace Europa în iarna 2024-2025 ceva ținte militare și civile din NATO, în cazul în care Trump va câștiga alegerile.  Pentru a forța negocierile privind împărțirea Ucrainei, pentru a face presiuni ca Kiev să cedeze teritoriile.
Și Trump o să scrie pe X: „Suntem din vina lui Joe Biden în WW3. Dar vă promit eu că pe 21 ianuarie 2025, cum mă înscăunez ca președinte, o să intervin și o să închei pacea cu Putin. Până atunci, apărați-vă singuri european piggies pentru că i-ați iubit mai tare pe Biden și Kamala, eu mă duc să joc golf”.

Adică vorbim despre perioada cuprinsă între momentul în care actualul președinte al SUA își va părăsi mandatul la începutul lui noiembrie 2024 și momentul în care un potențial succesor îi va lua locul în ianuarie 2025”, arată BILT. Totodată, autoritățile ruse se așteaptă ca scaunul președintelui SUA să fie ocupat din nou de Donald Trump, pentru că „orice se poate întâmpla în timpul mandatului său”.
« Last Edit: 28 October 2024, 13:34 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2995 on: 28 October 2024, 15:41 »
Putin baga batul prin gard sa vada ce mai zice Vestul.
Nu ataca nimic Putin, chiar ar vrea sa se cam incheie. Sa se termine in termenii lui binenteles. :D Ca cifrele nu arata bine in timp pt Mordor.
--
https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-27-2024
Fiara incepe sa sangereze si deja se vad semne de oboseala in economia ruseasca. Inca din vara ma mir ca Elvira Nabiullina guvernatoarea bancii centrale din Mordor nu a zburat de la etaj.
The Washington Post quoted Russian Central Bank Head Elvira Nabiullina, who warned in July 2024 that Russia's labor force and production capacity are "almost exhausted."
Nu mai gasesc forta de munca. Fabricile de armament au halit forta de munca calificata dar pt restul economiei este nasol. E la vale economia orceasca si valea se va accelera.
--
Pe partea Ucrainiana ? Stau prost cu soldatii dar cand te aperi oricum pierzi mult mai putin. Armamentul costa mult dar pana acum s-a cam reciclat armament vechi, abia de la anul incep sa produca mai mult ca sa le livreze mai mult. Pt Vest un 2-3% din PIB ajunge sa satisfaca nevoia de razboi din Ucraina.
Bani pt functionarea tarii se trag din activele orcesti confiscate. S-au dat bani de catre coalitie dar nimic notabil.
--
Sunt curios daca China nu va incepe sa ajute economic Mordorul. Asta ar putea fi un game changer nasol. O sa vedem.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2996 on: 29 October 2024, 12:28 »
Eu zic că o să încerce un atac mic să vadă reacția și cooperarea NATO. Și s-ar putea să fim luați prin surprindere și dezamăgiți!

La început, o să vină cu amenințări: retrageți trupele și bazele NATO din țările baltice.
Pe urmă o să preseze frontiera cu câte 150.000 de ruși la fiecare țară .
Cam 500.000 în total, cu soldații ăia bine echipați pe care îi vedem la paradă, plus rachetele alea balistice mari.
Și o să amenințe cu război, și nucleare,  și o să ceară evacuarea trupelor NATO din regiunile vizate  - o parte din Aukstaitija de la Lituania, Ida Viru de la Estonia și Latgale de la Letonia, invocând următorul motiv: regiunile respective sunt  populate de minoritate rusească. Și sunt 22% ruși din populația Estoniei și 0,8% beloruși.  Va invada și va ocupa nord-estul Estoniei unde se află mai mulți vorbitori de rusă.

Și președintele SUA, că ce mi-e Trump,  ce mi-e Kamala (mai ales ea că nu și-ar strica unghiuțele să dea telefoane și să semneze și să vorbească ore întregi în Situation Room în loc să meargă la coafor și să țină speech-uri despre diversity și climate change, plătită cu bani grei de ONG-uri pentru care niște fraieri stau în picioare neplătiți pe stradă pentru semnături și donații,  iar de Trump nu mai zic, ăla vrea golf și Mc, n-are chef de apărat Europa), oricine ar fi ,  o să prefere să cedeze și să le ceară trupelor NATO de acolo să facă o RETRAGERE TACTICĂ, cu mesajul „revenim noi, cândva, ......prin 2224”.  Și trupele ruse o să ocupe regiunea respectivă, SUA și UE n-au decât să dea sancțiuni, dar rușii se aleg cu teritoriu nou.

Pe urmă o să urmeze sud-estul Letoniei -25% este minoritatea rusească. Și o să încerce acolo, aia e, o să cedeze NATO cu o retragere tactică.

În Lituania sunt 5,1% - puțin probabil, dar dacă Putin e încurajat, s-ar putea să ia și zona aia.

Balticii și-au strămutat minoritățile rusești în mod strategic în regiunile mărginașe aflate la frontiera cu Rusia. E posibil să fie chiar cele mai sărace regiuni, fără afaceri serioase, fără infrastructură modernă. Balticii, învățați cu stilul de viață de chiriaș și nomad digital, o să plece de bunăvoie.
Cred că sunt teritorii menite să fie sacrificate pentru orice eventualitate, că cine mai e fraier să moară într-un război cu Rusia în 2024-2025 pentru o regiune cu minoritate rusească?  Poate ucrainenii. Dar sigur nu balticii, nici chiar polonezii, oricâtă ură au față de ruși, pentru că sunt învățați cu pacea și traiul bun. 

La asta trebuie să ne așteptăm în următorii 5 ani.
Aukstaitija
Ida Viru
Latgale

Sunt următoarele ținte după ce rușii vor încheia cu cucerirea Donbasului din Ucraina.
« Last Edit: 29 October 2024, 12:49 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2997 on: 29 October 2024, 13:48 »
Scoti sute de mii de soldati din pix cand ei nu mai au destul sa recastige o limba de pamant din Kursk. Se pare ca aduc acum niste fomisti din Coreea de Nord ca si pe aia ii manca grav.
Apropos, asta va insemna escaladare si dat cu rachete de lunga actiune in Mordor. Asta cam ar fi noutatea zilei.
Intr-un an abia au cucerit cateva sute de hectare din Ucraina si tu crezi ca ei au soldati si munitie de atacat in sapte directii ?
--
Un "atac mic" din Mordor va insemna fara echivoc o riposta NATO cel mai probabil egala cu atacul sau chiar mai dura, adusul unei flote sau mai multe in Marea Neagra, sanctiuni economice suplimentare si alte manele.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2998 on: 29 October 2024, 14:50 »

Un "atac mic" din Mordor va insemna fara echivoc o riposta NATO cel mai probabil egala cu atacul sau chiar mai dura, adusul unei flote sau mai multe in Marea Neagra, sanctiuni economice suplimentare si alte manele.

Eu repet- depinde de cheful celui care va fi locatar la Casa Albă în următorii 4 ani. Dacă POTUS n-are chef să trimită ajutoare, niciun european nu se duce la război cu rușii!
Și depinde de capacitatea și cooperarea liderilor europeni, care acum sunt cam inexistente. Suntem dezbinați la fel ca în anii 1933-1938, chiar dacă suntem formal într-o Uniune Europeană și o alianță Nord-Atlantică. Vezi Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Turcia,  probabil și Italia și Spania căreia nu ar trebui să-i pese că e prea departe ....nu o să-și facă datoria! O să le vezi imediat la masă, tratând cu rușii.
Și mai ales, depinde de capacitatea armatelor europene.

În afară de câteva mii de bărbați milenials (primii născuți din generația mea, cei care au crescut cu console Terminator și Sega) și latchkeys (generația MTV/hippie/decrețeii cu blugii rupți, geci de piele și plete) care au fost în Irak și Afganistan și au acum înspre 40-60 ani, în rest e jale.

Poți să îți pui încrederea în  femeile și transexualii care s-au înrolat în armatele occidentale. Femeile din generația Z sunt mai dure. Eu pe bărbații zoomeri născuți după 1995 nu m-aș baza deloc, nici să dea cu mătura. Știu ce vorbesc, eu ca milenial născut în 1993 am avut un amic născut în 1997. Crede-mă, n-ai vrea să-i dai vreo sarcină unui zoomer sau să-ți pui încrederea în el. Sunt învățați doar să stea cu părinții sau să facă combinații, să se joace și să se drogheze, nu vor să audă de joburi de 8 ore și nici de armată, decât dacă e vorba de CoD sau Fortnite.
Și nici pe mine nu cred că ai putea să te bazezi.  :-[ ::) De dus, ca oricare milenil,  dacă sunt forțat/constrâns , mă duc, dar s-ar putea să nu supraviețuiesc.

Momentan, eu zic că s-ar putea să ne-o luăm bine de tot de la ruși la fel cum și-a luat-o Aliații de la nemți în 1914-1916 și în 1938-1942.

E nevoie de multă tragedie, trebuie multe înfrângeri, multe pierderi și  multe umilințe pentru ca europeanul să redevină soldatul adevărat care era în 1917-1918 și în 1943-1945.
Ăsta e crudul adevăr!

Momentan, armatele europene o ard cu steaguri curcubeu. Degeaba ai avioane și arme de ultimă generație. Uită-te la ucraineni - mai au mult de lucru și de suferit până vor reuși să captureze măcar un oblast important ca Donețk , Lugansk sau ceva din Crimeea.  La cât li s-au dat, trebuia demult să recupereze Crimeea.
Tu poți să spui ce vrei de ruși, dar uite că au și acum Crimeea și Donbas sub control. Și chiar avansează.
Kursk, pe termen lung, e compromis dacă trupele ucrainene de acolo rămân fără resurse și sunt înconjurate.
« Last Edit: 29 October 2024, 15:11 by daveWalter »

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #2999 on: 29 October 2024, 20:33 »
Scoti sute de mii de soldati din pix cand ei nu mai au destul sa recastige o limba de pamant din Kursk. Se pare ca aduc acum niste fomisti din Coreea de Nord ca si pe aia ii manca grav.
Asa ca idee, ca sa-ti mai potoleasca imaginatia:

- "Ministerul Apărării a raportat pe 29 octombrie că Selidovo a fost luat sub control.

"Orașul este situat la aproximativ 40 km nord-vest de Donețk și are o mare importanță strategică. Forțele armate ucrainene aveau aici una dintre cele mai mari zone fortificate."

"Odată cu pierderea Selidovo, apărarea  fortelor ucrainene în zona Krasnoarmeysk se prăbușește."

- In Kursk In ultimele 24 de ore ucrainenii au inregistrat pierderi sensibil peste media din ultima vreme. Pana astazi ucrainenii au pierdut aproape 28.000 de militari.

"Invazia forțelor ucrainene în regiunea Kursk nu are un scop clar, deși în ea sunt implicate cele mai bune unități ale armatei ucrainene, a spus generalul colonel al armatei ucrainene Dmitri Marchenko."

"Nu cunosc scopul final al operațiunii de la Kursk. Reaprovizionarea acolo este mult mai rapidă decât în ​​Kupyansk sau în alte zone. Nu înțeleg pentru ce se face asta. Pentru a menține un număr atât de mare de trupe în Regiunea Kursk ai nevoie de o resursă considerabilă și trebuie să înțelegi ce trebuie să faci în continuare”, a spus el într-un interviu cu fostul parlamentar Borislav Beryoza. Videoclipul a fost încărcat pe canalul YouTube al legiuitorului."

"Marchenko a recunoscut, de asemenea, că forțele armate ruse elimina treptat forțele ucrainene din regiune."

- O unitate de comando ucrainana a incercat o infiltrare in Rusia trecand granita in regiunea Bryansk. Un grup de 4 militari "dotati cu echipamente militare extrem de avansate" au fost eliminati primii, iar restul cu ajutorul artileriei si aviatiei.

"Forțele speciale ruse au eliminat patru sabotori și au lansat o lovitură cu rachete/artilerie asupra rămășițelor în retragere ale grupului inamic. Cei patru sabotori eliminați de trupele ruse erau probabil cetățeni ai țărilor terțe, dovadă fiind obiectele lor personale: un steag canadian, o carte de rugăciuni în poloneză și un caiet cu note de antrenament tactic în limba engleză. Un tatuaj al Batalionului 2 al Regimentului 75 Ranger din cadrul Regimentului de Recunoaștere pentru Operații Speciale ale Armatei SUA a fost găsit pe corpul unuia dintre sabotorii eliminați." (pe platforma X este postat si un video cu cei 4 si echipamentele gasite asupra lor)
Urmeaza ca rusii sa identifice cine erau, mai precis.

- Pe toata linia frontului din regiunea Donbas rusii inainteaza cu intre 2 si 5km/zi.

Mai vrei?