"În urma unei bătălii antirachete"

A fost Starwars ? "Galceava pi cer ?"
---
Cinci rachete au fost doborate si una avariata ? Aia avariata ce a facut dupa ce s-a batut cu antiaeriana ? S-a intors acasa ? 
--
Eu nu inteleg daca au aparare anti aeriana atat de "laser frate", la ce mai au nevoie sa-si modifice doctrina nucleara ?
A doua intrebare retorica: la ce se mai schimba doctrina daca totul depinde de dorinta Marelui Orc ? Nu au nevoie de nici o doctrina, ajunge un telefon in miez de noapte si nucleara este trimisa.
Binenteles, va fi trimisa si asumata cu incolonare spre cimitir sa nu fie panica.
A retras Orcul de câteva luni artileria grea, echipamentele esențiale și aeronavele din vecinătatea Ucrainei, încă de când a adus în discuție rachetele ATACMS.
Mare pagubă n-au făcut!
Ucrainenii, în momentul de față, mare lucru nu mai pot să facă fără minim 1 milion de soldați în plus, vreo câteva mii de avioane occidentale, vreo câteva sute de mii de drone fabricate în masă, fără minim 500 miliarde de dolari și vreo câteva zeci de mii de rachete occidentale. Tura asta au pierdut! Vedem din 2027-2030 încolo ce se vor face. Până atunci, trebuie să se pregătească temeinic.
Problema e cât de mare e orgoliul lui Putin și cât de dispus e să aplice doctrina nucleară modificată azi (la câteva ore după atacul ucrainean) sau să ne declare război oficial!
Disperat nu e el, disperat cred că-s democrații din spatele lui Biden care țin morțiș să-i lase lui Orange Man Bad un mandat cât mai greu, sperând să se ardă rău de tot republicanii ca în 2029 să revină democrații cu un nou președinte. Și da, până la urmă, promisiunea că va încheia pacea e praf în ochi. Minsk 3 e exact ce așteaptă Marele Orc pentru a ataca în forță restul Ucrainei și poate să-și forțeze norocul cu drone în regiunile estice ale statelor baltice unde sunt minoritari ruși.
Ucraina va fi aprovizionată în continuare, chiar dacă mai în secret și cu „porții mici” de ajutoare umanitare (care vor include muniție și rachete ascunse).
Dacă nu se încinge în ceva WW3, aș zice că Rusia mai are resurse să ducă războiul ăsta până în 2032-2033, cum a estimat corect Budanov. Rămâne de văzut și cum va arăta Rusia post-Putin. Eu zic că o să iasă de un război civil din cauza vacuumului de putere lăsat de piticul atomic.
Poate atunci se va încheia războiul până în 2035 cu o nouă criză de tip „rachetele sovietice din Cuba”, cel mult cu niște tactice în câteva sate, și cu Ucraina pe deplin aderată la NATO și cu un armistițiu de tip Coreea de Nord-Coreea de Sud sau Japonia - Rusia pe insulele Kurile.
Eu aș estima că cu șanse mari să se reaprindă conflictul prin 2040-2050 când ucrainenii, aderați la NATO, vor avea tehnologii militare mai avansate pentru a recupera Crimeea și Donbas.
Dacă Trump chiar ține morțiș să pună de un Minsk 3, cred că ăsta a fost ultima acțiune majoră pe care au mai putut să o facă ucrainenii sub coordonarea lui Biden. În mod cert, rușii se vor răzbuna pentru bombardamentul cu ATACMS. Până la 20 ianuarie, o să dea dementul de Putin cu rachete și drone în Ucraina. Va fi măcel. Să vedem însă și cu atacurile hibride asupra Europei.