Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 233479 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3150 on: 24 November 2024, 15:09 »
Incep sa apara info dupa lovitura rusilor. A fost o uzina gigantica, cat un orasel, cu mai multe niveluri subterane, din care nu a mai ramas nimic nici la suprafata si nici in subteran.

Mesaje de la locuitorii din Dnipro după lovitura ICBM a Rusiei
Eu nu stiu unde reusesti sa gasesti cele mai obscure si mai penibile surse. Chiar trebuie sa sapi adanc in gaura internetului sa gasesti genul asta de informatii.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hal_Turner
Hal Turner este unul dintre cei mai mari mincinosi si mai defecti oameni de radio din lume. Daca asta ar fi fost in Mordor si ar fi comentat similar de orci l-ar fi belit orcii de viu si in pauza ar fi turnat vodca pe rani.
Baga te rog si tu informatii de la tass si de la altii similari daca ISW ti se pare exagerat.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3151 on: 24 November 2024, 17:12 »
Incep sa apara info dupa lovitura rusilor. A fost o uzina gigantica, cat un orasel, cu mai multe niveluri subterane, din care nu a mai ramas nimic nici la suprafata si nici in subteran.

Mesaje de la locuitorii din Dnipro după lovitura ICBM a Rusiei

N-a fost ICBM.
A fost rachetă cu rază intermediară Oreșnik.
Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3152 on: 26 November 2024, 20:00 »

N-a fost ICBM.
A fost rachetă cu rază intermediară Oreșnik.
Am zis asta pe 21.11.

Între timp Marea Britanie și Franța nu exclud să conducă un contingent militar european în Ucraina.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/marea-britanie-si-franta-nu-exclud-sa-conduca-un-contingent-militar-european-in-ucraina-3021153

« Last Edit: 26 November 2024, 20:02 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

“bleach blonde, bad built, butch body.”

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3153 on: 26 November 2024, 21:50 »
Am lasat threadul asta in paragina de cand cu H2O si 5G
Nimeni, nimic.
https://www.news.ro/externe/reactie-furioasa-a-moscovei-dupa-ce-nyt-a-scris-ca-biden-ar-putea-aproba-transferul-de-arme-nucleare-catre-ucraina-1922403426332024111721849040
Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate şi un aliat fidel lui Putin, a declarat că, dacă Occidentul furnizează arme nucleare Ucrainei, atunci Moscova ar putea considera un astfel de transfer ca fiind echivalent cu un atac asupra Rusiei, ceea ce oferă argumente pentru un răspuns nuclear.
--
Nu cred ca au de gand sa trimita dar ar fi o optiune.
Si rusii au trimis arme nucleare in paragina aia de Bielarus. Macar acolo o bomba mica, mica, cat o putza de furnica nu pot sa aiba si ucrainienii ? Macar sa fie clara treaba: atacati nuclear Ucraina, Ucraina "descurajeaza" nuclear la randul ei pe cine a atacat-o. :D
--
Intre timp HIMARS-urile noi incep sa faca treaba buna dar o sa revenim.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3154 on: 27 November 2024, 01:01 »
Păi, Trump vrea oricum ca 2025 să fie an de pace.

Putin a prăpădit Ucraina destul de mult pentru a nu mai fi integrabilă în NATO pentru 30 ani și i-a ciopârțit destul teritoriu. Momentan, cred  că e mulțumit cu Crimeea și Donbas. Pe lângă faptul că Ucraina o să fie în faliment și îndatorată pentru 100 ani față de puterile vestice.
« Last Edit: 27 November 2024, 01:12 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3155 on: 27 November 2024, 09:55 »

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3156 on: 27 November 2024, 10:30 »
Facem pariu că Kuleba ăsta nu o să mai fie ministru în 2025? 

Poate îi reamintește Zelenski că nu e de  capul lui acolo, ar trebui să știe și actorașul de comedie cine l-a pus în funcția de președinte în 2019.

Post Merge: 27 November 2024, 12:06
Hint: ăla care l-a pus președinte era BLOND  cu ochii albaștri și portocaliu la față.

Post Merge: 27 November 2024, 12:07
Also, ar trebui să-și reamintească care președinte american a livrat Javelinele și muniția Ucrainei prin 2018-2019.

Post Merge: 27 November 2024, 12:10
Oh, wait, am uitat că Kuleba nu mai e ministru de vreo 2 luni. MY BAD.  serios, cui pasă ce spune un fost ministru? 
« Last Edit: 27 November 2024, 12:10 by daveWalter »

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3157 on: 27 November 2024, 19:29 »

Offline mache

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3158 on: 27 November 2024, 22:45 »
@taxon - ti-am sters invectivele... daca vrei sa zici ceva, fa-o civilizat... data viitoare iei o pauza

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3159 on: 28 November 2024, 09:51 »
NEW YORK, 28 noiembrie: "Mike Waltz, consilierul pentru securitate națională al președintelui ales al SUA, Donald Trump, analizează în prezent o serie de inițiative menite să rezolve criza ucraineană, inclusiv o încetare a focului în perioada negocierilor, a raportat CNN, citând surse anonime."

"Potrivit raportului, strategia viitoarei administrații cu privire la Ucraina este încă în lucru, dar, se pare, se așteaptă ca Washingtonul să promoveze ideea unei încetari a focului odată cu încheierea perioadei de tranziție la Casa Albă. Un armistițiu ar oferi o oportunitate "de a îngheța temporar conflictul în timp ce ambele părți negociază"."

Iluzii. Rusii nu vor accepta ca ceilalti sa profite de o incetare a focului pentru a-si consolida pozitiile.

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3160 on: 28 November 2024, 11:20 »
Cred ca maretul plan de pace a lui Trump este ceva de genul: "Daca nu va predati neconditionat rusilor, va bombardam si noi" :D
Asus TUF X670E-PLUS | 7800X3D | Lian-Li GA Trinity Performance 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

The following users liked or thanked this post: ericmario

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3161 on: 28 November 2024, 13:06 »
Nu, nu pare să fie așa. :D
Era detaliat cît de cît în linkul pe care l-am pus ieri (și sters apoi de mache), dar amanunte găsiți și voi azi pe net dacă veți căuta mai atent dupa "Keith Kellogg".
Altfel, iaca încă un link, cu cifre, grafice, detalii, bla-bla-bla.
« Last Edit: 28 November 2024, 13:12 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3162 on: 28 November 2024, 16:36 »
Crezi ca e relevant ce spun unii sau altii despre pierderile suferite? Relevant e ca rusii avanseaza pe tot frontul, ca ucrainenii nu mai pot sustine apararea si ca americanii & Co vor sa riste un razboi nuclear ca sa-si impuna ce vor ei de la situatia data.

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3163 on: 28 November 2024, 18:44 »
Da, piederile nu conteaza. 1500 e media pe zi pt cativa km patrati. Tancurile si blindatele s-au cam dus dar carne de tun inca au destula.
Marele Orc e acum in Kazahstan sa cerseasca arme si soldati dupa ce probabil le-a terminat pe alea din Coreea de Nord. Asta desi are resurse nelimitate.
Tot inainte !!! :D :D :D
--
Orcii dau cu rachete si orice in instalatiile de curent, alea sunt oricum destul de expuse. O sa-l iubeasca ucrainienii pe Putin cum l-am iubit si noi pe Ceausescu cand ne lua seara de seara curentul cate 2-3 ore.
--
In rest mari noutati nu sunt decat ca rachetele fac ravagii in logistica orceasca. Au lovit puternic ieri Crimeea. De aia o sa tot auzi latraturi despre nucleare. Nu mai impresioneaza pe nimeni.
https://x.com/criticalthreats/status/1861921695923142847

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3164 on: 29 November 2024, 18:26 »
Acordul de pace Trump - Putin va fi un fel de Pact Molotov - Ribbentrop. Ascultați la mine!  Se vor împărți sferele de influență în Europa de Est în următorii 10 ani. Putin va primi dreptul de a anexa orice teritoriu populat de minoritate rusească, chiar și din NATO (teritoriile estice ale țărilor baltice, scandinave, inclusiv gurile Dunării) în schimbul păcii. Asta dacă nu cumva a negociat Biden cu Putin încă din 2021, la Geneva, iar războiul ăsta a fost  de formă pentru a se îmbogăți niște politicieni și producători de armament.

Georgia deja s-a retras din negocierile privind UE până în 2028. Moldova nici nu contează. Referendumul pentru aderarea la UE e irelevant. Maia Sandu și Zelenski s-ar putea să nu prindă 2026. Puteți să considerați NATO deja desființat de facto din momentul când Trump va face pace cu Putin și va cere bani în schimbul apărării.

Ucrainenii,  fără o armată de minim 1 milion de soldați și o flotă de minim 100-200 de avioane F-16, nu mai pot face nimic. Donbasul și Crimeea sunt pierdute definitiv. Și riscul ca ce mai rămâne din Ucraina liberă să devină pro-rusă este  foarte mare de anul viitor. Rezistența ucraineană anti-rusă, fără arme livrate pe piața neagră și bani de la CIA și grupurile pro-democrate din Pentagon,  e slabită și fără sorți  de izbândă.
Că va primi Kievul arme nucleare - nu doar că nu vor face nimic cu ele, fiindcă știu și rușii că nu vor avea tupeu să lovească Rusia cunoscând consecințele, dar dacă vine un președinte pro-rus la Kiev pus să invadeze România și Polonia, fix  cu armele date de Biden? S-ar putea să le folosească pe noi sau pe polonezi care nu avem arme nucleare. 

Suntem într-o mare mizerie și era mai bine dacă în 2022 stăteam în barca noastră, alături de Ungaria, Austria și Slovacia. Sub nicio formă să nu acceptăm oferta rușilor de a anexa Bucovina de Nord - tot ce primești de la ruși e un dar otrăvit.

Nu știu ce credeți voi, dar indiferent cine va ieși președinte, aș vota  AUR/SOS pentru stabilitate având în vedere că din 2025 vom trăi într-o lume post-NATO. Prefer ca România să ajungă ca Ungaria decât ca Ucraina. Nu că ar conta, „WW3” cam pare inevitabil până la finalul acestui deceniu și  va fi un război foarte lung și sângeros, dar măcar să mai cumpărăm câțiva ani  de pace în plus. Să nu ne trezim singuri într-un război în fața Rusiei cum au pățit-o ucrainenii. Avem nevoie urgentă de aliați în lumea post-NATO.

Și trebuie să ne punem bine cu Ungaria, Slovacia, Cehia, Serbia (dacă tot nu recunoaștem Kosovo), Bulgaria și Turcia. Cu Polonia mai puțin - mi-e că s-ar putea să dispară iar ca stat acum că Belarus a fost dotat cu arme nucleare. Nu văd bine Polonia  în viitor fără un arsenal nuclear, de asta cred că mai degrabă ar trebui ea echipată cu arme nucleare americane și nu Ucraina  care va deveni stat pro-rus în viitorul apropiat. Problema e că dacă se întâmplă asta,WW3 ar putea izbucni mai repede, pentru că polonezilor li se urcă la cap dacă se simt invincibili. Și sunt șanse mari ca următorul cuceritor european al secolului 21 să fie un polonez (în secolul 19  a fost corsicanul francez Napoleon, în secolul 20 a fost austriacul-german Hitler).

Oricum ai da-o, vin vremuri sinistre pentru Europa. 
« Last Edit: 29 November 2024, 18:49 by daveWalter »