@Ciocanul eu nu mai iau în seamă demult amenințările piticului atomic și al bețivului de Medvedev. Sau cele ale lui Javrov și Zaharovei. Câtă vreme vor fi Peskov și ceva ruși raționali pe acolo, eu zic că Rusia nu va escalada războiul. Cel puțin, nu în acest moment.
Dar avertismentele oficialilor vestici chiar trebuie luate în serios. Mark Rutte spune că trebuie să ne schimbăm mentalitatea de la cea pașnică la cea de război, să cheltuim cât mai mult pe producție militară și să ne pregătim pentru un război cu Rusia în 4-5 ani.
„Nu suntem pregătiţi pentru ceea ce ne aşteaptă în patru-cinci ani”, avertizează secretarul general al NATO Mark RutteCum a spus și el, indiferent că reușește Trump să facă pace, nu știm peste 4-5 ani cu ce o să avem de-a face.
Poate râdem de Piticul atomic care își ia umilință maximă în Kursk și Ucraina, că blufează la greu......bun, pierde războiul din Ucraina, probabil că este îndepărtat, poate i se servește un ceai. Ce facem dacă peste 5 ani o să-l urmeze vreun Stalin sau cineva mai periculos, dispus să lanseze atacuri nucleare? Un singur atac nuclear tactic, oricât de mic ar fi, poate duce la niște consecințe tragice în lanț care poate duce la un schimb de ICBM-uri cu focoase nucleare multiple.
Din momentul ăla, chiar nu mai contează cine câștigă pentru că devine o chestiune de câteva luni ca toate formele de viață de la suprafața planetei să dispară în câteva luni de la o iarnă nucleară și radiații. Vine vremea când va trebui să facem compromisuri cu Rusia sau cu republicile nucleare care vor rezulta din prăbușirea Federației Ruse........altfel, nu apucăm ca specie secolul 22. Riscul e și mai mare dacă rezultă un război civil în Rusia.
Mi-e greu să cred că vom avea în viitorul apropiat tehnologii de apărare cu lasere care să intercepteze un atac în masă cu ICBM-uri nucleare.