Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 231493 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3255 on: 15 December 2024, 14:33 »

E propagandă crâncenă de ambele părți..

Așa e.
De fapt e doar o operațiune militară specială.
De tip blitzkrieg, adică vreo 10-15 ani.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

“bleach blonde, bad built, butch body.”

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3256 on: 16 December 2024, 23:00 »
NEW YORK, 16 decembrie: "Președintele ales al SUA, Donald Trump, a spus că Vladimir Zelensky ar trebui să fie pregătit să fie de acord să pună capăt conflictului din Ucraina.

"Ar trebui să fie pregătit să încheie o înțelegere. Asta e tot. Prea mulți oameni sunt uciși", a spus el la prima sa conferință de presă de la câștigarea alegerilor, pe care le-a susținut la proprietatea Mar-a-Lago din Florida. — Trebuie să fac o înțelegere.

Trump a spus că Moscova ar trebui să fie cealaltă parte a acordului.

Politicianul a mai spus: "Am avut o relație bună cu Putin"."

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3257 on: 17 December 2024, 16:34 »
Avem poze cica cu soldatii somalezi.. pardon ... coreeni.
https://hotnews.ro/video-primire-calduroasa-pentru-trupele-nord-coreene-in-kursk-fortele-speciale-ucrainene-au-luat-la-tinta-soldatii-phenianului-1863551

Primele victime ale coreenilor ar fi fost ceceni din "Akhmat" Spetsnaz battalion din cauza problemelor de comunicare. Cine si-ar fi inchipuit ca nu o sa se inteleaga un corean cu un orc ? In rest sunt carne de tun, trimisi in fata ca sa vada artileria din spate de unde se trage si ca sa le termine munitiile aparatorilor.
Main Military Intelligence Directorate (GUR) reported on December 14 that North Korean forces operating in Kursk Oblast recently fired at Chechen "Akhmat" Spetsnaz battalion vehicles and killed eight Chechen personnel in a friendly fire incident, likely due to the language barrier between the Russian and North Korean forces.[11] The GUR noted that the language barrier also hinders effective combat coordination between Russian and North Korean forces.[12] The GUR reported that a contingent consisting of Russian and North Korean servicemen in Kursk Oblast lost 200 personnel as of December 14 and that Ukrainian drones swarmed a North Korean position, which is consistent with recent reports of North Korean forces engaging in attritional infantry assaults.[13] The poor integration and ongoing communication problems between Russian and North Korean forces will likely continue to cause friction in Russian military operations in Kursk Oblast in the near term.
https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-december-15-2024

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3258 on: 17 December 2024, 22:33 »

NEW YORK, 16 decembrie: "Președintele ales al SUA, Donald Trump, a spus că Vladimir Zelensky ar trebui să fie pregătit să fie de acord să pună capăt conflictului din Ucraina.

Adică invadatul trebuie să ajungă la o ”înțelegere” cu invadatorul, cum ar veni să capituleze.
Ăsta e planul de pace al portocaliului?
Păi ducă-se dracului de idiot imbecil mincinos și infractor.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3259 on: 18 December 2024, 09:48 »
Sunt curios daca Putin se hotaraste sa salveze rusii asupriti din Alaska si-o pune de-o operatiune militara speciala acolo.
La fel de repede o sa se grabeasca Trump sa puna capat conflictului cedand Alaska?
Fi-mi-ar sila de ipocritul asta.
Asus TUF X670E-PLUS | 7800X3D | Lian-Li GA Trinity Performance 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3260 on: 18 December 2024, 21:47 »
https://hotnews.ro/zile-sangeroase-in-kursk-sute-de-militari-nord-coreeni-au-fost-ucisi-sau-raniti-in-luptele-cu-fortele-ucrainei-de-ce-sunt-vulnerabili-soldatii-lui-kim-jong-un-1864003
Astia ar trebui numarat separat sau impreuna cu orcii ?
Tu mare super putere ai nevoie de somalezi ca sa-ti castigi inapoi teritoriul ? In ce hal au ajuns...
Cred ca in curand o sa auzim ca sunt si chinezi printre ei, asa un 200.000 acolo sa nu para cine stie ce. :D
Cate vieti de amarati distruse degeaba...
« Last Edit: 18 December 2024, 21:53 by Ciocanul »

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3261 on: 18 December 2024, 22:27 »
Mai nou ai devenit foarte preocupat de povestile cu coreeni lansate de ucraineni, fara dovezi care sa le sustina.

Dar de asta nu zice nimeni nimic?:

"Cel mai mare atac aerian asupra Ucrainei de la începutul invaziei ruse.
"Ursul rus" după mai bine de 1000 de zile de luptă trimite Escadrila Albă să bombardeze obiective cheie din Ucraina, iar apărarea antiaeriană a NATO este neputincioasă împotriva rachetelor sale.
Este o noapte grea pentru Ucraina și aliații săi..."

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3262 on: 18 December 2024, 23:32 »
De amorul artei mai citez surse de provenienta ucraineiana ce pot fi umflate. Dar somalezii au intrat in lupta si baga cot la cot cu rusii, ISW nu minte:
US National Security Council Spokesperson John Kirby confirmed on December 16 that North Korean forces are engaged in combat operations and suffering losses in Kursk Oblast as Russian official sources continue to avoid reporting on or confirming the deployment of North Korean forces to combat in Russia.
https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-december-17-2024
---
https://www.reuters.com/world/europe/russia-launches-large-scale-missile-attack-ukraine-energy-facilities-kyiv-says-2024-12-13/?utm_source=chatgpt.com
Da, a fost un mare atac rusesc ce a lasat o groaza de amarati fara curent. O mare "realizare".Se stie de atacul din 13 dec cu sute de drone si rachete asupra transformatoarelor de curent,.
--
Scoli fara curent, spitale fara curent, orase fara curent. Multumim din inima partidului ! nu stiu daca ai prins perioada, eu am prins-o ca si copil. Taica-meu era sa se duca pe vremea lui Ceasca deoarece salvarea a venit dupa 2 ore si i-au facut injectii la lumina lumanarii. Am avut noroc cu o vecina asistenta ce i-a dat ceva medicamente inainte. In fine, astea sunt povesti vechi la lumina lumanarii si a lampii de petrol.
--
Asta este, ucrainienii merg inainte cu cancerosi ce nu primesc citostatice, cu bolnavi de rinichi  ce nu fac dializa, cu batrani ce stau fara caldura, cu elevi ce invata la lampa de petrol.
--
Simt mare admiratie din tonul tau despre marele "atac" si nu numai desi ar trebui poate  sa va mai puneti intrebari.

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3263 on: 19 December 2024, 15:08 »
"Zelensky a avertizat că Ucraina nu intenționează să delege dreptul de a negocia cu Rusia nici unei alte țări, inclusiv Statelor Unite."

In plus, "lucreaza la un act aditional" la "planul victoriei", degeaba se agita Trump ca pestele pe uscat.

Offline daveWalter

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3264 on: 19 December 2024, 19:32 »
Off topic 
« Last Edit: 19 December 2024, 22:18 by oldshooterman »
Ignored list: ericmario, ZorracK

The following users liked or thanked this post: axxel4you

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3265 on: 19 December 2024, 22:06 »
„Experţii occidentali să ne propună nouă, iar ei să le propună celor din Occident şi SUA, care îi plătesc pentru analizele lor, să desfăşoare un fel de experiment tehnologic, să spunem, un duel high-tech al secolului XXI. Să stabilească o ţintă de distrugere, să zicem Kievul, să concentreze acolo toate forţele lor de apărare aeriană şi antirachetă, iar noi vom lovi acolo cu Oreşnik şi vom vedea ce se întâmplă. Noi suntem pregătiţi pentru un astfel de experiment, dar cealaltă parte este pregătită?” (Vladimir Putin, un debil mintal)
--
Exista o carte "Banalitatea răului" de Hannah Arendt. Cartea descrie orori din al 2-lea razboi mondial si la un moment dat se concentreaza pe Adolf Eichmann, un nazist de rang inalt care a orchestrat si organizat camerele de gazare unde au murit milioane de evrei.
El a fugit cred ca in Argentina si l-au prins evreii si l-au dus la Ierusalim sa-l judece si sa-l interogheze. Si toata lumea si-a inchipuit ca acest Eichmann era un geniu al raului, descendent al lui Lucifer, vreun Thanos ce culegea inele.
Cand colo ? El era de fapt un om limitat in gandire avand cateva idei putine si fixe. Cartea in mare spune ca raul nu e ceva complicat, ajunge o masa critica de prosti ce executa comenzi fara sa gandeasca.
--
Cum poti sa vii la 72 de ani, ditaimai seful de stat important in lume si sa propui jocuri de cacat cu rachete si sa nu ai nici macar o remuscare vizavi de victime, distrugeri sau bun simt in general ? Atat de imatur si prost este la 72 de ani ? E nebun ?

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3266 on: 19 December 2024, 22:10 »
”A luat-o lumea Razna, Doamne
Ca nu mai e nimic normal
Sunt toti cu capu-n telefoane
Si lumea toata-i un spital
Si sunt bolnavi de nebunie
Legati de maini precum un sclav
Si doctorii n-au doctorie
Ca azi si doctoru-i bolnav”
                       Connect-R - Razna

Post Merge: 19 December 2024, 22:26
Clar că Puțin e nebun.
Dar Slavă Domnului că pe zi ce trece, e tot mai puțin, viu.

Pe de altă parte, colegul meu de muncă e polonez și are o ură viscerală față de ucrainieni.
Nu știu de unde izvorăște ura asta, dar am învățat să trec peste și să nu intru în contradictoriu cu el.

Pentru mine e greu, dacă nu chiar de imposibil să înțeleg cum Ucraina e statul vinovat pentru invazia lui Putin?!?!
Și e și mai greu de înțeles cum unii români, colegi de forum aici, pot susține invadatorii ruși?!?!?!?!?
Adică dacă fata ta, nevasta ta, mama ta, e violată, dreptatea e partea violatorului?
Cum dracului vine asta?
« Last Edit: 19 December 2024, 22:26 by ericmario »

Online Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3267 on: 19 December 2024, 23:02 »
FRUSTRÁRE (< frustra, după fr.) s. f. 1. Acțiunea de a frustra și rezultatul ei. 2. (PSIH., SOCIOL.) Stare afectivă negativă, creată unui individ sau unui grup, atunci când o reacție orientată spre un scop este contrariată sau când aspirațiile cresc peste nivelul mijloacelor disponibile pentru realizarea lor; sentiment generat de această situație.
--
In general apare justificat in paturile sarace dar nu e doar la saraci. In general sunt nemultumiti de munca, casa, relatie, etc. Dar nu au nici puterea de a iesi din situatie si atunci devii tot mai nervos pe factorii externi, incepi sa crezi in conspiratii, toata lumea e de vina dar tu esti perfect.
Nu eu de vina ca nu am dinti in gura deoarece imi joc jumatate din salariu la pacanele. De vina sunt UE ca ne-au facut doar piata de desfacere.
Nu eu sunt de vina ca am copii analfabeti ca nu am facut niciodata o tema cu ei, de vina sunt politicienii corupti.
Nu sunt eu de vina ca sunt un betiv si in afara de carnet de sofer luat dupa 5 incercari nu am alta calificare si trebuie sa conduc 14 ore pe zi un taxi nici ala al meu ca sa am ce manca. De vina sunt masonii si plandemia.
--
Si Putin este un om anti sistem. El se opune UE si SUA si le arata el cum sta treaba. Odata "invinsa"  cabala asta nenorocita el, frustratul o sa se beseasca doar prin matase si o sa curga lapte si miere.

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3268 on: 20 December 2024, 00:18 »
„Experţii occidentali să ne propună nouă, iar ei să le propună celor din Occident şi SUA, care îi plătesc pentru analizele lor, să desfăşoare un fel de experiment tehnologic, să spunem, un duel high-tech al secolului XXI. Să stabilească o ţintă de distrugere, să zicem Kievul, să concentreze acolo toate forţele lor de apărare aeriană şi antirachetă, iar noi vom lovi acolo cu Oreşnik şi vom vedea ce se întâmplă. Noi suntem pregătiţi pentru un astfel de experiment, dar cealaltă parte este pregătită?” (Vladimir Putin, un debil mintal)
--
Exista o carte "Banalitatea răului" de Hannah Arendt. Cartea descrie orori din al 2-lea razboi mondial si la un moment dat se concentreaza pe Adolf Eichmann, un nazist de rang inalt care a orchestrat si organizat camerele de gazare unde au murit milioane de evrei.
El a fugit cred ca in Argentina si l-au prins evreii si l-au dus la Ierusalim sa-l judece si sa-l interogheze. Si toata lumea si-a inchipuit ca acest Eichmann era un geniu al raului, descendent al lui Lucifer, vreun Thanos ce culegea inele.
Cand colo ? El era de fapt un om limitat in gandire avand cateva idei putine si fixe. Cartea in mare spune ca raul nu e ceva complicat, ajunge o masa critica de prosti ce executa comenzi fara sa gandeasca.
--
Cum poti sa vii la 72 de ani, ditaimai seful de stat important in lume si sa propui jocuri de cacat cu rachete si sa nu ai nici macar o remuscare vizavi de victime, distrugeri sau bun simt in general ? Atat de imatur si prost este la 72 de ani ? E nebun ?
Dar aia care baga Ucraina in Nato pana la ultimul ucrainiean, aia nu au nici un fel de remuscari fata de victime ?

Post Merge: 20 December 2024, 00:24
”A luat-o lumea Razna, Doamne
Ca nu mai e nimic normal
Sunt toti cu capu-n telefoane
Si lumea toata-i un spital
Si sunt bolnavi de nebunie
Legati de maini precum un sclav
Si doctorii n-au doctorie
Ca azi si doctoru-i bolnav”
                       Connect-R - Razna

Post Merge: 19 December 2024, 22:26
Clar că Puțin e nebun.
Dar Slavă Domnului că pe zi ce trece, e tot mai puțin, viu.

Pe de altă parte, colegul meu de muncă e polonez și are o ură viscerală față de ucrainieni.
Nu știu de unde izvorăște ura asta, dar am învățat să trec peste și să nu intru în contradictoriu cu el.

Pentru mine e greu, dacă nu chiar de imposibil să înțeleg cum Ucraina e statul vinovat pentru invazia lui Putin?!?!
Și e și mai greu de înțeles cum unii români, colegi de forum aici, pot susține invadatorii ruși?!?!?!?!?
Adică dacă fata ta, nevasta ta, mama ta, e violată, dreptatea e partea violatorului?
Cum dracului vine asta?
Depinde ce facea inainte sa fie violata, daca era la violator in casa si cu chiloti in vine atunci cred ca nu prea avea cum sa scape. Cam asa era Ucraina inainte sa intre rusi in ei, in camera rusilor cu chilotii in vine rostind lozinci pro Nato. Vor avea parte de un asa mare viol ca o sa tii si tu minte macar cativa ani cu ce se ocupa Rusi de au o tara asa de mare.
« Last Edit: 20 December 2024, 00:24 by axxel4you »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3269 on: 20 December 2024, 10:53 »
Iar ne "informeaza" presa aia "de incredere" care citeaza "numai din surse oficiale" si care desigur ca respecta imperativa "Mijloacele de informare în masa, publice si private, sunt obligate sa asigure informarea corecta a opiniei publice"
Asa ca hai sa vedem ce zic si celelalte "surse oficiale", alea banate (in litera si spiritul Constitutiei desigur):

"A retaliatory strike was carried out on enemy targets in Ukraine, - Defense Ministry
▪️On December 18, 2024, a missile strike was launched from the territory of Ukraine against the Kamensky Plant enterprise in the Rostov Region using six ATACMS operational-tactical missiles (USA) and four Storm Shadow air-launched cruise missiles.
▪️In response to the actions of the Kyiv regime, supported by Western curators, this morning a group strike with long-range precision weapons was carried out on the SBU command post, the Kyiv design bureau "Luch", which designs and produces the Neptune missile systems, ground-based cruise missiles MLRS "Vilkha", as well as the position of the anti-aircraft missile system "Patriot".
▪️Strike targets achieved. All objects hit."
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.