Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 357853 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Tzeb

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3360 on: 28 January 2025, 20:40 »
Ti-a spus cum. Cand Rusia avea pretentii teritoriale, Ukraina trebuia sa cedeze cu capul plecat respectivele judete. Macar nu incepea razboi si nu mureau atatia oameni! S-ar fi optit la Dombas, aveai cuvantul lu' Putin, se jura pe rosu!

"...asta însemna ca unii să stea capră"

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3361 on: 28 January 2025, 21:35 »
Când  vecinul tău (Rusia) care e mai puternic, mai bogat, cu mai mulți mușchi  și are o armată mai mare,  vrea să te pună capră, iar tu (Ucraina) ești sărac, cu armată mai mică, n-ai decât să stai capră sau.....să te aperi, dar să riști să mori, neavând nicio șansă să câștigi.  Ăsta e mersul lumii de la bun început de când există puteri militare și țările supuse.

Miracolul ar fi să se bată altcineva la fel de puternic sau mai puternic cu Rusia, cineva care să fie șeriful planetei, adică America.  Sau să te ajute. Dar e o problemă.

Șeriful a ales de la 5 noiembrie 2024 să devină mai religios, mai conservator,  mai autoritar la el în curte, mai egoist, nostalgic după vremurile glorioase și axat pe alte probleme mai prioritare,  gen are alți vecini mai valoroși pe care preferă să-i ajute (Israel) și alți vecini inamici cu care trebuie să se bată (China, Canada, Mexic, Panama, Danemarca).   Cu vecinul rus cam vrea să se împace și să facă afaceri.

Deci, deal with it........cel puțin până la 20 ianuarie 2029 când șeriful o va arde iar liberal, dar până atunci, asta o să fie realitatea pe care trebuie să o suportați. Până una alta, hai să facem ceva să nu ajungă și țara noastră în postura Ucrainei.  Cine nu înțelege realitatea curentă post 11/5, riscă să fie călcat în picioare și de vecinul rus și de șeriful american.

« Last Edit: 28 January 2025, 21:40 by daveWalter »

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3362 on: 28 January 2025, 22:00 »
Eu am un tovarăș ca tine, genul (nu gen) foarte influențabil.
La un moment dat, așa a fost să fie, nimic premedidat, mulți din anturajul nostru am avut Peugeot.
Asta pentru că la momentul respectiv prețul era atât de scăzut că se merita cumpărarea. (Eu conduc și acum Peugeot, pentru că vreau, că pot și că-mi place motorizarea Prince de proveniență BMW.
Și automat și-a luat și el Peugeot, deși îl enervează volanul ăla mic peste care trebuie să te uiți.
Eu unul îl ador.

Acum, revenind la propaganda ta rusească, ieftină dar rusească, nu te-ai plictisit să le ceri ăstora să capituleze ca să urmeze România și Polonia pe lista lui Putin?
« Last Edit: 28 January 2025, 22:05 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3363 on: 28 January 2025, 22:04 »
Dar de ce ar trebui să capituleze România și Polonia în fața Rusiei?
Nu sunt ele membre „UE” și „NATO”? :))))

Acel NATO care e „invincibil”, indiferent dacă-i Trump la Casa Albă?
« Last Edit: 28 January 2025, 22:07 by daveWalter »

Online mache

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3364 on: 28 January 2025, 22:06 »
Dar nu v'ati saturat sa va tot luati la misto ca'n curtea scolii? sincer acum mai luati o pauza amandoi... sunteti puerili

PS: e o recomandare, dar daca mai sariti calul nu ma deranjeaza sa va dau cate un cartonas

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3365 on: 28 January 2025, 22:26 »
@mache, n-a sărit nimeni calul, noi nu ne înjurăm, doar ne contrazicem, cum e normal pe forum.
Nimic mai mult.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3366 on: 28 January 2025, 22:51 »
În plus, dacă nu mai dezbate nimeni aici, se poate închide forumul. Pentru că nimeni nu mai discută despre jocuri. Toate ariile sunt pustii, în afară de Politică, Vânzări și Generalități, și poate Hardware/GSM când se lansează un telefon sau ceva placă nouă sau procesor.  Restul e pustiu, chiar și ...Spitalul 9.

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3367 on: 28 January 2025, 23:23 »
Așa cum e el, daveWalter are dreptate.
Cu toate că l-aș vrea bannat.

Na hai acum, noaptea e un sfetnic bun.
Gtf to bed!
« Last Edit: 28 January 2025, 23:28 by ericmario »

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3368 on: 28 January 2025, 23:40 »
"Dacă ne angajăm în discuții acum, acestea vor fi ilegitime."
"Orice posibile discuții cu Ucraina, atâta timp cât interdicția lui Vladimir Zelensky de a negocia cu Rusia este în vigoare, va fi ilegitimă, a declarat președintele rus Vladimir Putin."

Adica se va putea spera la pace doar cand va fi anulata legea respectiva data de Zelensky.(precum am mai mentionat de cateva ori)

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3369 on: 29 January 2025, 06:02 »
Tomato tomahto...
Marea problema a lui Putin nu e Zelenski si ca are nu stiu ce decret dat contra negocierilor sau ca nu au fost alegeri in Ucraina sau ca ucrainienii nu au vasca.
Marea lui problema acum ar fi "the silent treatment" din partea cui conteaza adica a americanilor. Americanii pompeaza in continuare arme, nu s-a schimbat nimic.
Barilul de petrol a mai scazut putin si e 73.42 de la 76. :)
A mai zis ceva Mos Putin: si-ar dori sa negocieze cu iubirea lui Trump(care a fost furat in 2020 ca sa dea o limba) despre Ucraina si despre preturile la energie.
Eu am o teorie ca in urmatoarea faza americanii vor sa-l stranga in menghina economic. Vedem.
--
Si legat de tari corupte in lume, Ucraina fiind cea mai corupta. Se pare ca au avut de unde invata:
https://hotnews.ro/33-de-milioane-de-dolari-pentru-fortificatiile-inexistente-din-kursk-banii-deturnati-de-aministratia-corupta-prin-contracte-cu-anumite-companii-spun-procurorii-rusi-1889419

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3370 on: 29 January 2025, 06:27 »
Se mai dau arme către Ucraina pentru că Biden a semnat pe ultima sută de metri să doneze câteva miliarde $. De aia n-a putut Trump să încheie războiul în 24 ore.  Durează și până înlocuiești toți oamenii numiți de Biden. Încă suntem la finalul cvadrienalului lui Biden. Abia pe la finalul lui 2025-începutul 2026, când se încheie tranziția. veți începe să simțiți impactul ordinelor executive ale  bienalului roșu al lui Orange Man Bad, poate chiar mai devreme. 

Dar eu zic să aveți răbdare până prin martie-aprilie în ce privește Ucraina. S-ar putea ca Zelenski să nu apuce sfârșitul anului în postura de președinte, nici măcar de candidat dacă se va anula legea marțială și se vor organiza alegerile.

« Last Edit: 29 January 2025, 06:38 by daveWalter »

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3371 on: 29 January 2025, 07:53 »
Se mai dau arme către Ucraina pentru că Biden a semnat pe ultima sută de metri să doneze câteva miliarde $. De aia n-a putut Trump să încheie războiul în 24 ore. 

Tu chiar crezi că tot ce zboară e comestibil?
Trump minte cum respiră și tu ia-i găsit deja scuze.
Penibil.

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3372 on: 29 January 2025, 09:58 »
Daca dorea putea opri prin decret transporturile de arme. Are puterea asta. I s-a soptiti in casca sa continue ca e in interesul lor sa fie bine ca sa nu fie rau. :D

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3373 on: 29 January 2025, 16:07 »
Si legat de tari corupte in lume, Ucraina fiind cea mai corupta.

Ce ai zis de Ucraina?
https://agerpres.ro/politic-extern/2025/01/29/ministrul-ucrainean-al-apararii-investigat-de-agentia-anti-coruptie-in-contextul-disputelor-privind---1417367
Am si eu niste povesti de la firul ierbii, prima mano, dar nu ma lasa religia sa le spun in public.
Nu sustin ca rusii or fi sau nu mai breji decit ucrainienii, nicidecum; ba mai degraba as paria ca-s si unii si ailalti taman aceeasi stofa.
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3374 on: 29 January 2025, 23:36 »
Ce ai zis de Ucraina?
https://agerpres.ro/politic-extern/2025/01/29/ministrul-ucrainean-al-apararii-investigat-de-agentia-anti-coruptie-in-contextul-disputelor-privind---1417367
Am si eu niste povesti de la firul ierbii, prima mano, dar nu ma lasa religia sa le spun in public.
Nu sustin ca rusii or fi sau nu mai breji decit ucrainienii, nicidecum; ba mai degraba as paria ca-s si unii si ailalti taman aceeasi stofa.
Da taxoane, dar asta nu justifică invazia rusească în Ucraina.
Pfuu, am obosit repetând fraza asta.

Invazia lui Putin nu are nevoie de scuze sau de explicații.
Treaba e foarte simplă și ar trebui memorată.
Atunci când un dictator își dorește ceva, aia e.
Cei care au lipsit de la orele de istorie, ar putea rămâne surprinști.

La asta duce președinția pe viață, adică dictatura.

Post Merge: 30 January 2025, 23:15
PS. Doar Lukașenko, preșul lui Putin e mai longeviv.
Cel mai longeviv!
https://ro.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Lukașenko
« Last Edit: 30 January 2025, 23:15 by ericmario »