Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 358393 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3390 on: 04 February 2025, 15:40 »
@Tzeb
o superputere ca America are nevoie de mai multe surse energetice pentru a se menține în formă și pentru a trimite rachete în spațiu. Nu-i ajunge doar petrolul din Golful American, din Canada, Texas și Arabia Saudită.
Gazul rusesc e binevenit pentru ceva surplus.

Și da, din perspectiva americanilor care vor ca SUA să domine în continuare, europenii nu trebuie lăsați să fie independenți energetic, nici să se combine cu Rusia, nici să devină o superputere economică.
« Last Edit: 04 February 2025, 15:42 by daveWalter »

Offline Tzeb

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3391 on: 04 February 2025, 15:52 »
America e locul 4 pe glob la resurse de gaz natural. Deasemenea e cel mai mare exportator de gaz, peste Rusia.
Au resurse energetice sa-si puna si-n cap. In contextul asta, care e logica afirmatiei ca ar vrea sa cumpere gazul rusilor? Ce fac cu el? Cum il transporta in America si ce sa faca cu el?

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3392 on: 04 February 2025, 17:04 »
Atunci de ce nu au tras teava pana in Europa sa ne dea gaz mai ieftin ca rusi ? Nu vor sa cumpere gazul rusilor, vor doar sa-l intermedieze pentru un mic comision ca sa nu ajungem rusofili.
« Last Edit: 04 February 2025, 17:07 by axxel4you »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3393 on: 04 February 2025, 19:59 »
Nu-i ajunge doar petrolul din Golful American
Ai vrut să spui Golful Mexic, nu?  ;)

Post Merge: 04 February 2025, 20:02

o superputere ca America are nevoie de mai multe surse energetice pentru a se menține în formă și pentru a trimite rachete în spațiu. Nu-i ajunge doar petrolul din Golful American, din Canada, Texas și Arabia Saudită.
Gazul rusesc e binevenit pentru ceva surplus.

Și atunci cumpără gaz rusesc?
Băi e genial cap de portocală ăsta...
« Last Edit: 04 February 2025, 20:02 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3394 on: 04 February 2025, 21:24 »
https://www.economica.net/serghei-lavrov-cere-sua-si-statelor-europene-mari-revenirea-la-sistemul-international-creat-la-ialta-pentru-o-ordine-mondiala-multipolara_807830.html
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a cerut Statelor Unite şi principalelor state europene să revină la sistemul internaţional creat de conferinţa desfăşurată la Ialta (Crimeea), de la deschiderea căreia se împlinesc marţi 80 de ani.
Eu zic sa ne intoarcem la pax romana, a fost mai bine atunci.
Unde sunt coreeni ? Ce se mai aude pe frontul de est ? Aia 300 au plecat din Kursk ? Parca s-a mai fasait batalia.
Uite o stire vesela: :)
https://tass.com/economy/1908159
"Today we are experiencing new challenges from the new US administration with its call for OPEC countries to cut oil prices and, in a non-competitive way, essentially take over part of the market," he said.
"We believe that we must, of course, in the current situation, maintain full commitment to our agreement, the principles of the OPEC+ deal. Attempts at artificial, unfair interference in the mechanisms of the global oil market are strongly unacceptable," Novak added.

S-a dus spre 72 barilul. Hai mai cu talent coborarea ca de acolo vin banii de gloante si platit prosti sa moara degeaba in porumb.

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3395 on: 04 February 2025, 21:45 »
Ciocane, râzi tu, dar nu, e cam de plâns.

Europenii nu vor fi capabili să se descurce într-un război (care nu va fi musai să fie cu rușii, ci cu...știți voi), fiind preocupați cu dopul de sticlă și tomberoanele smart. O să ne prindă următorul război cu chiloții-n vine, mark my words.
Și dacă se întâmplă, mi-e teamă că nici mama Patrioatelor și tatăl Iron Dome-urilor nu o să ne ajute într-un astfel de război.

Cred că revenirea la sistemul Ialta e inevitabilă din acest motiv.

Nu-i ajunge doar petrolul din Golful American
Ai vrut să spui Golful Mexic, nu?  ;)

Nu, e Golful American. AMERICAN. Denumire recunoscută și de Google din US.

America e locul 4 pe glob la resurse de gaz natural. Deasemenea e cel mai mare exportator de gaz, peste Rusia.
Au resurse energetice sa-si puna si-n cap. In contextul asta, care e logica afirmatiei ca ar vrea sa cumpere gazul rusilor? Ce fac cu el? Cum il transporta in America si ce sa faca cu el?
Pentru surplus. Tu n-ai accepta să primești .....ceva ce îți place....la preț mic, să ai în plus?

« Last Edit: 04 February 2025, 21:47 by daveWalter »

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3396 on: 04 February 2025, 22:02 »

Nu, e Golful American. AMERICAN. Denumire recunoscută și de Google din US.

Așa ieftin îți vinzi pielea amice?
Nici măcar nu ai ceva de câștigat alunegând pe prostia portocaliului.
Ce are el, și ce ai tu de câștigat din schimbarea asta de nume ”pe plan local US”?

https://www.google.com/search?client=opera&q=Golful+Mexic&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3397 on: 04 February 2025, 22:04 »
Eu nu îmi vând nimic. Nu e vina mea că mai marii globului își permit să schimbe denumirile unor golfuri sau a unor munți  sau să modifice granițele unor țări prin invazii sângeroase.  Serios, am făcut eu ceva?
Așa a fost în toată istoria.
Deal with it.

Putin nu o să fie niciodată pedepsit pentru crimele de război din Ucraina. Războiul l-a câștigat, cu costuri mari, dar l-a câștigat.
Urmează Trump să le arate europenilor, canadienilor și mexicanilor ce rău e să te pui cu America....întrebați-i pe irakieni.
Și în curând, Xi care va anexa Taiwanul în cele din urmă.
« Last Edit: 04 February 2025, 22:07 by daveWalter »

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3398 on: 04 February 2025, 22:07 »

Pentru surplus. Tu n-ai accepta să primești .....ceva ce îți place....la preț mic, să ai în plus?
Wireless sau cum vor ajunge gazele alea rusești în US?
Și de unde ideea asta?
Cine a zis că US are nevoie de gaze rusești, cumva ăla cu dacii care mâncau aer și fructe din pădure, CG?

Post Merge: 04 February 2025, 22:16
Eu nu îmi vând nimic. Nu e vina mea că mai marii globului își permit să schimbe denumirile unor golfuri
Prostul portocaliu nu are cum să schimbe istoria lumii.

Oricât de tare ar încerca, nu are cum, și tot prost va rămâne.
Pentru că un om deștept nu ar veni cu idei aiuritoare de genul ăsta.

Și nu încerca să ne spui despre Obama, care a readus numele orininal al muntelui McKinley, care se numea de fapt Denali.
« Last Edit: 04 February 2025, 22:19 by ericmario »

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3399 on: 04 February 2025, 22:19 »
Uită-te puțin pe hartă la Rusia, China și America și compară-le cu Europa.
Vezi ce economii și armate au.
Și mai zii ceva după.

Offline ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3400 on: 04 February 2025, 22:28 »
Ăăă Rusia, are PIB mai mic decât Italia, deci păcat de suprafața pe care o au.
Probabil de asta au nevoie să invadeze țări mai mici, ca să învețe și ei cum ălora le merge bine?!
Dar dacă le merge prea bine, Rusiei, de ce au avut nevoie de denazificarea și demilitarizarea Ucrainei?
Ai fost absent la faza asta?

China e dependentă de Europa, ca să-și vândă marfa, la fel cum e și US.

Eu zic că noi ne-am descurca fără produsele de rahat din US, dar nu cred că am avea nevoie de un război inventat între UE și China.
Cu Rusia, cred că am încheiat afacerile, oricât mai guiță Orban și Fico.
« Last Edit: 04 February 2025, 22:33 by ericmario »

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3401 on: 05 February 2025, 02:27 »
Trump vrea resurse naturale contra ajutor pentru Ucraina. La fel vor si europenii, doar ca nu se lauda cu asta. Problema e ca ucrainenii nu prea mai au destule pentru toti care vor.

Map of the location of valuable minerals

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3402 on: 05 February 2025, 07:06 »
Numai orcii sunt de partea dreptatii, ei nu vor nimic din Ucraina.
Ce se mai aude in Siria ? Orcii isi cam iau vasele de acolo ? Au mutat gramada.
A significant number of Russian vessels that had been at the Port of Tartus in recent weeks may have left Syria for Russia as Russian-Syrian negotiations about Russia's continued access to its bases in Syria reportedly continue.
https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-february-4-2025
Eu cred ca se cam vede fundul sacului. :D

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3403 on: 05 February 2025, 15:36 »
Dacă ai chef de o porție bună de râs pe seama rușilor, caută să vezi ce se întâmplă în Transnistria.

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3404 on: 06 February 2025, 13:30 »
https://hotnews.ro/armata-lui-putin-a-inceput-sa-foloseasca-magari-si-cai-pe-front-potrivit-bloggerilor-rusi-1896109
Nord coreeni au diparut. Potrovsk inca rezista desi ma asteptam sa cada de mult.
Putin a semnat ceva decret sa se poata folosi mai usor soldatii din marina si alte arme la abatorul din Ucraina.
https://hotnews.ro/video-rusii-fac-manevre-nucleare-sistemele-de-rachete-balistice-intercontinentale-yars-au-fost-desfasurate-pe-rute-de-patrulare-de-lupta-1896048
Oare mai functioneaza rachetele astea ? Sunt siguri ? Au dat rusii cu ceva balistica acum cateva zile si nu s-a dus unde trebuie, a nimerit tot la rusi. Trebuia dat cu prastia mai de aproape, trasa de cai, Mad Max calare pe ea, nu stiu. :) Parca trebuia sa ploua cu rachete din stratosfera. A fost una mai de mult si gata ?
--
Nu stiu de ce dar am impresia ca imparatul e gol si am trait o mare minciuna vizavi de a doua mare armata a lumii.
Old, ai legatura in studiou. Ce mai zice statul major al orcilor ? Au mai cucerit vreun hambar din vreun sat ?
Pret petrol 71.61. Tare incet scade.