@Ciocanul Rămâne de urmărit după ce va muri Putin. Deși, din ce am citit, pregătește un succesor care ar putea fi chiar mai periculos decât el.

E posibil ca acela să conducă Rusia în WW3 sau într-o situație de haos de amploarea unui WW3 și care va avea o relație mult mai bună cu succesorul lui Xi Jinping. Nu o să aibă deloc din rafinamentul lui Putin, care cel puțin era iubitor de cultură euroeană autentică - iubea Europa în anii 2000.

Am o mare presimțire că succesorul său o să fie un Stalin 2.0., mult mai orientat spre Asia și mult mai „barbar”. Nu cred că se va termina vreodată pericolul rus.
În rest, ce ai spus tu e la nivelul știrilor din 2022 că Putin are cancer sau că îl asasinează sau că are loc vreo revoluție până la Paște. Eu nu îmi iau știrile de pe Russia Today și Sputnik, dar nici tu nu ar trebui să le mai iei de pe Kyiv Post, Pravda Ukraine sau nu știu ce grup de propagandă.
@ericmario Încetează să mai priveșit viața în alb și negru, în bine și rău.
N-ar fi existat nicio Germanie nazistă niciun Hitler dacă Franța n-ar fi fost atât de agresivă la Tratatul de la Versailles și Germania n-ar fi fost pedepsită atât de dur prin a plăti despăgubiri masive de război. Hitler a devenit popular pe seama frustrărilor naționaliștilor germani care au suferit din cauza hiperinflației, crizei economice și frustărilor acumulate din cauza plăți datoriilor de război.
SUA și UK i-au recomandat Franței să o lase mai ușor. Francezii, nu și nu....și uite așa a rezultat nazismul și holocaustul.
Că tot ar fi rezultat WW2...probabil din cauza lui Stalin...sau Trotsky ......e altă poveste.
Post Merge: 12 February 2025, 03:30
S-ar putea să-l regretăm pe Putin dacă succesorul său se va băga la război cu NATO foarte ușor. Adică, va fi la modul ăla de prost, brutal, dar foarte periculos și distructiv.
Chiar dacă Rusia ar încasa-o grav într-un război convențional cu NATO, pierderile vor fi uriașe pentru europeni, mai ales pentru țările din Europa de Est care s-ar putea să nu-și mai revină nici în 50 ani. Eu aș prefera să încercăm să evităm un război cu Rusia.