Eu, când aud despre „federalizarea Europei”, despre „armata europeană”, despre „front european comun anti-Rusia” și „război până la ultimul european”, mă iau fibrilațiile.
Findcă îmi amintesc cât de MARI erau Franța și UK când s-au bătut cu Germania în WW1 și WW2 și cum ar arăta în caz de WW3 cu Rusia.
O iau și eu ca Einstein, dar pe invers: „Nu am idee cine va câștiga WW4, dar e clar că Franța și Anglia vor pierde WW3 (în cazul în care va fi convențional) în cazul în care America nu se bagă”.
Uitați-vă la hărțile astea și o să observați că Marea Britanie și Franța, ca să se bată cu Germania, au avut niște chestii numite „imperii coloniale”. Și chiar cu tot tacâmul de resurse din Africa și Asia, tot au avut nevoie de SUA ca să nimicească Germania.
Oricine crede că Europa va izbuti de una singură într-un război cu Rusia e naiv. Turcia, Ungaria, Slovacia nici nu o să se bage. România și Bulgaria vor capitula repede la ce armate slabe au și având în vedere antecedentele istorice. Greul războiului îl vor duce est-europenii, în frunte cu polonezii, scandinavii și englezii, până când vor ceda economic fără ajutorul SUA.
Repet, uitați-vă pe hărțile din cele două războaie mondiale înainte să mai credeți că Europa poate să bată singură Rusia.