Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 357255 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3585 on: 01 March 2025, 22:30 »
A scris la un moment dat un rus mai "greu" ca asta e o tactica vestica. Nu stiu daca nu a fost betivul de Medvedev. O sa caut daca am vreme.
Ca s-a mai intamplat. Se fac ca se cearta vesticii intre ei ca ca mai obtina concesii la negocieri indirect.
Adica dupa cearta mare pe toate canalele merge Trump si zice: hei, am vrut 4 regiuni sa va dam dar Zelenski asta e nebun, hai sa fie doar 1 sau 2 si sa terminam !  Nu am ce sa fac ! :D
--
Adica... nu poti sa te certi in vreun beci in Casa Alba ? Trebuie sa fie show pe toate canalele ? Trebuie sa fie toate camerele acolo ? Poate sunt eu absurd ? Au plecat ucrainienii flamanzi de acolo ca nu s-a mai tinut masa festiva...

The following users liked or thanked this post: axxel4you

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3586 on: 01 March 2025, 23:35 »
Ca s-a mai intamplat. Se fac ca se cearta vesticii intre ei ca ca mai obtina concesii la negocieri indirect.
Adica dupa cearta mare pe toate canalele merge Trump si zice: hei, am vrut 4 regiuni sa va dam dar Zelenski asta e nebun, hai sa fie doar 1 sau 2 si sa terminam !  Nu am ce sa fac ! :D
Asta nu tine pentru ca nu e negociabil. Crimeea plus celelalte 4 regiuni au fost deja integrate in FR, nu mai intra in discutie la nici un fel de negociere.
In schimb intra la negociere altele, pe care rusii le vor independente in cadrul Ucrainei, cu statul special de zona tampon fata de vestul Ucrainei care ar putea sa ramana sub influenta UE, dar fara NATO.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3587 on: 02 March 2025, 03:01 »
Mulți dintre cei care încă mai credeți că alegerile prezidențiale din America sunt pe bune nu vreți să înțelegeți că și dacă „era reales” Biden, ajutorul către Ucraina tot era sistat de către Congres începând de anul ăsta. Republicanii tot aveau majoritate în Congres și ar fi fost republicanii Chuck și cu Mike care votau împotrivă.  Biden scăpa ieftin, zicând că republicanii sunt de vină (pe șleau) sau invoca motive economice și îl trimitea pe Blinken să negocieze pacea. Și treceau la alte probleme din agendă pentru că niciun american nu e nebun să meargă până la capăt pentru Ucraina, riscând un Vietnam 2.0. 
Sigur, nu aveam show în direct din Biroul Oval dacă era Biden președinte, dar potrivit unei știri din 2023, era foarte tensionată și relația lui Zelenski cu Biden pentru că cerea prea multe arme deodată. Sigur se certau la greu în spatele ușilor închise.

Realitatea e că Biden a fost președintele creditor zâmbitor care a tot donat și oferit împrumut, iar Trump e președintele cămătarul care vine cu bâta să ceară înapoi (bineînțeles că nu-i pasă dacă îi primește sau nu fiindcă America și-a scos pârleala din vândut avioane F-35 și armament către europeni, folosindu-l pe Putin ca sperietoare).
Zelenski e doar datornicul care a picat prost, indiferent cum și când se va termina războiul. Ca președinte, are zilele numărate. Indiferent că semna sau nu acordul.............n-aș vrea să fiu în locul lui.

Dacă semna acordul, în secunda doi îl vânau toți oligarhii ucraineni care angajau asasini să se răzbune pentru că a „vândut” resursele Ucrainei și a cedat ușor teritoriile Rusiei. Într-un fel, e bine pentru el că nu va rămâne în istorie ca „vânzător”  de țară.  Iar ucrainenii naționaliști nu știu multe.

Dacă nu a semnat acordul, nici așa nu o să-i fie bine pentru că a rămas fără ajutorul Americii. Ajutorul european e zero barat în comparație.  Nu cred că Ucraina va ceda în 2 săptămâni cum zice Trump, dar cred că în câteva luni, situația o să fie din ce în ce mai dezastruoasă pentru Ucraina când rușii vor avansa spre Nipru și pierderile vor crește, muniția americană care a mai rămas din pachetul de ajutor al lui Biden o să se epuizeze și în final, țara va intra în colaps economic din cauza războiului de uzură dus de Putin = capitulare până la finalul acestui an.

Putin sigur a anticipat toate astea pentru că încă din 2023 a pregătit un ditamai bugetul pentru creșterea armatei și a producției până în 2026.  Și are așteptări foarte realiste, nicidecum capturat toată Ucraina sau Odesa măcar, dar țările baltice sau Moldova cum încearcă unii să ne panicheze.
Planurile Rusiei pentru războiul din Ucraina: Până la sfârșitul anului 2024 - stabilirea controlului total asupra regiunilor Donețk și Lugansk și expansiunea până la râul Oskil din regiunea Harkov.

Până la sfârșitul anului 2026 - avans spre vest până la Nipru, cucerind o parte semnificativă a regiunilor Zaporojie, Dnepropetrovsk și Harkov, inclusiv orașele Harkov, Dnipro și Zaporojie. Pe frontul din Herson este planificat să mențină apărarea de-a lungul Niprului fără a ataca malul drept al Hersonului sau al Odesei.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/bild-noul-plan-de-razboi-al-rusiei-pana-in-2026-care-sunt-regiunile-pe-care-putin-vrea-sa-le-cucereasca-2616421

Rușii au pierderi mari, avansează lent, dar capturează, puțin câte puțin, în timp ce ucrainenii, în afară de o porțiune din Kursk, n-au mai recucerit nimic semnificativ din teritoriul țării lor de la Herson, în toamna 2022. 

« Last Edit: 02 March 2025, 03:05 by daveWalter »

Offline endler

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3588 on: 02 March 2025, 05:36 »
noi suntem romani.. avem copii pe aici.. fata de voi.. prieteni.. femei.. cate o bucata de teren.. si la dreq.. iubim atmosfera asta.. tot trecutul este aici.. si da.. vom merge la razboi pt asta.. daca este cazul. ca sa fie clar.

Online ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3589 on: 02 March 2025, 08:20 »

Realitatea e că Biden a fost președintele creditor zâmbitor care a tot donat și oferit împrumut, iar Trump e președintele cămătarul care vine cu bâta să ceară înapoi
Biden a oferit granturi, nu împrumuturi.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3590 on: 02 March 2025, 10:12 »
Daca e pe bune, nu-l vad bine pe Zelensky.

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3591 on: 02 March 2025, 13:24 »
noi suntem romani.. avem copii pe aici.. fata de voi.. prieteni.. femei.. cate o bucata de teren.. si la dreq.. iubim atmosfera asta.. tot trecutul este aici.. si da.. vom merge la razboi pt asta.. daca este cazul. ca sa fie clar.

Te duci tu la război…..
Eu mă predau la ruși pentru ca România, în cei 35 ani de democrație , nu mi-a oferit decât bătaie de joc.

Eu n-am casa mea, n-am nevastă, n-am copii. Mi-e indiferent ca mă ocupă rușii.

Cred ca am mai multe șanse sa îmi găsesc o iubită sub ocupație rusă.  Puteți să mă considerați un trădător, un putinist, nu-mi pasă în contextul în care Elon și cu Donald amenință cu ieșirea din NATO. Fără America, poți să renunți la democrație și orice principiu .

Atmosfera ? Tu chiar iubești mediocritatea în care ne zvârcolim de 35 ani? Mai bine ne-ar ocupa rușii care au oricum un învățământ de 100 ori mai serios decât al nostru.
Și au zgârie nori în Moscova. Noi nu avem un zgârie nor în București construit. Măcar dacă am trăi ca în Moscova sau St Petersburg pentru ca nu o să ajungem niciodată Polonia și Ungaria din urmă.

Nu mai spun de infrastructura.
România, în halul în care e , mai bine se predă la ruși decât să se bată.
Și așa nu mai are tineri. Nu destul ca am pierdut o grămadă de meseriași și resurse intelectuale. Un război cu Rusia ar pune capac la țara asta. Pentru ca ar merge la război ultimii IT-isti și profesori pe care ii mai avem. Bombardierii o sa fie plecați demult. Și nu, n-are nicio șansă să câștige fără intervenția Americii.

70-80% din populația țării ăsteia n-are chef de niciun război.

În plus, rușii nici nu trebuie să ne invadeze. Câteva rachete balistice  si ne-a terminat infrastructural în câteva ore.
Armata romana e in zdrențe. Nu poate Polonia sa se bată cu Belarus din cauza armelor nucleare rusești aduse in 2023, dar poate România sa se bată cu Rusia când vedem în ce hal a ajuns Ucraina.
« Last Edit: 02 March 2025, 13:33 by daveWalter »

Online ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3592 on: 02 March 2025, 15:08 »

Eu n-am casa mea, n-am nevastă, n-am copii.
Și cine-i de vină pentru ”performanțele” astea?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3593 on: 02 March 2025, 20:21 »
Numai bun de trimis pe front. :D
Se pare ca se va merge inainte. Cat se poate chiar si fara SUA. Ar fi bani,activele rusesti inghetate. Ar fi si fabrici de armament. Ar fi si tineri dintr-astia fara familie ce le plac dronele. :D
"Punctul nostru de plecare trebuie să fie să punem Ucraina în cea mai puternică poziție posibilă, astfel încât să poată negocia dintr-o poziție de forță, și sporim sprijinul. Ieri seară, Regatul Unit a semnat un împrumut de 2,2 miliarde de lire sterline pentru a furniza mai mult sprijin militar Ucrainei. Nu din banii contribuabililor britanici, ci din activele rusești înghețate.
Astăzi anunț un nou acord, care permite Ucrainei să folosească 1,6 miliarde de lire sterline din finanțele exporturilor Regatului Unit pentru a cumpăra peste 5.000 de rachete antiaeriene, care vor fi făcute la Belfast, creând locuri de muncă în briliantul nostru sector de apărare. Va fi vital pentru protejarea infrastructurii și pentru întărirea Ucrainei, și pentru asigurarea păcii când va fi momentul." (premierul britanic)
--
M-am uitat azi la intalnirea cu Zelenski. Trump si jegosul celalalt de vicepresedinte special au facut regia aia ieftina sa-l umileasca.
« Last Edit: 02 March 2025, 20:23 by Ciocanul »

Online ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3594 on: 02 March 2025, 21:16 »

M-am uitat azi la intalnirea cu Zelenski. Trump si jegosul celalalt de vicepresedinte special au facut regia aia ieftina sa-l umileasca.
Da, mă gândesc că deja regretă teatrul ăla ieftin.
Nu cred că se așteptau ca europenii să se regrupeze așa repede.
Și mai cred că viitoarele investiții vor fi în Eurofighter, Rafale și Gripen.

Bănuiesc că fabricanții F35 nu vor fi foarte încântați de politica idioată a portocaliului.
Mai ales dacă UE nu va mai cumpăra nimic pe bază de armament din SUA.
Trump o să facă comerț cu Rusia lui Putin, care are o piață uriașă dar extrem de săracă pentru pretențiile lui.
Asta în timp ce noi o să trebuiască să ne adaptăm, trădați fiind de principalul susținător.

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3595 on: 02 March 2025, 21:29 »
Eurofighter, Rafale și Gripen vor fi trase pe linie moarta. Exista deja antiaeriana la purtator ce poate dobori asa ceva. Razboiul se schimba total. In viitor vor conta dronele si rachetele.
Oricum Zelenski va trebui sa semneze, daca SUA taie munitia de maine e pe paula lucrarea. Si il cred in stare la cat de tare joaca Trump. O sa i se intoarca tot ce face acum. Trump crede ca lumea se poate conduce ca o corporatie.
Deja bursa americana a luat-o in jos, preturile chiar si la produsele de baza au luat-o in sus in SUA.
Sa vedem in timp ce o sa zica prostimea din SUA ce asteapta bunastarea promisa si nu show de 2 lei.
« Last Edit: 02 March 2025, 21:31 by Ciocanul »

Online ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3596 on: 02 March 2025, 21:51 »
Eurofighter, Rafale și Gripen vor fi trase pe linie moarta. Exista deja antiaeriana la purtator ce poate dobori asa ceva. Razboiul se schimba total. In viitor vor conta dronele si rachetele.
Zici?
Păi atunci și F16 sau F35 ar trebui trase pe linie moartă. La fel cu toată gama Sukhoi rusească.

Da, economia SUA deja dă semne de mers în cap.
Imbecilul de Trump-etă s-a pus deja rău cu Canada și cu Mexic.
UE, asta îi lipsea prostului.
Dar na, el fiind conștient că alt mandat de președinte nu are cum să mai pupe, face tot posibilul să facă totul praf, pentru că vrea și pentru că crede că poate, prostul.

daveWalter

• Guest
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3597 on: 03 March 2025, 03:03 »
S-a încheiat summitul de la NATO!
BBC
Pe scurt:
1. sprijin militar și financiar pentru Ucraina până la capăt: adică până la „ultimul ucrainean” , până la capitulare sau până la obținerea victoriei totale  - 18 țări alcătuiesc acum „Coaliția Bunăvoinței” în frunte cu UK, Franța, Italia (Meloni e cam cătrănită că a intrat în clubul care nu trebuia), Spania, Germania, Polonia, Finlanda, Suedia,  Canada (până se dezmeticește Trump să o anexeze), Danemarca, Norvegia, Belgia, Turcia etc. Țările Baltice  nu s-au prezentat, dar a fost România.
2. dacă se ajunge la un acord de pace cu Rusia, desigur că mediat de SUA, UK și câteva țări membre NATO vor trimite trupe și avioane în Ucraina pentru a preveni orice viitoare invazie, dar numai dacă Ucraina va fi de acord să facă pace cu Rusia
3. UK va cumpăra de la americani noi arme și 5.000 de sisteme antiaeriene de la americani la 2 miliarde de dolari + împrumut
4. Europa nu va accepta un acord nefavorabil Ucrainei de tip Minsk, ci unul care să asigure securitatea și suveranitatea Kievului.
5. Bolojan a zis ceva de flancul estic..........bla bla bla......și că ar putea trimite trupe în Ucraina numai în concordanță cu celelalte țări europene, dar că sunt ceva trupe românești împrăștiate prin Bosnia..și că o să dureze cam 2 ani până crește bugetul pentru Apărare cu 3% din PIB când Trump cere deja 5%.........treaba nasoală e că a stat chiar lângă Zelenski, semn că e mai groasă treaba după ce Macron a zis că dacă Ucraina e ocupată, noi urmăm.
Cred că în continuare, Băsescu e singurul care vorbește ca un președinte. A spus lucrurile verde în față: România e cea mai vulnerabilă de pe flancul estic și nu are armată capabilă să se apere de Rusia față de Polonia.
6. Starmer și Macron i-au propus lui Zelenski să facă un armistițiu timp de o lună să se pregătească. Zelenski a refuzat!  Încă lucrează la un plan de pace pe care să i-l prezinte lui Trump.
7. Trump încă așteaptă scuze de la Zelenski și semnarea acordului de pace.  A spus Zelenski că va mai discuta doar în spatele ușilor închise.
« Last Edit: 03 March 2025, 03:20 by daveWalter »

Online ericmario

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3598 on: 03 March 2025, 10:59 »
... Canada (până se dezmeticește Trump să o anexeze)
Sunt șanse mai mari ca să se desprindă California de SUA decât să anexeze trădătorul Canada.

Post Merge: 03 March 2025, 11:02
Țările Baltice  nu s-au prezentat, dar a fost România.
Țările Baltice n-au fost invitate, premierul UK și-a cerut chiar scuze pentru asta.

Post Merge: 03 March 2025, 11:04

7. Trump încă așteaptă scuze de la Zelenski și semnarea acordului de pace. 
Trădătorul poate să mai aștepte.
Și ăla nu-i acord de pace ci capitulare.
« Last Edit: 03 March 2025, 11:04 by ericmario »

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #3599 on: 03 March 2025, 11:13 »
6. Starmer și Macron i-au propus lui Zelenski să facă un armistițiu timp de o lună să se pregătească. Zelenski a refuzat!  Încă lucrează la un plan de pace pe care să i-l prezinte lui Trump.
7. Trump încă așteaptă scuze de la Zelenski și semnarea acordului de pace.  A spus Zelenski că va mai discuta doar în spatele ușilor închise.
Lumea a uitat repede ca totul depinde de americani, degeaba se agita unii lideri ca sa faca impresie.
- De ex. americanii pot sa ridice oricand "sanctiunile" pentru rusi si restul se trezesc toti cu ochii-n soare. Americanii le pot reaminti usor despre cine face scenariul si cine regizeaza filmul.
- Zelensky nu poate face absolut nimic in legatura cu ceva armistitu sau "pace", indiferent de ce spun Starmer și Macron sau altii.
- Trump/americanii continua negocierile pentru pace exclusiv cu Putin/rusii, oricat se agita restul.
- Inainte de orice acord in care sa se abordeze ideea de rezolvare a conflictului, Zelensky va trebui inlocuit cu cineva capabil sa reprezinte Ucraina la un nivel recunoscut de restul care decid despre ce se intampla acolo.

Zelensky a anulat unilateral acordul de la Minsk, a pregatit Ucraina pentru razboi declarat cu Rusia pentru recuperarea Crimeei si a teritoriilor controlate de separatisti, a dat un decret de lege prin care Ucraina nu poate intra in niciun fel de negocieri cu Putin. Ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca discutiile sunt inutile cat timp Zelensky are ceva de spus in povestea asta.