Author Topic: Situatiunea  (Read 45473 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #75 on: 29 May 2023, 17:16 »
Tacticiene du-te bah la munca si lasa textele atotstiutorule de orice!
Tocmai am venit de la munca iubito, du-te si adu bere din frigider pana nu te plesnesc peste fund. :)
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #76 on: 03 August 2023, 14:33 »
"Conform datelor oficiale furnizate de ministerul Muncii, în baza informațiilor incluse în sistemul REGES/REVISAL, în acest moment, în România lucrează legal 6.791.743 de oameni, dintre care 5.093.669 în domeniul privat, 1.573.979 sunt angajați la stat, în timp ce 123.979 lucrează în sistem mixt.
Paritatea privat/stat este, în consecință, de cca.3,23/1, adică un angajat la stat la fiecare 3,23 angajați la privat. Spre comparație, în SUA, cu 22 milioane de angajați la stat la un număr total de angajați de cca.135,8 milioane, paritatea e de cca.6 la 1, iar în Germania, cu 4,8 milioane angajați la stat la un total de 45,6 milioane, paritatea e de cca.9,5 la 1.
Conform acelorași date oficiale, în România există în acest moment 4.579.145 pensionari pe asigurări sociale de stat și 170.347 pensionari agricoli."
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #77 on: 04 August 2023, 00:57 »
Voi ati vazut ce taxe obscene pregateste guvernul ? :D
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #78 on: 11 August 2023, 13:30 »
Sa vedem pina la urma ce va fi batut in cuie, ca pina acum ... "ce mai freamat, ce mai zbucium"! Precizare pentru chiulangiul ala guraliv, se stie el care: e un citat din Eminescu, "Scrisoarea III"
Dar revenind, via Onciu, iaca o lista faina:
https://gazetadecluj.ro/vezi-lista-capuselor-multinationale-din-cluj-care-nu-platesc-niciun-leu-impozit-pe-profit/
Zau ca impozitul pe profit ar trebui totusi inlocuit cu o alta metoda de taxare a afacerilor ...
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #79 on: 11 August 2023, 15:12 »
Da sigur, iarasi aud marota asta comunista cu impozitul pe profit. Chiar si cei mici au devenit experti in profit zero.
https://iancuguda.ro/opinii-ad-hoc/care-sunt-marii-contribuitori-fiscali-in-romania-o-analiza-despre-industrii-sectoare-companii/
Uita-te si o sa regasesti mari contribuabili la bugetul de stat pe aia de platesc impozit zero pe profit. Acum ce vreti ? Sa suprataxati pe pe marii contribuabili ? Putem merge si in directia asta pana o sa plece si o te lase cu curul in balta si o sa ajungi inapoi in anii 90.
Problemele mari sunt la proasta colectare a taxelor de la cei mici si mijlocii(privat) si companiile de stat(da, surpriza !!!) si un aparat de stat supradimensionat si ineficient. Cei mari si privati nu fac evaziune si isi platesc tot la zi, cei mici fac firme fantoma si le inchid peste noapte si tot felul de tertipuri pt ca se poate si informatizarea este varza. Colectarea este praf, companiile de stat unele ar fi fost executate de mult dar na... corb la corb nu scoate ochii. Nu din cauza lui Dacia, Auchan,Cora, Microsoft, Intel, etc esti in gaura cu bani.
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #80 on: 16 August 2023, 18:52 »
"Cîinele nu pleacă de la măcelărie"
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #81 on: 26 August 2023, 23:35 »
30.10.2015
Colectiv
Johannis, Arafat, PSD, PNL, toti puliticienii: "Asa ceva nu trebuie sa se mai intimple, luam masuri, vom face totul, bla, bla, bla"

23.08.2023
Vom face, vom construi, pe dracu, pe lacu:
https://www.gandul.ro/actualitate/ministerul-sanatatii-incepe-constructia-centrului-de-mari-arsi-de-la-spitalul-clinic-de-urgenta-pentru-copii-grigore-alexandrescu-din-bucuresti-20038989

Azi, 26.08.2023, exploziile de la Crevedia.
Ce facem cu cei 46 de raniti? Tot ceea ce am facut acum aproape 8 ani cu cei de la Colectiv, da?
Johannis, Arafat, PSD, PNL, puliticieni - cum si cu ce raspund in fata noastra?
« Last Edit: 26 August 2023, 23:37 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #82 on: 27 August 2023, 12:48 »
Pentru  2 mai și Costinești ar trebui anchetat boul care a fost ministrul Internelor în ultimii trei ani, adică BODE, că din cauza lui nu mai există suficienți polițiști competenți în țara asta.

Pentru Crevedia, eu cred că mai degrabă Grindeanu ar trebui să iasă în față să dea explicații pentru că e și de domeniul lui, fiind ministrul INFRASTRUCTURII, nu numai al transportului, și el a guvernat în ultimii doi ani. Dar ghici ce. Tinerii de la 2 mai n-ar fi murit dacă existau trotuare și limitatoare de viteză în toată țara ca să opreasca șoferii desaxați.
Iar Crevedia e cam tot de domeniul lui............că ține tot de infrastructură verificarea stațiilor GPL.

Și cred că și Virgil Popescu ar cam trebui să răspundă ca fost ministru al Energiei, fiind datoria lui să se asigure că stațiile de benzinărie sunt sigure.


Pentru Urziceni, eu încă aștept ca Rafilă să-și dea demisia de onoare, că mi se pare inadmisibil pentru secolul ăsta într-o țară membră UE ce s-a întâmplat acolo. 


 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #83 on: 31 August 2023, 13:11 »
"
O femeie de etnie minoritar-persecutată naște pe trotuar la Urziceni, că n-a fost primită în spital. Un fleac. Au ciuruit-o.
O femeie moare în chinuri la Botoșani, de probleme obstetrico-ginecologice, după ce a urlat o noapte întreagă de durere și nimeni din spital n-a băgat-o în seamă. Un fleac. Au omorît-o. Avea trei copii acasă.
O femeie e operată de hernie abdominală la Tîrgu Jiu, cînd de fapt ea era însărcinată în luna a noua. Un fleac. Niște profesioniști. Hernie, sarcină luna a noua, tot cam aia. Tot o umflătură. Ne mai încurcăm acuma în amănunte…
O femeie însărcinată în nouă luni e plimbată în București între spitale o zi întreagă cu ruptură de aortă. În mod previzibil, copilul moare. În mod la fel de previzibil, moare și mama. Un fleac. Doi morți. Are țara de unde. România lucrului bine făcut.
O adolescentă din București e momită la Piatra Neamț de un momitor, la fel de adolescent, care îi dă droguri, profită sexual de ea și o face praf. Fata moare în urma unei hemoragii masive. Da, acolo jos, unde se profită în general sexual. Nimic grav. Doar o fată moartă în floarea tinereții. România lucrului bine făcut. Pas cu pas, moarte cu moarte.
O adolescentă își omoară cea mai bună prietenă la Mangalia, tot adolescentă și ea, o tranșează o pune în valiză și o ascunde sub o bancă. Nimic grav. Doar un copil mort. România normalității necesare.
În Craiova, un adolescent înscris la școala de poliție își înjunghie în parc fosta iubită pe care o întîlnește plimbîndu-se cu noul ei prieten. Tatăl criminalului, și el tot polițist. Fata moare. Prietenul ei în comă. Poliția Română în acțiune. România lucrului bine făcut.
Un adolescent rupt de drogat omoară cu o mașină puternică doi tineri în Vama Veche și rănește grav alți trei sau patru, spulberîndu-i practic de pe șosea. Unul este rupt în asemenea hal de impact încît trupul zace într-un șanț iar picioarele în șanțul celălalt (nu vreți să vedeți pozele, sînt cutremurătoare). Poliția îl oprise pe șofer de două ori în acea noapte, îl găsise fără RCA și cu droguri în mașină și totuși îi dăduse drumul în ambele cazuri, testîndu-l doar de consum de alcool. Un fleac. România educată. Din nou Poliția Română în acțiune. Pas cu pas.
Un tînăr în Sîntimbru, jud. Alba, spulberă cu mașina un grup de tineri de pe șosea, tot noaptea. Trei tineri mor pe loc. Șoferul tînăr nu era drogat, era “doar” beat. Programul “România educată” continuă neabătut. De data asta Poliția nu are nici o vină. Doar de data asta.
În Brăila, o femeie care conducea drogată dă cu mașina peste un copil de trei ani și îl omoară. Deja a devenit un fapt banal. România normalității la cap.
În Botoșani – ce le pune, dom’le, ăstora în apă acolo la Botoșani? – o tînără mamă de 23 de ani se urcă la balconul unui hotel cu cei doi copii mici ai săi, unul de doi ani și celălalt de trei ani, și-i aruncă de la etajul întîi direct în cap. Era supi pe soțul ei, suferea profund emoții profunde de supărare profundă. Un fleac: și-a aruncat copiii de la balcon. Direct în cap. Evident că respectivii copii au murit, că doar nu erau din oțel inoxidabil. Mare lucru, doi copii morți. Are țara de unde. E generoasă, încă mai are copii de sacrificat. România lucrului bine făcut.
La Crevedia, jud. Dîmbovița, în marginea Bucureștiului, o stație clandestină GPL explodează, zice-se din cauza faptului că cel care manevra transferul dintr-o cisternă într-un rezervor subteran fuma, iar furtunul de mutat gazul dintr-o parte într-alta s-a desprins și, ce să vezi, gazul a ajuns la țigara aprinsă. Indiferent de cauză, urmează o explozie intensă, ard oameni pe stradă. Vin pompierii la fața locului, încearcă să stingă cisterna în flăcări. Alte două explozii și mai cutremurătoare distrug totul în jur. Aproape 50 de răniți, cei mai mulți dintre ei din rîndul pompierilor, care spun unii că n-ar fi avut ce să caute acolo, trebuia să lase gazul să bubuie, așa sînt procedurile, nu te bagi în apropierea cisternei ce stă să explodeze. Cei mai mulți dintre ei cu arsuri de gradul III pe tot corpul. Deja doi morți. Vor muri cu siguranță și alții, sînt arși pe părți oribil de mari de corp. Nu vreți să vedeți filmele care circulă în social media cu răniții tratați pe marginea drumului. Peisaj apocaliptic. Un fleac. România lucrului bine făcut.
Am uitat ceva? S-a mai întîmplat ceva în ultimul timp în țara asta? A, da. Un fapt minor. România nu mai are nici o instituție de învățămînt superior în Top 1000 Shanghai. Ete fleoșc. Ne mai încurcăm în amănunte. România educată, două mandate de împliniri mărețe. Am făcut workshopuri și planuri de acțiune în Powerpoint, am fraierit fraierii, ce ne mai trebuie și rezultate?
Noroc că, la schimb, marele artist la fel de minoritar Gheboasa rezolvă el problema educației deficitare și prezintă la vestitul festival meritocratic Untold un program valorico-educativo-ideologic plin de expletive și de conținuturi explicit sexuale, inclusiv încurajare de consum de droguri. Nu că ar fi avut nevoie micuții de vreun fel de încurajări, fiind bine știut că Untold este o mare academie de tras pe nas în mod colectivo-tefelist. Un fleac. Niște drogați. Niște deontologi. Niște morali de-ăia portocalii, necesari. Educație. Civism. Rezist, rezist. Rezistență pe bază de tras pe nas, evident.
A, că veni vorba de colectiv. De la Colectiv au trecut opt ani de zile și încă nu avem construit nici un spital de mare arși. Un fleac. România lucrului bine făcut. România educată. A trebuit să moară oameni ca să treacă opt ani să nu facă nimeni nimic. Pas cu pas. V-ați fi așteptat la altceva? După atîtea concedii epuizante și plimbări prin toată lumea, după atîtea medalii primite de la statul german, cînd să mai construim și spitale? Sînteți prea exigenți, aveți așteptări exagerate.
Cine e de vină? Cum cine? Mai întrebi? Nenorociții. Nasoii. Corupții. Mereu aceiași. Ciuma roșie. Corupțea ucide. Dragnea la pușcărie. Puie Monta. Ghinion.
Evident, concluzia este una optimistă. O știți deja. Românii merită tot ce e mai bun. Karma. Beți încet, căci conține meritocrație. Pas cu pas. Trăim o pe-re-oa-dă de împliniri mărețe.
Ah, ce-mi place de voi. Ah, ce vă mai meritați soarta. Ah, ce ghinion."
Autor: Mirel Palada
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #84 on: 04 September 2023, 15:16 »
De vina e cam toata populatia tarii care e impartita in  trei tabere:

1. o tabara fura la greu,  trage tepe, invarte bani cu lopata si se prostitueaza - aka mafia PSD-PNL/PDL-UDMR, in curand si AUR/securistii/televiziunile mari care le fac propaganda/ interlopii/BOR/bugetarimea/ANAF/proxenetii etc.  Asta e cea mai puternica tabara, e efectiv establishmentul.
2.  a doua tabara doar urla si protesteaza, dar cand vine vorba de facut, nu face nimic, doar se plange de salarii mici sau de coruptie, dar nu produc nimic  - adica falsii progresisti care doar se plang incepand cu jurnalisti independenti, ONG-isti,  activistii pro-LGBT si pro-mediu  si terminand cu bloggerii, membrii USR si cu IT-istii idealisti, dar in cele din urma se adapteaza sau emigreaza, ori chiar ajung sa se alature primei tabere pentru a putea trai
3. a treia tabara doar consuma si e indolenta - consumerii care sustin cu salariile lor mizere acest sistem, cumparandu-i produsele si serviciile, inclusiv aia care dau spaga, nu ies la vot sa voteze ceva serios si care dau bani la prostituate, ingrasa caracatita. Mai sunt si aia care se multumesc cu ce au din cauza educatiei si IQ-ului, si mai sunt saracii de la sate care se lasa prostiti de un kil de faina si de ulei, indirect ofera suport primei tabere. Mai sunt unii care ajung in tabara a doua cand o patesc din cauza incompetentei si coruptiei statului  si ajung sa se planga dupa aia, dar nu fac nimic fiindca nu pot, caracatita pe care au hranit-o cu indiferenta vreme de 30 ani a devenit prea mare!

Strainii? Astia vin doar ca sa faca evaziune, sa plateasca romanii cu salarii mici prin multinationale si sa scoata cat mai mult profit din tara. Nu dau ei doi bani pe extirparea coruptiei si reforme.....din contra, daca Romania ar deveni stat functional si de drept, ei n-ar mai face mega-profit cum fac acum, ba ar ajunge sa fie chemati prin tribunale, ca nici statele sud-americane cele mai corupte n-au ajuns atat de fraiere cum e Romania acum care se vinde ca o prostituata ieftina, dar a dracu de frumoasa.

« Last Edit: 04 September 2023, 15:31 by peacemaker »
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #85 on: 04 September 2023, 15:49 »
Fanarioții de altădată, parlamentarii de azi
Scris de Iulian Voicu
Duminică, 03 Septembrie 2023 08:45

Asemănarea nr. 1

Greci, membri ai elitei economice, stabiliți în cartierul Fanar din Istanbul, "fanarioții" s-au folosit de toate pârghiile pentru a ajunge domnitori în Moldova sau Muntenia. Prima pârghie a fost mita: candidații la tron trebuiau să "cotizeze" către reprezentanții Sublimei Porți Otomane. Pentru că amatorii nu dispuneau de destul cash, trebuiau să apeleze la creditori (cămătari), care aveau dreptul să își recupereze banii, cu prețul mazilirii (înlăturării) Domnului rău-platnic.

Ca să ajungă "aleșii poporului", candidații trebuie să cotizeze sume importante nu numai la partidul de proveniență, dar să și investească masiv în campania electorală. Odată intrat în Legislativ, grija numărul unu a parlamentarului este să-și recupereze cheltuielile.

Asemănarea nr. 2

Tronul era ocupat pe un mandat limitat. Au existat atitudini boierești autohtone care au dus la descăpățânarea Domnilor rebeli.

Parlamentarul nou-ales nu știe dacă va mai apuca un alt mandat, deci trage tare, ca și fanarioții, pentru a se îmbogăți rapid.

Asemănarea nr. 3

La sosirea în țară, fanarioții veneau la putere "cu cățel, cu purcel", adică cu toate neamurile, sfătuitorii apropiați, creditorii; poate zeci de lipitori care urmau să sugă sângele poporului.

Parlamentarii își instalează rudele și apropiații în posturi-cheie la diverse instituții mai mult sau mai puțin utile, le acordă acestora contracte bănoase cu statul, de pe urma cărora vor profita cu toții.

Asemănarea nr. 4


Birurile însă le-a plătit mereu și le plătește și acum tot poporul, această "națiune de idioți" (v. Petre Țuțea) obișnuită cu jugul și ciobanul ungurean care-i ia capul.

O cacialma politică inutilă

Cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2009, Traian Băsescu instituia un referendum pentru: a) un Parlament unicameral și b) pentru un Parlament alcătuit din 300 de reprezentanți. Cu siguranță, Băsescu a aruncat o "fumigenă", ca să câștige capital electoral.

Oamenii au votat cu majoritatea necesară conform Constituției, act de voință sfânt, dar, ce să vezi, au trecut de-atunci 14 ani și voința Poporului (conform Constituției) a fost folosită drept hârtie de șters dosul Puterii. Mai mult, Parlamentul a ajuns la cea mai mare cifră de aleși din istoria țării: numai Camera Deputaților numără 329 de deputați, la o populație de 19.000.000 de locuitori, adică un "fanariot" la 57.000 de oameni (am băgat în ecuație toți românii).

În contextul marilor reduceri de personal, al reducerii balanței de venituri și cheltuieli a României, am avut curiozitatea să arunc o privire pe cifrele economice ale Camerei Deputaților.

Șoc și groază! Cât ne costă un deputat?

Potrivit datelor publicate pe website-ul Camerei, costurile totale doar pe luna mai 2023 (ultimele publicate) sunt compuse și se ridică la sumele următoare:

· indemnizații nete parlamentari - 3.624.654 lei
· diurne deplasare lunară la Parlament - 1.033.821 lei
· diurnă deplasare în circumscripția electorală - 65.772 lei
· cazare - 1.258.386 lei
· transport - 1.057.717 lei
· telefoane mobile - 16.572 lei
· cheltuieli de personal la cabinete - 3. 423.279 lei
· cheltuieli pentru bunuri și servicii cabinete - 7.658.780 lei

Total: 18.138.980 lei

Nu am mai luat în calcul pensiile speciale, personalul de rând din Camera Deputaților, care poate adăuga, împreună cu chirii, deplasări, diurne, cazări, sporuri, cantina socială a elitei politice etc. alte multe milioane de lei.
Vă rog să înmulțiți dumneavoastră 12 luni cu 18.138.980 lei/lună; să adăugați rata inflației, pensiile speciale și alte mizilicuri pe care și le permit pe spinarea noastră.
Ei, hai să vă fac un serviciu minimal! 12 luni x 18.138.980 lei/lună = 217.667.760 lei/an!!! Peste 43,5 milioane de euro!!!

Concluzie

Înțelegeți acum de ce fanarioții de azi, ciocoii mari și mici, au o lejeră jenă faţă de poporul român prin părțile dorsale și coate? Și de ce ar trebui ca toți analfabeții, hoții, mitocanii, demagogii să fie alungați de-acolo?

Ce loc ocupăm în lumea civilizată la numărul de deputați

Spania - populația 47,5 milioane, deputați 350, unu la 135.000;
Germania - populație 83 milioane, parlamentari Bundestag - 709, unu la 117.000;
Franța - populație 66 milioane, 567 deputați, unu la 116.000;
Marea Britanie - populație 68 milioane, parlamentari Camera Comunelor - 650, unu la 104.000;
Italia - populația 59 milioane, 630 deputați, unu la 94.000 ;
România . populația 19 milioane, 329 deputați, unu la 58.000.

Avem de 13 ori mai mulți deputați decât SUA şi de două ori mai mult decât țările europene cu care ne-ar plăcea să ne comparăm!
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #86 on: 22 October 2023, 10:54 »
Eu am o teorie ca multi oameni care se simt naspa in societatea noastra o blameaza neincetat. Poate au si dreptate, poate au avut momente cand societatea le-a inchis usa in nas, cand asteptarile lor au fost prea mari sau au avut ghinion, cand etc. Dar nemultumirea nu trebuie sa te duca in spectrul "sa se duca dracului" sau "oricum e dusa dracului". Ca nu este. Societatea si lumea vestica din care facem parte inca functioneaza la modul decent.
Daca zidurile vor cadea si "barbarii" vor darama lumea vestica sa nu va faceti iluzii. Primii aruncati sub tanc vor fi cei "inadaptati".
Daca mai tineti minte  Schindler's List, cand evreii eliberati o iau spre est si se intalnesc cu primii sovietici decenti:
"Don't go to the East, that's for sure - they hate you there", said the Soviet to the Jewish man when asked where to go after being liberated in Schindler's List.
--
Daca maine am ajunge sub ocupatie "sovietica" ce s-ar intampla cu toti inadaptatii si somerii ?


Societatea corporatista occidentala e naspa pentru inadaptati, cei lipsiti de skill-uri,  pentru cei care care au pretentia la o viata decenta din munca corecta (ha, ha , ha , ce funny) si foarte frumoasa pentru cei corupti sau dispusi sa calce pe cadavre, adica cei cu mentalitate de sefi, capabili sa controleze societatea si sa se imbogateasca de pe urma ei....si pentru curve si pupincuristi.

Fireste ca alternativele - gen autoritarismul rusesc, totalitarismul chinezesc sau sharia islamica - sunt mult mai horror. Iar oamenii slabi si inadaptati vor fi ori primii sacrificati, ori vor trai mai rau decat inainte. Insa ce ofera in plus alternativele astea sunt loialitatea, sinceritatea,  cooperarea frate, asta ii lipsesc corporatismului occidental care se axeaza prea mult pe individualism, ipocrizie, minciuna, placere, egoism si lacomie.

Nu mai exista ca-n anii 50-80, cum era in America, valorile morale care defineau societatea democrata (macar inainte parea sa existe o democratie aparenta, acum se vede de la o posta ca e o simulocratie corporatista, unde doar smecherii ajung la putere prin marionete). In societatile autoritare macar stii ca dictatorul e ala care conduce, si serviciile din spatele sau.

Societatea occidentala, chiar daca e cea mai confortabila din intreaga istorie umana, e si cea mai mincinoasa, ipocrita, desfranata, explotatoare si pe an ce trece, tot mai lipsita de drepturi si libertati din cauza unor crize mult prea mediatizate si bagate pe nas in timp ce altii se imbogatesc de pe urma crizelor.
Mai ales ca a devenit prea axata pe concurenta in orice aspect, prea selectiva........si tot mai dezumanizanta.

Asta e adevarul crunt, e pretul confortului, pe care multi ajung sa nu-l obtina, oricat de corect ar munci.
Si orice are un cost.
Nu e nimic gratuit intr-o societate corporatista  pana la urma.


Occidentul este, inca, cea mai buna varianta daca vrei confort, dar nu poti sa negi ca e intr-o decadenta din cauza paranoiei cu terorismul, crizei imigrantilor, crizei financiare.........si nu stiu cum poti sa ignori efectele pandemiei si razboaielor din Ucraina, Israel si Taiwan asupra economiei occidentale.

E clar ca o ducem mai rau decat in anii 1990-2010.

Uita-te in jur, toata lumea e demoralizata, decese tot mai multe din cauza ca suntem tot mai bolnavi de la sedentarism, poluare si mancare proasta, despartiti si divorturi tot mai multe, sinucideri mai multe,  tot mai multi tineri tristi, neimpliniti, singuri, tot mai multi tineri care sufera de burnout de la 30 ani si e grav,  desi au tot confortul.

NU STIU CUM POTI SA IGNORI CE-I IN JURUL TAU.


Si fii sigur ca daca societatea nu se schimba, vom ajunge exact ca alternativele horror la un moment dat.
Eu inca am speranta ca declinul asta sa fie o faza temporara, desi slabe sanse la ce vremuri se anunta din cauza schimbarilor climatice si crizei resurselor.

Poate va rezulta o alta societate mai buna cu siguranta decat corporatismul actual, la fel cum a rezultat asta  corporatista  dupa prabusirea capitalismului de rit vechi (ala care trimitea copiii la munca, fara scoala, femeile erau doar la cratita si la care programul de 8 ore era ceva SF), asa cum s-au prabusit si colonialismul, feudalismul si sclavagismul.
Dar problema e ca pentru a crea o societate mai buna, trebuie sacrificiu si multa suferinta - cateva razboaie foarte sangeroase care sa faca tranzitia si revolutii industriale.
Continui aici ca sa nu fim offtopic cu razboiul. Tu compari ce e acum cu ceva ce nu a existat prin anii 50-80 in SUA.
Nu existau divorturi pt ca femeile nu-si permiteau divorturi sau interveneau cutume religioase. Ce rezulta ? O viata de cacat impreuna cu batai, alcool, droguri si umilinte la care participau de multe ori si copiii.
Mafie, droguri si SIDA/HIV erau la ordinea zilei. Rascoalele negrilor din LA si nu numai. Segregationism intrat in faza tarzie si rasism pe toate planurile. In NY si in marile orase in fiecare dimineata adunau cadavre impuscate cu farasul de pe strada.
In rest capitalismul a functionat la fel cum functioneaza si acum. Crezi ca nu exista burn-out, deprimare, saracie ? Ca nu se vorbea despre ele ca si acum e altceva.
Razboaie ? Pai ai prins in perioada asta de la crizele rachetelor din Cuba la o garla de razboaie, foametea din Africa, Vietnam, etc.... fara numar, fara numar !
Acum chiar cu razboiul din Ucraina si skrimish-ul din Israel(ca nu e razboi ca nu ai doua armate fara in fata) e parfum fata de ce a fost acum 50 de ani.
--
Nu am timp sa intru pe toate punctele dar cam la toate capitolele stam mai bine acum. Chestia e ca acum spre deosebire de acum 20 de ani sau si mai mult auzi de probleme non-stop si ai impresia ca doar probleme sunt, nu mai exista nimic altceva in lume. Ca asta consuma media. Cea mai mare greseala e sa stai sa te uiti toata ziua la canalele de stiri. Efectiv toarna venin non stop si iti strica ziua. Lasa TV-ul pe muzica mai bine. :D
 
The following users liked or thanked this post: axxel4you, taxon

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #87 on: 22 October 2023, 15:34 »
Cu asta ai dreptate. Insa, eu nu as folosi exemple din filme ca argumente intr-o discutie ca asta.
Mai ales citate din Uniunea Sovietica Ailaltă cu bataie la Uniunea Sovietica Singura Raspunzatoare.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #88 on: 22 October 2023, 15:57 »

Continui aici ca sa nu fim offtopic cu razboiul. Tu compari ce e acum cu ceva ce nu a existat prin anii 50-80 in SUA.
Nu existau divorturi pt ca femeile nu-si permiteau divorturi sau interveneau cutume religioase. Ce rezulta ? O viata de cacat impreuna cu batai, alcool, droguri si umilinte la care participau de multe ori si copiii.
Mafie, droguri si SIDA/HIV erau la ordinea zilei. Rascoalele negrilor din LA si nu numai. Segregationism intrat in faza tarzie si rasism pe toate planurile. In NY si in marile orase in fiecare dimineata adunau cadavre impuscate cu farasul de pe strada.
In rest capitalismul a functionat la fel cum functioneaza si acum. Crezi ca nu exista burn-out, deprimare, saracie ? Ca nu se vorbea despre ele ca si acum e altceva.
Razboaie ? Pai ai prins in perioada asta de la crizele rachetelor din Cuba la o garla de razboaie, foametea din Africa, Vietnam, etc.... fara numar, fara numar !
Acum chiar cu razboiul din Ucraina si skrimish-ul din Israel(ca nu e razboi ca nu ai doua armate fara in fata) e parfum fata de ce a fost acum 50 de ani.
--
Nu am timp sa intru pe toate punctele dar cam la toate capitolele stam mai bine acum. Chestia e ca acum spre deosebire de acum 20 de ani sau si mai mult auzi de probleme non-stop si ai impresia ca doar probleme sunt, nu mai exista nimic altceva in lume. Ca asta consuma media. Cea mai mare greseala e sa stai sa te uiti toata ziua la canalele de stiri. Efectiv toarna venin non stop si iti strica ziua. Lasa TV-ul pe muzica mai bine. :D


1. Generalizezi. Au fost si familii reusite si cupluri care traiau in armonie, cu un nivel de trai mai scazut si cu putinul pe care il aveau si au reusit sa scoata personalitati istorice, inventatori si artisti. Acum e tot mai greu sa faci o familie, chiar daca inainte unii cresteau si 10 copii in mizerie. Pentru ca viata a devenit mai costisitoare, competitia mai acerba pe piata muncii, egoismul mai mare, dar uite ca si cu tot confortul, majoritatea tinerilor singuratici tot ajung la depresie si ganduri de suicid.

Pur si simplu nu poti sa opresti peste noapte ceva ce ti-a oferit evolutia in 300,000 ani tie ca specie - sex, dorinta de reproducere si de a crea o familie, statutul tau ca fiinta sociala.

2. Este si acum segregationism la greu, doar ca TV-ul vrea sa-ti dea senzatia ca traiesti in diversitate. Sunt crime rasiste la greu in SUA si acum, sau ai uitat de George Floyd, sau nu stiu ce negru eliberat dupa 30 ani de puscarie degeaba ca a fost acuzat in mod fals, ca imediat sa fie impuscat? Sunt doua stiri pe digi24 daca le cauti. 
Cati tigani realizati vezi tu in Romania, care sa munceasca cinstit, cati merg pe la facultate,  cati sunt prin politica romaneasca........nope, majoritatea abandoneaza scoala, ajung sa fure, sa traga tepe, sa umple puscariile , iar unele femei de etnie devin  prostituate vopsite cu pesti si boli venerice.
Societatea romaneasca nu vine cu nicio solutie ca sa combata discriminarea si nepasarea. 
La digi24 si USR, niciunul de etnie, nema.....so, ce diversitate in Romania? 
In Europa, milioanele de sirieni, irakieni, afgani, palestinieni si iranieni sunt deja o problema, pentru ca nu se pot integra in societatea moderna din cauza religiilor si incapatanarii lor de a vedea dincolo de islam si de niste rahaturi scrise de un profet epileptic acum 1444 ani.
Sunt enclave in care nu poti intra .....ce diversitate?


3. Nu mai e mafia italiana ca-n filmele de pe vremuri pentru ca acum e in politica, efectiv conduce lumea, alaturi de aia evreiasca si mafia nemteasca.

4. O existat, doar ca atunci nu erau 8 miliarde de oameni pe planeta si nici vreo criza a resurselor. Lumea era in general mai optimista decat acum. Mereu se descoperea ceva, mereu se inventa ceva si era imediat pus in aplicare. Vezi anii 50-90, cate s-au inventat si cat s-a schimbat viata. Adevarul e ca da, razboiul rece a fost benefic umanitatii, nu ca prostia asta de pre-WW3 pe care o traim.

5. Criza rachetelor cubaneze e nimica toata acum pe langa rachetele rusesti Iksander cu incarcatura nucleara tactica aduse in Belarus.

6. Africa e intr-o mare saracie si mizerie si acum, vezi loviturile de stat din Niger, Mali, Sudan, Gambia, Gabon...si numai in ultimii doi ani, toate orchestrate de rusi.

7. Vietnam a fost intr-adevar cu un bilant mai naspa.......Coreea si China cu un bilant si mai sangeros, pentru ca nah, asiaticilor le place sa moara in numar mare la razboi, ....pentru ca spirit de sacrificiu, colectivism si alte alea........ca si japonezii cu kamikaze si codul Bushido.

Doar ca diferentele intre anii 1960 si anii 2020 sunt urmatoarele:

- Vietnamul era la naiba in praznic prin Asia de Sud-Est, Ucraina e efectiv la portile Europei, la portile NATO, cu Rusia in coasta noastra
- America nu a dat arme Vietnamului de Sud cat a dat Ucrainei, plus ca s-au batut ei pe front cu 1 milion de nord-vietnamezii comunisti + 170,000 de chinezi intr-un razboi proxy cand inca nu aveau orezarii arsenal nuclear ca acum/ in cazul nostru, daca escaladeaza, o sa fie mult mai grav, fiindca va implica rachete hipersonice si balistice in prima faza. O sa fie mult mai horror cand se vor bate armatele NATO cu armata Rusiei in Europa de Est si prin Scandinavia in urmatorii 20 ani.
-economia occidentala era in crestere, mai ales a Americii , poate nu boomul din anii 50, dar erau perspective optimiste pana la prima criza petroliera, care a durat doar o iarna in octombrie 1973-martie 1974 dupa embargoul OPEC si razboiul de Yom Kippur, si in 1979-1980, dar mai degraba din cauza ca America era condusa de un presedinte idiot care acusi face suta de ani fiindca nu a facut nimic sa salveze monarhia iraniana 
Invadarea Vietnamului de America si invadarea Afganistamului de Uniunea Sovietica au dus poate la tensiuni, dar nu la o criza economica si energetica de amploare....cum am spus, Europa vestica nu depindea de gaz rusesc, America a sughitat putin dupa crizele din orientul mijlociu, insa un razboi de amploare cu Iranul si inghetarea relatiilor cu Arabia Saudita ar putea duce America in prapastie pentru multi ani.
Boomul din anii 1990-2010 in Europa si cresterea nivelului de trai a fost datorita gazului rusesc.

-viata din anii 60 nu era atat de confortabila si costisitoare ca acum. Europa vestica nu depindea de gazul rusesc, America nu depindea la fel de mult ca azi de petrolul saudit si irakian.

Pentru noi o sa fie un soc cand va incepe sa scada abrupt nivelul de trai in urmatorii 5 ani si abia dupa vreo 10 ani, cand o sa construim centrale nucleare, e posibil sa ne revenim.


- in anii 60 a fost o pandemie de gripa - gripa Hong Kong. Ai auzit de ea? Normal ca nu. Dar a omorat 4 milioane de oameni, inclusiv mii de romani......atunci nu te panica presa la nivel global, nu te obliga sa porti masca sau sa te vaccinezi, nu bloca intreaga economie globala sa te trezesti cu ditamai inflatia.

-revolutia culturala a lui Mao o sa fie parfum pe langa revolutia culturala din Europa de islamizare si indianizarea Marii Britanii, care e in plina desfasurare + revolutia sexuala din America de Nord din cauza feminismului, pentru ca tot mai multi inceli ajung sa comite crime, tot mai multi tineri singuratici ajung sa moara de cancer sau de depresie din cauza singuratatii
La final, multi vor apela la extrema dreapta si ne vom trezi cu dictatori fascisti in mai multe tari.

PE SCURT - traim cele mai proaste vremuri de la sfarsitul WW2.
Nu zic ca criza globala prin care trecem acum e comparabila cu WW2, dar as compara-o cu anii 1929-1938, cu marea depresiune, cu ascensiunea regimurilor autoritariste si izbucnirea mai multor razboaie - Abyssinia, Manciuria, Anschluss. Ce face Putin din 2014 e comparabil cu ce facea Hitler intre anii 1938-1939.

S-ar putea sa fim in perioada premergatoare a unui nou razboi modnial, intr-un pre-WW3, dar care o sa dureze ceva mai mult realistic vorbind......nu cred ca ar putea sa inceapa deceniul asta, ci undeva prin 2040-2045.

Si cred ca va fi tot Germania cauzatoarea.
La cum creste extrema dreapta acolo (cum a crescut si in Italia si in Franta si in Romania si in Suedia), eu cred ca o sa avem un nou Hitler in maxim 10 ani care va fi obsedat in principiu de  alungarea sau eliminarea musulmanilor, indienilor si africanilor din Europa.
« Last Edit: 22 October 2023, 16:02 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #89 on: 29 October 2023, 09:13 »
Un punct interesant de vedere:
https://www.petreanu.ro/singularitatea-tehnologica-impinge-homo-sapiens-intr-un-nou-salt-evolutiv/
Prostia si inadaptarea la tehnologie vor constitui un handicap grav in viitor. Mii de ani am fost cam tot acolo, acum deja situatia se schimba accelerat.
Revenind la politica:
Ma gandesc la Putin si la gandirea lui adaptata pt anii 80-90, la fel si pt altii. Rusia, China si Iran-ul cu satelitii si ideile crete de anii 80 nu au cum sa mai castige pt ca au ramas pur si simplu in urma. O sa-i mance AI-ul, nu mai au ce cauta in secolul 21. :D
"Pentru că actori cinici, care-și urmăresc propriul interes, însoțiți de actori statali interesați de înlocuirea fragilei ordini mondiale bazate pe reguli și legi (câtă am putut construi în ultimii cincizeci de ani) cu o nouă ordine mondială, bazată pe legea pumnului, folosesc din plin debusolarea memetică a treimii rămase în urmă a omenirii pentru a submina democrația – așa subțire și palidă cum e ea la ora actuală – și a instaura legea pumnului de la vlădică până la opincă. De la cartiere până la nivel global. Iar pentru asta inundă spațiul public virtual cu „povești”/meme gândite să-i atragă pe cei care nu mai fac față lumii, promițându-le un loc ordonat, cu linii puține și clare, cu ierarhie socială strictă și delegarea dificilului proces de gândire către un Tătuc care ar urma să aibă grijă de toți și de toate.
--
Dacă ați observat, toți neo-fasciștii de rit tehnologic, teocrații și cristofasciștii (putiniștii, maga, evanghelicii de rit apocaliptic, jihadiștii de orice denominațiune) se erijează în „păstrători ai tradiției” tocmai pentru că știu că această treime de rămași în urmă, care pun în pericol întreaga specie, visează la o lume simplă, clară, fără ambiguități, în care ei sunt miezul din fanta. Iar fabricile de meme-uri antiumane le livrează, conform epistemologiei emoțiilor, ceea ce ei își doresc."
--
Probabil noi nu vom mai prinde dar natiunile vor disparea intr-un viitor nu foarte indepartat.