De reintrat în UE nu se pune problema vreo 10 ani.
Chiar dacă sunt în cea mai penibilă situație a istoriei lor, tot vor da un vot de blam conservatorilor și laburiștilor, iar Tate va ajunge la 10 Downing Street.
Andrew Tate o să fie Trump-ul britanic despre care vorbea Elon Musk. O să-l propulseze dacă nu are o variantă mai bună.
Dar cred că prioritatea financiară a lui Musk și a administrației Trump pe acest an e Germania din cauza riscului falimentării industriei auto. Volkswagen, Mercedes, Audi, Opel, BMW ....toate sunt pe ducă din cauza că nu fac față concurenței cu China, dar și taxelor eco ale Bruxellesului. Nu cred că vrea să le cumpere, nici să le salveze, ci așteaptă să se prăbușească, și după aia să vină el cu Tesla în Germania și să le inunde piața și șoselele cu modelele sale. Dacă e interesat de schimbarea guvernului de la Berlin în februarie cu AfD, Alice Weidel ar putea să devină noul cancelar și nu Friedrich Merz.
A doua prioritate e Canada și unirea ei cu SUA, acum că Trudeau și-a dat demisia, iar canadienii nu vor tarife majorate la 25% pentru comerț. Marea Unire dintre SUA și Canada ar fi un mare câștig pentru ambele state. Însă, o să fie un mare haos din cauza că poporul canadian va trebui să se adapteze la legile federale impuse de Washington în următorii 5-10 ani. Regiunile Canadei o să se umple de americani care vor fugi acolo pentru a primi tratamente medicale ieftine, asta până când o să devină prețurile și asigurările medicale ca în SUA.
A treia și a patra prioritate o să fie anexarea Groenlandei și a Canalului Panama. O să fie mai greu. Dar cred că Danemarca și Panama vor ceda. Mai bine ar pica Groenlanda sub control american decât sub cel rusesc. Despre canal, Trump zice că ar fi un mare câștig economic și că perindă prea multe trupe chineze în zonă.
Răsturnarea lui Macron și înlocuirea lui cu Le Pen - n-a zis Elon nimic momentan, probabil nu mai are ce să facă acolo la cum arată situația. Și niciun afacerist american nu ar vrea să se complice cu ....francezii stângoizi și africanii lor.
Cert e că o să fie alegeri anticipate în UK, iar laburiștii vor pierde alegerile în următorii 2-3 ani.
Cât despre România, cui pasă? O tot frecăm aiurea cu amânarea alegerilor ba în mai, ba în iunie, dar până la urmă o să devină președinte ăla pe care o să-l vrea administrația trumpistă.