Mandatul se termina cand incepe mandatul noului presedinte.
Avem un nou presedinte si nu stiu eu?
Nu avea absolut nici un motiv sa isi dea demisia si sa lase tara fara presedinte doar ca asa voiau frustratii de la AUR. Stai linistit ca nu statea el in alea cateva luni de salariu extra.
În primul rând, nu trebuia să se anuleze turul 2. Mergeam cu un gust amar
(„de ciocolată Dubai”) în gură și aia e, votam candidatul care mă enerva cel mai puțin. Nu poți să micționezi și să te doară undeva de voturile a aproape 4 milioane de români care au votat cu Lasconi și Georgescu. Și eu mă bucurasem inițial când s-au anulat alegerile, fiindcă nu voiam să votez nici pe CG cu prostiile lui debitate pe TikTok despre firul divin, nici pe Lasconi cu furnicile ei. Am stat nopți nedormite când mă gândeam că sfârșesc ori printr-un gulag pentru că nu am făcut semnul crucii la o biserică dacă câștiga Georgescu, fie sfârșeam la pușcărie pentru un banc misogin dacă câștiga Lasconi.
Dar la 2 luni realizez că repercursiunile economice și diplomatice pot fi grave, pentru că riscăm într-o noua ordine trumpistă să sfârșim IZOLAȚI, fără aliați, acum că peste tot vin suveraniști la putere. Trebuie să ne adaptăm.
4 milioane de români i-au considerat pe aceștia doi cei mai potriviți să conducă România, aia e. Nu ne batem joc de voturile majorității. Suntem democrație momentan, nu geniocrație. Cei 4 milioane de votanți, INCLUSIV EU care am votat-o pe Lasconi în turul 1, am considerat că Ciucă, Ciolacu, Simion și Geoană erau fie prea proști, fie prea periculoși ca să ajungă la conducerea României. Realitatea e că Lasconi și Georgescu erau cu 10 clase peste tot ceilalți...dpdv moral.
Când vine vorba de președinție, poporul votează emoțional. Nu ne interesează performanțele unor corupți care au furat, dar au și făcut - mentalitatea asta a dispărut demult.
Dacă e pe așa, cum ar fi fost să anulăm alegerile din 2000, când erau între Vadim și Iliescu (un dement cu tendințe fasciste, dar foarte bun știutor de carte vs un bolșevic criminal care o să moară în libertate, din păcate).
Sau cum ar fi fost să anulăm turul 2 din 2019 din cauza Vioricăi Dăncilă.
NU e în regulă să anulezi alegerile. Până și Nicușor Dan, care chiar îl consideră pe CG drept candidat pro-rus susținut de Kremlin, spune clar și răspicat că nu trebuia să fie anulat turul 2. Îți bați joc de voința majorității, la următoarele alegeri s-ar putea să fie mai rău. Mult mai rău!
@oldshooterman îl consider pe Constantinescu cel mai bun președinte pentru că a fost mai uman și mult mai cu bun simț. Mi s-a părut cel mai democratic președinte ales de după 1989. Că și-a asumat el eșecurile celor trei guverne, aia a fost. Dar uite că comportamentul său exemplar e și acum dat de referință în istoria românilor.