Situatiunea: de ce vrea Europa razboi? (ca tare m-am mirat cand am vazut faza asta care este in contradictie cu tot ceea ce se afisa despre UE)
Nu, nu de dragul Ucrainei * ca naivi nu suntem.
Motivele sunt economice.
Inca de acum 20 ani au simtit ca economic alunecam. Vroiau sa bage bani multi in economie gandind ca un cadavru cu mult
sange-monetar in el incepe sa reinvie (imi aduc aminte de un articol din Germania in care analizau propunerea de a da 20k euro la fiecare european...apoi si-au dat seama ca e gresit si au inventat PNNR-uri date cu motive de manipulare etc, etc)
Daca atunci le era greu acum fara energia ieftina ruseasca sunt in buda (deh, cand esti prost e degeaba daca nu bubui)
Fara energie ieftina, cu salarii gretos de mari, cu politici sociale, cu birocrati fara numar, cu aere de ecologisti NU mai au ce sa faca in economia civila (ca acolo pretul dicteaza)
Asa ca o cotesc spre inarmare pentru ca la arme nu mai conteaza ca sunt facute foarte scump (cu energie scumpa, birocrati si mai numerosi etc)
Domne, securitatea este nepretuita. Nu conteaza ca armele sunt gioarse (de genul celor doborate de pakistanezi cand le-au lansat indienii)
Trebuie arme facute de noi chiar faca costa glontul european cat un obuz la altii.
Asta e cantecul de lebada economic european: arme.
------------------------------------
Apropo de situatiune: sarbii au folosit tun sonic. Cica.
Dar erdogan de ce nu a folosit cand a avut demostratii?