@Meghido 1469 î.Hr. - eu cred că o se întâmple în următorii ani un dezastru planetar care poate să pună capac stilului de viață modern. O să se termine și cu #slava ucraina și cu #free palestine așa cum s-a încheiat pandemia de COVID peste noapte. Deși se zicea prin 2021 că o să stea COVID-ul printre noi încă vreo 40 ani, eu în martie 2022 nu mai ieșeam cu masca pe față și...îmi făceam de cap. După ce 2 ani am avut #stay home, save lives #vaccinează-te #totul va fi bine, nu puteam să ies fără mască pe stradă sau la anumite ore. Mulți ați uitat cum era atunci.
Îmi tot imaginez ce ar putea încheia brusc operațiunea specială a lui Putin, bombardamentele lui Bibi în Gaza și programul de înarmare al UE. Posibil o erupție vulcanică majoră care compromite agricultura globală, o furtună solară care ne lasă fără curent, poate un meteorit căzut pe care NASA nu l-a văzut. Trebuie să fie ceva care să-l facă pe Putin să retragă toate trupele ruse peste noapte din Ucraina! Amintiți-vă de cutremurul din Turcia din 2023- pentru câteva săptămâni, când ucrainenii și mercenarii Wagner înghețau pe la Bakhmut, toată presa europeană era atentă la cutremurele din Turcia. Nimic despre înarmare, solicitările lui Zelenski privind tancurile și avioanele erau ignorate, toată ziua era despre cutremure.
Apropo, își mai amintește cineva care erau
problemele noastre din 2016-2019, înainte să vină pandemia? Parcă era ceva cu „corupția ucide”, „#rezist”, „orange man bad”, „m*** psd”, „statul de drept”, „hai DNA”, „valorile europene”, #BLM, #Metoo, #Pride, #build the wall, #MAGA etc. Cam 5 ani a durat nebunia cu protestele și civismul până au realizat milenialii că protestele, haștagurile pe net și strigătele în stradă nu țin de foame.
Și mai înainte? Teroriștii care făceau atentate în marile orașe, #welcome refugee, #Pray for Paris, #je suis Charlie (efectul ăla de turmă când toți penibilii și-au schimbat poza de profil de parcă le-au păsat francezilor de Colectiv).....stand with rebels from Syria/Lybia...cam tot vreo 4 ani a durat.
Apoi, criza financiară prin 2008-2011- cu austeritatea, cu mesaje despre cum să strângem cureaua și să economisim - a durat cam un an la americani, la europeni a durat ceva mai mult, dar pănă la „Apocalipsa Maiașă din 2012”, criza economică era deja uitată. Și dacă o dăm înapoi, era nebunia cu terorismul, cu Irakul, Afganistanul, 9/11 never forget etc. - cam 8 ani a durat cât a stat Bush președinte. Iar dacă dăm timpul înapoi, parcă începi să dai peste chestii serioase, gen cursa înarmării, războiul rece, dar fără prea multe istericale pentru că internetul nu se inventase.
Care ar fi concluzia?