Author Topic: Sportivii și etica  (Read 199 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Sportivii și etica
« on: 30 November 2023, 03:13 »

Ronaldo e într-un proces urât din cauza că a făcut reclamă la criptomonede.
https://zonait.ro/cristiano-ronaldo-binance-crypto/


Simona Halep e criticată pe mapamond  cu „și dopată, și pro-Rusia”.
https://www.digisport.ro/tenis/dopata-si-pro-rusia-simona-halep-atacata-dupa-ce-i-s-a-propus-sa-joace-la-un-turneu-desi-e-suspendata-2700337


Ce învățăminte putem trage de aici?
 

Offline Ciocanul

Sportivii și etica
« Reply #1 on: 30 November 2023, 09:13 »
Serena Williams isi tragea "ciorapi" pe mana cand era in top pt ca avea maini/bicepsi de culturist de nationale. A drecu niciodata nu au prins-o nici pe ea, nici pe baschetbalisti si in general foarte rar auzi de vreun sportiv american prins. In schimb rusii, est europenii, asiaticii si altii (non vestici sau SUA) sunt mega vanati de WADA(World Anti-Doping Agency) si arsi grav la cea mai mica abatere.
S-a si spus cum se face: vesticii sunt anuntati in avans cand vor fi testati, restul e surpriza. Si eu cred ca toti se dopeaza.
"Halepul" s-a dopat si o cred in stare pt ca daca a fost in stare sa-si taie tzatzele nu e mare lucru sa ia niste boabe care nici macar nu-i dadeau vreun mare boost in sport, sunt niste chestii chiar mediocre ce a luat.
Eu o inteleg cu jucatul pe unde apuca. Sa nu joci atatia ani e nasol in tenis, antrenamentul in tenis sunt meciurile in principal cu adversari puternici altfel iti iesi complet din mana. Nu e ca si in alte sporturi.
 

Offline Nosferat

Sportivii și etica
« Reply #2 on: 30 November 2023, 12:40 »
" E si ei oameni".  Adica la ce s-ar fi asteptat cineva, aproape mai toti fac doping ca altfel nu ai cum sa castigi in acest domeniu. Ca e tenis, ca altceva.

Altfel sunt la fel ca si toti restul care ajung un pic mai sus.
 
Nu platesc taxe ca de aia au tspe mii de "manageri" care sa le sopteasca in ureche "nu fii fraier ca restul, acuma ai si tu bani, esti si tu bogat, nu mai e nevoie sa platesti taxe ca tot prostul, ia uite ca iti arat eu cum trebuie sa speli banii legal".

Fac promotii la tot felul de bauturi cancerigene, criptomonede si o groaza de minuni. Adica nu stiu.....is it a surprise? Ca eu chiar nu ma mir.

Nu ma uit la sport de multi ani, totul se invarte in jurul banilor iar sportul de dragul sportului a murit in arena internationala.

Ca se mai joaca pe undeva fotbal de dragul de a juca, sau baschet,sau tenis sau altceva, e adevarat. Insa per total sportul e mort pentru mine.

Ignore list :astateofmind
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Sportivii și etica
« Reply #3 on: 30 November 2023, 21:11 »
eSports e și ăla un sport.
Dacă se fac campionate cu League of Legends, Starcraft, Counter Strike, Call of Duty, Overwatch, Fortnite......

Deci, sport-show-urile nu sunt chiar moarte.