Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ixtl

Pages: [1] 2
1
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 13 May 2020, 23:40 »

"Cinci oameni de știință americani care au publicat un articol în Nature au spus că COVID-19 nu este un " virus artificial". Unul dintre autori, Robert F. Garry, de la Școala de Medicină a Universității Tulane, a spus că piața Huanan din Wuhan nu este originea virusului." ;D
Oricine sta sa citeasca documentele si stirile din domeniu stie de cel putin 3-4 saptamani ca originea* nu este in piata din Wuhan ci mai degraba provine de undeva din provinciile de la sud de oras.  Cu data de propagare incepand de prin octombrie 2019 cel putin.
Piata din Wuhan a fost un punct vital de extindere a infectiei.

* -  ORÍGINE, origini, s. f. 1. Punct de plecare pentru formarea unui lucru, a unui fenomen; început, proveniență; izvor, obârșie.

For fucks sake.

Quote
Presa trebuie sa intretina ceea ce ii cere politicul, chiar daca comunitatea stiintifica e de alta parere.
Daca vorbim de presa dintr-un stat autoritarist/totalitar, da, acolo nimic nu trebuie sa se intample inafara controlului autoritatilor.
Daca vorbim de presa dintr-un stat asa-zis liber/deschis, presa de acolo - pentru ca este cea mai usoara cale spre profit - trebuie (well, nu trebuie defapt, dar este cel mai facil) sa intretina angoasele si psihozele audientei, pentru a o aduce si mentine cu ochii pe sticla. In functie de interesele actionariatului - acolo unde este cazul, va manca suficient de mult sau de putin rahat pentru a mentine un echilibru intre cele 2 - profit si interese.
Din fericire, intr-un stat asa zis liber/deschis, exista si alte feluri de presa. Ceea ce despre un stat autoritarist/totalitar nu se poate spune.
The following users liked or thanked this post: Monier

2
Generalităti / CONSPIRATII
« on: 05 May 2020, 01:31 »
Mesajul domnului doctor Dumitru Balan :
[...]
Mesajul nutritionistului Dumitru Balan, militant al alegerii si libertatii in ceea ce priveste vaccinarea
1.Ori e medic ori e nutritionist.
Nutritionist se poate face si nea' Dorel de la scularie.
2. Daca are ceva studii in medicina, nu prea se pricepe la matematica si statistica, pentru ca procentele de mortalitate pe care le vehiculeaza sunt scoase din kour. Poate dupa ce se va potoli primul val si inainte de al 2-lea val ce va incepe odata cu sfarsitul toamnei - ca orice alte viroze / infectii virale respiratorii - sa inceapa sa apara niste procente mult mai realiste in privinta ratei de mortalitate pentru SARS-CoV 2. Probabil in jurul a 1%. Ceea ce nu e tocmai placut. Un 0.1% ar fi mai suportabil, dar putin probabil.
The following users liked or thanked this post: Monier

3
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 13 April 2020, 14:27 »
Eu pe 31/12/1992 dimineața m-am trezit bine mersi sănătos voinic, urmă să fac Revelionul la un mega bairam cu gașca. La 10 seara boleam cu febră 38+, nu mă puteam ridica din pat și nu mai știam de mine. A fost una din cele mai nasoale viroze.
Shit happens. Fără nici un precursor. Yeah, it's that easy.
The following users liked or thanked this post: Monier

4
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 30 March 2020, 23:10 »
Autoritatile spere sa scape basma curata. Au ingropat adevarul pe cat pot, pentru ca REFUZA sa testeze.
Ingroapa toate focarele, de fapt in nebunia lor criminala le extinde, ce vor sa ingroape e raspunderea si urmarile traduse in infectii - de care ei raspund.
Cred ca pur si simplu nu au cu ce testa. Pentru ca e bataia pestelui pe toate pietele. Bonus, la 2 saptamani de la instituirea starii de urgenta nu cred ca au puse cap la cap niste protocoale si proceduri. Pentru ca cu cine sa le faci?
Problema e ca ies si vor iesi la suprafata toate rahaturile ce tin de functionarea sistemului medical, din cauza de conceptie, politruci si trepadusi. Sper cand se termina chestia asta medicii si asistentii mai tineri sa-i ia la suturi - eventual sa-i spanzure - pe managerii aia de spitale , DSP si alte institutii de profil care n-au ce cauta acolo.
The following users liked or thanked this post: Monier, Megalomaniac

5
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 30 March 2020, 17:35 »
E tot mai interesant. O echipa de cercetatori virusologi din Italia (Lai A, Bergna A, Acciarri C, Galli M, Zehender G) au publicat un studiu din care rezulta ca primele infectii cu coronavirus in Italia ar fi putut avea loc inca din septembrie/octombrie, cu mult inaintea celor raportate in Wuhan.

"In a recent article by Lai et al, published on the Journal of Medical Virology, the authors attempted a mathematical reconstruction of the evolutionary dynamics of the new coronavirus severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS‐CoV2) outbreak occurred in Wuhan (China), by analyzing 52 SARS‐CoV2 genomes provided at GISAID on 4 February 2020. This evaluation is fundamental to make authorities aware about spreading characteristics of SARS‐CoV2 in the Italian population and to earn insightful clues about the presumptive hypothesis that the current viral spreading in Italy surely comes from a Wuhan‐borne genotype and/or a Chinese outbreak. The same authors concluded that the SARS‐CoV2 in Italy might be present at least since September and October 2019, much before the claimed Wuhan outbreak. According to the World Health Organization evaluation, SARS‐CoV2 outbreaks in Europe occurred much before in Germany and France respect to Italy. Therefore, it might be presumed that a significant proportion of Italians were infected by SARS‐CoV2 in times greatly preceding the Government dispositions upon the cases enumeration."(The Journal of Medical Virology)

Iar "NYU has release (at GISAID) a set of 16 sequences from Manhattan and Nassau New York COVID patients.  All 16 sequences are closely related to each other and sequences from patients in Italy."

Pentru orice citat și subiect cu iz științific e util și drăguț și de bun simț samd să pui și o referință.
E vorba oare de articolul de aici?
Pentru că nu văd in el nici o referință asupra - vezi Doamne - ideii ca originea SARS-Cov2 ar putea fi gasit prin regresie in Italia in septembrie-octombrie.

Pe de alta parte, ipoteza personala este ca SARS-Cov2 a ajuns in Italia (si de ce nu si in Spania, sunt tari cu un climat ideal pentru turism pietonal in decembrie) cu un influx de turisti veniti de Craciun/Anul Nou. Iar că numarul de persoane infectate in Italia (so poate si Spania) este >1 milion, ceea ce ar explica numarul fantastic de decese. Decese cauzate și de faptul că în cazurile care necesită spitalizare tratamentele clasice pentru gripă nu au funcționat.
The following users liked or thanked this post: Monier

6
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 24 March 2020, 13:59 »
   Majoritatea victimelor de Covid-19 sper sa fie bogatasi egoisti care se vor sinucide cand vad ca pe zi ce trece le scad sursele de venit.
Sense. This sentence makes none.
In other news, in vreo 6 saptamani de lockdown, pentru aia mai saraci si foarte multi, care traiesc de la un salariu la altul, va deveni cam nasol cata vreme firmele mai mici sau mai medii nu vor mai produce nimic, nu vor avea venituri si nu vor mai avea cu ce si de ce sa-i plateasca.
Ajutoare de la stat? 75% din salarii? Sa apuc s-o vad si pe-asta.
Cine mai ia in seama promisiunile unor politicieni, de aici sau de aiurea, e cel putin naiv.
Cine ia in seama chiar si niste acte normative, in situatia in care veniturile la buget(e) vor scadea dramatic, din nou, aproape se imbata cu apa rece. Pe termen mediu (saptamani) sau lung (luni).
The following users liked or thanked this post: taribo

7
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 23 March 2020, 14:17 »
Gaz/foc:

2007:

Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus as an Agent of Emerging and Reemerging Infection
State Key Laboratory of Emerging Infectious Diseases, Department of Microbiology, Research Centre of Infection andImmunology, The University of Hong Kong, Hong Kong Special Administrative Region, China
Quote
SHOULD WE BE READY FOR THE REEMERGENCE OF SARS?

The medical and scientific community demonstrated marvelous efforts in the understanding and control of SARS within a short time, as evident by over 4,000 publications available online. Despite these achievements, gaps still exist in terms of the molecular basis of the physical stability and transmissibility of this virus, the molecular and immunological basis of disease pathogenesis in humans, screening tests for early or cryptic SARS cases, foolproof infection control procedures for patient care, effective antivirals or antiviral combinations, the usefulness of immunomodulatory agents for late presenters, an effective vaccine with no immune enhancement, and the immediate animal host that transmitted the virus to caged civets in the market at the beginning of the epidemic. Coronaviruses are well known to undergo genetic recombination (375), which may lead to new genotypes and outbreaks. The presence of a large reservoir of SARS-CoV-like viruses in horseshoe bats, together with the culture of eating exotic mammals in southern China, is a time bomb. The possibility of the reemergence of SARS and other novel viruses from animals or laboratories and therefore the need for preparedness should not be ignored.
The following users liked or thanked this post: Wagram, Monier

8
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 17 March 2020, 18:34 »
ceausescu baga la pluton animalele astea
N-avea ce baga la pluton, ca nici dracu nu venea inapoi.
The following users liked or thanked this post: Megalomaniac

9
Filme și Seriale / Hollywood the broken
« on: 09 March 2020, 18:09 »
God forbid, actors knowing how to act human, how to understand a scene, how to make a scene as a director wants it to...
Buba noii stangi (si a vechii de altfel) - cred ca stiu mai bine ce vor si ce le trebuie si ce e mai bine celorlalti.
Iar ceilalti ar face bine sa le fie recunoscatori. or else...
https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-51745702
The following users liked or thanked this post: Monier

10
Filme și Seriale / Ultimul serial vazut
« on: 09 March 2020, 00:22 »
Homeland - still kicking.
The following users liked or thanked this post: Megalomaniac

11
Well, this comes in handy...
The following users liked or thanked this post: Monier

12
Mandalorian am încetat să urmăresc, Picard poate mai are 1-2 șanse, deși criticile sunt mult mai palpitante decât seria în sine.
În alta ordine de idei, fin'că bate un iz de nostalgie, eu parcă îmi amintesc vag să fi văzut  pe la bulgari episoade din Blake's seven. Un serial britanic de prin anii '70, replică probabil la ST, serial absolut hilar dpdv art direction, imagine, decoruri, costume, recuzita, SFX/VFX, coregrafie de lupte și bătăi :D dar povestea m-a făcut să stau și să-l urmăresc din nou, 30-35 de ani după ce bajbaiam după el printre puricii bulgărești de pe TV. Oare de ce? Că nostalgie nu e.
The following users liked or thanked this post: Monier

13
Nu știu dacă Sir Stewart e capabil, vrea sau poate, dar are puterea să le dea șandramaua peste cap doar spunând NU pentru un eventual S2, asta la momentul potrivit. Iar toți trepădușii corporate băgați în producție și scenaristică n-ar avea decât să-și dea seama că și-au dat cu tesla-n coaste de la bun început.
The following users liked or thanked this post: Monier

14
Homicide LOTS. Sums it all up.
T3h best TV show of its time.
The following users liked or thanked this post: Monier

15
Filme și Seriale / Stiri/trailere filme/seriale
« on: 12 February 2020, 20:43 »
Su.
Perb vizual.
Dar eu am o problema cu WA, pe cat de perfect este vizual, pe atat ii lipseste substanta. Ritmul. Personajele. Sunt varfuri de varfuri de iceberg de-obicei. Chiar si cele principale. Dar mi-e greu sa intuiesc icebergul de sub ele. Pentru ca de cele mai multe ori se dovedeste a fi doar un cub de gheata intr-un cocktail perfect colorat si prezentat.
Au contraire, Jean Pierre Jeunet, pe care-l plagiaza, fura, epigoneaza in cel mai bun caz stie. Stie sa construiasca. Si nu e greu. Whatevs. Can't wait.
The following users liked or thanked this post: duke_zz

Pages: [1] 2