Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - oldshooterman

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 31 December 2022, 16:47 »
Care parte din comentariile mele sunt dereglate? Pe puncte pls.

IE: 16 drone distruse din 16. 54 de rachete distruse din 69. Asta rezulta ca vreo 15 si-au atins tinta. Care parte nu iti percuteaza? Sau doar te faci?

Fix propaganda de la RT. Cuvant cu cuvant.
1. Toate. Orice discutii suplimentare ar avea ca efect doar inflamarea fara limite si fara sens a discutiei, dpmdv.
2. RT nu e accesibila la noi, deci eu nu stiu ce spun respectivii, dar pare ca tu ii citesti si stii. Lumea e foarte mare dincolo de UE/US si sunt destui care spun multe despre subiect. E exact precum se spune in discutiile de la TV, respectiv orice info care nu e prevazuta in naratiunea oficiala poate fi interpretata ca o justificare a invaziei rusesti si asta nu da bine.

So, ramane sa fie cum stii tu/voi. Bucura-te/bucurati-va in continuare de victoriile rasunatoare ale fortelor "binelui" impotriva "orcilor". Ramane in continuare o mare tragedie pe capul a milioane de nevinovati care sufera pe chestia asta (lupta dintre "bine" si "orci"). Si se anunta ca tragedia se va extinde.

La Multi Ani!

The following users liked or thanked this post: axxel4you

2
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 31 December 2022, 02:48 »
In articol publicat in urma cu cateva ore:

"Comandantul forțelor americane și mercenare care luptă în Ucraina, în principal în Bakhmut, Andrew Milburn, un pușcaș marin american în retragere, a descris Ucraina și conducerea acesteia ca fiind o "societate coruptă și sângeroasă" condusă de "oameni psihopați" .

"Videoclipul a stârnit un scandal urias în interiorul și în afara Ucrainei. Mai ales în Kiev. Milburn a emis o a doua declarație în care insistă că "crimele de război au fost comise de conducerea ucraineană".

Acesta este un atac foarte grav la adresa lui V. Zelensky și a conducerii militare ucrainene.

Milburn este șeful de forțe al PMC Mozart, o companie privată de mercenari înființată în martie 2022 ca rivalul de temut al PMC Wagner din Rusia. Forțele lui Mozart sunt cele care mențin armata ucraineană în picioare în Bakhmut.

Echipa de conducere a lui Mozart este formată din veterani ai ED din SUA, mercenari și persoane cu "experiență militară". Aceasta oferă tot felul de sprijin ucrainenilor, de la instruire, îngrijire și materiale până la sprijin și îndrumare în luptă.

Andrew Milburn, care a apărut în Bakhmut, a petrecut luni de zile în Ucraina ajutând la antrenarea forțelor lui V. Zelensky. În timpul unui interviu recent, el a declarat că au avut loc "tot felul de atrocități" în Ucraina."

Ukraine is a "corrupt, fucked-up society" run by "fucked-up people" - American Military News

"Ceea ce vreau să spun este că este un război foarte, foarte murdar, iar ucrainenii comit o mulțime de încălcări ale legii conflictului armat și trebuie să acceptăm - nu să acceptăm că ceea ce fac ei e bine, ci să le semnalăm", a spus Milburn."
.............................The following users liked or thanked this post: axxel4you

3
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 31 December 2022, 01:58 »
Americanii si NATO sunt in limba dupa Crimeea. Doar ca aia de acolo sunt majoritar rusi si au profitat de situatie ca sa se intoarca la rusi. A fost o lucratura fina in care n-a murit nimeni. Crimeea a fost republica autonoma cu constitutie, parlament si guvern propriu, spre deosebire de zonele declarate ulterior separatiste.

In 2014 ucrainenii si-au atacat singuri, cu armata, cetatenii din zonele care ulterior au devenit separatiste (cu ajutorul rusilor, norocul lor). Aia n-au atacat pe nimeni in faza initiala, doar ca n-au fost de acord cu noua politica de la Kiev.

Ungurii din Harcov crezi ca n-ar vrea cu Ungaria daca ar avea ocazia?
The following users liked or thanked this post: axxel4you

4
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 31 December 2022, 01:39 »
Man, te faci de ras sau ca nu intelegi. Au fost descoperite primele cazuri in decembrie 2019, s-a constatat ca e un virus nou si potential periculos la sfarsitul lui decembrie, a fost sesizat OMS-ul si restul se cunoaste.

Intre timp au inceput sa caute si cele mai vechi cazuri. Prin februarie/martie2020 au descoperit ca cele mai vechi imbolnaviri ar fi avut loc chiar prin noiembrie 2019 (in China). Ce-i asa greu de priceput?

Pe masura ce a trecut timpul, si in restul lumii au inceput sa caute cele mai vechi cazuri (contaminati dar nedepistati), si adanc in 2020 au descoperit urme de virus inclusiv in martie 2019 (in probe de apa recoltate in martie 2019, puse la pastrat si reanalizate in 2020). Americanii au facut studii ample si au descoperit ca au avut cazuri cu mai multe saptamani inainte de primul caz declarat oficial ca ar fi provenit din cauza unei persoane intoarse din China.

Oricum, nu s-a demonstrat nici ca sursa e precis o evolutie de la animal la om si nici ca ar avea provenienta dintr-un laborator.
The following users liked or thanked this post: axxel4you

5
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 31 December 2022, 01:24 »
Asta cu cucerirea Ucrainei in cateva zile, Moldova si restul e alta fantezie. Conflictul a fost generat de oprimarea minoritatii ruse din Ucraina (milioane de oameni) plus aspecte legate de interese strategice.
 
Vezi ultimele evolutii in legatura cu statutul minoritarilor in Ucraina, inclusiv a romanilor, problema tocmai discutata la noi la TV. Si vezi ce se intampla in Kosovo, tot legat de minoritati.

Era suficient ca Ucraina sa respecte acordul de la Minsk (semnat de Ucraina) ca sa nu fie razboi si ca regiunile respective (populate majoritar de rusi) sa ramana ca republici autonome in cadrul Ucrainei. Si nu era nici un razboi.
The following users liked or thanked this post: axxel4you

6
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 31 December 2022, 00:50 »
Totul e dereglat si usor observabil ca e dereglat in ceea ce afirmi, fara exceptie. Esti ca si reporterii de la TV care afirma de ex. (cu cateva ore in urma) ca rusii au atacat ieri Ucraina cu 16 drone, dar ucrainerii le-au doborat pe toate, dupa care descriu pagubele imense produse de atacul rusesc in toata Ucraina, cu toate ca apararea antiaeriana a contracarat tot atacul rusesc. Adica nu exista nici o corelatie logica cu realitatea.
The following users liked or thanked this post: axxel4you

7
Generalităti / Virusi, gripe, info & stuff
« on: 30 December 2022, 21:00 »
"The Lancet este o revistă săptămânală de medicină generală, cu evaluare colegială (peer-reviewed), una dintre cele mai vechi reviste de acest gen. Este, de asemenea, revista academică cu cel mai mare impact din lume. A fost fondată în Anglia în 1823."

- Nu sunt dovezi ca virusul a scapat in Wuhan.
- Cel mai vechi caz descoperit in China a fost contaminat cu mult timp inainte de cel mai vechi caz descoperit in Wuhan. Persoana respectiva traieste la ~300 Km la sud de Wuhan, nu a fost niciodata in Wuhan si nu a avut contact cu cineva din Wuhan.
- Contrar "povestii oficiale din vest" (care sustine ca, chinezii au intarziat cu cateva saptamani anuntul ca au descoperit un nou virus), chinezii au anuntat OMS imediat, la 3 zile dupa ce s-a clarificat ca au gasit un virus nou (constatat in 28 dec si anuntat in 31 dec. 2019). Peste 1500 de specialisti din toata lumea au semnat o declaratie oficiala in sensul asta, prin care sustin si profesionalismul celor din China.
- In restul lumii s-au descoperit inca 4 tulpini diferite de cea din China (de catre sud-coreeni, taiwanezi si japonezi).
- In SUA au descoperit ca au fost cazuri cel putin cu cateva saptamani inainte de primele cazuri descoperite in China (incompetenti, ignoranti si ulterior au manarit info.), pe alta tulpina.
- In restul lumii au gasit urme de virus in probe de apa recoltate chiar si din luna martie 2019 (vs. octombrie cel mai vechi caz din China).
- Au manarit si au ascuns tot ce au putut care contrazice "povestea oficiala".

- Chiar in luna asta un senator american a descris in fata congresului american cum marile corporatii au dezvoltat sisteme controlate de AI prin care filtreaza tot ce pot din informatia accesibila pe motoarele lor de cautare (Google fiind Nr.1). Stabilesc ei precis ce trebuie sa stie lumea, ce povesti trebuie construite ca sa sustina linia oficiala, si cand trebuie ca prostimea spalata pe creier sa afle ceea ce vor ei sa se afle. Discursul/declaratia a fost filmata si accesibila pe net timp de cel putin cateva zile (poate mai e si acum). 8)

Merita cautat dupa: US Bio-labs Around The World. Ce mizerii fac peste tot sfideaza imaginatia. Doar DARPA a investit peste 100 milioane de dolari in studii despre coronavirusi purtati de lilieci incepand din anii '2000.
Experimenteaza si dezvolta la greu cu procedee si materiale complet interzise la ei acasa.

So, continuarea discutiei pe tema asta e inutila dpmdv, fiecare crede ce vrea, eu nu intentionez sa conving pe nimeni de nimic. Ramane la decizia "liberului arbitru". 8)


The following users liked or thanked this post: axxel4you

8
Hardware / AMD Seria 7000 (RDNA3)
« on: 28 December 2022, 18:56 »
La temperaturi mari se cam "duc" componentele electronice, e doar o chestiune de timp. Chiar daca rezista pe perioada de garantie si dupa, riscul e maxim. Iar temperaturile alea au fost masurate in conditii de testare, respectiv la temperaturi ambientale care in general sunt depasite in carcase inchise/conditii normale de exploatare.
The following users liked or thanked this post: axxel4you

9
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 15 December 2022, 00:28 »
E normal sa fie uniti ca au suferinte comune, Rusi cu Ucraina si China cu Taiwan produse de acelasi politist.
Cand e liniste in media de la noi inseamna ca situatia e nasoala rau in Ucraina. Cand ucrainenii cuceresc un sat toata presa vorbeste despre asta cateva saptamani...
De ce a fost liniste in ultima vreme? Situatia la zi de la WarNews/Greece (tara membra NATO):

- In ultimele saptamani si in special in ultimele zile rusii avanseaza pe toata linia frontului si ucrainenii au pierderi de pana la 80% din personal si tehnica de lupta, chiar si de un batalion/zi in unele zone.
- NATO "incarca" in Polonia cea mai mare armata de pe teritotiul UE.
- Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, si-a exprimat temerea ca alianta ar putea fi tarata intr-un razboi total cu Rusia in această iarna.

- "Alexander Khodakovsky, comandantul forțelor ruse din Donețk, a subliniat că Rusia luptă împotriva întregii lumi occidentale, astfel că următoarea escaladare a războiului din Ucraina " nu poate fi decât una singură: nucleară".
"Ne cunoaștem capacitățile. Ne dăm seama de limitele resurselor noastre.
Dacă țările NATO depășesc anumite limite, de exemplu, trimiterea de tancuri Leopard. Sunt foarte aproape de a depăși linia roșie.

Toată lumea își dă seama că următoarea escaladare va fi nucleară.

"Nu avem capacitățile necesare pentru a învinge blocul NATO prin mijloace convenționale. Dar avem arme nucleare pentru asta.
De aceea, există o singură opțiune."

Din China: People's Daily/Global Times:
- "De la presiuni pentru acordurile de la Minsk până la incitarea conflictului în curs de desfășurare între Moscova și Kiev, Occidentul încearcă să epuizeze și să limiteze o țară pe care o consideră rivală prin eforturi prelungite, fie ele explicite sau nu. Niciodată nu a privit cu adevărat cu adevărat Rusia ca pe un partener de dialog", se arată în editorial. "Merkel a mărturisit (in urma cu cateva zile) de fapt într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit ceva ce politicienii occidentali nu vor să recunoască în legătură cu acordurile de la Minsk: Acestea au fost doar o măsură provizorie pentru a câștiga timp pentru Ucraina și Occident, iar țările occidentale nu au depus niciodată un efort real pentru a rezolva diferendele cu Rusia în legătură cu criza ucraineană".

- "Pentru prima dată în istorie, avem o confruntare între Wagner PMC din Rusia și Mozart PMC din America, două companii militare private. - montaj video de 5 minute facut de americanii fortati sa se retraga...

- Rachete balistice intercontinentale (ICBM) rusesti Yars au fost plasate în siloz la formațiunea Kozelsk din regiunea Kaluga, în centrul Rusiei, a anunțat astăzi Ministerul rus al Apărării, iar acum vor fi gata de utilizare operațională. Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri (ieri) că rachetele au fost instalate în siloz cu ajutorul unei unități speciale de transport și încărcare, în cadrul unei operațiuni care a durat câteva ore."

Putin si Xi se tin la curent despre intraga situatie.
The following users liked or thanked this post: axxel4you

10
Hardware / AMD Seria 7000 (RDNA3)
« on: 12 December 2022, 17:08 »
"GPU-ul emblematic al AMD rDNA3 este competitiv în mod adecvat cu NVIDIA 4080 și adesea chiar cu 4090. Dacă ne uităm la performanțele brute ale shaderilor, este destul de rapid... depășind adesea GeForce RTX 4080, care este mai scump.
Ați văzut cifrele, iar noi am dat deja de gol. Totul se rezumă la performanța în jocuri și, bineînțeles, la calitatea redării. RX 7900 XTX oferă un raport calitate-preț mai bun decât cel văzut la 4080, deoarece ne apropiem de niveluri de performanță brută care permit cu ușurință jocuri la rezoluție 4K. Cei mai mulți gameri entuziaști joacă la rezoluții UWHD, QHD sau la rezoluții de monitor UHD. Această placă este concepută tocmai pentru acest tip de gamer."(guru3d)
The following users liked or thanked this post: Cylix

11
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 03 November 2022, 13:18 »
Rusii au revenit la acord si permit vaselor sa transporte graul in Marea Neagra.
Putin a realizat ca daca mai iese din acord si nu mai lasa cerealele sa circule, isi pune toate tarile africane, asiatice si arabe in cap, ca alea depind de graul ucrainean.
Sa vedem unde merg cerealele cu pricina:

"Destinații: 28% către țări cu venituri mici și medii mici1: Egipt (10%), Iran și India (5%), Sudan și Kenya (2%) și Djibouti, Liban, Somalia și Yemen (1%); 27% către țări cu venituri medii-superioare: Türkiye (19%), China (8%) și Bulgaria (<1%); și 44% către țări cu venituri ridicate: Spania (13%), Țările de Jos (8%), Italia (7%), Republica Coreea (5%), România (4%), Germania (2%) și Franța, Grecia, Irlanda și Israel (1%). Destinațiile indicate se bazează pe informațiile primite la JCC și pot suferi modificări în funcție de activitatea comercială."

Adica doar ~4% ajung la saraci...

Iar acordul expira oricum in 19 noiembrie, deci va fi negociat altul, probabil cu procente mai multe pentru tarile sarace.
The following users liked or thanked this post: taxon

12
Hardware / Nvidia 4xxx series
« on: 01 November 2022, 00:11 »
"Jen-Hsun "Jensen" Huang este un miliardar taiwanezo-american, magnat al afacerilor, inginer electrician, co-fondator al Nvidia Corporation, precum și președinte și CEO al acesteia." Deci, s-a nascut in Taiwan.

SUA incearca sa impiedice dezvoltarea indusriala si tehnologica a Chinei prin orice mijloace, au declarat oficial.

Asa ca idee, chinezii au anuntat cu cateva saptamani in urma ca au realizat niste placi video pentru uz industrial (in special pentru AI) la fel de performante precum cele de top facute de Nvidia si AMD, cu cipuri GPU complet dezvoltate si produse in China, iar americanii au blocat imediat producerea cipurilor la toate firmele (inclusiv chinezesti) care au aparatura necesara ca sa le produca, pentru ca momentan doar ei au patentele si licentele pentru aparatura respectiva si pot interzice utilizarea ei la toti care o detin. Chinezii vor gasi solutii, dar isi vor produce cipurile cu o oarecare intarziere. E razboi total intre SUA si China in zona tehnologiei de varf.
The following users liked or thanked this post: acidchaos1

13
Generalităti / Criza energetica
« on: 21 October 2022, 21:20 »
E ceva normal in situatia data. Planificarea o fac altii, iar interesele "la centru" difera complet de interesele locale, chiar daca informatiile sunt impachetate frumos ca sa ia ochii spalatilor pe creier.
The following users liked or thanked this post: LR

14
Muzică / Ce melodii va plac acum?
« on: 02 October 2022, 00:34 »
The following users liked or thanked this post: taxon

15
Politică / Razboiul Ucraina-Rusia
« on: 29 September 2022, 00:45 »
Folosind cartea de istorie, i-a venit la cineva ideea sa faca un banc pe tema asta.
Cica in anii WW2 nemtii s-au dus in Rusia sa moara de frig pe acolo, in special la Stalingrad, dar acum au gasit niste solutii tehnice ca sa moara de frig acasa. ;D
The following users liked or thanked this post: taxon

Pages: [1] 2 3 ... 7