Author Topic: Mozilla Firefox  (Read 1817 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LR

Mozilla Firefox
« Reply #30 on: 06 August 2020, 15:41 »
Am "gicit-o" pentru ca hotia asta am vazut-o de cel putin 25-30 de ori in Alba Iulia pana acum, din pacate. Chestia este ca pe vremuri cand ofereau viteze de pana la 100mbps tinea scamatoria sa dea si telefon si internet pe acelasi cablu UTP. Acum profita de chestie si cu toate ca platesti pentru abonament de 300 sau 500mbps ai de fapt 100mbps iar ei fac probabil economie de banda. Degeaba legi tu celelalte 4 fire ca nu sunt conectate in mufa de la switch-ul de pe casa scarii. Va trebui sa-i chemi pe ei. Bafta !     
« Last Edit: 06 August 2020, 15:46 by LR »
 

Offline wntd

Mozilla Firefox
« Reply #31 on: 07 August 2020, 19:59 »
Nu umbla nimeni cu astfel de prostii ori hotii ,cum vrei sa le spui. Poate doar la unele firme de cartier sa vezi faze dintr-astea ,insa la firmele mari ma indoiesc ca ai sa vezi asa ceva. Despre economie de banda nu cred ca se pune problema. Clientii mai vechi stiu de ce spun asta. Inainte cel mai mic abonament era cel de 100mbps din cate retin ,iar cand s-a produs modificarea (cel de 300mbps a devenit cel mai mic) nu s-au cerut bani in plus. Deci despre ce economie vorbim ?!
Nu compara promisiunile agentului comercial cu ceea semnezi / ti se ofera. Ala incearca sa te agate ca asa isi castiga "malaiul" (ceea ce e de inteles pana la un punct) si intuitia imi spune ca in domeniu rezista doar cei cu "papagalul mare" ,genul de persoane care adauga "floricele" unor patanii...

Poti incerca sa innadesti si celelalte 4 fire de zici ca nu's legate ,culoare la culoare (alb-albastru cu alb-albastru , albastru cu albastru , alb-maro cu alb-maro , maro cu maro) ca daca mufa de la stanga la dreapta incepe cu alb-portocaliu , portocaliu , alb-verde....firele mentionate mai sus ar trebui sa le ai la usa de innadit . N-ai nimic de pierdut decat putin timp liber...

Ca idee :
-ai indreptat firele https://postimg.cc/CRdKkV2m
-le-ai decojit https://postimg.cc/qgk42Thy
-le-ai innadit culoare la culoare https://postimg.cc/6701XDWx . In stanga ai exemplul de legatura facuta de electricianul care se pricepe la toate inclusiv retele de net si catv ,iar in dreapta ai exemplul cum ar trebui sa arate legatura pt a fi sigur de functionarea internetului in parametri.
-ai taiat surplusul https://postimg.cc/CnfNztg1 .
Iti recomand cand le inadesti sa prinzi putin si din cablul izolat (cum se vede la firul din dreapta...e mai mult acolo decat ar trebui,dar mai bine mai mult decat deloc si sa ti se rupa firul cand il torsadezi). Legatura (cupru pe cupru) sa fie de aproximativ de 1cm dupa cum vezi si in imagine la firele din dreapta si sa fie ferma,ci nu sa vezi prin ea (cum se vede la verde-verde din stanga).
Le poti si cositori dupaia daca vrei... Le-ai orientat 4 pe o parte(stanga) , 4 pe cealalta parte a mantalei cablului utp (dreapta) si te apuci de "bandajat" (cam de 2 straturi de banda pe fiecare legatura cupru-cupru in parte si ar fi bine sa le pozitionezi astfel incat sa nu se atinga la o strangere / sa nu se suprapuna legaturile...ca ai loc ).
Stiu ca am explicat poate mai detaliat decat ar fi trebuit ,dar e bine de stiut atunci cand nu stii...chiar si ceva ce pare la prima vedere banal(exemplu de meserias il ai mai sus).
LR mai sus zicea de mufa ,insa neglijenta tind sa cred ca a avut loc doar la usa si n-a fost cu intentie cat a fost probabil din reflex ori din graba (ca in casa ai toate firele in mufa aia ma gandesc). Pe langa mufa de la cutie la fel de bine ar putea fi si portul (sa fie de 100mb ,ci nu gigabit).