Author Topic: MUFO - Aici se abereaza  (Read 22528 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rossonerro

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #45 on: 27 November 2018, 13:34 »
10 greșeli stupide care au modificat complet cursul istoriei  O simplă greșeală…


1. Ziua de naștere a soției lui Rommel a schimbat cursul celui de-al doilea război mondial.

Cine știe cum s-ar fi putut încheia cel de-al doilea război mondial, dacă nu ar fi fost această întâmplare care a schimbat complet situația. Ne referim, desigur, la debarcarea din Normandia de pe 6 iunie 1944. Totul a început cu faptul că Adolf Hitler i-a ordonat unuia dintre cei mai buni generali de ia săi, Erwin Rommel, să apere coasta de nord a Franței.

Dar Rommel, poreclit „Vulpea Deșertului” era convins de faptul că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Aliații urmau să anuleze sau cel puțin să amâne debarcarea și a decis să sărbătorească cu calm ziua de naștere a soției sale, dar a fost o greșeală.

Anume de ziua ei, 06 iunie, forțele aliate i-au luat pe naziști prin surprindere capturând toate cele cinci plaje de pe coasta Normandiei. Conform estimărilor istoricilor în acea zi au murit în jur de 9000 de soldați germani, iar supraviețuitorii l-au învinuit pe Rommel pentru acest eșec.

Este curios faptul că atunci când Rommel a apărut, în cele din urmă, el a cerut sprijinul celei mai bune divizii de tancuri, dar pentru aceasta avea nevoie de aprobarea lui Hitler, care însă dormea în acel moment și nimeni n-a îndrăznit să-l trezească.

2. O greșeală de traducere a dus la bombardarea Hiroshimei.

Continuând tema celui de-al doilea război mondial, să ne amintim despre unul dintre cele mai îngrozitoare evenimente din istoria omenirii: bombardarea nucleară a Hiroshimei. Imaginați-vă că această tragedie ar fi putut fi evitată dacă aliații ar fi avut parte de alt traducător!

Deci, în Declarația de la Potsdam, aliații i-au cerut Japoniei capitularea. Ca răspuns, prim-ministrul japonez de atunci, Kantaro Suzuki, a scris o scrisoare în care a utilizat cuvântul „mokusatsu”, care are mai multe sensuri. Suzuki a vrut să spună că se va gândi la cererea aliaților, dar traducătorul a transmis un mesaj precum că prim-ministrul japonez le-a respins cererea.

Rezultatul este cunoscut tuturor: zece zile mai târziu SUA au lansat prima bombă atomică asupra Hiroshimei.

3. Scufundarea Titanicului și cheia pierdută.

Scufundarea Titanicului este, fără îndoială, una dintre cele mai mari catastrofe din istorie. Dar ar fi putut fi evitată!

Problema este că administrația a decis să-l înlocuiască unul dintre ofițerii navei, iar cheia, care avea denumirea de „Crows Nest Telephone Titanic” și era pentru a deschide camera binocularilor se afla în buzunarul oficialului vasului, transferat cu câteva zile înainte de începerea călătoriei și care a uitat să i-o dea ofițerului ce l-a înlocuit. Fără cheie Fred Fleet, care era responsabil pentru stabilirea parcursului, nu a avut acces la binoculari și nu a putut să vadă aisbergul din timp. Dacă l-ar fi văzut, nu ar avut loc nici o tragedie.

4. Primul război mondial a avut loc din cauza unor decizii greșite.

Deși principalii jucători de pe arena mondială erau deja în conflict în acea perioadă, motivul a fost uciderea arhiducelui Franz Ferdinand în 1914 care a marcat începutul primului război mondial. Dar acest lucru s-ar fi putut evita, dacă șoferul nu s-ar fi răzgândit… Să vedem despre ce este vorba!

Franz Ferdinand a supraviețuit după prima încercare, deoarece șoferul l-a putut salva după explozia grenadei. Dar în urma exploziei au murit mulți oameni. Arhiducele însă a vrut să meargă la spital ca să-i viziteze pe răniți, dar șoferul a virat greșit și a trecut accidental pe lângă o cafenea unde Gavrilo Princip aștepta momentul potrivit…

Princip nu a ratat ocazia. A împușcat de două ori și i-a omorât pe Franz Ferdinand și pe soția sa. Din acel moment primul război mondial a devenit inevitabil.

5. Rusia a vândut Alaska Statelor Unite

„Tundra inutilă”: așa numeau rușii Alaska, pe care au vândut-o în 1867 Statelor Unite ale Americii pentru doar 7,2 milioane de dolari. Dar după câteva decenii în Alaska a început să se extragă aur. Și în curând Alaska a devenit a doua după Nevada în ceea ce privește mineritul de aur.

Rușii și acum își mușcă coatele. Alaska, pe lângă aur, extrage și petrol!

6. Descoperirea peniciline

Aceasta este singura greșeală din lista noastră, care a schimbat istoria spre bine. Descoperirea penicilinei de către Alexander Fleming este și acum considerată unul dintre cele mai importante evenimente din istoria omenirii.

Știați că el a observat mucegaiul bactericid de pe farfuria sa doar pentru că lucra într-un laborator murdar? Da, anume acele condiții insalubre l-au ajutat pe Fleming să descopere primul antibiotic!

7. Un vânător care s-a rătăcit a provocat cel mai mare incendiu din istoria Californiei.

Una dintre cele mai mari incendii forestiere din istoria Californiei a fost provocată de un vânător. Rătăcindu-se în pădurea din apropiere de San Diego, el a decis să aprindă un semnal de incendiu.

Această decizie s-a dovedit a fi un dezastru: incendiul violent a distrus 1.200 de kilometri pătrați de pădure, 2.322 de case și a curmat 14 vieți.

8. Marele Foc de la Londra a fost provocat de un brutar.

Apropo de incendii: să nu uităm de incendiul de la Londra care a distrus complet cel mai mare oraș din acea perioadă. Probabil că nu știați, dar a fost din vina unui brutar neatent. În rezultat a ars nu doar brutăria, ci și alte 13 000 de case!

9. Eroarea birocraților a dus la căderea Zidului Berlinului.

Această greșeală amuzantă a avut loc în timpul discursului unui demnitar comunist care anunţa la o conferinţă de presă, complet accidental, noi reguli de călătorie în vest aplicabile imediat, iar jurnaliştii au difuzat prompt ştirea deschiderii graniţei. În aceeaşi zi, est-germanii au luat cu asalt Zidul Berlinului, care separase oraşul, familiile şi prietenii din cele două state germane şi fusese granița simbolică dintre democrație şi comunism, timp de 28 de ani.

10. Uciderea pisicilor a provocat Marea Ciumă Londoneză.

Încheiem lista cu un alt dezastru care a avut loc la Londra cu un an înainte de Marele Foc și anume Marea Ciumă. Englezii erau de părerea că pisicile erau vinovate de această infecție și le-au omorât pe toate, ceea ce dus la un rezultat devastator deoarece pisicile omorau șobolanii care erau adevărații vinovați de epidemia teribilă care a curmathttps://www.youtube.com/embed/GImCUoYTOGI 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
MUFO - Aici se abereaza
« Reply #46 on: 09 March 2022, 04:32 »
Va mai amintiti de flat bugetaru? 
 

Offline aventador

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #47 on: 03 June 2022, 20:48 »
dar cetateanul "plat" a primit boosteru ?! ca daca nu a primit, e dispretuitor de viata, si omoara pe mamaia si tataia....
 ...vorba mediei mainstream in frunte cu reprezentantul de frunte al acesteia, ctp aka cap limpede

daca face glume, sunt glume,

daca nu, sa-si cumpere un bax de hartie higienica sa se spele la gura, ca de spalaturile deasupra gurii se ocupa media, expertii si specialistii din medicina (care si-au batut joc de stiinta in ultimii doi ani)
.....s-au oprit din misiunea de salvare prin santaj a speciei umane, peste noapte (la propriu) !

si-a donat veniturile lunare guvernului ucrainean ?! ca daca nu, e putinist si potrivnic democratiei, progresului si civilizatiei

succes in viitorul foarte apropiat la achitarea curentului electric, gazului, combustibilului
....sau are gija sua/uie de noi toti ?! sa nu violeze rusii

 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
MUFO - Aici se abereaza
« Reply #48 on: 05 June 2022, 01:38 »
Tocmai dupa ce am postat poza  asta pe Softpedia la "Comentarii Amuzante" prin martie,  m-a banat supermoderatorul  argonaut pentru...citez:

"pe forumul acesta nu se fac glume pe seama userilor cu boli psihice"

Daca pana si super-moderatorii cred asta despre flat....:)))))
« Last Edit: 05 June 2022, 01:41 by bombardieru »
 

Offline aventador

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #49 on: 05 June 2022, 18:01 »
comunicarea in spatiul public (si nu numai) cu "recomandarea" sau impunerea corectitudinii politice o sa ne conduca la instaurarea cenzurii (in forma mai grava decat inainte de 89)
tocmai au avut guvernantii nostri o initiativa legislativa cu legea anti fake news !

atitudinea asta determinata de naivitate, influentabilitate, sugestibilitate la frica de moarte, nu este izolata, accidentala ! ca autorul flat a ales sa se exprime "extravagant" ...... poate doar a incercat sa caute atentia celorlalti

tocmai am fost cu totii (cu precadere in tarile "civilizate") subiectii celui mare mare experiment medical si social din istorie, si parca nimic nu s-a intamplat !
supunerea omenilor la salvarea prin santajul pierderii locului de munca, a mijlocelor de subzistenta, a statutului social, e partial justificata,

unii am primit "salavarea" din frica de moarte (de un agent patogen) ca rezultat direct al campaniei de inspaimantare dusa de "specialisti si experti" din sistemul medical si institutiile autoritatii locale, dar mai ales suprastatale, COMISIA UIE", mama nostra, Ursula, in toamna 2021 cand a venit sa ne anestezieze cu 29 miliarde PNNR, a zis clar, vaccinare si digitalizare,
NU uitati ca-n august 2020 ne-au mai anesteziat cu fro 79 de miliarde (partial nerambursabile) !

unii am primit "salvarea" din complianta, sub presiunea nevoilor curente (subzistenta, profesie, cariera)

altii au primit "salvarea" din conformism propriu-zis

in martie, autoritatile salvatoare au decis brusc, ca lumea se confrunta cu alta amenintare
aici e mai dificil de justificat/explicat atitudinea oamenilor (stim, avem ura pe rusii ca au instaurat comunismul stalinist)
parca memoria colectiva de scurta durata a fost suspendata, si omitem cele 2 episoade din Irak, cele 2 episoade din fosta Iugoslavie, Libia, si Siria (cele mai recente campanii de eliberare de dictatura si instaurare a democratiei, civilizatiei si progresului)

in media mainstream (auzita de toata lumea) ni se inoculeaza necontenit agresiunea rusilor fata de tarile europene,
nu se discuta/dezbate nimic despre razboiul din Ucraina ca o reactie a guvernului rus la politica de expansiune a SUA/NATO, sau cum zic fortele binelui, consolidarea pozitiei geo strategice NATO

....autoritatile/gruparile progresite actioneaza "ne lucreaza" mult mai insidios/subtil decat guvernarile dictatoriale, autoritare,
pt ca actioneaza in mod declarat explicit, in numele binelui comun, responsabilitatii sociale, sanatatii publice, democratiei
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
MUFO - Aici se abereaza
« Reply #50 on: 07 June 2022, 22:03 »
Era presa cum era inainte, dar de prin 2015-2016 a luat-o razna cu totul, cam de cand cu criza refugiatilor sirieni si cu candidatura lui Trump la prezidentiale.

Din 2020, de cand cu pandemia si razboiul nu mai intelegi nimic.

Vedem acum chestii la TV pe care acum  10-20 ani nu le concepeam sa le vad, fiindca venea amenda de la  CNA sau se trezeau toti spectatorii sa faca reclamatii. Sunt chestii pe care numai la Idiocracy le vedeam.
Nu mai sunt invitatii de altadata, nu mai sunt nici jurnalistii si prezentatorii, nu mai sunt somnitatile care iti confereau o oarecare "siguranta" pentru ziua de maine, pentru ca inclusiv majoritatea statelor sunt conduse de politicieni mai prosti decat cei de dinaintea lor.

Nu e vorba de manipulare si stiri false, ci de faptul ca se tampesc majoritatea   pe an ce trece cu cat situatia economica si geopolitica se indreapta spre clusterfuck, care e pana la urma firesc sa se intample la cat consumam, la cat ne inmultim, la cat avansam tehnologic si la cat poluam.  E un experiment unic prin care trecem in istorie, fiindca e si pentru prima oara.
 
 
 

Offline taxon

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #51 on: 28 July 2023, 11:41 »
 .
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #52 on: 28 March 2024, 09:13 »
:)
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #53 on: 05 June 2024, 13:23 »
 .
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #54 on: 07 June 2024, 09:34 »
 .
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #55 on: 08 June 2024, 17:52 »
.

Post Merge: 09 June 2024, 10:26
.
« Last Edit: 09 June 2024, 10:26 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline taxon

MUFO - Aici se abereaza
« Reply #56 on: 15 June 2024, 13:32 »
Reactiunea:
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.