Author Topic: Robotizarea  (Read 1488 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Robotizarea
« on: 23 August 2018, 02:23 »
"Fara nevoi primare si fara emotii"? Adica fara femei, orgii culinare si alte asemenea? Atunci pentru ce mai traiesti?  ;D
Nu putem stii. 

Dar da, din moment ce devii un cyborg si automat devii nemuritor, avand organe interne  sintetice din celule stem ce se pot regenera la infinit, precum si oasele si musculatura vesnic intretinute de nanocelule si un creier care va functiona precum un computer fara emotii,  nu cred ca mai are rost reproducerea pe cale sexuala.

Ne-am putea replica pur si simplu.   
Dar asta o sa fie peste cateva secole si cred ca va fi necesar pentru ca specia noastra sa supravietuiasca.
 

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Robotizarea
« Reply #1 on: 24 September 2018, 03:34 »
Pana la urma e firesc.
https://www.digi24.ro/stiri/economie/studiu-robotii-vor-crea-mai-multe-locuri-de-munca-decat-vor-distruge-999087

Quote
Avansul în domeniul roboticii şi al inteligenţei artificiale va creşte semnificativ nivelul de autmatizare în următorii ani. Până în 2022, aproape jumătate din totalul sarcinilor vor fi realizate de roboţi. Aşa că automatizarea va fura totuşi unele locuri de muncă, iar soluţia ar fi respecializarea.

Mai exact, 75 de milioane de joburi vor dispărea din cauza roboţilor, însă tot aceştia vor genera 133 de milioane de noi locuri de muncă.

În plus, studiul arată că vor apărea schimbări importante şi în felul în care muncesc oamenii. Munca de la distanţă va fi din ce în ce mai folosită şi se va apela mai frecvent la freelanceri şi lucrători temporari specializaţi în realizarea punctuală a anumitor sarcini.

În plus, noile condiţii de pe piaţa muncii vor obliga mulţi anagajţi să înveţe noi specializări, iar companiile vor fi astfel nevoite să investească, nu doar în automatizare, ci şi în formarea propriilor angajaţi pentru a rămâne competitive.In viitor, pe masura ce toata infrastructura si industria se vor automatiza in urmatorii 200 de ani,   toti cei din domeniul IT/vanzari vor face munca acasa. Cel putin, in programare si vanzari telefonice   nu trebuie sa faci munca pe teren.  Iar profesiile ce necesita deplasare vor disparea in totalitate, inlocuite de soft-uri portabile (holograme cu agenti imobiliari,   soft digital ca la Muzeul Antipa ce inlocuieste ghidul), toata birocratia si ghiseistele enervante ar putea fi inlocuite de aplicatii de plata online prin care sa ne platim taxele fara sa mai stam la coada, plus automobilele  autonome care sa-i scoata pe soferi de pe piata,  personalul medical ce va fi compus dintr-un robot chirurgical asistat de un doctor si un inginer coordonator.  Casierii, chelnerii, lucratorii comerciali, lucratorii din fabrice,  constructorii, paznicii, maturatorii etc.  vor disparea si ei, inlocuiti de soft-uri si  masinarii.  Inclusiv copii vor face scoala acasa din moment ce exista deja cursuri online pe You Tube si chiar din alea acreditate si recunoscute, deci dispar si scolile.

E mult mai avantajos sa muncesti acasa , nu mai esti sclav la patron sau la stat, iti impui tu normele, cheltuiesti mai putin, nu mai trebuie sa infrunti traficul de dimineata care te epuizeaza indiferent de mijlocul de transport, te poti duce la baie cand vrei si poti manca cand vrei, singurii sefi care te evalueaza iti sunt clientii.  De ce sa nu fim mai comozi?
Ca daca era dupa mentalitatea trista si anti-progres al   unora care dupa ei, cred ca ramaneam si acum la tarnacoape, sulite si bici.