Author Topic: Inteligenta artificiala (AI) - Robotii ne vor inlocui  (Read 63518 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldshooterman

Inteligenta artificiala (AI) - Robotii ne vor inlocui
« Reply #240 on: 30 May 2024, 17:22 »
 S-a ajuns mult mai repede decat am anticipat la faza asta:  ;D

"China dezvăluie primul spital cu inteligență artificială din lume cu medici roboti care "pot trata 3.000 de pacienți pe zi". (endtimeheadlines.org)

"Supranumită "Spitalul Agent", unitatea virtuală va avea potențialul de a salva "milioane” prin interacțiunea sa autonomă."

"Dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Tsinghua din Beijing, spitalul AI este atât de avansat încât își propune deja să fie operațional până în a doua jumătate a anului 2024."

Asa ca in principiu medicii si profesorii (+ altii) ar trebui s-o lase mai moale cu pretentiile salariale.

Offline KodiaK

« Reply #241 on: 30 May 2024, 17:55 »
Cine mai crede ceva ce vine din China?
AI-ul din ziua de azi este praf fara supraveghere umana.
Probabil ca ce face spitalul ala este sa prescrie medicatie pt raceli, ceea ce poate face si google :))))

Daca venea din vreo tara dezvoltata stirea asta mai ziceam, dar din China chiar nu merita pic de atentie.
Asus TUF X670E-PLUS | 7800X3D | Lian-Li GA Trinity Performance 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline Dundee

« Reply #242 on: 30 May 2024, 18:40 »
olds crede, doar cine altcineva:))
Acelasi superhype si desprindere de realitate le vad pe r/singularity.

Offline Asth

« Reply #243 on: 04 June 2024, 07:16 »

Offline Ciocanul

« Reply #244 on: 06 June 2024, 07:16 »
Ce s-a intamplat ieri ?
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/trei-sisteme-de-ai-au-picat-simultan-21617755
Imi pregateam niste scripturi cu chat gpt(chiar salvez timp) si deodata.. kaput.  :D

Offline KodiaK

« Reply #246 on: 07 June 2024, 18:23 »
Concluzia articolului: Se pune întrebarea: ar putea inteligența artificială să înlocuiască și medicii, pentru că unele profesii deja pierd teren? În niciun caz, cred autorii studiului. Soluția, pentru cele mai bune rezultate, ar fi una de mijloc. Adică, AI ar putea prelua unele dintre sarcinile medicilor, cum ar fi răspunsurile către pacienți, însă acestea ar trebui întotdeauna verificate și modificate acolo unde este cazul de către un medic real.

O concluize foarte pertinenta. Cred ca domeniul medicinei ar fi printre ultimele, daca nu ultimul, care ar putea fi inlocuit full de AI. Marea majoritate a populatiei nu si-ar pune viata pe mana AI-ului.
Asus TUF X670E-PLUS | 7800X3D | Lian-Li GA Trinity Performance 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline oldshooterman

« Reply #247 on: 07 June 2024, 19:05 »
Concluzia articolului: Se pune întrebarea: ar putea inteligența artificială să înlocuiască și medicii, pentru că unele profesii deja pierd teren? În niciun caz, cred autorii studiului. Adică, AI ar putea prelua unele dintre sarcinile medicilor, cum ar fi răspunsurile către pacienți, însă acestea ar trebui întotdeauna verificate și modificate acolo unde este cazul de către un medic real.

Marea majoritate a populatiei nu si-ar pune viata pe mana AI-ului.
Doar ca nu-i dupa cum cred respectivii ci dupa cum va fi implementata AI.
Si dupa ce afla si populatia despre ce-i vorba, nu cred ca va mai prefera medicii reali. ;D

Un AI bine antrenat da clasa oricarui medic uman, precum s-a demonstrat in China deja in urma cu cativa ani, cand o AI a diagnosticat, a pregatit planul pentru o interventie chirurgicala si a efectuat interventia chirurgicala intr-un timp mult mai scurt si cu o precizie inaccesibila medicilor umani. 8)

Offline KodiaK

« Reply #248 on: 07 June 2024, 21:34 »
Ai zis bine, un AI bine antrenat.
Si o sa treaca multi zeci de ani pana o sa se ajunga la nivelul ala de antrenare.
S-a vazut in pandemie cat de multi credeau ca vaccinul iti implanteaza cipuiri 5G sau ca masca iti sufoca creierul, deci iti dai seama cati or sa se lase operati de AI. 
Precizie chirurgicala ai si azi cu robotii controlati de oameni, nu iti trebuie AI. Probabil ca pt o prescriptie de paracetamol cand esti racit se poate recurge la un pseudo-AI, dar pt cazurile complicate tot interventia umana va fi cruciala. 

Lasa "revolutiile" stiintifice din China, ca ele sunt egale cu zero. De altceva in afara de a copia tot ce face Europa de vest si SUA, nu prea sunt in stare.

Offline Ciocanul

« Reply #249 on: 07 June 2024, 22:57 »
Dupa ce o sa dispara omenirea si ramane AI nu mai trebuie medicina. :D

Offline oldshooterman

Offline daveWalter

« Reply #251 on: 03 August 2024, 22:11 »
Dupa ce o sa dispara omenirea si ramane AI nu mai trebuie medicina. :D
Mi-e că dispare omenirea până ajunge AI la stadiul ăla de dezvoltare. 

People cannot distinguish GPT-4 from a human in a Turing test
La doi ani după apariția lui ChatGPT, pot să afirm cu tărie că nu există nicio revoluție AI. A fost o panică de moment și o frenezie în primăvara 2023, dar a trecut repede.

Încă se dă cu sapa aici în Europa, ai milioane de lucrători comerciali care muncesc în picioare ca să-ți servească burgerul cald, șoferii încă există și tot mai mulți se apucă să facă Uber,  încă stau să plătesc mii de lei un instalator să-mi repare o conductă, tocmai am plătit sute de lei pe cineva să-mi monteze manual un nou PC,  pe lângă faptul că în toate școlile și liceele se scrie de mână și se susțin examenele de Bacalaureat cu pixul, iar dosarele cu șină încă există.

Dacă revoluție AI înseamnă să lași șomeri fotografi, pictori, designeri vestimentari, arhitecți,  profesori, psihologi, programatori,  actori, jurnaliști,  și redactori, nu, asta nu înseamnă revoluție, înseamnă dezumanizare și degradare intelectuală în masă.

Faptul că AI poate să genereze poze și picturi prin combinat elementele furate de la toate imaginile de pe Google sau că poate să genereze informație, să converseze, să reproducă vocea oricărui om, să facă o problemă simplă de matematică sau de programare....nu e revoluție, doar preia răspunsurile cele mai bine indexate de pe Quora, ce mai e pe Wikipedia și de pe site-urile de știri, într-un fel, un motor de căutare mai rapid cu funcția chat. 
Dar asta nu e a PATRA revoluție industrială.  E îmbunătățire a tot ce s-a făcut în a treia revoluție industrială din anii 1950-2000.

Eu cred că a patra revoluție industrială va fi după un mare război sau după o serie de războaie, , la fel cum au fost și la celelalte revoluții:
Prima revoluție industrială, bazată pe cărbune, tiparul/imprimanta, muschetele, artileria,baloanele cu aer cald și motorul cu aburi,  a fost cam pe la 1760-1840, după războaiele de succesiune, războiul de șapte ani, războiul de independență american, războaiele napoleoniene.
A doua revoluție industrială, din care au rezultat căile ferate, fotografia, telegraful, industria petrolului, avioanele, automobilele, telefonia, electricitatea, vaccinul,cinematografia, radioul,   a fost prin 1870-1918, când s-au desfășurat războiul civil american, războiul Crimeii, războiul franco-prusac, războaiele din Africa, WW1.
A treia revoluție industrială - după WW2 - computerele, laserul, cipuri,  radarul, radarul, internetul, telefonia mobilă, avioanele supersonice, televiziunea, tehnologia cloud, smartphone-urile, criptomonedele, cardul bancar, AI generativ, celulele stem, vitro, clonarea, roboții medicali care există de ani buni  etc.
AI generativ e cam de câțiva ani.

A patra revoluție industrială, probabil că va începe după un posibil WW3.......sau la cum arată situația actuală, mai degrabă după niște războaie de frontieră de tip Donbas/Crimeea, strâmtoarea Taiwan, Fâșia Gaza/frontiera Israel-Liban, Marea Roșie, Golful Persic și strâmtoarea Hormuz, posibil și granița SUA-Mexic la cum se încinge treaba.
Și probabil din 2035-2050 încolo.
De aici s-ar putea să vedem roiuri de drone, progrese mari în robotică, membre bionice, neurocipuri, inginerie genetică, utere artificiale pentru născut copii în laborator, vaccinuri universale pe bază de ARN, computere cuantice, mașini fără șofer,  cloud computing, tehnologii de schimbare a vremii la scară largă, cam   ceea ce vedem din 2021 încoace, posibil AI adevărat, la modul cum vedem în Terminator, nu parodia de ChatGPT.
În mare, tehnologii îmbunătățite de la revoluția digitală precedentă.

« Last Edit: 03 August 2024, 22:42 by daveWalter »
Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline astateofmind

« Reply #252 on: 07 August 2024, 13:56 »
ChatGPT e basically un glorified Google cu ceva capabilititati extinse.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste

Offline daveWalter

« Reply #253 on: 08 August 2024, 06:59 »
Cică revoluția AI

Asta e revoluționar? Asta voiam noi de la viitor după anul 2000?

Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline oldshooterman

« Reply #254 on: 12 August 2024, 17:41 »