Ceva de genu. Tot ce mai pot spun e că de atunci nu s-au mai purtat măști anti-COVID....
În februarie 2020 auzeam numai aberații că
o să stăm în casă și o să mai ieșim afară doar cu masă pentru următorii 40 ani. Că nu se va termina niciodată pandemia și o să murim cu toții. Și apoi, în februarie 2021, a fost isteria cu
vaccinul care o să ne omoare pe toți, că vrea Bill Gates să depopuleze planeta. Pandemia s-a încheiat subit în martie 2022, în doar 2 săptămâni după ce Putin a invadat Ucraina. Și atunci erau alte scenarii de groază -
că ne înrolează, că ne trimite pe front, că începe războiul nuclear, că trebuie să luăm iodură de potasiu anti-radiații și trebuie să pregătim buncăre ca-n Fallout etc.
Pe urmă, în februarie 2023, a după ce a fost o mică perioadă de isterie cu cutremurele după catastrofa seismică din Turcia, a început o altă isterie - A.I., după ce milioane de oameni au descoperit că pot să vorbească cu un chatbot cu AI. Și gata, de atunci numai de
„AI ne va lua joburile” tot aud.
Acum, din toamna 2024, e isteria cu Trump și Georgescu -
„că o să ne bage înapoi în evul mediu, că sărăcește Europa”. Și o să se termine și isteria asta până începe altceva - vreo erupție vulcanică sau vreo erupție solară.
Știi, dacă are loc vreo erupție solară și rămânem fără curent și fără internet, partea bună e că nu o să-i mai văd pe toți „experții în astronomie” și în „energetică” cum își dau cu părerea.
În 2020-2021, toți erau doctori în medicină pe Facebook!
În 2022, toți se dădeau mari strategi pe Telegram.
În 2023, experți în AI și IT...și în seismologie pe Discord. Ah, și în sionism și în antisemitism.
Acum, în 2024-2025, toți se dau experți în politică, geopolitică și economie ....pe X. Sunt la fel de pricepuți ca la prepararea ciocolatei Dubai după rețeta scrisă de ChatGPT.
Deceniul ăsta nu e rău, nici nu se compară cu anii 1910, 1930, 1940, nici măcar cu anii 1960 la câte milioane de oameni au murit în anii ăia. Dar cred că anii 2020 reprezintă cel mai ISTERIC deceniu din istoria recentă. De la isteria cu depopularea prin vaccinare am ajuns la isteria cu AI care ne ia joburile.
Și e clar că cineva de la răsărit profită de situație și amplifică temerile oamenilor. Tâmpeniile pe care le aud despre AI și despre roboți sunt propagate tot de aceiași care au amplificat minciunile despre pandemie și război, la care recunosc că am căzut și eu în plasă.
@oldshooterman , serios acum, Japonia, China, Singapore și Coreea de Sud sunt de 1000 ori mai automatizate și digitalizate decât Europa și America de Nord. Și uite că încă sunt JOBURI. Sunt sute de milioane de asiatici care MUNCESC.
Pentru sud-coreeni, japonezi și singaporeni, ChatGPT e ceva primitiv. Sunt restaurante în China unde servesc și oameni și roboți laolaltă.