Author Topic: psihologia, sau cum sa bati campii intruna  (Read 2501 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dess

  • Feedback Score: (0)
  • Old TR: 17 (100%)
  • Newbie
  • Posts: 3
  • Location: Bucuresti
    • View Profile
psihologia, sau cum sa bati campii intruna
« Reply #15 on: 26 November 2019, 13:15 »
@Nosferat, da-mi voie sa iti spun ca dintr-un caz incipient  de depresie sau de anxietate sociala sau un dezechilibru psihologic se poate ajunge intr-un timp relativ scurt la intentii suicidale.
Si nu prea pot sa confund cele 2 profesii. E diferenta suficient de mare intre ele.
Iar terapia poate rezolva probleme care par minore, dar care pot avea efecte total neplacute pe termen mediu sau lung.

Nu trebuie sa vrei sa te sinucizi ca sa iti f viata, e suficient sa nu poti sa menti o relatie emotionala cu un partener de viata, sau mai rau cu un copil, din cauza ca in copilaria ta... s-au intamplat lucruri.
 

Offline grui4

psihologia, sau cum sa bati campii intruna
« Reply #16 on: 29 November 2019, 12:17 »
neurostiinta e cea mai apropiata "stiinta" de realitate. si din care poti beneficia cel mai mult.   
filozofia e partea conceptuala cu care o imperechezi si acoperi multe din goluri. 
la psihologie, terapie comportamentala sau cum se numeste, mi se pare cea mai constructiva. 
evident ca fiecare om are nevoi diferite, unu rational poate raspunde si deveni autonom cu problemele, altu mai pierdut, poate primi doar selfesteem .. si sunt unii terapeuti care se pricep de minune la vrajeala si dat selfesteem (intentionat si neintentionat) cel putin initial. 
si pt astia din urma tot ce e nevoie e de pauza aia pana cand li se schimba contextu.
 

Offline Nosferat

psihologia, sau cum sa bati campii intruna
« Reply #17 on: 29 November 2019, 19:01 »
@ dess, repet. Noi vorbim de cazuri generale,si mai ales la faptul despre cum a deviat aceasta "pseudostiinta" pun acest lucru in ghilimele tocmai pentru ca nu este un subiect de ras. Una e psihiatria,alta e psihologia. Problema intervine cand psihologii se dau mai mari si tari decat cei din psihiatrie,si asta se intampla foarte des.

Faptul ca ai mai citit una si alta,si ai un doctorat in google,nu inseamna ca esti calificat pentru probleme chiar serioase. Psihologul din acest punct de vedere este complet depasit de situatie,desi nu ii place sa recunoasca acest fapt. Terapia ce o primesti pentru acei 150-200 ron/sedinta o poate oferi si un bun prieten care te cunoaste si cunoaste problemele din viata ta,cat si un preot daca te duci la biserica si te cunoaste mai bine,cat si membrii din familie.

Nu din o simpla problema ajungi la sinucidere,hai sa nu facem din tantar armasar,ca nu asa se intampla treburile. Nu pentru faptul ca ai luat 4 la mate,te apuci si dai foc la scoala sau te apuci si omori oameni din liceu,ai enorm de multe alte lucruri in spate,lucruri care de multe ori sunt complet nedectate de un psiholog,ca pana la urma cum sa recunosc ca nu sunt calificat si sa il trimit la psihiatru,eu sunt miezul,eu sunt Mircea si eu il voi vindeca.

In cazul in care persoana respectiva chiar nu are cui sa se planga, cu cine sa vorbeasca la o bere, evident,psihologul ajuta,insa nu despre asta era vorba aici. Psihologul poti fii si tu,daca ai o personalitate destul de puternica si stii ce trebuie facut pentru a te vindeca de anumite probleme,psihiatru nu poti,oricat ai incerca.
« Last Edit: 29 November 2019, 19:03 by Nosferat »
 

Offline astateofmind

psihologia, sau cum sa bati campii intruna
« Reply #18 on: 30 November 2019, 20:38 »
Psihologia si psihiatria sunt  in categorii diferite,nu fa greseala in a le confunda. Aici discutam despre psihologie, nu despre cazuri grave,schizofrenie,atacuri constante de panica, si terapie pentru ca vrei sa iti iei zilele.


https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/psihiatru-psiholog-1_5346acef0d133766a8aa9058/index.html

si psihologia si psihiatria se ocupa cu terapia mentala.
ignore list: askyfallout, monier, taribobo
 

Offline Nosferat

psihologia, sau cum sa bati campii intruna
« Reply #19 on: 01 December 2019, 00:01 »
Nu inteleg rostul reply-ul tau, nu e ca si cum as fi scris ca psihologia si psihiatria NU se ocupa cu terapia mentala. Discutia era despre altceva, tocmai de aia era postat acolo acel link din adevarul.
« Last Edit: 01 December 2019, 00:03 by Nosferat »
 

Offline Monier

psihologia, sau cum sa bati campii intruna
« Reply #20 on: 08 December 2019, 11:35 »

Repede de tot, din cei care va dati pe-aici cu parerea despre psihologie, psihologi, teorii, Maslow si alte randunele, ati avut vreunul nevoie de psiholog? Ati trecut prin vreun ciclu de terapie ca sa puteti evalua efectele? Ma gandesc ca nu.
"Orice om" ii e la indemana sa ia niste artciole din surse dubioase de pe net si sa isi dea cu parerea. Numai ca in cazul de fata ar fi frumos sa o faceti relativ in cunostinta de cauza, nu de alta dar poate la un moment dat cineva care are nevoie de terapie o sa dea peste threadul asta, o sa ia de bune "parerile" de aici, o sa renunte si o sa isi ia gatul.
tu spui ca trebuie sa te internezi in spitale ca sa afli despre boli lol.

am pareri tot timpul. guess what, mi-am format o parere despre ce zici. it' not good.
-

da, vorbim concepte de psihologie. nu vorbim boli si cazuri. otherwise please move along, thanks.
« Last Edit: 08 December 2019, 11:58 by Monier »