Părerea mea e că dacă vom contacta alte forme de viață inteligentă, vor arăta mai puțin sau mai mult ca noi, Homo sapiens.
Sau poate vor semăna cu Omul de Neanderthal care avea creier mai mare decât Homo sapiens.
Sau ar putea să semene cu Homo erectus sau să fie mai mici, precum Omul din Flores.
Poate vor avea un pic sau mai mult păr, poate că vor avea nasul un pic mai diferit, culoarea pielii în funcție de climă, dar în mare, cred că sunt hominide, primate și mamifere.
Cu siguranță orice formă de viață inteligentă ar fi bipedă, ar avea un creier mare, dar un corp fragil, fără tentacule, aripi, colți și gheare sau blană și mulți ochi.
Pentru a clădi o CIVILIZAȚIE, trebuie să fii exact ca un hominid.
Dacă ai avea aripi, mai mulți ochi, mai multe picioare, blană, musculatură, tentacule, solzi, gheare și colți, nu-ți mai trebuie să evoluezi într-o ființă bipedă. Evoluezi în continuare, dar în funcție după factori geologici și climatici, dar tot rămâi o ființă primitivă, indiferent că ești carnivor sau erbivor sau omnivor.
Omul, ca orice formă de viață inteligentă, a rezultat într-o situație specială, pentru că nu a avut sau nu a putut dezvolta abilitățile de mai sus și s-a bazat doar pe brațe, mâini și degete, pe creier și mai ales, doar pe două picioare.
Hominidele și primatele sunt de altfel, niște verigi slabe ale naturii.
Ce ne-a ajutat pe noi hominizii să evoluăm a fost că am investit mai multă energie în creier pentru a obține hrana prin vânat și cules, apoi pe cale artificială prin agricultură și industrializare.
Noi tot suntem niște ființe firave în junglă, adică fără arme, suntem 0 barat în fața leilor, oricât de mult ne-am antrena.
Nu vei avea niciodată ca om forța mușcăturii a unui leu,lup, a unui rechin, crocodil sau a hienei, nici ghearele unui leu sau ghepard sau colții și ghearele unui T-Rex, nici abilitatea de a zbura ca un vultur sau a înota ca un rechin.
Privesti potentialele forme de viata extrem de limitat. Da, o copie a speciei umane este destul de improbabil sa existe in univers, dar nu imposibil. Insa de ce trebuie sa fie neaparat carbon based? De ce nu bazate pe silicon, metan, hidrogen, sulf, sau chiar pe semipoli magnetici.
Exista o gramada de teorii despre diverse tipuri de viata ce ar putea exista: https://en.wikipedia.org/wiki/Hypothetical_types_of_biochemistry
Bazate pe siliciu, metan, hidrogen, sulf? Really?
De ce nu avem niște viermi de siliciu care să ia formă de orice?
De ce nu găsim ființe în preajma vulcaniilor?
Sau mai bine spus, de ce nu au evoluat dinozauri care să fi supraviețuit meteoritului? Dinozauri care să respire metan.
De ce nu au evoluat xenomorfi cărora să le curgă în vene acid sulfuric?
Viața a avut 4 miliarde de ani la dispoziție să facă asta pe Marte, pe Lună........ghici ce, nu s-a putut.
În primul rând, carbonul e cel mai flexibil element chimic. E ca o damă care se f*** cu toți, cu orice element chimic, fără bătăi de cap. Siliciu nu prea poate. Că nu poate forma legături multiple, precum carbonul. Asta e
CHIMIE DE CLASA A ȘAPTEA!!!!
Carbonul poate evolua în plante, în animale, în proteine, în copaci, în oameni etc.
Siliciu, numai dacă este manevrat artificial de către niște ființe din carbon, poate să reprezinte elementul de bază ale unor ființe mecanice, adică ROBOȚI și COMPUTERELE cu A.I.
Elementele pe care le avem aici pe Pământ se regăsesc în tot universul, pentru că provin din supernovele unor stele. Deci mă aștept ca și pe alte planete, ființele să fie tot pe bază de carbon.
Tu ai impresia ca acum suntem la apogeul evolutiei tehnologice si tot ce prezici o faci prin primsa cunostitelor si limitarilor actuale. Foarte gresita aceasta abordare, mai ales prin primsa salturilor tehnologice imense avute in ultimul secol.
Eu dacă vreau să caut forme de viață inteligentă, fii sigur că nu o să fie niște caracatițe, reptile sau insectoide.
Eu nu vreau să cred că extratereștrii au tentacule, antene, solzi și mulți ochi.
Gândește logic - de ce ai avea nevoie de prea mulți ochi? Nu poți să te descurci decât cu doi ochi, cu două brațe, cu două picioare, două urechi, două nări, doi plămâni și doi rinichi, un creier și o inimă, precum și un stomac. Ca să poți evolua într-o ființă inteligentă, trebuie să ai cât mai multă energie investită în CREIER.
Cu patru stomacuri, trei inimi, nouă creieri și opt tentacule, fii sigur că nu ai putea să aprinzi focul, să faci un ciocan, să construiești o rachetă, pentru că la ce ai avea nevoie când poți duce o viață decentă sub apă? Caracatițele, delfinii, lupii, leii........sunt evoluați doar pentru a fi vânători, nu pentru a deveni agricultori, muncitori și apoi savanți. Așa cum și vacile, porcii, caii și găinile nu pot evolua în ființe inteligente pentru că au corpul în așa manieră să trăiască ca animale erbivore rumegătoare de iarbă sau culegătoare, adică să mănânce tot ce prind cu ciocul.
Toate animalele, exceptând păianjenii, scorpionii și iguanele, au câte doi ochi.
Când ești o ființă cu patru picioare, musculatură, agilitate și ai și colți și gheare și blană care să se camufleze cu mediul, nu-ți mai trebuie să evoluezi într-o ființă bipedă și inteligentă când ești satisfăcut cu mâncarea pe care o vânezi, grație abilităților tale.
Dacă ai aripi și cioc sau colți și poți să zbori, la ce dracu să mai evoluezi dacă poți să mănânci tot ce prinzi din zbor?
Păsările de aia au rămas la fel de milioane de ani.
CAUZA PRINCIPALĂ A EVOLUȚIEI ESTE HRANA!
Oamenii au evoluat ca hominide din ordinul primatelor pentru că la origine, strămoșii noștri comuni erau rozătoare care nu găseau hrană în pământ, asta din cauza climei. Și au dezvoltat mutație - MÂINILE CU DEGETE, prin a se putea cățăra în copaci, exact ca veverițele de azi. „Veverițele” au continuat să se dezvolte în primate, și cum nu au mai găsit hrană în pomi din cauza secetei, n-au mai putut să involueze în rozătoare, și-au păstrat mâinile. N-au avut de ales decât să meargă decât în două picioare. și uite așa, au apărut australopitecii, apoi hominizii.
Toate astea s-au întâmplat de la hrană, pentru că noi nu eram ca leii sau ca lupii să folosim fălcile, colții și ghearele pentru vânătoare.Am fost veriga slabă a rozătoarelor care au evoluat să trăiască în copaci, trăind din cules, și ulterior, am ajuns la vânat când au descoperit primii australopiteci sau hominizi cum să folosească piatra la ucis alte animale.
Uite de aceea, eu vreau să cred că formele de viață inteligentă sunt exact ca noi, niște hominide provenite dintr-un strămoș comun din ordinul primatelor și clasa mamiferelor care au avut de suferit de pe urma foametei și au trebuit să evolueze și să-și schimbe aspectul.